filipxxx
25th August 2007, 16:14
Cu un vapor de genul ala, ala negru fiind chiar in vecinatate am fost in Golful Toroneo unde puteai sa faci si sarituri in apa de pe vapor. Oricum apa mai curata si peisaj ca in locurile pe unde se poate ajunge cu vapoarele acestea mai rar gasesti.
lilcumarsupiu
25th August 2007, 16:27
vad k pe aici spiritele s-au incins din cauza politistilor bulgari.
Vreau sa va spun si eu opinia mea. in grecia merg de 3 ani, de fiecare data cu masina. Anul asta ne-am intors pe 10 august. Politistii bulgari sunt normali: te amendeaza doar daca alergi k nebunul. Anul asta am vazut cum o masina de SV , care mergea cu 140/h pe un drum cu restrictie, a fost oprita de radar vreo 2 ori (cat am vazut eu). ce ziceti de asta? e normal? si pe noi ne-a oprit politia lor, dar pt k circulam regulamentar ne-a multumit si la revedere. asa k nu mai credeti tot ce se zice pe aici si nu va panicati. In plus, soselele si autostrazile lor sunt f bune: nu au gropi.Se merge bine. Nici nu se mai sta la vama, asa k noi am facut pana in Psakoudia cam 10 ore cu mers normal.
la greci, insa mers normal inseamna peste 110/h, chiar si in zone cu restrictie. Aia sunt cam nebuni.
va doresc un concediu placut.
carmen27
25th August 2007, 18:22
QUOTE(post @ Aug 7 2005, 16:24)

dragilor, m-am hotarat si eu in cele din urma sa-mi fac o vacanta in afara, in grecia la halkidiki
dar acum nu mai stiu care mai este treaba cu regimul vizelor,acum ca grecia-i in UE
tb sa avem fiecare la noi 100eur/pers/zi, chiar daca biletul este all inclusive?
unde credeti ca am putea sa aflu mai multe despre asta, pt ca degeaba ma uitasi pe site-l mae, ca nu zic nimic aia acolo concret
hai mersi, sa traiti bine

buna alegere ai facut . nu o sa-ti para rau. eu am fost de mai multe ori in halkidiki. la vama, nu te intreaba absolut nimeni de bani. asa ca poti sta linistit. daca mai ai intrebari, ceva amanunte, nu stiu, iti rspund cu placere.
clujeanul
25th August 2007, 18:57
QUOTE(ariel71 @ Aug 24 2007, 12:25)

a fost cineva cazat in statiunea Hanioti?
hotel Sousouras ?
am citit tot ce s-a scris, si in afara de o singura descriere(si aia de anul trecut), in rest nimic
stiu ca sunt f pisaloaga,si am pus multe intrebari dar.....e prima oara cand merg cu bebe-ul in concediu in afara tarii si am emotii
Eu am fost anul trecut in prima saptamina a concediului din Grecia la hotelul Sousouras si anul acesta vom petrece o deasemenea o saptamina la acest hotel. Informatii din acest an despre hotel nu am dar daca nu s-a schimbat nimic sper sa fie totul perfect. Hotelul Sousouras este o alegere perfecta pentru un concediu cu bebe (desi centrul statiunii este la cel mult doua sute de metri complexul este o oaza de liniste). Daca a-ti optat pentru demipensiune, daca nu s-a schimbat nimic de anul trecut, atunci cu siguranta ve-ti avea si alimentatie light pentru copii. Intre spatiile de cazare si plaja este doar restaurantul si piscina, iar de la piscina spre plaja se coboara 6 trepte.
Sunt multe de povestit dar cred ca subiectul nu este de interes general.
leelloo
25th August 2007, 18:58
Stiti careva ce-i cu incendiile astea din grecia?? unde sunt? Tot zic astia pe la stiri, dar nu am reusit sa prind unde anume...
ariel71
26th August 2007, 12:38
QUOTE(clujeanul @ Aug 25 2007, 19:57)

