Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129

sniga

CITAT (melba @ 8th June 2009, 19:47) *
Multumim pt informatii,in cazul nostru sunt chiar folositoare!
Plecam in iulie chiar la Hotel TROPICAL!
Referitor la camere am inteles ca aerul conditionat desi este "inclus in pret" este contra cost!?Exista frigider in camere?
Iar la plaja chiar e nevoie de botosi?
Noi avem 2 copii de 4 si 5 ani,am inteles ca apa se adanceste destul de repede deci mi-ai face un mare seviciu daca poti sa-mi dai detalii.
Poate ai vazut si alte locuri la plaja unde apa nu este asa adanca si nu am avea nevoie de acei botosi.

Multumesc!

Aerul conditionat este cu dus si intors.Nu ai cum sa afli adevarul decit la fata locului.Multe agentii spun ca e inclus,altele ca se plateste acolo.Uneori este inclus doar in lunile iulie si august.La noi n-a fost inclus,desi in oferta scria ca este.Oricum ,unde am stat noi la parter sau demisol (la lift foloseam -1),era f racoare,nu stiu cum va fi in iulie.Frigiderul este incorporat in chicineta,sub plita electrica.are si-un mic congelator.Referitor la plaja...parerile sint diferite,fiecare om percepe in felul lui.Tot acolo veti hotari daca e nevoie de botosi sau nu.Erau persoane cu botosi sau fara,in functie de sensibilitatea fiecaruia.Parerea mea personala este ca poti sta fara botosi daca esti obisnuit cu astfel de plaje,daca esti obisnuit cu plaje nisipoase si e prima oara cind dai de pietris ,senzatie nu e prea placuta,caci zgirie la picioare,iar cind intri in apa iti cam fug picioarele si s-ar putea sa-ti para neplacut,mai ales pentru copii.Totul depinde de cum esti obisnuit.Am vazut oameni si copii care nu aveau absolut nici o problema cu adincimea sau pietrisul,iar altii care intrau cu botosi,care de fapt sint doar niste espadrile chinezesti destule de uritele,dar f practice.Referitor la adincime,este cam la fel peste tot,chiar mai adinca putin in centru in dreptul parcului.Erau destui copii in apa,pe mal.Postez citeva foto...cu chicineta (care era albastra )si frigiderul si citeva cu cu plaja ca sa va faceti o parere despre nisip/pitris si adincime.Va plimbati pe plaja si va asezati unde considerati ca e nisip mai mult si apa mai mica,dar nu in centru,unde e si pietris,si apa mai adinca.Si ca o completare(ca sa fiu obiectiva),plaja nu este nici superba cu nisip,nici rea cu pietre.Este doar o plaja frumoasa,nici lata,nici ingusta,un loc in care poti face plaja si baie cu placere si bucurie daca poti face abstractie de pietrisul marunt si nu esti fitos.Nu este nici Albena,nici Mamaia.Este o plaja specifica zonei si chiar frumoasa comparativ cu alte plaje pline de pietre.Cine iubeste Grecia si stie in mare cam cum sint plajele in Halkidiki,in general,se va bucura de o vacanta pe cinste in Hanioti.
pig-pig
happy.gif hello!nu am reusit sa citesc toate post-urile asa k am si eu o rugaminte:cine poate sa imi spuna si mie cum e hanioti si dak stiti ceva de hotel Paradise Bay ? noi plecam pe 19 septembrie cu autocarul si nu prea am reusit sa aflu multe lucruri despre hotel.Multumesc anticipat smile.gif

sniga
CITAT (April26 @ 8th June 2009, 09:47) *
In zona Halkidiki exista vreun aquapark?

Exista intr-adevar linga Salonic.Intra pe you tube si vezi citeva filmulete ca sa-ti faci o parere,sau cauta pe google waterland salonic,caci au si site.Ca intotdeauna parerile sint impartite.De la noi din hotel au fost doi tineri si erau ff incintati,caci fusesera si se distrasera de minune.Acum totul depinde de asteptarile pe care le are fiecare de la un waterland.
simona69
Aici Hotel - Apart "VILA PORTO PSAKOUDIA" 3*, Sithonia a fost cineva?
Am cazare din 4 iulie si masa (demipensiune ) la philoxenia Bungalows.E departe ? stiti ceva ?
rolleyes.gif
Bru
CITAT (marrissia01 @ 9th June 2009, 15:35) *
A fost cineva de curand in Metamorfossi, Sithonia?Cum e plaja? Se poate face plaja,sau e intradevar un loc salbatic?Arici mai sunt? cum se poate petrece timpul liber pe acolo? Taverne cu preturi ok-vreun nume,ati retinut?

