Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130

alexica08

QUOTE (bogdan_galetuse @ Apr 26 2008, 11:02) *
despre halkidiki in cateva cuvinte: am batut in lung si-n lat cele 3 brate, recomand bratul din mijloc(salbatic plaje superbe, nisip, stanci golfulete) in special statiunea sarti, cat despre kasandra mi-a lasat o impresie de comercial, multe hoteluri si nimik altceva. recomand sa mergeti cu transport propiu, cazare se gaseste fara probleme undeva la 50 eur camera max.

revin cu detalii amanuntite pt doritori

Pe mine ma intereseaza in special Polichrono...daca ai amanunte, te rog sa le postezi...nu as vrea sa merg intr-o statiune...mosnegeasca sa zicem..exista acolo cluburi, taverne deschise pana dimineata?
bogdan_galetuse
QUOTE (alexica08 @ Apr 26 2008, 11:07) *
Pe mine ma intereseaza in special Polichrono...daca ai amanunte, te rog sa le postezi...nu as vrea sa merg intr-o statiune...mosnegeasca sa zicem..exista acolo cluburi, taverne deschise pana dimineata?

langa sarti e cel mai tare club in aer liber, baga pe gugahl goa beach bar coolspeak.gif

http://www.goa.gr/

giovi_buru
QUOTE (alexica08 @ Apr 26 2008, 11:07) *

Din Polihrono poti sa mergi sa te distrezi in Hanioti sau Kaliteea, astea 2 sunt cele mai rasarite din ce am vazut eu; eu merg in Kriopigi dar stau mai mult prin cele doua mentionate mai sus, pe bratul Sithonia care are niste plaje superbe, insa trebuie cu masina....mai merge si o bericica pt ca se respecta regulile de circulatie!
Ignition
As dorii si eu cateva info si sfaturi de la cei care au fost in Grecia zona Halkidiki... in general vis-a-vis de preturi (ca sa stim de cati bani avem nevoie) si localizare obiective...

Ne-am propus sa vizitam:
Salonic:
bazilica Sf. Dimitrios si Sf. Sofia, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Arcul si ruinele palatului din Galerius (sec. al IV-lea)
Care sunt tarifele de intrare la aceste obiective si unde exista parcari gratuite apropiate de obiective ?

Drumul Salonic <-> Kalambaka (strabatand Valea Tembi)
Manastirea Sf. Paraschiva si a Izvorului Tamaduirii
Unde se afla aceasta manastire, langa ce localitate ? Am harta detaliata pe GPS, insa toate denumirile sunt in Greaca... smile.gif

Kalambaka (localitate)
Complexului Monahal de la Meteora (4 Euro), vizita Marele Meteor, Sf. Stefan si Sf. Varlaam
Unde exista parcari gratuite apropiate de obiective ?
magazinul de icoane Zinos, magazinele de blanuri
Ce parere aveti de preturile din magazilele respective ?

Am fost anuntati ca a 2 zi dupa cazare o sa vina un agent de turism, pentru oferta excursii locale. Din experienta anterioara (ex. Kusadasi) am invatat ca este mult mai ieftin sa contractam in oras (ex. Salonic ? sau altul ?) decat de la acesti agenti... este la fel si aici ? In Turcia diferenta de pret era chiar si de 3 ori mai mare....
Dorim sa contractam o croaziera de o zi, dimineata-seara cu masa inclusa... cam ce preturi sunt ?
O vizita la Waterpark/Waterpark. Sunt mai multe ? daca da care le recomandati ? de ce ? pret la intrare ? pret cu excursie organizata ?
In Kusadasi era mai ieftin sa se contracteze excursia la waterpark decat sa cumperi biletul de intrare smile.gif Banuiesc ca operatorii respectivi aveau reduceri masive... smile.gif

Noi o sa ne cazam Psakoudia hotel Philoxenia, ce alte plaje recomandati in zona ? Ma intereseaza inclusiv plaje, golfuri, neamenajate, unde sa se poata face nudism....fara amenzi smile.gif

Mersi.
edbica2000
QUOTE (Ignition @ Apr 27 2008, 13:46) *
As dorii si eu cateva info si sfaturi de la cei care au fost in Grecia zona Halkidiki... in general vis-a-vis de preturi (ca sa stim de cati bani avem nevoie) si localizare obiective...

Ne-am propus sa vizitam:
Salonic:
bazilica Sf. Dimitrios si Sf. Sofia, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Arcul si ruinele palatului din Galerius (sec. al IV-lea)
Care sunt tarifele de intrare la aceste obiective si unde exista parcari gratuite apropiate de obiective ? TURNUL ALB 2 euro; celelalte free; parcare free?! biggrin.gif nicaieri; doar pe strada..daca gasesti si...sper sa nu-ti ridice numerele cool.gif

Drumul Salonic <-> Kalambaka (strabatand Valea Tembi)
Manastirea Sf. Paraschiva si a Izvorului Tamaduirii
Unde se afla aceasta manastire, langa ce localitate ? Am harta detaliata pe GPS, insa toate denumirile sunt in Greaca... smile.gif Nu este o localitate propriu zisa. Pe drum spre Meteore vei vedea intrarea in Valea Tembi la cativa km. dupa Cetatea de la Platamonas care o vei avea pe partea stanga (se ingusteaza drumul la intrarea in Valea Tembi si au si placuta indicatoare). Acolo pe partea dreapta, in defileu, vei vedea singura parcare mare, cu masini oprite si scrie Aghia Paraschievi (Sf. Paraschievi). Totodata este si Izvorul Afroditei. Vei trece, pe jos, un pod peste raul Pinios.

