Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

mirceagun

QUOTE(cosx @ Aug 24 2006, 15:08) *
Am observat o chestie. Toata lumea crede ce este la tv si nimic altceva.
Daca aia spun ca a venit Katrina in Halkidiki ... sau ca arata ca la Hiroshina (Opera lu' Catalin Radu Tanase) ...sau ca au ars 24 de hoteluri (inteligentii de la Evenimentul Zilei)..
Nu v-ati intrebat de ce nici unei agentii nu i s-a cerut parerea la TV ?
De ce nu exista nici un interviu cu o persoana din Turism pe aceasta tema ?
De ce oare cei de la tv (ex: Antena 3) cand suni si ii intrebi de stirile astea spun ca ele vin pe flux si nu ii intereseaza ca nu sunt actuale si imagini reluate de alte televiziuni (focul fiind stins in Hanioti de exemplu de 2 zile)...
De ce oare sa credeti fratilor un comunicat emis de Aerotravel (una dintre cele mai mari agentii)...sau declaratia d-nei Lucia Morariu (sefa ANAT)..sau alte agentii mari...
E mai bine sa credeti toti ce spun astia la tv ...care nu fac decat sa umble dupa audienta...
Din cauza acestei campanii de bagat spaima in oameni...agentiile au pierderi foarte mari.
Eu pot sa va spun ca e mai mult decat exagerat ce vedeti la tv..si astea sunt informatii de la parteneri locali. Care traiesc acolo...lucreaza acolo...
Mai intrebati si persoane mai avizate inainte de a lua decizia de a va modifica un concediu planuit cu atata timp inainte.
Nu merita.
Hotelurile nu au fost atinse
Plajele se refac in cateva zile dupa furtuna care a fost inainte de inceperea focului.
Au ars doar paduri si cateva cabane si masini parcate aiurea.
15 turisti au aperat la consulatul roman din Salonic (nu sute cat zic la tv)

Mai jos aveti comunicatul emis de Aerotravel din data de 23.08.2006 - ora 18:30 :

Buna ziua,

Pentru ca vrem sa va tinem la curent cu ultimele informatii referitoare la situatia din Grecia va transmitem mai jos stirile primite in urma cu doar cateva minute de la Consulul Romaniei la Salonic dna. Mihaela Porime si de la reprezentantii Aerotravel Lufthansa City Center aflati in Halkidiki.

Consulul Romaniei la Salonic ne-a confirmat ca situatia este revenita la normal ca nu mai exista nici un incediu iar atmosfera de vacanta din Halkidiki a revenit. In cursul zilei de astazi nu s-au mai primit solicitari de intoarcere in Romania.

Managerul reprezentantei Aerotravel in Grecia dl. Nikos Chryssopoulos tocmai a iesit din conferinta de presa sustinuta de autoritatile locale, acestia au transmis agentiilor tour – operatoare prezente ca nu mai exista nici un pericol si ca totul a revenit la normal. In toate statiunile s-au reluat activitatile specifice unei vacante normale la malul marii Egee. In ceea ce priveste incendiile despre care a vb Realitatea TV azi dimineata, acestea nu exista de fapt. Focare izolate si de slaba intensitate mai exista in munti, insa sunt inerente iar serviciul de pompieri monitorizeaza cu echipaje aeropurtate absolut toata zona si intervine imediat ce considera ca este cazul. Oricum din statiune nu a putut fi vizibil nici un nou incendiu sau vre-o urma de fum nici azi-noapte si nici in cursul zilei de azi.

Acestea sunt utimele stiri pe care le-am primit si ne grabim sa vi le aducem si dumneavoastra la cunostinta pentru a va putea informa si linisti turistii.

