bip2ro
14th July 2008, 15:18
da, am citi undeva ca e un loc bun unde sa te duci si sa stai degeaba. Nu discoteci, nu parcuri de distractie. asta e. mai iesim prin imprejurimi
dewq
14th July 2008, 15:49
Ma bate gandul (nevasta) sa mergem In Halkidiki, Metamorfossis, Hotel Simeon. Este cineva in cunostinta de cauza - si amabil sa-mi dea detalii despre hotel si localitate Regiune): carciumi, plaje, ce e interesant de vazut, unde se fac cumparaturi mai avantajos
etc. Orice informatie imi este utila. Multumesc anticipat.
DatDraq
14th July 2008, 16:00
QUOTE (dewq @ Jul 14 2008, 16:49)

Ma bate gandul (nevasta) sa mergem In Halkidiki, Metamorfossis, Hotel Simeon. Este cineva in cunostinta de cauza - si amabil sa-mi dea detalii despre hotel si localitate Regiune): carciumi, plaje, ce e interesant de vazut, unde se fac cumparaturi mai avantajos

etc. Orice informatie imi este utila. Multumesc anticipat.
Salut,
Despre regiune pot sa iti spun ca e mai linistita,fiind pe bratul Sithonia.Eu am mai vorbit cu cei care au fost pe acolo si mi-am luat cazare pe Kassandra in Kriopigi ca din cate am inteles ar fi ceva mai multa distractie.Pot sa te sfatuiesc in schimb sa nu te duci cu autocarul si sub nicio forma sa nu iei excursiile pe care le organizeaza agentia.Sezonu trecut am fost in Thassos si i-am vazut cat de desumflati au fost cei ce si-au luat excursiile.Eu mi-am inchiriat masina pe 5 zile (gasesti pe undeva intre 25-35Euro/zi min) si am vizitat tot ce se putea vizita pe acolo
)
furceag
14th July 2008, 16:14
Nelamurirea asta am postat-o si pe topicul "Grecia" dar se pare ca nu mi-am ales bine locul:
In citeva zile plec si eu spre Halkidiki - Neos Marmaras. Cineva posta ca drumul din Serres spre Sithonia l-a facut pe la Salonic. Mie GPS-ul (harti Igo) si Michelin mi-au facut traseul ideal pe partea opusa (adica prin Nea Zihni - primul orasel mai important dupa Serres si apoi la vale catre peninsula). Din indicatiile GPS-ului, drumul ar fi mai scurt cu 50km prin est decit pe centura Salonic-ului si mai rapid cu cca. 20 min.
Omul arata ca drumul este gen autostrada, pe doua benzi pe sens, insa nu rezulta daca inca de la Serres sau numai de la Salonic (inteleg ca tine pina la Nea Moudania). Drumul trece prin localitati?
Stie cineva cum este drumul pe partea estica (traseu aproximativ: Nea Zihni - Asprovalta - Nea Maditos - Poligiros - Neos Marmaras) si daca trece prin localitati?
Multumesc.
anakin28
14th July 2008, 17:36
QUOTE (furceag @ Jul 14 2008, 17:14)