Kalambaka (localitate)
Complexului Monahal de la Meteora (4 Euro), vizita Marele Meteor, Sf. Stefan si Sf. Varlaam ; Intrarea la fiecare manastire este 2 euro; trebuie tinuta adecvata (fara pantaloni scuri-sort iar femeile cu fusta si umerii acoperiti ; daca nu ai iti dau ei la intrrare fusta si un fel de bluza-esarfa pt umeri)
Unde exista parcari gratuite apropiate de obiective ? Parcarea este chiar in dreptul fiecarei manastiri si este intr-adevar free
magazinul de icoane Zinos, magazinele de blanuri (magazinele sunt de fapt 2: Zindros si Zervopoulos, ambele situate la intrrarea in Kalampaca, pe drumul spre Meteore). Magazinele de blanuri ti le recomand numai pe cele din Paralia. Evident preturile sunt dupa buzunar. De la 300 la 3.000. Te las pe tine sa apreciezi calitatea celor la 300.
Ce parere aveti de preturile din magazilele respective ?

Am fost anuntati ca a 2 zi dupa cazare o sa vina un agent de turism, pentru oferta excursii locale. Din experienta anterioara (ex. Kusadasi) am invatat ca este mult mai ieftin sa contractam in oras (ex. Salonic ? sau altul ?) decat de la acesti agenti... este la fel si aici ? In Turcia diferenta de pret era chiar si de 3 ori mai mare....Tarifele sunt identice. Agentie locala este si cea din Halkidiki si cea din Salonic. Si doar nu o sa mergi in Salonic 80 km ca sa cumperi o excursie pt. o eventuala diferenta de 5 euro. Plus ca agentiile din Halkidiki sunt/sau au si sucursale in Salonic si-ti ofera si ghid de lb romana.
Dorim sa contractam o croaziera de o zi, dimineata-seara cu masa inclusa... cam ce preturi sunt ? Croaziere in zona sunt doar 2: Muntele Athos si iti poti lua de la agentie locala numai biletul de vapor si te poti duce frumusel cu masina in port la Ouranapolis si Pestera de la Petralona, pe care o poti achizitiona in intregime numai de la agentii. Din ce stiu eu, ambele sunt fara masa, vei avea timp sa servesti masa la taverna pe cheltuiala proprie.
O vizita la Waterpark/Waterpark. Sunt mai multe ? daca da care le recomandati ? de ce ? pret la intrare ? pret cu excursie organizata ?
In Kusadasi era mai ieftin sa se contracteze excursia la waterpark decat sa cumperi biletul de intrare smile.gif Banuiesc ca operatorii respectivi aveau reduceri masive... smile.gif Waterland este numai unul si este la Salonic, chiar pe drumul spre Halkidiki, pe centura Salonicului. Il poti vedea cand vei merge spre Halkidiki, ai indicator cu Waterland. Este pe partea dreapta, cum vii de la Halkidiki pe sensul de mers spre Salonic.
Noi o sa ne cazam Psakoudia hotel Philoxenia, ce alte plaje recomandati in zona ? Ma intereseaza inclusiv plaje, golfuri, neamenajate, unde sa se poata face nudism....fara amenzi smile.gif

Mersi.

Ignition
Pentru pestera de la Petralona am gasit mai multe localitati (vreo 7) cu denumirea respectiva pe GPS.... presupun ca este cea din "Chalkidikis".
Costuri bilet intrare, parcare ?

Nu am reusit sa localizez pe harta "Aghia Paraschievi" nu sunt trecute forme de relief ca sa pot identifica valea Tembi si nici nu am gasit nici un rau Pinios... sper sa o observ la fata locului.

Mai este o mica problema.... harta pe care o am are toate denumirile in greaca, aici si pe Internet am cules denumirile obiectivelor in romana, ma refer in principal la cele din Salonic, unde orasul este destul de mare.... la celelalte banuiesc ca o sa ma descurc.

Mersi pt. info
vlad30
Salutare,
Am o rezervare pentru 2 persoane la Philoxenia Bungalows in perioada 17-24 Mai cu demipensiune si fara transport prin Romadria. (258 Euro)
Din pacate nu mai pot merge asa ca daca este cineva interesat de preluarea acestei rezervari il rog sa ma contacteze, eu am platit deja 5 milioane (eventual fac o reducere aici) urmand ca restul sa-i plateasca agentiei.
Multumesc

scaramouche
QUOTE (Ignition @ Apr 27 2008, 14:46) *
Care sunt tarifele de intrare la aceste obiective si unde exista parcari gratuite apropiate de obiective ?

