Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

gina50

QUOTE (Florinam @ May 10 2009, 00:22) *
merci, am anulat rezervarea dela hotel Accord, din Sofia. am facut rezervare si am primit confirmare la hotel Agnantio, 40 eur/noapte, inclus mic dejun, probabil din cauza crizei, sunt preturile mai acceptabile. La parcare, te referi la un hotel din Sofia? avem si noi o cunostinta care a patit la fel, i s-a furat masina din fata hotelului acum 2 luni, era in delegatie la Sofia. Iti multumesc mult, sa iti dea Dumnezeu sanatate, esti o scumpica, acum suntem mai linistiti.
Noapte buna si mai vorbim.

Nu stiu daca era in Sofia sau IN Bulgaria spre granita cu Grecia .Oricum cred ca ramai socat mai ales ca spunea crainicul la TV ca ei au iesit pe balcon si atunci au vazut practic cum le pleaca masina .Oribil .Sa fim cinstiti cinstiti si sa recunoastem ca si la noi se fura la greu , mai ales masini noi , nu numai la ei, dar sa ti se intample asta intr-o tara straina ........brrrr nu le doresc nici dusmanilor .Vacanta placuta si sa nu uiti cind te intorci sa ne mai spui si noua cite ceva despre drum ......despre faimoasa centura a Sofiei .
titilica
Salut
Plecam in 27 Mai pe bratul Kassandra,cazare vila Oassis intre Nea Potidea si Nea Fokea. Daca a mai stat cineva acolo ,vreau sa vad si eu niste pareri.Stie cineva niste porturi mai apropiate pentru diverse plimbari?E prima oara cand mergem in Grecia si prea multe informatii nu am.
Noi plecam din Bucuresti la 4 dimineata,2 familii, 1 masina si sper sa ajungem pana la ora 13 nu vreau sa pierd toata ziua pe drum.Daca exista vreun amator dornic sa ni se alature e ok.

BlueKing-69
@ gabika:

Noi am stat anul trecut in Pefkohori, la hotel Pelli, redirectionati de la un hotel Paradise Bay din Hanioti...
Cu regret, Alia Palace nu ne-a sarit in ochi!
Statiunea destul de inghesuita si aglomerata in luna august.
Plaja destul de aglomerata, noi mergeam la plaja intr-un golf de langa localitatea Paliouri si Chrousso Village, la 5 minute de mers cu masina mai in sudul bratului... Golful se numeste Kanavitsa Bay, iar imediat alaturi era o zona Porto Valitsa unde puteai face cursuri de / si scufundari.
Croaziera din Pefkohori se organizeaza cu vasul Agio Nikolaos in golful Torones de pe Sithonia si apoi vizita in Neos Marmaras + sarituri in mare in Turtle Island peacefingers.gif

In rest, cum am mai zis, aglomeratie dar si bun simt, fara claxoane si injuraturi, taverne si localuri cu preturi asa cum mai poti citi pe aici pe forum - dar si un supermarket langa rondul din centrul statiunii cu preturi bune si unde vanzatorii iti pun ei insisi cumparaturile in punga in timp ce calculeaza, iti iau banii si dau restul... si iti zambesc in tot acest timp.
Gradini frumoase de-a lungul falezei... merita sa bati pe jos statiunea in lung si in lat / daca nu ai alternativa autoturismului propriu si daca nu agreezi croazierele organizate!

Noi am fost in vizita pe Sithonia mai mult, dar inteleg ca pe bratul acesta merita vazute Afitos (o locatie deosebit de pitoreasca), Kallithea (care in traducere ar suna "Priveliste frumoasa"), Possidi ( un sat pescaresc deosebit, situat pe partea opusa a bratului).

Vacanta placuta!

