Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

bogu17

stie cineva ceva despre vila Christina, metamorfosis. noi plecam pe 12.07 dimineata pe la 1-2 sa fim la giurgiu.
Dragos_Andreea
Salutare,stie cineva vigneta la bulgari este si pe 14 sau 30 zile? sau oricare alt numar de zile(ca nu ma incadrez in alea 7 zile ale lor si le dau si 10 euro) plecam in kassandra pe 12 iulie(acum sambata) si ne intoarcem pe 20

Ignition
Avand in vedere ca mi-a fost de folos ce-am citit aici, am sa postez si eu detalii despre cum a decurs excursia noastra in Halkidiki.

Romania:
31 lei taxa pod la Giurgiu (la plecare)

Bulgaria:
5E taxa de drum (7 zile)
8E taxa de pod (la intoarcere)
spagi: 0
Avand in vedere ca multi se plang de catre gaborii Bulgari si spagi...
Noi am respectat viteza legala in localitati si in afara si nu ne-a oprit nimeni, nici "haiduci" nu au aparut pe parcurs, am oprit numai la OMV-uri.
Erau o gramada de soferi care nu respectau limita legala de viteza, sau depasiri in curbe fara vizibilitate (pe noi ne depaseau) care ii gaseam uneori opriti la catva km in fata pt. spaga catre gabori.

Grecia
fara taxa de drum
Ne-am cazat in localitatea Psakoudia, hotel Philoxenia
Aici preturile erau mari comparativ cu preturile din LIDL, un exemplu, la restaurant apa minerala 1,5l era ~1,5E, acelasi pret era in LIDL pt. un bax 6 sticle aceiasi marca si tot 1,5l
La alcool cred ca adausul era si mai mare... noi avand masina la dispozitie n-am cumparat NIMIC de la restaurant.
excursii locale
In prima zi a venit ghidul (Roman) sa ne prezinte oferta... preturile tare umflate dupa parerea mea smile.gif
Meteora: 45E fara masa, fara intrari manastiri platite (2E/buc)
Croaziera golf Toroneus: 39E, masa inclusa...de regim smile.gif
Croaziera muntele Athos: 45E fara masa inclusa
Mai era o excursie cu vizitarea Salonicului insa numai din autocar... cativa zeci de euro si respectiva
Noi le-am facut pe cont propriu excluzand intermediarii la urmatoarele preturi:
Meteora: cost combustibil 50E pt. 2 pers. adica 25E/pers
Toroneus: 28E contractat in Neo Marmaras
Athos: 30E contractat in Ormos Panaghias, sau 16E in Ouranopolis

Nota pt. cei care circula cu autocar:
In general operatorii opresc pt. mancare/bautura/cumparaturi in localuri izolate unde preturile sunt umflate si de unde primesc si ei comision din vanzari smile.gif
La excursia catre Kusadasi (autocar)pana si la WC-uri (nu mereu curate) trebuiam sa platim 0,5E/pers... lucru complet aiurea din moment ce faceam si consumatie in localul respectiv... la benzinarii OMV (Bulgaria) n-am facut consumatie insa WC era gratis si curat.

Nota pt. cei care si-au cumparat carnetul...
In grecia daca parcati aiurea vi se demonteaza placutele de inmatriculare, am vazut inclusiv la scuter cum demonta gaborul si asta intr-un orasel mic precum Sidirokastro. N-am aflat cat este amenda... insa presupun ca destul de mare dupa cat de disperati erau unii... smile.gif
Sincer sper ca acest sistem sa fie aplicat cat mai curand si in Romania sunt destui nesimtiti... care nu inteleg decat de frica.
bogdan10
QUOTE (Dragos_Andreea @ Jul 10 2008, 10:51) *
Salutare,stie cineva vigneta la bulgari este si pe 14 sau 30 zile? sau oricare alt numar de zile(ca nu ma incadrez in alea 7 zile ale lor si le dau si 10 euro) plecam in kassandra pe 12 iulie(acum sambata) si ne intoarcem pe 20

