mirceagun
15th August 2006, 09:32
QUOTE(eleny_d2000 @ Aug 8 2006, 14:43)

STIE CINEVA CEVA DESPRE STATIUNEA POLICHRONO DE PE BRATUL KASANDRA [color=#FF0000]M-AR INTERESA SA AFLU CAM CAT DE MARE E STATIUNEA ,DACA SE POT INCHIRIA SCUTERE,CUM ESTE PLAJA (CU PIETRE SAU FARA ) SI CAM CAT COSTA SA IEI UN PRANZ IN ORAS .EU SA PLEC IN SEPTEMBRIE PE 13 ,O SA STAU LA VILA ZEUS.O SA VA IMPARTATSESC DIN IMPRESIILE MELE +POZE .MULTUMESC CELOR DISPUSI SA MA AJUTE

Polichrono este o statiune mica,ca majoritatea statiunilor grecesti.Din soseaua principala se coboara catre mare-aici fiind majoritatea magazinelor ,hotelurilor.Este f aproape de Hanioti care este mai animata si la egala distanta de cele mai animate,chiar aglomerate- Pefkohori si Kalithea (cca 10 km) . Scutere se gasesc peste tot.Plaja oriunde in Kasandra este de nisip,apa continand din loc in loc pietre mari sau piertis. Masa ,per persoana incepe cu cca 3E ( adica un sandwici Giros-asemantor saorma dar de regula de porc) si o apa/cola ,dar nu poate depasi 10E ( o farfurie mare de ceva 5-8E,o bere 2E)).
Mai mari sunt costurile pe plaja,desigur daca doresti sa utilizezi sunbed si umbrela,ele costand cca 5E perechea.Sunt terase pe plaja care nu cer plata acestora ,dar iti cer sa faci o consumatie,si se scot in acest mod, marind pretul bauturii( o bautura poate costa 3E).
Sigur ca poti sa mergi la supermarket si sa-ti iei bauturi sa le tii in camera daca ai frigider (bere Amstel 0,5 l 0.9E dar si marci grecesti la 0,30E/cutie,sucuri naturale la 1-1.4 E/l sau cutii de 300ml la 0.3-0.4 E ,desigur cola/fanta,etc).
pyral
15th August 2006, 09:42
QUOTE(caliniclodean @ Aug 10 2006, 07:45)

S-au schimbat planurile, cuplul cu care trebuia sa mergem nu mai vine asa ca singuri nu se mai justifica sa mergem cu masina - la un cost de aprox 300E benzina si alte taxe - de la agentie am primit oferta de a merge cu avionul unde au locuri suficente (la autocar nu mai sunt locuri), deci cu avionul la 100E de persoana + 65E taxe de aeroport. sunt aproape 200E in plus dar tinand cont de faptul ca avem un copil de 4ani, si din plusul de 200E nu se stie cat mai picau pe la bulgari cu radare si spagi, am hotarat sa mergem cu avionul Cluj Salonic aprox 1,5 ore si se asigura transfer aeroport hotel si retur tot in acei bani. Va fi mai putin obositor, formalitatile vamale mai "blande", singurul lucru neplacut este ca avionul pleaca din cluj la ora 19.50 si ajunge la salonic la 21.15 cu recuperat bagaje, vama, etc iesim din aeroport la ora 22, pana ne imbarcam si ne lasa la hotel - cica autocarul care face transferul se oreste pe la fiecare hotel sa lase turistii. Zborul e cu Carpatair, poate sa-mi spuna cine a mai fost cum sunt avioanele companiei?
Am zburat de vreo doua ori cu avioanele companiei Carpatair si mi s-a parut ok. Din cate stiu eu au doua tipuri de avioane, Saab 340 and SAAB 2000. Primul e mai micut cu vreo 25 de locuri, cu care am mers si eu, si al doilea cu 50. Ambele tipuri de avioane sunt elice si din cate imi aduc aminte relativ noi. Pilotii sunt elvetieni sau moldoveni de peste Prut si au fost ok. Nu au aterizat sau decolat brusc, nu prea ne-au zgaltait in timpul zborului, in afara de zonele cu turbulente.
Mai nou vad ca au bagat si Fokker 100, avioane cu reactie si un pic mai maricele.
Zbor usor
alex blink
15th August 2006, 10:52
Oameni buni...intervin si eu cu o scurta intrebare...a fost cineva in halkidiki pe prima peninsula(kassandra parca) in statiunea Hanioti, la hotel Olympic Kosmas ?? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pareri...
brosky
15th August 2006, 13:35
salut
tocmai m'am intors din zona halkidiki, statiunea fourka, hotel avra, all inclusive.
is mai multe de zis, prefer sa fac o descriere detaliata, revin mai pe seara
sicko
15th August 2006, 20:00
QUOTE(brosky @ Aug 15 2006, 14:35)

