Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129

costin_radu

QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 16:16) *
Ti-am scris intr-un post anterior ca vina apartine agentiilor de turism care nu au cunoscut configuratia hotelului. Acest tip de camere sunt mai rare decat apartamentele. In acceptiunea turistica se numesc garsoniere si au un pat matrimonial si un set format dintr-o canapea (extensibila) si 2 fotolii. Ca dimensiune sunt 1si1/2 fata de o dubla. Ele apar la colturile cladirii sau ca redimensionare a unor spatii utile. Daca hotelul are (de exemplu) doar o singura camera de acest fel, ea se repartizeaza in ordinea sosirii clientilor, atribuindu-se primului solicitant. Pentru urmatorii se mediaza cu agentia locala diverse solutii. Managerul hotelului nu poate strica echilibrul cazarilor pentru 1-2 cazuri izolate. In schimb, agentia locala care lucreaza cu mai multe hoteluri poate propune solutii. Nu toate solutiile gasite sunt convenabile turistului. Se poate propune o extraplata, schimbarea categoriei de confort, etc., aceste solutii trebuiesc inscrise in voucher in asa fel incat sa te poti deconta cu agentia care ti-a vandut excursia.
'
Vina ? care vina ? sunt mai multe.si a agentiei si a celor de aici .fiecare cu vina lui.problema camerei sau cea a receptionerilor care dau dovada de un minimum de politete fata de un turist ?faptul ca suntem romani inseamna ca trebuie sa fim tratati altfel ? apropos, ca o paranteza corect se scrie " trebuie inscrise ","a trebui" este un verb impersonal.\
In alta ordine de idei , eu am platit acest bilet cu o luna in urma.in mod normal , hotelul care a acceptat rezervarea acestui tip de camera nu trebuia sa REZERVE acseasta camera ptr noi ??la data stabilita ?de ce trebuie sa ma intereseze pe mine ca turist faptul ca ei fac niste greseli elementare care dauneaza concediului meu ?
Constat ca e f usor de gasit scuze ptr ei ,dar ptr noi, care suferim de pe urma incompetentei unui lant de persoane care ar trebui sa faca tot ca BANII pe care i-am platit sa isi regaseasca valoarea in calitatea serviciilor e greu de gasit o solutie.
apropos, cele 4 stele .........e vina agentiei ??nu . e vina grecilor , care pastreaza o categorie la un asemenea nivel.
nu o sa fiu de acord cu ce ai scris mai sus dintr-un considerent simplu care se pierde in multimea explicatiilor tale:
am platit ceva de care nu beneficiez, si sunt tratat cu fundul de oameni care ar trebui sa faca totul ca sa transforme o situatie jenanta pentru toata lumea in una rezonabila.
.punct.restul sunt amanunte cu care imi bat oricum capul in loc sa-mi vad linistit de concediul meu platit , nu gratuit.
pentru cei care vor sa plece in alta tara :maaare atentie foarte mare atentie . informati-va f bine despre locatia in care vreti sa va petreceti un concediu linistit.altfel o sa patiti ca noi.
andc
Costin, receptionerul spunea ca dupa ora 12 iti va schimba camera... este aproape ora 18, nu au schimbat-o?
Edgrimex are dreptate: adreseaza-te politiei turistice... dar prima data informeaza-l pe receptier, sau si mai bine pe managerul hotelului ca o faci... roaga-i sa iti listeze - pentru ca tu nu ai imprimanta acolo si formularul de reclamatie http://www.gnto.gr/EmentorImages/File/down...mplaints_en.doc , din link ul dat de dracon...

edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 17:26) *
'
Vina ? care vina ? sunt mai multe.si a agentiei si a celor de aici .fiecare cu vina lui.problema camerei sau cea a receptionerilor care dau dovada de un minimum de politete fata de un turist ?faptul ca suntem romani inseamna ca trebuie sa fim tratati altfel ? apropos, ca o paranteza corect se scrie " trebuie inscrise ","a trebui" este un verb impersonal.\
In alta ordine de idei , eu am platit acest bilet cu o luna in urma.in mod normal , hotelul care a acceptat rezervarea acestui tip de camera nu trebuia sa REZERVE acseasta camera ptr noi ??la data stabilita ?de ce trebuie sa ma intereseze pe mine ca turist faptul ca ei fac niste greseli elementare care dauneaza concediului meu ?
Constat ca e f usor de gasit scuze ptr ei ,dar ptr noi, care suferim de pe urma incompetentei unui lant de persoane care ar trebui sa faca tot ca BANII pe care i-am platit sa isi regaseasca valoarea in calitatea serviciilor e greu de gasit o solutie.
apropos, cele 4 stele .........e vina agentiei ??nu . e vina grecilor , care pastreaza o categorie la un asemenea nivel.
nu o sa fiu de acord cu ce ai scris mai sus dintr-un considerent simplu care se pierde in multimea explicatiilor tale:
am platit ceva de care nu beneficiez, si sunt tratat cu fundul de oameni care ar trebui sa faca totul ca sa transforme o situatie jenanta pentru toata lumea in una rezonabila.
.punct.restul sunt amanunte cu care imi bat oricum capul in loc sa-mi vad linistit de concediul meu platit , nu gratuit.
pentru cei care vor sa plece in alta tara :maaare atentie foarte mare atentie . informati-va f bine despre locatia in care vreti sa va petreceti un concediu linistit.altfel o sa patiti ca noi.

