hotshut
15th August 2007, 14:16
pe 26 spre 27 august noapta pleaca cineva in Grecia(halkidiki)???
andc
17th August 2007, 06:23
Nu a mai venit nimeni din Halkidiki? Cum e vremea pe-acolo? Nu a mai stat nimeni la Kriopigi Beach si la Sonia Village?
kvali
19th August 2007, 14:53
QUOTE(hotshut @ Aug 15 2007, 15:16)

pe 26 spre 27 august noapta pleaca cineva in Grecia(halkidiki)???
Noi plecam in 26-27Aug noaptea insa din Craiova. O luam pe la Calafat si ne putem intalni in Bg intr-un punct comun. Daca doriti, dati mail la keseanamaria@yahoo.com impreuna cu ceva numere de telefon mobile si putem discuta live despre problema.
marius4674
20th August 2007, 13:31
Salut. In 08 Septembrie voi pleca impreuna cu sotia in Grecia in peninsula Kassandra si vom sta la Kassandra Palace cu 51 Euro/noapte prin agentia Proturism. Intentionam sa plecam cu masina personala si am vrea sa vizitam Meteorele, Atena, Salonic si golful Toroneos. Am inteles ca taxa de pod de la Girgiu a fost scoasa dar oricum to pe acolo o sa plec. O sa postez cateva fotografii cand ma intorc, poate chiar de acolo (am un GPS ASUS A696 cu wireless). Multumesc mesajelor postate. M-au ajutat sa gasesc destinatii pentru vacanta
karmenutza01
20th August 2007, 13:54
Marius4674, eu m-am intors martea trecuta, pe 14 din Grecia. Ce pot sa-ti spun: taxa de pod de la Giurgiu nu s-a scos. Noi am platit-o si la plecare - 24 lei si la intoarcere - 6 euro.
Cred ca pentru Atena s-ar putea sa va mai trebuiasca pe parcurs o innoptare, e destul de departe de bratul Kassandra, vreo 600 de km. Sau sa aveti acolo unde sa innoptati, ca faceti cam o zi pe drum. La Meteora am fost si noi si am facut cu totul: dus, vizitat, plimbat, poze, intors cam 12 ore. Am plecat pe la 11 din Kalithea si am ajuns inapoi pe la 23. Drum foarte bun, taxa de autostrada 2 euro la intrare, 2 euro la iesire. Si intoarcerea inca 4 euro. Adica 8 euro.
Vacanta placuta si drum bun!
ariel71
21st August 2007, 12:21
salutare !
plecam pe 30 spre 31.08 (ora 4) spre grecia-hanioti,suntem 3 masini daca vrea cineva sa ni se alature....(e-mail oana_andrus@yahoo.com)
noi avem cazare din 01.09 ,dar am hotarit dupa ce intram in grecia (pe 31) sa facem popas si sa raminem peste noapte undeva aproape de granita iar dimineata sa plecam linistiti (avem cu noi un bebe de 1 an)
vom gasi unde sa innoptam la intrarea in grecia?? cam cit ne-ar costa cazarea?
a fost cineva cazat la hotel sousouras in hanioti?? ar fi dragut(a) sa ne impartaseasca ceva impresii?
dar ceva relatari mai recente despre tranzitarea bulgariei?? (am auzit de la cineva intors de curind de niste amenzi.......brrrrrr de peste 100 E si au cazut la pace doar cu spaga de 100 E,altfel le ridica permisul
eddingro
21st August 2007, 13:04
QUOTE(ariel71 @ Aug 21 2007, 13:21)

salutare !
plecam pe 30 spre 31.08 (ora 4) spre grecia-hanioti,suntem 3 masini daca vrea cineva sa ni se alature....(e-mail oana_andrus@yahoo.com)
noi avem cazare din 01.09 ,dar am hotarit dupa ce intram in grecia (pe 31) sa facem popas si sa raminem peste noapte undeva aproape de granita iar dimineata sa plecam linistiti (avem cu noi un bebe de 1 an)
a fost cineva cazat la hotel sousouras in hanioti?? ar fi dragut(a) sa ne impartaseasca ceva impresii?
dar ceva relatari mai recente despre tranzitarea bulgariei?? (am auzit de la cineva intors de curind de niste amenzi.......brrrrrr de peste 100 E si au cazut la pace doar cu spaga de 100 E,altfel le ridica permisul
M-am întors recent din Grecia.
În Bulgaria totul e ok. Dacă circuli și tu normal. Mai ales că spui că ai un bebe la bord.
Au șoselele ok. Nu prea trec prin localități + autostrăzi. Așa că românașii noștri bagă gaz puternic. La viteze foarte mari (cum am văzut și eu că bagă ai noștri; bolizi, nu alceva...) nici nu apuci să reduci la radar etc.
Circulă normal și nu vei avea nici o problemă. Oricum se circulă mai bine ca în România.
Eu am fost la 7 dimineața în Giurgiu și la ora 18 eram la hotel în Gerakini.
Drum bun!
leelloo
21st August 2007, 15:47
QUOTE(eddingro @ Aug 21 2007, 12:04)

