Flavius34
24th August 2008, 10:03
Buna,
Multumesc tuturor celor care au postat pe acest topic !! Sunt foarte utile informatiile !
As avea o intrebare....a stat cineva la MAISTRALI BEACH HOTEL in Gerakini? Cum e? In poze arata super, dar as vrea sa aud parerea cuiva care a stat acolo. Si inca o intrebare ..cum e plaja si apa in Gerakini? Trebuie sa ai papuci pentru apa, intr-adevar? Citeam parca de existenta unor alge intepatoare...
Multumesc
anna83
25th August 2008, 15:13
Buna sa intors cineva de la athena pallas?
yvonna
25th August 2008, 16:11
Era cineva care merega la OKEANIS PANSION- Kalithea. S-a intors, as fi vrut niste impresii....
Bettina30
26th August 2008, 12:08
noi ne-am intors pe 24 august de la philoxenia bungalows. O sa incerc sa va ofer cat mai multe informatii.
Complexul se afla pe soseaua dintre gerakini si nikiti, are 11 cladiri, in mijloc e bharul, la etaj restaurantul si in fata piscina. Baie in piscina se poate face de la 8 dimineata pana la 8 seara, dupa care dau drumul la clor. Camerele sunt foarte curate, in fiecare zi se face curatenie, se arunca gunoiul, se spala pe jos, inclusiv pe terasa, prosoapele si asternuturile se schimba la doua zile. Toate camerele au terasa cu masuta si 2 scaune, toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV (TVR international), uscator de par, frigider. Micul dejun se serveste intre orele 7.30 - 10.00. Mancarea variaza in functie de zile. Ce se gaseste permanent e suc de portocale, visine, mere, ceai, cafea naturala si ness, lapte, 3 feluri de sunca, 2 feluri de cascaval, masline, 3 feluri de iaurt, finetti, compot de piersici, 3-4 feluri de dulceata, unt si margarina, branza telemea sau feta, rosii, briose, chec, fursecuri, paine - baghete - alba sau cu cereale, etc. Masa de seara se serveste intre ora 19.00 - 21.00. Bauturile de la masa de seara se platesc. Berea (halba mare ) - 3.20 euro, sucul la halba mica (fanta, pepsi, nestea, etc) - 1.80 euro, apa minerala (plata) - 1.70 euro. Sunt cel putin 10 feluri de salate din care puteti alege ( greceasca, salata verde, morcov ras, sfecla, tzatziki, varza, rosii si castraveti, branza picanta crema - super buna). Ca si garnituri - orez, morcov fiert, fasole verde, fasole boabe, cartofi copti, orez cu scoici,mousaka, ardei umpluti, paste si separat sos pt bolognese. Carne - peste in sos sau friptura, friptura de porc pulpe superioare, aripioare, ceva mici (nu f buni), etc. Puteti manca oricat dar nu se scoate mancarea din restaurant. La desert - inghetata, prajituri, jeleu, fructe, etc. Au si scaunel pt copii. La mare ajungeti in 5 minute prin paduricea de pini unde sunt o multime de veverite. Noi am stat la plaja acolo doar in prima zi deoarece erau alge iar apa nu era f curata. Sunt cateva taverne unde puteti manca, vreo 4 cluburi iar in capatul strazii pe partea dreapta dupa un atelier de bijuterii un magazin de suveniruri cu lucruri deosebite. In rest cam aceleasi porcarii de litoral. Cum coborati de la hotel e taverna Nikos...un loc unde noi ne-am simtit f. bine. Daca mergeti cu masina puteti cauta alte plaje. Sunt si mici golfulete salbatice unde puteti fi doar voi. Mie mi-a placut f mult plaja din Sarti si de la Kalithea...unde mergea vreo 300 de m si iti ajungea apa pana la gat..un nisip f fin si plin de pestisori, apa f limpede de o culoare verde sau albastra......sezlongurile le-am platit doar in kalithea (6 euro doua sezlonguri cu masuta si umbrela) si undeva inainte de neos marmaras (tot atat). In rest erau gratuite...comandai doar bautura de la ei. In ceea ce priveste mancarea in oras..... caracatita, calamarii, pestele....de la 7 la 10 euro portia, salata greceasca de la 4 la 6 euro restul salatelor 2-2.50 euro, sucul 2 euro, berea 2-3 euro, apa cam 2 euro, garniturile 2-50 - 4 euro. Nu mancati peste care in meniu e la Kg. La recomandarea ospataritei am comandat "goat fish" in Kalithea. Mi-a adus vreo 5 pesti nu f mari ...f buni intr-adevar dar care au costat singuri 35 euro. Magazine mai deosebite pt suveniruri am vazut in Ouranopolis, unde sunt pline de lucruri facute de calugarii de pe muntele Athos, in Neos marmaras....2 magazine cu bijuterii facute manual....superbeeee, toat aici sunt cateva magazine cu blanuri si haine de piele de la 50 la 200 euro (unele chiar frumoase) spre deosebire de Kalithea unde e plin de magazine dar ffff scumpe (blanurile sunt la 1500 - 4000 euro).
