Halkidiki
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

Aurelian2
@bucurdi, ai PM.

amia
QUOTE(karmenutza01 @ Jul 22 2007, 09:02) *
Am citit acest forum si m-am hotarat si eu sa ma inregistrez. Imi place pentru ca aici am gasit foarte multe informatii despre ce ma interesa pe mine.
Am o intrebare la care nimeni, pe alte forumuri, nu a stiut sa imi raspunda: exista in Grecia GPL pentru masina? Noi o sa plecam (fam cu 2 copii - din care o fetita de 2 ani) pe 4 august, dimineata pe la 3-4, spre Halkidiki - Kalithea. Masina noastra are si GPL si as vrea sa stiu daca exista pe acolo, ca ne consuma destul de mult, nu ne-ar ajunge ce luam din Bulgaria. In Bulgaria stiu sigur ca este, ca am mai fost.
Multumesc anticipat.

Karmenutza 01,ne-am intors si noi de 2 zile din Halkidiki-Neos Marmaras.In legatura cu GPL,am gasit in Grecia,la iesire din Salonic.Pretul era cam 0,58 Euro/litru.E o benzinarie AEGEAN.Deci cum vii dinspre Salonic,spre Halkidiki,(noi am plecat chiar de la Turnul Alb),ca punct de reper,vei trece pe langa Lidl(dreapta),pe langa IKEA(stanga).In drum mai este un AEGEAN,pe dreapta(cum vii de la Salonic),treci de el si la vreo 2 Km il gasesti pe cel cu GPL,pe partea stanga.Nici noi n-am fi stiut ,daca n-am fi intrebat(intamplator la primul Aegean).Chiar inainte de benzinaria respectiva,e sus indicator cu Aeroport dreapta.Nu stiu,poate n-am fost destul de explicita,dar sper sa va descurcati.Ca punct de reper-IKEA.Noi am ali mentat de 2 ori cu GPL acolo.Daca mai vrei sa intrebi ceva,cu placere.Amia
artemisa24
pt. cine a fost de curand pe bratul Kassandra...la ce pret e apa minerala? tin sa spun ca-mi place f. mult si nu stiu daca merita sa ma car cu cateva sticle......................in Hanioti sau pe langa e vreun supermarket mai mare????????????????
lady Di
salut, noi vrem sa plecam pe 13 august , cam pe la 3 dimineata, in halkidiki; o sa trecem pe la bechet. mai merge cineva atunci in directia aceea sa ne intalnim eventual? in grecia o sa stam la green paradise aproape de nea moudania. a mai fost cineva acolo si ne poate da ceva amanunte? vom calatori cu autoturismul. multumesc.
dobrebogdan
QUOTE(costinradu @ Jul 31 2007, 11:01) *
Plecam din ploiesti la ora 12 noaptea ...preconizez ca la ora 1 cel tarziu suntem in bucuresti
plecam la ora asta pentru ca vreau sa evit aglomeratia de pe centura Sofiei, si soarele necrutator.
daca vrei sa discutam amanunte intra pe yahoo messenger : Id = rombytecomputers

Ok, ramane sa stabilim unde ne intalnim la ora 1 in Bucuresti. Id-ul meu de messenger este bogdandobre2003@yahoo.com.
codruta27
QUOTE(lady Di @ Aug 1 2007, 14:13) *
salut, noi vrem sa plecam pe 13 august , cam pe la 3 dimineata, in halkidiki; o sa trecem pe la bechet. mai merge cineva atunci in directia aceea sa ne intalnim eventual? in grecia o sa stam la green paradise aproape de nea moudania. a mai fost cineva acolo si ne poate da ceva amanunte? vom calatori cu autoturismul. multumesc.

De ce nu incercati varianta Clafat-vidin? Marea majoritate a celor din zona, trec folosesc varianta aceasta si nu Bechetul!
semacaus
QUOTE(Dennis_the_DJ @ Jul 10 2007, 11:40) *
Salutare tuturor. Plec pe 27 iulie tocmai din Zalau spre Halkidiki. Am bilet la Macedonian Sun. Vreau sa trec pe la Calafat. Stie careva ceva despre trecerea Dunarii cu BAC-ul? Costuri, alte chestii care mi-ar putea fi de folos? Precizez ca e prima oara cand plec in Grecia. Despre Macedonian Sun, stie careva ceva?
In speranta ca o sa ma informati cu cate ceva...va multumesc.

Despre macedonian sun gasesti multe aici pe forum,..... dar nu te du pe la Calafat,.... e groaznic drumul daca o iei prin Caransebes, mai bine iesi direct la Bechet e acelasi lucru, tot cu bacul se trece si ajungi in Bulgaria pe A2 dupa Vratsa.
Daca il pierzi , astepti 2-3 ore si vine din nou,.... circula nonstop, costa 20 euro de masina si 3 euro de persoana peste 7 ani, favorizeaza tirurile ca alea platesc 75 euro . In rest la bulgari trebuie platita vigneta de drum, 7 euro pe saptamana sau 13 pe o luna si neaparat trebuie mers regulamentar acolo, sunt f. multi militieni flamanzi, .... pana la 50 de m de frontiera cu Grecii au stat cu radarul . La greci nu aveti treaba si e f usor sa va descurcati.
semacaus
QUOTE(artemisa24 @ Aug 1 2007, 13:59) *
pt. cine a fost de curand pe bratul Kassandra...la ce pret e apa minerala? tin sa spun ca-mi place f. mult si nu stiu daca merita sa ma car cu cateva sticle......................in Hanioti sau pe langa e vreun supermarket mai mare????????????????

Chiar in Hanioti am cumparat apa cu 0,4 euro sticla de la supermarket, dar atentie .... e apa plata , daca vrei apa minerala gasesti un singur sortiment si ala e cam naspa.
artemisa24
QUOTE(semacaus @ Aug 1 2007, 15:59) *
Chiar in Hanioti am cumparat apa cu 0,4 euro sticla de la supermarket, dar atentie .... e apa plata , daca vrei apa minerala gasesti un singur sortiment si ala e cam naspa.

stiu ca nu prea au apa minerala sau in orice caz, nu grozava. de asta si mai intreb...................imi este cam greu sa ma car cu ea din RO avand in vedere ca plec cu autocarul confusedsmiley.png
semacaus
QUOTE(artemisa24 @ Aug 1 2007, 16:17) *
stiu ca nu prea au apa minerala sau in orice caz, nu grozava. de asta si mai intreb...................imi este cam greu sa ma car cu ea din RO avand in vedere ca plec cu autocarul confusedsmiley.png

Este apa destula oriunde, la orice supermarket , mai ales la Lydl ... e mai ieftina,..... dar e mai buna berea!
artemisa24
QUOTE(semacaus @ Aug 1 2007, 16:25) *
Este apa destula oriunde, la orice supermarket , mai ales la Lydl ... e mai ieftina,..... dar e mai buna berea!

pai tocmai mi-ai spus ca minerala nu e.................si mie imi place berea dar ingrasa................. laugh.gif
azalee73
QUOTE(rotnic @ Jul 18 2007, 14:02) *
Salut,

am rezervare pt Septembrie la Vila Christina, Metamorfossis, Halkidiki. A mai intrebat cineva, dar nu s-a primit inca raspuns. Chiar nu ne poate ajuta cineva cu ceva informatii? Pe Romadria scrie ca vila s-a renovat complet anul acesta. E adevarat? Ceva detalii despre plaja?

merci

Da Vila Christina din Metamorfossis a fost renovata . Arata foarte bine. Din pacate plaja e jalnica. Noi am facut plaja la Nikiti la 7 km. Nici nu se compara. In Metamorfossi e plin de pietre si alge. Si la Nikiti mai gasesti pietre dar pe portiuni mici si apa e super.
Rodiqui
Buna,

Acum mai este nevoie de pasaport ca sa mergi la greci sau e suficient numai buletinul? helpsmilie.gif
azalee73
QUOTE(Rodiqui @ Aug 2 2007, 14:46) *
Buna,

Acum mai este nevoie de pasaport ca sa mergi la greci sau e suficient numai buletinul? helpsmilie.gif

Cartea de identitate. Buletinul vechi nu merge.
danielllll
QUOTE(dobrebogdan @ Jul 31 2007, 09:46) *
Noi suntem doua familii cu o singura masina si fara gps rolleyes.gif care pleaca spre Gerakini - Halkidiki tot pe 3 august noaptea, dar din Bucuresti.
Pe la ce ora estimezi ca ajungi in Bucuresti, ca am vrea sa facem o caravana pana in Grecia biggrin.gif ?
Daca esti de acord iti multumim anticipat si asteptam raspuns.