M-am întors recent din Grecia.
În Bulgaria totul e ok. Dacă circuli și tu normal. Mai ales că spui că ai un bebe la bord.
Au șoselele ok. Nu prea trec prin localități + autostrăzi. Așa că românașii noștri bagă gaz puternic. La viteze foarte mari (cum am văzut și eu că bagă ai noștri; bolizi, nu alceva...) nici nu apuci să reduci la radar etc.
Circulă normal și nu vei avea nici o problemă. Oricum se circulă mai bine ca în România.
Eu am fost la 7 dimineața în Giurgiu și la ora 18 eram la hotel în Gerakini.
Drum bun!
Buna! cum a fost la Gerakini, unde ai fost cazat?
Noi plecam pe 1 sept noaptea, si nu prea am gasit lume care sa fi fost pana acum p-acolo...
Daca se poate sa povestesti mai mult despre traseu, plecam pt prima data in Grecia cu masina.
anami
21st August 2007, 19:07
QUOTE(ariel71 @ Aug 21 2007, 13:21)

salutare !
Cam la 15 km dupa ce treci granita este Hotel Agnantio; in orasul Sidirokastro mai sunt vrei doua. Noi am facut anul trecut popas si vom face si anul asta la Agnantio, tot din motiv de bebe mic. Este un hotel nou si f frumos, camere mari,elegante: 40 euro/camera cu mic dejun inclus. E greu sa gasesti pret mai mic doar pt o noapte.
ulluh reis
22nd August 2007, 07:44
Daca vreti sa va luati o vacanta la Hotel Australia de pe bratul Kassandra, statiunea Fourka Beach ganditi-va bine inainte. Cateva imagini http://forum.softpedia.com/index.php?autom...&album=1234.
Micul dejun, numit continental de fetele de la agentia Big Travel (niste "adevarate") consta zilnic din ou fiert (o data e omleta si o data ochiuri), o felie de cascaval, una de sunca, unt, dulceata si o zeama ingrozitoare numita cafea. In rest statiunea e draguta pentru cine nu cauta discoteci
costin.belea
22nd August 2007, 08:21
salutare,
pe 05.09 plecam in Potidea.
A fost cineva acolo, vreau cateva impresii in special despre hotelul Golden Beach.
Multumesc,
vlad35
22nd August 2007, 11:33
Salutare !
Stie cineva un loc / pret pentru inchiriat ATV-uri in Sithonia ?
Multumesc si vacanta placuta tuturor ?
ariel71
22nd August 2007, 12:01
multumesc mult leello si eddingro ptr informatii
in mod sigur nu vom goni prin bulgaria,tocmai de aceea plecam cu o zi mai devreme, nu vom fi stresati de timp doar plecam in concediu
revin cu intrebarile (poate...poate) : a fost cineva cazat la hotel sousouras in hanioti? plaja e buna? sunt probleme la cazare ?
cum este in hanioti?
concediu placut si distractie la maxim celor care abia pleaca
bun venit celor abia sositi ,asteptam cat mai multe impresii (speram ca bune) de la voi
leelloo
22nd August 2007, 12:50
ce info??
eddingro
22nd August 2007, 14:11
QUOTE(leelloo @ Aug 21 2007, 16:47)

