Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

radu_catalin

Inca din introducerea acestui post doresc sa fac ceva precizari:
Am umblat destul de mult prin Europa ca turist in ultimii 7-8 ani. Nu cu excursia organizata ci cu familia, cu prietenii si cu masinile personale. Stiu ce inseamna si Coasta de Azur si coastele Italiei si statiunile de ski din Alpi.

Anul acesta am fost de 2 ori in Halkidiki, Kasandra:
- din 28.05.-03.06.2006 in Lefki Peristera (intre Kalithea si Kriopigi) - hotel Macedonian Sun;
- din 01.10.-08.10.2006 in Hanioti - hotel Sousouras Bungalow;
Am colindat cu masina bratele Kasandra, Sithonia, am fost si in Paralia, Meteora, Larissa, Delphi. Nu am ajuns la Atena deoarece era totusi prea departe pentru a fi o excursie placuta intr-un timp rezonabil.

Vremea: a fost excelenta in ambele perioade.
In mai nu am vazut absolut nici un norisor pe cer, temp.28-34 gr.C, apa marii 22-24 gr.C. Execelent pentru plaja, baie in mare, excursii. Natura se trezea la viata, gradinile cu flori ce inconjurau hotelul erau extraordinare, culori si parfumuri din cele mai exotice.
In octombrie temperaturi asemanatoare cu cele din mai, cu exceptia unei zile cand a fost innorat si a zilei cand am plecat pe 8.oct. cand a inceput sa ploua torential. Natura se pregatea de toamna, frunzele incepeau sa se usuce, soarele stralucea sub un unghi care iti atragea atentia asupra perioadei din an.
Diferenta intre cele doua perioade a fost faptul ca, desi asemanatoare ca si conditii meteo, in mai curba de temp. este ascendenta, vremea este in incalzire, in timp ce in oct. e descendenta, in racire. Dezavantajul celor doua perioade: ziua destul de scurta, plaja dupa ora 10 dimineata, seara un tricou cu maneca lunga legat in jurul taliei.

Mai -Iun. 2006 Lefki Peristera - hotel Macedonian Sun 3*.

Nu e o statiune propriu-zisa. Intre Kalithea si Kriopigi, pe marginea soselei, in partea dreapta (catre Kriopigi) se afla hotelul Macedonian Sun 3*, impreuna cu vreo 2 magazine si taverne. Mai sus, dupa vreo 50 m, pe stanga, sunt hotelurile Athos Palace 4*, Palini Beach 4*, Princess Theophano 5*. Toate fac parte din complexul G-hotels ce apartine unui roman plecat din Onesti prin anii '55-'60.
Toate cele 4 hoteluri dispun de piscina proprie si servesc aceeasi mancare, in functie de tipul meniului din bilet (all incl, HB etc).
Hotelul P+1, cu camere suficient de mari, AC inclus in pret, feon, tv, frigider, mobilier excelent. Am locuit la parter, iar iesirea din camera dadea pe o miniterasa inconjurata de flori. Super. Pana la plaja sunt vreo 300 m, la Athos Palace. Asternutul se schimba la 2 zile, iar prosoapele zilnic.
Piscina suficient de mare, sezlonguri moka. La plaja se plateau 7 euro/zi 2 sezlonguri+ 1 umbrela.
Am avut meniu demipensiune (mic dejun si cina) si a fost supersuficient. Meniu variat, aveai de unde alege si foarte bine pregatit. Cam tot ce mancai la taverne gaseai si in meniul zilnic (mai putin fructe de mare, cui ii plac...).
D.p.v. al localurilor si tavernelor e o problema pentru cei veniti la distractie maxima. Trebuie sa mergi in Kalithea (2 km) sa intri in cluburi si discoteci. Pentru cei ce cauta liniste si plimbari e excelent. Ai acces la barurile si cluburile celor 2 mari hoteluri (Athos si Palini), iar daca ai all inclusiv, chiar si la bauturile de la piscina.

Oct.2006 - Hanioti - hotel Sousouras Bungalows 3* situat la 2 min. de centrul statiunii.