Sunt multe de povestit dar cred ca subiectul nu este de interes general.
multam ptr informatii
de cand tot caut in formatii despre sousouras
cum sunt camerele?(am luat family-romm,deoarece merge si buni)
dar mincarea?(sistem demipensiune)
personalul e dragut,amabil?
karmenutza01
26th August 2007, 13:12
Leelloo, incendiile sunt in sudul tarii, cea mai afectata zona fiind Peloponezul.
clujeanul
26th August 2007, 16:40
[quote name='ariel71' date='Aug 26 2007, 13:38' post='3284049']
multam ptr informatii
Complexul este format din trei corpuri de cladire cu un etaj si un numar mai mic de bungalow-uri (numai parter) din care cred ca face parte si Family-room. Noi nu am stat decit in bungalow-uri care arat foarte bine avind si un fel de chicineta foarte mica, dar care este utila. Bungalow-urile (family room) au doua incaperi asa cum le-am vazut trecind pe linga ele.
Personalul este foarte grijuliu ca totul sa fie bine si stiu si sa zimbeasca. La receptie este un simpatic care vorbeste tare si mult IANIS. Daca pe Vaucher aveti trecut Family room sa nu renuntati la aceasta varianta orice vi s-ar propune. Noua anul trecut ni s-a propus in loc de bungalow ceea ce era trecut pe vaucher camera dubla (care este ceva mai mica si nu are chicinata) dar nu am acceptat si pina la urma s-a rezolvat cererea noastra.
Mincarea este foarte buna (nenumarate feluri de mincare atit lamic dejun cit si la cina) si pe parcursul unei saptamini nu se repeta felurile de mincare.
Camerele sunt foarte curate, lenjeria si prosoapele se schimba cred ca la cel mult doua zile.
Daca mai doriti si alte informatii nemesgheorghe@hotmail.com
biggadi
26th August 2007, 17:05
QUOTE(cata_buty @ Aug 25 2007, 11:46)

Dr.Tr.SEVERIN -NIS - MACEDONIA - SALONIC 630km.
Fara nici un euro shpaga, 3E autostrada la sirbi, 4E la Macedonia.
Pt. cei din vestul tarii este traseul ideal!!!
Mai mult de jumatate din traseul il efectuati pe autostrada, singura portiune de drum apropiata de situati drumurilor din romania fiind in primii 80 de km din Serbia (Kladovo/negotin).
Am fost in Dionisiou Beach in HALKIDIKI, o superstatiune pentru cei cu copii.!
imi poti da mai multe amanunte despre drum?am fost acum 1 luna in Dionisiou Beach hotel zorbas(blue travel) si am fost ff multumit de ceea ce am gasit!sunt tot din severin am mers cu masina personala ,de pasti am fost in paralia dar nu exista termen de comparatie(hercules-tour).de fiecare data am trecut prin calafat inca nu se luasera vizele cu sarbii si as vrea sa mai ajung in septembrie acolo!astia sunt toate taxele??Ptr cei ce aleg calafat-vidin-sofia-kulata-salonic ar trebuii sa ia in calcul urmatoarele taxe:20 ron tranzitare portului+20 euro masina+3 euro ptr fiecare ocupant.ajuns la bulgari:5 euro rovigneta(sa mai ieftinit de pasti a fost 11)dar au mai bagat o taxa de 2.5 euro de persoana dar nu stiu ptr ce!daca mergeti in halkidiki cam atat total km=860 timp parcurs=plecat la ora 21 din severin am stat cam 2 ore in asteptarea bacului pe la 12 am ajuns la bulgari iar la 7 am intrat in Grecia la Dionisiou Beach am ajuns la 8.30.Mentionez ca am mers fff tare chiar si multe portiuni cu 200km/h drumul fiind ff liber.radarul functioneaza foarte bine la bulgari atentie ca majoritatea sunt in banda XXX la noi nu mai exista!ptr cei ce vor mai multe informatii despre drum statiune poze cu cea mai mare placere!sa aveti o vacanta placuta si fara incidente!
biggadi
26th August 2007, 17:20
QUOTE(lilcumarsupiu @ Aug 25 2007, 17:27)

vad k pe aici spiritele s-au incins din cauza politistilor bulgari.
Vreau sa va spun si eu opinia mea. in grecia merg de 3 ani, de fiecare data cu masina. Anul asta ne-am intors pe 10 august. Politistii bulgari sunt normali: te amendeaza doar daca alergi k nebunul. Anul asta am vazut cum o masina de SV , care mergea cu 140/h pe un drum cu restrictie, a fost oprita de radar vreo 2 ori (cat am vazut eu). ce ziceti de asta? e normal? si pe noi ne-a oprit politia lor, dar pt k circulam regulamentar ne-a multumit si la revedere. asa k nu mai credeti tot ce se zice pe aici si nu va panicati. In plus, soselele si autostrazile lor sunt f bune: nu au gropi.Se merge bine. Nici nu se mai sta la vama, asa k noi am facut pana in Psakoudia cam 10 ore cu mers normal.
la greci, insa mers normal inseamna peste 110/h, chiar si in zone cu restrictie. Aia sunt cam nebuni.
va doresc un concediu placut.
Cu grecii iti dau dreptate merg criminal dar BINE eu nu am vazut sa faca depasiri pe linie continua cat depre bulgari...nu sunt deloc normali.in intersectia de pe centura Sofiei cand se face la dreapta era ora 3 culoarea verde am trecut si dupa 200 de metri de pe o straduta latularnica a iesit un echipaj ma oprit si au cerut 300 de euro ca am trecut pe rosu!dupa o ora de tiganeala cu iei nu am vrut sa le dau nici 10 euro mau lasat sa plecdupa nici 20 de km alt echipaj ma oprit pentru ca am depasit pe linie continua intrun sat pe buna dreptate.a vrut sa imi ia carnetul iam dat 20 de euro (cam mult)si mia urat drum bun!asa ca orice lege de circulatie ati incalca se rezolva insa daca sunteti nevinovati si aveeti rabdare stati la cearta cu ei pana renunta siguri! mergeti cu cat sunteti stapani pe voi!
biggadi
26th August 2007, 17:24
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 10:55)