Buna! cum a fost la Gerakini, unde ai fost cazat?
Noi plecam pe 1 sept noaptea, si nu prea am gasit lume care sa fi fost pana acum p-acolo...
Daca se poate sa povestesti mai mult despre traseu, plecam pt prima data in Grecia cu masina.
Bulgaria ~500km.
Am plecat din București la 5 dimineața.
Drum DN5 / E70 / E85 drum comun până în Ruse
Am făcut plinul în București (OMV - benzină proastă)
Giurgiu vamă: buletin
Taxă pod: 22,ceva => 23 lei, nu primești rest. (La întoarcere 6E)
Bulgari vignetă: 5E-7 zile sau 13E-1 lună. Primești vigneta de pus pe parbriz și chitanța de păstrat.
Ruse: O bucată ai E70 + E85, apoi o iei pe E85. Drumul 5. Mergi după indicatoare de Sofia. Un drum în oraș cu ceva porțiuni în lucru.
Biala: are un pod în lucru. Este făcut un ocol prin Tsenovo (o intersecție cu indicatoare galbene de Sofia). Eu am mers (sâmbăta) direct, prin Biala, pe pod (e cu semafor). E mai scurt.
După Biala ai intersecție. O iei pe E83. Drumul 3. Indicatoare Sofia. Nu știu unde dă varianta de ocolire Biala.
Plevna: drum de centură cu intrare și ieșire pe el. Atenție la intrare și ieșire pe centură.
Soseaua asta dă în autostrada A2 / E70. Nu se plătește nimic.
Ajungi în Sofia. Iei drumul de centură. Atenție la intrarea pe centură. Treci de pod și faci bucla prin dreapta pentru a intra pe centură. Indicator Kulata. Drumul 18 / E79.
Pe centură sunt ceva gâtuiri drum îngustat pentru că se lucrează.
Tot mergi (drept, treci de mai multe intersecții) până ajungi la un semafor în pantă (tu cobori). Acolo te poziționezi în stânga (o vei lua la stânga) este iesirea de pe centură pe drumul de Kulata. Drumul 6 / E79. Un drum cu piatră, la un moment dat și cu linie de tramvai. (la întoarcere indicator Russe / Varna)
La Pernik o iei pe Drumul 1 / E79. Indicator Kulata. Nu e nici o problemă.
Granițe: buletin. Este Duty Free.
Grecia Gerakini ~200km.
Grecia: după graniță benzinării o mulțime. 95 fără plumb la 0,9... - 1,1...E.
Ai indicatoare cu duiumul. După indicatorul în limba greacă urmează indicatorul cu litere latine. Totul e ok.
Drum 63 / E79. Autostradă în lucru. Nu se plătește nimic.
Indicatoare spre Serres. Nu se intră în Serres.
În Lefkonas ai intersecție. O iei pe Drumul 12. Indicator Thessaloniki. (la întoarcere indicator Bulgaria. Super)
În apropiere de Salonic se intră pe autostrada A2 / E90. Nu se plătește nimic.
Ai o buclă în Efkarpia. (la întoarcere indicator Serres) Treci de pod și faci bucla la dreapta pentru a intra pe Perifereiaki Odos - Centură - Ring Road (important la întoarcere) - tot autostradă. Indicatoare Halkidiki (Chalkidiki) la dus - Ring Road la întors.
Apoi drept, tot înainte. Ai mai multe intersecții dar tu ești drept -> Chalkidiki.
Atenție. autostrada e pentru Kassandra.
Urmărești și indicatoare Nea Moudania
Atenție nu se intră în Nea Moudania. Acum se face stânga. Indicator Poligyros, Sithonia. Atenție spre Poligyros sunt indicatoare și prin Salonic dar nu le bagi în seamă.
Vezi și: http://maps.yahoo.com
Drum bun!
ariel71
22nd August 2007, 15:54
SCUZE LEELLO ptr confuzie, am vrut sa-i multumesc lui anami ptr informatia despre cazarea la intrarea in grecia,
din graba.......(asa-i cand esti la munca si vrei sa faci mai multe dar esti cu gandul la concediu)
oricum drum bun si concediu placut leello
wallkunst
23rd August 2007, 09:55
Intors luni seara din Halkidiki.Total spaga politie bulgari 60 eur (oprit de 2 echipaje-fara motiv concludent-viteza mica-70 /h).Am observat o ostilitate inexplicabila a bulgarilor fata de romani.La o terasa unde am oprit sa mancam erau la o masa alaturata 2 politai care se uitau la noi si ne injurau
.Foarte ostili la vama-scandal daca plateam cu monezi-nu dadaeau rest corect,etc.Am oprit la un refugiu sa ne mai dezmortim (la intoarcere,pe la 5 dimineata) si a aparut ca de nicaieri un ciudat cu fata plina de sange ,beat si-mi spunea sa-l duc si pe el 5 km.M-am rastit la el,ca se uita pe geam in masina,mai mai sa traga de portiera.Am sarit imediat in masina si am plecat.Daca vede cineva vreo borna kilometrica prin Bulgaria sa mi-o arate si mie,ca eu nu am vazut.Singurii hoti la drumul mare pe care i-am intalnit-Politia Bulgara.Daca aveti intrebari,va raspund cu placere.Ciao.
ariel71
23rd August 2007, 10:29
cred ca au devenit foarte obraznici(asta ca sa nu fiu vulgara,ca ar merita alte epitete) politistii bulgari
s-a cotizat puternic anul asta
oare reclamatii nu se pot face? chiar sunt de capul lor? ministerul nostru de externe,in afara de avertizarea de pe site,nu face CHIAR NIMIC
SI DACA REFUZI? ce la ei e obligatoriu sa platesti amenda pe loc?si daca-mi ia permisul,oare nu e obligat sa-mi dea o dovada ? doar nu ramai in bulgaria pina ti-l restituie?
va intreb deoarece sotul meu in mod sigur daca v-a fi prins de radar ca n-a respectat restrictiile va plati,in caz contrar.....
ei mizeaza pe faptul ca pleci in concediu si nu ai timp si nici chef de scandal
imi pare rau wallkunst ca n-ai cheltuit banii pe altceva
mai bine ne povestesti unde ai fost cazat,cum e apa,plaja.....hotelul
bogdan10
23rd August 2007, 12:35
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 10:55)

