Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

70cata

QUOTE (portocaLeu @ Oct 3 2008, 00:54) *
!045 euro+200-300 pranz...costa ceva,dar stai zece zile ca boieru'...Merita!

Suntem in octombrie si tot vorbim despre vacantele noastre din minunata regiune a Greciei care ne-a fermecat...Cand te gandesti ca muntele ce intra in apa limpede cu nuante turcoaz, ca soarele ce se ridica in unele locuri, in altele coboara in mare... ca pamantul rosu,plajele si golfurile nenumarate ,mireasma ametitoare a pinilor, livezile de maslini si palmierii cu trunchiuri groase, tufele bogate de leandri cu flori multicolore, grupurile imense de aloe, fructele rosii si gustoase de limba soacrei(mi-au ramas tepii doua zile in gingii),aricii de mare si bancurile de pestisori care salta pe suprafata apei,meduzele maronii ca niste ciuperci imense,soparlele micute care urca seara grabite pe zidurile albe,platourile cu tzatziki,cu vinete impanate cu ulei de masline si usturoi(mmm!),branza gustoasa,pestii tzipuraki fripti,souvlaki si musacalele,smochinele gustoase rupte din pomi, ehei...ca toate astea si inca multe altele sunt atat de aproape( 800 km de Bucuresti) si multi dintre noi habar n-aveam de existenta lor pana de curand. Sithonia din Grecia implineste dorul de duca spre locuri de poveste cum doar ne-am inchipuit ca pot exista...
Va multumesc tuturor,celor care ati scris cu atata caldura despre locurile vizitate si abia astept sa redeschidem subiectul la primavara cand cei mai multi dintre noi planuiesc sa plece in vacanta in Halkidiki - Sithonia!

Esti o persoana romantica.....chiar ma intrebam daca ti-ai realizat visul acela....in camasa de noapte...sper din tot sufletul ca da.....persoane ca tine fac
cinste acestui forum.....oameni sensibili ,educati, rafinati ....Si nu esti singura...''schumiholic'',''geocosma'',''andox'',''morning glory'',''edbica2000'',''artemisa24''''crissa70'' sau superhaiosii -- ''sioux-2'',''scaramouche'',''metalactual'' sunt persoane pe care nu ai cum sa nu le indragesti fie pentru amabilitate si pentru informatii , fie pentru simtul umorului....
Am lipsit un an de pe acest topic pentru ca am fost in alta parte a Greciei...am revenit si nu cred ca o sa plec prea curand....desi am stat sa ma gandesc
daca nu cumva persoanele enumerate mai sus si altele pe care din pacate le-am omis ,nu fac mai mult rau decat bine. Poate ca sunt egoist. Dar dragii mei,
desi poate doar banuiti ,acest topic a inceput sa fie citit si atacat de TERMITE(vezi ex.''crissa70'' care dupa ce iti ofera informatii mai bine ca un ziarist ,inclusiv
de la fata locului,este atacata pe motiv ca ''mananca ca o vrabiuta'')
Dar ce sunt TERMITELE ? Iata ce am aflat de pe Discovery :
''Termitele se pare ca provin din cele 2 noi state acceptate de Uniunea Europeana. Unele dintre ele , e drept , in proportie mai mica in Halkidiki, dar uriasa in rest, au cefele groase si sunt specializate in zarzavaturi,dulceata si muraturi. Celelalte, zise ''galagioase'',migreaza dintr-un loc straniu numit Litoral ,mananca aproape peste tot seminte,sunt intotdeauna in cautare de multa hrana si bautura , asculta o muzica de provienenta incerta.Se pare ca ultima victima a termitelor ''galagioase'' este hotelul Philoxenia din Psakoudia ,alta data un loc linistit si fermecator...siteurile germane de turism gazduiesc opinii critice privind contractarea acestui resort si pentru anul viitor.Cercetatorii germani sunt realmente uimiti de capacitatea de efort a acestei specii...se pare ca dupa ce''rad'' tot ce gasesc la masa ,se muta pe balcoane unde consuma ''spritz''din niste sticle mari si joaca carti pe fundal muzical pana la orele 1-2 noaptea...paradoxal fiind faptul ca la ora 7 dimineata sunt primii prezenti la micul dejun!!''
Sper ca aceste informatii v-au fost folositoare...cunoscatorii stiu la ce ma refer....cineva imi spunea daunazi ca a gasit un loc incredibil....intamplator este si
el logat aici....l-am intrebat de ce nu da detalii....mi-a raspuns franc -- ''omule,esti nebun?? pai la anu' vreau sa merg tot acolo....vrei sa ma trezesc cu
hoardele ''veseliei'' pe cap ? '' Din pacate ,este trist dar adevarat.....
''portocaLEU'' eu nu o sa astept primavara.....deja am inceput cautarile....si crede-ma ,o sa masor de 10 sau de 100 de ori inainte sa aleg....sunt putine sanse sa gasesc in concediu oameni ca voi....de aceea o sa ma orientez spre locatii unde predomina limba germana si unde termitele inca nu au ajuns....
Se pare ca un obstacol in calea lor este (deocamdata !) pretul.....
Cam asta e....din pacate Grecia chiar nu merita asa ceva....iar noi nu ne putem opune valului ''invadator''.....