Salut
Am fost eu anul trecut la hotel Simeon, prin Europa Travel.Toata oferta lor este mult "inflorita".Acolo colaboreaza cu o agentie locala, ale carei servicii sunt sub orice critica.
Hotelul acceptabil, mancarea la hotel la fel, statiunea insa nu mi-a placut deloc.
Plaja este salbatica (neamenajata), avand doar doua portiuni oarecum amenajate, cateva sezlonguri la un barulet in apropiere de hotel, si o zona putin mai mare si oarecum ok , in celalalt capat al statiunii la Blue Dolphin (la 1-1.5 km sad.gif).
Exista un parculet in centrul "statiunii", care apare si pe site-ul hotelului mentionat mai sus, cu toate ca hotelul este la 2 strazi distanta de acel parculet, iar vederea cu faleza, care ai crede ca este de pe terasa hotelului,este din acel parculet.
Exista cateva taverne, una chiar ok (nu-mi amintesc cum se numeste), chiar lateral de acel parculet, pe drumul care coboara catre plaja.Are si etaj, si terasa la etaj.Mancarea super ok, preturi f bune.
In schimb, se poate inchiria masina, sau se poate comanda taxi pt a merge la Nikiti (6 e cursa), care este la doar aprox 5 km, si unde este altceva.Nu se compara.Daca Metamorfossi este o statiune "de pensionari",cu plaja neamenajata, pietre in apa, arici de mare cam peste tot, in Nikiti gasesti plaja amenajata,pietre doar pe alocuri, fara arici de mare, terase si sezlonguri peste tot pe plaja, sezlong gratuit daca comanzi ceva de la ei, magazine diverse, si chiar si viata de noapte pt cei interesati.
Cu toate ca am fost cazati in Metamorfossi, am pierdut doar prima zi pe acolo, apoi am mers mereu la plaja prin Nikitti.
Daca te mai pot ajuta nu ezita sa ma contactezi.
marrissia01
CITAT (schumiholic @ 22nd September 2008, 23:29) *
Sa va povestesc si eu despre superba vacanta pe care am avut-o in Halkidiki - Sithonia.
Am luat biletele de la Getica Turism - ii recomand ca servicii, cu exceptia orelor de plecare - am plecat din Bucuresti la ora 17:30 si am ajus la hotel pe la 8 dimineata (am fost cu autocarul) si a trebuit sa pierdem timpul pana pe la 12-13 cand intram in camera. Costumele de baie nu erau la indemana, dar ne-am plimbat, nu ne putem plange si incercam sa gasim ceva de mancare dar toate tavernele deschideau mai tarziu. Mai nasol a fost la plecare, pentru ca nu am mai avut cand sa facem plaja in ultima zi - plecarea a fost la 14:30, fata de alte dati cand era intre 17-19. Dar in rest nu am de ce sa ma plang.
Am fost cazati la Gerakina Beach, in hotel, si vreau sa va spun ca am fost super incantati de alegerea facuta. Am stat la etajul 3 si am avut o vedere absolut superba catre mare si catre frumoasele gradini ale hotelului. Vedeti poza atasata cu vederea din hotel. Ne-a placut tare mult complexul, multe servicii, daca vroiai sa joci un golf, un volei, un tenis, aveai unde, in fiecare seara intre 21-21:30 era o minidiscoteca pentru copii, intre 21:30-23:30 era cate un spectacol, diferit in fiecare seara, karaoke, muzica live, concursuri etc. iar dupa 23:30 era discoteca. Mancare pe saturate, foarte multe feluri, destul de asemanatoare, mai ales la micul dejun, dar la cate erau, puteai sa mananci in fiecare zi altceva. Hotelul curat, serviciile bune, plaja ok, cu ceva pietre la intrearea in apa, per total, am fost foarte multumiti de servicii. Ce am remarcat, rusinos si neplacut, este faptul ca desi parcarea era in spatele hotelului, vreo 10-15 masini, dintre care vreo 12-13 erau romanesti, erau parcate in fata hotelului - fie ca vroiau sa isi vada masina de la balcon sau chiar stand in bungalow. Pacat ca la noi inca nu exista civilizatie si bun simt ca in alte tari...