Daca ajungi in weekend, poti sa parchezi pe una din sradutele adiacente la Via Egnatia. In timpul saptamanii poti parca gratis pe langa Universitatea Aristotel din Salonic. Nu o sa ti-o ridice nimeni pentru ca nu le-ar ajunge o zi sa ia toate masinile de acolo, cred ca e si legal sa parchezi in zona.In parcarile cu plata e cam 2-2.5E/ora.Anul trecut, la sfarsit de iunie, Turnul Alb era inchis pentru renovare.Biserica Sf.Sofia este inchisa la pranz.
Ignition
QUOTE (scaramouche @ Apr 28 2008, 18:24) *
Daca ajungi in weekend, poti sa parchezi pe una din sradutele adiacente la Via Egnatia. In timpul saptamanii poti parca gratis pe langa Universitatea Aristotel din Salonic. Nu o sa ti-o ridice nimeni pentru ca nu le-ar ajunge o zi sa ia toate masinile de acolo, cred ca e si legal sa parchezi in zona.In parcarile cu plata e cam 2-2.5E/ora.Anul trecut, la sfarsit de iunie, Turnul Alb era inchis pentru renovare.Biserica Sf.Sofia este inchisa la pranz.

2-2,5E/ora ?!?!!! Mi se pare enorm... vroiam sa petrec o zi in Salonic sad.gif
Am localizat pe harta Via Egnatia, din ce vad este chiar in centru si sunt o multime de stradute adiacente... smile.gif
Am gasit o singura cladire mai mare cu simbol de spital pt Aristotel... sa inteleg ca este o universitate de medicina...s-au am gasit alt loc ? Vad ca pe una din laturi are iesire la strada Ag. Dimitriou, vis-a-vis de o reprezentanta Vodafone... asta este ?
Mersi pentru info.
scaramouche

Asta-i pretul. Da' si parcarea e la 5 min. de mers pe jos de Turnul Alb. In zilele nelucratoare am parcat in zona Rotondei si a Arcului lui Galeriu.In celelalte zile, raman la parerea ca in jurul Universitatii este cel mai convenabil. De acolo poti sa faci pe jos un circuit care sa cuprinda multe obiective. Tot de acolo poti sa iei si busul.Intra pe Google Earth si aici pentru o localizare mai exacta.
geocosma
Pentru Ignition:

Meteorele:
Cele sase manastiri care pot fi vizitate sunt: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou (singura manastire de maicute din ansamblu ? celelalte sunt manastiri de calugari), Sf. Nicolae, Sfanta Treime si Sf. Stefan.
In general programul de vizitare, vara, este de la 9 la 18. Este posibil ca intre 13 si 15.30 sa fie iarasi inchise. In 2006 am gasit pe undeva (cred ca pe un site al ministerului culturii din Grecia ? nu mai stiu exact) un program de vizitare. Conform acestuia avem perioadele de vizitare:
Marea Meteora: 9-13 si 15.20-18. Marti inchis toata ziua.
Varlaam: 9-13 si 15.20-18. Vineri inchis toata ziua.
Sfantul Stefan: 9-13 si 15.20-18. Luni inchis toata ziua.
Sfantul Nicolae: 9-15.30. Vineri inchis toata ziua (programul de la Sf. Nicolae este cel afisat la intrare, identic si in 2006 si in 2007 ? am comparat poze si filmarile mele)
Sfanta Treime (St. Triada): 9-12.30 si 15.20-17. Joi inchis toata ziua. (in 2007, programul afisat la intrare era 9-17, indiferent de zi).
Rousanou: 9-17.45 (in fiecare zi) (in 2006, programul afisat la intrare era 9-18).
Dupa cele doua vizite (una in 2006, alta in 2007) consider, ca preferinte proprii, ca merita vizitate in special Marea Meteora, Varlaam (sunt vecine), Sf. Stefan. Este interesanta si Rousanou. Dupa ce vizitezi aceste patru manastiri, Sf. Treime si Sf. Nicolae ti se par foarte saracacioase.
Da, intrarea este 2 euro/pers, parcarea este gratis, langa intrarile manastirilor si pe drumul de acces la ele, tinuta este obligatorie (la barbati merge cu pantaloni gen bermude, la femei neaparat cu fusta mai lunga, sub genunchi, nu cu pantaloni).
La magazinele de icoane o sa va intrebe din ce tara sunteti, recunoasteti cu mandrie ca sunteti romani si veti fi intampinati de ghizi care vorbesc limba. Preturile pentru romani sunt mai mici cu cca. 30% fata de cele afisate. Sunt icoane si alte obiecte de cult si la tarabe in parcari dar mai ales in magazinele din manastiri. Chiar si din manastiri am luat icoane la pret mai mic decat cel afisat (la Sf. Nicolae).
Am trecut prin trei puncte de plata a taxei de autostrada, s-a platit la doua cate 2 euro (unul era gratis ? am fost sambata-duminica).
Consider ca Meterorele trebuiesc vizitate cu masina proprie, nu cu autocarul. Cunostinte de-ale mele care au vizitat Meteorele cu autocarul, fiind cazate la Paralia Katerini (mai aproape de manastiri decat Halkidiki) mi-au spus ca plecarea este pe la orele 3-4 dimineata iar intoarcerea spre seara, si vii foarte obosit. Pe langa asta se viziteaza doar vreo 2 manastiri. La aceste excursii ai avantajul ghidului, care-ti lipseste la excursia pe cont propriu. Anul trecut la Marea Meteora am prins un grup de romani cu autocarul, i-am "insotit" prin micul lor turneu, ascultand ce explica ghida. Pe fetele unor excursionisti se citea deja plictiseala si nici nu-i mai interesa obiectivul turistic.