Intors luni seara din Halkidiki.Total spaga politie bulgari 60 eur (oprit de 2 echipaje-fara motiv concludent-viteza mica-70 /h).Am observat o ostilitate inexplicabila a bulgarilor fata de romani.La o terasa unde am oprit sa mancam erau la o masa alaturata 2 politai care se uitau la noi si ne injurau

.Foarte ostili la vama-scandal daca plateam cu monezi-nu dadaeau rest corect,etc.Am oprit la un refugiu sa ne mai dezmortim (la intoarcere,pe la 5 dimineata) si a aparut ca de nicaieri un ciudat cu fata plina de sange ,beat si-mi spunea sa-l duc si pe el 5 km.M-am rastit la el,ca se uita pe geam in masina,mai mai sa traga de portiera.Am sarit imediat in masina si am plecat.Daca vede cineva vreo borna kilometrica prin Bulgaria sa mi-o arate si mie,ca eu nu am vazut.Singurii hoti la drumul mare pe care i-am intalnit-Politia Bulgara.Daca aveti intrebari,va raspund cu placere.Ciao.
bulgari...nu sunt deloc normali!in intersectia de pe centura Sofiei cand se face la dreapta era ora 3 culoarea verde am trecut si dupa 200 de metri de pe o straduta latularnica a iesit un echipaj ma oprit si au cerut 300 de euro ca am trecut pe rosu!dupa o ora de tiganeala cu iei nu am vrut sa le dau nici 10 euro mau lasat sa plecdupa nici 20 de km alt echipaj ma oprit pentru ca am depasit pe linie continua intrun sat pe buna dreptate.a vrut sa imi ia carnetul iam dat 20 de euro (cam mult)si mia urat drum bun!asa ca orice lege de circulatie ati incalca se rezolva insa daca sunteti nevinovati si aveeti rabdare stati la cearta cu ei pana renunta siguri!
wallkunst
26th August 2007, 22:10
Se poate sa te fi dat in urmarire prin statie-s-au enervat ca nu te-au produs din prima.Cand am fost eu,dupa ce m-au oprit 1 data,respectam orice indicator de ala,mergeam cu 40,60 de se faceau coloane si de 6,7 masini in spatele meu si cu toate astea tot m-au capsat..Multi bulgari depaseau pe linie continua fara grija-bineinteles si cu viteza -pe aia nu-i oprea nimeni.Doar poate-copacii.Click pentru a vizualiza atașamentul
blondu79
27th August 2007, 00:40
QUOTE(marius4674 @ Aug 20 2007, 13:31)

Salut. In 08 Septembrie voi pleca impreuna cu sotia in Grecia in peninsula Kassandra si vom sta la Kassandra Palace cu 51 Euro/noapte prin agentia Proturism. Intentionam sa plecam cu masina personala si am vrea sa vizitam Meteorele, Atena, Salonic si golful Toroneos. Am inteles ca taxa de pod de la Girgiu a fost scoasa dar oricum to pe acolo o sa plec. O sa postez cateva fotografii cand ma intorc, poate chiar de acolo (am un GPS ASUS A696 cu wireless). Multumesc mesajelor postate. M-au ajutat sa gasesc destinatii pentru vacanta
QUOTE(ariel71 @ Aug 24 2007, 11:25)