P.S. Pe cei care se simt cu musca pe caciula si au chef sa-mi raspunda doar ca sa se bage aiurea-n seama , ii avertizez ca am o groaza de timp liber
si un bagaj inspaimantator de cuvinte urate.
leelloo
70cata coolspeak.gif good point!!...din pacate.. confusedsmiley.png

Sioux-2
QUOTE (70cata @ Oct 5 2008, 10:23) *
Am lipsit un an de pe acest topic pentru ca am fost in alta parte a Greciei...am revenit si nu cred ca o sa plec prea curand....desi am stat sa ma gandesc

Sper ca aceste informatii v-au fost folositoare...cunoscatorii stiu la ce ma refer....cineva imi spunea daunazi ca a gasit un loc incredibil....intamplator este si
el logat aici....l-am intrebat de ce nu da detalii....mi-a raspuns franc -- ''omule,esti nebun?? pai la anu' vreau sa merg tot acolo....vrei sa ma trezesc cu
hoardele ''veseliei'' pe cap ? '' Din pacate ,este trist dar adevarat.....

Nu prea am inteles pasajul cu "alta parte a Greciei"; acolo nu exista internet?
In alta ordine de idei, ai perfecta dreptate, cu tot ce ai scris. Din pacate nu ne vom putea niciodata dezice de o parte semnficativa de conationali dar sa fim recunoscatori ca majoritatea hotelierilor ne percep ca indivizi si nu ca natiune. Si-i dau dreptate si cunostintei tale; ca ea procedez si eu pentru ca exista locuri care nu pot ramane decat in suflet. Iar acest tip de egoism cred ca-l practica o mare parte a celor care merg in Grecia sau in strainatate, in general. Avem nevoie de "locuri ale noastre" care sa ne astepte neintinate peste an...
schumiholic
Ca sa mai pastram topicul viu, m-am gandit sa mai postez cateva poze din vacanta asta. Nu de alta, dar nostalgia e la mama ei acasa cand ma uit peste ele...
.....
In prima poza e un copac de pe plaja Elea, iar soarele se pregatea sa apuna.
A doua de la plaja Koviou - cand ma gandesc ce culori, ce nuante de albastru avea marea...
A treia e din Toroni.
A patra de la Taverna Panorama. Peisajele de acolo le stiti, dar testoasele le-ati vazut?
A cincea de la plaja Sarti. Nu mi-am dat seama daca intrarea in mare e lina sau abrupta.
A sasea e de la plaja Armenistis.
A saptea din Vourvourou. Erau mai multe rate acolo carora lumea le arunca paine. Iar una desteapta foc, lua bucata de paine si o ducea in apa sa o spele sa nu o manance cu nisip.
A opta e de la camping Rea, de care va povesteam intr-o postare anterioara. Asta era un crab smecher care se ascunsese intr-o cochilie de melc si iesise acum sa ne vedem la fata.
A noua e de din croaziera la muntele Athos - varful era in nori, absolut superb.
A zecea e de pe drum undeva, am vazut un peisaj frumos, jos din masina, pac poza.
A unsprezecea e din parcul plin de porumbei din Salonic. Ala din centru, aproape de piata Aristotel.
Iar ultima e din Polygiros. Foarte frumusel oraselul si foarte curat.