Ce am vizitat acum. In primul rand, am avut o masina inchiriata pentru 6 zile si am platit 150 de euro. Si asta ne-a dat libertate de miscare. Intr-o zi am vizitat Metamorfossis, Nikiti si am facut plaja la Elea Village. In alta zi am facut turul intregii peninsule, am plecat de pe partea vestica si ne-am intors pe partea estica. Ne opream din loc in loc si faceam si poze. Ne-au placut in mod deosebit plaja Koviou, unde am facut si plaja (poza atasata), Toroni, Koufos, Taverna Panorama din Kalamitsi unde nu ai cuvinte sa descrii frumusetea de acolo, si camping Rea. Nu stiu daca s-a oprit cineva acolo pana acum, dar e o chestie foarte interesanta. Initial, ne-am oprit pe drum si am vazut de departe niste limbi lungi de pamant care inaintau in mare si un om cu un catel ce pareau ca merg pe mare!! Am mai mers un pic cu masina si am ajuns la locul cu pricina. Fenomenul era urmatorul - pe o portiune destul de mare, apa era foarte mica, ajungea pana la glezne si mergeai destul de mult intre doua insulite din alea. Un peisaj intr-adevar desebit. In prima poza vedeti omul si catelul "mergand" pe apa, in a doua niste vilute si in a treia muntele Athos in spate.
Am mers si la Athos cu Menia Maria, cu bilete luate din port, ne-a placut tare mult, muntele se vedea superb, cu varful in nori, am fost acompaniati de multi pescarusi pe vapor, am fost insa dezamagiti de Ouranoupolis, in mare faceai 2-3 pasi si apa iti ajungea aproape pana la gat. Am avut si o zi de Shopping la Salonic - lucruri frumoase si preturi foarte bune pe Egnatia, preturi mari si firme de fitze pe Tzimiski. Ne-am invartit o jumatate de ora pana am gasit loc de parcare! Am vizitat si Polygiros, tare frumusel oraselul, ce mai, ne-am plimbat, ne-am incantat ochii si sufletul, am facut baie in mare, am vazut pestisori si meduze mici albe pe fundul marii, care era mereu limpede si calda, ne-am bronzat, a fost extraordinar!
Eram tare amarati in ziua plecarii...
Multumesc celor care au scris pe forum si si-au impartasit impresiile, ajutandu-ne in felul asta sa vizitam si noi locuri de vis. Ce nu am gasit si mi-a parut rau este plaja Kavourotrypes. Poate sa imi spuna cineva pe unde era si cum ajungeam acolo? Poate o vedem la anul...

Cat costa biletul pentru croaziera la muntele Athos, cumparat din port?Plecarea a fost din Ormos Panagias?

CITAT (Bru @ 10th June 2009, 12:31) *
Salut
Am fost eu anul trecut la hotel Simeon, prin Europa Travel.Toata oferta lor este mult "inflorita".Acolo colaboreaza cu o agentie locala, ale carei servicii sunt sub orice critica.
Hotelul acceptabil, mancarea la hotel la fel, statiunea insa nu mi-a placut deloc.
Plaja este salbatica (neamenajata), avand doar doua portiuni oarecum amenajate, cateva sezlonguri la un barulet in apropiere de hotel, si o zona putin mai mare si oarecum ok , in celalalt capat al statiunii la Blue Dolphin (la 1-1.5 km sad.gif).
Exista un parculet in centrul "statiunii", care apare si pe site-ul hotelului mentionat mai sus, cu toate ca hotelul este la 2 strazi distanta de acel parculet, iar vederea cu faleza, care ai crede ca este de pe terasa hotelului,este din acel parculet.
Exista cateva taverne, una chiar ok (nu-mi amintesc cum se numeste), chiar lateral de acel parculet, pe drumul care coboara catre plaja.Are si etaj, si terasa la etaj.Mancarea super ok, preturi f bune.
In schimb, se poate inchiria masina, sau se poate comanda taxi pt a merge la Nikiti (6 e cursa), care este la doar aprox 5 km, si unde este altceva.Nu se compara.Daca Metamorfossi este o statiune "de pensionari",cu plaja neamenajata, pietre in apa, arici de mare cam peste tot, in Nikiti gasesti plaja amenajata,pietre doar pe alocuri, fara arici de mare, terase si sezlonguri peste tot pe plaja, sezlong gratuit daca comanzi ceva de la ei, magazine diverse, si chiar si viata de noapte pt cei interesati.
Cu toate ca am fost cazati in Metamorfossi, am pierdut doar prima zi pe acolo, apoi am mers mereu la plaja prin Nikitti.
Daca te mai pot ajuta nu ezita sa ma contactezi.

