Problema puncte de amenda
Pagini: 1, 2

AxY

Buna ziua la toata lumea, am si eu nevoie de ajutorul vostru. Azi am incasat o amenda si mie mi se pare cam marisoara.
Sa va explic toata faza: am parcat in zona pietii Unirii in Bucuresti( in fata la Hanul lui Manuc este o statie de transport in comun mai mare), atat cat sa platesc o rata la banca. Cand m-am intors la masina, ma asteptau domnii politisti. Pentru ca stiam ca sunt in culpa, nu am protestat, nu am discutat, am inmanat actele si am asteptat procesul verbal. Dupa 5 minute am primit procesul verbal in care se scrie asa "A oprit auto B XX XXX voluntar, in zona de actiune a indicatorului "Oprire Interzisa" " si apoi urmeaza articolul si legea din care sunt(din pacate indescifrabil).
Problema mea e ca amenda a fost de 6 puncte de amenda adica 234 RON sau 117 RON in 2 zile lucratoare. Intorcandu-ma la serviciu si cautand unde se incadreaza fapta mea am descoperit ca ar fi trebuit sa iau numai 2 puncte de amenda, adica 78 RON sau 39 RON in 48 de ore.
Tinand seama ca am semnat procesul verbal, mai pot sa il contest?
Daca pot sa il contest, unde si cum sa o fac?
xtremdriving
la udriste. te duci si intrebi la informatii...au un birou pentru astfel de cazuri...o sa te programeze...NU PLATI inca...asteapta sa primesti un al doilea raspuns...daca platesti, te recunosti vinovat si nu iti mai da nimeni banii inapoi.
ma uit si eu acum in lege sa vad daca ai dreptate.
dar oricum, din ce am citit pana acum, 6 puncte se dau la depasire de peste 41 km/h, nicidecum la o parcare

LATER EDIT: deocamdata am gasit faza cu oprirea si 6 puncte, dar e vorba de STATIONARE SAU PARCARE pe AUTOSTRADA, unde e intr-adevar periculos. ce sa ii faci...atat ii duce capul...mai caut, dar s-ar putea sa nici nu se dea puncte pentru asta. UITE CE DOBITOCI TRAIESC DIN BANII NOSTRI. cursing.gif

LATER LATER EDIT: uite, am gasit, si ai dreptate. doar 2 PUNCTE x 10% din salariul minim.:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
1. folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul
care circulă din sens opus;
2. folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepția celor
prevăzute cu dispozitive de tip “mâini libere”;
3. nerespectarea obligației de a purta în timpul circulației pe drumurile
publice centura de siguranță ori căștile de protecție, omologate, după caz;
4. depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de
drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus,
constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
5. circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis;
6. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi,
schimbarea benzii de circulației sau a direcției de mers;
7. nerespectarea obligației de a folosi luminile de întâlnire și pe timpul
zilei, pe autostrăzi, drumuri expres și pe drumuri naționale europene (E).
8. staționarea neregulamentară.
9. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere,
certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, al celorlalte documente
prevăzute de lege, la cererea polițistului rutier, precum și refuzul de a permite
verificarea vehiculului, atunci când există indicii temeinice cu privire la săvârșirea
unor contravenții pentru care se dispune confiscarea unor bunuri ori infracțiuni.