salut
tocmai m'am intors din zona halkidiki, statiunea fourka, hotel avra, all inclusive.
is mai multe de zis, prefer sa fac o descriere detaliata, revin mai pe seara
Wow! Chiar te rog,am un prieten care merge fix acolo pe 9 sept,tot cu all inclusive.
crissa
15th August 2006, 20:40
QUOTE(alex blink @ Aug 15 2006, 11:52)

Oameni buni...intervin si eu cu o scurta intrebare...a fost cineva in halkidiki pe prima peninsula(kassandra parca) in statiunea Hanioti, la hotel Olympic Kosmas ?? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pareri...
Statiunea Hanioti e super faina , gasesti tot ce vrei . E animata (in special piateta) curata ,dichisita ,civilizata iar plaja e cu nisip ca si intrarea in mare (in alte parti sunt multe pietre ,bolovani chiar) .Cat despre hotel e mai la marginea statiunii inspre Pefkohori , dar destul de aproape de plaja .Pe dinafara arata ok ,nu am fost si inauntru .Parerea mea ca vei fi multumit .Concediu placut ! 
QUOTE(crissa @ Aug 15 2006, 21:32)

Statiunea Hanioti e super faina , gasesti tot ce vrei . E animata (in special piateta) curata ,dichisita ,civilizata iar plaja e cu nisip ca si intrarea in mare (in alte parti sunt multe pietre ,bolovani chiar) .Cat despre hotel e mai la marginea statiunii inspre Pefkohori , dar destul de aproape de plaja .Pe dinafara arata ok ,nu am fost si inauntru .Parerea mea ca vei fi multumit .Concediu placut !

Pt.Alex Blink
Am uitat sa atasez si o harta a statiunii Hanioti .Sper sa intelegi ceva ,hotelul Olympic Kosmas e la nr. 35 .
alex blink
16th August 2006, 10:56
Crissa iti multumesc mult mult pentru informatii...sa inteleg ca l-ai vazut pe afara....eu sper din tot sufletul sa fie frumos ca am dat ceva bani am ales all inclusive....si ma duc si cu masina personala...imi puteti recomanda ceva ce pot vizita prin Hanioti sau prin alte locuri ca motorina am....
tot ce vreau e sa ma simt bine....BAfta !!
crissa
16th August 2006, 16:58
QUOTE(alex blink @ Aug 16 2006, 11:56)

Crissa iti multumesc mult mult pentru informatii...sa inteleg ca l-ai vazut pe afara....eu sper din tot sufletul sa fie frumos ca am dat ceva bani am ales all inclusive....si ma duc si cu masina personala...imi puteti recomanda ceva ce pot vizita prin Hanioti sau prin alte locuri ca motorina am....

tot ce vreau e sa ma simt bine....BAfta !!
Daca mergi cu masina e super (asa am fost si noi) ai ce vizita .Din Pefkohori pleci cu vaporasul in croaziera in Golful Toroneos (20 euro/pers.) .De pe bratul Sithonia pleci cu vaporul din Vorvoru in croaziera la Muntele Athos (25 euro/pers) .Pana in Salonic faci cam 2 ore si ai ce vizita , abia iti ajunge 1 zi . In anumite locatii din Hanioti se organizeaza Seara greceasca (14 euro/pers) si Karaoke (ex.Hotel Calypso , noi acolo am stat
) , altceva...e suficient sa faci circuitul celor 2 brate Kassandra si Sithonia ,peisajele sunt super !
alex blink
16th August 2006, 18:15
Totusi din harta aceea pe care ai "agatat-o" tu m-i se pare destul de departe de plaja....nu pot sa imi dau seama cat de departe deoarece nu stiu scara...daca tu tot ai fost in Hanioti, ma poti lamuri ?
crissa
16th August 2006, 18:24
mcduru
17th August 2006, 16:43
Eu plec in 22 sept. in kriopigi la Hotel Aegeon. Din cate am citit pe net hotelul e in centru....stie cineva cat fac pana la plaja ? Din reviewurile gasite pe net despre hotel am descoperit ca parerile sunt impartite...stie cineva mai exact ?
costy31
17th August 2006, 17:29
QUOTE(sicko @ Aug 14 2006, 00:20)