Ti-am recomandat mai sus sa chemi politia turistica, ei sunt singurii care pot lua o masura imediata, pot stabili cui apartine vina, pot obliga agentia locala sa suporte costurile alternative. Cercetarea lor este foarte rapida (max. 2-3 ore). Nu trebuie sa dai zeci de declaratii, sa-ti pierzi timpul cu ei, va fi o audiere a nemultumirilor tale probate cu actele care ti-au fost inmanate la achitarea excursiei. Nu trebuie sa faci nici o deplasare, vin ei la hotel, iar audierea are loc la o cafea in barul/restaurantul hotelului. Cercetarea sesizarii se face in timpul in care voi va petreceti linistiti concediul. Daca ai dreptate, agentia si hotelul vor trebui sa suporte diferentele de cazare la solutii alternative. Daca nu, va trebui sa te multumesti cu conditiile actuale sau sa platesti diferenta.
andc
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 18:03) *
Ti-am recomandat mai sus sa chemi politia turistica, ei sunt singurii care pot lua o masura imediata, pot stabili cui apartine vina, pot obliga agentia locala sa suporte costurile alternative. Cercetarea lor este foarte rapida (max. 2-3 ore). Nu trebuie sa dai zeci de declaratii, sa-ti pierzi timpul cu ei, va fi o audiere a nemultumirilor tale probate cu actele care ti-au fost inmanate la achitarea excursiei. Nu trebuie sa faci nici o deplasare, vin ei la hotel, iar audierea are loc la o cafea in barul/restaurantul hotelului. Cercetarea sesizarii se face in timpul in care voi va petreceti linistiti concediul. Daca ai dreptate, agentia si hotelul vor trebui sa suporte diferentele de cazare la solutii alternative. Daca nu, va trebui sa te multumesti cu conditiile actuale sau sa platesti diferenta.

Corect, si uite link-ul lor: http://www.ellada.net/travelinfo/tourism_police.html
numarul lor de telefon este 171 apelabil de pe tot teritoriul GR la orice ora.
Bafta, speram ca macar ei sa te ajute.
costin_radu
QUOTE(andc @ Aug 5 2007, 17:49) *
Costin, receptionerul spunea ca dupa ora 12 iti va schimba camera... este aproape ora 18, nu au schimbat-o?
Edgrimex are dreptate: adreseaza-te politiei turistice... dar prima data informeaza-l pe receptier, sau si mai bine pe managerul hotelului ca o faci... roaga-i sa iti listeze - pentru ca tu nu ai imprimanta acolo si formularul de reclamatie http://www.gnto.gr/EmentorImages/File/down...mplaints_en.doc , din link ul dat de dracon...

Receptionerul , ieri , mi-a promis solemn ca astazi imi da doua camere una single ptr prietenul nostru si una double cu un extra bed.fara sa platesc nimic "extracharge".
Astazi m-a dus cu vorba cam 2 ore, ca pe la ora 16 sa-mi spuna ca el nu mi-a promis nimic , razandu-mi in fata.Verba volant.........
A mai venit inca unul care mi-a spus ca aceasta camera in care am dormit noaptea trecuta este conforma voucherului. Eu deja sunt satul de tot ce s-a intamplat .
Avand in vedere ce s-a intamplat , sunt foarte sceptic si in privinta rezolvarii cu ajutorul politiei turistice. nu voi reusi decat sa imi distrug cu totul concediul.
O sa fac o plangere pe acel link ( nu trebuie imprimanta , trebuie doar sa completez formularul si sa-l trimit pe mail ). O sa vb si cu ceilalti nemultumiti sa faca acelasi lucru.
Astazi aceeasi situatie ca cea din ziua in care am venit.Clienti nemultumiti de calitatea camerelor , se certau cu receptionerii.de data asta nu erau romani . aceeasi politica " dormiti in seara asta acolo si maine vedem , va dam alta camera "

Mi-am adus aminte ceva ce am uitat sa va spun . celalalt grup de romani care aveau probleme cu una din camere, au platit un bonus pentru " seaside view"
Am fost martor cand receptionera le-a ras in nas spunand ca ei nu au asa ceva in oferta si sa se certe cu agentia care le-a vandut biletele.Asa ca aveti grija ce platiti si ce se ofera in realitate.
Carino
QUOTE(antonela @ Aug 3 2007, 11:34) *
Urmeaza sa plecam pe 31 august, prin agentia Carpe Diem Travel in Hakidiki, bratul Kassandra, hotel Portes Palace, langa Nea Potidea. Imi poate spune cineva mai multe despre acest hotel, despre agentie, locuri de vizitat, preturi skijet, daca se pot face scufundari....etc ? biggrin.gif ...Va multumesc.

Salutare,
31.08 plecati din RO sau 31 in Halkidiki?
Noi trebuie sa fim in 31 la greci in Halkidiki,Psakoudia...plecam 2 familii cu 1 masina din Cluj,vrem sa iesim pe la Giurgiu...Daca vreti putem stabilii alte detalii...
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 18:21) *
A mai venit inca unul care mi-a spus ca aceasta camera in care am dormit noaptea trecuta este conforma voucherului. Asa ca aveti grija ce platiti si ce se ofera in realitate.

ea vb cu tur operatorul si cei de acolo ne recomanda o camera " triple suite superior plus extra bed" .intreb ce inseamna asta in termeni normali ?