Exista vigneta pt. o luna (13 euro)! Dar mai bine iei una la plecare (pt. o saptamana 5 euro) si apoi una la intoarcere (evident, tot de 5 euro) !
Dragos_Andreea
Noi plecam sambata(12 iulie) la 4 dimineata din Bucuresti spre Halkidiki , e prima data cand mergem ,vrea sa mearga cineva cu noi???
Asteptam doritori pentru tranzitarea Bulgariei.
anakin28
Vreau sa fac drumul in doua etape si as vrea sa ma opresc in Grecia imediat dupa ce trec granita. Stie cineva un hotel pe care ar putea sa-l recomande in zona Sidirokastro sau Serres? Sa fie ieftin ptr ca nu vreau decat sa dorm o seara. Multumesc!!!
Ignition
QUOTE (anakin28 @ Jul 11 2008, 06:34) *
Vreau sa fac drumul in doua etape si as vrea sa ma opresc in Grecia imediat dupa ce trec granita. Stie cineva un hotel pe care ar putea sa-l recomande in zona Sidirokastro sau Serres? Sa fie ieftin ptr ca nu vreau decat sa dorm o seara. Multumesc!!!

Noi am dormit o noapte in Sidirokastro la Hotel Ayvav??? (adica "Agnantio" caractere grecesti) este de 3 stele cu grup sanitar prorpiu, A.C., frigider, mobila noua, piscina proprie si parcare. la 40E/camera dubla cu mic dejun inclus.
In weekend fara rezervare slabe sanse... uite date de contact:
+30 23230 28200
http://www.agnantiohotel.gr/
e-mail: agnantiohotel@altecnet.gr
Personalul a fost serviabil, in plus exista peste tot internet WiFi gratis (chiar si la piscina).

La intoarcere nu am mai gasit camere libere acolo (deh...n-am facut rezervare) asa ca am dormit o noapte in satul de langa granita Promachonas in gazda, camera dubla, grup sanitar propriu, fara mic dejun, fara A.C., unele camere au frigider, la 30E/camera dubla. contact: 6973 091406 numai in lb. germana (fiu + nora) sau greaca restul sad.gif Noi ne-am descurcat la fata locului.
Totul a fost curat si ok, in ambele locuri.

Sugerez sa evitati Hotel Olimpic in Sidirokastro
tarif camera dubla 60E mic dejun inclus, camere mici, paturi mici (duble), fara parcare proprie, tipul de la receptie la fel de amabil ca si hotelierii de pe litoralul Roman. In rest era curat si mobila noua, insa hotelul era COMPLET GOL, initial am crezut ca este inchis... smile.gif

tim_tom
QUOTE (Ignition @ Jul 10 2008, 15:09) *
Avand in vedere ca mi-a fost de folos ce-am citit aici, am sa postez si eu detalii despre cum a decurs excursia noastra in Halkidiki.

Romania:
31 lei taxa pod la Giurgiu (la plecare)

Bulgaria:
5E taxa de drum (7 zile)
8E taxa de pod (la intoarcere)
spagi: 0
Avand in vedere ca multi se plang de catre gaborii Bulgari si spagi...
Noi am respectat viteza legala in localitati si in afara si nu ne-a oprit nimeni, nici "haiduci" nu au aparut pe parcurs, am oprit numai la OMV-uri.
Erau o gramada de soferi care nu respectau limita legala de viteza, sau depasiri in curbe fara vizibilitate (pe noi ne depaseau) care ii gaseam uneori opriti la catva km in fata pt. spaga catre gabori.

Grecia
fara taxa de drum
Ne-am cazat in localitatea Psakoudia, hotel Philoxenia
Aici preturile erau mari comparativ cu preturile din LIDL, un exemplu, la restaurant apa minerala 1,5l era ~1,5E, acelasi pret era in LIDL pt. un bax 6 sticle aceiasi marca si tot 1,5l
La alcool cred ca adausul era si mai mare... noi avand masina la dispozitie n-am cumparat NIMIC de la restaurant.
excursii locale
In prima zi a venit ghidul (Roman) sa ne prezinte oferta... preturile tare umflate dupa parerea mea smile.gif
Meteora: 45E fara masa, fara intrari manastiri platite (2E/buc)
Croaziera golf Toroneus: 39E, masa inclusa...de regim smile.gif
Croaziera muntele Athos: 45E fara masa inclusa
Mai era o excursie cu vizitarea Salonicului insa numai din autocar... cativa zeci de euro si respectiva
Noi le-am facut pe cont propriu excluzand intermediarii la urmatoarele preturi:
Meteora: cost combustibil 50E pt. 2 pers. adica 25E/pers
Toroneus: 28E contractat in Neo Marmaras
Athos: 30E contractat in Ormos Panaghias, sau 16E in Ouranopolis

Nota pt. cei care circula cu autocar:
In general operatorii opresc pt. mancare/bautura/cumparaturi in localuri izolate unde preturile sunt umflate si de unde primesc si ei comision din vanzari smile.gif
La excursia catre Kusadasi (autocar)pana si la WC-uri (nu mereu curate) trebuiam sa platim 0,5E/pers... lucru complet aiurea din moment ce faceam si consumatie in localul respectiv... la benzinarii OMV (Bulgaria) n-am facut consumatie insa WC era gratis si curat.