LE: Prima imagine este din locatia de langa Chrousso Beach, unde mergeam la plaja (liniste, sezlonguri gratis cu conditia unei consumatii modice...).
Celelalte, imagini din Pefkohori!
Ancabad
QUOTE (sniga @ Apr 28 2009, 09:08) *
Dupa cum am mai citit,caravanele se despart pe drum,nu ajunge nimeni prea departe,cel mult ramin doua masini.Te poti agata pe drum.De ex cumnatul meu face Grecia fara probleme,an de an.Iar anul trecut s-a tinut lipita de el o tipa singura,romanca,pina la intrarea in Grecia.Ce era amuzant ,ca oprea cind oprea si el,dar nu-l baga in seama niciodata(el era cu sotia si-un alt cumnat).Cind se urca el la volan sarea si ea repede si-l urma.N-a avut probleme niciodata cu politia bulgara.Referitor la uritenia bulgariei,e doar o idee gresita.Bulgaria e plina de verdeata.drumul e bun,noua ne place sa tranzitam Bulgaria.De obicei mergem in luna mai,e o explozie de verde si drumuri bune...mergi cu placere.Drum bun si vreme buna!

Revin cu vesti din GR. Pe langa faptul ca sunt in total indragostita de tara asta, vremea este GROZAVA pt plaja in perioada asta (inceputul lunii mai). Am mers prin BG...foarte incet cu restrictiile lor de viteza ABSURDE (pe autostrada 90, si pe laga ...restrictiile ajungeau pana la 20 sad.gif( ), in plus, radarele, multe de altfel (am prins si la dus si la intors drumul din BG plin de radare) stau fix in zonele de restrictie! Noi nu am avut probleme cu politia, doar ca ne-a tras teapa o tipa care ne-a cerut 7 EUR pt vignieta de 7 zile (costa defapt 5 EUR) dar am scapat usor doar cu 2 EUR prin BG smile.gif

Chalkidiki este superb, am stat in Afitos un sat pescaresc foarte vechi, linistit cu arhitectura grozava, unde plaja era foarte frumosa si salbatica dar fara pietre in apa! Tot bratul Kasandra este foarte frumos! Daca mai doriti info va pot spune.

Vacanta placuta tuturor care pleaca in tara asta superba!!!

Numai bine!
clemy
Buna.
Stie cineva sa imi spuna cum este vremea in Grecia, zona Halkidiki, mai precis pe Sithonia la inceputul lunii iunie?
A fost cineva cazat la Vila Vrahos din Livari, Sithonia? Imi poate da ceva detalii despre vila, zona, apa, nisip, chestii din astea?
Am mai gasit si vila Filianna, care ste in Nikiti. Despre asta stie cineva ceva?
Vreau sa merg cu bebele meu in vartsa de 1.3 luni si nu prea as vrea sa merg chiar pe ghicite. Din ce spun proprietarii este chiar ok, insa nu se stie niciodata!
Multumesc frumos
lalacri
Plec vara asta in Halkidiki, Sithonia, vila Cristina. A mai fost cineva acolo? Sa-mi dea cateva sfaturi? worthy.gif Multumesc!
kryss782001
daca te duci cu masina personala te poti duce in fiecare zi pe alta plaja au destule si foarte frumoase.eu am fost anul trecut si am stat la vila porto psakoudia sithonia,si merita vizitat si porto karas.despre vila afost ok curat,aer conditionat,pe malul marii.

clemy
Buna.
Am o mare rugaminte fata de cei care mai scrieti pe aici. As avea nevoie de cateva informatii, si anume:
- a stat cineva la vila Filianna din Nikiti, Sithonia? Are ceva detalii de dat?
- dar la Studio Haido din Vourvourou? Ceva detalii? Cazare, plaja, locuri de vizitat, ceva de genul asta...?
Mergem in luna iunie cu bebe de 1.3 luni si am vrea sa gasim ceva acceptabil si ca bani si ca locatie, daca asa ceva este posibil.
Multumesc frumos
ionescunic
QUOTE (clemy @ May 11 2009, 18:12) *
Buna.
Am o mare rugaminte fata de cei care mai scrieti pe aici. As avea nevoie de cateva informatii, si anume:
- dar la Studio Haido din Vourvourou? Ceva detalii? Cazare, plaja, locuri de vizitat, ceva de genul asta...?
Mergem in luna iunie cu bebe de 1.3 luni si am vrea sa gasim ceva acceptabil si ca bani si ca locatie, daca asa ceva este posibil.
Multumesc frumos