Nelamurirea asta am postat-o si pe topicul "Grecia" dar se pare ca nu mi-am ales bine locul:
In citeva zile plec si eu spre Halkidiki - Neos Marmaras. Cineva posta ca drumul din Serres spre Sithonia l-a facut pe la Salonic. Mie GPS-ul (harti Igo) si Michelin mi-au facut traseul ideal pe partea opusa (adica prin Nea Zihni - primul orasel mai important dupa Serres si apoi la vale catre peninsula). Din indicatiile GPS-ului, drumul ar fi mai scurt cu 50km prin est decit pe centura Salonic-ului si mai rapid cu cca. 20 min.
Omul arata ca drumul este gen autostrada, pe doua benzi pe sens, insa nu rezulta daca inca de la Serres sau numai de la Salonic (inteleg ca tine pina la Nea Moudania). Drumul trece prin localitati?
Stie cineva cum este drumul pe partea estica (traseu aproximativ: Nea Zihni - Asprovalta - Nea Maditos - Poligiros - Neos Marmaras) si daca trece prin localitati?
Multumesc.
Eu merg tot in Neos Marmaras insa in septembrie si am avut aceiasi dilema. Pe partea estica drumul este mai scurt insa este mult mai greu. Practic traversezi muntele si vei merge destul de incet. Eu am vazut traseul soferilor de la Romadria si toti merg la dus prin Salonic iar dupa ce treci de Salonic tii drumul drept pe malul marii. Atentie nu faci stanga spre Polygyros.
KALOS2004
14th July 2008, 17:46
Salutare la toata lumea si mai ales celor care urmeaza sa plece in Grecia in aceasta vara.Asa precum mie mi-au folosit impresiile postate aici ,la fel si eu acum ca abia m-am intros din Grecia ,Halkidiki ,Hotelul Macedonian Sun,vreau sa postez impresiile mele pentru a fi folositoare si altora.
Traseul : fiind din zona Timisoara,traseul nu putea fi altul decat cel ce urmeaza Serbia si Macedonia.La plecare fara absolut nici o problema ,la venire la fel.Cred ca pe langa faptul ca este cel mai sigur traseu este si cel mai rapid,deci celor care ies prima data ,nu va faceti nici un fel de griji, sunt mult mai periculoase soselele noastre ,totusi prudenta la circulatie.
Distanta Timisoara-Kalithea 850 KM ,in aprox. 13 ore la dus si aprox.11 ore la intoarcere .
Ruta : Stamora-Vrsac-Pancevo-Kovin-Smederevo-Autostrada spre Nis-Skoplje-Gevgelja-Salonic.
Taxe : Serbia : 10 E si 3 E , Macedonia de 4 ori cate 1 E
Hotelul Macedonia Sun : intrucat am fost la inceputul lunii iulie am platit un pret de 190 E /pers. deci mai mult decat rezonabil,pentru calitatea pe care am gasit-o.
Camere: mari,spatioase ,aer conditionat ,frigider,curatenie si prosoape zilnic,asternuturi o data pe sejur.
Masa: mic dejun bufet bogat dar cam aceleasi feluri de mancare in toata perioada .Multe dulceturi,miere,cereale,1 fel de cascaval si un fel de branza,2 feluri de salam,cartofi prajiti ,suc natural ,prajituri modeste,ceai ,cafea ,lapte ,iaurt.
Cina : multe feluri de salate asortate unele refolosite din zilele anterioare (le veti depista cu siguranta) ,peste prajit (intr-o seara avea gust de mucegai) ,carne de porc gen tocanita sau carne de vitel dar nu ambele deodata, spaghete ,prajituri sau fructe gen nectarine sau lubenita.
Atentie mare ,fiind foarte multi romani exista posibilitatea sa ti se termine toata tava in fata ta desi cu un minut inainte era plina.
In rest ,pe ansamblu la pretul pe care l-am platit eu am fost multumit.Daca ar trebui sa platesc mai mult poate m-asi gandi mai bine si a-si cauta si printre alte oferte.
Posibilitati de distractie modeste deoarece hotelul nu este in statiune iar desi pe reclame se specifica ca se organizeaza diferite petreceri la piscina,in realitate a fost organizata o singura data.Singura sansa ,daca sunteti cu masina este sa va deplasati in localitatile limitrofe,Kalithea sau Hanioti respectiv Pefkofori ,cu viata de noapte si posibilitati de shopping mai diverse.
Totusi nu uitati de preturi deoarece sunteti in Halkidiki nu in Paralia .Berea la halba la terasa hotelului 3,5 E ,pe la taverne intre 2-2,5 E , Giros 2,2-2,5 E , platoul cu fructe de mare pentru 2 pers. intre 22-25 E .
In rest totul este pregatit pentru vacanta ,de la leandrii infloriti de pe marginea drumului la discretia politistilor greci .
Drum bun si vacanta placuta tuturor.
furceag
14th July 2008, 18:08
QUOTE (anakin28 @ Jul 14 2008, 18:36)

