giliola
25th May 2006, 10:34
da, ar interesant de stiut pe unde se mananca bine in zona, intre ce ore sunt inchise/deschise magazinele, tavernele 9stiu ca au pauza de pranz mai lunga), ce se poate vizita in zona (cu masina dar si mers pe jos, in plimbare), daca a calatorit cineva in zona cu mijloacele de transport in comun?...atasez cateva poze de acolo, sa va clatitit ochii, ca pe mine m-au vrajit efectiv...
pisicutza
25th May 2006, 10:42
Dragi prieteni,
Nici nu stiu cum sa va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat ...si cate informatii, toate atat de utile...
La inceput nu aveam idee ca destinatie sa alegem, ce hotel(asta chiar era o problema), cum va fi atmosfera, mancarea...ce mai...ne faceam griji...
Sotul meu era tare speriat de ideea ca in zona in care e hotelul(Philoxenia Bungalows) nu vom avea de nici unele, nu vom avea unde merge...ca vom fi prea izolati..
Voi insa mia-ti risipait orice indoiala as fi avut vis-a-vis de aceasta locatie....
Daca va fi cald, apa limpede si nisipul fin
,atunci cu siguranta ca va fi cel mai reusit concediu...
Va pup cu recunostinta pe toti ...fie ca toti sa avem un concediu de vis!!!!
spring
25th May 2006, 13:40
QUOTE(pisicutza @ May 25 2006, 11:42)

Dragi prieteni,
Nici nu stiu cum sa va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat ...si cate informatii, toate atat de utile...
La inceput nu aveam idee ca destinatie sa alegem, ce hotel(asta chiar era o problema), cum va fi atmosfera, mancarea...ce mai...ne faceam griji...
Sotul meu era tare speriat de ideea ca in zona in care e hotelul(Philoxenia Bungalows) nu vom avea de nici unele, nu vom avea unde merge...ca vom fi prea izolati..
Voi insa mia-ti risipait orice indoiala as fi avut vis-a-vis de aceasta locatie....
Daca va fi cald, apa limpede si nisipul fin

,atunci cu siguranta ca va fi cel mai reusit concediu...
Va pup cu recunostinta pe toti ...fie ca toti sa avem un concediu de vis!!!!

Nu te astepta sa gasesti 'distractii' gen mamaia, sat de vacanta, discoteci..... E o statiune mica si linistita, asa cum ai aflat, cu o straduta principala, de-o parte plaja si de alta tavernele. De la Philoxenia cobori putin printr-o padurice pana la stradela asta (vreo 200 de trepte
)...
Daca puteti sa va deplasati mai adanc in bratul Sithonia, veti gasi si plaje mai pustii. Iti recomand Kalogria Beach. Sau altele care nu stiu cum se cheama, dar una pustie si frumoasa, cu o apa super e la Ormos Panagias. Nu e foarte departe de Psakoudia. Iar daca mergi acolo urca putin la Agios Nikolaos, e satucul de "deasupra", sa vezi de pe dealuri Ormos Panagias si marea, sa vezi ce casute de vacanta au grecoteii. E un drum superb..........
chevrolet
26th May 2006, 22:22
QUOTE(ioanag @ May 9 2006, 10:40)

Salut! sunt noua pe forum si am vazut acest subiect. Dupa cautari indelungi am ales Philoxenia Bungalows ... mi s-a parut foarte bun pretul si ceea ce ofera + ca am inteles ca acest brat Sithonia este foarte frumos. Am gasit o agentia care mi-a oferit 21 euro/noapte , demipensiune - deci 7 nopti, 2 persoane aprox. 300 euro / transport: masina persoanala. Noi plecam in data de 10 iunie. Sper sa fie vremea buna. Daca cineva mai pleaca in aceasta perioada si vrea sa mergem impreuna (mai bine 2 masini pe la bulgari) sa imi scrie aici.
Am inteles ca au mai fost persoane acolo si au fost super multumiti - sper sa fie si pentru noi la fel, caci sincer nu vreau nici super discoteci, nici super agitatie, ci doar un pic de liniste, excursii linistite la "atractii turistice" si plaja....
Oricum cand ma intorc va povestesc.
Va salut,
Ioana
super mult!!!am vazut cazare 7 noptzi la 119-200 de euro la philoxenia!!!mam intors recent din grecia si sfatul meu e super sar saloniku e un oras de kaka!!!!!e pe jumatatea la cta!!!!si f aglomerat
Laurbalaur46
1st June 2006, 15:48
QUOTE(amar20 @ May 24 2006, 17:46)