Multumesc mult pentru informatii. Pentru inchirierea unei masini pt 5 pers cam ce preturi sunt?Se plateste asigurare, se lasa garantie pana la returul masinii?Imi poti recomanda o firma de rent a car din M?
O harta pentru M si pentru Nikiti ai?
bazildan
pt. artemisa24

eu am tot scris despre calypso in mai multe randuri dar nu ma deranjeaza sa mai scriu odata. este aproape de intrarea in statiune si totusi aproape de centru.
[/quote]

Multumesc pt. informatii . Ai dreptate in legatura cu precedentele mesaje , ti-am gasit deja unul pe topicul "Totul despre GRECIA" mesaj nr 3256

aditzuuu1556
CITAT (April26 @ 8th June 2009, 16:14) *
Neos Marmaras, Miramare Bungalows - ce-mi recomandati - sa aleg la etaj sau la parter?

Cam cum o fi cu masa - ce taverne rezonabile sunt in zona?

la etaj k ai balcon!
noi am fost anul trecut la sunset hotel,langa miramare!
exista restaurant chiar acolo la miramare,au mancare buna si ospatarii stiu romaneste!
Multe restaurante sau taverne,magazine le gasesti in oras( neos marmaras),se merge cam 15min pana in oras,se urca un deal !
In afara de plaja (ingusta si cu pietre),zona este super pitoreasca,liniste multa,curatenie!

Bru

Multumesc mult pentru informatii. Pentru inchirierea unei masini pt 5 pers cam ce preturi sunt?Se plateste asigurare, se lasa garantie pana la returul masinii?Imi poti recomanda o firma de rent a car din M?
[/quote]
anul trecut era aprox de la 40e/zi pt inchiriere masina
nustiu dac se plateste asig - insa imi amintesc ca se cerea garantie
harta din pacate nu mai am - poti cere la hotel sau la agentia de turism de acolo (Elena Travel sau ceva de genul) .. noi de la ei am luat
marrissia01

CITAT (Bru @ 10th June 2009, 15:36) *

anul trecut era aprox de la 40e/zi pt inchiriere masina
nustiu dac se plateste asig - insa imi amintesc ca se cerea garantie
harta din pacate nu mai am - poti cere la hotel sau la agentia de turism de acolo (Elena Travel sau ceva de genul) .. noi de la ei am luat

dar transportul in comun cum se prezinta? am auzit ca ar fi curse intre salonic si kalamitsi.stii ceva despre asta.
cu multumirile de rigoare!
dcreno2007
Traseu Centura Sofia - Kulata
explicatia gasita de mine este pt bansko, care e o statiune pe drumul catre Kulata
link-ul:
http://www.maccinfo.com/nothtml/sofiabansko.doc

Directions from Sofia to Bansko

Driving in Bulgaria is different; cars abruptly change direction to dodge the many potholes and occasional open manholes. It is inadvisable to drive in the dark due to the risk of tyre damage from these holes. Overtaking does not seem to bear the usual responsibility to avoid oncoming traffic, and Bulgarians are un-phased by reckless overtaking. In the Sofia area there a few road signs, and Cyrillic names look very different from their roman spelling, so they are shown in RED in these notes. The most difficult part is to get from the airport onto the main E79 that heads south to Kulata on the Greek border.

Fortunately, Google Earth can lend a hand, but be aware that road construction may change things.

