Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

andc

Am sa incerc aici sa d-au cateva detalii despre unele din vietatile considerate periculoase care pot fi intalnite in zona Halkidiki.

Aricii de mare - Centrostephanus longispinus - foto 1 - pe gasesc in majoritatea zonelor pietrose la intrarea in mare, rar de tot am vazut cate un arici de mare ratacit in nisip. Pot fi luati in mana, desi isi misca tepii nu e nici un pericol daca nu calcati desculti pe ei. Peircolul este atunci cand ii calcati si vi se rup tepii in picior. Locul intepat se infecteaza si este foarte dureros. Uneori e nevoie de incizii pentru a scoate tepii rupti din picior.

Scorpionul - Euscorpius flavicaudis - foto 2 - poate fi intalnit in special pe pantele de pe Sithonia printre stanci si pe sub bolovani in locurile umede. Nu este agresiv nu ataca decat daca este calcat sau se incearca prinderea lui. Se spune ca veninul lui este periculos la copii si la oamenii bolnavi.

O specie de meduza - Pelagia noctiluca - foto 3 - este singura specie periculoasa din apele marii egee - asta admitand faptul ca expansiunea areealului galerei portugheze din mediterana - manowar - nu se va extinde si in apele marii egee. Pelagia noctiluca este o meduza relativ mica 15-20cm si poate fi adusa de valuri spre mal. Contactul cu tentaculele meduzei provoaca arsuri pe piele destul de dureroase. La intepaturile de meduze un calmant eficent este aplicarea urinei pe locul arsurii.

Vipera - Vipera berus - poate fi intalnita in zonele ruinelor, pe stancile expuse la soare, si anul acesta am vazut o multime pe soseaua spre Hroussou in sudul Kassandrei, unde ieseau la soare pe mijlocul soselei. Se spune ca veninul lui este periculos la copii si la oamenii bolnavi, dar e bine pentru oricine sa se fereasca de ele.

Cea mai periculoasa vietate care poate fi intalnita in zona - exceptand omul - este vipera cu corn - Vipera ammodytes - a carei muscatura poate fi mortala pentru om. Personal nu am vazut vreuna, dar anul trecut in toamna in gradina unei scoli din Valta - in apropiere de Kassandria - un baiat a fost muscat de o vipera cu corn. Stiu ca a fost transportat in coma la spitalul din Poligiros de unde a fost transferat la Salonic pentru serul antivenin.

Si ar mai fi si altele dar acestea sunt cele mai importante. Localnicii care pescuiesc pe mare spun ca au intalnit si rechini in largul marii dar se pare ca acestia nu se apropie de tarm.
yvonna
QUOTE (andc @ Aug 30 2008, 16:24) *
E scump Mediteranean Cosmo !!! Pentru cumparaturi curente , eventual promotii este Lidl pe Kassandra la intrarea in Kalithea, pe Sithonia in Nikiti si cel mai mare si mai convenabil la Poligiros, iar pentru suveniruri, articole de casa, plaja si in special haine si jucarii pentru copii este JUMBO, foarte ieftin la iesirea din Salonic inainte de Mediteranean Cosmo, chiar vis-a-vis de Praktiker.

Da stiu de Lidl, eu ma refeaream la ceva hainute de marca ( mai ales pentru copii ma intereseaza, ca tare mai sunt scumpe si proste la noi). In anii trecuti mergeam de nebuni prin Salonic, ceea ce pentru barbati poate i criminal. Macar la mall stiu ca-l las pe un scaun la o bere sau la bowling si-mi vad si eu de ale mele in liniste.....

andc
QUOTE (yvonna @ Aug 31 2008, 13:59) *
Da stiu de Lidl, eu ma refeaream la ceva hainute de marca ( mai ales pentru copii ma intereseaza, ca tare mai sunt scumpe si proste la noi). In anii trecuti mergeam de nebuni prin Salonic, ceea ce pentru barbati poate i criminal. Macar la mall stiu ca-l las pe un scaun la o bere sau la bowling si-mi vad si eu de ale mele in liniste.....