vezi ca exista topic de halkidiki si vourvourou separat , eu iti recomand nikiti pentru motivul bebe , exista niste supermarketuri in nikiti pe care nu le gasesti in vourvourou , plaja e lunga si statiunea / satul mare poate cel mai mare din sithonia .
Vourvourou e cam prea linistit si cam foarte intortocheat adica poti sa-ti alegi din greseala o locatie aflata la 3-4 km de plaja meseriasa deci NIKITI , la vorvourou poti face o vizita daca nu esti morsa.
clemy

Multumesc frumos pentru sfaturi. Si eu optez mai mult pentru nikiti.
andc
QUOTE (clemy @ May 11 2009, 19:08) *
Multumesc frumos pentru sfaturi. Si eu optez mai mult pentru nikiti.

Sfatul meu este sa mergeti pe Kassandra cu copilul la un hotel de minim 3 stele cu demipensiune, sunt multe oferte in iunie de la o suta si ceva de euro. Mancarea e buna la demipensiune si temperatura e mai acceptabila in iunie decat in iulie si august. Si daca esti cu masina poti sa mergi unde vrei, locuri frumoase sunt si pe Sithonia si pe Kassandra.
narghita
QUOTE (Ancabad @ May 11 2009, 11:14) *
Revin cu vesti din GR. Pe langa faptul ca sunt in total indragostita de tara asta, vremea este GROZAVA pt plaja in perioada asta (inceputul lunii mai). Am mers prin BG...foarte incet cu restrictiile lor de viteza ABSURDE (pe autostrada 90, si pe laga ...restrictiile ajungeau pana la 20 sad.gif( ), in plus, radarele, multe de altfel (am prins si la dus si la intors drumul din BG plin de radare) stau fix in zonele de restrictie! Noi nu am avut probleme cu politia, doar ca ne-a tras teapa o tipa care ne-a cerut 7 EUR pt vignieta de 7 zile (costa defapt 5 EUR) dar am scapat usor doar cu 2 EUR prin BG smile.gif

Chalkidiki este superb, am stat in Afitos un sat pescaresc foarte vechi, linistit cu arhitectura grozava, unde plaja era foarte frumosa si salbatica dar fara pietre in apa! Tot bratul Kasandra este foarte frumos! Daca mai doriti info va pot spune.

Vacanta placuta tuturor care pleaca in tara asta superba!!!

Numai bine!

Buna Ancabad,
Inteleg ca vremea e ok in perioada aceasta dar apa cum e? Eu plec peste 3 zile pentru prima data in Grecia; merg pentru a o vizita si nu pentru plaja insa nu ar strica si o balaceala daca s-ar putea.
Si inca o intrebare: eu merg fara nici un fel de rezervare caci m-am gandit ca in aceasta perioada nu voi avea probleme cu gasitul cazarii. Crezi ca voi avea vreo problema in acest sens (primele nopti mi-am propus sa stau in Sithonia) ? Sunt aglomerate statiunile in aceasta perioada?

sniga
QUOTE (narghita @ May 12 2009, 13:28) *
Buna Ancabad,
Inteleg ca vremea e ok in perioada aceasta dar apa cum e? Eu plec peste 3 zile pentru prima data in Grecia; merg pentru a o vizita si nu pentru plaja insa nu ar strica si o balaceala daca s-ar putea.
Si inca o intrebare: eu merg fara nici un fel de rezervare caci m-am gandit ca in aceasta perioada nu voi avea probleme cu gasitul cazarii. Crezi ca voi avea vreo problema in acest sens (primele nopti mi-am propus sa stau in Sithonia) ? Sunt aglomerate statiunile in aceasta perioada?