Claudia STAN

Director Marketing

Aerotravel Lufthansa City Center

Calea Victoriei 91-93, Sector 1

Bucuresti, Romania
Phone:
+4 (021) 316.73.07
Fax:
+4 (021) 316.73.08
Mobile:
+4 0722.22.24.22
E-mail:
cstan@aerotravel.ro
Web:
www.aerotravel.ro

Este clar ca focul este stins,subiectul nu se mai gaseste de 24h in desfasuratorul BBC ,iar la posturile grecesti se discuta despre programul guvernului referitor la sprijinirea agentilor de turism pentru publicitate pana in luna octombrie,reimpadurire,cheltuieli urgente pentru refacerea zonelor/caselor.Iata ca se misca repede.
Este pe de alta parte stiut ca mass media este mai isterica decat este cazul,iar realitatea tv discuta despre lucruri care nu le cunostea gen "statiunea halkidiki" si o reporterita transmitea din statiunea "ceanioti".
Ma bucura conferinta de presa si ii felicit pentru ca au facut ce trebuia, ceea ce si alti turoperatori europeni mari fac la randul lor.Turismul este profitabil si deformarea realitatii poate duce la mutarea unor mari sume dintr-un buzunar in altul,dintr-o regiune in alta.Mi s-a parut uneori ca si stirile meteo sunt modificate de unele posturi TV in unele cazuri pentru determinarea alegerii locului de vacanta in week-end.
Sigur ramane aspectul padurilor arse din zona afectata si aici fiecare poate decide daca vrea sa le vada sau nu,iar agentiile de turism pot incerca sa-i ajute sa-si schimbe destinatia.
Astept ca un martor din zona incendiata sa ne istorisesca cum a resimtit acesta aventura,care usoara nu a fost.
tanya
helpsmilie.gif La noapte plec in Grecia- Kassandra- Kriopigi- Hotel Palladium. Avand in vedere ultimele evenimente as vrea sa stiu dc are cineva informatii despre zona afectata de incendiu, eventual chiar despre acest hotel. Sunt un pic panicata sadwalk.gif pt ca habar nu am ce ma asteapta acolo. Asa ca dc cineva a fost acolo pls heeeeeeeeeeeeeeeeelp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

coje79
QUOTE(dorelpica @ Aug 22 2006, 17:14) *
Intentionam sa mergem si noi (eu si sotia) incepind cu 1 sept. pt. 10 zile in Grecia la Halkidiki , sotia a ales hotelul Anthemus Sea in apropiere de Nikiti. Poate sa i-mi spuna cineva daca alegerea este OK? A mai fost cineva pe-acolo , cum e zona? Este cumva si aceasta zona afectata de incendii? Pe de alta parte vrem sa mergem cu masina proprie si plecam din Brasov. Din cite am mai citit, inclusiv pe acest forum, in Bulgaria e util sa circuli intr-un grup de 2-3 masini. Este cineva amator? Noi plecam din 31 noaptea, vrem sa ajungem in vama Giurgiu Ruse pina in ora 5:30.
Apreciem f. mult orice comentariu, ajutor, poropunere. Merci.

salut. ati ales o destinatie super. eu m-am intors sambata din Gerakini, care e la vreo 15-20 de minute distanta. am trecut de vreo 3 ori prin Nikiti, e un orasel mic, dar cochet. nu stiu cum e plaja, nu stiu cum e hotelul unde mergeti voi, dar va recomand sa incercati plajele de la Ag. Georgios (e nitzel intortocheat drumul pana acolo, are si o mica portiune de drum offroad, in sensul ca pe o distantza de cca 6 metri a disparut asfaltul, si e o portiune sapata de apa, deci o sa trebuiasca sa o treceti cu grija mare, dar plaja merita; sunt vreo cateva taverne acolo, este si o platforma in apa, unde adancimea apei e cam 1.80 m, de pe care se poate sari...apa curata, limpede, fara pietre si arici) si din Kalogria. la Prima dintre astea 2 se ajunge din Nikiti, e un indicator maro chiar la iesirea din oras (imediat ce treci de semafor spre Neos Marmaras e un supermarket cu o parcare, si dupa ala, la o distanta mica, e indicatorul pe partea dreapta). Pana la Kalogria mai aveti de mers putin, dar o sa merite, ca peisajul de pe bratul Sithonia e absolut fermecator. Tot asa, indicatorul e pe partea dreapta, imediat dupa o curba.

Incercati si plaja din Neos Marmaras, mai exact partea dinspre Porto Carras. E super.