Despre Hanioti nu voi spune prea multe, intrucat multi din cei de pe forum au vazut-o. Oricum din toate statiunile de pe Kasandra si de pe Sithonia mi s-a parut cea mai ok. Te poti distra in cluburi si discoteci, sunt suficiente magazine pt. doamne si domnisoare, preturile pot fi uneori negociate, iar la taverne nu mi s-au parut exagerate.
Desi am fost dupa marele incendiu din august, statiunea nu mi s-a parut chiar ravasita. Mai mult, vegetatia care a fost arsa, in unele locuri chiar reinverzise. Oricum anul viitor nu cred ca vor mai fi multe semne ale trecerii focului. Mai exact dealurile din dreapta (cum mergi catre capatul insulei venind dinspre Kalithea) pe o portiune de cca 2-3 km erau arse, dar nu in profunzime. Mai exact cred ca a ars mai mult vegetatia pitica si mai putin copacii, care erau mai mult afumati (cu unele exceptii). Oricum, se putea face shoping si plaja fara a face prea mult caz din ceea ce s-a intamplat la incendiu.
Statiunea full de englezi si rusi, ucrainieni. Nu am vazut decat o singura masina cu nr. de RO - PH. Nici prin jur nu am auzit vorbindu-se RO (din cauza perioadei, probabil).
Hotelul situat pe malul marii, intre hotel si plaja fiind piscina (care in paranteza fie spus putea fi putin mai mare, dar oricum suficienta). Peisaj cu vedere la mare sau, pe partea opusa intr-o superba gradina de maslini. Serviciile ok. La tv. nu aveau nici un canal RO, in rest toate facilitatile.
Masa: demipensiune, superaglomerata cu tot felul de mancaruri, fructe, bauturi, bufet suedez. Ce era fain faptul ca se putea servi pe o terasa pe malul marii, care bineinteles era tot timpul full.
Parking pazit, in incinta complexului, locuri suficiente. Hotelul este P+1, dar dispune si de vreo 30 de bungalouri "pe pamant". Desi am stat in hotel cred ca bungalourile ar fi fost mai cool, pentru ca dupa parerea mea, erau uriase ca suprafata locuibila.

Fiind cu autoturismul propriu (Octavia 1,9 TDI) am stat mai putin la plaja (nici nu prea ne omoram noi cu plaja) si am facut turul celor 2 brate (Kasandra si Sithonia). Nu am avut nici un fel de probleme nici la dus, nici la intors si nici pe teritoriul Greciei.
La bulgari nu ne-a oprit nimeni si am incercat sa respectam, pe cat s-a putut regulile de circulatie (asta nu inseamna ca nu am mers si cu 180 km/h pe autostrada). Pe langa localitati, atat la intrare cat si la iesire, unde s-ar fi putut afla politisti am incercat sa nu depasim 80 km/h, in rest 120-130. Doar 5 euro o mica atentie pt. vamesul bulgar, pe care am platit-o din proprie initiativa, dar din experienta va spun ca desi spaga e impotriva canoanelor morale "sa ne fereasca Dumnezeu de ziua cand nu vom mai putea da spaga".
La greci am fost opriti o singura data de politie, cand am platit taxa (pe drumul catre Meteora) dar ni s-au verificat pasapoartele si ni s-a urat vacanta placuta.
In rest...ce sa spun. Am trecut prin toate statiunile de pe cele doua brate, ne-am plimbat, am facut plaja in zone superbe, salbatice pe malul marii.
Ca o concluzie generala: Kasandra - destinat distractiei, Sithonia destinat plimbarilor lungi si reculegerii. Pe partea cealalta a bratului Kasandra (opusa lui Hanioti) am gasit niste mici localitati care ofereau cazare si masa la niste preturi mai mult decat excelente. Si era o liniste... si niste peisaje superbe. Oricum nu am gasit in oferta de turism a nici unei agentii cazare in localitatile respective. Cred ca daca mergi pe cont propriu te descurci foarte onorabil, ca pret, direct la pensiunile respective.
Sithonia e mai salbatica si daca nu ai auto propriu risti sa fii fixat in localitatea in care esti cazat. De altfel si localitatile (cu exceptia Neo Marmaras) mi s-au parut mici si plictisitoare, in schimb peisajele erau parca mai spectaculoase.
Sigur ca pot exista variatiuni pe aceste teme, dar .... parerea mea ... Grecia (Halkidiki), la banii pe care ii cere, ofera MUUULT mai multe decat orice alte statiuni de pe litoraluri din Europa de Vest. Si subliniez, DE VEST, si ma refer la conditii de cazare si masa. Si cand spun asta ma refer la faptul ca am stat pe bani mult mai multi si in conditii mult mai "subtiri" in statiuni precum St. Tropez, Cannes sau Rimini.
Este si parerea unor turisti englezi cu care m-am intretinut vreo cateva zile, vecini fiind la hotel. Si era o familie care a vazut ceva din Europa, intrucat din povestiri am constatat ca vazuseram multe locuri comune.
Motorina e mai ieftina in Grecia decat in RO, dar mi s-a parut mai slabuta calitativ (motorul parca nu tragea cat as fi vrut). Autostrazile din Grecia construite si semnalizate dupa model italienesc (cel putin asa mi s-a parut).