Am recitit cu mai multa atentie posturile tale anterioare. Tur operatorul a recomandat "un apartament de trei paturi cu un pat suplimentar" iar agentia din RO v-a incasat dubla cu pat suplimentar (70%) plus un pat pentru fetita (gratis). In concluzie: ati primit ceea ce ati platit. A cere hotelului sa va dea alt spatiu decat cel platit, pe gratis, inseamna sa fortati nota.
Va doresc un concediu placut, chiar daca va fi mai "studentesc"!

costin_radu
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 23:11) *
ea vb cu tur operatorul si cei de acolo ne recomanda o camera " triple suite superior plus extra bed" .intreb ce inseamna asta in termeni normali ?

Am recitit cu mai multa atentie posturile tale anterioare. Tur operatorul a recomandat "un apartament de trei paturi cu un pat suplimentar" iar agentia din RO v-a incasat dubla cu pat suplimentar (70%) plus un pat pentru fetita (gratis). In concluzie: ati primit ceea ce ati platit. A cere hotelului sa va dea alt spatiu decat cel platit, pe gratis, inseamna sa fortati nota.
Va doresc un concediu placut, chiar daca va fi mai "studentesc"!

trebuie sa mentionez ca s-a strecurat o greseala de redactare.tour operatorul ne-a recomandat o camera triple superior cu un extra bed asta am platit asta scrie pe voucher !!
camera triple superior am vazut cum arata, la niste vecini . este o camera mai mare decat un double cu un pat suplimentar.
edgrimex, tu chiar nu ai nicio legatura cu hotelul asta sau cu una din agentii ? ca prea tii cu ursul........
nu am fortat deloc nota . vreau doar ce am platit , nici mai mult , nici mai putin.si sa nu fiu tratat diferit fata de ceilalti turisti chiar si daca unii turisti romani ne-au facut de ras prin grecia.prin adaugarea ultimei propozitii din postul tau , deja ma faci vinovat, fara argumente, de parca eu am gresit cu ceva in toata tarasenia asta.pentru tine , ce scrie la mine in voucher " triple superior + extra bed" inseamna double cu extra bed ???? dai dovada de un subiectivism cel putin suspect ptr mine.
corinaccb
QUOTE(costin_radu @ Aug 6 2007, 01:11) *
trebuie sa mentionez ca s-a strecurat o greseala de redactare.tour operatorul ne-a recomandat o camera triple superior cu un extra bed asta am platit asta scrie pe voucher !!
camera triple superior am vazut cum arata, la niste vecini . este o camera mai mare decat un double cu un pat suplimentar.
edgrimex, tu chiar nu ai nicio legatura cu hotelul asta sau cu una din agentii ? ca prea tii cu ursul........
nu am fortat deloc nota . vreau doar ce am platit , nici mai mult , nici mai putin.si sa nu fiu tratat diferit fata de ceilalti turisti chiar si daca unii turisti romani ne-au facut de ras prin grecia.prin adaugarea ultimei propozitii din postul tau , deja ma faci vinovat, fara argumente, de parca eu am gresit cu ceva in toata tarasenia asta.pentru tine , ce scrie la mine in voucher " triple superior + extra bed" inseamna double cu extra bed ???? dai dovada de un subiectivism cel putin suspect ptr mine.

Imi pare foarte rau pentru concediul tau distrus dar sa stii ca in Halkidiki toti grecii sunt niste mizerabili si au o problema speciala cu romanii. Ne trateaza pe toti ca pe niste gunoaie, fara sa conteze prea mult daca faci scandal sau figuri.
Am fost acum 2 ani la hotel Athos de "4 stele", cu demipensiune. Camerele au fost niste bungalowuri mizerabile, instalatia de clima era semi-functionala si servirea la masa infecta. Am avut tratament aproape normal doar pe plaja unde consumam pe bani. Vreau sa-ti spun ca n-am sa mai pun niciodata piciorul in Grecia si ca am cheltuit mai mult decat la un hotel de 5 stele AI din Antalya.
Eu spun sa incerci cat poti sa te relaxezi pentru ca nu cred ca o sa reusesti sa rezolvi ceva cu nesimtitii aia. Si din pacate, noi romanii gasim cate ceva bun in orice dezastru, venim acasa si uitam foarte repede, fara sa dam in judecata agentia prin care am plecat sau hotelul la care am mers.
Oricum, macar cand te intorci acasa fa o reclamatie la OPC-ul local si una pe net la OPC Bucuresti (asa nu se poate musamaliza totul).
costin_radu

QUOTE(corinaccb @ Aug 6 2007, 15:37) *
Imi pare foarte rau pentru concediul tau distrus dar sa stii ca in Halkidiki toti grecii sunt niste mizerabili si au o problema speciala cu romanii. Ne trateaza pe toti ca pe niste gunoaie, fara sa conteze prea mult daca faci scandal sau figuri.
Am fost acum 2 ani la hotel Athos de "4 stele", cu demipensiune. Camerele au fost niste bungalowuri mizerabile, instalatia de clima era semi-functionala si servirea la masa infecta. Am avut tratament aproape normal doar pe plaja unde consumam pe bani. Vreau sa-ti spun ca n-am sa mai pun niciodata piciorul in Grecia si ca am cheltuit mai mult decat la un hotel de 5 stele AI din Antalya.
Eu spun sa incerci cat poti sa te relaxezi pentru ca nu cred ca o sa reusesti sa rezolvi ceva cu nesimtitii aia. Si din pacate, noi romanii gasim cate ceva bun in orice dezastru, venim acasa si uitam foarte repede, fara sa dam in judecata agentia prin care am plecat sau hotelul la care am mers.
Oricum, macar cand te intorci acasa fa o reclamatie la OPC-ul local si una pe net la OPC Bucuresti (asa nu se poate musamaliza totul).