Eu merg tot in Neos Marmaras insa in septembrie si am avut aceiasi dilema. Pe partea estica drumul este mai scurt insa este mult mai greu. Practic traversezi muntele si vei merge destul de incet. Eu am vazut traseul soferilor de la Romadria si toti merg la dus prin Salonic iar dupa ce treci de Salonic tii drumul drept pe malul marii. Atentie nu faci stanga spre Polygyros.
Multumesc foarte mult. Foarte utila informatia pentru ca ne decisesem sa mergem pe partea estica. Vom schimba daca e mai bine pe la Salonic.
Annalyzer
14th July 2008, 18:42
@bip2ro: Incearca http://www.viamichelin.co.uk/ pentru a vedea traseul pe care l-am spus mai sus (scrii Metamorfosi pentru destinatie). Atasez o captura cu traseul recomandat - se poate da zoom pentru o studiere/listare a traseului.
@furceag: harta a 2-a e pentru tine. Traseul asta l-am urmat si mi l-a aratat si ViaMichelin.
furceag
14th July 2008, 19:01
QUOTE (Annalyzer @ Jul 14 2008, 19:42)

@bip2ro: Incearca
http://www.viamichelin.co.uk/ pentru a vedea traseul pe care l-am spus mai sus (scrii Metamorfosi pentru destinatie). Atasez o captura cu traseul recomandat - se poate da zoom pentru o studiere/listare a traseului.
@furceag: harta a 2-a e pentru tine. Traseul asta l-am urmat si mi l-a aratat si ViaMichelin.
Util raspunsul. Multumesc.
aditzuuu1556
15th July 2008, 01:00
of chiar nu a fost nimeni la sunset hotel in Neos Marmaras?
DatDraq
15th July 2008, 09:05
A mersa careva pe traseul Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Dupnica( E83 si E79)?
bogdan10
15th July 2008, 09:27
QUOTE (DatDraq @ Jul 15 2008, 10:05)

A mersa careva pe traseul Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Dupnica( E83 si E79)?
Marea majoritate a romanilor care tranziteaza Bulgaria catre Grecia folosesc acest traseu! Vei gasi in capitolul TURISM AUTO la postul "Cu masina catre Grecia" destule informatii despre traseu.
vidum27
15th July 2008, 09:36
A fost cineva fara sa-si rezerve cazare? Oare preturile sunt cam la fel cu cele de la agentiile noastre?
dubf1r3
15th July 2008, 13:24
Eu planuiesc sa merg in Halkidiki in perioada 1 - 7 Septembrie ,in luna (saptamana) de miere.
Nu planuiesc sa imi fac nici o rezervare inainte ,deoarece am inteles ca posibilitatile de cazare sunt destul de diversificate si pot sa mai si negociez la fata locului. In plus nu o sa fiu legat de nici un hotel sau pensiune ,fiind cu masina.
Daca pleaca cineva in perioada aceea ,si trece prin Bucuresti, putem merge impreuna .Cred ca ora 05 dimineata e numai bine .Avem tot timpul pana seara.
codruta
15th July 2008, 16:18
M-am intors si eu de la Hanioti/Halkidiki- Paradise Bay. Postez cateva impresii si raspunsuri pentru cei de mai sus:
- hotelul e super ok pentru banii platiti. Micul dejun e foarte basic si acelasi in fiecare zi. La cina nu se servesc foarte multe feluri de mancare, dar totul e extrem de gustos.
- puteti merge linistiti fara cazare, desi era plin de turisti oferta de hoteluri, pensiuni, apartamente de inchiriat este infinita
- daca as fi stiut dinainte, as fi ales ca loc de baza in vacanta Pefkohori (o statiune foarte cocheta, numai cu vile si rezidente, multe din ele amplasate chiar pe faleza/promenada de langa mare).
- Hanioti este o statiune animata, dar se pare ca discotecile frecventate si bune sunt in Kalithea si Pefkohori. Eu sincer ma asteptam la mai mult de la statiune. Am gasit o atmosfera mult mai misto seara in Pefkohori. Din Hanioti in Pefkohori sau Kalithea se ajunge usor cu taxiul (prima varianta costa 5 - 6 euro/drum, a 2-a 10-12 euro/drum).
- cea mai buna plaja este in Paliouri (o sa vedeti pe drum un indicator cu Paliouri camping/Xenia Beach- la 13 km sud de Hanioti). Plaja mare cu nisip (atat pe plaja cat si in apa), parcare gratuita langa plaja; exista atat zone amenajate de plaja - sezlonguri si umbrele contra consumatie la bar, cat si neamenajate - mergeti cu ce vreti la voi). Pentru amatorii de camping, acolo se poate campa practic pe malul marii. In cadrul campingului exista un minimarket de unde va puteti aproviziona cu bere rece si proaspata, la preturi infinit mai mici decat de la barurile de pe plaja (5 euro berea de 330 ml).
- pentru amatorii de viata urbana, le recomand sa prevada si cateva nopti de distractie in Salonic. Noi am stat doar cateva ore, la plecare, dar data viitoare am promis ca ma opresc minim 4 zile acolo.
- am fost intr-o scurta vizita si in Afitos. Foarte pitoresc oraselul, dar plajele de acolo nu cred ca vor fi pe gustul multora (golfulete inguste cu nisip alb, dar cu bucati mari de piatra in mare. Noi am prins mare cu valuri si n-am indraznit sa intram in apa). In schimb este un loc ideal ca sa iei masa la o taverna greceasca.
SETH2
15th July 2008, 18:45
QUOTE (KALOS2004 @ Jul 14 2008, 18:46)