Acest post nu vrea sa contrazica pe cineva, ci reprezinta o parere personala.
stoicaan
Poate e cam devreme, dar eu nu mai am RABDARE. Vrem sa mergem la vara in Halkidiki. Am citit cam tot ce s-a scris in topicurile Grecia si Halkidiki, dar totusi m-am gandit ca n-ar fi rau sa avem unul si pt. anul asta.
Ii multumesc lui "mirceagun" pentru sfaturile pertinente si astept si de la alti cunoscatori in domeniu pareri legate de hoteluri, plaje, statiuni. Poate n-ar fi rau sa aflam si care e situatia in Kassandra dupa incendiile de anul trecut.

botisor
QUOTE(stoicaan @ Jan 8 2007, 14:06) *
Poate e cam devreme, dar eu nu mai am RABDARE. Vrem sa mergem la vara in Halkidiki. Am citit cam tot ce s-a scris in topicurile Grecia si Halkidiki, dar totusi m-am gandit ca n-ar fi rau sa avem unul si pt. anul asta.
Ii multumesc lui "mirceagun" pentru sfaturile pertinente si astept si de la alti cunoscatori in domeniu pareri legate de hoteluri, plaje, statiuni. Poate n-ar fi rau sa aflam si care e situatia in Kassandra dupa incendiile de anul trecut.

am fost vara trecuta (2006) in halkidiki, pe bratul athos, la hotelul Phillipos Beach - 4* cu demipensiune. Hotelul este f bun, serviciile sunt ok. mancarea e buna si multa. in general, loc pentru relaxare, odihna. nu cautati cluburi, discoteci etc in zona, ca nu veti gasi. recomand plimbarea cu feribotul pe insulita amulianni, f frumos. in rest, confort si relaxare.
noi am luat biletele de la agentia KARA TRAVEL pe care NU O RECOMAND nimanui, si mai ales nu alegeti variantele de bilete cu transport autocar. sunt niste masini vechi si infecte, mult sub categoria declarata. de-asemenea, nu va bazati pe ghizii KARA TRAVEL. in general, alegeti orice alta agentie, mai putin KARA TRAVEL.
pentru mai multe detalii, stau la dispozitia celor interesati. noi ne-am simtit f bine la acest club/ hotel.
leelloo
...si daca vrei o zona mai 'agitatat', unde sa poti sa te si distrezi, sa mergi intr-un club, intr-un bar, wink.gif chestii d-astea, care brat recomandati?
sintcelmaidestept
QUOTE(leelloo @ Jan 12 2007, 20:05) *
...si daca vrei o zona mai 'agitatat', unde sa poti sa te si distrezi, sa mergi intr-un club, intr-un bar, wink.gif chestii d-astea, care brat recomandati?

nu exista....in halkidiki faci agroturism....www.halkidiki.com si priveste
gabi_c
QUOTE(leelloo @ Jan 12 2007, 20:05) *