Halkidiki:
Pentru Hakidiki agentiile romanesti cumpara de obicei pachetele turistice de la Melitour ? agentie greceasca, cu sedii in Salonic si Neos Marmaras. De romani se ocupa Lucian, care va veni cu oferta pentru excursie in golful Toroneos (golful dintre Kassandra si Sitonia). Am impresia ca pretul a fost de 30 euro/pers (in 2006). Noi am fost grup mai mare (cca. 30 pers) si am obtinut transportul gratis de la hotel la port (eram la cca. 9 km de Neos Marmaras ? Philoxenia este la vreo 30-40 km de Neos Marmaras). Plecarea se face din portul din Neos Marmaras, cu vasul Sf. Nicolae. Sunt mai multe vaporase care fac excursia asta, deci este posibil sa gasesti si la alte preturi. La plimbarea in Toroneos este inclusa si o masa la pranz ? un sandvis (hamburger) si un pahar cu suc. Croaziera consta in plecarea catre insula Kelifos (Testoasa), din apropierea orasului Neos Marmaras, unde se face o oprire de vreo 20 minute pentru balaceala. Apoi se merge catre Kassandra si se opreste intr-un mic portulet, cu plaja cu sezlonguri (gratis in 2006) si bar, de unde puteai lua bauturi racoritoare, bere etc. Pe plaja aveau si salupe care trageau ?banana? sau colaci. Aici este o pauza de cca. 1 ora, iar la intorcere primesti hamburgerul si sucul. Se merge apoi pe langa Kassandra si se face o alta oprire in Pefkohori. Aici unii s-au dus la cumparaturi, noi am ramas pe plaja. Plaja aici este din pietris, cu intrare lina in apa ? recomand oprire la taverne. Apoi plecare spre Sithonia, se mai face o oprire pentru o alta balaceala in apa foarte limpede si se merge spre Neos Marmaras (trecandu-se pe langa Porto Carras), unde se acosteaza pe la ora 5 pm.

Croaziera din jurul Muntelui Athos oferita de ghid costa, anul trecut, 35 euro/pers fara transport, respectiv 40 euro/pers cu transport. Plecarea se face din portul Ormos Panagias, cu vasul Menia Maria III (un vas negru, cu trei catarge, genul pirati). Am luat bilet de la o agentie din port pe acest vapor si m-a costat doar 20 euro/pers. Copilul de 12 ani a mers gratis. Biletele le-am luat cu o zi inainte de plecare. Plecarea este la ora 9 si daca te duci cu masina personala este bine sa ajungi cel tarziu la 8.30, ca sa nu alergi dupa loc de parcare. Intrebi cand au ghid si in limba romana si iti iei pentru ziua aceea.
La plimbarea spre Athos, pe vapor gasesti contra cost sandvisuri, bauturi racoritoare, bere, iar la pranz se acosteaza la Ouranopolis, unde poti sa mananci la tavernele din apropierea portului. Dupa plecarea de la Ouranopolis, pana la Ormos Panagias, in cca. 2 ore este un program pentru copii si apoi un program folcloric, similar serii grecesti. Dimineata, la plecarea spre Athos, apare un tip imbracat in costum de pirat care acosteaza pasagerii, cu care face poze. Pana la coborarea la Ouranopolis pozele sunt facute, si costa 4 euro bucata.
La Petralona iti poti rezerva o jumatate de zi din timp. O sa vezi indicatoare pe drumul dintre Salonic si Halkidiki. Eu am ramas cam dezamagit dupa vizitarea pesterii. Este intr-adevar o pestera cu stalactite si stalacmite iar pentru mine a fost o premiera sa vad asa ceva. Insa acolo nu ai voie sa filmezi sau sa faci fotografii. In pestera se intra doar cu ghid, in grupuri, restranse, astfel incat toti turistii sa fie sub supraveghere. Tariful este de 6 euro si mi s-a parut exagerat pentru ceea ce poti vedea acolo. Dupa parerea mea este mult mai valoroasa vizitarea celorlaltor trei manastiri de la Meteore decat Petralona (este doar o parere personala). Parcarea este gratis. Dupa aceea, in acelasi pret, poti vizita un muzeu din apropiere cu replici ale craniului omului de Petralona si alte oase si oscioare de animale gasite in pestera. Pestera este in continuare in studiu de catre arheologi, de aceea spatiul deschis vizitarii pare extrem de redus. Petralona este la nord de Kassandra, intre Salonic si cele 3 brate ale lui Halkidiki. Trebuie sa fie cea din ?Chalkidikis?.