Am fost anul trecut din data de 16 mai.Vreme superba,f cald,apa putin cam rece,dar erau destui curajosi,Referitor la cazare,nici o problema.Erau peste tot panouri cu camere de inchiriat (puse pe fatada cladirilor),iti alegi.Am fost pe Shitonia si nici urma de aglomeratie.Ai ales o perioada perfecta pentru prima runda de Grecia.Toate florile viu colorate iti vor incinta sufletul,maslinii infloriti,leandrii,tufele de tot felul,balcoanele pensiunilor,unele pline de flori,vremea super,lipsa aglomeratiei.Eu prefer aceasta perioada.Nu-ti face griji,acum pare mai cald chiar decit anul trecut,e posibil ca si apa sa fie mai calda.Am scris pe google ,,vremea in Hanioti",am deschis primul site si vad ca vineri vor fi 32 de grade.Concediu minunat!
gina50
Buna.
Multumesc frumos

In 2007 am fost in Hanioti hotel Sousouras .Bebe al nostru avea fix 1 an si 3 luni .A suportat drumul f. bine .Am ales acest hotel citind acest forum si nu am regretat .Hotelul este foarte curat si f. aproape de plaja .Este ocupat mai mult de familisti cu copii .Are o piscina mica si un mic loc de joaca .Masa este f. buna si ai ce sa-i dai si lui bebe .Noi am luat citeva borcanele de mancarica pt copii , pt masa de pranz iar dimineata si seara ii dadeam de acolo .Ai carne de pui si vita divers preparata si multe legume .Statiunea este foarte frumoasa si aveti si o mica faleza cu taverne pe unde sa va plimbati seara .Ne-a placut asa de mult incit am revenit si in 2008 .Unii spun ca este cea mai frumoasa si mai animata de pe bratul Kassandra .Daca mai vrei amanunte intreaba-ma .Concediu placut oriunde ai ales .
danavl62
Buna!
Dupa 5 ani de Grecia anul acesta am reusit sa-mi conving sotul sa mergem si in Halkidiki, mai precis in SHITONIA si asta datorindu-se in mare masura celor citite pe acest topic.Asa ca vom pleca in 13 iunie la Sonia Village cu masina personala.
Este pt. prima data cind plecam cu bilet luat prin agentie deoarece nu ne place sa fim legati de masa sau de un loc anume. Deobicei ne opream acolo unde ne placea mai mult si incercam sa gasim cazare (in general studiouri cu bucatarioara) si culmea e ca si gaseam chiar si in august sau in iulie.Anul acesta insa am vrut neaparat Halkidiki si am cerut orientativ pe net si pe la agentii oferte de preturi.Sub 30 euro pe noapte/camera (numai cazare) nu am vazut nicaieri,asa ca atunci cind am primit o oferta la 40 euro/zi 2 persoane cu demipensiune am zis ca e ok.Despre Sonia Village nu prea s-a scris pe aici, sau mai bine zis ceea ce am citit nu prea m-a incantat dar pt. banii astia nici nu cer prea mult si nici nu suntem pretentiosi.Totusi daca a mai fost cineva pe acolo m-ar interesa si pe mine cum este plaja , daca se poate ajunge pe jos in Gerakini intr-o plimbare de seara, ce croaziere se pot face din Shitonia in afara de cea de la Athos si cam cat costa etc.etc.
Oricum nu vom sta prea mult pe la hotel asa ca ........
Totusi niste informatii nu mi-ar strica.
Tinind cont ca pt. multi dintre voi a inceput AMR-ul pina la concediu ,va doresc sa va bucurati de mare ,de soare, si de locurile minunate pe care le vizitati.Iar daca vreunul dintre voi ajunge inaintea mea la Sonia Village sa ne povesteasca si noua cum a fost.Multumiri anticipat!
radumihaela
QUOTE (danavl62 @ May 12 2009, 18:18) *
Buna!
Dupa 5 ani de Grecia anul acesta am reusit sa-mi conving sotul sa mergem si in Halkidiki, mai precis in SHITONIA si asta datorindu-se in mare masura celor citite pe acest topic.Asa ca vom pleca in 13 iunie la Sonia Village cu masina personala.
Este pt. prima data cind plecam cu bilet luat prin agentie deoarece nu ne place sa fim legati de masa sau de un loc anume. Deobicei ne opream acolo unde ne placea mai mult si incercam sa gasim cazare (in general studiouri cu bucatarioara) si culmea e ca si gaseam chiar si in august sau in iulie.Anul acesta insa am vrut neaparat Halkidiki si am cerut orientativ pe net si pe la agentii oferte de preturi.Sub 30 euro pe noapte/camera (numai cazare) nu am vazut nicaieri,asa ca atunci cind am primit o oferta la 40 euro/zi 2 persoane cu demipensiune am zis ca e ok.Despre Sonia Village nu prea s-a scris pe aici, sau mai bine zis ceea ce am citit nu prea m-a incantat dar pt. banii astia nici nu cer prea mult si nici nu suntem pretentiosi.Totusi daca a mai fost cineva pe acolo m-ar interesa si pe mine cum este plaja , daca se poate ajunge pe jos in Gerakini intr-o plimbare de seara, ce croaziere se pot face din Shitonia in afara de cea de la Athos si cam cat costa etc.etc.
Oricum nu vom sta prea mult pe la hotel asa ca ........
Totusi niste informatii nu mi-ar strica.
Tinind cont ca pt. multi dintre voi a inceput AMR-ul pina la concediu ,va doresc sa va bucurati de mare ,de soare, si de locurile minunate pe care le vizitati.Iar daca vreunul dintre voi ajunge inaintea mea la Sonia Village sa ne povesteasca si noua cum a fost.Multumiri anticipat!