citeva informatii vis a vis de intrebarile voastre.
1. Agentia ROMADRIA-am fost cu ei anul trecut chiar la Philoxenia.
s-au dovedit a fi mai mult decit seriosi.
am primit exact ceea ce ni s-a promis si chiar un pic mai mult.
DESPRE hotel PHILOXENIA.Gazde desavirsite.Camere foaret curate si racoroase.
Mancare multa si de foarte buna calitate.
Despre Psakudia.o mica asezare de pescari.o multime de terase linga plaja.mici magazine unde gasesti cam orice.fructe si alte cele.la 2 km de hotel,spre neas marmaras se gaseste un supermarket gen billa
altfel,daca ajungeti dupa 5.30,aveti sansa sa pierdeti prin diverse vame circa 6 ore.
Mai multe detalii poti da, cum ar fi, ceva posibilitati de distractie exista, sau e un pic izolata zona ?
Plaja si apa de asemenea cum sunt ?
Mersi.
intel_bodhi
1st June 2006, 21:52
Salutare tuturor.
Sunt nou pe forum si am citit ce au mai scris cei dinaintea mea.
Vreau sa plec pe 17 iunie din Bucuresti spre Grecia si am facut rezervare la hotel Gerakina Beach, prin Romadria. Din cate am vazut pe forum, cei care au mers prin Romadria au fost multumiti.
Am si eu cateva intrebari totusi.
1. A fost cineva la Gerakina Beach, si daca da, cum e?
2. Care e cel mai bun traseu de urmat prin Bulgaria pentru a ajunge in Grecia cu masina?
3. Mai merge cineva in perioada aia? poate ne cuplam sa mergem cu mai multe masini.
amar20
1st June 2006, 23:06
QUOTE(Laurbalaur46 @ Jun 1 2006, 16:48)

Mai multe detalii poti da, cum ar fi, ceva posibilitati de distractie exista, sau e un pic izolata zona ?
Plaja si apa de asemenea cum sunt ?
Mersi.
posibilitati de distractie?in afara de terase ....mai putin.
daca mergi cu masina poti merge pe celalalt brat,kassandra.mai precis in kalithea.sint o multime cluburi in zona.apa si plaja sint super.
QUOTE(intel_bodhi @ Jun 1 2006, 22:52)

Salutare tuturor.
Vreau sa plec pe 17 iunie din Bucuresti spre Grecia si am facut rezervare la hotel Gerakina Beach, prin Romadria. Din cate am vazut pe forum, cei care au mers prin Romadria au fost multumiti.
2. Care e cel mai bun traseu de urmat prin Bulgaria pentru a ajunge in Grecia cu masina?
3. Mai merge cineva in perioada aia? poate ne cuplam sa mergem cu mai multe masini.
cel mai bun traseu?
bucuresti-giurgiu-ruse-plevna-sofia-kulata-promachonas-salonic(centura spre halkidiki)-bratul sithonia.
soselele din bulgaria sint destul de bine semnalizate.pe centura sofiei sa ia grija.tre sa fii foarte atent.au un indicator cu atena pe el insa nu e foarte vizibil.in grecia in schimb tre sa fii natarau sa te ratacesti.
vacanta frumoasa.
dungatu
3rd June 2006, 12:20
QUOTE(intel_bodhi @ Jun 1 2006, 22:52)

Salutare tuturor.
Salutare
Inteleg ca ai bilet de la agentie si pleci cu masina proprie...
Si eu sunt in aceeasi situatie...acum spune-mi te rog ca ti-a dat agentia in afara de chitanta si bilet. Eu unul am voucherul pe care scrie asa: nume hotel, numele nostru, serviciile acordate in speta cazarea pe 10 nopti si mai esteun paragraf cu confirmarea agentiei colaboratoare din grecia cu tel si email.
Stie cineva daca trebuia sa existe un contract cu toate datele problemei sau este de ajuns acest voucher?In cate exemplare stampilate in original trebuie dat voucherul?
Multumesc!
Elena_Din_Troia
3rd June 2006, 15:15
QUOTE(dungatu @ Jun 3 2006, 13:20)