Salutare la toata lumea si mai ales celor care urmeaza sa plece in Grecia in aceasta vara.Asa precum mie mi-au folosit impresiile postate aici ,la fel si eu acum ca abia m-am intros din Grecia ,Halkidiki ,Hotelul Macedonian Sun,vreau sa postez impresiile mele pentru a fi folositoare si altora.
Traseul : fiind din zona Timisoara,traseul nu putea fi altul decat cel ce urmeaza Serbia si Macedonia.La plecare fara absolut nici o problema ,la venire la fel.Cred ca pe langa faptul ca este cel mai sigur traseu este si cel mai rapid,deci celor care ies prima data ,nu va faceti nici un fel de griji, sunt mult mai periculoase soselele noastre ,totusi prudenta la circulatie.
Distanta Timisoara-Kalithea 850 KM ,in aprox. 13 ore la dus si aprox.11 ore la intoarcere .
Ruta : Stamora-Vrsac-Pancevo-Kovin-Smederevo-Autostrada spre Nis-Skoplje-Gevgelja-Salonic.
Taxe : Serbia : 10 E si 3 E , Macedonia de 4 ori cate 1 E
Hotelul Macedonia Sun : intrucat am fost la inceputul lunii iulie am platit un pret de 190 E /pers. deci mai mult decat rezonabil,pentru calitatea pe care am gasit-o.
Camere: mari,spatioase ,aer conditionat ,frigider,curatenie si prosoape zilnic,asternuturi o data pe sejur.
Masa: mic dejun bufet bogat dar cam aceleasi feluri de mancare in toata perioada .Multe dulceturi,miere,cereale,1 fel de cascaval si un fel de branza,2 feluri de salam,cartofi prajiti ,suc natural ,prajituri modeste,ceai ,cafea ,lapte ,iaurt.
Cina : multe feluri de salate asortate unele refolosite din zilele anterioare (le veti depista cu siguranta) ,peste prajit (intr-o seara avea gust de mucegai) ,carne de porc gen tocanita sau carne de vitel dar nu ambele deodata, spaghete ,prajituri sau fructe gen nectarine sau lubenita.
Atentie mare ,fiind foarte multi romani exista posibilitatea sa ti se termine toata tava in fata ta desi cu un minut inainte era plina.
In rest ,pe ansamblu la pretul pe care l-am platit eu am fost multumit.Daca ar trebui sa platesc mai mult poate m-asi gandi mai bine si a-si cauta si printre alte oferte.
Posibilitati de distractie modeste deoarece hotelul nu este in statiune iar desi pe reclame se specifica ca se organizeaza diferite petreceri la piscina,in realitate a fost organizata o singura data.Singura sansa ,daca sunteti cu masina este sa va deplasati in localitatile limitrofe,Kalithea sau Hanioti respectiv Pefkofori ,cu viata de noapte si posibilitati de shopping mai diverse.
Totusi nu uitati de preturi deoarece sunteti in Halkidiki nu in Paralia .Berea la halba la terasa hotelului 3,5 E ,pe la taverne intre 2-2,5 E , Giros 2,2-2,5 E , platoul cu fructe de mare pentru 2 pers. intre 22-25 E .
In rest totul este pregatit pentru vacanta ,de la leandrii infloriti de pe marginea drumului la discretia politistilor greci .
Drum bun si vacanta placuta tuturor.
Buna. Si eu sunt din zona si as dori sa merg prin Serbia, Macedonia.
Am cateva intrebari daca ai timp sa-mi raspunzi.
In Serbia unde ai platit 10 E si 3 E ? Chiar la granita sau ai cumparat ceva Vigneta?
Din Nis exista autostrada pana in Salonic ?
In Serbia si Muntenegru stau politistii la panda sau nu prea i-ai vazut. Se poate merge si mai tare ?
La ce ora te-ai cazat la hotel. Am auzit ca sunt hoteluri la cere te poti caza abia dupa ora 17.
Daca ai timp trimite te rog niste raspunsuri.
Mersi anticipat.
21_wic
15th July 2008, 19:50
Buna
si eu am cazare pe data de 26 iulie, sunt din Bucuresti. Daca vreti sa mergem mai multi astept un mesaj
KALOS2004
15th July 2008, 19:53
Sigur ca pot sa-ti raspund si voi lua intrebarile in ordine.
In Serbia unde ai platit 10 E si 3 E ? Chiar la granita sau ai cumparat ceva Vigneta?
La granita nu se cumpara vigneta.Primesti la intrarea pe autostrada un tichet iar la prima iesire la NIS platesti 10 E.
De la NIS urmeaza o alta portiune de autostrada unde platesti 3 E .
Dupa aceea vreo 70 km pana la granita cu Macedonia nu este autostrada,prin Macedonia exista puncte de taxare chiar pe autostrada care tine pana in Salonic .
In Serbia si Muntenegru stau politistii la panda sau nu prea i-ai vazut. Se poate merge si mai tare ?
In general pe autostrada in Serbia (nu treci prin Muntenegru) exista,eu am vazut 1 echipaj insa pe sensul opus si este posibil sa-i fi oprit pe cei care depaseau 120 km/h insa nu am avut nici un moment impresia ca ar sta la panda precum am vazut anul trecut la bulgari. Acum sper ca nu ai de gand sa mergi cu 200 km/h ca in cazul acesta chiar nu stiu cum vor reactiona
La ce ora te-ai cazat la hotel. Am auzit ca sunt hoteluri la cere te poti caza abia dupa ora 17.
Eu am ajuns la orele 18 iar la receptie scria ca check in-ul se poate face incepand cu ora 14 la restul hotelurilor nu stiu
Salutare
SETH2
15th July 2008, 20:31
Mersi. Mi-ai fost de ajutor.
dan81
16th July 2008, 13:53
QUOTE (DatDraq @ Jul 12 2008, 18:54)

