Noi ne-am intors pe 6 oct din Gerakini, Sithonia. In mare a fost ok, subscriu la ce s-a spus despre complex...ok, ingrijit, personalul ok, mai ales unul dintre receptionisti, o adevarata enciclopedie....ne-a dat indicatii super ok si bine formulate si despre Salonic si despre restul statiunilor, inclusiv despre service-uri (pt ca noi am avut ceva probleme cu masina). Vremea usor instabila insa s-a putut face plaja....cu diferente mari de temperatura. Croaziere sau excursii organizate nu am ales, pt ca sincer mi s-au parut scumpe, mai ales ca avand masina ne-am fatait noi de capul nostru.
Nu am facut plaja la hotel, pt ca existau nelipsitele pietre, era super aglomerat, apa oarecum tulbure....asa ca in majoritatea timpului am preferat sa facem 20 de km pana in Nikiti unde am prins o portiune de plaja cu apa limpede, fara pietre. Si pana la urma ne-am imprietenit si cu albinele

Sezlongurile free insa trebuia sa faci consumatie: eu luam o cafea greceasca (1,5E - cafea ce era insotita obligatoriu de un pahar mare de apa cu gheata) si sotul meu o cola (2E) - era mai ieftin decat la Gerakina Beach Hotel unde doua sezlonguri si o masuta erau 7E (o bila neagra pt hotel).
Sfarsitul de sezon mi s-a parut mult mai puternic prezent in statiunile de pe bratul Kassandra unde totul parea parasit...in Sithonia, destul de plin, mai ales in week-enduri. Pe bratul Kassandra am retinut o statiune micuta, pitoreasca, cu strazi inguste si case deosebite: Afithos. Kalithea era pustie....Hanioti, ars.
Cat despre hotelul nostru....full, full, full si corpul central si la casute. Si da...este asa cum a fost prezentat, mai mult "gerontokina"...insa nu ne-a deranjat, pt ca a fost liniste. Noi am facut turul Sithoniei, ne-a impresionat Porto Koufo - un peisaj de vis.
Masa a fost ok, din belsug....desi noi dupa 2 saptamani ne cam plictisisem de meniu insa nu avem ce sa-i reprosam, bogat si variat si pt doamnele iubitoare de cruditati si salate si pt domnii pofticiosi si pt copii iubitori de dulciuri.
Ca statiuni de departe Sarti ni s-a parut demna de aprecierea statiune....restul...mai spre satuce de vacanta. Si Vourvourou e ok, desi destul de impracticabil....insa casutele cu specific, albe, frumoase si pline de flori.
Iubitori de liniste cum suntem noi, votam pt Sithonia, asa mai salbatica dar pitoreasca