Plec azi la ora 22 din Bucuresti daca esti interesat de mers in acelasi timp lasa-mi nr de tel. la bogdanspircu@antiseptica.ro si te voi suna in jurul orei 13 sa stabilim punct de intilnire intilnire
antonela
Urmeaza sa plecam pe 31 august, prin agentia Carpe Diem Travel in Hakidiki, bratul Kassandra, hotel Portes Palace, langa Nea Potidea. Imi poate spune cineva mai multe despre acest hotel, despre agentie, locuri de vizitat, preturi skijet, daca se pot face scufundari....etc ? biggrin.gif ...Va multumesc.
SSN19
M-am intors de curind de la Philoxenia, Psakoudia. Nu mai povestesc cum e acolo pentru ca sunt descrieri anterioare destul de exacte. Vreau doar sa va atrag atentia asupra radarelor din Bulgaria care sunt f. multe (eu am plecat la 3.30 am din Buc) si am prins 8 pina la granita cu Grecia. Avantajul este ca au radare vechi, TOATE in banda X si numai fixe (al meu Bel 995 nu a avut nici o problema). A doua chestiune a fost ca la intoarcere drumul de centura al Sofiei era blocat cu un maldar de pietris si nu era nici un indicator pe unde sa o iei. A trebuit sa intram in Sofia si dupa 1 h de bijbiiala am iesit, dar erau masini de RO care se invirteau de 3h pe acolo. Al treilea lucru este acela ca in Grecia nu ai voie cu detector de radar. Si sunt radare. La intoarcere era unul cu un pistol Laser care cred ca oprise 20 de masini inclusiv 2 de RO care treecusera pe linga mine. Daca va duceti in Salonic cu masina (si va recomand), aveti grija unde parcati pentru ca eu am parcat aiurea si am ramas fara numere la masina (nu-ti ridica masina dar iti iau numerele) si m-am ales cu 2 h de alergatura si 40 euri in minus. Salutari
leelloo
SSN19: Multumim de informartii, intr-adevar utile!!! peacefingers.gif
andc
QUOTE(lady Di @ Aug 1 2007, 14:13) *

!!! Aveti mare grija, noi am venit in iunie pe la Bechet!!! Daca nu d-ai spaga la bulgari stai de te zapacesti dupa tiruri care ocupa si banda de masini mici iar vamesii nici macar nu se sezizeaza. Aceeasi coloana imensa de tiruri era si la Bechet. Noi am trecut din bulgaria si cand ne-am pus la coada si am numarat cateva zeci de tiruri am crezut ca ma va apuca a doua zi acolo. Apoi a venit un vames bulgar si am zis:"colega cat stam aici?" si el a spus zambind "10 minute..." iar eu: " cat vrei ca sa ne treci in 10 minute?" ... eram 3 masini... el: "30Euro" ... eu" 20 Euro" el : "ok" i-am dat 20 Euro a ridicat bariere de pe sensul de intrare in Bulgaria si ne-a dus direct la bac. Nu am urcat pe bac ptr ca ne-a trimis in ghereta sa platim taxa de bac. Acolo tanti de la ghiseu o babeta bulgaroaica a spus "asteapta ca nu merge calculatorul" dar se vedea clar ca ea astepta ceva... m-am dus dupa vames si i-am spus ca, cotoroanta nu are chef de lucru... a venit vamesul si cateva minute au latrat unul la altul pe bulgara apoi baba ne-a dat chitantele si ne-a luat cate 26 Euro de masina. Am urcat pe bac printre tiruri. Am trecut repede intr-o jumatate de ora. Surpriza cand am coborat in Bechet aceleasi zeci de tiruri de la bac pana in vama romana. Am intrebat un politist de frontiera care se plimba pe-acolo " sefu cum iesim de-aici...?" el mi-a aratat spatiul verde de langa drumul de intrare in vama si a zis descurcati-va si voi... Asa ca am luat-o direct pe spatiul verde pana la casuta vamesilor care tocmai cotrobaiau prin bagajele unui sofer de tir turc. A venit un vames... " din grecia ?" - a intrebat el... pesemne ca ne-a vazut bronzati... Da am spus intinzand pasapoartele. S-a uitat in ele scurt si a spus "drum bun". Cand sa iesim din vama a venit o tanti cu un chitantier si a zis: "30 lei" "ptr ce?" am intrebat... " taxa de localitate" - a zis asa ca am mai scos cate 30 lei de masina.
Oricum eu sunt din Cluj si ma duc din nou in grecia in septembrie si desi e mai mult cu 300 de km ma duc pe la giurgiu unde trec peste pod si platesc doar 24 lei la romani si 6 Euro inapoi la bulgari dar nu mai stau dupa toate tirurile alea din vama ca sa ma urc pe bac si nici nu mai fac slalom pe spatiul verde si printre bancute ca sa trec prin vama....
andc
Salutare,

a fost cineva la Kriopigi Beach anul acesta? Poate sa ne de-a ceva detalii despre hotel si masa?
Dar la Sonia Village? noi mergem din 15 sept o saptamana la Kriopigi si din 22 sept o sapt la Sonia... am trecut prin fata pe la amandoua si am vazut cum arata exterior dar daca a fost cineva cazat la una din ele va rog impartasiti-ne ceva detalii...
Multumesc.
andc
QUOTE(antonela @ Aug 3 2007, 08:04) *
Urmeaza sa plecam pe 31 august, prin agentia Carpe Diem Travel in Hakidiki, bratul Kassandra, hotel Portes Palace, langa Nea Potidea. Imi poate spune cineva mai multe despre acest hotel, despre agentie, locuri de vizitat, preturi skijet, daca se pot face scufundari....etc ? biggrin.gif ...Va multumesc.

