Fane
2nd March 2005, 09:28
pai subtitrarile cele mai uzuale cunoscute de e-boda sunt .sub si .srt.
.sub este un tip de subtitrare frame based si cand o deschizi cu notepad trebuie sa arate cam asa:
{1689}{1747}Hei Jimmy, spune-mi cum|stãm, dacã suntem gata.
{1747}{1768}Bine, omule.
{1810}{1877}O sã ne distram toatã noaptea
si .srt e o subtitrare time based. daca o deschizi cu notepad trebuie sa arate cam asa:
3
00:01:10,300 --> 00:01:12,700
Hei Jimmy, spune-mi cum stãm, dacã suntem gata.
4
00:01:12,700 --> 00:01:13,600
OK, omule.
5
00:01:15,300 --> 00:01:18,100
O sã ne distram toatã noaptea.
acu, de multe ori am gasit pe net subtitrari cu extensia .txt si care in interior sa aiba format de .sub sau .srt, care play-ate pe calculator merg fara probleme, dar pe e-boda fac nazuri. in cazul asta daca-i pui extensia corecta va functiona si pe e-boda. asta ar fi cazul un pic mai fericit si usor de rezolvat. al doilea caz ar fi sa aiba extensia .txt si in interior sa nu fie nici unul din formatele astea. in cazul asta trebuie sa deschizi subtitrarea cu un programel ce stie sa faca conversii intre tipuri de subtitrari. eu iti recomand doua programele: Time Adjuster care este mai simplut si stie sa faca cam ce ai tu nevoie si Subtitle Workshop care este cam taticul programelor de conversie si sincronizare subtitrari. dupa ce incarci subtitrarea intr-unul din programele astea poti face foarte simplu conversia intr-unul din formatele cunoscute de e-boda.
cata73
2nd March 2005, 09:41
cum arata formatele TXT care Nu sunt compatibile SUB?
adica nu arata ca nici unul din formatele de mai sus...
PS: deci sa inteleg ca daca gasesc un TXT de forma:
{1689}{1747}Hei Jimmy, spune-mi cum|stãm, dacã suntem gata.
{1747}{1768}Bine, omule.
{1810}{1877}O sã ne distram toatã noaptea
pot sa-i schimb fara probleme terminatia in SUB si va functiona pe player?
Fane
2nd March 2005, 09:45
raspunsul il gasesti in partea a doua a intrebarii tale
.
da, asta-i formatul de .sub si daca-i schimbi extensia in .sub ii pui extensia conforma cu continutul.
cata73
2nd March 2005, 09:47
....totusi...un ALT format de TXT necompatibil...cum ar arata?
sau sa o luam altfel...de ce cei care fac subtitrari folosesc formatul SUB dar pun extensia TXT? (pentru tipul asta de TXT)
geonrg
2nd March 2005, 10:07
Salutare stie cineva unde pot gasi un upgrade pt un DIVX SONY DVP 765P ?
Multam Fain.
Fane
2nd March 2005, 10:40
QUOTE(cata73 @ Mar 2 2005, 09:47)
....totusi...un ALT format de TXT necompatibil...cum ar arata?
pai altfel decat cum ti-am aratat eu
. cand ai sa le vezi ai sa le recunosti, crede-ma. 
QUOTE(cata73 @ Mar 2 2005, 09:47)
sau sa o luam altfel...de ce cei care fac subtitrari folosesc formatul SUB dar pun extensia TXT? (pentru tipul asta de TXT)
pai nici eu nu stiu, daca-i gasesti si afli, sa-mi spui si mie. ca si pe mine ma chinuie intrebarea.
Cst
2nd March 2005, 17:21
arata superb noul background
si subtitrarea arata foarte bine ..
[ ps : daca gasiti o solutie pt acea problema , ca si la mine daca pun playerul pe stand-by , imaginea imi ramane neagra si imi revine doar sunetul , as dori si eu sa o aflu ]
sergius
2nd March 2005, 19:01
vreo sansa pt E-Boda555_Ver.310FE_V8_Mtz standard ?