AxY
da...am tot cautat si eu, am pierdut o gramda de timp si deadline-urile bat la usa ( am plecat de la munte ca azi sa vin la munca si uite asa sunt rasplatit cu o amenda smile.gif) ) . Am cautat, am citit si se pare ca trebuia sa iau numai 2 puncte de amenda - nu integ de ce mi-a dat ala 6 puncte - si nici nu stiu cum se procedeaza - o sa ma infig la Udriste miine, sper sa nu patesc sa am de platit 234 RON in loc de 117, daca nu o platesc in doua zile lucratoare.
xtremdriving
daca depui plangere, termenul se amana pana la solutionarea plangerii...deci nu vei plati nimic dublu...daca vrei iti dau link la rezumatul noului cod rutier si gasesti acolo repede si usor toate penalizarile...6 puncte sunt la oprire sau stationare pe AUTOSTRADA. du-te si sparge-le fata boilor.
uite si link-ul: http://www.hyundaiclub.ro/forum/index.php?...post&id=718
Evergreen
pe site-ul BPR e legislatia :
http://bpr.b.politiaromana.ro
xtremdriving
ai dat un link in care nu scrie nimioc - sau nu gasesc eu - despre amenzi si puncte...
linkul dat de mine e codul rutier 2007, din care am facut o selectie si am pus ce ne intereseaza...
AxY
QUOTE(uko @ Jan 5 2007, 17:52) *
ai dat un link in care nu scrie nimioc - sau nu gasesc eu - despre amenzi si puncte...
linkul dat de mine e codul rutier 2007, din care am facut o selectie si am pus ce ne intereseaza...

linkul e foarte bun, site-ul e foarte prost facut - nu se vede in Firefox si cu problem in IE .
asta e linkul fara frame http://bpr.b.politiaromana.ro/Legislatie/Legislatie.htm,
tot pe site e si un link cu privire la contestatii, dar care nu ma lamureste foarte tare, mai sunt si alte pagini utile, pacat ca e asa de prost facut site-ul.
Ma intereseaza in continuare cum a procedat cineva care a contestat procesul verbal(unde s-a dus exact, daca contestatia ajunge direct la judecatorie sau se poate rezolva la biroul de politie)

xtremdriving
se rezolva la politie. nu am ajuns dar am avut un cunoscut.
batman
"Art. 101 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
...
6. nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se încadreaza în alta clasa de sanctiuni;"

si

"Art. 98 (4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
...
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;"

Asadar, ti-a dat minimul sanctiunii pentru contraventia savarsita. Plateste-o nu mai sta!

Bafta! peacefingers.gif
AxY

QUOTE(batman @ Jan 5 2007, 19:22) *
"Art. 101 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
...
6. nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se încadreaza în alta clasa de sanctiuni;"
si
"Art. 98 (4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
...
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;"
Asadar, ti-a dat minimul sanctiunii pentru contraventia savarsita. Plateste-o nu mai sta!

Bafta! peacefingers.gif

Mersi, asa e, am luat si eu la rasfoit atent legea si regulamentul de aplicare si acolo ma incadrez din nefericire pentru bugetul meu greu afectat de sarbatori. In fine, cu ocazia asta am aflat mai multe din noua lege, am aflat ca pe site-ul brigazii de politie sunt destul de multe lucruri interesante(inclusiv ce presupune o contestatie si cum se face ea), am facut plata amenzii online pe ghiseul.ro (desi un pic cam complicata procedura si cu 1 euro in plus pt. tranzatie, a mers si nu a trebuit sa ma duc la directia de impozite) si am mai invatat ca desi am parcat in locul ala de zeci de ori si tot timpul vad masini acolo parcate, e mai sanatos sa nu parchez acolo, ceea ce va doresc si voua.
xtremdriving
m-am uitat si eu acum. asa e, DAR CUM PANA MEA NENE?? iti da 3 puncte pt neacordarea prioritatii PIETONILOR in zone special amenajate (zebra, pietonii au verde si tot tacamul) si iti da 6 CA AI OPRIT NEREGULAMENTAR !!!????? worthy.gif death.gif death.gif
pastel3005
noul cod rutier, e varza. asta e sigur. e un talmes-balmes de regulamente interpretabile. mda.
Alice
Ar fi trebuit sa iei, daca am inteles bine, 6 puncte amenda si 2 puncte de penalizare.
si apoi urmeaza articolul si legea din care sunt(din pacate indescifrabil).