Acestea sunt doar parerile mele personale; fiecare isi poate face vacanta dupa cum vrea. Mai poti vizita pasul Prionia, in Olimp, o plimbare prin Litohoro, la poalele muntelui sau chiar la Dion. Se pot face intr-o singura zi, dar sunt in drumul catre Meteore.

La Salonic am parcat langa gara, in parcare cu plata, care are tarif diferentiat, in functie de durata stationarii. Pentru 1 ora parca era 2 euro, iar peste 8 ore (8-24 ore), costa 8 sau 10 euro (in 2006). Dezavantaj: este cam departe de zonele importante ale Salonicului. Este posibil sa mai existe si prin alte parti parcari de genul asta. Sau, alta varianta: se parcheaza gratis la Carrefour si se merge cu autobuzul in Salonic (eu nu am aplicat metoda ca nu am dat de Carrefour; altii au aplicat-o cu succes).
adita_68
QUOTE (Ignition @ Apr 29 2008, 19:46) *
2-2,5E/ora ?!?!!! Mi se pare enorm... vroiam sa petrec o zi in Salonic sad.gif
Am localizat pe harta Via Egnatia, din ce vad este chiar in centru si sunt o multime de stradute adiacente... smile.gif
Am gasit o singura cladire mai mare cu simbol de spital pt Aristotel... sa inteleg ca este o universitate de medicina...s-au am gasit alt loc ? Vad ca pe una din laturi are iesire la strada Ag. Dimitriou, vis-a-vis de o reprezentanta Vodafone... asta este ?
Mersi pentru info.

Scump adevarat. Dar se poate si mai rau, am stat cu 4,5 eur/prima ora, 3 eur/ a doua ora, 2 eur/ a treia, chiar vis-a-vis de Turnul Alb, care este in renovare si acum (27.04.2008)
Moldoveanul
Daca doresc sa inchiriez o masina trebuie lasat ceva garantie...la bani ma refer ?

balexe
Am revenit din Halkidiki-Sithonia-Metamorfosi in noaptea de sambata spre duminica, dupa un 1 Mai de visin Grecia. Vreau sa va spun ca am avut o vreme de nici grecii nu se asteptau (credeti-ma ca a trebuit sa mergem la farmacie sa luam creme pentru arsuri). In schimb, apa in mare era adusa de la munte ( surprise.gif ), atat era de rece. Dar piscina era ok, chiar daca nu era cu incalzire, dat fiind faptul ca fost foarte cald, s-a inclazit si piscina.
Salonicul ramane acelasi oras fermecator, genul de oras in care m-as muta si maine fara sa stau pe ganduri. Referitor la parcare, va pot spune ca se parcheaza cam peste tot, cu o singura conditie: sa cumparati de la chisocuri de tigari tichete de parcare, sa le razuiti cu intervalul orar si sa le puneti la vedere in bord. Pretul la parcare, in zona centrala este de 1,16 Euro/ora.
Referitor la Hotelul Blue Dolphin nu am ce sa reprosez. Camerele sunt foarte curate, normale ca marime, dar cu bai putin cam mici. Noi am stat in "House 14", care este foarte aproape de piscina, restaurant, are vedere la mare si are safe-uri in fiecare camera. Am discutat cu alti romani care au stat in alte bungalouri si care nu aveau safe-uri. Noi in acesta am avut tot grupul nostru (4 camere).
Masa a fost in regim HB (demipensiune), cu micul dejun si cina in regim bufet suedez. Ca si calitate a fost foarte buna, nu foarte diversificata, dar foarte proaspata si bine gatita.
Cam atat. Daca va mai pot ajuta cu informatii, cu mare placere.

L.E. : Si inca ceva. Era sa uit. Parca se discuta pe aici ca iesi mai bine la bani daca iti iei cazare la fata locului. In cazul nostru nu a fost asa. Spre exemplu, am luat biletele prin agentie din RO (Jeka) cu 52 Euro/camera (2 pers.)/noapte, iar la fata locului era camera 75 de Euro/noapte. Deci.... nu prea v-as recomanda sa plecati asa de capul vostru. Ca sa nu va mai zic ca in Metamorfosi abia am mai gasit cazare pentru cineva care s-a hotarat sa vina acolo dupa ce i-am spus telefonic cat de frumos e. Si in nici un caz la Blue Dolhin, ci la alt hotel mult inferior hotelului nostru si la 82 Euro/noapte.
miha005
Merg de pe 14 iunie la Gerakina Beach.
Stiu ca multi romani au plecat de Paste la acest club si am rugamintea pentru cei care au stat aici sa-mi spuna daca sunt conditiile OK.
Am mai citit pe forum, dar parerile sunt contradictorii, ceva de genul "va recomand sa mergeti la Gerakina Beach" sau "Ocoliti Gerakina Beach".