Salutare
Inteleg ca ai bilet de la agentie si pleci cu masina proprie...
Si eu sunt in aceeasi situatie...acum spune-mi te rog ca ti-a dat agentia in afara de chitanta si bilet. Eu unul am voucherul pe care scrie asa: nume hotel, numele nostru, serviciile acordate in speta cazarea pe 10 nopti si mai esteun paragraf cu confirmarea agentiei colaboratoare din grecia cu tel si email.
Stie cineva daca trebuia sa existe un contract cu toate datele problemei sau este de ajuns acest voucher?In cate exemplare stampilate in original trebuie dat voucherul?
Multumesc!
In mod normal tb. sa existe si o comanda a ta pt. aceste servicii si un contarct in dublu exemplar cu semnaturile si stampila de rigoare. Aceasta ... facand abstractie de "voucher". Cand pleci e bine sa ai toate aceste documente la tine.
briza_marii
3rd June 2006, 20:54
Rog persoanele care au fost cazate la Philoxenia sa imi trimita cateva poze cu hotelul si statiunea. Noi vrem sa ne pertecem luna de miere aici si orice informatie primita ne-ar ajuta f mult. Multumesc! Adresa mea: briza_marii77@yahoo.com
felyx
3rd June 2006, 21:31
QUOTE(briza_marii @ Jun 3 2006, 21:54)

Rog persoanele care au fost cazate la Philoxenia sa imi trimita cateva poze cu hotelul si statiunea. Noi vrem sa ne pertecem luna de miere aici si orice informatie primita ne-ar ajuta f mult. Multumesc! Adresa mea: briza_marii77@yahoo.com
vezi aici : http://www.philoxenianet.gr
briza_marii
4th June 2006, 09:18
Felyx am vazut site-ul lor oficial plus alte cateva site-uri unde erau poze, dar pe mine ma intereseaza poze facute de turisti. Mersi, oricum!
mish
9th June 2006, 20:56
Salut!
A fost cineva la Hotel Elea Bungalows in Halkidiki? Incerc sa gasesc ceva despre el, poze, comentarii, etc. dar fara prea mare succes. Nu l-am gasit listat decat la agentiile din RO sau RU.
Multumesc!
cgriga
9th June 2006, 23:00
QUOTE(ioanag @ May 9 2006, 10:40)

Salut! sunt noua pe forum si am vazut acest subiect. Dupa cautari indelungi am ales Philoxenia Bungalows ... mi s-a parut foarte bun pretul si ceea ce ofera + ca am inteles ca acest brat Sithonia este foarte frumos. Am gasit o agentia care mi-a oferit 21 euro/noapte , demipensiune - deci 7 nopti, 2 persoane aprox. 300 euro / transport: masina persoanala. Noi plecam in data de 10 iunie. Sper sa fie vremea buna. Daca cineva mai pleaca in aceasta perioada si vrea sa mergem impreuna (mai bine 2 masini pe la bulgari) sa imi scrie aici.
Am inteles ca au mai fost persoane acolo si au fost super multumiti - sper sa fie si pentru noi la fel, caci sincer nu vreau nici super discoteci, nici super agitatie, ci doar un pic de liniste, excursii linistite la "atractii turistice" si plaja....
Oricum cand ma intorc va povestesc.
Va salut,
Ioana
astpt sa-mi spui cum a fost. intentionez sa merg din 01.09.2006, acolo.
felyx
10th June 2006, 14:45
La ce agentii v-ati facut rezervarile pentru Philoxenia, ca eu nu mai gasesc nimic liber pentru luna iulie?
amar20
10th June 2006, 15:10
QUOTE(felyx @ Jun 10 2006, 15:45)