Intors luni seara din Halkidiki.Total spaga politie bulgari 60 eur (oprit de 2 echipaje-fara motiv concludent-viteza mica-70 /h).Am observat o ostilitate inexplicabila a bulgarilor fata de romani.La o terasa unde am oprit sa mancam erau la o masa alaturata 2 politai care se uitau la noi si ne injurau

.Foarte ostili la vama-scandal daca plateam cu monezi-nu dadaeau rest corect,etc.Am oprit la un refugiu sa ne mai dezmortim (la intoarcere,pe la 5 dimineata) si a aparut ca de nicaieri un ciudat cu fata plina de sange ,beat si-mi spunea sa-l duc si pe el 5 km.M-am rastit la el,ca se uita pe geam in masina,mai mai sa traga de portiera.Am sarit imediat in masina si am plecat.Daca vede cineva vreo borna kilometrica prin Bulgaria sa mi-o arate si mie,ca eu nu am vazut.Singurii hoti la drumul mare pe care i-am intalnit-Politia Bulgara.Daca aveti intrebari,va raspund cu placere.Ciao.
1) In zona unde mergeai cu 70 km/h si ai fost oprit, ce limitare de viteza era?
2) La terasa unde mancai, de unde sti ca bulgarii te injurau?
wallkunst
23rd August 2007, 12:38
QUOTE(bogdan10 @ Aug 23 2007, 13:35)

1) In zona unde mergeai cu 70 km/h si ai fost oprit, ce limitare de viteza era?
2) La terasa unde mancai, de unde sti ca bulgarii te injurau?
cred ca ai ceva personal cu mine
Am si eu o intrebare:ai condus pe drumul asta prin Bulgaria pana in Grecia?
bogdan10
23rd August 2007, 12:49
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 13:38)

cred ca ai ceva personal cu mine
Am si eu o intrebare:ai condus pe drumul asta prin Bulgaria pana in Grecia?
Nu am nimic cu tine. Da am condus prin Bulgaria de 2 ori anul acesta ( doua drumuri dus-intors) si nu am avut probleme cu "militienii" lor.
ariel71
23rd August 2007, 14:45
QUOTE(bogdan10 @ Aug 23 2007, 13:49)

Nu am nimic cu tine. Da am condus prin Bulgaria de 2 ori anul acesta ( doua drumuri dus-intors) si nu am avut probleme cu "militienii" lor.
cand ai fost in grecia? te intreb deoarece in ultimele 2-3 saptamani am auzit de la cunostinte si am citit in forum ca domnii "ceafa lata,minte putina" nu se mai multumesc doar cu 5-10 E spaga
cunostintele mele au trebuit sa dea 100 E ca sa nu le dea amenda de 200 E( asa cel putin pretindea politistu bulgar)
daca e sa dai spaga inteleg foarte repede engleza(si chiar romana) daca faci figuri turuie doar pasareste(bulgareste) asa incat poate pretinde ca ai facut orice
probabil ca ai fost norocos (ai mers noaptea ? )
spune-ne si noua,celor care n-am plecat inca,pe ce ruta ai mers ,poate e mai buna din punctul de vedere al radarelor si limitarilor timpite de viteza
andserb
23rd August 2007, 15:07
QUOTE(ariel71 @ Aug 23 2007, 15:45)