pentru mine oricum concediul este distrus, stam doar pentru copii, incercam sa-i facem sa nu simta nimic din tot ceea ne deranjeaza pe noi.
sunt foarte multe de spus,cand ma intorc o sa fac un review complet si cat mai detaliat cu putinta, fotografii si filme.
vreau ca macar cei ce vor sa ajunga pe aici sa se lamureasca ce-i asteapta.
astazi, am vrut sa mergem la plaja.surpriza : trenuletul care trebuia sa ne asigure transportul la plaja (cam 1 km ), era defect !!!:))
pe plaja , trebuia ca hotelul sa asigure consumatie gratuita ( la all inclusive),rulota de pe plaja care asigura acest serviciu era incuiata.
peste tot , pe plaja, pe drum , in statiune e PLIN DE GUNOAIE.
oameni buni , sunt un om care se duce cu cortul pe munte,nu fac nazuri , dar aici , este O COCINA.
Sa nu ma credeti subiectiv. Este crudul adevar. O sa vb cu ceilalti romani nemultumiti ( sunt f multi )sa posteze pe un blog pe care o sa-l deschid special ptr aceasta probema. Grecia si suprizele placute sau neplacute oferite in concediul romanilor plecati in cautarea "paradisului grecesc"
Jah

Grecii in general nu sunt mizerabili, chiar din contra. Dar cum agentiile de la noi au niste adaosuri incredibile si foarte mult bun simt, nu fac contracte decat cu cele mai distruse hoteluri si cu proprietari cu care se potrivesc perfect la furaciuni.
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 6 2007, 01:11) *

Iti spun sincer ca nu am nici o legatura nici cu hotelul vostru sau cu vreun altul, nici cu agentiile de turism. Am calatorit foarte mult si am stat mult timp in hoteluri. In termeni hotelieri extra bed inseamna pat pliant, pentru care poti fi incasat pana la 50% din tariful unui loc normal. Este la latitudinea hotelului daca incaseaza sau nu. Triple superior inseamna trei locuri de adult si nu presupune un spatiu mai mare al camerei. De aceea am scris ca agentia a vandut un serviciu fara sa cunoasca configuratia hotelului. Am explicat de asemenea ca dimensiunile camerelor pot fi diferite, fie din constructie, fie din amenajari ulterioare. Voucherul vostru este pentru camera cu trei paturi de adult si un pat pliant. Daca hotelul nu are in oferta camera cu trei paturi de adult decat in garsoniera sau apartament, voucherul vostru a creat toata aceasta tevatura. In realitate managerul hotelului ar fi putut sa va dea o camera cu spatiu mai larg in care sa incapa toate paturile si sa mai aveti si loc de miscare. Aceasta decizie este din pacate la latitudinea lor si nu pot fi obligati in nici un fel.
Stiu ca esti destul de incordat de situatia neplacuta in care va aflati, asa ca trec cu vederea anumite remarci ale tale. Cand am vorbit de concediu studentesc am facut o aducere aminte a noptilor petrecute in cabane, pe priciuri, cand trebuia sa ne-ntoarcem cu totii la comanda.
In concluzie: mai mult ca sigur ca exista o comanda ferma intre agentie si hotel cu numarul de camere ce vor fi ocupate in date calendaristice fixe; din verificarea comenzii si repartizarea pe camere a rezultat raspunsul angajatului hotelului si al Elenei ca ati primit ce ati platit; eroarea vine de la agentia din Ploiesti care va incerca sa va paseze cu discutii legate de pret, de neintelegere a comenzii, etc.; daca te consideri nedreptatit de agentia din GR sau de hotel, apeleaza la politia turistica, ei fiind in masura sa ceara si sa verifice oferta-comanda-voucher si sa ia masuri imediate; scrisul la EOT (Autoritatea GR in turism) este apa de ploaie deoarece ei se ocupa de alte probleme.
Te cred in tot ce ai scris pe forum, am incercat sa te ajut sa lamuresti aceasta situatie, nu te consider vinovat de aceasta situatie. Concediu placut in continuare.
gabi_c

Sa stii ca nu sunt de acord cu tine. Am fost de mai multe ori in Halkidiki, printre care la hotelurile Ammon Zeus-Kalithea si Dolphin Beach-Possidi si nu am avut nici o neplacere. Hotelurile respectau nr de stele, 4 respectiv 3. La hotelul Dolphin Beach am avut un apartament si nu ne-a placut camera data initial din motive subiective...a fost suficient sa ne adresam receptiei si ne-a fost schimbata imediat cu una cu vedere la mare. Serviciile prestate de greciicu care am intrat eu in contact, au fost la fel pt toti, indiferent de nationalitate. Grecia e minunata si sper sa ai mai mult noroc data viitoare.