Pai cea mai cunoscuta statiune de distractie, plina de tineri, fiind si prima deschisa in Halkidiki este Kalithea pe bratul Kassandra. In ultimii doi ani eu am fost acolo si e super.E plin de baruri si terase, mai putin discoteci la care nu am fost dat am inteles ca sunt mai la marginea statiunii. Oricum, atmosfera e misto plina de viata. Am mai fost si in alte statiuni in Halkidiki dar nu se compara; majoritatea sunt linistite, eventual pentru un concediu alaturi de familie
andc
Salutare
in septembrie am fost in Halkidiki pe bratul Kassandra la hotel Kassandra Mare sejur de o saptamana cu avionul cu demipensiune. Pentru cine vrea liniste e relativ OK. Camera a fost curata, a nimerit cu vedere la mare se vedea chiar muntele Olimp de pe terasa noastra, masa plina de cruditati in regim de bufet, doar carnea la masa era insuficenta si cu portia - o serveau bucatarii. Daca nu ai masina esti cam legat de hotel si nu ai de unde sa te aprovizionezi la preturi convenabile. Preturile la hotel sunt cam mari peste tot: o cafea 3 E, berea la halba 2.5 - 3.5 E, o cola de 330ml 2 E, o pitza 12- 20 E... Am inchiriat masina o Kia Piccanto cu 54E pe zi.La hotel 30% romani, 60% rusi si ucrainieni, cativa nemti. Plaja cu nisip, dar murdara si pustie. Pe faleza hotelului sezlonguri si umbrelute gratuite, la fel si la piscina.
Am primit pe mail o oferta de la o agentie de turism pentru mai 2007 de aproximativ 75 E de persoana cu demipensiune fara transport - ultima serie este in perioada 26 mai - 2 iunie. Cum este vremea in aceasta perioada? A fost cineva? Va rog sa-mi d-ati detalii daca stiti. Oferta cea mai buna pare la Gerakini - un complex hotelier situat intre cele 2 brate Kassandra si Sithonia, am trecut pe langa el - pare mare si ingrijit sunt mai multe taverne si magazine...
Daca optez ptr aceasta oferta trebuie sa ma duc cu masina. Banuiesc ca sunt mai mici costurile decat erau anul trecut cand am ales avionul - doar nu mai trebuie platita cartea verde, taxa de giurgiu, samd... Cum e prin Bulgaria anul acesta stie cineva?

andc
QUOTE(andc @ Feb 8 2007, 08:35) *
Salutare
in septembrie am fost in Halkidiki pe bratul Kassandra la hotel Kassandra Mare sejur de o saptamana cu avionul cu demipensiune. Pentru cine vrea liniste e relativ OK. Camera a fost curata, a nimerit cu vedere la mare se vedea chiar muntele Olimp de pe terasa noastra, masa plina de cruditati in regim de bufet, doar carnea la masa era insuficenta si cu portia - o serveau bucatarii. Daca nu ai masina esti cam legat de hotel si nu ai de unde sa te aprovizionezi la preturi convenabile. Preturile la hotel sunt cam mari peste tot: o cafea 3 E, berea la halba 2.5 - 3.5 E, o cola de 330ml 2 E, o pitza 12- 20 E... Am inchiriat masina o Kia Piccanto cu 54E pe zi.La hotel 30% romani, 60% rusi si ucrainieni, cativa nemti. Plaja cu nisip, dar murdara si pustie. Pe faleza hotelului sezlonguri si umbrelute gratuite, la fel si la piscina.
Am primit pe mail o oferta de la o agentie de turism pentru mai 2007 de aproximativ 75 E de persoana cu demipensiune fara transport - ultima serie este in perioada 26 mai - 2 iunie. Cum este vremea in aceasta perioada? A fost cineva? Va rog sa-mi d-ati detalii daca stiti. Oferta cea mai buna pare la Gerakini - un complex hotelier situat intre cele 2 brate Kassandra si Sithonia, am trecut pe langa el - pare mare si ingrijit sunt mai multe taverne si magazine...
Daca optez ptr aceasta oferta trebuie sa ma duc cu masina. Banuiesc ca sunt mai mici costurile decat erau anul trecut cand am ales avionul - doar nu mai trebuie platita cartea verde, taxa de giurgiu, samd... Cum e prin Bulgaria anul acesta stie cineva?