Intrebare incuietoare(intrebare de provincial).
Cum ajung cel mai usor de la Gara de Nord la Ateneu(Restaurant Cina,mai exact)?
Apreciez un raspuns cat mai detaliat. Mersi mult de tot!

Raspuns ..tot de la un provincial 
Din gara de N traversezi trecerea, din statia de autobuz din dreapta coloanelor din fata garii, iei autobuzul 178, mergi 3 statii (la sala palatului), iar apoi intrebi de cineva care-ti va spune unde este ateneul. in dreapta ateneului, cum stai cu fata la el, este o teresa-gradina cu umbrelutze portocalii si cu gard verde. acolo este locul..noi ne-am chinuit oleaca..bucurestenii nu mi s-au parut deloc amabili....asta e...
ALEX_ANDRA
18th August 2006, 10:08
Salutare...
M-am intors duminica dimineata(13.08.06) din Grecia-Halkidiki-Kalithea-Hanioti.....pentru mine totul a fost superb, sunt foarte entuziasmata de Grecia ca tara, ma rog, la mine fiind si prima iesire externa....nu am reusit sa vizitez edificii istorice, dar am avut parte de un concediu relaxant si extrem de placut...
Atentie mare insa[b], celor care calatoresc cu autoturismul personal,la cozile de la VAMI.....sfatul meu este sa ajungeti la Giurgiu pana in ora 5.30 dimineata...noi am fost acolo pe la 6 si deja era aglomeratie, am reusit sa scapam pe la 8.30-9.00...dar asta nu a fost nimic....caci la intoarcere am stat la Promohonas-Grecia, nici mai mult nici mai putin decat 6 ore...din cauza nemernicilor de bulgari care se miscau precum melcul.....erau foarte multi romani, de fapt coada de masini(cam 1.5 km)era formata numai din romani....noi am ajuns la punctul de frontiera in jur de ora 14.00, ne gandeam ca scapam repede...dar de unde....la ora 20.30 am reusit sa scapam....si uite asa am tranzitat Bulgaria noaptea, ceea ce nu este tocmai placut...dar ne-am imprietenit cu o alta familie si am ajuns cu bine in RO...
Aaa....la vama la Ruse, vamesi bulgari ne-au cerut de la obraz o atentie....nu le-am dat nimic!!!!
Pentru mine insa Grecia, va ramane pana la alte comparatii o tara minunata...
Vacanta placuta!!!!
ALEX_ANDRA
18th August 2006, 10:35
QUOTE(dumis @ Jul 8 2006, 10:33)

Faci cea mai buna alegere ! Grecia e o tara senzationala ! Cum ajungi acolo te fascineaza absolut totul....iar cand va trebui sa te intorci ...o vei face cu mare durere in suflet....
Mie mi-au trebuit vreo 3 saptamani sa-mi revin dupa ce mi-am dat seama ca sunt din nou

in Romania

si eu m-am intors acum o saptamana.....si cu greu cred ca am sa imi revin curand.....totul a fost superbbbbbbbbbb.....
mirceagun
18th August 2006, 11:36
QUOTE(ALEX_ANDRA @ Aug 18 2006, 10:08)