Citeste raspunsul meu pe topicul "TOTUL DESPRE GRECIA"
giovi_buru
Buna.
Multumesc frumos

referitor la locuri de vizitat cred ca cel mai bine este sa intri pe situl urmator: www.halkidiki.com si iti apare exact ce anume este de vizitat in peninsula insa la vizitat cu bebe de 1 an si 3 luni este destul de greu. Eu as sugera tot la fel un hotel de 3 stele+ cu demipensiune (am stat de 2 ori ) si a fost f bine.
narghita
QUOTE (sniga @ May 12 2009, 13:52) *
Am fost anul trecut din data de 16 mai.Vreme superba,f cald,apa putin cam rece,dar erau destui curajosi,Referitor la cazare,nici o problema.Erau peste tot panouri cu camere de inchiriat (puse pe fatada cladirilor),iti alegi.Am fost pe Shitonia si nici urma de aglomeratie.Ai ales o perioada perfecta pentru prima runda de Grecia.Toate florile viu colorate iti vor incinta sufletul,maslinii infloriti,leandrii,tufele de tot felul,balcoanele pensiunilor,unele pline de flori,vremea super,lipsa aglomeratiei.Eu prefer aceasta perioada.Nu-ti face griji,acum pare mai cald chiar decit anul trecut,e posibil ca si apa sa fie mai calda.Am scris pe google ,,vremea in Hanioti",am deschis primul site si vad ca vineri vor fi 32 de grade.Concediu minunat!

Multumesc mult de informatii. Dupa descrierea pe care ai facut-o, deja ard de nerabdare sa ajung acolo. Dupa ce ma intorc voi posta informatii despre incursiunea mea in minunata Grecie.
Numai bine!
biancamch
QUOTE (clemy @ May 11 2009, 17:00) *
Buna.
Stie cineva sa imi spuna cum este vremea in Grecia, zona Halkidiki, mai precis pe Sithonia la inceputul lunii iunie?