in special haine si jucarii pentru copii este JUMBO, foarte ieftin la iesirea din Salonic inainte de Mediteranean Cosmo, chiar vis-a-vis de Praktiker.
aditzuuu1556
M-am intors pe 27-08 din halkidiki,sithonia mai exact neos marmaras!
Am stat la hotelul sun set!
A fost super frumos chiar dc inainte sa plecam ni-sa spus la agentie ca e de 3 stele defapt erau doar 2,dar am fost multumiti,era curat,liniste,verdeata multa,aer conditionat 5 euro\zi!
Am fost cu autocaru (christian tour)....foarte obositor, la anu vom pleca cu masina chiar dc v-a trebui sa conduc singur pana acolo,erau romani peste tot si la hotel erau cateva masini de romania!
Hotelu se afla pe plaja(destul de ingusta si cu pietricele),sezlongurile sunt gratis,era un mini bar la piscina de unde puteai sa-ti iei cate ceva de baut,dar noi ni-le luam mai mult de la un super market din apropiere si le tineam in camera la frigider(bere :-))!)
Pana in oras (neos marmaras) mergeam vre-o 15 min,se urca un deal destul de obositor dar cand ajungi in oras e super frumos,o gramada de magazine si taverne,cofetarii!
Am inchiriart o masina si ne-am plimbat pe bratul kassandra,am fost si la thessaloniki(salonic) la un mall urias,am fost si la porto carras....super!
Am facut croaziera cu vaporasu pana pe bratul kassandra,am plecat la 9-30 si ne-am intors la 17,a fost super ne-a oprit in pefkohori unde am facut plaja 2 ore(plaja este f.frumoasa acolo cu nisip fin),dupa care ne-am imbarcat spre o insula unde a oprit pt sarituri in apa din vapor....super misto....
...sigura chestie nasoala era ca vaporul era plin de romani si cum romanii sunt majoritatea tarani si nesimtiti... ni-sa servit pe vapor cate o portie de mancare la fiecare persoana si nu pot sa va descriu exact cum se impingeau taranii,vroiau sa ia cate 2-3 portii frate zici ca le dadea cine stie ce... laugh.gif

portocaLeu
[quote name='aditzuuu1556' date='Aug 31 2008, 17:41' post='5143618']
M-am intors pe 27-08 din halkidiki,sithonia mai exact neos marmaras!
A

Nu pot decat sa rad,amuzata de toate cate le scrii aici,draga aditzuu1556...asa cum ti-a venit,cu mici greseli de ortografie dar cu sinceritate si haz ai prins ceea ce e important in calatoria din care tocmai te-ai intors! Nu-mi plac pedantii!
Ureaza-ne si noua, celor ce ne pregatim de plecare sa avem parte de vreme la fel de frumoasa acolo,de conditii bune si...sejur FARA ROMANI PROST CRESCUTI prin preajma!!

[quote name='andc' date='Aug 31 2008, 12:42' post='5142454']
Am sa incerc aici sa d-au cateva detalii despre unele din vietatile considerate periculoase care pot fi intalnite in zona Halkidiki.

Multumesc pentru informatii,sunt extrem de valoroase,o sa fim atenti pe-acolo!
giovi_buru
QUOTE (yvonna @ Aug 31 2008, 13:59) *

Lidl este un magazin cu mancare si bautura, mai putin axat pe haine. Este JUMBO intr-adevar, dar eu zic sa incerci si la Mediteranian Cosmo, poti gasi oferte deosebite, caci au reduceri nu gluma...dar cred ca nu este exclus sa mergi si prin salonic poate apare si pe acolo cate ceva de cumparat. Eu as merge si colo si colo!
tatumihai
Salutare tuturor,

As vrea sa plec si eu pe 12 septembrie in Halkidiki, nu m-am hotarat inca in care dintre statiuni. As vrea sa va intreb in primul rand daca as avea probleme sa gasesc cazare la fata locului daca nu fac o rezervare in prealabil, pentru ca as vrea intai sa vad statiunea si abia apoi sa ma hotarasc daca imi voi petrece concediul acolo avand in vedere ca nu am mai fost in Halkidiki.

Am fost acum vreo 6-7 ani in Paralia Katerini si mi-a placut statiunea as vrea daca se poate sa gasesc ceva similar in Halkidiki. Adica o statiune maricica in care sa fie si persoane apropiate de varsta mea (20-28 de ani), deci nu caut neaparat relaxare si liniste, dar nici vacarmul din unele statiuni de pe litoralul nostru. Caut ceva in care sa gasim 1-2 cluburi placute, baruri, inchirieri de ATV-uri pentru a vizita imprejurimile, scufundari si acestea ar fi doar cateva dintre ideile care mi-au venit momentan. Auzisem ceva ca Hanioti de pe Kassandra ar fi in genul

De asemenea as vrea sa va intreb cum mai sunt preturile, la mancare pe la taverne, la distractii. Si eventual daca a fost cineva si in Paralia si in Halikidiki care zona i s-a parut mai interesanta.