Stie cineva sa imi dea niste indicatii unde este plaja Kavourotrypes?
mihapavel
Daca nu ma insel Kavourotrypes este intre Armenistis si Platanitsi. Indicatorul este mai putin vizibil, cel putin asa a fost pentru noi. Si cum nostalgia este contagioasa, cateva poze de pe Sithonia, primele 2 sunt la Lagonisi, mi s-a parut cel mai frumos loc:
70cata
QUOTE (Sioux-2 @ Oct 6 2008, 14:56) *
Nu prea am inteles pasajul cu "alta parte a Greciei"; acolo nu exista internet?
In alta ordine de idei, ai perfecta dreptate, cu tot ce ai scris. Din pacate nu ne vom putea niciodata dezice de o parte semnficativa de conationali dar sa fim recunoscatori ca majoritatea hotelierilor ne percep ca indivizi si nu ca natiune. Si-i dau dreptate si cunostintei tale; ca ea procedez si eu pentru ca exista locuri care nu pot ramane decat in suflet. Iar acest tip de egoism cred ca-l practica o mare parte a celor care merg in Grecia sau in strainatate, in general. Avem nevoie de "locuri ale noastre" care sa ne astepte neintinate peste an...

Exprimarea a fost putin confuza intr-adevar.....de fapt nu prea m-a interesat Halkidiki in tot acest timp...studiam alta locatie... confusedsmiley.png
portocaLeu
[quote name='70cata' date='Oct 5 2008, 10:23' post='5323194']
Esti o persoana romantica.....chiar ma intrebam daca ti-ai realizat visul acela....in camasa de noapte...sper din tot sufletul ca da.....persoane ca tine fac
cinste acestui forum.....oameni sensibili ,educati, rafinati ....Si nu esti singura...''schumiholic'',''geocosma'',''andox'',''morning glory'',''edbica2000'',''artemisa24''''crissa70'' sau superhaiosii -- ''sioux-2'',''scaramouche'',''metalactual'' sunt persoane pe care nu ai cum sa nu le indragesti fie pentru amabilitate si pentru informatii , fie pentru simtul umorului....

Draga 70Cata,m-am intrebat si eu daca e bine sa enumar cateva impresii din ultima vacanta in Grecia si mi-am zis ca aleg raul mai mic scriind cateva randuri despre ele fiindca vreau sa afle si altii (chiar si termitele)ca exista locuri unde daca ai reusit sa ajungi iti spui ca n-ai trait degeaba...Sunt recunoscatoare tuturor celor pe care i-ai enumerat mai sus si altora ca ei ,fara relatarile lor amanuntite as fi fost lipsita de informatii ce mi-au adus multa bucurie...Nu te nelinisti prea mult, neamurile proaste au ajuns in multe locuri de exceptie de pe acest pamant,nu putem opri exodul hoardelor de invadatori,asa se scrie istoria. In timp,totul se filtreaza...Crezi,oare,ca "termitele" se extaziaza in fata apei care-si schimba neincetat culorile la rasaritul soarelui, de la alb laptos spre roz-mov,pentru a deveni bleu-azuriu la ora amiezii? Sau seara isi gasesc timp sa priveasca luna cum straluceste luminand barcile adormite,leganate usor de marea intunecata? A propos,cati or fi avut aceeasi stare de liniste in fata apei nesfarsite ,fiindca mie mi s-a parut extraordinar,alta data,cand ma plimbam noaptea pe malul Marii Negre mi se facea mereu teama... Crezi ca invadatorii pe care ii aminteai suspina coplesiti de mirosul rasinii de pin, o vaga mireasma la trezire ce se intensifica pe masura ce se incalzeste aerul ,intra in plamanii ce il inspira cu drag si ajunge in artere,in inima fericita ..