Nu ratati turul peninsulei Sithonia. o sa va placa la nebunie. atentie la restrictiile de viteza. sugestia mea e sa le respectati. mai sunt si patrule de politie, dar in primul rand datorita numarului mare de bikeri...atentie sporita.

preturi...nu prea stiu ce sa va spun. doza de bere Mythos e in jur de 90 de centi la magazin, un suc de portocale fresh 2-3 euro (la restaurant), benzina e 1 euro si cativa centi / litru in general, un gratar de pui cu garnitura cu tot cam 5-6 euro, apa plata la sticla de 1.5 litri e 1.5 euro (la taverna/restaurant), asa ca mai degraba luati de la magazin cu max 2 euro baxul de 6 sticle, si parca tot cam atat (1.5 sau 2 euro) sticla de fanta de 1.5 litri la magazin. incercati sa va luati cate ceva la voi de mancare (chestii uscate sau greu perisabile, ca sa mai scutiti niste bani).

eu as zice sa nu va faceti griji cu incendiile. voi mergeti pe bratul Sithonia, iar focul e pe Kassandra. din pacate, e foarte posibil sa fie greu accesul acolo, dar daca reusiti, faceti un tur.

ca si excursii: vizitati pestera de la Petralona, faceti cca o ora din Nikiti, sau putin peste (se ajunge de pe drumul care duce la Salonic); croaziera pe langa muntele Athos si croaziera in golful Toroneos (motivele...sunt atasate cool.gif scuze pt data eronata din prima poza, data reala e 16.08.2006). in poza 4, in departare se vede capatul bratului Kassandra. in poza 5, muntele Athos vazut de pe partea estica a bratului Sithonia.

harta zonei Halkidiki costa cam 2 euro si se gaseste cam peste tot. asa ca o sa mai puteti alege si voi destinatii.
Mosotti
vezi aici

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=70064

console.gif
dannek
Pacat de cele intimplate pentru ca hotelul este superb am fost anul trecut acolo si am fost foarte multumit!
Concediu placut!!
silentvibes
QUOTE(mirceagun @ Aug 24 2006, 16:49) *
Astept ca un martor din zona incendiata sa ne istorisesca cum a resimtit acesta aventura,care usoara nu a fost.

chiar nu s-a intors nimeni de acolo sa ne povesteasca???

vb aia : live to tell .... sau nu... death.gif
cosx
Atasat aveti comunicatul oficial primit azi de la primaria din Hanioti.
Poate se mai calmeaza lumea un pic.

Dana_H
laugh.gif "high level services as before"...numa' ceva locuri de cazare si juma de peisaj sunt facute scrum, in rest totul e bine si frumos... naughty.gif Sunt fenomenali, eu inteleg ca incearca sa-si salveze business-ul, dar totusi... huh.gif
investman
QUOTE(Dana_H @ Aug 25 2006, 12:58) *
laugh.gif "high level services as before"...numa' ceva locuri de cazare si juma de peisaj sunt facute scrum, in rest totul e bine si frumos... naughty.gif Sunt fenomenali, eu inteleg ca incearca sa-si salveze business-ul, dar totusi... huh.gif

de unde stii ce si cum???
cosx

QUOTE(Dana_H @ Aug 25 2006, 13:58) *

Daca nu ai vreo legatura cu Grecia sau cu aceasta problema, mai bine taci.
Uita-te in continuare la tv si citeste Evenimentul Zilei ca sa afli "adevarul".
oreift
QUOTE(silentvibes @ Aug 24 2006, 17:58) *
chiar nu s-a intors nimeni de acolo sa ne povesteasca???

vb aia : live to tell .... sau nu... death.gif

Salutare,
asta este ceea ce am gasit pe un alt forum:

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=2474&st=1560

post #1580 din 25.08.2006

Vacanta placuta!
acino
Pe 3 sept. plec cu masina pe bratul Kasandra la hotelul Macedonian Sun. Daca mai merge cineva in zona in aceasi zi, putem discuta...
tonio
cosx, eu ma intreb care este "treaba" ta cu acest subiect!?? mad.gif
Mass media exagereaza la orice stire, asta e meseria ei, asta invata din scoala (aia putini care o fac!) un reporter, un redactor ori un sef de departament stiri... Este mai important sa creasca ratingul decat sa afle prostanacu' ca halkidiki n-ar fi oras!Pentru multi de pe acolo profesionalismul este o chestie pe care nu o poti invata decat cu bursa in afara, iar ei n-au bani de bursa... Insa nici cu agentiile de turism nu mi-e mai putin rusine... Multe agentii sunt in stare sa te trimita si la bagdad, la o adica doar intr-o mica zona se rapesc oamenii si doar rareori mai explodeaza cate o bomba pe acolo... Bineanteles ca au sarit cu fundul in sus si si-au facut 13 conferinte ad-hoc prin care sa bage mana in foc ( wink.gif ) ca...n-ar fi chiar un foc ci mai degraba...doar fum... Cam asa s-a intamplat si cu indonezia si in urma puternicelor manipulari mass media facute de catre mari agentii de turism s-au gasit turisti care sa se duca bine mersi caci vorba aia soarele si oceanul erau la fel...doar satele erau pline de durere si tristete, dar ce mai conteaza...Subiectivismul este un mare pacat si pe mine unul ma zgarie cumplit asa ca cosx pune-l si tu in cuie si nu mai incerca sa pari cel ce tocmai a inventat adevarul... Din pacate in lumea de azi cand e o stire nu poti fi mai aproape de real decat daca compari extremele despre care afli in mass media ori de la cei implicati...
In cazul de fata, asa cum zicea mirceagun cel mai bine este ca cei ce intentionau sa ajunga pe acolo, daca au posibilitatea, ar fi bine sa-si schimbe destinatia cu un alt loc din grecia...La o adica e asa o tara mare cu atat de multe locuri frumoase... Iar ceilalti...vor avea in portofoliu cateva dintre cele mai senzationale fotografii facute de ei...
mischa
Salutare tuturor,