Am vazut ca mai sunt persoane care pleaca pe 12 septembrie si daca vreti si mergeti cu masinile personale am putea pleca impreuna, mai ales ca noi suntem cu o singura masina si eu sunt singurul care va conduce, ar fi mai usor pentru mine sa nu fiu si atent tot timpul la indicatoare. smile.gif

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Multumesc.

aditzuuu1556

Nu pot decat sa rad,amuzata de toate cate le scrii aici,draga aditzuu1556...asa cum ti-a venit,cu mici greseli de ortografie dar cu sinceritate si haz ai prins ceea ce e important in calatoria din care tocmai te-ai intors! Nu-mi plac pedantii!
Ureaza-ne si noua, celor ce ne pregatim de plecare sa avem parte de vreme la fel de frumoasa acolo,de conditii bune si...sejur FARA ROMANI PROST CRESCUTI prin preajma!!

QUOTE (andc @ Aug 31 2008, 12:42) *

Multumesc pentru informatii,sunt extrem de valoroase,o sa fim atenti pe-acolo!

tongue.gif tongue.gif tongue.gif

vacanta placuta,distractie multa si cer senin!!!!

andc
QUOTE (tatumihai @ Sep 3 2008, 23:42) *
Salutare tuturor,

As vrea sa plec si eu pe 12 septembrie in Halkidiki, nu m-am hotarat inca in care dintre statiuni. As vrea sa va intreb in primul rand daca as avea probleme sa gasesc cazare la fata locului daca nu fac o rezervare in prealabil, pentru ca as vrea intai sa vad statiunea si abia apoi sa ma hotarasc daca imi voi petrece concediul acolo avand in vedere ca nu am mai fost in Halkidiki.

Am fost acum vreo 6-7 ani in Paralia Katerini si mi-a placut statiunea as vrea daca se poate sa gasesc ceva similar in Halkidiki. Adica o statiune maricica in care sa fie si persoane apropiate de varsta mea (20-28 de ani), deci nu caut neaparat relaxare si liniste, dar nici vacarmul din unele statiuni de pe litoralul nostru. Caut ceva in care sa gasim 1-2 cluburi placute, baruri, inchirieri de ATV-uri pentru a vizita imprejurimile, scufundari si acestea ar fi doar cateva dintre ideile care mi-au venit momentan. Auzisem ceva ca Hanioti de pe Kassandra ar fi in genul

De asemenea as vrea sa va intreb cum mai sunt preturile, la mancare pe la taverne, la distractii. Si eventual daca a fost cineva si in Paralia si in Halikidiki care zona i s-a parut mai interesanta.

Am vazut ca mai sunt persoane care pleaca pe 12 septembrie si daca vreti si mergeti cu masinile personale am putea pleca impreuna, mai ales ca noi suntem cu o singura masina si eu sunt singurul care va conduce, ar fi mai usor pentru mine sa nu fiu si atent tot timpul la indicatoare. smile.gif

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Multumesc.

Salut, fiind sfarsit de sezon sigur vei gasi o gramada de posibilitati de cazare, la pensiuni. Chiar si la hoteluri dar acolo preturile sunt mai mari daca rezervi la fata locului si nu te duci printr-o agentie. Uite ca referinta daca rezerva-i un pachet la hotel palladium pe kassandra din 12 sept te costa aprox 180 euro de persoana pe 7 nopti cu demipensiune bufet. Asa vei lua cu aprox 30 euro camera ptr 2 persoane pe noapte fara masa. Mai ieftin dar alte conditii si mai d-ai separat bani pe masa. Ca locatie depinde ce preferi... pentru agitatie, civilizatie, preturi mai mici alege kassandra, pentru peisaje, liniste si salbaticie alege sithonia. Sau poate vrei valuri si surf, atunci poti sa mergi la Ierissos pe coasta estica sunt niste valuri imense in perioada asta a anului - iti pun o poza.
Preturile sunt ok poti sa faci cumparaturi de la Lidl pentru mic dejun si la amiaza si seara poti manca la terase... in septembrie gasesti promotii si preturi mici fiind sfarsit de sezon.
sisivana

Salutare, plec pe 7 septembrie seara spre Halkidiki, prin bulgaria.

daca mai e cineva interesat sa-mi spuna, poate facem o mica coloana.