This route suggestion is about 175km long, and in April 2007 took about 3hrs 15min, after leaving the airport at about 4pm. If you zero the car mileage trip meter at the airport, these notes give you the kilometerage to various turning points.
You could ask a taxi to lead you from the airport to the ?Ring road?. That should cost around 15 Leva. The most popular language taught in schools was Russian, but is now English. So if you have to ask for directions, a youngster is more likely to speak English.
Petrol stations sell a small book of roadmaps for about 7 Leva (?2.50) and the boy scout rules of thumb work too; All satellite dishes point south, and of course you can think about where the sun should be for the time of day, and keep an eye on the way the shadows fall.

1. There are two airport terminals. From T1, simply follow the road that leaves the airport south straight to its end. From T2 the road makes a sharp right turn and runs west along the south edge of the airport. Then you must turn left at the lights where you join the road from Terminal One.
2. If you see the main entrance to the airport go past on your right, you have probably missed this right turn as shown below, and are heading for the centre of Sophia ? ?????.

3. After 2-3 miles from the airport you go under a big flyover carrying the E80 and routes A1 and 8. Then on both sides you will see big apartment blocks.

4. Then the road makes a few turns and becomes really bad. You pass the ?Sofia Business Park?.

5. Finally you arrive on a sliproad onto the Sofia ring road (don?t worry, you won?t recognise it as such). This is road number 1 or 18 on maps.
6. You keep on going on this road for some miles and will pass a few traffic lights and the road will be bordered by building material and timber outlets.
7. Eventually on the left side will appear a McDonalds. You go on straight.
8. About two miles after the McDonalds, the road will go down a hill. On the left hand side will be a crazy crumpled white building followed by a petrol station called ?EkO?.
9. After it there is a big crossing with a strange ?control box? on the left.
10. Turn left here. There may be a sign to Pernik - ?????? or ?????? and will get onto a paved (cobbled) road, heading south west and marked as road number 1, 6, E79 or E871
11. You now follow this road, which will lead you out of Sofia. You will pass through some suburbs. The road will turn into something like a motorway for a short distance and go back to normal.
12. Some time later you will have another motorway stretch and back to normal again. Eventually you will come to a big junction where there is a pedestrian crossing and some yellow blinking lights. Keep on going straight.
13. The road will lead slightly up some hills and then there will be a big blue and white sign at the right side of the road, which tells you to take the slip road to the right, off the E871 and road number 6. The slip road takes you left under the road, and onto the E79 (or road number 1) heading south to Kulata ? ?????? or ??????.
14. You do that and afterwards everything is a piece of cake.

15. You follow the road for maybe 60 miles. You pass by a town called Dupnitsa - ???????, pass through some villages and then by a town called Blagoevgrad - ??????????.

16. Some miles after Blagoevgrad you pass through a tunnel. A few miles after the tunnel you will see a bridge over the road and a coalmine to the left. You are approaching Simitli ? ???????.

17. After the second bridge, take the slip road to the right to Bansko - ?????? on road number 19. The slip road then twists to the left leading you eastwards to Bansko.
18. Follow the new road, passing Razlog ? ?????? until you reach Bansko.
schumiholic
CITAT (marrissia01 @ 10th June 2009, 13:18) *
Cat costa biletul pentru croaziera la muntele Athos, cumparat din port?Plecarea a fost din Ormos Panagias?

Sincer, nu mai tin minte exact cat a fost biletul, oricum mai ieftin decat daca l-ai fi luat de la agentie. Plecarea e din Ormos Panagias, da.
Daca vrei sa inchiriezi masina, intra si pe Chalkidiki Cars. Noi ne-am inchiriat anul trecut o masina pe internet de la ei si am fost multumiti. Era masinuta cam murdarica (prafuita), dar si-a facut treaba si tipii au fost prompti.
ionescunic
CITAT (schumiholic @ 10th June 2009, 17:36) *
Sincer, nu mai tin minte exact cat a fost biletul, oricum mai ieftin decat daca l-ai fi luat de la agentie. Plecarea e din Ormos Panagias, da.
Daca vrei sa inchiriezi masina, intra si pe Chalkidiki Cars. Noi ne-am inchiriat anul trecut o masina pe internet de la ei si am fost multumiti. Era masinuta cam murdarica (prafuita), dar si-a facut treaba si tipii au fost prompti.