[color="#FF0000"][/color]Azi am fost la agentia de turism si am platit ptr un sejur din 26.05 - 02.06 la hotel Palladium Polichrono... 35 Euro de persoana fara trasport cu demipensiune in regim de bufet. Ptr 2 adulti si un copil cu asigurarea storno am platit 107E naughty.gif
muggs
hai ca aduc la viata threadul asta smile.gif .Ceva planuri ptr Grecia care aveti ? EU vreau sa merg pe cont propriu cu masina in Neos-Marmaras /.Ce imi puteti spune ? Cum e orasul, ce fel de cazare gasesc pe acolo....daca stiti cumva ceva rezonabil si neaparat CURAT .Perioada ar fi inceputul lui iulie .Mersi
alexcs

eu pe 26 aprilie - 1 mai, pe langa salonic. nu m-am hotarat inca, fac planuri deocamdata.
artemisa24
QUOTE(gabi_c @ Jan 14 2007, 13:28) *
Pai cea mai cunoscuta statiune de distractie, plina de tineri, fiind si prima deschisa in Halkidiki este Kalithea pe bratul Kassandra. In ultimii doi ani eu am fost acolo si e super.E plin de baruri si terase, mai putin discoteci la care nu am fost dat am inteles ca sunt mai la marginea statiunii. Oricum, atmosfera e misto plina de viata. Am mai fost si in alte statiuni in Halkidiki dar nu se compara; majoritatea sunt linistite, eventual pentru un concediu alaturi de familie

buna! as vrea sa plec si eu in Kalithea in vara.as vrea sa stiu daca este o statiune mai plina de viata, cat de cat sau sa aleg Hanioti, asta in masura in care nu au fost afectate asa rau de incendii... huh.gif huh.gif huh.gif
andc
QUOTE(artemisa24 @ Mar 13 2007, 21:36) [snapback]2566216[/snapback]
buna! as vrea sa plec si eu in Kalithea in vara.as vrea sa stiu daca este o statiune mai plina de viata, cat de cat sau sa aleg Hanioti, asta in masura in care nu au fost afectate asa rau de incendii... huh.gif huh.gif huh.gif

Am fost in septembrie in Halkidiki pe bratul Kassandra. Incendiul a fost aprox de la Kalithea spre sudul bratului Kassandra. La cateva saptamani dupa incendiu am vazut cateva dealuri arse - in mijlocul pinilor arsi culmea am vazut vile si hoteluri intacte, atat de bine sunt ignifugate locuintele - cateva masini arse si se lucra puternic la indepartarea urmelor incendiului.
Hanioti parea cel mai tare afectat. Inca odata precizez nu era afectata statiunea si locuintele din statiune, doar dealurile din partea de vest. Sunt convins ca asa cum se lucreaza la ei pana la inceputul sezonului 2007 nu se vor mai vedea urmele trecerii focului. Din statiunile de pe Kassandra de departe Kalithea este cea mai frumoasa si plina de viata, in special viata de seara, iar dintre cele de pe Sithonia este Neos Marmaras.
Preturile un meniu la o terasa intre 20 si 30 Euro ptr persoane, un giros la mana 3-4 Euro. Bauturile merita cumparate de la market - cola la 1.5l 1,5 - 2 E, apaa plata bax de 6 sticle de 1.5l e 1 E si ceva...
Plajele sunt curate cu sezlonguri si umbrlute unde se plateste intre 5 si 10 Euro, dar f bine poti sa iti intinzi saltelele si cearceaful jos pe plaja si sa nu platesti nimic. Nimeni nu are treaba cu tine. Apa marii e bestiala, va recomnd plajele nisipoase unde nu prea riscati arici de mare. Cu viespii nu am avut treaba.
Ideal este pentru cei ce merg cu masina sa poata si vizita. Daca nu, se pot inchiria masini de la diverse agentii locale la scoruri de la 50E / zi.
artemisa24
multumesc din suflet. daca mai ai si alte sfaturi, te ascult cu interes. eu nu am posibilitate sa plec cu masina, ma voi duce cu o agentie, dar inca nu stiu cu care............ceva pareri? rolleyes.gif
dannek
QUOTE(leelloo @ Jan 12 2007, 20:05) [snapback]2308626[/snapback]