hotel Sousouras ?
am citit tot ce s-a scris, si in afara de o singura descriere(si aia de anul trecut), in rest nimic
stiu ca sunt f pisaloaga,si am pus multe intrebari dar.....e prima oara cand merg cu bebe-ul in concediu in afara tarii si am emotii
Salutare ! M-am intors de cateva zile dintr-un mic turneu prin balcani si vreau sa va impartasesc si voua din experineta.
deci :
traseu
ziua 1 :Bucuresti - Sofia . dormit noaptea la sofia la o vila particulara ( departament PCR - pile , cunostiinte si relatii ) . taxa de pox exista si traieste foarte bine la giurgiu , aproxmativ 24 RON pe malul romanesc. treci podu si vine ceva care ei in spun vama . sanki. s-a uitat unu cu ceafa lata la noi in buletine din avion si de departe si am continuat . urmatorul obstacol - ghereta de unde se ia vigneta bulgareasca . 5 euroi - 1 saptamana . tot in regula , se da chitanta fara insistete...doar ca din cand in cand tre sa ai rabdare dupa flacaul care vinde vignetele ca il suna gagica pe mobil si el are de rezolvat probleme "de famelie" ( inteleg destul de bine sarbeste si ruseste si de aia am stiut subiectul discutiei elementului) . intri in bulgaria si incepe jocul de-a soarcele( tu roman ) si pisica ( politaiu ceafalata) de la ruse la sofia nici mai mult nici mai putin de 10 bucati radare/echipaje de politie. din fericire toate semnalizate corespunzator de ceilalti participanti la trafic cu flasuri. pentru posesorii de antiradade - radarele cefalatilor folosesc banda x ( unde din pacate mai apar si alarme false multe) . am facut de la bucuresti la sofia vreo 5 ore .. si asta cu limitarolul uman de viteza langa mine ( a mea prietena)
Ziua 2 : sofia - hanioti : pana la vama cu greci iar campionat mondial de radare ( doar vreo 4-5 ) din nou semnalizate corespunzator . pe traseul pana la vama am inceput brusc sa devin foarte credincios si sa imi trag niste cruci de baba evlavioasa . pai cum sa nu faci asta cand vezi tamai autocaru depasind in curba cu vizibilitate cam mica , cu vreo 120km/h . bineinteles ati ghicit autocarul era fericitul posesor al unor numere de inamtriculare romanesti . trecem la greci ..din nou o chestie formala ( grecul chiar a facut un act de glrie din faptul ca a vrut si cartea verde a masini ) .ei aici la greci complet alt film . cineva ascunsese politaii . drumurile sunt super ok ( chiar daca se lucreaza al multe din ele .. dar SE LUCREAZA nu ca "dorel de la drumuri din romanika". super semnalizari pe drum 95% din indicatoarele in limba greaca is urmate imediat si de indicatoare in latina si asta pus cap la cap cu un GPS chiar nu te doare capul de nimic. de la salonic pana la intrarea pe bratul kassandra este autostrada, ( apropos .. limitatoarele de viteza la greci sunt niste chestiii pur si simplu informative . sa moara bibicu daca am vazut pe careva sa le respecte!!! scrie acolo 50 ..se merge 110 ..screi 80 se merge 140 samd. dar nici picior/roata de radar nu am vazut in grecia - si o sa vedeti ca am mers ceva pe-acolo)
zi 3- 8 HANIOTI . am stat in la hotelul Hanioti Palace 4* si a fost super NU am vazut picior de roman in hotelul asta .cazarea super - mancarea (demipensiune) - super - bufet suedez si dimineata si seara cu o varietate destul de mare de mancaruri . la masa de seara daca vroiai bauturi trebuia sa platesti ..preturi cam la fel ca al terase in statiune.
statiunea este super curata si faina . terase/taverne garla - preturi ok - Pranzuri de 4 persoane - tot felul de bazaconii am mancat ( de la gyrs la frcute de mare ect + nelipsitele berici - intre 35 si 45 euroi TOTAL . pentru o seara linistita pe terasa camerei cu vedere la piscina se cumpara frumos bere de la market ( eu am descoperit vreo 4-5 prin statiune) cu un pret de 1 euro sticla - AMSTEL
de facut prin statiune ( in afar de plaja) - inchiriat scuter - intre 12 si 18 euro /ZI - tre sa ai permis categoria A sau A1
inchiriat ATV - 35 euro/zi ( permis categorie
atentie !!! - benzina nu intra in pret . iti pui tu cate vrei - eu am pus in atv 4 listri si m-am plibat vreo 80 km . poti sa te plimbi cu scuter/atv unde rvea muschii tai ( baietii chiar iti dau o harta cu toata peninsula kassandra)
pe plaja - skyjet - 30 euro / 15 minute - dua negociei am scos la 50 euro juma de ora
exista si internet cafeuri , exista si un bar in centru unde au net wireles - poti veni cu laptopu si sa iti iei mailuri , fara o taxa anume.. trebe doar sa consumi ceva de la ei si su preturi decente . 3 euro = 1 cafea +cola
am vrut sa merg in croaziera la muntele athos si am sondat piata la agentiile din statiune . intre 28 si 35 de euroi ( transport autocar pana in ormos panagois + croaziera) am sondat nitel piata pe net si am aflat ca poti sa iei croaziera respectiva si direct din port de la ormos panagis cu 20 euro /persoana. - deci am preferat sa merg cu masina si sa iau de acolo ( is 80 km ) noi eram 4 persoane si am iesit mai avantajos la pret asa
