Fiecare doarme asa cum isi asterne. Daca vroiai distractie eventual puteai alege bratul Kassandra (daca vroiai neaparat Halkidiki). Gerakina este un sat in care se afla cateva hoteluri. Gerakina Beach este cel mai semnificativ si cel mai bun hotel din sat (observi ca nici macar nu spun statiune). Poate asta e diferenta dintre Neptun, Eforie Nord si un hotel din Grecia, Egipt sau Turcia. Daca vrei distractie (in sensul de baruri, discoteci, etc) iei masina si te duci intr-o statiune mai mare. Dar aici ai ocazia sa te plimbi intr-o gradina imensa de maslini (si nu numai - portocali, conifere specifice, etc), sa stai pe plaja proprie, etc. In rest te plimbi - am fost pe bratul Sithonia de 2 ori si nu m-am putut opri din admiratie, croaziere (fantastice, mai ales cea in jurul Athos). Cineva anul trecut te sfatuia sa te plimbi si sa te opresti oriunde - parca in orice loc plaja este altfel. Incearca sa te bucuri de atmosfera, de natura. Sau daca nu alege o statiune aglomerata, plina cu discoteci, etc. Daca vrei atmosfera de pe litoralul romanesc atunci Paralia Katerini (desi nu cred ca vrei chiar asta). Daca vrei mai mult - Creta.
Eu am fost anul trecut, si mancarea a fost la alegere dintre zeci de feluri de mancare. Si culmea nu erau aceleasi in fiecare zi. Erau si asezate foarte frumos. Trebuie sa fii foarte pretentios sa nu poti alege nimic.
Am stat 9 nopti incepand cu 20 august si ne-a costat (2 adulti + 1 copil) 667 EUR = hotel de 3 stele, tv, frigider, demipensiune (tip bufet suedez - o sumedenie de mancaruri), plaja particulara (a hotelului), o gradina imensa plina de vegetatie, piscina foarte frumoasa (pe care nu am folosit-o niciodata -marea era fantastica) cu bar langa, chiar si un supermarket propriu la care surprinzator nu toate preturile erau mai mari ca in afara complexului hotelier. Si chiar un teren de minigolf gratuit - chiar daca nu in cea mai buna stare. Dar daca vrei sa te distrezi este de ajuns.
Totusi e adevarat, pentru un cuplu foarte tanar care cauta baruri si discoteci este moarte (de plictiseala) curata. De asemenea daca vii fara masina si nu faci multe excursii optionale esti terminat - de plictiseala. Asta daca nu iti place sa lancezesti.
Altfel recomand calduros familiilor cu copii (dar nu de 16-20 de ani

) si care vin cu masina. Este chiar un mic paradis.
Concluzia e simpla - informeaza-te inainte, acelasi loc pentru unii e rai iar pentru altii iad.