Am fost anul trecut , hotelul e frumos este de 4 stele si e plin de nemti prin Neckermann... plaja mie nu mi-a placut e jalnica si de la amiaza apa e foarte murdara datorita curentilor. Plaja e la golful Thermaikos pe unde trec si vapoarele spre Salonic. Privelistea e bestiala daca prinzi camere spre mare .. se vede Muntele Olimp chiar in fata peste mare... si luminile de la paralia Katerini... bine ca nu se aude si harmalaia.... sau din Platamounas... masa e ok dar fara sa consumi nimic platit, preturile sunt foarte mari la hotel !
costin_radu
Salutari la toti cititorii acestui thread din Kriopigi, Kasandra.
Am ajuns astazi la ora 12 la hotelul " kriopigi beach " 4*.
Il scriu cu litere mici ptr ca atat merita.Este cea mai mare bataie de joc pe care am trait-o in viata mea, am ajuns la 40 de ani ,cand credeam ca asa ceva nu mi se poate intampla,si totusi am patit-o astazi.
Am o mare rugaminte la cititorii acestui thread , daca cineva cunoaste pe cineva care este interesat de realizarea unui articol sau a unei emisiuni explicative asupra injosirilor si discriminarii pe care romanii le tariesc in acest hotel de 2 bani , va rog sa ma contacteze de urgenta.
O sa-l ajut sa descurce itele incurcate ale bataii de joc care se vrea " turismul in grecia "
organizat de niste smecheri greci cu concursul smecherilor romani pe spinarea fraierilor.In speta romanii care platesc bani multi pentru a beneficia de " frumusetile " unei tari cu un renume international.De la 12 de cand am ajuns in hotel pana la orele 17 nu am reusit sa ma cazez in camerele pe care le-am platit in avans,fiind pasat de catre receptioneri la firma care a avut grija de aceasta bataie de joc, la reprezentanta firmei locale a respectivei firme,precum o minge de ping-pong.suntem 11 persoane in aceasta situatie incredibila.cu banii luati si tratati cu sictir.daca vrei sa ajutati o familie careia concediul de vis i s-a transformat intr-un cosmar urat, va rog sa ma ajtati in luarea unor masuri care sa opreasca si sa previna repetarea unor astfel de fapte care sa va distruga " concediul de vis".nu vreau sa ma integrez in marea masa a ceor care spun : las-o asa ca merge .m-am saturat sa tot induram.trebuie sa facem ceva ptr asta.cine vrea sa ajute sa ma contacteze urgent , pana nu ma iau de gat cu ei .ptr ca mult nu mai am.
ATENTIE MARE !! la ce platiti si ce vi se ofera in realitate !intrebati oamenii care au fost in respectiva locatie in care vreti sa va petreceti concediul .Nu aveti incredere in minciunile indrugate de agentii si nu va lasati vrajiti de frumusetea fotografiilor, textelor si numarului de ' stele" care caracterizeaza o oferta .Realitatea este crunta , chiar si ptr mine care nu ma numar printre oamenii pretentiosi.
Pentru cei interesati o sa va ofer amanunte maine,acum sunt frant de oboseala drumului (14 ore ) de condus,si de discutiile interminabile cu reprezentantii hotelului si ai agentiei.

PS politistii bulgari nu si-au schimbat naravul.2 spagi de 10 euro fiecare mi-au permis continuarea drumului fara sa pierd timp la disutii.si asta a fost doar inceputul....cireasa pe tort a fost ce mi s-a intamplat la receptie si nu numai acolo.retineti numele acesta de hotel : KRIOPIGI BEACH si EVITATI-L !!!!
costin_radu
QUOTE(andc @ Aug 4 2007, 18:06) *
Salutare,

a fost cineva la Kriopigi Beach anul acesta? Poate sa ne de-a ceva detalii despre hotel si masa?
Dar la Sonia Village? noi mergem din 15 sept o saptamana la Kriopigi si din 22 sept o sapt la Sonia... am trecut prin fata pe la amandoua si am vazut cum arata exterior dar daca a fost cineva cazat la una din ele va rog impartasiti-ne ceva detalii...
Multumesc.

sa urmaresti " epopeea kriopigi beach " avem muuuuuulte de spus despre aceasta cocina cu 4 stele la intrare.
este incredibil cum putem fi prostiti pe banii nostri , aici ,inselatoria este ridicata la grad de arta.
andc
QUOTE(costin_radu @ Aug 4 2007, 22:38) *
sa urmaresti " epopeea kriopigi beach " avem muuuuuulte de spus despre aceasta cocina cu 4 stele la intrare.
este incredibil cum putem fi prostiti pe banii nostri , aici ,inselatoria este ridicata la grad de arta.

Hai serios.... de ce? cei de la agentie mi-au recomandat-o ca fiind ok si ii cunosc ... merg de ani de zile cu ei.... astept cu nerabdare sa-mi spui parerea ta!
leelloo
Costin, esti sigur ca vina nu ar putea fi a agentiei din romania care ti-a vandut biletele? ai luat all inclusive sau doar cazare?? poate ca teapa este a romanilor nu din partea grecilor, poate pe astia ar trebui sa ii iei de gat, cine stie... scratchchin.gif
Succes acolo, sa se rezolve cu bine si sa ai parte de concediu totusi...
andc
Sunt tare curios ce a parit costin la kriopigi beach... mai ales ca si eu ma duc acolo in septembrie... costin m-ai pus pe ganduri luni sun in GR la meli tour sa vad ce imi spun ei despre hotel. Eu am fost in halkidiki de mai multe ori prin mareea care i-au pachetele turistice de la meli tour si nu am avut niciodata probleme chiar daca am ales hoteluri mai slabute... e adevarat ca nu am ajuns niciodata mai repede de ora 20 la hotel, am dat voucherul si am primit cheia de la camera si un plic de la meli tour cu ceva pliante si cu o foaie prin care imi ureaza concediu placut si blabla. tipele de la meli sunt foarte amabile si saritoare de cate ori le-am sunat s-au prezentat... doar plateam serviciile...
E drept ca anul asta in iunie cand am fost la Palladium si am ajuns cu masina pe la 8 p.m. - unde la fel am primit pe loc cheia de la camera si Lina - tipa de la receptie mi-a spus sa ma grabesc ca masa e pana la 9 - erau niste cunoscuti veniti cu autocarul care au ajuns pe la ora 10 a.m. si mi-au spus ca nu le-a dat camera pana la ora 6 p.m. ... poate si cei de la hotel trebuie sa aranjaze camerele dupa ce acestea se elibereaza... ce sa zic sunt foarte foarte curios de ce a patit costin. Spune-ne te rog si agentia prin care ai mers - si agentia partenera din GR... oricum contrareclama e cea mai dureroasa ptr ei.
Hai sa iti spun cum am facut eu odata : am redactat o adresa prin care relatam toate neadevarurile si inadecventele de care m-am lovit la hotel si am trimis-o pe mail la agentia care vindea pachetele ... nu a fost in GR... cu precizarea ca daca nu i-au masuri sa indrepte lucrurile voi trimite mail-ul tuturor agentiilor de turism la care le gasesc adresa de mail din Ro... nu stiu cat efect a avut amenintarea sau cei de la receptie s-au saturat de circurile pe care le faceam, cert este ca a doua zi dimineata mi-au schimbat camera cu camera pe care am cerut-o.
BAFTA COSTIN !!! Da-i in gat sa vada ca si noi avem sange... nu doar englezii.
antonela
QUOTE(andc @ Aug 4 2007, 18:20) *
Am fost anul trecut , hotelul e frumos este de 4 stele si e plin de nemti prin Neckermann... plaja mie nu mi-a placut e jalnica si de la amiaza apa e foarte murdara datorita curentilor. Plaja e la golful Thermaikos pe unde trec si vapoarele spre Salonic. Privelistea e bestiala daca prinzi camere spre mare .. se vede Muntele Olimp chiar in fata peste mare... si luminile de la paralia Katerini... bine ca nu se aude si harmalaia.... sau din Platamounas... masa e ok dar fara sa consumi nimic platit, preturile sunt foarte mari la hotel !