Motiv suficient de bun pentru contestarea procesului verbal si pentru castigarea contestatiei. Se poate face si DUPA ce ai platit.
check www.amenda.ro [si forum-ul de acolo] pentru detalii.
Alice
del this...
eb2e2
eu cred ca e descifrabil si art ala.... )
just_a_mapetz
Mersi, asa e, am luat si eu la rasfoit atent legea si regulamentul de aplicare si acolo ma incadrez din nefericire pentru bugetul meu greu afectat de sarbatori. In fine, cu ocazia asta am aflat mai multe din noua lege, am aflat ca pe site-ul brigazii de politie sunt destul de multe lucruri interesante(inclusiv ce presupune o contestatie si cum se face ea), am facut plata amenzii online pe ghiseul.ro (desi un pic cam complicata procedura si cu 1 euro in plus pt. tranzatie, a mers si nu a trebuit sa ma duc la directia de impozite) si am mai invatat ca desi am parcat in locul ala de zeci de ori si tot timpul vad masini acolo parcate, e mai sanatos sa nu parchez acolo, ceea ce va doresc si voua.

Tocmai mi-a sosit prin posta o poza si un proces verbal ca am oprit in zona indicatorului OPRIRE INTERZISA. cursing.gif
am si eu o intrebare: dupa ce ai platit amenda ai trimis o copie dupa chitanta agentului constatator? sau?

"O copie de pe chitanță se predă de către
contravenient agentului constatator sau se trimite prin poștă organului din care
acesta face parte, în termenul prevăzut de lege." (http://www.hyundaiclub.ro/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=718) (pagina 4)
FuDysan
Legat de problema voastra ... ieri am luat si eu prima amenda din viata mea... 360 lei cu 180 in 48 de ore. Sa va explic de ce ? ... de la un bec ars. Pe partea dreapta in timp ce mergeam mi s-a ars filamentul la becul de faza scurta ( lumina de intalnire). Politistul mi-a luat actele, le-a verificat ... totul ok, dar pt becul ala mi-a retinut talonul, mi-a dat 6 puncte de amenda si implicit banii 180 de lei (48h) ...
Geniala tara in care traim ...
M-a prins in Mamaia, in timp ce mergeam cu 50 de km la ora pe un drum in care vit maxima era 70, m-a prins sambata seara, cand am decis si eu sa ma plimb cu prietena. Sambata seara... ce era sa fac? de unde sa cumpar bec la ora aia ? cine sa mi-l schimbe, dat fiind ca nu am mai schimbat becuri la masini ? ... adica.. daca era prietena mea singura in masina, o punea sa schimbe becul ? ... poate nu stia...care-i problema, nu toti trebuie sa aibe cunostinte tehnice ....

Sunt foarte suparat, ca sunt sigur ca putea sa-mi dea o avertizare, dat fiind ca era prima oara in viata mea cand sunt oprit de politie, si ca efectiv arderea becului nu depindea de mine....

Oricum mergea becul de pozitie, deci nu era tot farul stins ... asadar nu incurcam traficul...

Sfat pentru cei ce au gasit acest post pe google si sunt in aceasi situatie :

1 Mentionati ca vi s-a ars pe drum ! ( trebuie sa pari mirat )
2 Sa aveti becuri de schimb la voi sa le schimbati sub nasul politistilor ... Nu au ce sa va faca daca il schimbati pe loc.
3 Daca faceti ce-i scris la punctul 2, aveti 90% shanse sa va gaseasca altceva ... deci sa aveti totul in regula.
4 Incercati puppy-eyes ... la mine nu a mers ... biggrin.gif
crst_g
hmm, daca stangul era ok, putea sa te lase in pace. asa stiu, ca e obligatoriu ca stangul sa mearga. huh.gif
_Smiley_
"stiutul" asta are si un suport legat? un articol din regulament?

nu prea e normal ce a facut politistul ala, dar din ce stiu eu, a procedat legal
jay333
QUOTE (FuDysan @ Mar 22 2009, 16:29) *