Paul_l
2nd March 2005, 19:54
QUOTE(PIGULIGU @ Mar 2 2005, 08:48)
Am incercat si eu o schema ca asta (desi nu conteaza chiar inainte sa postezi) in mufa euroscart si la mine nu merge deoarece apare problema comutarii aleatoare in 16/9 care inainte nu era la TV-ul meu .De ce ? fiindca tensiunea de 8,5 v de comutare AV de la pinul 8 (care ar fi trebuit sa fie intre 9,5 si 12V) cade la 8V chiar cu consumul infim al bazei tranzistorului (sub 1 mA) :
Poate incercati si cu un mosfet nu un bipolar.
picieri
2nd March 2005, 21:41
Pai atunci renutati la la pinul 8 folositil numai pentru revenirea imaginii si comutati tv-ul din telecomanda pe AV. Eu zic ca e tot mai bine de cit sa te scoli din pat, mai ales noaptea
PIGULIGU
3rd March 2005, 08:44
QUOTE(Paul_l @ Mar 2 2005, 19:54)
Poate incercati si cu un mosfet nu un bipolar.
Am incercat si cu Mosfet si culmea si cu ala scade tensiunea la pinul 8 atat cat ajunge sa comute aleator TV-ul . Eu cred ca aceasta tensiune este ori divizata intern ori inseriata cu un rezistor de valoare foarte mare ori este scoasa direct din chipset si acesta nu are capabilitate de curent pe pinul ala. Daca picieri spune ca a desfacut aparatul ne-ar putea lumina in problema asta (cum este conectat - la ce - intern pinul 8 de la euroscart ?)
Repet ca in functie de pragul de decizie al TV-ului , schema lui picieri s-ar putea sa mearga (cum merge la el de altfel) , sau normal si mai probabil una cu mosfet dar nu este sigur .
picieri
3rd March 2005, 11:43
Problema comutarii imagini intre 4:3 si 16:9 deriva din faptul ca din player lipseste cu desavirsire tensiune de alimentare de 12V, ea find defapt 9V. Trecind inca un pic peste un filtraj ajunge la 8.22 aproximativ. Deci problema va trebui sa o resolve cei de la Rosal prin scrimbarea tuturol surselor de alimentare. Eu am renuntat de mult la ajutorul de la Rosal asa ca momentan imi montez o sursa de elta8883.
Paul_l
3rd March 2005, 16:54
QUOTE(picieri @ Mar 3 2005, 11:43)
Problema comutarii imagini intre 4:3 si 16:9 deriva din faptul ca din player lipseste cu desavirsire tensiune de alimentare de 12V, ea find defapt 9V. Trecind inca un pic peste un filtraj ajunge la 8.22 aproximativ. Deci problema va trebui sa o resolve cei de la Rosal prin scrimbarea tuturol surselor de alimentare. Eu am renuntat de mult la ajutorul de la Rosal asa ca momentan imi montez o sursa de elta8883.
Poate asta este si motivul pentru care miorlaie motorasul cind sa scoata tray-ul. Nu au tensiune suficienta.
Paul_l
3rd March 2005, 16:56
QUOTE(PIGULIGU @ Mar 3 2005, 08:44)
Am incercat si cu Mosfet si culmea si cu ala scade tensiunea la pinul 8 atat cat ajunge sa comute aleator TV-ul .
Ce mosfet si ce schema ai folosit ?
Eugen1968
3rd March 2005, 21:09
CE FACEM DACA SACADEAZA IMAGINEA ?????????????
pe divx merge perfect
p.s. acuma am pus firmware-ul original si tot asa face.
xymzar
3rd March 2005, 22:23
QUOTE(Eugen1968 @ Mar 3 2005, 21:09)
CE FACEM DACA SACADEAZA IMAGINEA ?????????????
pe divx merge perfect
p.s. acuma am pus firmware-ul original si tot asa face.
Se rezolva extrem de simplu:
1. Pui firmware-ul original
2. Fuga cu el la service, unde iti schimba placa video.
Totul dureaza 20 minute.
picieri
3rd March 2005, 22:56
Problema e ca nici macar in gol nu are 12V, doar 11,2V. Dupa ce conectezi mufa de alimentare cu mediatekul scade la 8.21. Inca nu am pus sursa de la elta, dar sper ca pe simbata sa fie pus. Cred ca asta va rezolva mai multe probleme.
Paul_l
3rd March 2005, 23:12
QUOTE(picieri @ Mar 3 2005, 22:56)
Problema e ca nici macar in gol nu are 12V, doar 11,2V. Dupa ce conectezi mufa de alimentare cu mediatekul scade la 8.21. Inca nu am pus sursa de la elta, dar sper ca pe simbata sa fie pus. Cred ca asta va rezolva mai multe probleme.