Anul trecut am platit 30 e de persoana prin agentie si anul asta am fost direct la ormos panagias si ne-a cerit exact la fel 30 de e pentru fiecare cu menia maria III nu stiu la celelalte vase cat costa.
iubi_bambocha
Buna tuturor!

Am tot citit pe forum diverse opinii si informatii cu privire la vacantele petrecute in Grecia, dar as mai avea nevoie de inca cateva informatii. Eu si iubitul meu plecam luni dimineata din Bucuresti, 15 iunie, cu masina, in Halkidiki, statiunea Psakoudia ( e undeva intre Kassandra si Sithonia), la hotel Melissa & Pandora. Am vrea sa stim cam care sunt preturile pe acolo la mancare ( restaurante, taverne), chiar si la marketuri ( inclusiv bauturi, apa, bere, suc etc), daca sunt cluburi sau discoteci si cam care sunt preturile. De asemenea, cam cat costa motorina ( am inteles k benzinariile nu sunt deschise noaptea si in weekend).
Si pana la urma, cum e mai bine sa traversam Bulgaria? Ziua sau noaptea? Ca parerile vad ca sunt impartite... Detectorul de radar este ilegal in Bulgaria? Si daca da, ce se intampla daca ne prinde politia cu el? Dam spaga s[size="2"][/size]au e mai nasol?tongue.gif

Am dori un raspuns cat mai repede, va rugam! Avand in vedere ca mai sunt cateva zile si plecam:p

Multumim!

Ps. Un mic sfat tuturor celor care vor sa rezerve camere la hotel in Grecia, pe site-uri de gen reservation-europe: sa nu faceti asta! Noi ne-am hazardat si drept urmare avem bani blocati in cont, desi rezervarea era fictiva ( adica platisem, dar nu aveam camera), si cu toate drumurile facute la banca si discutiile purtate atat cu cei de la site, cat si cu cei de la banca, banii se vor debloca abia peste o luna! In cele din urma, am contactat o agentie, unde am prins o oferta f buna, intr-un timp destul de limitat ( hotel 3 stele, pe plaja, piscina, all inclusive, mic dejun, 248 euro/ 6 nopti/ 2 persoane).
alinutzab
[quote name='iubi_bambocha' date='10th June 2009, 21:51' post='6616028']
Buna tuturor!

Am tot citit pe forum diverse opinii si informatii cu privire la vacantele petrecute in Grecia, dar as mai avea nevoie de inca cateva informatii. Eu si iubitul meu plecam luni dimineata din Bucuresti, 15 iunie, cu masina, in Halkidiki, statiunea Psakoudia ( e undeva intre Kassandra si Sithonia), la hotel Melissa & Pandora. Am vrea sa stim cam care sunt preturile pe acolo la mancare ( restaurante, taverne), chiar si la marketuri ( inclusiv bauturi, apa, bere, suc etc), daca sunt cluburi sau discoteci si cam care sunt preturile. De asemenea, cam cat costa motorina ( am inteles k benzinariile nu sunt deschise noaptea si in weekend).
Si pana la urma, cum e mai bine sa traversam Bulgaria? Ziua sau noaptea? Ca parerile vad ca sunt impartite... Detectorul de radar este ilegal in Bulgaria? Si daca da, ce se intampla daca ne prinde politia cu el? Dam spaga s[size="2"][/size]au e mai nasol?tongue.gif

Hai ca daca vrei asa repde raspunsul, iti zic eu cate ceva acum. Desi mai ai ceva timp pana pleci sa te mai uiti pe acest topic despre Halidiki si vei gasi absolut toate raspunsurile pe care le vrei.
1. O masa pt 2 persoane la tavernele din Psakoudia 20-30 de euro. Masa maaare si buuuna.
2. Preturile in supermarketurile de langa Nikiti (adica la vreo 20 de km) sunt exact ca si la noi.
3. Cluburi si discoteci nu sunt deloc, va trebui sa mergeti in alta statiune mai plina de viata prin imprejurimi.
4. Detectorul de rdar nu e ilegal in Bulgaria, ci in Grecia, unde doar detinerea lui (deci chiar daca nu il folosesti, ci sa zicem ca ti-l gasesc prin bagaje, desi nu te controleaza nimeni) este vreo 3000 de euro amenda. Asta din ce m-am informat si eu tot de aici.
Mr_Joe
CITAT (artemisa24 @ 8th June 2009, 23:41) *
parerea mea este ca dpdv al distractiei nici nu se compara Kriopigi cu Hanioti. da, eu am fost la Calypso. du-te cu incredere. e curat, mancare bunicica, o sa-ti placa. eu daca as mai merge, tot acolo as sta....