Multumesc mult pt. raspuns. Bine ca avem all inclusive biggrin.gif . Si sa vedem ce excursii se pot face. Stii cumva ce sporturi nautice se fac si cat costa? Ai cumva poze de acolo? mersi mult...oricum... biggrin.gif
andc
QUOTE(antonela @ Aug 5 2007, 00:58) *
Multumesc mult pt. raspuns. Dar preturile pentru sporturile nautice...cum sunt? Ai cumva poze de acolo? mersi mult...oricum

Daca bine imi amintesc ca sa stai pe un colac mare si sa te traga in larg cu salupa 1 tura 2 pana ametea-i si iti dadea-i drumul de pe colac era 15 Euro... altele nu stiu... sorry.. Poze gasesti pe net cate vrei...
costin_radu
Acum m-am trezit.Dupa drumul de ieri si toate cele intamplate , ma mir ca am putut sa o fac la ora asta.
In fine , ma pregatesc ptr runda a 2-a.
Sa va spun , pe scurt ce s-a intamplat:
Intr-o nefericita zi , am luat decizia sa mergem in Grecia ptr petrecerea unui concediu de neuitat (nefasta premonitie ).
Impreuna cu sotia mea am inceput sa studiem ofertele pe internet ....micului nostru grup ( eu, sotia si fetita de 11 ani , ) , i s -a alaturat si un prieten bun care nu a fost in Grecia.Eu recomandandu-i-o cu inflacarare.
Am mai fost in alt an in Paralia Katerini la hotel Akropolis de unde am venit destul de multumit , nu neaparat de statiune ci de conditiile de cazare.
Am gasit cea mai convenabila oferta la acest hotel , Kriopigi Beach unde, neavand prea multi bani , am fost multumiti de oferta all-inclusive.
Ne-am gandit ca un hotel de 4 stele cu all inclusive ne poate oferi tot ce avem nevoie fara sa fim nevoiti sa cheltuim mult in plus.
Am contactat agentia Sirius din Ploiesti ,i-am rugat sa ne gaseasca bilet la acest hotel in urma cu cateva saptamani .Tour operatorul se numeste Mediterannean Holidays.
Am explicat angajatei de la Sirius situatia noastra
" Suntem 3 adulti si un copil de 11 ani si vrem o camera in care sa putem incapea toti 4 cu conditiile de confort corespunzatoare clasei hotelului."
ea vb cu tur operatorul si cei de acolo ne recomanda o camera " triple suite superior plus extra bed" .intreb ce inseamna asta in termeni normali ?
o camera mai mare decat una normala cu un pat extra in care veti avea spatiu suficiet ptr 4 persoane.
Am convins si o alta familie, prieteni de-ai nostri, sa ne urmeze in calatoria mirifica in "paradisul Halkidiki"
ei au luat un double cu extra bed.( au un copil de 9 ani )
Dupa aventura Bulgaria, pe care am s-o descriu in alt topic,ajungem la ora 12 in fata hotelului Kriopigi Beach 4*.
Aici , neluati in seama de receptionera hotelului , ( grup de 7 persoane care vorbeau romaneste ), imi iau inima in dinti dupa 10 minte si o interpelez.
predau voucherul si spun ca vrem sa ne cazam ptr ca suntem obositi de drum etc ( in engleza). tipa numai zambet ne spune ca se rezolva si sa asteptam.din acel moment nu ne-a mai bagat in seama.dupa 15 minute ma duc s-o intreb daca are vreo veste cu camera.nu ma baga in seama.se intoarce cu spatele si isi face de lucru.FOARTE amabila cu turistii greci si germani , ne ignora in continuare.o trimit pe sotie sa vorbeasca ptr ca eu deja eram cu nivelul de adrenalina la maxim dupa drumul greu si red bull-urile consumate.intre timp , observ un grup de 4 persoane , romane, care se agitau intr-un colt.aveau o problema , li s-a repartizat 2 camere una care corespundea cerintelor de pe voucher ( double 4*),dar cealalta un double cam de 2 stele cu diverse probleme.Oamenii erau disperati ptr ca ei au sperat sa primeasca o camera pe care au vazut-o in reclama hotelului .SFAT:niciodata sa nu va asteptati sa primiti ce vedeti in poze .asteptati-va la mai rau.eu stiam asta asa ca am incercat sa-i consolez, eventual sa negocieze cu receptionera sa le ofere o alta camera de calitate mai buna.In timp ce toate astea se derulau am inceput sa studiez receptia hotelului de PATRU STELE.aveam impresia ca sunt la un jalnic 2 stele din romania , si nu exagerez.mocheta uzata , canapele albe intial , acum innegrite , etc etc, in general totul este uzat si deteriorat oferind o priveliste jalnica pentru ochi.in fine , nu sunt prea pretentios asa ca trec peste asta . de altfel , o sa stam in camera si mai putin in receptie.
Intre timp (trecuse cam 1 ora )nimic inca nu se rezolvase.receptionera parca uitase de noi .Au venit alti turisti ( greci ) pe care i-a servit cu promptitudine , asa cum trebuia s-o faca un receptioner al unui hotel.2 perechi de greci fericiti au plecat cu cheile in mana.romanii deprimati si obositi , priveau cum ceilalti erau serviti asa cum trebuie.deja am inceput sa ma enervez.m-am dus la receptionera si am intrebat-o , din nou , ce se intampla cu cazarea noastra . imi spune ( tot cu zambetul pe buze)ca inca nu au o camera libera dar sa asteptam.M-am gandit ca , fiind o camera mai mare , nu au eliberat-o sau pregatit-o.intre timp , ceilalti romanii ajunsesera si ei pe culmile enervarii si au inceput sa discute cu receptionera care ii ignora complet.Prietenii nostri asteptau si ei in hol camera care nu mai venea.in tot acest timp am fost tratati cu ignoranta din belsug . atat .
deja nivelul meu de acceptare a scazut sub zero asa ca am luat fraiele in mana.m-am dus la receptionera si am rugat-o sa imi spuna ce se intampla.imi spune ca totul e ok si ca se rez in scurt timp.camera e gata , dar mai trebuie sa aduca paturile suplimentare.Prietenii nostri inca nu au camera.ceilalti , se cearta cu receptionera .intre timp , mai vin 3 perechi de greci care pleaca fericiti .era o situatie hilara , un grup de romani care asteptau deja de 2 ore sa primeasca camerele care nu veneau si altii , de alta nationalitate, care plecau fericiti in cateva minute . deja traiam drama turistului roman in alte tari.frustrant .imi da cheia , dar , stiind ce au patit ceilalti romani , i-am spus ca vreau sa vad camera intai.ajng in camera si surpriza ohmy.gif camera dubla , mica in care un angajat se chinia sa inghesuie cele doua paturi care nu aveau cum sa incapa decat in stanga si in dreapta patului central dublu.unul dintre ele venea chiar deasupra aerului conditionat. spatiu, mai ramaneau cam 20 cm in care sa ne miscam 4 persoane.ma intrebam daca asta este " triple superior with extra bed ". eu vedeam doar un double in care se chinuiau sa inghesuie 2 paturi.ma duc iar in receptie.acolo prietenii nostri se certau cu receptionera impreuna cu ceilalti romani care deja erau plimbati de 3 ore fara sa li se ofere camerele la care au visat pe drum.sun la nmarul de pe voucher ( persana de contact locala ) imi raspunde Dna Elena, care dupa ce i-am pezentat situatia , cu o voce acra si plictisita imi spune ca mi s-a oferit ce am platit .dupa indelungi discutii cu ea imi spune ca vreau prea mult pentru cati bani am platit aducandu-mi ca argument ,ca fetita nu plateste nimic iar prietenul meu care sta cu noi in camera plateste mai putin cu 30 %. deja mi-au sarit capacele explicand femeii ca ASTA E OFERTA LOR , nu am cerut eu nicio reducere sau clementa de la ei , eu platind pana la ultimul cent OFERTA LOR.I-am reprosat ca nu este normal ca o persoana care trebie sa ne ajute sa tina partea celor de la hotel si sa vb cu mine ca si cum as avea vreo datorie la ei .am platit tot, pana ultimul cent cerut de ei ,si vreau sa mi se ofere doar ce am platit nici mai mult nici mai putin.discutia cu dna Elena s-a terminat cu concluzia ei ca eu vreau prea mult si ca oricum sa fiu multmit la cate reduceri mi s-au facut.
suparat , sun la agentia din romania Mediterannean Holidays sa le explic si lor situatia, acolo dau de un tip Dnl Pitis, care destul de amabil , incearca sa rezolve sitatia dar tot de pe punctul lor de vedere, in sensul ca daca o sa rezolve ceva , este mai mult de cat am platit noi , si ca s-o iau ca pe un favor. i-am spus ca nu vreau niciun favor, vreau doar ce m platit si am discutat.imi spune ca ma suna el .deja stateam de 4 ore in receptie. nu pot sa va spun cum ne simteam.sa citez un prieten " nici la dusmani nu le doresc ce am patit noi aici ".dupa 4 ore , in receptie , un grup de 11 romani , inca asteptau camerele pe care le platisera in avans.fiind tratati ca niste papuasi care cereau de pomana, fara niciun sprijin real , nici de la agentie nici de la reprezentanta locala.
am hotarat ca am indurat destul si am sarit la gatul lor.intre timp se schimbase receptionera . a trebuit s-o iau de la capat . cu tot . am si cu reprezentanta locala si i-am comunicat ca perioada mea de rabdare a ajuns la capat ba chiar am trecut peste asa ca m-au adus in zona rosie de unde ma lupt cu ei pana voi obtine ce am platit , si voi face totul ca lumea sa afle ce se intampla aici , si la cata bataie de joc suntem supusi.
pun punct primului episod pentru ca trebuie sa plec la o noua negociere. vorbim in scurt timp in episodul 2.
scuzati-mi redactarea, nu ma descurc cu tastatura asta.
Breaking news !!! ploua de rupe ,afara, pe terasa SI IN HOTEL !(la ei pe site sunt 27 grade si soare cu nori )Am filmat , o sa pun pe youtube cand ajung acasa. este incredibil !ploua in hotel cu siroaie. hotel de 4 stele.no comment.
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 10:06) *
spune ca mi s-a oferit ce am platit .dupa indelungi discutii cu ea imi spune ca vreauprea mult pentru cati bani am platit pun punct primului episod pentru ca trebuie sa plec la o noua negociere. vorbim in scurt timp in episodul 2.