PS.Ati observat ca in general se plang de conditiile gasite acolo cei care se duc cu chilipiruri? Cauta cea mai ieftina oferta pe care o gasesc de la te miri ce agentie de turism si chiar se asteapta sa gaseasca ce li sa promis...cred ca romanii (unii) sunt inca naivi si chiar cred ca l-au apucat pe D-zeu de picior cand gasesc astfle de oferte. Nu inteleg de ce nu-si pun semne de intrebare de la inceput, cand vad diferentele intre preturile mici si conditiile super ce li se ofera. In fine, ca o concluzie, ca sa nu aveti concediu stricat, daca nu aveti bani de strainatate, desi e la moda, mai bine ramaneti in Romania. Si evident ca sunt de acord ca exista si exceptii si imi pare rau pt cei ce au parte de ele.
corinaccb
QUOTE(gabi_c @ Aug 6 2007, 18:41) *
Sa stii ca nu sunt de acord cu tine. Am fost de mai multe ori in Halkidiki, printre care la hotelurile Ammon Zeus-Kalithea si Dolphin Beach-Possidi si nu am avut nici o neplacere. Hotelurile respectau nr de stele, 4 respectiv 3. La hotelul Dolphin Beach am avut un apartament si nu ne-a placut camera data initial din motive subiective...a fost suficient sa ne adresam receptiei si ne-a fost schimbata imediat cu una cu vedere la mare. Serviciile prestate de greciicu care am intrat eu in contact, au fost la fel pt toti, indiferent de nationalitate. Grecia e minunata si sper sa ai mai mult noroc data viitoare.

PS.Ati observat ca in general se plang de conditiile gasite acolo cei care se duc cu chilipiruri? Cauta cea mai ieftina oferta pe care o gasesc de la te miri ce agentie de turism si chiar se asteapta sa gaseasca ce li sa promis...cred ca romanii (unii) sunt inca naivi si chiar cred ca l-au apucat pe D-zeu de picior cand gasesc astfle de oferte. Nu inteleg de ce nu-si pun semne de intrebare de la inceput, cand vad diferentele intre preturile mici si conditiile super ce li se ofera. In fine, ca o concluzie, ca sa nu aveti concediu stricat, daca nu aveti bani de strainatate, desi e la moda, mai bine ramaneti in Romania. Si evident ca sunt de acord ca exista si exceptii si imi pare rau pt cei ce au parte de ele.

Nu am fost la un hotel ieftin! Am platit 2100 Euro pentru 2adulti +1 copil 10nopti cu demipensiune. Ne-am gandit ca 4 stele in Grecia trebuie sa fie comparabile cu 5 in Turcia dar nici vorba. Si apropo de PS-ul tau concluzia ta este gresita. Si daca ti-a placut Halkidiki inseamna ca nu ai avut bani de ceva mai bun!
anami
QUOTE(corinaccb @ Aug 6 2007, 20:19) *
Nu am fost la un hotel ieftin! Am platit 2100 Euro pentru 2adulti +1 copil 10nopti cu demipensiune. Ne-am gandit ca 4 stele in Grecia trebuie sa fie comparabile cu 5 in Turcia dar nici vorba. Si apropo de PS-ul tau concluzia ta este gresita. Si daca ti-a placut Halkidiki inseamna ca nu ai avut bani de ceva mai bun!

Turismul nu se masoara numai in stele. 5 stele in Tunisia, Turcia si chiar Bulgaria sunt intradevar foarte bune ca servicii de masa si cazare dar sunt doar un kitch confortabil. Zona Antalya si all inclusive-ul au fost inventate de niste baieti destepti care faceau afaceri la nivel mondial in turism si care erau "informati" de caderea comunismului si atunci au creat aceste zone unde mirajul este ca "mananci cat poti"; exact ce-si doreau scapatii din lagarul comunist, printre care ne numaram si noi. Doar ca noi am ajuns ultimii ca deobicei. Altfel, jos palaria pt serviciile de acolo!

Cand mergi in Grecia platesti si pt ca te afli in Grecia; asa cum platesti si in Italia, unde hotelurile de 3 stele nu sunt deloc grozave si nici nu mananci cat iti incape in burta. Acelasi lucru se intampla si pe Coasta de Azur unde hotelurile sunt modeste , cu exceptia celor exclusiviste si a celor de 5 stele dar care costa pe noapte cam jumate dintr-un sejur in Antalya.Si in Turcia exista diferente de la o zona la alta; cu pretul pe care-l platesti in Antalya&zona nu cumperi un sejur comparabil in Marmaris. Asta pt ca aceasta este o zona cu adevarat turistica, vestigii antice, istorie,etc. nu stiu daca ma intelegi rolleyes.gif ! Sunt zone turistice care nu depind de moda de moment pt ca au ce vinde :istorie, spirit etc. Pt unii conteaza; ca dovada ca oamenii au vizitat Grecia intotdeauna si o vor face in continuare. Asta este la fel cu situatia in care Parisul isi permite sa fie murdar si parizienii nu foarte amabili iar in hotelurile lor de 3 stele deabia incap 2 persoane iar extrabed nu exista. Si totusi Parisul este si va fi plin de turisti.