La ce agentii v-ati facut rezervarile pentru Philoxenia, ca eu nu mai gasesc nimic liber pentru luna iulie?
vezi la romadria.ei aveau o relatie mai speciala cu cei de la philoxenia.
www.romadria.ro
felyx
10th June 2006, 15:38
QUOTE(amar20 @ Jun 10 2006, 16:10)

vezi la romadria.ei aveau o relatie mai speciala cu cei de la philoxenia.
www.romadria.ro
Mersi. Le-am trimis deja un mail. Sper sa primesc un raspuns afirmativ.
felyx
10th June 2006, 20:13
Dragilor, m-am cam impotmolit. Nu mi-a ajuns ca am cautat o luna si jumatate un sejur in Rhodos pentru mine, acum m-am pomenit ca vor nasii mei in Halkidiki. Si ca sa fie tacamul complet, m-am lovit de 2 obstacole mari de tot: unul e ca vor sa plece intre 5 si 10 iulie, celelalt ca vor Philoxenia bungalows. Prima veste proasta deja le-am dat-o-nu mai sunt locuri la Philoxenia in perioada respectiva.
O agentie de turism mi-a oferit ca alternativa hotel Gerakina Beach. Asa ca rogu-va foarte frumos, sariti in ajutorul meu si spuneti-mi care ati fost pe-acolo. Si cat mai repede, ca luni trebuie sa dau raspunsul la agentie.
danl
14th June 2006, 11:20
Salutare,
A fost cineva cazat la hotel Palladium din Halkidiki? Ma intereseaza impresii ... sfaturi.
Multam'
Lukas
14th June 2006, 11:48
QUOTE(mish @ Jun 9 2006, 21:56)

Salut!
A fost cineva la Hotel Elea Bungalows in Halkidiki? Incerc sa gasesc ceva despre el, poze, comentarii, etc. dar fara prea mare succes. Nu l-am gasit listat decat la agentiile din RO sau RU.
Multumesc!
Nu am fost, dar sper sa ajung anul asta. Azi sau maine aflu daca mai au locuri acolo; din cate am inteles de la agentie nu difera f mult de philoxenia hotel de care s-a vb pe aici.
Am cautat si eu cat mai mutle date despre el dar nu am reusit sa gasesc mare lucru.
mirceagun
14th June 2006, 12:26
QUOTE(mish @ Jun 9 2006, 20:56)

Salut!
Multumesc!
Cauta review pe tripadvisor.com sau holidayuncovered.com si nu numai(site-uri grecesti)
Elea este dragut,peisajul este superb dar este in the middle of nowhere . Adica izolat pe malul marii,in zona muntoasa la 8-9 km de prima asezare numeroasa. Daca esti in luna de miere sau ai copii mici-mici si nu vrei sa vezi lume multa,atunci este locul potrivit. Daca vrei sa te mai plimbi,fara sa te urci in masina atunci trebuie sa te mai gandesti.
mirceagun
14th June 2006, 12:45
QUOTE(felyx @ Jun 10 2006, 20:13)

Dragilor, m-am cam impotmolit. Nu mi-a ajuns ca am cautat o luna si jumatate un sejur in Rhodos pentru mine, acum m-am pomenit ca vor nasii mei in Halkidiki. Si ca sa fie tacamul complet, m-am lovit de 2 obstacole mari de tot: unul e ca vor sa plece intre 5 si 10 iulie, celelalt ca vor Philoxenia bungalows. Prima veste proasta deja le-am dat-o-nu mai sunt locuri la Philoxenia in perioada respectiva.
O agentie de turism mi-a oferit ca alternativa hotel Gerakina Beach. Asa ca rogu-va foarte frumos, sariti in ajutorul meu si spuneti-mi care ati fost pe-acolo. Si cat mai repede, ca luni trebuie sa dau raspunsul la agentie.
Gerakina este ca si Psakoudia(unde este Philoxenia) un sat micut.H Gerakina Beach este clar peste tot ce gasesti in Psakoudia,de unde si aprecieri pozitive se portalurile de turism.Despre Halkidiki ,daca doriti sa stiti mai mult si nu stiti inca ,va sugerez sa cititi ce s-a mai scris in "vacante in Grecia"
Gerakina este aflat in buna pozitie pt vizite la Salonik,Sithonia,Athos,Kasandra ,doar ca trebuie sa te urci in masina sau autobuzele locale. Este un complex linistit.
felyx
14th June 2006, 13:08
QUOTE(mirceagun @ Jun 14 2006, 13:45)