Noi am fost incepand cu 7 iunie anul trecut, vremea a fost cam schimbatoare, in sensul ca am prins 2 zile de ploi , in rest batea vantul, dar era suficient de cald. Apa marii era cam rece, nu se putea sta prea mult fara sa te apuce lumbago. Pentru inot cateva minute (maxim 30, ca dupa aia cam dardaiam) era ok, dar pt. copil mic e muuult prea rece.
lgoctavia
Buna,

As vrea sa merg anul asta, la inceputul lui august, in Halkidiki, la hotel Sun Holiday, prin Christian Tour. Am dori sa mergem cu masina. Imi puteti spune cate ceva despre hotel, eventual despre zona, daca ati fost? M-ar interesa in primul rand daca este curat, daca merita, si daca ofera toate facilitatile trecute in oferta. Despre preturile din zona, sau obiectivele turistice aveti recomandari?

Va multumesc frumos,
lgoctavia
QUOTE (lgoctavia @ May 12 2009, 23:29) *
Buna,

As vrea sa merg anul asta, la inceputul lui august, in Halkidiki, la hotel Sun Holiday, prin Christian Tour. Am dori sa mergem cu masina. Imi puteti spune cate ceva despre hotel, eventual despre zona, daca ati fost? M-ar interesa in primul rand daca este curat, daca merita, si daca ofera toate facilitatile trecute in oferta. Despre preturile din zona, sau obiectivele turistice aveti recomandari?

Va multumesc frumos,

Rectific, hotelul se cheama Sun Hotel nu Sun Holiday. tongue.gif
Florinam
QUOTE (gina50 @ May 10 2009, 15:33) *
Nu stiu daca era in Sofia sau IN Bulgaria spre granita cu Grecia .Oricum cred ca ramai socat mai ales ca spunea crainicul la TV ca ei au iesit pe balcon si atunci au vazut practic cum le pleaca masina .Oribil .Sa fim cinstiti cinstiti si sa recunoastem ca si la noi se fura la greu , mai ales masini noi , nu numai la ei, dar sa ti se intample asta intr-o tara straina ........brrrr nu le doresc nici dusmanilor .Vacanta placuta si sa nu uiti cind te intorci sa ne mai spui si noua cite ceva despre drum ......despre faimoasa centura a Sofiei .

Te rog frumos, sa imi spui si mie, mai exact cum se ajunge la hotelul Agnantio, este chiar la sosea, este imediat dupa Promachonas sau inainte, iti multumesc anticipat.
eva_sb
Plecam si noi pe 6 iunie in halkidiki Stie cineva ceva despre Nea Moudania? Ceva sfaturi Va roooog. Sunt din Sibiu. Ce ruta sa aleg? Ce sa vizitam? Ce plaje ne recomandati?
biancamch
QUOTE (eva_sb @ May 13 2009, 16:25) *
Plecam si noi pe 6 iunie in halkidiki Stie cineva ceva despre Nea Moudania? Ceva sfaturi Va roooog. Sunt din Sibiu. Ce ruta sa aleg? Ce sa vizitam? Ce plaje ne recomandati?

Dupa o experienta neplacuta pe drumurile din Bulgaria, si una placuta pe drumurile sarbo- macedonene, recomand a doua varianta, n-o sa regretati, chiar daca pare ca ocoliti putin, de fapt castigati la timp. Pt. ca in Serbia si Macedonia va iese o viteza medie de 100/h, iar in Bulgaria, de 50-60/h. Fara gluma!
PS de curiozitate am verificat pe yahoo maps si ala imi da dreptate, afiseaza 12h 35 parca si 940 km prin Serbia, pe la Nish, uita-te si tu!
eva_sb
Multumesc frumos pt raspuns. Avem nevoie de pasaport pt Macedonia nu?
Stie cineva ceva despre Hotel Elena in Nea Moudania? A fost foarte ieftin si de aceea imi cam pun intrebari. Cei de la agentie m-au asigurat ca e ok
Am platit 84 euro cazare camera tripla 2 adulti si un copil 12 ani jumate pentru 7 nopti

helpsmilie.gif helpsmilie.gif helpsmilie.gif helpsmilie.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.