Nu,nu cred ca voi pastra pentru mine secretul unui loc pe care oameni sensibili mi l-au destainuit si pe care altii il pot pretui la fel ca mine...sau il pot pretui mai mult decat mine!
Deja randurile celor ce au scris aici arata ca exista destui oameni iubitori de frumos,oameni de care am sperat sa dau si pe care uneori chiar am norocul sa-i intalnesc in vacante! La Panorama Kalamitsi am vazut oameni coplesiti de frumusete care uitasera sa-si manance inghetata comandata.Unul era roman...

Si in legatura cu plimbatul in camasa de noapte...da,in fiecare dimineata ieseam afara in papuci,camasa de noapte(si halat),cu cana de ceai in mana,ajungeam pe nisip,foarte aproape de mal...uimita mereu de culorile incredibile ale apei si ale cerului,raspunzand la "kalimera" altor cativa plimbareti ; dupa o vreme ma indreptam spre pietrele din departare, intorcandu-ma din cand in cand ca sa privesc la urmele pe care pasii mei le faceau pe nisipul umed...

Sioux-2
OK. Tot eu va trebui sa continui... So:

Sithonia, Metamorfosi - Noaptea:

Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Stagyra:

Click pentru a vizualiza atašamentul How becomes an Elf...

Tur Sithonia:

Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul
schumiholic
Foarte frumoase pozele, Sioux! Unde este Stagyra mai exact?
Am vazut ca ai descoperit si tu Camping Rea...
Sioux-2
Stagyra, Stagira, Stageira, Staghira - acestea sunt denumirile sub care am gasit locul in care s-a nascut Aristotel... Cred ca totusi varianta corecta este Stageira.
Deci Stageira Aristoteles se afla aici:

Sincer, nu cred ca m-asi fi descurcat sa ajung fara gps pentru ca drumul este oarecum complicat (am observat asta in timp ce-l parcurgeam) in sensul ca sunt cateva sate in care trebuie sa schimbi surprinzator directia de mers, in unele locuri chiar fara indicator. La intrarea in Stageira, pe partea dreapta in sensul de mers dinspre Nikiti, este parcul dedicat lui Aristotel (se poate remarca in prima poza Google Earth prin multitudinea de semne de fotografii), iarasi fara indicator; nici macar acela de intrare in sat. Noi l-am depasit, bineinteles, apoi ne-am oprit la taverna Isvoros unde am luat pranzul si apoi am intrebat unde este parcul. In treacat fie spus, la aceasta taverna, singura din zona, preturile erau la jumatate fata de statiuni, cu exceptia berii Amstel care era 2 € fata de 2,5 € in statiuni. Iar distanta de la Nikiti la Stageira este de circa 55 km.

In parc, cel mai mult m-a impresionat acel sistem de 2 "antene parabolice" din piatra prin care se putea comunica (se observa in pozele anterioare). Erau puse fata in fata, cam la 30 m una de cealalta; o persoana vorbea in dreptul uneia iar cealalta persoana langa a doua antena auzea de parca i s-ar fi vorbit la ureche. Aici a fost un episod comic; sotia mea era la una dintre antene iar la cealalta ajunsese o turista asiatica, japoneza cred, care cerceta desenul din centrul "antenei" probabil sa-si dea seama cum functioneaza. Sotia mea a vazut-o si a zis incet "Hello!" La care respectiva a sarit efectiv la o parte si dupa un moment a inceputa sa rada...
portocaLeu
[quote name='Sioux-2' date='Oct 14 2008, 23:02' post='5369544']
Stagyra, Stagira, Stageira, Staghira - acestea sunt denumirile sub care am gasit locul in care s-a nascut Aristotel... Cred ca totusi varianta corecta este Stageira.