Salutare...
M-am intors duminica dimineata(13.08.06) din Grecia-Halkidiki-Kalithea-Hanioti.....pentru mine totul a fost superb, sunt foarte entuziasmata de Grecia ca tara, ma rog, la mine fiind si prima iesire externa....nu am reusit sa vizitez edificii istorice, dar am avut parte de un concediu relaxant si extrem de placut...
Atentie mare insa[b], celor care calatoresc cu autoturismul personal,la cozile de la VAMI.....sfatul meu este sa ajungeti la Giurgiu pana in ora 5.30 dimineata...noi am fost acolo pe la 6 si deja era aglomeratie, am reusit sa scapam pe la 8.30-9.00...dar asta nu a fost nimic....caci la intoarcere am stat la Promohonas-Grecia, nici mai mult nici mai putin decat 6 ore...din cauza nemernicilor de bulgari care se miscau precum melcul.....erau foarte multi romani, de fapt coada de masini(cam 1.5 km)era formata numai din romani....noi am ajuns la punctul de frontiera in jur de ora 14.00, ne gandeam ca scapam repede...dar de unde....la ora 20.30 am reusit sa scapam....si uite asa am tranzitat Bulgaria noaptea, ceea ce nu este tocmai placut...dar ne-am imprietenit cu o alta familie si am ajuns cu bine in RO...
Aaa....la vama la Ruse, vamesi bulgari ne-au cerut de la obraz o atentie....nu le-am dat nimic!!!!
Pentru mine insa Grecia, va ramane pana la alte comparatii o tara minunata...
Vacanta placuta!!!!
La 5,am iesit din vama Bulgara ,dupa ce statusem cate 10 min in fiecare din vami.la iesirea di Bulgaria am stat tot 10 min,iar la intrarea in Grecia cca 15 min (ora 12).Cel mai mult timp am pierdut pe sos centura a Sofiei,foarte aglomerata dimineata,dar mult mai lejera dupa pranz.
La intoarcere nu am stat mai mult de 10 min in nici o vama (Gr-Bul ora 8-8,30).cel mai mult am stat la intrarea in Ro,cca 30 min.Niciodata nu am stat intr-o vama pe caest traseu mai mult de 50 min si asta se intampla de regula la intrarea in Gr.
Ca vamesii Bul sunt spagari de la obraz ,asa este;rareori nu cer ceva-cred ca deja este un tic.
In anii anteriori am ajuns in vama Ro-Bul la 6,00 dar nu am stat niciodata atat de mult pe cat spui.
Intr-adevar neplacut !Ai dreptate,daca ajungi in vama Ro-Bul inainte de 5 este perfect
cameliadrag
18th August 2006, 11:43
Buna ziua la toata lumea.
Am intrat pe acest forum ca sa atentionez pe cine este interesat sa nu faca vreodata prostia sa mearga la studiourile Melissa in Psakoudia, Sithonia. Sotul meu si cu mine abia ne-am intors si vreau sa spun ca patronii acestui hotel, de altfel in regula, au reusit sa ne strice oarecum vacanta planuita cu mult timp inainte si asteptata cu mare nerabdare. Am ajuns acolo dupa un drum lung si obositor cu masina, noi plus inca o familie si hop ne trezim ca in loc de doua camere duble la etaj, cu balcon si bla,bla,bla ne cazeaza astia intr-o camera la parter cu patru paturi. Camera era in regula pentru cine dorea sa se simta ca in tabara dar va dati seama ca pe mine a cazut cerul. Ne ia madam Melissa asta(o femeie de o nesimtire cum nu va puteti imagina, nu ma asteptam la asa ceva nici in Romania, dar in Greacia) si incepe si ne explica ca e vina agentiei ca pe fax scrie ca rezervarea e facuta de Camelia plus patru persoane si ca ea asa intelege ca suntem o familie. Si mai face si prostia sa ne arate faxul unde scria mare cat toate zilele ca se rezerva doua camere duble. Cand a vazut ea ca ne-am dat seama si ca nu suntem tocmai tampiti s-a facut ca discuta afaceri la telefon si ne-a dat afara din birou. Ma rog, am sunat la agentia din Romania ( Galaxsea Travel cu partenerul grec Meli Tours, atentie mare), era 21.30 si dupa indelungi parlamentari am acceptat sa dormim acolo pana a doua zi. Bineinteles ca nici a doua zi nu am mai primit o camera (nici nu ma asteptam) abia a treia zi s-a mutat cealalta familie. Optimisti din fire ne hotaram sa uitam toate relele si sa ne continuam vacanta cand ne trezim in a cincea zi cand venim de la plaja ca nu mai stam in camera in care stiam si ca am fost mutati in lipsa noastra in alta ca a venit o familie mai numeroasa.Eu personal ajunsesem sa am un comportament cam tamp asa, nu prea mai reactionam. Si uite asa a trecut vacanta noastra mult asteptata. Si totusi noi am avut o situatie fericita ca erau o gramada de turisti romani nemultumiti si unii chiar plangeau pe langa poarta din cauza aceleasi situatii cu camerele. Altfel ce sa zic mancarea foarte buna si variata plus curatenie dar asta nu compenseaza situatia in care am fost pusi. Peisajul in Sithonia face toti banii iar marea este de vis, cred ca nici o poza nu poate sa surprinda frumusetea reala.
Asa ca atentie mare la Melissa House, Psakoudia si la Galaxsea Travel (ei cica s-au zbatut sa rezolve dar pentru mine nu-i o scuza, mie mi-au stricat vacanta).
Bineinteles ca in Greacia o sa mai merg, e prea frumos, dar voi sti ce trebuie sa fac pe viitor.
A, si apropo, cand sa plecam seara vine madam Melissa la noi cu gura pana la urechi, toata numai un zambet si ne spune cu dragalasenie ca nu i-am dat inca voucherul ca sa poata sa-si incaseze banii (bani platiti de noi pentru locuri in camere duble nu pentru alea in care am stat). Dragut, nu?
megane2
18th August 2006, 19:47
are cineva drum in grecia pe 21 august?
noi plecam dimineata.
daca e cineva interesat contact pe id burceasilviu82, sau lasa un mesaj pe forum.
sicko
19th August 2006, 10:05
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 18:29)