Inaugurez prezenta mea pe softpedia cu un post la acest subiect. La sfarsitul lui iunie am iesit si eu pentru prima oara din tara in vacanta in Grecia, in Halkidiki. Inainte sa imi aleg destinatia/agentia/tipul de sejur am studiat cat am putut de mult problema si trebuie sa spun ca informatiile de pe acest forum mi-au fost si ele de real ajutor. Vreau de aceea sa ajut si eu cu informatiile capatate la fata locului ulterior. Intai de toate, am ales sa merg cu Giulia Tour, despre care insa nu pot spune prea multe, in sensul in care nu si-a facut simtita prezenta decat ca partener la semnarea contractului si ne-a dat emotii deoarece mai era o ora pana sa plece avionul si noi asteptam in aeroport dezorientati sa vina un reprezentant al agentiei sa ne dea voucherele si biletele de avion. In cele din urma, sunat fiind de unul dintre noi, a sosit si cel care avea biletele noastre, sustinand ca el de fapt habar n-avea ca trebuia sa se intalneasca cu noi. Asta ne-a fost invatatura de minte ca pe viitor sa nu mai lasam pe ultimul momente ridicarea voucherelor si biletelor de avion. Am zburat cu Blue Air, primul zbor in viata mea, aveam oarescari emotii si eram si foarte curioasa de cum o sa fie (cu atat mai mult cu cat sunt fascinata de zbor), insa din pacate n-a fost asa extraordinar cum ma asteptam. Trebuie luat probabil in considerare si faptul ca zborul a durat numai o ora, din care jumatate a constat in pregatiri pentru decolare/aterizare.
Revenind la ceea ce probabil va intereseaza mai mult, am stat in halkidiki la hotelul Theoxenia, 4 stele, cu demipensiune. Serviciile constand in cazare, mese+transport au ajuns la 700EU pentru 2 persoane, in perioada 24iunie-1 iulie, pentru cei interesati de partea financiara. Mesele erau de tip bufet si din punctul personal de vedere nu mai aveai nevoie sa mai mananci in afara celor doua mese incluse. Hotelul nu are puncte negative de mentionat, camera era destul de mare, cu 2 paturi, o canapea, hol destul de mare cu debara pentru haine, baie la fel, mare, cu cada si mai tot ce aveai nevoie, insemnand aici prosoape schimbate zilnic, sapun lichid si gel de dus/sampon ecologice. Camera mai avea de asemena si o terasa destul de mare dotata cu masa si scaune. Odata cu noi au mai fost cazati la acelasi hotel inca 2 cupluri de romani, care insa au fost repartizati in alt corp al hotelului, cu vedere precara (la parcare). Cazarea noastra in camera cu vedere partiala la mare poate fi datorata faptului ca cei de la receptie n-au crezut ca suntem romani datorita numelui meu de familie(pe care era facut contractul,etc ) si care ar fi de origine greceasca. Poate fi insa si doar o intamplare, nu stiu.
Pe langa prosoapele schimbate zilnic in servicii au intrat si curatenia zilnica in camera, constand in igienizarea baii si schimbarea asternuturilor pe paturi.
Mancarea a fost foarte buna, aveai de unde alege la discretie si puteai manca oricat doreai. Daca vrea cineva mai multe detalii, va rog sa-mi spuneti si vi le ofer. Legat de momentul mesei am creat un moment neplacut prin faptul ca intr-o seara m-am dus sa mananc direct de pe plaja, fara sa mai trec prin camera sa ma schimb. Asta inseamna ca eram in costumul de baie si un pareo peste, adica eram destul de "transparenta" si am fost rugata mai mult stangaci si nepoliticos decat diplomat si cu discretie sa merg in camera sa ma schimb si abia dupa aceea sa ma prezint la masa. Mi-a pierit pofta de mancare pe acea seara, dar am trecut peste si incerc s-o iau tot ca pe o invatatura de minte pe viitor. Pentru cele pasionate de topless, trebuie de asemenea sa mentionez ca pe plaja acolo n-am vazut absolut nici o astfel de persoana si tare mi-e teama ca daca ar fi incercat cineva poate s-ar fi trezit cu aceeasi rugaminte de a se acoperi.
Plaja era de nota 10, foarte frumos amenajata, apartinea hotelului, avea umbrelute fixe si sezlonguri care se puteau inchiria pe baza numarului camerei la pretul de 4 EU/2 sezlonguri, un pret foaret rezonabil in comparatie cu preturile de la noi (dar comparatii de acest tip in dauna litoralului romanesc in alte posturi). Ca punct negativ al plajei acolo poate fi mentionat ca intrarea in apa se face prin pietre, nu nisip, apa devenea repede adanca. Acestea sunt insa compensate de claritatea de cristal a apei si de fauna acesteia. Cu niste ochelari de apa puteai asista la un spectacol unic privind la pestii de diferite marimi si culori inotand prin vegetatia bogata, aflata nu la mare adancime si departare de tarm.
Pentru niste preturi acceptabile se puteau inchiria masini pentru a te putea plimba in regiune, de asemenea era disponibila practica a o serie de sporturi nautice. Aici nu pot da insa prea multe informatii deoarece n-am practicat nici unul din ele.
Ce m-a frapat cel mai mult acolo, spre deosebire de litoralul romanesc care era tot ce stiam, a fost linistea aproape stresanta si lipsa aglomeratiei. Plaja era populata zilnic de destul de putine persoane (in conditiile in care hotelul era ocupat complet totusi, dar probabil ca o parte mai stateau si pe la piscinele acestuia, vreo 4 la numar. Nici acolo nu era insa galagie sau aglomeratie in nici un moment al zilei). Aceste elemente m-au surprins mai mult decat orice.
In concluzie m-as intoarce la Theoxenia hotel oricand doresc odihna si relaxare totala. Nerecomandabil pentru cei dornici de o viata activa de noapte si de party-uri cu prietenii, s-ar plictisi acolo.
Imi cer scuze daca postul a fost mai lung decat se practica.
hyx
QUOTE(acino @ Aug 25 2006, 17:25) *
Pe 3 sept. plec cu masina pe bratul Kasandra la hotelul Macedonian Sun. Daca mai merge cineva in zona in aceasi zi, putem discuta...