Va multumesc!
migus
QUOTE (balexe @ May 5 2008, 10:38) *
Am revenit din Halkidiki-Sithonia-Metamorfosi in noaptea de sambata spre duminica, dupa un 1 Mai de visin Grecia. Vreau sa va spun ca am avut o vreme de nici grecii nu se asteptau (credeti-ma ca a trebuit sa mergem la farmacie sa luam creme pentru arsuri). In schimb, apa in mare era adusa de la munte ( surprise.gif ), atat era de rece. Dar piscina era ok, chiar daca nu era cu incalzire, dat fiind faptul ca fost foarte cald, s-a inclazit si piscina.
Salonicul ramane acelasi oras fermecator, genul de oras in care m-as muta si maine fara sa stau pe ganduri. Referitor la parcare, va pot spune ca se parcheaza cam peste tot, cu o singura conditie: sa cumparati de la chisocuri de tigari tichete de parcare, sa le razuiti cu intervalul orar si sa le puneti la vedere in bord. Pretul la parcare, in zona centrala este de 1,16 Euro/ora.
Referitor la Hotelul Blue Dolphin nu am ce sa reprosez. Camerele sunt foarte curate, normale ca marime, dar cu bai putin cam mici. Noi am stat in "House 14", care este foarte aproape de piscina, restaurant, are vedere la mare si are safe-uri in fiecare camera. Am discutat cu alti romani care au stat in alte bungalouri si care nu aveau safe-uri. Noi in acesta am avut tot grupul nostru (4 camere).
Masa a fost in regim HB (demipensiune), cu micul dejun si cina in regim bufet suedez. Ca si calitate a fost foarte buna, nu foarte diversificata, dar foarte proaspata si bine gatita.
Cam atat. Daca va mai pot ajuta cu informatii, cu mare placere.

L.E. : Si inca ceva. Era sa uit. Parca se discuta pe aici ca iesi mai bine la bani daca iti iei cazare la fata locului. In cazul nostru nu a fost asa. Spre exemplu, am luat biletele prin agentie din RO (Jeka) cu 52 Euro/camera (2 pers.)/noapte, iar la fata locului era camera 75 de Euro/noapte. Deci.... nu prea v-as recomanda sa plecati asa de capul vostru. Ca sa nu va mai zic ca in Metamorfosi abia am mai gasit cazare pentru cineva care s-a hotarat sa vina acolo dupa ce i-am spus telefonic cat de frumos e. Si in nici un caz la Blue Dolhin, ci la alt hotel mult inferior hotelului nostru si la 82 Euro/noapte.

si eu sunt pe cale sa fac o rezervare la Blue Dolphin si as vrea totusi inainte sa iti mai pun cateva intrebari:
1. Cum v-ati descurcat cu prinzul, tinind cont ca ati avut HB? Sunt taverne in zona? Cum e taverna lor?
2. Erau ceva bauturi incluse la cina sau mic dejun?
3. Au parcare? pp ca ati fost cu masina proprie. Daca da, e sigura si se plateste?
4. In baie era cada sau dus? Daca era mica presupun ca e dus. Sau? biggrin.gif

Poate ai ceva poze si poti sa ni le arati si noua ar fi super.
Deocamdata atat, revin daca mai am alte intrebari. Oricum eram cam in cumpana daca sa fac rezervare sau nu, dar cred ca m-ai convins.
Merci aniticipat pt. raspuns.
sisivana
Salutare, as vrea sa merg de pe 08.09 la Portes Palace (kasandra), cu masina proprie. oferta prin cristian tour.
ceva observatii "de bine", despre hotel sau agentie?

e prima oara cand merg in grecia.

ceva sugestii de vizitat prin zona, in afara de salonic. poate ceva idei de croaziere, etc.

merci mult.
vandalul
Am shi eu o nelamurire: este adevarat ca la PHILOXENIA BUNGALOWS dak te duci nu prea ai ce face? Adica nu sunt terase deschise pana noaptea tarziu, e cam pustiu, nisipul e cam "noroios" (din cate am auzit) shi de inchiriat masina de acolo e un picut cam greu, ca nu prea sunt?
Nu prea vreau sa fiu in pustietete acolo, dar nici nu vreau sa fiu in mijlocul galagiei.
Plz reply .............. arigato.gif
balexe
QUOTE (migus @ May 5 2008, 19:10) *
si eu sunt pe cale sa fac o rezervare la Blue Dolphin si as vrea totusi inainte sa iti mai pun cateva intrebari:
1. Cum v-ati descurcat cu prinzul, tinind cont ca ati avut HB? Sunt taverne in zona? Cum e taverna lor?
2. Erau ceva bauturi incluse la cina sau mic dejun?
3. Au parcare? pp ca ati fost cu masina proprie. Daca da, e sigura si se plateste?
4. In baie era cada sau dus? Daca era mica presupun ca e dus. Sau? biggrin.gif

Poate ai ceva poze si poti sa ni le arati si noua ar fi super.
Deocamdata atat, revin daca mai am alte intrebari. Oricum eram cam in cumpana daca sa fac rezervare sau nu, dar cred ca m-ai convins.
Merci aniticipat pt. raspuns.