E perfect...)Eu sunt din Pitesti si tot pe la Giurgiu vreau sa ies.Dar sincer sa fiu, as prefera sa fim la 2 in vama.E mult prea devreme 12.Macar merg pana la 2 in Romania,sa zicem ca la 2:30max ies si in Bulgaria as mai avea doar 2 ore de noapte plus mai putine echipaje de politie ca daca e ca la noi la 7 schimba tura.Si presupun ca fac suficienta spaga inaintea orei 2:)).Nu stiu daca s-au mai civilizat da' pe noi ne-a oprit cu autocarul, desi nu facuse soferul nimic,si ne-a tinut o gramada de timp...mai aveau sa stea cu mana intinsa...Iti convine asa?Sa fim pe la 2 in vama?
Aha,si inca ceva,era sa uit...cazarea incepe de la ora 14:00(in cazul meu) deci nu as avea de ce sa ma grabesc sa imi pierd vremea pe la receptie.Si 12 ore,considerate dupa ce iesim din Romania mi se par suficiente ca sa ajungem in timp util.
Ma mai adaugati si pe mine in convoi ?
Vreau sa fim cat mai multi romani sa nu avem probleme , ideal ar fi ca cineva sa aiba si detector, gps cred ca avem cu totii ,eventual niste walky talkie ceva, eu plec din Ploiesti si vreau sa fiu pe 26 iulie in Hanioti Kalkidiki , mai se alatura cineva ?
yesyesyesyo
17th July 2008, 07:38
QUOTE (dubf1r3 @ Jul 15 2008, 13:24)