Raspuns ..tot de la un provincial

Din gara de N traversezi trecerea, din statia de autobuz din dreapta coloanelor din fata garii, iei autobuzul 178, mergi 3 statii (la sala palatului), iar apoi intrebi de cineva care-ti va spune unde este ateneul. in dreapta ateneului, cum stai cu fata la el, este o teresa-gradina cu umbrelutze portocalii si cu gard verde. acolo este locul..noi ne-am chinuit oleaca..bucurestenii nu mi s-au parut deloc amabili....asta e...
Mersi fain! Ideea e ca timp avem,sper sa ne descurcam. Bagajele sunt inconvenientul,dar...asta e. Vrem tzatziki,suferim putin,nu? 
Cele bune!
akhenaten
20th August 2006, 00:00
Hei, ma bucur mult ca am intrat pe softpedia am aflat destul de multe din ce nu eram lamurit! Din pacate serviciul m-a determinat sa plec in vacanta abia la sfarsitul lui septembrie, mai exact de pe 29 pe 8 oct
, am prefrat sa merg in Grecia decat pe litoral! Voi sta la Philoxenia si am aflat cam tot despre satuc, dar are cineva cea mai mica idee cum va fi vremea? Sunt ingrijorat ca nu va fi frumos, nu ma astept la canicula dar sper sa capat si eu un mic bronz! M-ar ajuta mult o informatie in acest sens, ah si totodata daca stiti ceva despre agentia IRITRAVEL! Multumesc mult!!!
casi
20th August 2006, 16:38
am fost in perioada 6-13 august in statiunea hanioti la apartamentele nereides prin firma aerotravel.ce va pot spune este ca totul a fost ok incepand de la plecarea de pe aeroport pana la transferul de la aeroportul din salonic la hanioti, totul a fost organizat excelent.apartamentele nereides este o cladire construita recent,in 2005 ....apartamentele sunt dotate cu aer conditionat,televizor,chicineta echipata complet si balcon la fiecare apartament,pe balcon este o masa cu 4 scaune..... in curtea interioara este o piscina superba cu sezloange multe + un bar la care se poate servi diferite bauturi: 2,5 euro frappe,2 euro cola,2 euro sitcla de amstel,2,5 euro fresh-ul de portocale........ce sa zic pentru prima oara in concediu in grecia am ramas placut impresionat si am gasit niste conditii de cazare mult peste asteptari......hanioti ca statiune este o statiune mai mult pentru familisti,foarte aglomerata,plin de sarbi ,greci si englezi.....plin de taverne ......dar ca si viata de noapte sa nu va asteptati la cine stie ce.......sunt niste baruri cu muzica ......dar cluburi de noapte nimic.singurul loc unde este cluburi de noapte este la kalithea la aproximativ 10 km de hanioti.....sunt 3 cluburi in afara statiunii:ahoy- cel mai mare ,play club si ouaddaca parca........in weekend este nebunie deoarece vine ff multa lume din salonic si binenteles din tot bratul kassandra......in hanioti recomand barul bahalo care se afla exact pe plaja ,unde poti sa stai pe plaja la masa si apa este la doar 2-3 metri de tine ,este super.......se poate dansa ,muzica house si binenteles greceasca.....ca preturi : 5 euro sticla de amstel,7 euro cuba libre.......dar mai rentabil era sa iei o sticla de ceva.....de exemplu eu mai eram cu 2 prieteni si luam o sticla de chivas regal de 12 ani si ne costa 60 de euro si primeai cola gratis cat puteai sa bei