In alta ordine de idei, cand cumperi un salam sau o bluza te uiti atent la masura, termen, E-uri, etc. Cand cumperi un sejur e muuuuuult mai important, de aceea trebuie sa te informezi muuuult mai serios si sa-ti cunosti cu adevarat drepturile pe care le ai, u sa umbli dupa ce nu ai pierdut niciodata.
Asa cum spuneam anterior (am dat si un link unde se poate citi contractul-cadru), se incheie obligatoriu in agentie un contract cu turistul , care va asigur ca este in favoarea acestuia 100%. Trebuie insa sa stii asta, sa fii informat si mai ales sa uzezi de prevederile lui. Este adevarat ca in 99 % din situatii agentiile sunt de vina pt ca nu informeaza turistul corect si se reped sa ii ia banii pt ca apoi sa ingroase obrazul cand iese scandal. Eu personal as fi intrebat ce dimensiuni are o camera in care respira 4 persoane; m-as fi uitat apoi pe site-ul hotelului si as fi vazut ca oferta respectiva NU EXISTA. Oare de ce? Pt ca asa cum spunea edgrimex agentia romaneasca a vandut camera dubla +extrabed +infant. In normele de reglementare a activitatilor turistice scrie ca pliantele, site-urile si alte forme de publicitate si informare a turistului pot fi invocate in cazul unor reclamatii. Ce sa invoci cand hotelul nu vinde triple superior, nu are in oferta?
Trebuie sa fim atenti si sa ne cunoastem drepturile tocmai pt ca serviciile romanesti sunt prestate iresponsabil, cu singurul scop de a se imbogati; tocmai pt ca cei de la OPC au salarii f mici si atunci nu vei vedea amenzi prea mari si nici cine stie ce despagubiri, fiindca au si ei nevoie de o spaguta. Problema este la noi, nu in Grecia. Au si ei problemele lor, dar sunt altele.
edgrimex
QUOTE(corinaccb @ Aug 6 2007, 20:19) *

Fac si eu un calcul elementar: in sezon camera de hotel este maximum intre 75-85 Eur/noapte cu mic dejun inclus, cazarea ar fi maximum 850 Eur/10 nopti, demipensiune inseamna cina (aproximativ 60-70 Eur/zi) rezulta ca la prepaid 2100Eur ai alternative: ori ai trecut costul total (prepaid + ce ati cheltuit extra) ori si-a tras consortul bani de cosnitza.
costin_radu
Vreau sa postez ptr ultima data despre acest subiect.
Sa trag niste concluzii, ptr noi si ptr ceilalti care citesc acest post .
In primul rand vreau sa imi cer scuze in fata lui edgrimex, cred ca a fost bine intentionat in ce a afirmat ,dar s-a axat strict doar pe subiectul camerei necorespunzatoare.
Pe mine ma nemultumesc si alte lucruri aici.
Conlcuzia corecta in cazul camerei este ca firma care a recomandat si a vandut camera triple superior + extrabed, a facut o recomandare gresita.
Ni s-a promis ceva si am primit altceva.Aici grecii nu au nicio vina.
greselile grecilor sunt altele:
1 ce m-a deranjat cel mai mult, tratamentul diferit la care am fost supusi fata de alti turisti de alte nationalitati.
2.niciun pic de respect fata de niste turisti care le platesc serviciile ( ma refer la personalul de la receptie ) modul in care ne-au tratat a fost o continua bataie de joc.
3.au facut promisiuni pe care nu le-au respectat, ne-au aratat mai multe camere care erau ok ptr noi , ne-au promis ca a 2-a zi ne vom muta in camera promisa a 2-a zi razandu-ne in nas si afirmand ca nu au spus niciodata asa ceva.
4.starea jalnica a hotelului care nu merita categoria afisata la intrare si in orice oferta.
5.serviciile promise inexistente, sau in stare precara. ( trenulet ptr transportul la plaja circa 1 km si barul de pe plaja nefunctional...etc)
6.mizeria 'de nedescris in jurul hotelului si in toata " statiunea "
Ce mai ma deranjeaza si asta in general aici ca si pe alte forumuri romanesti este atitudinea unor romani care vad in ceilalti orice altceva decat romani ca si ei care au nevoie de putin ajutor.Cred ca nu exista popor mai expert in arta de a-si lovi semenii sub centura ca poporul roman.
Cineva mai sus ne recomanda sa stam acasa daca nu ne permitem sa mergem in strainatate.ma abtin sa-i dau raspunsul pe care-l merita , constat doar ca sunt unii care traiesc cu capul in nori si uita sa mai coboare cu picioarele pe pamant.
de ce nu vreau sa-mi petrec concediul in romania ? tocmai din cauza unor oameni ca cei mai sus mentionati , si a altor multor specimene care fac natia asta de ras.
vreau concluzionez cu niste mici sfaturi.
1,.cand plecati in afara tarii , studiati foarte bine ofertele , cititi multe review-uri RECENTE despre locatia dorita ale unor turisti care si-au petrecut sejurul acolo.
2.cautati locuri nefrecventate de turisti romani , este un factor de aprecierea categoriei , cu cat mai multi romani , cu atat serviciile si locatia este mai proasta . criteriiile de alegere fiind comune.
3.statiunea Kriopigi Beach este o groapa de gunoi ,am fost in Hanioti astazi , alta viata.
4.nu va zgarciti la bani, dati 100-200 euro in plus si NU alegeti cea mai ieftina oferta in aceeasi categorie.
5. alegeti demipensiune.all inclusive este bun doar in bulgaria sau turcia.
6.daca mai aveti sange de roman adevarat in voi , nu lasati nimic de la voi, cereti-va drepturile pe care le-ati platit , si care v-au fost prezentate in ofertele alese.poate o sa schimbam ceva din imaginea asta de fraieri care inghit orice, manelisti retarzi , si generatori de gunoaie.
7. incercati sa va ajutati conationalii in orice imprejurare,nu-i mai loviti si voi atunci cand sunt la greu . ganditi-va ca poate nu au la cine sa apeleze. si se uita in jur cautatnd un minim ajutor.