ms mult de tot.m-ai linistit.e pt prima data cand ajung acolo, si vreau sa am macar primele amintiri frumoase mai ales ca va fi si luna noastra de miere:).
mersi inca o data si daca sunt si altii care pleaca pe 19.06 mi-ar face mare placere sa mergem impreuna
aditzuuu1556
CITAT (Mr_Joe @ 11th June 2009, 08:11) *
ms mult de tot.m-ai linistit.e pt prima data cand ajung acolo, si vreau sa am macar primele amintiri frumoase mai ales ca va fi si luna noastra de miere:).
mersi inca o data si daca sunt si altii care pleaca pe 19.06 mi-ar face mare placere sa mergem impreuna

si noi tot la calypso mergem...dar tocmai pe 24 august biggrin.gif ,am citit numai lucruri bune despre acest hotel!
mergem cu europa travel coolspeak.gif
Bru
CITAT (marrissia01 @ 10th June 2009, 15:54) *
dar transportul in comun cum se prezinta? am auzit ca ar fi curse intre salonic si kalamitsi.stii ceva despre asta.
cu multumirile de rigoare!

este si transp in comun, insa nu stiu programul si nici tarife (nu l-am utilizat)
totusi, de la agentia locala (nu f serioasa din pacate sad.gif) ni s-a apus anul trecut ca prima cursa ar fi spre interiorul peninsulei in jur de h 9 am, si inapoi in jur de 17:30
am auzit atunci de la alti turisti ca sunt f punctuali, iar biletul se poate plati si direct in autobuz, pretul exact cum am spus nu mi-l amintesc, dar era undeva intre 1-1.5 euro/calatorie
nu stiu daca cursele ajungeau si la Salonic
marrissia01
CITAT (Bru @ 11th June 2009, 11:52) *
este si transp in comun, insa nu stiu programul si nici tarife (nu l-am utilizat)
totusi, de la agentia locala (nu f serioasa din pacate sad.gif) ni s-a apus anul trecut ca prima cursa ar fi spre interiorul peninsulei in jur de h 9 am, si inapoi in jur de 17:30
am auzit atunci de la alti turisti ca sunt f punctuali, iar biletul se poate plati si direct in autobuz, pretul exact cum am spus nu mi-l amintesc, dar era undeva intre 1-1.5 euro/calatorie
nu stiu daca cursele ajungeau si la Salonic

multam inca odata pentru info.si inca o intrebare:pretul la benzina si motorina cum este comparativ cu cel de aici?si cum s-a procedat cu combustibilul la masina inchiriata?s-a dat cu rezervorul plin si la retur asemeni?inteleg ca firma de inchiriere masini deserveste toate hotelurile mentionate in site.
bazildan
Stie cineva cat de util este cu adevarat un CARD EUROPEAN DE ASIGURARI DE SANATATE , care se obtine gratuit de la C.N.A.S. ? Este oarecum un echivalent al asigurarii obligatorii de sanatate , care se cumpara de la orice ag. de turism ? Intentionez sa merg in Grecia cu el , si mi-ar fi de folos ceva informatii !
Multumesc anticipat .
fummeee
nu a stat nimeni la giorgios apartaments in kalithea?
dcreno2007
CITAT (bazildan @ 11th June 2009, 15:44) *
Stie cineva cat de util este cu adevarat un CARD EUROPEAN DE ASIGURARI DE SANATATE , care se obtine gratuit de la C.N.A.S. ? Este oarecum un echivalent al asigurarii obligatorii de sanatate , care se cumpara de la orice ag. de turism ? Intentionez sa merg in Grecia cu el , si mi-ar fi de folos ceva informatii !
Multumesc anticipat .