Salut. Voi incerca sa iti raspund punctual la intrebari. Deci:
1. Ne-am descurcat destul de bine. Inclusiv la Blue Dolphin este o taverna, dar care nu are foarte multe feluri de mancare, iar meniul este in limba greaca si germana. Personalul este amabil si incearca sa iti traduca in engleza, dar nu prea cunosc nici ei. Grecii, in aceasta regiune, sunt foarte buni vorbitori de limba germana (probabil datorita numarului masiv de turisti germani). Asa ca mergi cam pe ghicite.... Sunt si alte taverne in zona, dar ai putin de mers. Hotelul este cam la 1 km de centrul statiunii (mai degraba sat).

2. La micul dejun aveai incluse urmatoarele bauturi: ceai, cafea, lapte, suc natural de portocale si de cirese. La cina nu aveai nicio bautura inclusa, insa veneau ospatari la masa si puteai comanda contracost. Spre exemplu, o Coca-Cola la 250 ml. era 2 Euro, o cafea 2,5 Euro, o bere de la 3 la 4 Euro.

3. Parcarea este in exteriorul resortului, de-a lungul gardului si este destul loc pentru toata lumea. Dat fiind faptul ca resortul este foarte mare (si am inteles ca va fi extins), au fost facute mai multe intrari din strazi. Asa ca iti pot parca masina chiar langa vila in care esti cazat ca sa o vezi si, totodata, sa ajungi foarte repede la ea. Parcarea nu este pazita, dar e iluminata, dar sincer nu cred sa fie vreo problema. Eu nu am auzit de asa ceva, mai ales ca nu e prima oara cand merg acolo.

4. Chiar daca baia e mica, sa stii ca erau cazi, nu cabine de dus. Sunt niste cadite mici (cred ca maxim 1,20 m), in care eu nu ma simteam prea confortabil nici macar in picioare (eu, personal, prefer cabinele de dus si plus ca am 1,90 m). Dar pana la urma conteaza sa fie curata, apa calda la orice ora si bine aerisita.

Cam atat. In plus, la fiecare camera ai aer conditionat (care nu se plateste in plus), iar lenjeria se schimba de 2 ori pe saptamana. Poze deoacamdata nu pot sa postez, pentru ca nu am cablul acasa de la aparat, dar promit sa pun in cel mult o saptamana. Cam atat.

Inca ceva si termin. Hotelul Blue Dolphin si, in general, tot Halkidiki nu este genul de locatie in care sa te duci fara masina. Sau daca te duci fara masina, inchiriezi de acolo. Si asta pentru ca statiunile lor nu sunt pe formatul celor de la noi. Statiunile sunt, mai degraba, niste sate de pescari un pic "upgradate". Gandeste-te ca Grecia este toata numai tarm la mare (ca sa nu mai vorbim de insule), pe cand litoralul romanesc se intinde pe vreo 100 km, iar statiuniunile turistice sunt comasate toate in 50 km. Cred eu ca de aici e si asa aglomerat la noi. Sau nu iti trebuie masina, daca chiar vrei toata ziua sa lenevesti cu burta la soare. Eu pot sa iti spun ca am luat pranzul o singurata data la taverna hotelului. In rest, am mancat in Neos Marmaras, in Salonic, in Nikiti... iar un pranz, in mod normal, nu costa mai mult de max. 15 Euro/persoana.
balexe
Nu am mai putut sa editez postul, asa ca revin cu o concluzie.
Nu stiu cat de pozitiva a fost descrierea mea, dar, ca sa va faceti o idee, eu am mers a doua oara aici (tot in Metamorfosi, dar nu la Blue Dolphin) si cu siguranta voi mai merge. Este singurul loc unde ma relaxez, dau tot stressul afara si ma intorc cu bateriile incarcate. Nu pot sa iti spun ca este ceva foarte luxos, nemaipomenit, dar cu siguranta este ceva ce nu intalnesti in Romania. Eu zic sa mergi, dat fiind faptul ca oricum nu este o locatie scumpa, si apoi mai vorbim. Daca esti o fire mai activa, agitatã, care cauta viata de noapte, iti recomand statiunile de pe bratul Kassandra (Kalitea, Hanioti, Nea Moudania).
miha005
QUOTE (miha005 @ May 5 2008, 12:34) *
Merg de pe 14 iunie la Gerakina Beach.
Stiu ca multi romani au plecat de Paste la acest club si am rugamintea pentru cei care au stat aici sa-mi spuna daca sunt conditiile OK.
Am mai citit pe forum, dar parerile sunt contradictorii, ceva de genul "va recomand sa mergeti la Gerakina Beach" sau "Ocoliti Gerakina Beach".