Voi incerca sa fiu scurt si la obiect: sunteti 3 adulti + un copil; in acest caz trebuia sa luati un apartament. O camera de hotel are niste dimensiuni standardizate la minimum (exceptie fac hotelurile de marca) in care trebuie sa incapa mobilierul cerut de clasificarea hotelului. Intr-o dubla se poate monta un pat pliant care se strange ziua pentru a nu restrictiona circulatia. Vina nu apartine hotelului, ci agentiilor care nu au stiut configuratia acestuia.
anami
Am avut timp de 4 ani o agentie de turism detailista (adica vindeam programele altora) si am mers in concediu in Gr. de 8 ori. Va spun din experienta mea si a altora, despre turismul in Grecia, indiferent de stele:
-1. cazarile se fac in general dupa ora 17.00 si daca sunteti cu autocarul, la plecare eliberati camera le 12 si plecati pe la 18.
-2. transportul cu autocarele romanesti este horror. Altfel nu ar putea fi preturile sejururilor atat de mici.

-3. NU LUATI ALL INCLUSIVE pt ca defapt este cel mult o pensiune completa. Micul dejun este suficient. Peste tot sunt taverne excelente, cu preturi excelente si mancare traditionala prgatita impecabil. La all inclusive vi se ofera aceleasi meniuri seara de seara, facute din cele mai proaste ingrediente. Nu va bucurati ca economisiti ceva bani, ca nu este asa; singurii care ies in castig sunt ei. Pregatesc mancare f ieftina si castiga mult pt ca apa si bauturile sunt contracost. Chiar daca mancarea de la hotel este accetabila, va asigur ca e pacat sa va privati de placerea de a manca pe terase, pe malul marii, mancare traditionala, excelent pregatita, pe alese si cu bonusuri: de regula, la sfarsit ofera GRATUIT desertul sau fructele sau un pahar de vin,etc.
-4. asteptati-va ca la micul dejun sa beti cea mai proasta cafea pe care ati baut-o vreodata. Nekezolul de pe vremuri era super. Compenseaza totusi cu frape-ul de pe plaja.

-5. cel mai bine este sa va REZERVATI CAZAREA PE NET la o vila sau un hotel mai mic. Turismul individual este mult superior celui de grup. Corespondati cu patronul, intrebati absolut despre tot:
-cat e de departe plaja, cum este/nisipoasa,lata,etc., daca are sezlonguri pe plaja,
-cat e de departe centrul orasului/satului, tavernele. etc
-cat de des se face curatenie in camera, asternuturile, tot ce va trece prin cap. Nu va aruncati din prima; schimbati macar 4-5 mail-uri. Ei sunt ff amabili dar trebuie sa vada ca stiti ce vreti. Fiti pretentiosi si negociati; va lasa usor 10-15%. Va asigur ca desi sunt camere simple, vor fi f curate, patronii f amabili pt ca vor sa vorbiti frumos despre ei, sa le mai vina turisti. Pe cand un hotel dintr-un lant are turistii asigurati de turoperatori.
-6. daca vreti totusi sa rezervati la un hotel din cele pe care le vedeti in oferta agentiilor, cautati-le pe net la agentii nemtesti si rezervati prin ei. Veti primi camere mult mai bune. Pe undeva este justificat: multi turisti romani se poarta mizerabil: isi incarca sacosele cu mancare de la micul dejun, lasa camerele mizerabile, sunt necivilizati, galagiosi .Ati vazut si voi faze din astea, sunt sigura.
In plus, va asigur ca agentiile romanesti contracteaza camerele cele mai ieftine ca sa isi poata pune adaosuri imense: 100/% de obicei.. Asa este la noi in toate domeniile.

O VACANTA IN GRECIA ESTE MINUNATA daca stiti aceste mici trucuri. . Daca cititi topicurile despre Gr veti vedea ca cei mai multumiti sunt cei care au rezervat pe net, individual
andc
Costin, imi pare rau ptr patania ta... din pacate asa ne e dat noua romanilor sa fim tratati ptr ca ne lasam calcati in picioare de toti... Ar trebui sa faci mare tamtam cu situatia de acolo. Cheama presa, cheama televiziunea ... fa taraboi mare... oricum nu ai ce pierde !
Ai fost la masa ? Cum e? Cum e servirea?

Bafta !!!
ANDOX
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 10:44) *
Voi incerca sa fiu scurt si la obiect: sunteti 3 adulti + un copil; in acest caz trebuia sa luati un apartament. O camera de hotel are niste dimensiuni standardizate la minimum (exceptie fac hotelurile de marca) in care trebuie sa incapa mobilierul cerut de clasificarea hotelului. Intr-o dubla se poate monta un pat pliant care se strange ziua pentru a nu restrictiona circulatia. Vina nu apartine hotelului, ci agentiilor care nu au stiut configuratia acestuia.