bafta si concedii minunate
corinaccb
QUOTE(edgrimex @ Aug 6 2007, 21:11) *
Fac si eu un calcul elementar: in sezon camera de hotel este maximum intre 75-85 Eur/noapte cu mic dejun inclus, cazarea ar fi maximum 850 Eur/10 nopti, demipensiune inseamna cina (aproximativ 60-70 Eur/zi) rezulta ca la prepaid 2100Eur ai alternative: ori ai trecut costul total (prepaid + ce ati cheltuit extra) ori si-a tras consortul bani de cosnitza.

Atat am platit doar pentru "serviciile" oferite acolo. Am mai cheltuit pe linga (drum, beri, sucuri, inghetate, etc) cam 1500 Euro. Prost si scump!!!
corinaccb
QUOTE(anami @ Aug 6 2007, 21:07) *
Turismul nu se masoara numai in stele. 5 stele in Tunisia, Turcia si chiar Bulgaria sunt intradevar foarte bune ca servicii de masa si cazare dar sunt doar un kitch confortabil. Zona Antalya si all inclusive-ul au fost inventate de niste baieti destepti care faceau afaceri la nivel mondial in turism si care erau "informati" de caderea comunismului si atunci au creat aceste zone unde mirajul este ca "mananci cat poti"; exact ce-si doreau scapatii din lagarul comunist, printre care ne numaram si noi. Doar ca noi am ajuns ultimii ca deobicei. Altfel, jos palaria pt serviciile de acolo!
Cand mergi in Grecia platesti si pt ca te afli in Grecia; asa cum platesti si in Italia, unde hotelurile de 3 stele nu sunt deloc grozave si nici nu mananci cat iti incape in burta. Acelasi lucru se intampla si pe Coasta de Azur unde hotelurile sunt modeste , cu exceptia celor exclusiviste si a celor de 5 stele dar care costa pe noapte cam jumate dintr-un sejur in Antalya.Si in Turcia exista diferente de la o zona la alta; cu pretul pe care-l platesti in Antalya&zona nu cumperi un sejur comparabil in Marmaris. Asta pt ca aceasta este o zona cu adevarat turistica, vestigii antice, istorie,etc. nu stiu daca ma intelegi rolleyes.gif ! Sunt zone turistice care nu depind de moda de moment pt ca au ce vinde :istorie, spirit etc. Pt unii conteaza; ca dovada ca oamenii au vizitat Grecia intotdeauna si o vor face in continuare. Asta este la fel cu situatia in care Parisul isi permite sa fie murdar si parizienii nu foarte amabili iar in hotelurile lor de 3 stele deabia incap 2 persoane iar extrabed nu exista. Si totusi Parisul este si va fi plin de turisti.

In alta ordine de idei, cand cumperi un salam sau o bluza te uiti atent la masura, termen, E-uri, etc. Cand cumperi un sejur e muuuuuult mai important, de aceea trebuie sa te informezi muuuult mai serios si sa-ti cunosti cu adevarat drepturile pe care le ai, u sa umbli dupa ce nu ai pierdut niciodata.
Asa cum spuneam anterior (am dat si un link unde se poate citi contractul-cadru), se incheie obligatoriu in agentie un contract cu turistul , care va asigur ca este in favoarea acestuia 100%. Trebuie insa sa stii asta, sa fii informat si mai ales sa uzezi de prevederile lui. Este adevarat ca in 99 % din situatii agentiile sunt de vina pt ca nu informeaza turistul corect si se reped sa ii ia banii pt ca apoi sa ingroase obrazul cand iese scandal. Eu personal as fi intrebat ce dimensiuni are o camera in care respira 4 persoane; m-as fi uitat apoi pe site-ul hotelului si as fi vazut ca oferta respectiva NU EXISTA. Oare de ce? Pt ca asa cum spunea edgrimex agentia romaneasca a vandut camera dubla +extrabed +infant. In normele de reglementare a activitatilor turistice scrie ca pliantele, site-urile si alte forme de publicitate si informare a turistului pot fi invocate in cazul unor reclamatii. Ce sa invoci cand hotelul nu vinde triple superior, nu are in oferta?
Trebuie sa fim atenti si sa ne cunoastem drepturile tocmai pt ca serviciile romanesti sunt prestate iresponsabil, cu singurul scop de a se imbogati; tocmai pt ca cei de la OPC au salarii f mici si atunci nu vei vedea amenzi prea mari si nici cine stie ce despagubiri, fiindca au si ei nevoie de o spaguta. Problema este la noi, nu in Grecia. Au si ei problemele lor, dar sunt altele.