Nota pt. cei care si-au cumparat carnetul...
In grecia daca parcati aiurea vi se demonteaza placutele de inmatriculare, am vazut inclusiv la scuter cum demonta gaborul si asta intr-un orasel mic precum Sidirokastro. N-am aflat cat este amenda... insa presupun ca destul de mare dupa cat de disperati erau unii... smile.gif
Sincer sper ca acest sistem sa fie aplicat cat mai curand si in Romania sunt destui nesimtiti... care nu inteleg decat de frica.

Multumesc de intormatii mie cel putin imi sunt foarte folositoare ! Poti ma mai dai detalii despre hotel, camera si masa ?Stiu ca seara se plateste bautura la cina, puteai sa vii cu apa ta de acasa sau trebuia sa cumperi neaparat de la ei? Am inteles ca in general pe romani ii cazeaza la parter unde e mai aiurea, unii s-au plans de gandaci, de furnici de albine etc. Cam cate ore ai facut pana in Psakoudia si cam cat te-a costat benzina cu tot ?
DatDraq
Pleaca cineva pe 26 iulie in Grecia?Eu am mai fost in Grecia,dar cu autocarul(fapt pentru care mi-am blestemat zilele:)),si acum merg cu masina personala.Ma gandeam sa plec pe la 3:00.Amatori?
tomek

QUOTE (relu58 @ Jan 29 2008, 22:57) *
Nu am fost la Village Inn, ci la Meliton, anul trecut de Pasti. SPLENDID pentru odihna. Domeniul este ceva absolut special. Dar ce rost are intrebarea ta cu impresiile ??? VILLAGE INN ESTE IN RENOVARE PANA IN 2009. Impresie proprie: in limita buzunarului, merita cu varf si indesat sa mergi odata la Porto Carras. Sithonia e renovat, Melton probabil ca va intra si el in RK la anul, dar - repet - pentru ODIHNA si PRIVELISTI este ceva de vis.

In perioada 17-26 iunie am fost la Porto Carras, hotel Melithon. Pentru ca pe site s-au spus destul de putine despre acest resort consider ca ar fi util sa dau cateva amanunte. Locatia e spectaculoasa si arata exact ca pe site www.portocarras.com. Totusi daca o sa cititi impresii despre hotel pe tripadvisor o sa vedeti ca nu sunt prea favorabile. Din pacate, observatiile sunt adevarate. Hotelul are preturi destul de ridicate insa standardul nu e de 5 stele. Minusuri:
- mancarea nu foarte variata. Pestele si fructele de mare sunt putin prezente si nu foarte bine preparate (ma refer la peste!);
- personalul nu este suficient instruit si majoritatea nu stiu limba engleza bine;
Pentru cei care prefera vacante active nu e o locatie potrivita, mai curand pentru familii cu copii mici. Hotelul era ocupat in proportie de 50% de rusi, din fericire cu un comportament decent. Nu acelasi lucru as putea spune despre unii compatrioti de-ai nostrii...
Referitor la traversarea Bulgariei (asta pentru ca unii se inarmeaza cu arme albe!) ...nu e nicio problema. Trebuie evitata centura Sofiei (aici am pierdut vreo 3 ore) si daca folositi GPS-ul pe harta Bulgariei sunt marcate locurile unde sta deobicei politia (trebuie activata optiunea camere de supraveghere!). Oricum e mai multa politie la noi decat la ei.
anakin28
QUOTE (Ignition @ Jul 11 2008, 10:59) *
Noi am dormit o noapte in Sidirokastro la Hotel Ayvav??? (adica "Agnantio" caractere grecesti) este de 3 stele cu grup sanitar prorpiu, A.C., frigider, mobila noua, piscina proprie si parcare. la 40E/camera dubla cu mic dejun inclus.
In weekend fara rezervare slabe sanse... uite date de contact:
+30 23230 28200
http://www.agnantiohotel.gr/
e-mail: agnantiohotel@altecnet.gr
Personalul a fost serviabil, in plus exista peste tot internet WiFi gratis (chiar si la piscina).