Problema e ca el nu a luat o camera dubla +extra bed ci una tripla + extra bed ceea ce inseamna o camera care are tot timpul 3 paturi si unde se poate monta inca unul !!!! Deci se presupune ca trebuie clar sa fie o camera mai mare decat una normala.
Si la faza cu "dupa indelungi discutii cu ea imi spune ca vreau prea mult pentru cati bani am platit aducandu-mi ca argument ,ca fetita nu plateste nimic iar prietenul meu care sta cu noi in camera plateste mai putin cu 30 %. " cred ca-i spargeam fata si credeti-ma ca nu sunt un om violent. Pai ce legatura are cat am platit ? Tu poti sa-mi ceri 100 sau 1000 de euro pe camera si eu aleg sa platesc sau nu , dar daca imi spui ca imi oferi o camera tripla +extra bed la pretul X pe care ti-l dau ma astept sa primesc una tripla si nu una dubla. E ca si cum as inchiria un Passat si as primi un Tico. Ce conteaza cati bani platesti ? Daca imi spui ca imi dai Passatu la 10 euro , imi dai , nu vii apoi sa-mi spui ca sa vezi , ca la banii astia ii bun si Tico , ca acum ce vreau?
Costine nu te lasa , dar totusi vezi ca esti in vacanta si nu merita sa o strici de tot. Pana la urma Grecia nu inseamna numai un prapadit de hotel, incearca sa vezi si partile bune sa treci cumva peste aceste nemultumiri si sa va distrati.
costin_radu
Kriopigi Beach episodul 2

Ma suna dna Elena sa imi comunice ca daca vreau o camera mai mare decat asta in care stau trebuie sa mai platesc 1200 eur pentru diferenta la un apartament cu 2 camere. i-am spus ca isi bate joc de mine .si ca a gresit persoana.La un moment dat ma cheama noul receptioner si imi spune ca a rezolvat problema. Imi da o cheie si imi spune sa verific daca e ok .ne ducem cu totii sa vedem noua camera. e superba e mare este asa cum trebuia ...DAR in camera sunt cateva valize de bagaje.era deja data. ma intorc iar la receptie si-i spun idiotului ca sunt bagaje in camera. copilul meu plange. situatia devine insuportabila.il intreb de ce mi-a dat o camera s-o vad daca deja este data la altii.nu imi raspunde
intre timp prietenii mei beneficiaza de O CAMERA MARE asa cum trebuia sa fie a noastra . o camera care au scos-o de nicaieri .situatia mi-a devenit clara mai tarziu.am vazut camera lor si le spun ca vreau una ca aia ptr ca in aia avem loc toti 4. imi spun ca nu au . ii intreb de ce nu ne-au dat-o noua pe aia de la inceput . nu raspund.ii intreb de ce nu mi-au spus ca exista o astfel de camera de la inceput. nu imi raspund. ma suna pitis de la tour operator si imi spune ca exista posibilitatea sa imi ofere 2 camere un single si un double cu extra bed.le spun ca eu am platit un triple superior cu extrabed si asta vreau.el imi spune ca este singura posibilitate.zic ok. vreau sa le vad si daca sunt corespunzatoare le luam asa cu toate ca eu preferam sa fim toti in aceeasi camera. imi spune ok , trebuie sa mai platiti in plus ptr aceasta camera. de ce sa mai platesc ?nu vreau sa mai platesc ptr GRESELILE VOASTRE.daca nu se poate sa imi oferiti ce am platit , platiti voi diferenta . nu este problema mea.nu sunt de acord. negocierile au intrat in impas.din acest moment nimni nu ne mai baga in seama .stam ca prostii in receptie uitandu-ne unii la altii.
sa recapitulam:noi nu avem camera.prietenii nostri sunt multumiti cu camera primita si corespunde cu ce au platit ( double superior + extrabed),ceilalti romanii inca au probleme cu cea de-a doua camera.stau in hol cu noi . copilul plange eu sunt mort de oboseala. ma duc la receptioner si-l intreb pana la urma cum facem.imi spune ca ma roaga sa stauin seara asta in acea camera repartizata la inceput si imi promite ca maine imi da doua camere FARA SA PLATESC NIMIC EXTRACHARGE. ii repet de 2 ori intrebarea ptr a confirma raspunsul.imi spune ca totul e ok si ca maine o sa am un single plus un double cu extrabed.obosit,accept situatia si ne ducem in camera repartizata initial.adorm instant.
azi dimineata ma duc la receptie. receptionerul se face ca nu ma cunoaste. ma intreaba la ce camera stau , dupa toata situatia de ieri ,ma enervez usor. ii spun si ii aduc aminte de promisiunea de ieri.se face ca nu stie .pana la urma isi aduce aminte si imi spune sa vin pe la 12 cu toate ca imi promisese de ieri ca ma rezolva la prima ora a diminetii.simt ca totul este o mare bataie de joc.dar nu ma las usor , vreau sa stie toti ca nimeni nu poate sa-si bata joc de noi, pe banii nostri.cred ca acest concediu o sa e transforme intr-o lupta continua intre mine si acest sistem de rahat .
vreau sa fac un mic rezumat a tot ce se intamla aici ca o concluzie.
1.daca esti roman, ti se ofera o camera de rahat sa vada daca o inghiti , daca esti mai fraier o accepti . daca nu , te certi cu ei si incep negocierea cu tine prin diverse metode pana obtin un rezultat favorabil lor . adica iti dau o camera sub pretul pe care l-ai platit.
2.daca esti roman , esti tratat diferit fata de ceilalti .cu indiferenta .
3.hotelul are maxim 2 stele ,unele camere putand fi in alta categorie dar acestea sunt ptr alti turisti nu ptr romani.( cred ca si-au luat aceasta categorie la inaugurare,acum totul este degradat si nu merita aceasta categorie )
4.sa nu va ganditi ca cineva are interesul sa va ajute .. toti vor decat sa va ia banii si pe urma dzeu cu mila.
5.una este ce scrie in oferta , alta este ce gasiti in hotel.
6.aveam o impresie f proasta despre litoralul romanesc.....incep sa mi-o schimb .ajutat de greci.
7.toata "statiunea" este plina de gunoaie, mai rau ca in romanica. vama veche e gud shit.
8.alegeti orice altceva decat acest hotel.am avut ocazia sa iau bilete la un hotel de 5 stele cu 200 euro in plus al inclusive,am vrut sa fiu econom si am gresit .
9. all inclusive este un termen impropriu.in acest hotel al inclusive inseamna va dam ce vrem, cum vrem,cand si cat vrem.
10. ca un termen de comparatie, paralia katerini este cu 5 stele peste kriopigi

sunt multe care imi scapa acum dar o sa postez tot ce vad pe aici .cine vrea detalii , sa intrebe.
costin_radu
QUOTE(andc @ Aug 5 2007, 11:17) *
Costin, imi pare rau ptr patania ta... din pacate asa ne e dat noua romanilor sa fim tratati ptr ca ne lasam calcati in picioare de toti... Ar trebui sa faci mare tamtam cu situatia de acolo. Cheama presa, cheama televiziunea ... fa taraboi mare... oricum nu ai ce pierde !
Ai fost la masa ? Cum e? Cum e servirea?