am fost o zi si in salonic. nu e cine stie ce de vazut , dar la intoarcere ne-am oprit undeva langa autostrada intrun mare centru comercial "meditearanean cosmos) ceva gen mall inmultit cu 5. e ok , au preturi bune si e suepr relaxa.
ZIUA 9 plecat cu masina spre manastirile meteore. scurt popas in paralia katerinki pentru oaresce cumparaturi de blanuri ( au garla de magazi de blanuri si pielarie la super preturi ) . ajuns in kalambaka ( la poalele meteorelor) cazat la hotel si purces la vizitat manastiri . vazut numa 2 in aceasta prima zi . este ceva superb si merita vazut . ATENTIE - informativa inainte de a merge acolo deaorece au programe ciudate de vizitare si unele manastiri is inchise anumite zile ale saptamanii . cel mai bine de mers in week end .
ziua 10 . pana in pranz vizitat si restul de 4 manastiri . ATENTIE - cam la toate se cam urca la greu o gramada de scari ( doar una singura este cu acces direct din parcare - sf Stefan) . duap manastiri cap compas - atena . ajuns in atena
si cazat . incercat de vazut putin piata centrala ( omonia) s ramas super dezamagit mizeri multa si multi tuciurii la fata
ziua 10 - dis de dimineata plecat la vizitat atena - vazut akropole ( care mergeti luati nene cu voi in rucsacel cel ptin 1 bucata sticla cu apa 2L - e ceva de urca , se cam unrca prin soare si decat sus langa parthenon exista o tisnitoare de apa unde se cam sta la coada serios) , de la akropole mers la palatul parlamentului si vazut schimbul de garda de la monumentul soldatului necunoscut . NEAPARAT de vazut - este un spectakol . se face la fiecare ora fixa . apoi vazut stadion olimpic (antic - nu ala nou) si plimbat putin prin centru . pe zi mi-am mai schimbat parerea negativa de cu o seara inainte
ziua 11 - atena - belgrad . cam lung traseul aprox 1000km dar foarte mult pe autostrada . dupa cum va spuneam mai devreme la greci se merge blana pe autostrada deci fara probleme( taxe autostarada vreo 4 puncte de taxare , fiecare punct 2 euro ) . am traversat macedonia - 200km din care vreo 130 pe autostrada . drumuri bune , platesti de vreo 2 ori taxa de autostrada .. de fiecare data 1 euro
la sarbi din 380 km - 300 pe autostrada - platesti de 2 ori . odata 3 euro , a doua oara 13 euro ( eu am masina cu numere de serbia si am platit in tota doar vreo 9 euro )
am stat o zi in belgrad si dupa aia am revenit la bucuresti pe traseul belgrad - turnu severin - bucuresti . super frumos de vazut clisura dunarii pe malul sarbesc .
am mers 4000 km am trecut o gramada de vami .. cine credeti ca a fost singurul vames care a vrut sa bage o geana la mine in portbagaj ? - bineinteles romanasu nostru de la portile de fier . unde vredeti ca m-a oprit politia? -bineinteles in romania ( pe langa pitesti ) de ce? ca aveam numere sarbvesti si facea si el un contrl de rutina . dupa ce i-am povestit ca is roman a uitat de controlul de rutina .
concluzie : mai aveam multe de invatat !!!!!
ariel71
27th August 2007, 13:43
MULTUMESC TUTUROR ptr raspunsuri si lamuriri
cu ajutorul vostru mi-am lamurit multe "necunoscute" in legatura cu drumul.....statiunea....hotelul....plaja...preturi
cand ne intoarcem promit sa povestesc
drum bun si concediu frumos celor ce n-au plecat inca
sa auzim,numai,de bine
sper sa reuseasca sa stinga incendiile si sa se mai calmeze situatia pina plecam
chiar daca-s un popor primitor,cred ca numai de turisti nu le arde lor acum ("tara arde si....turistii se distreaza" )
andc
28th August 2007, 07:35
Am studiat cu mare atentie posturile despre tranzitarea Serbiei spre Grecia... pare interesant dar din cate am inteles se plateste aprox. 20 Euro taxa de autostrada prin Serbia, asta dus - intors inseamna 40 Euro, nu? Se mai plateste cartea verde 10 Euro... Cardul nostru de sanatate este valabil si pentru Serbia? sau trebuie facuta asigurare medicala? Se pare ca si la sarbi sunt radare... deci se poate sa mai apara taxe de drum de aprox. 10 Euro...
Intrebarea este: atunci merita mers spre Grecia pe acest traseu sau tot mai convenabil e prin Bulgaria unde dus intors se plateste vigneta 10 Euro iar taxa la militienii bulgari este sau nu este dupa cum ai norocul?
Doar pentru faptul ca mergi 500-600 km pe autostrada se justifica sa platesti 50 Euro in plus?
Cat este concret taxa de autostrada in Serbia - Macedonia dus-intors?
Multumesc.
bbe
28th August 2007, 09:31
daca pleca cineva spre grecia pe 6.09, noaptea, sa ma anunte, poate ne inatlnim in vama la giurgiu. aveti cumva detalii despre Elea Village, Halkidiki, Sithonia?
Multumesc
imparatuloby
28th August 2007, 12:00
m si eu o rugaminte plec pe 01.09.2007 in grecia si sunt cazat la hotelul olympc kosma in hanioti si vreau si eu informatii despre hotel daca a mai fost cineva cazat, statiune si mai ales despre incendii de la cei care au venit recent de acolo ...merci//
70cata
28th August 2007, 12:08
Pt. cine s-a intors de curand de la PHILOXENIA BUNGALOWS.....ceva noutati?
Vreo terasa buna de mancat bine si elegant ne recomandati?
Merci anticipat
ariel71
28th August 2007, 12:43
QUOTE(imparatuloby @ Aug 28 2007, 13:00)