acesta se elibereaza doar de catre casa de asigurari, pe baza dovezii ca acestea au foat achitate de catre asigurat.
in UE il poti folosi doar in spitale de stat.
eu personal prefer sa platesc o asigurare de calatorie de la o firma de asigurari solida decat mai pierd timpul pe la functionarii statului
April26
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1131922...ea-medicala.htm
la adresa sunt si comentarii; din cate stiu, legislatia nu s-a mai schimbat decisiv, totusi de verificat

3 ianuarie 2007,

Cardul European de Sanatate nu poate inlocui Asigurarea Medicala pentru Calatorii in Strainatate, spun oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Acestia atrag atentia celor care calatoresc in afara tarii ca plata cardului nu le acopera decat serviciile medicale prestate de spitalele de stat.

Daca pana la 1 ianuarie, romanii erau obligati sa prezinte la iesirea din tara o polita de asigurare medicala pentru calatorii in strainatate, in acest moment ei pot trece granita doar insotiti de un Card European de Sanatate.

Cu toate acestea, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) recomanda romanilor care calatoresc in strainatate sa incheie la plecare si o asigurare medicala pentru calatorie in strainatate.

Astfel, conform CSA, chiar daca ambele produse isi propun acelasi lucru, respectiv sa acopere cheltuielile medicale pe care o persoana le-ar putea avea pe parcursul unei calatorii in strainatate, cardul nu rezolva decat partial aceasta problema.

Principalul neajuns al cardului este faptul ca acesta nu acopera decat serviciile prestate de un spital sau o institutie medicala de stat si acestea in limitele acordate de legislatia tarii respective.

De altfel, chiar si reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate atrag atentia asupra faptului ca acesta confera posesorului drepturile oferite de sistemul public similare cu cele ale rezidentilor statului pe care il viziteaza.

?Cele doua documente sunt total diferite pentru ca acopera servicii diferite. Cardul de sanatate nu este recunoscut decat de spitalele de stat din spatiul UE, nu si de cele private?, afirma Tudor Balta, vicepresedintele CSA.

Card vs asigurare

Cardul European de Sanatate se emite de catre casele judetene de asigurari de sanatate, este valabil pe o perioada de 6 luni si costa 2,2 lei. de actualizat valoarile din articol. Poate fi folosit doar in spatiul UE si acopera serviciile medicale ?care devin necesare in perioada deplasarii? care se acorda in conformitate cu legislatia statului respectiv.

Asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate se incheie de catre societatile de asigurari si este valabila oriunde in afara granitelor Romaniei pentru perioada cat dureaza calatoria. Pretul acesteia variaza in functie de destinatie si de durata sederii.

Astfel, pentru un roman care calatoreste 5 zile intr-o tara europeana, costul asigurarii este de 14 ron, in timp ce pentru o sedere de 30 de zile in alta tara decat cele din Europa, pretul depaseste 80 de lei.

Asigurarea acopera cheltuielile medicale pana in limita a 50.000 de euro, iar spre deosebire de card, plateste suplimentar cheltuielile aferente repatrierii sanitare, cheltuielile cu repatrierea in caz de deces, toate cheltuielile de spitalizare, accidentele precum si alte cheltuielile medicale ce apar in procesul derularii serviciului medical.
acilutim
CITAT (Mr_Joe @ 10th June 2009, 23:11) *

la ce ora vrei sa pleci pe 19?
19 este prima zi de cazare?
...........de fapt mai bine vb pe mess; id acilutim
artemisa24
imi pare bine ca va duceti in Hanioti la Calypso. este un hotel care mie personal mi-a placut si il recomand cu caldura. sa nu va asteptati la cine stie ce lux dar este f. curat, este pozitionat bine, chiar f. bine. (langa un mic teren de golf) am citit pareri ca plaja nu este grozava. eu am nimerit o portiune rolleyes.gif rolleyes.gif fara pietre, nici in apa, nici altfel, nu este adanca la mal, v-am spus ca roiau "pampersii" de colo=colo. nu glumesc, copii mici care abia invatau sa mearga, era o plimbare de mama-mama.... smile.gif am nimerit in perioada campionatului de fotbal...iar seara erau ecrane peste tot acolo in piata. daca va place harmalaia, go for it...mie una, da....vacanta placuta......
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.