Pai,daca esti curioasa chiar iti povestesc.....

.....
Anul trecut am fost in Psakoudia , pe Sithonia......unde pot sa-ti spun ca ne-am simtit minunat.....un loc romantic cu multa liniste....
La intoarcere , ne-am gandit noi sa facem un pic pe exploratorii de la Travel Channel si sa schimbam locatia pt.2008...cum ne cam
bagasem la cheltuieli cu 2 deplasari pe la Viena , am zis ca n-ar fi rau sa incercam ceva mai ieftin si la fel de cuminte ,undeva pe Riviera
Olimpului....mai exact in mult-laudatul si ''linistitul'' Olympic Beach. Am ales tot agentia Romadria mai ales ca fusesem mereu multumiti cu ei.
Vine ziua plecarii...toate bune...autocarul perfect , soferii super de treaba ,nea Fane si Adrian(au facut la intoarcere 12 ore cu tot cu opriri),ghida
Adriana la fel.....ajungem dimineata la Olympic Beach .Acolo ,ce-i drept ,cam mizerie pe langa statiune,basca un peisaj salbatic si saracacios....
Ne ducem la vila...ora 9.....cazarea era bineinteles dupa 12....noi pregatiti,cu experienta la genul asta de actiune luam geanta si hop la plaja....
Plaja cu nisip fin, multe sezlonguri...hai sa vad cum e apa....cand intru,trece pe langa mine grecul care vindea gogosi....se uita,ma ''citeste'' si urla:
IA GOGOASHIA NIAMULEEE....era sa ma inec instantaneu....cu banuieli sumbre fac un tur de plaja...ghici ?....liniste si relaxare ?...antren si ''distractie'' , tata...
Mii de bulgari si de romani au invadat plaja intr-o ora....organizati in regimente....adica nu stateau amestecat....hat colo, in capat niste polonezi incercau
si ei timid o regrupare....pe ai nostri ii recunosti usor...tipele au majoritatea slip tanga ,lucru neintalnit la celelate natii...barbatii lanturi de aur....bulgaroaicele invidioase mai incercau un topless....subtire,nene,suntem peste voi..

....cu nostalgia linistei plajelor goale din Sithonia ne intorcem la vila Panorama...acolo alte surprize...proprietarii sunt doi hodorogi zgarciti care opresc apa calda cand au chef...camera nu are veioza pt.citit(ca sa nu consumam curent)...nu exista paturi pt. invelit,doar o mizerie de cearceaf...
Seara iesim sa luam masa...pe strazi,jale....lumea cumpara un fel de aur care se vinde cu metrul....la terasele unde portia de mancare e 4E ,se asteapta
in picioare eliberarea unei mese....meniurile sunt in romana si bulgara...descoperim uimiti ca grecii au inceput sa faca ciorba de burta,mici,snitzel...totul se
petrece intr-o larma incredibila...parca facem cu vecinii un concurs...romanii sunt majoritatea ''intzolitzi''la trening , bulgarii au haine de stofa de prin '70...
Gasim o taverna adevarata tinuta de un grec din Salonic....are niste specialitati incredibile si acolo ne vom face veacul cele 7 seri...
As putea sa te plictisesc cu multe....cu vizita la Meteora (un loc realmente ireal) unde ''termitele'' nu au un bun simt elementar de a inchide
camerele foto si video (mai nou suntem si neam de operatori...) desi ghida greaca repeta de multe ori....ne inghesuim pe scarile abrupte sau dimpotriva
blocam accesul ,luam icoanele la pupat cu frenezie desi NU suntem acasa...as putea sa-ti spun de ultima seara cand efectiv grupurile noastre de
turisti au golit mini-market-urile ,ca niste adevarate lacuste fara exagerare, pentru '' le ducem bai Gigi si la aia ceva ba,ca am fost la greci,ba...esti prost?
...nu vezi ba, ca uischeanu' e 11 euroi la astia si-ti mai da si-un pahar?!''
Stii ce mi-a zis intr-o seara patronul tavernei ?....domne' statiunea asta a fost initial pt.germani si olandezi....acum nu mai sunt neam....pai si va
convine migratia asta din est? am intrebat timid....stiti cum e ? ....mi-a replicat...nemtii sunt civilizati dar calculati ,domne...vin stau la masa beau 2 pahare
de apa si pleaca acasa cu banii....romanii si bulgarii sunt greu de suportat dar cheltuie domne' pe tot felul de prostii si ultimul eurocent....
Cam asta e in mare imaginea noastra pe Riviera.....sper sa nu se intample si pe Sithonia...oricum,eu incerc sa strang ceva bani.
Vreau sa stau la anul la hotel . In Sithonia . Vecin de camera cu aia care beau doar 2 pahare de apa.