m si eu o rugaminte plec pe 01.09.2007 in grecia si sunt cazat la hotelul olympc kosma in hanioti si vreau si eu informatii despre hotel daca a mai fost cineva cazat, statiune si mai ales despre incendii de la cei care au venit recent de acolo ...merci//

citeste posturi aflate pe pagina 39 si 40 despre statiunea hanioti
sunt foarte detaliate si vei afla destule informatii
incendiile sunt in zona de sud a greciei
noi plecam pe 31.08 tot in hanioti si sper sa nu apara probleme,pina acum despre(si pentru) turisti nu au dat comunicate oficiale
problema mare este faptul ca multe din incendii au fost provocate,sa speram ca totul va fi bine
drum bun si concediu frumos
panterra_2
29th August 2007, 12:30
[La Posidi Paradise am fost in perioada 01-08 august. Plaja e ingusta si cu multe pietricele. Ca sa intRi in apa trebuie neaparat sa/ti iei papuci 5-7 euro/perechea. Sunt multi arici in zona! Dar apa e limpede si se vad f. bine. Oricum, daca vrei sa innoti este un culoar mai in capatul statiunii, aproape in intrare, o sa/l recunosti repede pt. ca cei mai multi oameni acolo fac baie. Hotelul e cel mai frumos din statiune insa in camere pluteste un miros ciudat care cu timpul te obisnuiesti. TV e inutil, are antena de camera fiecare si nu prinde decat 3/4 posturi grecesti si alea cu purici. Curatenie zilnica in camere, insa pe jos spala cu apa doar, fara nici o solutie. Nici la WC nu au dezodorizant, cu toate ca hotelul are pretentii de 3/4 stele. Plusuri> gradina f. frumoasa, liniste si balcoanele f. mari gen terasa. Mancarea e cam aceeasi la mic dejun si cina, insa e bufet si poti manca cat vrei. Cafeaua de dimineata e cam slaba, insa au un iaurt f. bun si gros, ca smantana, de asemenea si compot de piersici. Seara ai 3/4 ffeluri, din care unul sigur e file de peste dezosat, f.bun, eu numai din ala am mancat. Piscina e f. mica, e cam pt. copii, eu n/am intrat. Si inca un sfat> nu cumpara bauturi de la bar, sunt scumpe si nu sunt prea ok! Ca distractie daca mergi cu masina poti sa te duci in kalitheea...
artemisa24
29th August 2007, 13:07
QUOTE(ariel71 @ Aug 24 2007, 12:25)

hotel Sousouras ?
du-te cu mare incredere cu bebe in Hanioti. plaja si statiune, in general, cu mai multi copii (de toate marimile) , n-am vazut de cand mama m-a facut....................
zuluf
30th August 2007, 11:41
QUOTE(70cata @ Aug 28 2007, 13:08)