Bafta !!!

care presa ? care televiziune ? daca cineva stie cum s-o fac , sa imi explice si mie !
eu nu las lucrurile asa .m-au inselat cu 1300 euro .euro care nu au alta culoare sau valoare decat euro german sau grecesc
am platit niste servicii de care nu beneficiez.
daca exista cineva sa ma indrume ce sa fac , il rog sa ma indrume sa stiu cui sa ma adresez, in speranta ca altii nu vor pati ce am patit noi si altii.cred ca se mizeaza pe faptul ca romanii accepta ce li se da.
costin_radu
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 10:44) *

lucrezi la o agentie ?vad ca le tii partea
eu am platit o camera TRIPLE SUPERIOR + extrabed !!!!!
din ce mi s-a spus la agentie , triple superior este o camera mai mare ,in care este un extra-bed default.
NU o camera double in care sa puna 2 paturi !
andc
Costin, nu exista si la ei in GR ceva gen OPC din Ro? sau ceva departament al ministerului turismului unde sa reclami?
Trebuie sa existe o oficialitate unde sa poti reclama astfel de situatii! Mai ales daca hotelul este sub standardele de 4 stele un control nu le-ar pica foarte bine... Poate te ajuta cineva de pe forum care stie exact unde sa te poti adresain GR. Pentru ca e clar ca cei de la agentia de turism nu vor face nimic, in ideea ca tu esti acolo si ei aici si pana ajungi inapoi acasa se va dezamorsa situatia... si parca in contract scrie undeva ca reclamatiile se depun acolo la fata locului...
Nu ne-ai spus cum e masa...
Inca ceva: este net wireless la hotel?
dracon
QUOTE(andc @ Aug 5 2007, 11:17) *
Costin, imi pare rau ptr patania ta... din pacate asa ne e dat noua romanilor sa fim tratati ptr ca ne lasam calcati in picioare de toti... Ar trebui sa faci mare tamtam cu situatia de acolo. Cheama presa, cheama televiziunea ... fa taraboi mare... oricum nu ai ce pierde !Ai fost la masa ? Cum e? Cum e servirea? Bafta!!!

andc, nu inteleg de ce incerci sa pui paie peste foc. omu' este indeajuns de surescitat si reactioneaza emotional, el ia foarte personal si/sau anti-romania (?!) aceasta intamplare nefericita cu 'camera tripla + pat suplimentar' ca sa-l mai intarati si tu de aici de acasa cu accente xenofobe.

in fond, dupa cum foarte bine explica cineva mai sus, se pare ca in varf de sezon la hotelurile grecesti uzanta este cazarea incepe dupa orele 17:00, ca atare familia respectiva, in loc sa stea sambata 5 ore in hol parlamentand inutil cu receptionera, mai bine iesea la o terasa sau la o plimbare prin statiune.

a avut si ghinionul sa ajunga la hotel in weekend cand dau buzna si grecii "pe litoral" (la fel ca bucurestenii pe litoralul mioritic) si ma gandesc ca de luni incolo ar putea fi sanse mai mari ca hotelul sa poata sa-i ofere o camera (sau doua) de care sa fie multumit.
costin_radu
QUOTE(andc @ Aug 5 2007, 12:09) *
Costin, nu exista si la ei in GR ceva gen OPC din Ro? sau ceva departament al ministerului turismului unde sa reclami?
Trebuie sa existe o oficialitate unde sa poti reclama astfel de situatii! Mai ales daca hotelul este sub standardele de 4 stele un control nu le-ar pica foarte bine... Poate te ajuta cineva de pe forum care stie exact unde sa te poti adresain GR. Pentru ca e clar ca cei de la agentia de turism nu vor face nimic, in ideea ca tu esti acolo si ei aici si pana ajungi inapoi acasa se va dezamorsa situatia... si parca in contract scrie undeva ca reclamatiile se depun acolo la fata locului...
Nu ne-ai spus cum e masa...
Inca ceva: este net wireless la hotel?

Dna Elena , mi-a spus ca exista ceva asemanator cu OPC in GR dar ca nu are rost sa ma duc ptr ca situatia se va rezolva cu siguranta .
situatia nu s-a rezolvat si nu se va rezolva. acum receptia este plina cu turisti veniti astazi si nu cred ca mai am sanse la o alta camera . am vb cu receptionerul care mi-a promis ca rez situatia si ma amana de la o ora la alta.
reclamatiile se deupn aici . dar unde ? nimeni nu te ajuta cu nimic .
masa......aici este un alt subiect stufos.trebuie sa deschid un alt topic.al inclusive aici inseamna altceva. adica mesele sunt intre ore fixe. nu ai voie sa mananci decat acolo in acel perimetru.fetita mea a iesit cu o para in mana si i-au luat-o din mana ptr ca "nu ai voie sa iesi cu mancare din acest perimetru )i-am zis sa ia mana dupa ea ca-i sparg fata si a lasat-o.o sa povestesc mai pe larg ce inseamna all inclusive aici.
net wireless ? glumesti ??????
am eu net prin gprs vodafone. am fost inspirat.
am facut niste filmulete , un deliciu ....pacat ca nu pot sa fac upload prin gprs....sa vedeti cum ploua in hotel ....suvoaie....balta in sala de mese....pe mese..incredibil.
INCREDIBIL !o sa le postez pe youtube cand ma intorc.precum si fotografii destul de concludente.daca nu pot altceva ,ma refer la ceva legal prin care sa imi pot recupera macar prejudiciul moral , va promit ca macar fac un site unde o sa descriu cu lux de amanunte si fotografii in care o sa arat tot ce inseamna aventura mea nefericita in Halkidiki.
costin_radu
QUOTE(dracon @ Aug 5 2007, 12:28) *
andc, nu inteleg de ce incerci sa pui paie peste foc. omu' este indeajuns de surescitat si reactioneaza emotional, el ia foarte personal si/sau anti-romania (?!) aceasta intamplare nefericita cu 'camera tripla + pat suplimentar' ca sa-l mai intarati si tu de aici de acasa cu accente xenofobe.

in fond, dupa cum foarte bine explica cineva mai sus, se pare ca in varf de sezon la hotelurile grecesti uzanta este cazarea incepe dupa orele 17:00, ca atare familia respectiva, in loc sa stea sambata 5 ore in hol parlamentand inutil cu receptionera, mai bine iesea la o terasa sau la o plimbare prin statiune.

a avut si ghinionul sa ajunga la hotel in weekend cand dau buzna si grecii "pe litoral" (la fel ca bucurestenii pe litoralul mioritic) si ma gandesc ca de luni incolo ar putea fi sanse mai mari ca hotelul sa poata sa-i ofere o camera (sau doua) de care sa fie multumit.

nu sunt nici surescitat nici nu reactionez " emotional " . din contra , sunt f calm .mult mai calm decat merita ei .
apropos de ora cazarii ....nu eu am fost de vina , chiar le-am precizat de la inceput daca trebuie sa asteptam sau trebuie sa plecam in oras si sa venim mai pe seara .ei ne-au spus sa asteptam, prin urmare am asteptat .dar nu va indepartati de la miezul problemei .pe mine nu m-a deranjat faptul ca am asteptat mult ce m-a deranjat si ma deranjeaza este faptul ca una platesti si alta primesti ,suntem tratati diferit fata de alti turisti, tot ping-pongul asta viclean care nu are ca alt scop decat sa accepti niste servicii inferioare celor platite.asta este punctul principal al nemultumirii mele.pe urma sunt altele ....de mai mica importanta.
andc
QUOTE(dracon @ Aug 5 2007, 12:28) *

... nu incercam sa pun paie pe foc, ci sa il incurajez pe om sa nu lase lucrurile asa... ce ar trebui sa faca sa accepte camera primita cu stoicism? lasa domn'le omul sa le arate ca si noi romanii meritam respect ! sa stii ca pentru ca suntem de multe ori indiferenti si rabdatori suntem tratati asa cum suntem tratati... si nu suntem un popor cu ifose ca multi occidentali care au impresia ca li se cuvine totul. si scuza-ma, in loc sa imi spui mie sa nu pun paie pe foc mai bine da-i omului o solutie cum sa isi ceara drepturile... cand ajungi in situatii din acestea orice sfat e bine venit...
dracon
QUOTE(andc @ Aug 5 2007, 12:44) *
[...] mai bine da-i omului o solutie cum sa isi ceara drepturile... cand ajungi in situatii din acestea orice sfat e bine venit...