Noi plecam pe 2 sept cu masina si avem cazare de pe 3 sept tot la Macedonia sun-Kalithea-Halkidiki.
Putem pastra legatura si pe email:ionut.gradinaru@bras.ro.
Dana_H
Daca nu ai vreo legatura cu Grecia sau cu aceasta problema, mai bine taci.
Uita-te in continuare la tv si citeste Evenimentul Zilei ca sa afli "adevarul".

@ cosx; nu esti tu ala caruia sa-i cer permisiunea ce sa scriu si ce nu dry.gif

Situatia sta asa: te duci sa-ti faci concediul (deci sa te odihnesti / relaxezi) intr-o regiune despre care nu stii daca mai e ceea ce ai vazut in prezentari / pe net sau e o gramada de scrum. Ziarele sunt alarmiste, agentiile de turism si autoritatile de acolo incearca sa linisteasca oamenii. Ideea e ca nu exista nicaieri o prezentare obiectiva a situatiei. Iar comportamentul agentiilor mi se pare cel putin neprofesionist, ca sa fiu politicoasa. Eu inteleg ca e caz de forta majora, dar nu poti forta sa mearga clientul acolo (si implicit sa-i tragi banul din buzunar) in astfel de situatii (am descris mai sus). Pentru asta exista re-asigurare (pentru agentie), dar cate o folosesc?

Daca ai inteles punctul meu de vedere, bine. Daca nu, sa fii sanatos. Iar agresivitatea pastreaza-ti-o pentru cine accepta asa ceva. dry.gif
alex blink
Azi m-am intors din grecia...am fost in hanioti puteti sa va uitati in paginile precedente sa vedeti ca am cerut informatii...ce sa va zic nu mai plec in grecia niciodata a fost oribil si autoritatile s-au comportat execrabil si cele grecesti...mai ales cele romanesti care nici nu au incercat sa ne contacteze desi am fost la un moment dat chiar sinistrati...drumul spre salonic fiind inchis....va astept cu intrebari dc aveti...sunt obosit...revin cu detalii
eleny_d2000
Eu ma duc pe 13 septembrie in Polychrono ,poti sa imi spui si mie daca mai exista statiunea asta? Sunt foarte suparata ca nu imi pot schimba rezervarea ,o sa plec prin Christian Tour si o sa fiu cazata la Vila Poseidon .Stii daca mai exista vila asta? Te rog mult sa ne povestesti cum a fost si ce a mai ramas acolo.... worthy.gif Multumesc mult
cincinik
pe 6 sept plec in halkidiki, polichrono, hotel neapolis, prin christiantour (care nu au vrut sa ne schimbe oferta, pentru k ei "garanteaza k e ok in zona,tocmai s-a intors managerul lor de acolo"). a plekt careva cu christiantour? sunt seriosi? si dc stiti ceva de hotelul asta....???merci!
Kitty2006
Salutare!
Plec in Kallithea pe 1 septembrie cu autocarul si intrucat tipa de la agentie e pe dinafara complet intreb si eu pe cei care au mai fost ce documente trebuie sa am la mine cand plec?
Am contract de la agentie, vouchere si asigurarile medicale (pentru mine si sotul meu). Nu ar fi trebuit sa imi dea si o hartie ceva pe care sa specifice locurile in autocar ... cate stele are autocarul si ce conditii trebuie sa indeplineasca autocarul asta? De traseu nu stiu nimic.
Pot sa iau medicamente cu mine (gen paracetamol, aspirina, etc) fara reteta?
Agentia este Pelegrin, divizie a Perfect Tour. Cu cei din Bucuresti am colaborat bine, dar deja m-am saturat sa tot cer confirmari de la ei pentru orice ...
Multumesc!
coje79
QUOTE(Kitty2006 @ Aug 27 2006, 23:47) *
Salutare!
Plec in Kallithea pe 1 septembrie cu autocarul si intrucat tipa de la agentie e pe dinafara complet intreb si eu pe cei care au mai fost ce documente trebuie sa am la mine cand plec?
Am contract de la agentie, vouchere si asigurarile medicale (pentru mine si sotul meu). Nu ar fi trebuit sa imi dea si o hartie ceva pe care sa specifice locurile in autocar ... cate stele are autocarul si ce conditii trebuie sa indeplineasca autocarul asta? De traseu nu stiu nimic.
Pot sa iau medicamente cu mine (gen paracetamol, aspirina, etc) fara reteta?
Agentia este Pelegrin, divizie a Perfect Tour. Cu cei din Bucuresti am colaborat bine, dar deja m-am saturat sa tot cer confirmari de la ei pentru orice ...
Multumesc!