In ceea ce priveste excuriile, veti gasi pliante in camera iar de 2 ori pe saptamana vine reprezentantul agentiei de turism cu ofertele de excurii. Noi nu l-am prin si l-am sunat pe urma. F amabil ne-a facut rost de locuri. Am fost in croaziera la muntele Athos.....am plecat dimineata la 8.25 de la hotel. De la 9 pana la 4.30 am stat pe vas .....o corabie superba si imensa. A fost prima oara cand am vazut delfini.....vreo 30 care faceau salturi si innotau in jurul corabiei. Am vazut 8 manastiri de la vreo 200 de m de tarm. Am luat o pauza de 2 ore in Ouranopolis iar la intoarcere, pe vas s-a organizat o dupamasa greceasca...cu muzica si dansuri traditionale. Ne-a placut ffff mult. Preturile excursiile sunt de 45 euro de persoana (mai ieftin decat pt nemti unde sunt 52-57). Puteti opta pt cumparaturi la Salonic, croaziera la Athos sau in Golful Toroneos , excursie la Meteora, seara greceasca, etc
Inca o chestie despre restaurante....nota de plata poate include si bacsisul. Daca nu...lasati cat vreti. Va recomand un cocktail in Psakoudia...la primul club.....Athmos sau ceva de genul....fistiki se numeste ...e super bun ...si de la 10.30 e happy hour..e doar 4 euro in loc de 7. La barul de la piscina au si ei happy hour....cocktailurile sunt 5 euro in loc de 7 iar berea 2.20 in loc de 3.20. In ceea ce priveste bulgaria...la sofia ne-am imbarligat la dus de ne-am zapacit....centura e in lucru si ne-a deviat pe la cucuietii din deal...am pierdut mai bine de o ora sa gasim drumul...si cu 2 gps-uri. La intoarcere am intrat in oras si am urmarit indicatorul de varna... Am iesit la fix si nici nu am pierdut timpul de pomana. La dus n-am vazut decat 2 radare ...la intoarcere vreo 20.....din fericire nu ne-a oprit nimeni...Atentie cand ne-am dus am luat vignieta la bulgari din primul chiosc pe dreapta dupa vama...am dat pe ea 50 lei...enorrmmmmmm. la intoarcere am platit 5 euro ( pt o saptamana). Podul la giurgiu la dus a fost 20 si ceva de lei iar la intors 8 euro. Daca mai aveti intrebari...va raspund cu placere
adrian_t
26th August 2008, 12:42
Si eu multumesc pt rabdarea si amabilitatea de a posta impresiile tale...Pe mine ma intereseaza daca sunt tantari...e cazul sa iau din Ro aparat?
Bettina30
26th August 2008, 12:48
Vremea...n-am vazut un singur nor cat timp am stat acolo...in 2 zile a fost f cald dar in rest...suportabil...la aerul conditionat din camera nu i-am dat niciodata drumul.....Plaja...in fiecare zi am fost in alt loc.....pe fiecare dintre cele 3 brate......unde apa era limpede de iti vedeai degetele de la picioare si nisipul fin...... in psakoudia am spus ca erau alge iar apa avea culoarea cam ca la noi.......... In ceea ce priveste hotelul n-am nimic de bagat de vina...totul a fost la superlativ...ah si langa piscina poti juca ping pong.....dai un euro la bar garantie pt palete si biliard cu fise de 2 euro. In sala de asteptare in spate la receptie e un scaun pt masaj...functioneaza cu fise de 2 euro...super betonnn
sunt tantari ca si la noi...te pisca seara daca stai pe terase...in schimb in camera n-am avut....dar poti lua un aparat pt orice eventualitate....