Am fost si in Franta, Italia, Spania, Germania, Austria, etc. Am fost sa vizitez si nu m-au interesat foarte mult conditiile de cazare, dar vrea sa-ti spun ca toti s-au purtat frumos si civilizat si nu au facut diferente intre noi si alti turisti. In perioada estivala, cu copilul dupa mine am cu totul alte pretentii. Nu ma duc sa vizitez ci aleg un Resort in care sa stau linistita si sa-mi stiu copilul in siguranta!!!
B84JMY
costin_radu, sincer imi pare rau pentru tine, am patit si eu ceva asemanator, dar muuult mai bine decat tine, in sensul ca in pliantele de la agentia din Romania nu erau prezentate si furnicile care misunau prin camera si nici WCul care canta noaptea.
De aceea anul asta plecam fara rezervare, pentru a putea alege la fata locului, Halkidiki fiind destinatia noastra. Ce spui, din ce ai vazut pana acum, am putea gasi cazare pe cont propriu, mai convenabila decat prin agentii avand in vedere ca vrem sa plecam pe 18 august? As prefera vilele mai mici, nu neaparat la hotel de 4 stele, nu lux, dar ceva civilizat si curat.

Incearca sa uiti cele intamplate si distreaza-te pt a le face in ciuda, e pacat sa-i lasi sa-ti strice tot concediul! Cand te intorci poti sa reiei razboiul cu agentia de aici!
edgrimex
QUOTE(corinaccb @ Aug 6 2007, 22:41) *
Atat am platit doar pentru "serviciile" oferite acolo. Am mai cheltuit pe linga (drum, beri, sucuri, inghetate, etc) cam 1500 Euro. Prost si scump!!!

Intr-adevar!!! Nu am vrut sa trag eu concluzia aceasta, de aceea am glumit putin. Este adevarat ca in ultimii 5 ani preturile au crescut cu 10-12% pe an insa nu am reusit sa cheltuim peste 1300 - 1500 Eur/3 saptamani doua persoane cu toate fitzele. In anii in care se platea in drahme nu puteam cheltui peste 1200 USD in 3 saptamani.
costin_radu
QUOTE(B84JMY @ Aug 6 2007, 22:54) *
costin_radu, sincer imi pare rau pentru tine, am patit si eu ceva asemanator, dar muuult mai bine decat tine, in sensul ca in pliantele de la agentia din Romania nu erau prezentate si furnicile care misunau prin camera si nici WCul care canta noaptea.
De aceea anul asta plecam fara rezervare, pentru a putea alege la fata locului, Halkidiki fiind destinatia noastra. Ce spui, din ce ai vazut pana acum, am putea gasi cazare pe cont propriu, mai convenabila decat prin agentii avand in vedere ca vrem sa plecam pe 18 august? As prefera vilele mai mici, nu neaparat la hotel de 4 stele, nu lux, dar ceva civilizat si curat.

Incearca sa uiti cele intamplate si distreaza-te pt a le face in ciuda, e pacat sa-i lasi sa-ti strice tot concediul! Cand te intorci poti sa reiei razboiul cu agentia de aici!

eu zic ca in principiu ar fi cea mai buna idee.am vazut in Hanioti niste vile superbe.
Iti alegi ce vrei , nu te trezesti cu surprize neplacute aici si privesti la fata unui receptioner grec care isi zambeste in barba cu subinteles.
cu mancarea nu-ti face probleme, sunt taverne destule cu mancare f buna si variata.
este o varianta sigura in care gusturile si pretentiile tale iti vor fi satisfacute.
renunta la agentiile romanesti care au oferte " loz in plic".cand le deschizi s-ar putea sa citesti " necastigator"
si mai ai un avantaj :negocierea.poti obtine un pret mai bun daca stii sa negociezi.
anami
QUOTE(corinaccb @ Aug 6 2007, 22:54) *
Am fost si in Franta, Italia, Spania, Germania, Austria, etc. Am fost sa vizitez si nu m-au interesat foarte mult conditiile de cazare, dar vrea sa-ti spun ca toti s-au purtat frumos si civilizat si nu au facut diferente intre noi si alti turisti. In perioada estivala, cu copilul dupa mine am cu totul alte pretentii. Nu ma duc sa vizitez ci aleg un Resort in care sa stau linistita si sa-mi stiu copilul in siguranta!!!

Aici ai si tu dreptate peacefingers.gif . Dar nu vei gasi asa ceva in Gr; nu asta promoveaza ei. Corect este ca agentul de turism sa ne informeze; deasta tot zic de acel contract in baza caruia chiar poti sa le iei banii la sosirea in tara fie si pt faptul ca ai fost gresit informat.
anami
coolspeak.gif
QUOTE(B84JMY @ Aug 6 2007, 22:54) *

coolspeak.gif Bravo! Cu siguranta veti fi multumiti. Uitati-va de exemplu pe postul despre Vourvouru, unde nu exista turism organizat, si veti vedea ca toata lumea este f multumita. Grecia e plina de locuri minunate si turismul /agroturismul este f dezvoltat; multe pensiuni frumoase, curate, cochete. E pacat sa ne stricam vacantele in turism organizat special pt romani.
antonela
QUOTE(Carino @ Aug 5 2007, 22:56) *
Salutare,
31.08 plecati din RO sau 31 in Halkidiki?
Noi trebuie sa fim in 31 la greci in Halkidiki,Psakoudia...plecam 2 familii cu 1 masina din Cluj,vrem sa iesim pe la Giurgiu...Daca vreti putem stabilii alte detalii...

Pe 31.08 plecam din RO, dar noi plecam cu autocarul (anul asta biggrin.gif ), deci din pacate, nu va putem insoti. Imi pare rau.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.