Si pe placa scrie undeva ca ar trebui 12 V ? daca scrie si este 8.21 e mai mult decit dubios, ma gindesc si la sacadari , etc.
Mtz
4th March 2005, 04:12
ATENTIE: acest update este pentru E-Boda 555X versiunea VER.310FE si care ARE pe backgroundul principal inscriptionat VER.310FE.
NU folositi acest update pentru playerele aparute dupa 25.02.2005 si care au o eticheta pe care scrie "Asamblat in China".
Au ramas valabile schimbarile de aici si in plus:
- Pentru fanii subtitrarilor mai deosebite si care contin cântece la inceputul fiecarui vers se poate trece caracterul pe care il gasiti in acest fisier: Click pentru a vizualiza atașamentul In momentul in care veti urmari filmul veti avea aceasta imagine a subtitrarii, in locul acestuia, aparand o nota muzicala.
Click pentru a vizualiza atașamentul
- Pentru cei care au DTS AudioCD am creat un icon pentru aceste CD-uri si care va arata astfel:
- Pentru cei care nu sunt lamuriti de ce CD-ul introdus nu afiseaza subtitrarea, acum este posibila vizualizarea acesteia pentru a se verifica daca denumirea acesteia respecta standardele Mediatek. Chiar daca vedeti subtitrarea prin selectarea acesteia si incercarea de a face "play", nu obtineti nimic. Aceasta optiune s-a facut cu sprijinul lui zildane.
Acesta este ultimul upgrade pe care il uploadez pentru DivX player-ul E-Boda DV-555x si care se bazeaza pe ultima lor versiune facuta pubilca prin diverse mijloace. In aceste conditii nu va exista V10_Mtz.
Imi rezerv dreptul de a nu raspune da interpelari de genul: "pls", "cine te-a suparat?" sau alte chestii de genul asta.
Download:
enjoy,
Mtz
catalin1paul
4th March 2005, 08:50
QUOTE(Mtz @ Mar 4 2005, 04:12)
Acesta este ultimul upgrade pe care il uploadez pentru DivX player-ul E-Boda DV-555x si care se bazeaza pe ultima lor versiune facuta pubilca prin diverse mijloace. In aceste conditii nu va exista V10_Mtz.
Imi rezerv dreptul de a nu raspune da interpelari de genul: "pls", "cine te-a suparat?" sau alte chestii de genul asta.
Te inteleg perfect, este munca ta si ai perfecta dreptate...
Este valabil si pt amaratii care au versiunea standard care nu afiseaza nimic pe ecran? Se poate face ceva asemanator cu V9_Mtz si pt versiune standard?
Multumesc anticipat si scuze daca te-am deranjat.
GrimRipper
4th March 2005, 08:52
Tot ce pot spune este ca imi pare rau si iti multumesc pentru munca prestata in folosul comunitatii. Probabil ai motivele tale care te-au determinat sa iei hotararea asta...nu pot decat sa o respect.
Cst
4th March 2005, 09:10
Mtz nu pot decat sa'ti respect decizia si sa iti multumesc din suflet pentru toata munca prestata .. pe mine munca ta si a celorlalti care au ajutat la modificarea firmwareului si facerea subtitrarii perfecte m'au motivat sa cumpar aparatul .. multumesc Mtz
tony_roti
4th March 2005, 09:40
Iti multumim MTZ, tie si lui bladhaund precum si celorlalti care au contribuit la munca asta pt. ca noi sa avem un player mai bun.
Oricum asta ar trebui sa-i puna pe cei de la Rosal Electronics pe treaba pt. ca datorita voua cei de pe forum am decis achizitionarea playerului de la E-Boda si nu pot spune ca sunt multumit de felul cum merge treaba cu upgrade-urile. Practic dupa ultimul upgrade, treaba celor de la E-Boda (doleantele noastre) au facut-o cei ca MTZ si altii.
Oricum eu am hoinarit pe acest forum si nu numai, mai bine de 3 luni inainte de a decide ce player sa cumpar.
73437
4th March 2005, 10:25
Da' gata măi... acum numai posturi cu mulțumiri se adaugă? Poate blaudhaud ne ajută în continuare cu modificări ulterioare, mai ales și pentru playerul satandard.
GrimRipper
4th March 2005, 13:25
Da ce ne faci tu bai noua program la ce sa postam???? Daca noi simtim nevoia sa-i multumim omului...care e problema ta?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.