Pt. cine s-a intors de curand de la PHILOXENIA BUNGALOWS.....ceva noutati?
Vreo terasa buna de mancat bine si elegant ne recomandati?
Merci anticipat
noi ne-am intors pe 19 august de la Philoxenia..zic acum si cateva impresii:
hotelul, cum s-a mai zis si pana acum, e super...si mancare, si camera f comoda, tot..
la cazare se cere 20E pt telecomanda de aer conditionat, bani pe care ti-i returneaza cand te decazezi.
singura chestie urata a fost organizarea venirii/plecarii (noi am fost cu autocarul prin Romadria)
se ajungea acolo pe la 7 jumate, 8 dimineata si nu te cazau pana pe la 13-14...noi, obositi..prima zi a fost ca si pierduta. la decazare, la fel..se cerea sa te decazezi pana in ora 10 si autocarul pleca la ora 13.30, iar timp de stat pe-afara cu tot cu bagaje..
mancarea super buna, diverse sortimente. seara se plateau bauturile: o sticla de apa plata de 1.5 era 1.5 euro , bere/sucuri la vreo 3 euro
plaja, foarte ok
poti sta la sezlonguri daca vei consuma ceva de la bar (f bun frape, suc natural, intre 2-2.5 euro in functie de ce zona a plajei alegi)
atentie la zona plajei din dreapta! (cum te uiti la mare)
sunt pietre si pe ele din loc in loc(desi nu f des) sunt arici de mare...prietenul meu a calcat intr-unul si s-a chinuit vreo 2-3 zile sa-si scoata tepii din talpa..
noi ne-am luat ochelari si tub din ala de scafandru, merita sa te uiti la pesti si plante pe sub apa! superb...
despre terase, ai de unde alege..cel mai bine te orientezi pe moment.
am inchiriat o masina pentru 3 zile. (a costat 110 euro, kia picanto. de la hotel se gasea si cu 100 euro dar noi n-am mai gasit masini libere)
prima zi am fost in salonic, foarte greu am gasit loc de parcare (poate si pentru ca am fost putin somnorosi si am ajuns acolo cam tarziu)
o chestie ciudata e ca toate magazinele lor se inchid in jur de ora 3...deci va faceti cumparaturile inainte! terasele raman deschise in mare parte..
a doua zi am mers pana la meteora, drum intins...sunt vreo 300-350 km. am luat o harta din salonic special pentru asta 
a treia zi ne-am plimbat prin statiunile din zona, in special sithonia..superbe!
in excursii n-am prea fost din moment ce am luat masina. am mers in croaziera din golful Toroneos, despre care s-a mai vorbit pe-aici. Alte adaugari nu prea am
e f frumos.
O ultima mentiune: NU mergeti la seara greceasca! a fost bataie de joc...
pentru mai multe detalii, astept mesaje pe privat
am si poze!
andreic77
30th August 2007, 12:06
m-am intors din grecia (kasandra- kallithea- hotel ammon zeus) si am sa va povestesc cite un pic din fiecare.
bucuresti - kallithea :plecarea la ora 23.00 din bucuresti , la vama bulgarii au cerut o mica atentie nu le-am dat nimic , le-am spus la intoarcere si mi-au dat drumul fara nici o alta problema.drumul prin bulgaria f. bun , 6 echipaje de politie intilnite n-am avut nici o problema cu nici unul, centura sofiei am facut-o conform hartii desenate (multumesc pe aceasta cale celui care a realizat-o) gps-ul o luase razna cind am intrat pe centura, iar dimineata la 09.30 am intrat in grecia . pina la kallithea drumul foarte bun , grecii conduc ca dementii fara sa semnalizeze cind trec de pe o banda pe alta.am ajuns la 12.30 la hotel ne-au dat camere cu vederea la mare, dar cind am intrat in camere am fost dezamagiti de ceea ce am gasit:baia f. mica si strimta (inclusiv cada era pentru copii de 6-8 ani), mobilier vechi , uzat si chiar defect.concluzie: hotelul este departe de ceea ce inseamna patru stele in romania.plaja destul de murdara , dar apa superba.
mincarea :cina foarte variata cu multe feluri de mincare, iar micul dejun cam saracacios.cins am ajuns la hotel ni s-au inminat pliantele cu excursiile care le puteam face prin intermediul MELLI TOUR (daca se poate sa-i evitati ar fi EXCELENT). dupa ce am analizat oferta lor si am constatat ca au preturile foarte mari am hotarit sa mergem la Meteora si la Edessa cu masinile personale , iar prin ei am fost la seara greceasca (MARE GRESEALA) si in golful Toroneo. excursia la meteora a fost superba cu toate ca am ajuns pe 14.30 deoarece vizitasem si manastirea SF. Parascheva de pe valea larissei am reusit sa vizitam 4 manastiri.
excursia la cascadele de la edessa a fost din nou superba.in penultima zi avind masinile in parcarea hotelului am constatat ca erau zgiriate de la un capat la altul, iar cei de la hotel nu ne-au ajutat sub nici o forma au spus ca nu e problema lor si ca se mai intimpla. patronul si nevastasa niste nesimtiti cum rar intilnesti. dupa acest incident am aflat ca mai erau si alte masini zgiriate si toate cu numere de romania.
am plecat dezamagit din grecia dupa tot ce am citit pe forum despre ei. anul trecut am fost in turcia care este mult peste grecia.
drumul la intoarcere fara peripetii si surprinzator de putine radare (doar 6 si am traversat bulgaria ziua) din care unul ne-a inhatat pentru ca aveam 10km/h in plus. am scapat cu 5 euro amenda asa a zis el.
ps am uitat sa va zic ceva nostim in drumul catre edessa am intrat in salonic si la doua intersectii din oras ne-a lovit de 2 ori un grec in spate fara sa ne avarieze masina.
daca vreti alte detalii va stau la dispozitie
70cata
30th August 2007, 12:25
ZULUF ,
Merci mult pt.aceste ultime amanunte.....mai avem o rugaminte.....
Ne poti spune ceva preturi de pe terase , sau baruri ...si daca sunt tantari?
Si noi mergem cu Romadria cu autocarul...macar bagajele le-ati putut lasa undeva
cat au durat formalitatile?
Ati fost multumiti de conditiile de transport ? La ce ora ati ajuns la intoarcere ?
Cu speranta ca nu te-am plictisit / deranjat prea tare asteptam cu nerabdare raspuns.
Toate cele bune si multa bafta !!
zuluf
30th August 2007, 12:55
QUOTE(70cata @ Aug 30 2007, 13:25)