simplu: rabdare, calm (englezesc), abordare ferma dar detasata, tratare aristocratica (tot "englezeasca"), fara patima, fara incrancenare, vociferari, scene. se pune in vedere ferm reprezentatntului agentiei si managerului hotelului ca urmeaza sa faci demersuri oficiale de recuperare documentata (inclusiv in justitie) a diferentei intre nivelul/calitatea serviciilor oferite si cele platite, recursul la "contactele" pe care le ai in massmedia (chiar daca nu le ai wink.gif) pentru publicitate negativa a agentiei/hotelului/destinatiei turistice, s.a.m.d.

voila.
costin_radu
QUOTE(dracon @ Aug 5 2007, 13:16) *
simplu: rabdare, calm (englezesc), abordare ferma dar detasata, tratare aristocratica (tot "englezeasca"), fara patima, fara incrancenare, vociferari, scene. se pune in vedere ferm reprezentatntului agentiei si managerului hotelului ca urmeaza sa faci demersuri oficiale de recuperare documentata (inclusiv in justitie) a diferentei intre nivelul/calitatea serviciilor oferite si cele platite, recursul la "contactele" pe care le ai in massmedia (chiar daca nu le ai wink.gif) pentru publicitate negativa a agentiei/hotelului/destinatiei turistice, s.a.m.d.

voila.

am facut toate astea.acum , chiar daca rezolva problema , gustul amar al intamplarilor nefericite nu va trece.
de recuperat nu am ce sa mai recuperez , ptr ca ce am pierdut este placerea unui concediu reusit.
am fost in multe locuri in care am fost tratat ca orice turist . faptul ca pe pasaportul meu scria romania nu a influentat cu nimic modul in care am fost tratat.
aici am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii turist roman. o lectie invatata, oricum.
dracon
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 13:30) *
am facut toate astea.acum , chiar daca rezolva problema , gustul amar al intamplarilor nefericite nu va trece. de recuperat nu am ce sa mai recuperez , ptr ca ce am pierdut este placerea unui concediu reusit. am fost in multe locuri in care am fost tratat ca orice turist . faptul ca pe pasaportul meu scria romania nu a influentat cu nimic modul in care am fost tratat. aici am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii turist roman. o lectie invatata, oricum.

costin, capul sus, nu te lasa coplesit de resentimente (mai mult sau mai putin fondate) care iti pot amari vacanta, treci peste asta, incearca, la urma urmei, sa faci haz de necaz vizavi de acest episod cu camera prea mica, damit, nu-ti pierde simtul umorului, ai cateva zile de vacanta de care sa te bucuri impreuna cu familia si prietenii si nu merita sa ratezi ocazia!

pana una-alta, iata un link util - apropo de ce discutam mai sus:

» Tourism Institutions » Greek National Tourism Organisation (GNTO) » Complaints
Complaints: In case of complaint please fill out the following form and send it by mail to: kouremenou_i@gnto.gr
Complaint Form (doc: 54kb)
For further information you can contact us at the department for customer complaints of Greek National Tourism Organisation

Hey, enjoy your holiday, man!
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 12:05) *
lucrezi la o agentie ?vad ca le tii partea
eu am platit o camera TRIPLE SUPERIOR + extrabed !!!!!
din ce mi s-a spus la agentie , triple superior este o camera mai mare ,in care este un extra-bed default.
NU o camera double in care sa puna 2 paturi !

Nu lucrez la nici o agentie, dar merg in Grecia de 16 ani si cunosc foarte bine situatia. Daca pe voucher ai trecuta plata pentru camera tripla si extra bed poti chema politia turistica (ceva gen economicul de la noi). Daca nu ai toate hartiile in regula, evita sa o chemi. Este bine sa verifici preturile afisate la camera dubla, tripla si sa compari cu voucherul primit de la agentie.
anami
Singurul lucru pe care poti sa-l faci cu vreun folos este sa citesti "contractul de servicii turistice" pe care (sper!) ca l-ai incheiat cu agentia. Este un contract-cadru obligatoriu, impus de minister pt a apara turistul. Degeaba te certi cu grecii pt ca nu esti in nici un fel de relatie cu ei: contractuala sau de consumator. Trebuie sa urmaresti exact ce scrie acolo: urgent instiintat in scris cu confirmare de primire reprezentantul agentiei, cerut daune, etc.
In speranta ca ai semnat acel contract iti trimit un model la intamplare, pt ca toate trebuie sa aiba acelasi continut, reglementat de lege: http://www.carpatiatour.ro/index.php?page=...tul_cu_turistul.
Acolo scrie ca despagubirile se acorda de agentia vanzatoare NU de hotel sau agentia organizatoare.
Eu nu prea cred ca in oferta directa a hotelului (site,pliante) exista triple superior room +extrabed. Sigur asta este o oferta inventata de agentie. Verifica! Tu ai cumparat oferta agentiei, nu a hotelului

Iti spun din experienta ca edgrimex are dreptate.
anami
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 14:18) *
Nu lucrez la nici o agentie, dar merg in Grecia de 16 ani si cunosc foarte bine situatia. Daca pe voucher ai trecuta plata pentru camera tripla si extra bed poti chema politia turistica (ceva gen economicul de la noi). Daca nu ai toate hartiile in regula, evita sa o chemi. Este bine sa verifici preturile afisate la camera dubla, tripla si sa compari cu voucherul primit de la agentie.

Perfect adevarat!
costin_radu
QUOTE(edgrimex @ Aug 5 2007, 14:18) *

pe voucher scrie : 1 triple superior+extrabed.
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 15:17) *

OK, atunci anunta intai la receptie ca te vei adresa politiei turistice. Numarul de telefon al politiei este in orice carte de telefon sau ti-l pot da chiar cei de la receptie.Acolo acest organism nu se joaca. De regula vorbesc 1-2 limbi de circulatie internationala asa ca nu va fi greu sa-ti explici nemultumirea. NU APELA NUMARUL DE URGENTA 112 !!!
edgrimex
QUOTE(costin_radu @ Aug 5 2007, 15:17) *

Ti-am scris intr-un post anterior ca vina apartine agentiilor de turism care nu au cunoscut configuratia hotelului. Acest tip de camere sunt mai rare decat apartamentele. In acceptiunea turistica se numesc garsoniere si au un pat matrimonial si un set format dintr-o canapea (extensibila) si 2 fotolii. Ca dimensiune sunt 1si1/2 fata de o dubla. Ele apar la colturile cladirii sau ca redimensionare a unor spatii utile. Daca hotelul are (de exemplu) doar o singura camera de acest fel, ea se repartizeaza in ordinea sosirii clientilor, atribuindu-se primului solicitant. Pentru urmatorii se mediaza cu agentia locala diverse solutii. Managerul hotelului nu poate strica echilibrul cazarilor pentru 1-2 cazuri izolate. In schimb, agentia locala care lucreaza cu mai multe hoteluri poate propune solutii. Nu toate solutiile gasite sunt convenabile turistului. Se poate propune o extraplata, schimbarea categoriei de confort, etc., aceste solutii trebuiesc inscrise in voucher in asa fel incat sa te poti deconta cu agentia care ti-a vandut excursia.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.