Pentru zarva mare recomand Paralia Katerini biggrin.gif
VipeR85
QUOTE(dannek @ Mar 18 2007, 20:14) [snapback]2586483[/snapback]
Pentru zarva mare recomand Paralia Katerini biggrin.gif

si eu as vrea s aplec in august pe riviera olimpica dar inca nu m-am hotarat unde anume....as prefera leptokaria in locul paraliei-katerini deoarece cam pe multi i-am auzit spunand ca acolo e plin de romani manelisti, si te simti ca pe litoral la mamaia. si presupun ca omu daca pleaca din tara lui pleaca tocmai ca nu vrea sa se simta ca acasa, nu?
decat sa deschid un topic nou am ales sa-l populez pe asta, sper ca nu se supara initiatorul, poate isi schimba parerea si ne intalnim prin nei pori, sau olimpic beach.
andc
QUOTE(stoicaan @ Jan 8 2007, 14:06) [snapback]2289942[/snapback]

Anul acesta am ales Hotel Palladium Kassandra. Plec cu masina pe 26 mai - 2iunie... am prins o promotie de 35 Euro de persoana / saptamana cu demipensiune, si din 2 - 9 iunie 129 Euro / saptamana.
A fost cineva la Palladium? ceva impresii? am trecut anul trecut pe langa el dar cum nu stiam ca il voi alege anul acesta nu l-am studiat in mod expres.
Anul acesta se anunta un an calduros deci sper ca in perioada 26 mai - 9 iunie sa prindem o vreme cel putin placuta.
dannek
Este super hotelul am fost acum 2 ani sper sa nu se fi schimbat in rau ??
Cazarea este super privelistea mirifica, o liniste care iti incarca bateriile, iar mincarea de calitate si de ajuns!!
Plaja este putin cam departe trebuie sa treci prin curtea unui hotel si sa traversezi soseaua, pe plaja o sa gasesti umprele pe care le inchiriezi bineinteles de la Hotelul Alexander cel Mare ca alui este plaja dar poti ca stai si pe nisip dar este cam mare la granulatie, ce este cam suparator sunt multe viespi pe plaja cred ca de la fructe!
Concediu placut!
Hotelul este cel din imagine , am uitat in grecia toate hotelurile au piscine, acesta are si jacuzii!!
leelloo
QUOTE(andc @ Mar 20 2007, 21:26) [snapback]2596929[/snapback]
Anul acesta am ales Hotel Palladium Kassandra. Plec cu masina pe 26 mai - 2iunie... am prins o promotie de 35 Euro de persoana / saptamana cu demipensiune, si din 2 - 9 iunie 129 Euro / saptamana.
A fost cineva la Palladium? ceva impresii? am trecut anul trecut pe langa el dar cum nu stiam ca il voi alege anul acesta nu l-am studiat in mod expres.
Anul acesta se anunta un an calduros deci sper ca in perioada 26 mai - 9 iunie sa prindem o vreme cel putin placuta.

Unde este situat hotelul asta?
Poti sa imi spui si mie unde ai gasit oferta asta si cate stele are hotelul?
andc
QUOTE(leelloo @ Mar 21 2007, 17:55) [snapback]2600496[/snapback]
Unde este situat hotelul asta?
Poti sa imi spui si mie unde ai gasit oferta asta si cate stele are hotelul?

3*** plus cica
agentia Mareea, da si tu un search pe google sa nu le fac reclama pe forum... ptr luna mai nu mai sunt locuri din februarie... din iunie sar preturile la 129 Euro pe saptamana.
andc
Stie cineva cum se pot vizita manastirile romanesti de la MUNTELE ATHOS. Am inteles ca pot merge doar barbatii cu permis special. Cum se poate obtine acest permis? Se poate ajunge cu masina? Sunt drumuri practicabile? La intrarea in peninsula exista o frontiera? Sau se ajunge cu vaporul din Oranopolis? Orice sfat e binevenit.
dias77
eu am fost anul trecut pentru prima data in Grecia, la Gerakini, pe Kassandra si am fost extremd e inacantata. Am fost cu Romadria si am fost foarte multumita de abslotut tot: autocar, ghid, etc. Anul asta plec din nou, tot cu ei. Numai ca m-am hazardar la o excursie extrem de ieftina, 1 euro+199 ron din 27 aprilie, si sper sa nu dorm cu cortul pe plaja biggrin.gif Merg la Neos Marmaras, la Miramare Bungalows. Daca a mai fost cineva acolo si poate sa imi dea detalii, as fi foarte fericita. Statiunea o stiu, ca am fost anul trecut in vizita acolo, insa nu stiu unde este acest complex si mai ales ce conditii sunt acolo. Am gasit site-ul lor, insa nu prea ma satisface. Va multumesc!
JustMe2007
Noi ne gandim sa optam pentru Hanioti, Hotel Calypso 3*. Insa cu rezervare direct la ei, fara agentie ca este mai rentabil.
Daca a fost cineva acolo, as vrea sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele acestui hotel locatie, plaja+apa, statiune...
andc
QUOTE(JustMe2007 @ Mar 22 2007, 21:04) [snapback]2605960[/snapback]
Noi ne gandim sa optam pentru Hanioti, Hotel Calypso 3*. Insa cu rezervare direct la ei, fara agentie ca este mai rentabil.
Daca a fost cineva acolo, as vrea sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele acestui hotel locatie, plaja+apa, statiune...