cand ai fost in grecia? te intreb deoarece in ultimele 2-3 saptamani am auzit de la cunostinte si am citit in forum ca domnii "ceafa lata,minte putina" nu se mai multumesc doar cu 5-10 E spaga
cunostintele mele au trebuit sa dea 100 E ca sa nu le dea amenda de 200 E( asa cel putin pretindea politistu bulgar)
daca e sa dai spaga inteleg foarte repede engleza(si chiar romana) daca faci figuri turuie doar pasareste(bulgareste) asa incat poate pretinde ca ai facut orice
spune-ne si noua,celor care n-am plecat inca,pe ce ruta ai mers ,poate e mai buna din punctul de vedere al radarelor si limitarilor timpite de viteza
Curios, senzatia mea era ca de vreo doi ani incoace, lucrurile s-au mai calmat la Sud de Dunare. Eu am facut 4 ani la rand acest drum, ultima oara in iunie, si de la an la an, am avut parte de mai putine echipaje. Reteta succesului: sistem de detectare a radarului si cumintenie la volan. M-am abtinut prin localitati, am mers tare pe unde am putut, am avut grija in jurul Sofiei, in Ruse, si langa Plevna (pe unde stiam ca mai sunt baieti cu chipiul dat pe spate, ascunsi in cucuruz). Grija mare la limitarile de viteza, ei le iau foarte in serios! In plus, parca n-as plange de mila chiar tuturor soferilor din Romania. M-au depasit, nu de putine ori si nu pe autostrada, masini de-ale noastre care goneau cu 160-170. Oameni buni, la viteza asta, cam pe peste tot in Europa, ti se trantesc amenzi zdravene si afli cum e sa fii din nou pieton, cel putin pentru vreo trei luni. Flori, bomboane si felicitari n-am auzit sa se dea pentru asa ceva. Ca sa inchei: noaptea, pe la 3 jumatate, eram in Giurgiu, la ora 3 dupa-masa eram in Sithonia.
investman
23rd August 2007, 15:08
QUOTE(bogdan10 @ Aug 23 2007, 12:49)

cand ai condus nene? ca s-a schimbat de curand codul rutier la ei!!! de aia sunt asa agresivi. si daca ai scapat multumeste cerului si nu te da viteaz pana nu faci cunostinta cu militianul haparet. 
deci repet, DE CURAND S-AU INNASPRIT AMENZILE LA BULGARI!
pentru cine nu crede, sa arunce un ochi aici: http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-33...F521/0/ZDvP.pdf
chiar daca este in bulgara in primul paragraf catre final se vede ce cod este modificat de actualul.
in prezent lucrurile stau asa:
0-10 km/h - 10 leva
11-20 km/h - 30 leva
21-30 km/h - 100 leva
31-40 km/h - 150 leva si o luna suspendare
41-50 km/h - 200 leva si doua luni suspendare
peste 51 km/h - 250 leva si trei luni suspendare
soferul care depaseste a doua oara cu peste 31 km/h primeste amenda de 300 de leva si suspendare 3 luni...
asa ca nu va mai dati cu parerea cand vin oamenii si va zic ca au incaltat-o!
bogdan10
23rd August 2007, 15:22
QUOTE(ariel71 @ Aug 23 2007, 15:45)

In Grecia am fost in iunie iar pe litoralul lor acum 3 1/2 saptamani. Ruta catre Grecia a fost cea clasica: Giurgiu-Ruse-Bjala-Plevna-Sofia-Kulata. Am mers ziua (la ora 05:00 dimineata intram la bulgari). Am intalnit si eu echipaje de "militieni" dar am avut grija la curbe si rampe/pante sa ma incadrez in limitarea de viteza astfel incat sa nu ma agate! In aliniamente am mers si cu 20-30 km/h mai mult. Pe drum au fost destui "viteji" cu nr. de Romania pe care ulterior, pe unii dintre ei, i-am vazut opriti de echipaje.
Sunt destui pe acest forum cat si pe www.daciaclub.ro care nu au avut probleme cu "militienii" bulgari, deci acest lucru ar trebui sa iti ridice semne de intrebare! Circulau regulamentar cei care se plang ca au fost opriti? Oare cand vor invata unii romanii sa respecte legea (indiferent de tara unde se afla) si nu isi vor mai plange de mila atunci cand sunt prinsi "cu mata in sac"?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.