Ne "omori"cu pozele astea,parca nu ar fi destul ca trebuie sa asteptam atatea luni de zile pana sa revenim in Sithonia...

Sioux-2
Macar atata lucru putem face in asteptarea concediului de vara. Ne mai incalzim si noi la "focul" amintirilor de asta-vara... Oricum nu m-ar tenta un concediu acolo iarna desi sunt convins ca si-atunci e frumos. Dar fara plaja si baie parca nu mai e acelasi lucru... Un prieten a vazut pozele si mi-a zis ca ne-au pacalit grecii si ne-au pus in mare apa de la robinet...
portocaLeu
QUOTE (Sioux-2 @ Oct 15 2008, 11:39) *
Macar atata lucru putem face in asteptarea concediului de vara. Ne mai incalzim si noi la "focul" amintirilor de asta-vara... Oricum nu m-ar tenta un concediu acolo iarna desi sunt convins ca si-atunci e frumos. Dar fara plaja si baie parca nu mai e acelasi lucru... Un prieten a vazut pozele si mi-a zis ca ne-au pacalit grecii si ne-au pus in mare apa de la robinet...

Noi vrem sa tragem o fuga in luna mai,ca nu avem rabdare pana in septembrie.Am mai fost in luna mai, maslinii sunt in floare si aerul e limpede. Apa e totusi rece,poti intra in ea dar nu poti sta mult...In septembrie daca ai noroc de timp frumos,cum am avut noi, e cel mai bine, limpede ca de la robinet si mai ales calda,exact asa cum trebuie pentru placere si pentru sanatate!
Peachy
Am hoinarit cateva zile prin Sithonia, cand am plecat spre casa (15 septembrie) vremea s-a stricat, am avut parte de o furtuna teribila in Salonic si ploaie pe tot drumul de intoarcere prin Macedonia si Serbia. Am ales sa stam in Kalamitsi, o statiune foarte linistita pe a carei plaja, de buna calitate, ne-am petrecut primele doua dimineti. Nu sunt adeptul plajelor mari si aglomerate, chiar daca nisipul lor este fin si apa limpede, asa ca un top 3 dupa mine ar fi: Fava, Spathies si Achlada. Evident asta nu inseamna ca plaje precum Platanisi, Karidi, Toroni sau Kalamitsi ar fi mai putin frumoase sau interesante. Singurul lucru poate mai putin placut, remarcat inca din prima zi ca o deosebire majora fata de insule, a fost aerul continental, sufocant chiar si la plaja, dar repede uitat odata ce 'senzorii' iti sunt cuceriti pe de-a intregul de frumusetea locurilor.

Panorama Kalamitsi:
Click pentru a vizualiza atašamentul

Plaja Fava (Vourvourou), mai putin aglomerata decat faimoasa Karidi, are apa cea mai limpede dintre toate plajele vazute in Sithonia:

Plaja Spathies (intre Nikiti si Neos Marmaras), mignona si putin frecventata:

Plaja Achlada (langa portul din Sarti), putin frecventata, topless si la margine ei e posibil nudism:

Plaja Platanisi (intre Sarti si Vourvourou), nemaipomenita daca nu-i aglomerata:

Plaja din Toroni, cea cu un nisip ca bobul de orez, foarte interesanta:

Plaja Karidi (Vourvourou), renumita dar si foarte aglomerata:
portocaLeu
Minunat! Va imbratisez pe toti,cei ce ati incercat in atatea fotografii sa captati cate o farama din splendoarea locurilor!
Dar...mai pastrati si pentru la primavara,nu dezvaluiti chiar totul acum...sa ne invioram si atunci curiozitatea,sa ne sporeasca dorul de duca...
lilcumarsupiu
Salutare tuturor celor Grecia (Sithonia) addicted.

In primul rand scriu pentru portocaLeu care in ceea ce a scris mi-a exprimat gandurile suta la suta. Noi mergem in Sithonia de 4 ani si de fiecare data am descoperit lucruri noi si incantatoare cat sa ne incalzeasca sufletul un an intreg.