salut. voucherul pe care ti l-a dat agentia, daca e o hartie A4 cu cateva chestii trecute pe ea, nu cred ca ti-e de mare ajutor. noi am primit adevaratul voucher pt cazare si masa abia cand am ajuns aproape de destinatie, pentru ca autocarul trece pe la fiecare hotel si lasa turistii acolo, si nu sta nimeni cu tine sa te cazeze. asa ca la receptie trebuie sa prezinti voucherul respectiv, inmanat de ghid(a) si, probabil, si pasaportul. despre autocar zic eu ca e putin probabil sa afli detalii, dar eu zic sa nu-ti faci griji. din ce am vazut pe drum (am fost recent in Halkidiki) si din proprie experienta, pot sa-ti spun ca sunt autocare faine, cu AC si scaune destul de confortabile. ia-ti o pernuta de-aia de pus in jurul gatului, ca sa poti dormi. o sa ai nevoie si o sa-ti prinda foarte bine.

medicamente poti sa iei ce vrei. iti recomand in primul rand sa-ti cumperi Motilium (de la farmacie) si pastile cu ghimber (de la magazinele naturiste). ambele sunt foarte utile impotriva raului de masina si de mare. ia 2 pastile cu ghimber cu o zi inainte de a pleca, dupa ce ai mancat, ca altfel iti creaza o senzatie de arsura in stomac destul de ciudata. Motilium ia doar cand te deplasezi (cu autocarul sau pe vapor, daca vei merge in croaziere - iti recomand sa o faci pe cea la Athos si in golful Toroneos [vezi postul meu din pagina 12]).

traseul cred ca o sa fie urmatorul (in linii mari): Giurgiu (RO) - Ruse (BG) - Kulata (BG) - Promachonas (GR) - Salonic - Nea Moudania - Kallithea. sunt in jur de 780 km. noi am ajuns la destinatie (in Gerakini, pe bratul Sithonia) pe la 10 dimineata, pentru ca am facut o oprire de o ora in Nea Moudania. plecarea a fost cu o zi inainte, la ora 14:30 (am fost cu Romadria, si au fost foarte punctuali iar ghida care ne-a insotit pe drum...nota 10+).

nu stiu daca ai mai fost in Kallithea pana acum, eu am trecut doar pe-acolo cu masina, dar cativa din grupul nostru au mers de vreo 2-3 ori acolo, si la plaja si pt distractie (mergeau intr-un club, nu mai retin numele, dar cica fain de tot) ziceau ca e superb.

distractie placuta si vreme faina!
investman
QUOTE(alex blink @ Aug 27 2006, 19:14) *
Azi m-am intors din grecia...am fost in hanioti puteti sa va uitati in paginile precedente sa vedeti ca am cerut informatii...ce sa va zic nu mai plec in grecia niciodata a fost oribil si autoritatile s-au comportat execrabil si cele grecesti...mai ales cele romanesti care nici nu au incercat sa ne contacteze desi am fost la un moment dat chiar sinistrati...drumul spre salonic fiind inchis....va astept cu intrebari dc aveti...sunt obosit...revin cu detalii

spune-ne cum este situatia acum te rog.
1234
Si Grecia este o tara cu multe surprize! Da-ne detalii, te rog! Eu oricum am furat-o in "minunata" bulgarie!!!
alex blink
QUOTE(1234 @ Aug 28 2006, 12:18) *
Si Grecia este o tara cu multe surprize! Da-ne detalii, te rog! Eu oricum am furat-o in "minunata" bulgarie!!!