Gerakina este ca si Psakoudia(unde este Philoxenia) un sat micut.H Gerakina Beach este clar peste tot ce gasesti in Psakoudia,de unde si aprecieri pozitive se portalurile de turism.Despre Halkidiki ,daca doriti sa stiti mai mult si nu stiti inca ,va sugerez sa cititi ce s-a mai scris in "vacante in Grecia"
Gerakina este aflat in buna pozitie pt vizite la Salonik,Sithonia,Athos,Kasandra ,doar ca trebuie sa te urci in masina sau autobuzele locale. Este un complex linistit.
Mersi pt informatii, Mircea. Am mai gasit ceva informatii pe net intre timp. Totusi, nu mi-a placut ceva: pe un al forum romanesc cineva se plangea ca a fost la Gerakina si in apa erau niste plante care inteapa. Ai mai auzit asa ceva?
Lukas
14th June 2006, 13:43
QUOTE(mirceagun @ Jun 14 2006, 13:26)

Cauta review pe tripadvisor.com sau holidayuncovered.com si nu numai(site-uri grecesti)
Elea este dragut,peisajul este superb dar este in the middle of nowhere . Adica izolat pe malul marii,in zona muntoasa la 8-9 km de prima asezare numeroasa. Daca esti in luna de miere sau ai copii mici-mici si nu vrei sa vezi lume multa,atunci este locul potrivit. Daca vrei sa te mai plimbi,fara sa te urci in masina atunci trebuie sa te mai gandesti.
Ai fost pe acolo? Da-ne mai multe detalii cu locurile de vizitat, niste ponturi si nu in ultimul rand unde ar fi cel mai frumos sa faci baie; poate si de drum cu masina.
mirceagun
14th June 2006, 15:24
QUOTE(Lukas @ Jun 14 2006, 13:43)

Ai fost pe acolo? Da-ne mai multe detalii cu locurile de vizitat, niste ponturi si nu in ultimul rand unde ar fi cel mai frumos sa faci baie; poate si de drum cu masina.
Sithonia este un parc national care combina marea cu muntele.Cum ai trecut de Gerakini,inaltimea muntilor creste,apar sute de golfulete incredibile .Poti opri masina unde vrei -pana spre Neos Marmaras si sa faci scufundari.daca iubesti natura nu poti sa nu opresti masina ,pe marginea drumului pentru a privi marea.
Dupa Neos Marmaras,altitudinea muntilor creste si mai mult , soseaua fiid la cateva sute de metri deasupra marii ,coborand abrupt la Sarti. Peisajele sunt memorabile,chiar daca nu prea te omori cu natura .Dezavantajul in Sithonia este ca satele turistice sunt mici de tot si aflate la distante semnificative unul de altul. Sa stii ca 10-30 km inseamna mult daca vrei sa te duci sa vizitezi dupa masa de seara. De aceea recomand Neos Marmaras,Nikiti,eventual (mai romanizat) Metamorfosis.
Peninsula Kasandra este mult mai animata ,dar si mai saraca in peisaje memorabile,fara a fi anosta ca Pieria. Tot Halkidiki-ul este frumos.
Mai puteti vedea informatii date de mine sau de altii in topicul "vacante in Grecia",pe aceeasi pagina.
Acolo vedeti si unele din locurile de vizitat.Din nou spun ca transportul cu masina nu este o problema daca ai rezistenta necesara de a calatori 800 km la volan.Te rog sa notezi ca dupa Sofia este numai zona de deal si munte astfel incat nu calcula viteze mari.dac doresti sa vezi in detaliu traseul rutier ,accesaza "viamichelin.com",completeaza datele cerute si vei primi o gramada de informatii.
Calculeaza 12ore dar nu mai mult de 14 ore,inclusiv stat in vami,pentru a ajunge in Grecia de Nord.
O harta te ajuta,dar au aparut si in Bul marcaje rutiere.Atentie doar la ocolirea Sofiei -te urci pe pod (nu este altul) in directia de mers si apoi faci dreapta (perpendicular pe distanta pe unde ai venit).Apoi urmareste cu atentie indicatorul KULATA -se face la stanga ( este o intersentie cu o linie de tramvai semaforizata).Nu intra in Sofia.Imagineaza-ti ca ai intra in Bucuresti ca sa ajungi la Constanta cand nu ai mai fost pe aici !
In principiu se circula din ce in ce mai bine in Bul,dar depasirea vitezei se penalizeaza.De regula "merge" cu 10 E.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.