Al doilea motiv pentru care scriu este pentru a va cere un sfat. Sotul meu vrea ca anul viitor sa mergem in Turcia. Voi ati fost acolo? Ore n-o sa fim dezamagiti, tinand cont ca noi nu facem parte din familia termitelor. Suntem pasnici, doritori de liniste si de peisaje feerice.
70cata
QUOTE (lilcumarsupiu @ Oct 19 2008, 15:12) *

In primul rand scriu pentru portocaLeu care in ceea ce a scris mi-a exprimat gandurile suta la suta. Noi mergem in Sithonia de 4 ani si de fiecare data am descoperit lucruri noi si incantatoare cat sa ne incalzeasca sufletul un an intreg.

Al doilea motiv pentru care scriu este pentru a va cere un sfat. Sotul meu vrea ca anul viitor sa mergem in Turcia. Voi ati fost acolo? Ore n-o sa fim dezamagiti, tinand cont ca noi nu facem parte din familia termitelor. Suntem pasnici, doritori de liniste si de peisaje feerice.

Eu stiu ce sa zic??....Personal nu am mers in Turcia.....dar am prieteni care au fost.Turcia ,din ce am inteles este pentru cei care prefera hoteluri de
lux , all inclusive , piscina , animatie pt.copii , leneveala....daca esti o persoana impresionata de natura si peisaje (asa cum pari ) , de liniste si de
locuri verzi , salbatice , de muzica si de farmecul Greciei atunci ramai pe Sithonia si ne vedem la vara toti acolo.....
De ce sa schimbati ceva ce cu siguranta v-a placut ?....

P.S. Noi am facut greseala....nu ma pune sa-ti povestesc... tongue.gif

Si imi este tare dor....

crissa70

Depinde unde in Turcia...Eu de exemplu am fost in kusadasi si nu exista termen de comparatie cu sithonia e net superior ca orice vrei...lume, peisaje, servicii, masa.Si crede-ma ca am fost la 5 stele uai unde credeai din poze ca o sa-ti pupe aia si talpile.Apoi am facut greseala sa mergem si in istanbul vreo 4 zile.O mare dezamagire...Mare mizerie, aglomeratie,tiganeala.Asa ca daca vrei sa schimbi peisajul no problem dar nu ti-as recomanda kusadasi...poate bodrum...poate antalya.
portocaLeu
[quote name='lilcumarsupiu' date='Oct 19 2008, 15:12' post='5392177']

Eu am fost doar in Istambul,de cateva ori,prin anii '90.Pentru vremurile de atunci Istambulul era o destinatie turistica uzuala pentru Bucurestenii care doreau sa ajunga acolo pentru cumparaturi ; iti ajung doua-trei zile sa strabati orasul,sa vizitezi bazarul,Sfanta Sofia,sa ajungi in partea occidentala . Ma bate si pe mine gandul sa merg intr-o excursie ,candva,in Capadoccia...Chestia e ca nu voi merge decat daca imi voi putea permite o plecare de 12 zile inafara vacantei in Sithonia la care nu am de gand sa renunt pentru anul care vine!
Oricum,a calatori inseamna a te cultiva.Nu renuntati sa vizitati si alte locuri,puteti avea surprize placute si in Turcia,aveti destul timp sa primiti informatii si sa alegeti un traseu interesant care sa includa Pamukale, Efes , Troia.
Oricum,Sithonia e la locul ei, e acolo de cand lumea, numai noi am descoperit-o de putin timp si nu cred ca "termitele" o vor cotropi vreodata, Doamne fereste...!

schumiholic
QUOTE (portocaLeu @ Oct 20 2008, 09:39) *
Oricum,Sithonia e la locul ei, e acolo de cand lumea, numai noi am descoperit-o de putin timp si nu cred ca "termitele" o vor cotropi vreodata, Doamne fereste...!

