Avand in vedere ca mi-a fost de folos ce-am citit aici, am sa postez si eu detalii despre cum a decurs excursia noastra in Halkidiki.
Romania:
31 lei taxa pod la Giurgiu (la plecare)
Bulgaria:
5E taxa de drum (7 zile)
8E taxa de pod (la intoarcere)
spagi: 0
Avand in vedere ca multi se plang de catre gaborii Bulgari si spagi...
Noi am respectat viteza legala in localitati si in afara si nu ne-a oprit nimeni, nici "haiduci" nu au aparut pe parcurs, am oprit numai la OMV-uri.
Erau o gramada de soferi care nu respectau limita legala de viteza, sau depasiri in curbe fara vizibilitate (pe noi ne depaseau) care ii gaseam uneori opriti la catva km in fata pt. spaga catre gabori.
Grecia
fara taxa de drum
Ne-am cazat in localitatea Psakoudia, hotel Philoxenia
Aici preturile erau mari comparativ cu preturile din LIDL, un exemplu, la restaurant apa minerala 1,5l era ~1,5E, acelasi pret era in LIDL pt. un bax 6 sticle aceiasi marca si tot 1,5l
La alcool cred ca adausul era si mai mare... noi avand masina la dispozitie n-am cumparat NIMIC de la restaurant.
excursii locale
In prima zi a venit ghidul (Roman) sa ne prezinte oferta... preturile tare umflate dupa parerea mea

Meteora: 45E fara masa, fara intrari manastiri platite (2E/buc)
Croaziera golf Toroneus: 39E, masa inclusa...de regim

Croaziera muntele Athos: 45E fara masa inclusa
Mai era o excursie cu vizitarea Salonicului insa numai din autocar... cativa zeci de euro si respectiva
Noi le-am facut pe cont propriu excluzand intermediarii la urmatoarele preturi:
Meteora: cost combustibil 50E pt. 2 pers. adica 25E/pers
Toroneus: 28E contractat in Neo Marmaras
Athos: 30E contractat in Ormos Panaghias, sau 16E in Ouranopolis
Nota pt. cei care circula cu autocar:
In general operatorii opresc pt. mancare/bautura/cumparaturi in localuri izolate unde preturile sunt umflate si de unde primesc si ei comision din vanzari

La excursia catre Kusadasi (autocar)pana si la WC-uri (nu mereu curate) trebuiam sa platim 0,5E/pers... lucru complet aiurea din moment ce faceam si consumatie in localul respectiv... la benzinarii OMV (Bulgaria) n-am facut consumatie insa WC era gratis si curat.
Nota pt. cei care si-au cumparat carnetul...
In grecia daca parcati aiurea vi se demonteaza placutele de inmatriculare, am vazut inclusiv la scuter cum demonta gaborul si asta intr-un orasel mic precum Sidirokastro. N-am aflat cat este amenda... insa presupun ca destul de mare dupa cat de disperati erau unii...

Sincer sper ca acest sistem sa fie aplicat cat mai curand si in Romania sunt destui nesimtiti... care nu inteleg decat de frica.