Sunt prosti grecii asta a fost impresia mea situatia disperata prezentata la televizor a fost creata de catre ei deoarece noi eram la piscina la hotel cnd a inceput sa se vada fum noi ne-am speriat am facut bagajele preventiv am strans actele tot....focul a venit in 10 min de la cativa km pana la hotel cnd a ajuns la hotel noi am plecat calmi spre masina dar restul au inceput sa tipe sa urle si au creat o atmosfera absolut disperata nu mai stiai ce sa faci...vroiau sa treaca cu masina prin foc..eu am dus masina pe plaja cat am putut sa fie in siguranta si era o plaja particulara cu umbrele din paie si puteau sa ia foc...impreuna cu alti cativa romani am dat cu apa pe masini toata noaptea ca sa nu ia foc am rupt umbrelele...unde era poza din liberatea cu umbrele rupte acolo am stat noi...autoritatile s-au miscat execrabil...veneau masinile de pompieri fara apa si asteptau sa arda locul....urat ca un cosmar ce sa mai zic ca am plecat spre foc unde arsese sa nu stam in aglomeratia aceea toata lumea cred ca era pe plaja....isi cautatu familiile foarte urat....disperat...totul a ars toata kassandra....ce sa va mai spun...daca aveti intrebari..va astept...fericit ca ma aflu in romania

Cum sa fie ok zona mint aia de rup...noi dimineata dupa incendiu nu mai puteam respira de fum era fum peste tot...in padure nu pot opri focul....Am plecat obositi cum eram...nu am riscat sa stam si seara a luat foc iarasi dupa ce am plecat...am stat dupa aceea in alta parte....poate ca au reusit sa opreasca focul dar sa fie totul ok nu cred deoarece era numai funingina peste tot si in apa....sper sa fie totul bine pentru cei ce se duc...grecii isi revin repede...
eleny_d2000
QUOTE(alex blink @ Aug 28 2006, 11:33) *
Sunt prosti grecii asta a fost impresia mea situatia disperata prezentata la televizor a fost creata de catre ei deoarece noi eram la piscina la hotel cnd a inceput sa se vada fum noi ne-am speriat am facut bagajele preventiv am strans actele tot....focul a venit in 10 min de la cativa km pana la hotel cnd a ajuns la hotel noi am plecat calmi spre masina dar restul au inceput sa tipe sa urle si au creat o atmosfera absolut disperata nu mai stiai ce sa faci...vroiau sa treaca cu masina prin foc..eu am dus masina pe plaja cat am putut sa fie in siguranta si era o plaja particulara cu umbrele din paie si puteau sa ia foc...impreuna cu alti cativa romani am dat cu apa pe masini toata noaptea ca sa nu ia foc am rupt umbrelele...unde era poza din liberatea cu umbrele rupte acolo am stat noi...autoritatile s-au miscat execrabil...veneau masinile de pompieri fara apa si asteptau sa arda locul....urat ca un cosmar ce sa mai zic ca am plecat spre foc unde arsese sa nu stam in aglomeratia aceea toata lumea cred ca era pe plaja....isi cautatu familiile foarte urat....disperat...totul a ars toata kassandra....ce sa va mai spun...daca aveti intrebari..va astept...fericit ca ma aflu in romania

Cum sa fie ok zona mint aia de rup...noi dimineata dupa incendiu nu mai puteam respira de fum era fum peste tot...in padure nu pot opri focul....Am plecat obositi cum eram...nu am riscat sa stam si seara a luat foc iarasi dupa ce am plecat...am stat dupa aceea in alta parte....poate ca au reusit sa opreasca focul dar sa fie totul ok nu cred deoarece era numai funingina peste tot si in apa....sper sa fie totul bine pentru cei ce se duc...grecii isi revin repede...

Au ars si hotelurile? Zi-mi te rog pe ce data ai plecat de acolo si daca inca mai ardea prefer sa imi pierd banii decta sa ma duc acolo si sa patesc ceva de genul asta.Multumesc mult ,daca stii ceva si de Polichrono te rog sa ne zici
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.