La intoarcere nu am mai gasit camere libere acolo (deh...n-am facut rezervare) asa ca am dormit o noapte in satul de langa granita Promachonas in gazda, camera dubla, grup sanitar propriu, fara mic dejun, fara A.C., unele camere au frigider, la 30E/camera dubla. contact: 6973 091406 numai in lb. germana (fiu + nora) sau greaca restul sad.gif Noi ne-am descurcat la fata locului.
Totul a fost curat si ok, in ambele locuri.

Sugerez sa evitati Hotel Olimpic in Sidirokastro
tarif camera dubla 60E mic dejun inclus, camere mici, paturi mici (duble), fara parcare proprie, tipul de la receptie la fel de amabil ca si hotelierii de pe litoralul Roman. In rest era curat si mobila noua, insa hotelul era COMPLET GOL, initial am crezut ca este inchis... smile.gif

Multumesc mult ptr raspuns! Vreau sa te mai intreb pe unde vine hotelul ca nu mi-am dat seama de pe site.
mihail1986
Pleaca cineva pe 26 iulie in Grecia?Eu am mai fost in Grecia,dar cu autocarul(fapt pentru care mi-am blestemat zilele:)),si acum merg cu masina personala.Ma gandeam sa plec pe la 3:00.Amatori?

Eu plec putinel mai tarziu..pe 27 seara. am cazare incepand cu 28 in sithonia vourvourou. in caz ca nu ai ceva rezervat, poate poti pleca si tu o zi mai tarziu tongue.gif
tim_tom
QUOTE (DatDraq @ Jul 11 2008, 13:39) *

Eu plec pe 25 iulie seara ca as vrea da ajung cat mai devreme acolo pe la 11- 12 asa ca daca mai sunt doritori sa ma aununtati!
DatDraq
Nu am cum sa plec mai tarziu si nici mai devreme pentru ca am rezervat camera de pe 26(asta fiind prima noapte).Singura chestie pe care o pot negocia e ora... biggrin.gif .As putea sa plec pe 25 doar daca am face 2 zile si asta este exclus daca nu cumva ne oprim la vreun obiectiv sau un oras de vizitat.Adevarul e ca vreau sa raman si o noapte in Salonic da' mi-o planificasem la plecare.
DatDraq
1.De la ce ora vrei sa pleci pe 25?
2.Din ce oras esti?
3.Prin ce vama vrei sa iesi?
4.La ce ora ai vrea sa ne intalnim in vama?
tim_tom
QUOTE (DatDraq @ Jul 12 2008, 13:11) *
1.De la ce ora vrei sa pleci pe 25?
2.Din ce oras esti?
3.Prin ce vama vrei sa iesi?
4.La ce ora ai vrea sa ne intalnim in vama?

eu tot pe 26 am prima zi de cazare ...as pleca pe la ora 23 sau 24 (in noaptea din 25 spre 26)ca as vrea pe la ora 12 amiaza(ziua din 26) sa ajung
Sunt din Bucuresti si as vrea sa ies pe la giurgiu
DatDraq
QUOTE (tim_tom @ Jul 12 2008, 16:07) *
eu tot pe 26 am prima zi de cazare ...as pleca pe la ora 23 sau 24 (in noaptea din 25 spre 26)ca as vrea pe la ora 12 amiaza(ziua din 26) sa ajung
Sunt din Bucuresti si as vrea sa ies pe la giurgiu

E perfect...)Eu sunt din Pitesti si tot pe la Giurgiu vreau sa ies.Dar sincer sa fiu, as prefera sa fim la 2 in vama.E mult prea devreme 12.Macar merg pana la 2 in Romania,sa zicem ca la 2:30max ies si in Bulgaria as mai avea doar 2 ore de noapte plus mai putine echipaje de politie ca daca e ca la noi la 7 schimba tura.Si presupun ca fac suficienta spaga inaintea orei 2:)).Nu stiu daca s-au mai civilizat da' pe noi ne-a oprit cu autocarul, desi nu facuse soferul nimic,si ne-a tinut o gramada de timp...mai aveau sa stea cu mana intinsa...Iti convine asa?Sa fim pe la 2 in vama?
Aha,si inca ceva,era sa uit...cazarea incepe de la ora 14:00(in cazul meu) deci nu as avea de ce sa ma grabesc sa imi pierd vremea pe la receptie.Si 12 ore,considerate dupa ce iesim din Romania mi se par suficiente ca sa ajungem in timp util.
crissa70
Cine a fost anul asta la Anthemus Sea hotel pe bratul Sithonia?M-ar interesa pareri de ultima ora despre camere si mancare.Stiu ca e o zona in care nu prea ai ce sa faci din punct de vedere distractie.Asa ca as dori sa stiu cate ceva despre zonele in care exista viata de noapte.Am auzit despre un club in aer liber pe langa Sarti..Goa Club.Daca a fost cineva as dori cateva pareri.