In cele mai multe cazuri e mult mai scump sa rezervi locuri direct la hotel decat printr-o agentie pentru ca agentiile cumpara pachete mari si au discounturi importante. Anul trecut am fost in sept cu aprox 20 E / pers / zi cu HB prin agentie si daca plateam la hotel direct ma costa cam 50 E / pers / zi cu HB.
Mai convenabil e daca chiar vrei pe cont propriu sa cauti locuri la vile particulare... dar uneori conditiile pot lasa de dorit. In cateva localitati mai mici am vazut locuri de inchiriat la particulari, ex o camera de 2 paturi deasupra unei taverne fara masa era 30 Euro / zi - toata camera, dar cum am zis locatia si conditiile pot lasa de dorit.
Majoritatea agentiilor din Ro cumpara pachetele turistice prin MELI TOUR am impresia ca e unul din marii tour operatori greci.
Ii gasesti pe net. Am incercat in doua randuri sa cumpar direct de la ei dar odata mi-au trimis o lista cu o gramada de agentii din Buc unde sa fac rezervarea, iar alta data mi-au trimis niste preturi cam ca si la noi aprox 20 E / zi / pers ptr luna sept. Asa ca prefer sa urmaresc promotiile agentiilor noastre si sa cumpar direct de aici.
In Halkidiki am vazut cateva campinguri pline de rulote nemtesti si am discutat cu o familie de nemti pensionari plecati din Ro care ziceau ca ei merg cu rulota prin mai si stau pana in octombrie deoarece e f ieftin ptr ei. Acolo gateau, spalau, stateau. Ptr rulota plateau cam 10 E / zi, mancarea de la supermartket si un sezon mai octombrie ziceau ca nu ii coasta mai mult de 3000E in conditiile in care acasa ptr aceeasi perioada ar fi cheltuit de 3 ori mai mult.
Mai bine si mai civilizat stau englezii. Sunt care au apartamente cumparate in niste vilisoare nou construite. Din cate am discutat cu cineva de-acolo un apartament nou de 3 camere cam 80mp costa pe la 100.000 E asta daca il achiti in avans de la stadiu de fundatie - ca si la noi.
Intretinerea nu e mare - acolo nu ai nevoie de caldura nici iarna daca nu locuiesti acolo peste iarna, ramane apa si curentul. Cum la noi 3 camere intr-o zona buna sunt tot cam pe-acolo, e o investitie profitabila sa ai un apartament acolo.
Sau... sunt campinguri ptr corturi unde cu 2-3 E pe zi stai cu cortul fara nici o treaba.
JustMe2007
Am auzit si eu ca sunt vile cu dotari mai bune decat la hotel, curate, aranjate, cochete in zone bune, dar nu le gasesc in ofertele agentiilor.
Anul trecut am fost cazati la o vila 3*** si am fost foarte multumiti comparativ cu hotelul din vecinatate. Dar asta a fost pe Riviera Olimpica.
Merci de pontul cu rezervarile la agentii, cred ca deja m-am trezit cam tarziu ca nu mai sunt valabile promotiile...
andc
Cateva poze facute de mine in Halkidiki: Kassandra si Sithonia
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.