+ o cupa imensa pe care erau fructe special pregatite(banane,ananas,struguri,lubenita etc). a fost o vacanta f reusita si anul viitor sigur o sa mai revin..........
sugar
20th August 2006, 17:14
Va rog sa imi dati niste informatii despre Halkidiki - Kassandra - Hotel Alexander the great.
Daca a fost cineva vara asta acolo sa imi precizeze care sunt toate taxele existente (vami, taxe de drum, taxe de pod etc etc) precum si spagile care ar tb date
. Am inteles ca in Bulgaria te opresc politistii (merg cu masina in Grecia) doar pt a lua niste spagi?
Preturile la bautura / mancare unde se invart?
Drumul poate fi facut in 12 ore, cu tot cu statul la vami? Cand e cel mai bine de plecat din Bucuresti catre Grecia?
De asemenea, care sunt actele care tb prezentate la vami? Vaucherele de la agentie, asig medicala si cartea verde?
Multumesc anticipat
_kali_
20th August 2006, 17:53
Ajung 12 ore pe drum, atentie mare insa la mancatoria de pe soselele bulgare. Orice regula incalci, cat e ea de mica, vei fi oprit. Recomandabil e sa iei din romania cateva sticle de vin 2-3, vin ieftin, ca ai ce sa le dai cand te opresc. Sunt porci si fomisti, asa ca nu te certa cu ei.
Despre hotelul Alexander the Great, chiar daca nu am stat acolo, am trecut in dese randuri pe langa. Arata bine, luxos si plin de lumini.
Mancarea in Grecia nu este nici scumpa, dar nici ieftina. Cel mai bine se iese cu gyros si niste provizii de acasa. De asemenea, se mananca peste in prostie, dar si pui la rotisor. Sunt supermarketuri la intrarea in statiuni, este recomandabil ca proviziile sa fie facute de acolo. E mai ieftin, si poti gasi multe oferte.
Un gyros e cam 3 euro, apa minerala e foarte scumpa, in rest preturile sunt acceptabile. Recomand apa minerala straina. Cea de productie interna e scarboasa.
Distractie placuta!
sugar
20th August 2006, 18:55
Thanks Kali. Astept si alte pareri / informatii / sfaturi
andc
22nd August 2006, 06:26
Ce se intampla in Hakidiki ? Am auzit la stiri ca sunt incendii devaztatoare. Stie cineva ce e pe-acolo?
andc
22nd August 2006, 07:30
QUOTE(andc @ Aug 22 2006, 07:26)

Ce se intampla in Hakidiki ? Am auzit la stiri ca sunt incendii devaztatoare. Stie cineva ce e pe-acolo?
Am vazut din nou la stiri: cica au fost evacuati peste 300 turisti din zona Polichrono... am vazut masini care evacuau oameni si in spatele lor se vedea hotelul Kassandra Palace ****...
Nu a venit nimeni din zona ... astept detalii de la cei care au vazut ce s-a intamplat acolo, eu plec saptamana viitoare chiar acolo ....
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.