Maki71
QUOTE (crissa70 @ Jul 13 2008, 18:32) *
Cine a fost anul asta la Anthemus Sea hotel pe bratul Sithonia?M-ar interesa pareri de ultima ora despre camere si mancare.Stiu ca e o zona in care nu prea ai ce sa faci din punct de vedere distractie.Asa ca as dori sa stiu cate ceva despre zonele in care exista viata de noapte.Am auzit despre un club in aer liber pe langa Sarti..Goa Club.Daca a fost cineva as dori cateva pareri.

Ma intereseaza si pe mine acest hotel, daca te duci pe tripadvisor poti citi niste opinii foarte bune, mancare buna si variata in sistem bufet, camere mari si curate.
Pe mine ma intereseaza daca exista aquapark in Halkidiki si unde anume?
Va multumesc.
bogdan_bz
QUOTE (Maki71 @ Jul 14 2008, 09:59) *
Ma intereseaza si pe mine acest hotel, daca te duci pe tripadvisor poti citi niste opinii foarte bune, mancare buna si variata in sistem bufet, camere mari si curate.
Pe mine ma intereseaza daca exista aquapark in Halkidiki si unde anume?
Va multumesc.

Salut. Exista un aqua park la aproximativ 15 km distanta fata de Salonic, se numeste WATERLAND si poti citi mai multe info aici hxxp://www.waterland.gr.

Vacanta placuta!
bip2ro
Am si eu nevoie de niste informatii va rog. Mi-am luat bilete pentru Grecia, Hotel Village Mare, Halkidiki, bratul Sithonia, statiunea Metamorfosis, all-inclusive.
Vreau sa plec la drum cu masina personala. Nu cunosc drumul< fiind prima data cand merg in Grecia. Am mai fost anul trecut la Bulgari, la nisipuri.
Daca a mai fost cineva la acest hotel, rog sa-mi dea niste informatii mai clare. Biletele au fost deja luate dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept acolo. Cand am fost anul trecut la bulgari, tot all-inclusive, a fost super, asa ca ma astept sa fie macar atat de bine, daca nu si mai frumos avand in vedere pretul destul de piperat al beletelor (cu aceeasi bani anul trecut am stat 10 zile in Bulgaria, iar la greci stau 7).

In legatura cu drumul daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii despre ruta pe care ar trebui sa o urmez. AM cautat pe o harta rutiera interactiva si mi-a dat o ruta de vreo 950 de km, timp estimat de parcurgere 13 ore. Insa am citit pe internet de unii care au fost in peninsula Halkidiki, si au facu drumul in 9 ore. Daca ati mai fost si stiti un drum mai scurt am nevoie de niste puncte, si restul ma descurc pe harta.

Multumesc.
furceag
De unde pleci?
bip2ro
Bucuresti . am de pe 9 august, asa ca voi pleca de pe 8 seara
aditzuuu1556
La Sunset hotel in halkidiki a fost cineva!
Va rog niste informaii mi-ar fi foarte utile!
Plecam pe 17 august cu autocaru!
Cum e plaja,hotelu,statiunea?
Annalyzer
Traseul e urmatorul: Giurgiu-Ruse-Sofia(centura)-Kulata(granita)-Salonic(centura)-Nea Moudania - Metamorfosis, total vreo 750 de km (din Giurgiu) - 550 km are Bulgaria si restul in Grecia. Ai de platit taxa de pod la GR, si vigneta la bulgari. In Grecia nu-ti trebuie vigneta. Noi nu am fost cazati la acest hotel, ci la Simeon, cu demipensiune. In Metamorfosis o sa te plictisesti foarte foarte rau, iar plaja e nasoala rau (pietre si arici de mare) si cam pustie. Noi faceam plaja si stateam seara in Nikiti (e la 7 km in dreapta cum iesi din Metamorfosis).
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.