Pai termitele alea nu cred ca vor peisaje frumoase, care sa iti incante ochii si sufletul...
radutudorica
ne-am intors de cateva zile din Kriopigi pe bratul Kassandra.
vreme superba, plaja si baie in mare. incredibil. nu speram sa fac baie in mare in octombrie.
hotelul ok, departe un pic de cele 4 stele afisate (Alexander the Great) dar cam asta e nivelul de confort in zona. mancarea super!
plaja asemenea. personalul amabil si prompt.
am colindat mult pe Sythonia si zona Salonic. incep sa se coaca maslinele si miroase sublim.
m-as intoarce cu placere anul viitor.
btw. preturi acceptabile.
punctele slabe sunt drumul si tendinta grecilor de a incerca sa ne tzepuiasca la preturi.
drumul e cam lung dar are farmecul lui. se circula bine si fara emotii ca ramai infipt in vreo groapa. a se evita centura Sofiei. se lucreaza si e dezastru. am cules involuntar o piatra de bordura cazuta din camionul din fata noastra. nu s-a stricat nimic dar ne-am cam speriat.
GPS-ul da eroare la iesirea spre Russe dinspre Romania. intrarea in vama e prost marcata si riscati sa va invartiti un pic pana gasiti drumul.
bulgarii - niste cretini. a trebuit sa-i spaguim si la dus si la intors desi nu depasisem viteza legala. ni s-a spus verde in fata cat trebuie sa cotizam. la dus ne-au oprit pe o vale la iesirea dintr-un tunel invocand ca am circulat cu 80 in localitate. n-am avut 80 dar aia erau dusi cu capul. in fine.
grecii n-au reusit sa ne tzepuiasca pentru ca nu ratez nici o ocazie sa negociez. uneori am obtinut ce vroiam la preturi pe care nu cred ca si le-au dorit. asta e!
tandea pe mandea, grecia a fost o reusita si cu siguranta ma voi mai intoarce acolo.
giovi_buru

e o intrebare destul de grea daca este mai frumos in Grecia decat in Turcia. Am fost si in Halkidiki si in Kusadasi si depinde ce cauti si ce vrei pt concediu. (compar kustur club/kusadasi cu hotel palladium, kriopigi, kasandra). Am fost cu copil de 3-4 ani si poate pt sistemul allinclusive de la turci ar fi mai potrivit sa mergi in Turcia pt ca la Greci allinclusivul este delasator iar la orele pranzului sa stai cu copilul sa cauti de mancare si apoi sa mergi la hotel la somnul de pranz si apoi din nou la plaja este destul de greu. Daca si tu la randul tau mergi pt odihna si putine cumparaturi se merita tot allinclusivul turcesc, hotel de 5 stele. Ca si locuri de vizitat cred ca daca mergi odata la kusadasi cu masina si treci pe la Efes si alte locuri istorice, apoi vizitezi si kusadasi city cred ca a-ii-a oara mergi doar pt odihna, mancare si bautura, piscina, sau macar pt una din acestea. In Grecia am mers 2 ani la rand si nu m-am plictisit, dar daca as merge la anul din nou in Kusadasi, nu stiu ce fel ar fi. Ca sa mergi pt cumparaturi cred ca net superior este Grecia cu orice oras, dar mie chiar mi-a placut Salonicul, la orice fel de imbracaminte, desi si in Turcia am gasit anumite produse in asa numitele outletter asemanatoare la pret si calitate dar nu in numar asa de mare si la tot pasul. Si in Grecia si in Turcia te simti bine, cel putin eu i-am simtit deschisi pe oameni, cu sanse mari ca in Turcia sa fii de mai multe ori tras pe sfoara. Pt baie in mare as alege mai degraba Grecia decat Turcia unde gasesti cel mai adesea pietre in apa.
eu unul m-am simtit bine si intr-o parte si in alta, dar pt mine lucrurile s-ar concretiza asa: mergi cu copil alege Turcia cu allinclusivul dar cu hotel de care sa te interesezi ce iti ofera pt ca poti lua teapa, mergi fara copil alege Grecia si poti vizita in voie totul pana in sudul Greciei in Peloponez sau chiar cateva insule, sau macar o insula
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.