Va multumesc!

N-a venit nimeni de la Gerakina Beach?
SaraBlue
QUOTE (vandalul @ May 6 2008, 08:04) *
Am shi eu o nelamurire: este adevarat ca la PHILOXENIA BUNGALOWS dak te duci nu prea ai ce face? Adica nu sunt terase deschise pana noaptea tarziu, e cam pustiu, nisipul e cam "noroios" (din cate am auzit) shi de inchiriat masina de acolo e un picut cam greu, ca nu prea sunt?
Nu prea vreau sa fiu in pustietete acolo, dar nici nu vreau sa fiu in mijlocul galagiei.
Plz reply .............. arigato.gif

E adevarat ca nu prea ai ce face. Sunt cateva terase/baruri deschise mai tarziu dar foarte putine. Statiunea Psakoudia este foarte mica comparativ cu altele.
Masina de inchiriat gasesti chiar in dreptul hotelului cum cobori spre plaja, asa cel putin era anul trecut. Noi nu am inchiriat dar niste prieteni de ai nostri carora li s-a stricat masina au apelat la serviciile lor. Nu au cine stie ce masini dar decat deloc, bune si alea.

Nu am facut prea multa plaja in statiune dar de cele doua ori cand am fost, nu am observat ca nisipul ar fi noroios. Pe de alta parte, plajele grecesti sunt sarace in nisip, abunda plajele cu pietricele.

Parerea mea formata dupa 4 sezoane de mers in Halkidiki este ca fara masina nu merita sa mergi. Sitonia e superba si pierzi mult daca stai pe loc. Are niste locuri minunte, cu plaje de vis si apa azurie, locuri pe care nu le descoperi stand in fata hotelului.
bogdan10
QUOTE (sisivana @ May 5 2008, 18:21) *
Salutare, as vrea sa merg de pe 08.09 la Portes Palace (kasandra), cu masina proprie. oferta prin cristian tour.
ceva observatii "de bine", despre hotel sau agentie?

e prima oara cand merg in grecia.

ceva sugestii de vizitat prin zona, in afara de salonic. poate ceva idei de croaziere, etc.

merci mult.

Poti vizita urmatoarele, avand in vedere ca te duci cu masina proprie:

1) Turul Peninsulei Kassandra;
2) Turul Peninsulei Sithonia (exista multe golfuri unde se poate face plaja);
3) Excursie la Muntele Athos (imbarcarea de la Ormos Panagia - orasel la inceputul Peninsulei Sithonia);
4) Pestera Petralona (Se face dreapta din drumul Kassandra - Salonic);
5) Manastirile de la Meteora (trebuie plecat pe la 08:00 dimineata si tras tare pe autostrada (150-160 km/h) ca sa te intorci la hotel sa mai prinzi masa de seara - sunt in jur de 700 - 800 km dus - intors)
6) Paralia Katerini daca vrei sa cumperi haine de piele sau de blana
adita_68
QUOTE (En-ki @ Apr 26 2008, 08:53) *
Inca o intrebare despre Neos Marmaras: acele plaje de la sudul statiunii spre Porto Carras, de spunea cineva ca doar faci dreapta de pe drum si dai de plaja... in cat timp se ajunge la ele din Neos Marm.? Unde sunt cele mai bune plaje din zona, la care se poate ajunge repede cu masina? Eventual niste indicatii, puncte de reper...
Multumesc.

Uite cateva poze cu centrul statiunii Neos Marmaras si cu plaja. Daca urmezi drumul prin centru (are sens unic) la iesire din oras drumul se bifurca. In dreapta e plaja, in stanga se iese pe drumul care leaga statiunile. Nu poti rata iesirea spre plaja, e vizibila de pe drum. Distanta e mica, cu masina cred ca 2 minute din centru.
Din pacate pozele de pe plaja nu sunt orientate spre oras, dar plaja e in continuarea orasului.
sisivana
QUOTE (bogdan10 @ May 6 2008, 13:40) *
Poti vizita urmatoarele, avand in vedere ca te duci cu masina proprie:

1) Turul Peninsulei Kassandra;
2) Turul Peninsulei Sithonia (exista multe golfuri unde se poate face plaja);
3) Excursie la Muntele Athos (imbarcarea de la Ormos Panagia - orasel la inceputul Peninsulei Sithonia);
4) Pestera Petralona (Se face dreapta din drumul Kassandra - Salonic);
5) Manastirile de la Meteora (trebuie plecat pe la 08:00 dimineata si tras tare pe autostrada (150-160 km/h) ca sa te intorci la hotel sa mai prinzi masa de seara - sunt in jur de 700 - 800 km dus - intors)
6) Paralia Katerini daca vrei sa cumperi haine de piele sau de blana

merci mult.

ai idee pe unde gasesc ceva plaje misto? sau e de preferat sa merg cu masina, si pe unde vad o plaja misto ma opresc? happy.gif
unde s-ar pute face si un volei sau alte sporturi?

10ks again!!!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.