ZULUF ,
Merci mult pt.aceste ultime amanunte.....mai avem o rugaminte.....
Ne poti spune ceva preturi de pe terase , sau baruri ...si daca sunt tantari?
Si noi mergem cu Romadria cu autocarul...macar bagajele le-ati putut lasa undeva
cat au durat formalitatile?
Ati fost multumiti de conditiile de transport ? La ce ora ati ajuns la intoarcere ?
Cu speranta ca nu te-am plictisit / deranjat prea tare asteptam cu nerabdare raspuns.
Toate cele bune si multa bafta !!
sa incep cu inceputul 
la terase, preturile sunt ok..noi nu ne-am refuzat nimic si pranzul ne ajungea la in jur de 25, max 30 euro cu tot cu bauturi..
e o terasa cum cobori prin padurea de pini chiar in fata (undeva in dreapta statiunii, cum te uiti la mare, are inspre sosea o arcada cu niste dovleci din aia agatatori
) ) unde se servesc chestii ok la preturi si mai ok (calamari, fripturi de porc,pui,gyros, caracatita la gratar etc. toate in jur de 5-7 euro).
cat am fost noi pe-acolo nu era picior de tantar, in schimb in pinii din fata balconului nostru era un tip de pasare care scotea niste sunete foarte enervante..si era foarte guraliva
bagajele le-am lasat la receptia lor, tanti ghid de pe autocar ne-a asigurat ca sunt sub supraveghere video etc..eu totusi nu m-am riscat sa-mi las lucruri de mare valoare pe-acolo..gen aparat foto sau bani. era destul de aglomerat la "sala de asteptare" in dimineata aceea pentru ca atat noi cat si cei care se decazau isi tineau bagajele acolo. dar per total a fost ok. tanti de la receptie ne-a zis sa venim dupa 14 pentru cazare. noi ne-am dus pe la 13 si ceva la ea si ne-a cazat...formalitati nu exista, Romadria se ocupa de aproape tot. cei de la receptie iti vor retine pasaport sau carte de identitate pentru o zi (nu stiu exact pentru ce) iti dau cheia si asta e! faza tare cu brelocul de la cheie: a durat cateva ore sa ne dam seama ca la intrarea in camera tre sa bagi brelocul intr-un fel de suport aflat pe hol,pentru a avea curent electric..
la intoarcere am ajuns pe la 4 dimineata. conditii de transport destul de ok...la dus era un usor iz de motor/benzina, dar daca tineai aerul conditionat deschis nu se mai simtea(eu sunt si mai sensibila la faze de-astea...altii cred ca nici n-au simtit). ne-au pus cate 3 filme de vizionat si la dus si la intors. la dus domnul sofer si doamna ghid au tinut mortis sa ne impuna chestiile specific grecesti, de la muzica (de care noi ne-am cam saturat, nefiind nici amatorii genului) pana la film (o comedie cu o familie de greci nationalisti). in rest au pus numai comedii cat de cat ok. se fac popasuri destule, sa mergeti la toaleta cand se face popas pentru ca pe drum soferul nu e prea incantat sa opreasca. la intoarcere pe noi ne-a oprit la tot felul de prostii, sa ne imbie sa ne cheltuim ultimii bani
de la duty-free-ul din grecia (care n-are preturi f diferite decat cele din magazinele de la noi, poate doar la bauturi...bine, nici nu ma prea pricep) pana la magazine de bomboane,vinuri in bulgaria..
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.