Din ce tin eu minte, parca pe undeva prin codul rutier zice sa ai in permanenta un set de becuri de schimb. Nu spun ca politistul nu ar fi putut inchide ochii la becul tau ars insa ma enerveaza la culme cei care merg cu becuri arse, fie pe faruri, fie pozitii sau frana. Si nu ma refer la cei carora li s-au ars in mers ci la cei carora nu le pasa de becurile arse.
aalinn
acum vreo 6 luni mi sa ars becul de frana pe stanga.mi-a zis un om de bine in trafic.am mers totusi pana la servici dupa care am cumparat un bec si l-am schimbat pe loc.oricum i-am multumit omului
dupa asta vad si eu un ford cu aceiasi problema.ma chinui sa ajung paralel cu el (eram la semafor) si ii spun sa lase geamul.
lasa geamul si ii spun ca sa ars becul de frana.
el raspunde : "si care e problema ta ?ai probleme cu mansarda?"
drept urmare i-am cerut scuze pentru ca l-am deranjat si ...
pstefan
Am mai deschis eu geamul la un taximetrist in Bucuresti sa ii spun ca ii bate un far aiurea si ma orbeste . Raspunsul lui : "Si eu ce sa-i fac?" bandit.gif
STFU
Iata-ma si pe mine pe topicul asta tongue.gif O situatie asemanatoare. M-au prins cu 82 Km/h intr-o zona cu limita la 50 Km/h. Nu cred ca mai conteaza ca sectiunea respectiva de drum era la iesirea din oras, cu doua benzi pe sens, iar in jur doar firme si depozite, fara nicio trecere de pietoni in zona. Amenda? 6 puncte. In lege, din ce am reusit sa ma documentez, amenda este de 4 puncte. Deci...ce pot sa spun. Traiesc intr-o tara de cacat in care statul, prin institutiile lui, te fura fara sa clipeasca. Anyway...ma duc azi la politie sa le trag un scuipat intre ochi...si evident, dupa, ma duc sa-mi platesc amenda. puke.gif

PS: Am remarcat ca exista un talent imens pe capul unor retardati, sa puna limite de viteza pe anumite tronsoane, dintre cele mai imbecile. Vezi intrarea in Brasov dinspre Sibiu, unde te trezesti cu limita de 50 dintr-o data, chiar daca drumul mai are inca vreo 2 km cu doua benzi pe sens, si despartite intre ele. Inaptii aia nu au auzit de pre-limitari.
Talkabout
CITAT (STFU @ 9th September 2009, 11:09) *
PS: Am remarcat ca exista un talent imens pe capul unor retardati, sa puna limite de viteza pe anumite tronsoane, dintre cele mai imbecile. Vezi intrarea in Brasov dinspre Sibiu, unde te trezesti cu limita de 50 dintr-o data, chiar daca drumul mai are inca vreo 2 km cu doua benzi pe sens, si despartite intre ele. Inaptii aia nu au auzit de pre-limitari.

limitarile alea nu le pun asa de capu lor.. le pun cu un anumit scop. ar fi bine sa-i intrebi de ce (mai) e limitarea aia acolo, iti vor raspunde. si oricum daca-i 50 ce? in oras respecta cineva viteza maxima de 50? respecta pe naiba
STFU
N-am spus ca limitarile nu isi au rostul. E normal sa existe limitari. Dar trebuie sa fi retardat sa pui o limitare de 50 pe un drum de 110, care arata la fel si dupa respectiva limitare, si unde nu a intervenit niciun element specific orasului. Pe langa asta, daca tot limitezi...fa o pre limitare de 70, pentru macar un km, si abia apoi limiteaza la 50. Anyway...cine este sofer, stie despre ce vorbesc.
Iar in ceea ce priveste iesirile din oras, situatia este cam la fel. Si in lege este prevazut faptul ca anumite tronsoane pot sa aibe limitare si la 80.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.