Eu planuiesc sa merg in Halkidiki in perioada 1 - 7 Septembrie ,in luna (saptamana) de miere.
Nu planuiesc sa imi fac nici o rezervare inainte ,deoarece am inteles ca posibilitatile de cazare sunt destul de diversificate si pot sa mai si negociez la fata locului. In plus nu o sa fiu legat de nici un hotel sau pensiune ,fiind cu masina.
Daca pleaca cineva in perioada aceea ,si trece prin Bucuresti, putem merge impreuna .Cred ca ora 05 dimineata e numai bine .Avem tot timpul pana seara.
Plecam pe 1 septembrie, dar pe la 2 dimineata din Bucuresti, sa fim pe la 2-3 p.m. acolo.
dubf1r3
17th July 2008, 08:18
QUOTE (yesyesyesyo @ Jul 17 2008, 08:38)

Plecam pe 1 septembrie, dar pe la 2 dimineata din Bucuresti, sa fim pe la 2-3 p.m. acolo.
E bine sa plecam si pe la 2,am ajunge mai devreme acolo. NU stiu insa cum e mai bine sa circulam in Bulgaria ,pe noapte sau zi.
Noaptea traseul e mai liber ,poate mai putina politie.
Ziua e mai in siguranta poate .
In principiu,daca ne-am gasit sa mergem in aceeasi zi ,nu mai conteaza ora foarte mult.
Daca aveti nevoie si voi de companie,pastram legatura si inainte sa plecam ne hotaram ce si cum.
adresa mea de email este : dubf1r3@yahoo.com
yesyesyesyo
17th July 2008, 09:57
QUOTE (dubf1r3 @ Jul 17 2008, 08:18)

E bine sa plecam si pe la 2,am ajunge mai devreme acolo. NU stiu insa cum e mai bine sa circulam in Bulgaria ,pe noapte sau zi.
Noaptea traseul e mai liber ,poate mai putina politie.
Ziua e mai in siguranta poate .
In principiu,daca ne-am gasit sa mergem in aceeasi zi ,nu mai conteaza ora foarte mult.
Daca aveti nevoie si voi de companie,pastram legatura si inainte sa plecam ne hotaram ce si cum.
adresa mea de email este : dubf1r3@yahoo.com
Bulgaria mi se pare la fel de nesigura si ziua si noaptea, oricum traseul e liber indiferent de ora (poate mai putin centura Sofiei). Ce masina aveti? Pe autostrada vrem sa mergem mai tare, 160+.
mihail1986
17th July 2008, 14:00
in data de 27 iulie seara plec spre vourvourou, sithonia. mai pleaca cineva in timpul asta?
MagicTouch
17th July 2008, 14:22
QUOTE (mihail1986 @ Jul 17 2008, 12:00)

in data de 27 iulie seara plec spre vourvourou, mai pleaca cineva in timpul asta?
Personal nu dar te astept cu informatii la sosire
. Anul asta am drum in alte parti ale Greciei dupa care vreau sa ma opresc 7-10 zile undeva ori pe insula Thassos ori pe bratul Sithonia (daca vestile despre Thassos nu sunt bune). Ai mai fost pe acolo? Am fost pe bratul Kassandra si a fost frumos. Am inteles ca pe Sithonia este si mai si.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.