Bafta!
richelieu

Cu parere de rau ca trebuie sa spun asta...dar singurele vietati periculoase pe care le-am intalnit in Halkidiki....erau turistii romani sad.gif. Voi detalia la un moment dat....
pdanut2000
QUOTE (yvonna @ Aug 30 2008, 15:55) *
O intrebare pentru halkidikistii inraiti: pentru oleaca de shopping e bun Mediteraneean Cosmos Mall, sau trebuie ca in anii trecuti sa bat Egnatia si Tsimiski in lung si-n lat?

Mai bine bati Egnatia si Tsimiski si ce stradute mai sunt printre ele!! Azi m-am intors din Salonic, ieri l-am "vizitat" toata ziua. Am fost si la Mediterranean Cosmos, insa am fost destul de dezamagit (cu exceptia unui restaurant, la care am mancat/serviciu - excelent). Sunt firme pe care la noi nu le vezi, insa preturile mi s-au parut destul de mari, cam ca la noi.

In alta ordine de idei, am stat 10 nopti in Hanioti, hotel Calypso, plus 1 noapte in Salonic (hotel Olympia). Dupa ce ma odihnesc dupa drumul prin Bg (imi va lua vreo cateva zile smile.gif), voi scrie si impresii.

Cele bune.
Kenvelo
QUOTE (reghinaflo @ Aug 25 2008, 22:13) *
Si eu merg la acelasi hotel pe 13 sept asa ca ma intereseaza cum e cazarea si masa, dc sunt variate mancarurile si cam ce se mananca.

Si eu o sa merg in intervalul 13-15 Sept la acelasi hotel,mergeti cu masina personala? si daca da la ce ruta v-ati gandit,o luati prin Sofia? Eu o sa vin cu masina personala si tare mi-e frica de zona asta a Sofiei sa nu ma ratacesc biggrin.gif anyway sa ajungem sanatosi acolo
criaaa_27
Ultima strigare! Mai pleaca cineva in noaptea asta la 2 spre Salonic? Noi suntem din Bucuresti. Poate ne intalnim si traversam Bulgaria impreuna.
mozillaro
N-are sens sa pmergeti noaptea prin Bulgaria, mai ales duminica. Daca plecati dimineata din Bucuresti (in jur de 5-6) o sa ajungeti relaxati in Grecia.
Eu merg de 6 ani in perioada asta in Grecia, si o singura data am traversat noaptea Bulgaria, si mi-a parut tare rau.
Eu plec maine dimineata, in jur de ora 06.30 - 07.00 o sa fiu in vama la GR.
DragosMD
subscriu la chestia cu vietatile periculoase! tocmai am intalnit un stol care erau singurii ce jucau volei pe plaja aglomerata (dar cred ca au fost fericiti: injuraturile le-au inteles, le-am spus tot in romana!)

am ajuns ieri dupa amiaza la siviri, un satuc pe la jumatea peninsulei kassandra; am luat apartamentul la hotel argos (de fapt e argo!) prin booking.com.
tariful e de 55 eur cu mic dejun inclus (suntem 4, doi adulti, doi copii). are aer conditionat, bucatarioara cu tot ce trebuie, frigider, tv (cine mama naibii s-o uita la el???) baia e cu dus, dar e ok. totul lucea de curatenie si arata ca scos din cutie. a, si cireasa de pe tort: fata de la receptie e romanca! asa ca, daca mai vreti cateva zile de vacanta la mare, aici se poate veni cu incredere!

o sa aduc poze si amanunte (si despre drum) dupa intoarcere. acum va las, sunt chemat la piscina...
richelieu
QUOTE (Kenvelo @ Sep 6 2008, 00:02) *
Si eu o sa merg in intervalul 13-15 Sept la acelasi hotel,mergeti cu masina personala? si daca da la ce ruta v-ati gandit,o luati prin Sofia? Eu o sa vin cu masina personala si tare mi-e frica de zona asta a Sofiei sa nu ma ratacesc biggrin.gif anyway sa ajungem sanatosi acolo

Daca ai GPS, o poti lua prin Sofia, cu destinatia Kulata. In Sofia GPS-ul merge OK. Noi am trecut prin oras la intoarcere, pentru ca am ratat o chestie pe centura.
Altfel, o poti lua pe centura Sofiei, dar la un moment dat, nu-ti da voie sa mergi in fata, pentru ca se lucreaza la un pod si va trebui sa faci un ocol. Faza e cam asa:

Inainte de a intra in Sofia, pe o zona cu doua benzi pe sens, trebuie sa fii atent dupa un Shell pe care-l vei avea pe partea stanga. Imediat dupa Shell, trebuie sa faci stanga, dar peste un pod. Zona respectiva are pasarele peste drumul principal iar tu va trebui sa treci pe pasarela respectiva. Dupa ce ai intrat pe drumul in stanga, tii drept pana cand vei avea drumul blocat in fata, la o intersectie semaforizata. Acolo faci stanga si tii drumul cu prioritate care trece prin niste satuce limitrofe. La un moment dat vei face dreapta, brusc si intr-o rampa destul de stransa, dar tu vii tot de pe drum cu prioritate. Pe urma, tii drumul drept, pana cand dai de un semafor la care te intersectezi cu linia de tramvai. La acest semafor faci stanga...si tii tot drept. Ai si ceva indicatoare de Kulata....n-ar trebui sa ai probleme. Ideea este, ca pe toata durata ocolului respectiv, sa ai Sofia in dreapta ta. Asta-i cel mai bun reper.
chummy
M-am intors sambata seara din halkidiki, sithonia si a a fost super. Drumul a fost fara probleme, nu am luat nici un radar la bulgari smile.gif.

Vroiam sa va intreb care este dupa parerea voastra cea mai frumoasa plaja din Sithonia/Halkidiki?
BlackS0ull
eu as vrea sa plec intr-o mica excursie pe sithonia si as vrea sa ma duc in vouvrou sau cum se scrie .. am auzit ca e tare frumos pe acolo

@chummy
tu ce parere ai ?
andc
QUOTE (chummy @ Sep 8 2008, 15:58) *
M-am intors sambata seara din halkidiki, sithonia si a a fost super. Drumul a fost fara probleme, nu am luat nici un radar la bulgari smile.gif.

Vroiam sa va intreb care este dupa parerea voastra cea mai frumoasa plaja din Sithonia/Halkidiki?

sunt multe, dar mie cel mai mult mi-a placut la Toroni, e una dintre cele mai curate plaje, nispul e deosebit... ca orezul iar apa e foarte limpede. Si e si o zona linistita...
RomeoSSS
Salut . doresc sa plec in Sithonia pe data de 21 sept. nu am mai fost la greci .. din ce am citit VOURVOUROU e super ... ce pensiune imi recomandatzi (nume si daca stiti si pretz) si cum e vremea in acea perioada . va rog sa imi raspunde-ti in PM . Va multumesc anticipat ... PLS HELP
andc
QUOTE (RomeoSSS @ Sep 8 2008, 21:31) *
Salut . doresc sa plec in Sithonia pe data de 21 sept. nu am mai fost la greci .. din ce am citit VOURVOUROU e super ... ce pensiune imi recomandatzi (nume si daca stiti si pretz) si cum e vremea in acea perioada . va rog sa imi raspunde-ti in PM . Va multumesc anticipat ... PLS HELP

sunt zeci de pensiuni la vourvourou... iti recomand oricare o mai gasesti deschisa dupa 20 septembrie majoritatea se inchid... cu locurile libere nu vor fi sigur probleme, statiunile sunt aproape goale... ca preturi de la 30 euro camera de 2 persoane pe noapte, daca stai mai mult si necociezi cu ei poti gasi si mai ieftin... in ceea ce privete vremea dupa 20 septembrie e riscant, anul trecut fix dupa 20 septembrie a inceput sa ploaie... si a fost inourat si mai rece, doar la amiaza daca se putea face baie 1-2 ore, oricum vara a trecut... poate un singur avantaj apa marii e calda!

pensiuni poti sa cauti si aici http://www.familyhotels.gr/

uite cam cum arata grecia dupa 20 septembrie
geocosma
QUOTE (chummy @ Sep 8 2008, 15:58) *

Lagomandra.
andc
QUOTE (geocosma @ Sep 9 2008, 09:26) *
Lagomandra.

Asa este ! Intotdeauna cand trec pe langa Lagomandra am impresia ca vad o vedere cu un peisaj din caraibe... din pacate anul acesta plaja a fost cam murdara... cred ca din cauza algelor majoritatea plajelor cu nisip fin Lagomandra, Vourvourou, Kalamitsi, au fost cam murdare anul acesta.
chummy
Dupa parerea mea cele ma frumoase plaje din Sithonia sunt Kavourotripes si Klimataria.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.