KamiKADZE
16th February 2005, 17:28
Confirm spusele lui MTZ....
Merge versiunea 7 fara probleme, chiar dupa ce am trecut prin toate variantele de fw aparute pe forum, de la lansarea aparatului.
Problema cea mare este ca ceo de la E-boda s-au cam culcat pe o ureche de prin luna septembrie si nu dau semne ca ar mai scoate un upgrade de fw. Si intre timp Divx a ajuns la 5.2, XVID la 1.03 si parca deja au aparut unele incompatibilitati cu acestea, mai ales cu XVID.
Am codat niste firme cu ultima versiune de AUTOGK (chiar daca e Beta sa nu sariti in sus fiindca am lucrat cu multe versiuni de acest fel) si au inceput sa apara "dire" pe televizor la un film codat XVID. La versiunile mai mici de codec totul e OK, dar deja cred ca fw nu mai tine pasul cu software-ul.
Ca sa nu mai pomenim de problema de cu golirea buffer-ului de subtitrari care au promis de 3 luni ca o rezolva, plus DTS-ul de la versiunile vechi de playere.
Rusine lor, se lasa pe seama unor entuziasti ca MTZ si Bladhaund sa le rezolve problemele, si ei castiga bine mersi din urma publicitatii indirecte facute pe forumuri.
bladhaund
16th February 2005, 18:34
E-Boda, bla, bla.
Eu zic ca au folosit unitati optice de slaba calitate.
Dar, ca sa mai temperez entuziasmul criticilor:
Cu noile versiuni de DivX si Xvid nu trebuie sa aveti probleme, deoarece fluxul video pe care il genereaza aceste programe trebuie sa fie compatibil cu formatul MPEG4. In cazul in care nu folositi cu buna stiinta setari care incalca standardul MPEG4, nu ar trebui sa aveti necazuri. Eu unul, nu am. Sunteti voi siguri ca ati contolat toate setarile folosite la compresie? Sunteti siguri ca intelegeti care dintre ele sunt nestandard?
Si ca sa temperez si pe nenea e-boda:
DivX genereaza output cu packed bitstream avand un singur B-VOP consecutiv (daca mi-e permis sa ma exprim asa). Problemele cu sacadarea apar atunci cand exista cel putin 2 B-VOPs consecutivi si a fost folosit packed bitstream. Codecul DivX nu permite sa creati output cu packed bitstreram si B-VOPs multipli consecutivi. Adica, numai filmele Xvid au "boala" sacadarii din cauza de packed bitstream.
BTW, nenea e-boda: exista versiuni mai noi care interpreteaza corect packed bitstream, indiferent de numarul de B-VOPs consecutivi.
zuppy
16th February 2005, 20:25
Am o problema la un film: player-ul reda imaginea cu pauze cam din 3 in 3 secunde, adica 3 secunde merge 3 secunde face pauza. Precizez ca sunetul se aude ok, fara pauze. Aveti idee de la ce poate sa fie... ce trebuie sa fac/evit ca sa-mi mearga filmul ?
Packed bitstream nu e pentru ca l-am scos, Qpel & GMC vad ca sunt dezactivate, ce altceva ar putea fi? Am incercat si "trucul" cu inchis/deschis aparatul de la buton dar nu vad nici o diferenta.
edit: 310fe + mtz v2, nu am pus v7 pt ca mi-a expirat encoderul mpeg2 si nu pot sa adaug un alt wallpaper, dar daca e vreo sansa sa mearga cu v7 il dau dracu' de wallpaper
sergius
16th February 2005, 21:36
zuppy
16th February 2005, 21:58
da, ai dreptate... nu m-am gandit ca e de la gspot. cu versiunea asta noua apare gmc 
deci se pare ca tre sa-l recodez
cata73
17th February 2005, 09:00
ce parere aveti, divx6 va fi compatibil cu aparatele noastre?
ca daca nu, va fi rau....
vad ca deja au o versiune beta (sau nu am inteles eu bine), varianta oficiala urmand a fi lansata in martie...
ce ziceti?
PS: am FE si merge foarte bine (fw oficial)
sergius
17th February 2005, 09:03
tinand cont ca sunt o groaza de playere certificate divx ar trebui sa fie (fara optiunile de codare mai dubioase).
Becioiu
17th February 2005, 09:07
QUOTE(tony_roti @ Feb 16 2005, 11:49)
Firmware-ul pe care il folositi acum din cauza faptului ca nu a fost compilat corect a uitat setarile corecte pt blocul optic folosit de aparatul dvs.
E-Boda>>>>>
Vrajeala...Am patit-o si eu! Dupa ce am fost la service cu aparatul si l-au "reparat" dandu-mi altu` acum blocul optic "suporta" toate up-date-urile <incorect compilate> de pe ascest forum...
Parerea mea este ca EI sunt cei care vand produse netestate si trebuie sa "nimeresti" unu` bun...
Sunt foarte multumit de ultimul up-date (v7 al lui Mitz). Baieti tineti-o tot asa! Va multumesc pentru lucrurile nemaipomenite pe care le faceti
"Va atragem atentia ca putem decide schimbarea unei componente (decalibrata din cauza fortarii setarilor blocului optic ), pe cheltuiala dvs !!!"
Decalibrata a fost ea decand ati montat-o voi acolo baietzi!
dutzanule Cred ca ai "nimerit aparatu` meu vechi care a ramas la serevice...
Succes tuturor si aveti incredere in up-date-urile meseriasilor Mitz si bladhaund
cata73
17th February 2005, 09:08
am citit pe undeva ca divx6 ar putea sa fie asemanator ca compatibilitate cu divx5 la fel cum este mp3 cu mp3pro, adica il vede, il decodeaza dar nu-l decodeaza HD (daca ai numai codec de divx5) ceea ce nu ma deranjaza deloc, pentru ca nu am tv hd si nici nu am de gand sa imi cumpar (investitie inutila)
adica playerele ce se vor fabrica dupa lansare vor decoda "mai bine" divx6,
....nu stiu daca m-am facut inteles...
tony_roti
17th February 2005, 10:29
QUOTE(Mtz @ Feb 16 2005, 15:50)
@tony_roti, pune si tu atasamentul aici pe forum.
Din ceea ce am citit acolo imi pun cateva intrebari:
- cum de acelasi firmware compilat a uitat setarile la unele aparate si la altele nu? Eu am in aparat acelasi V7 care este oferit la download si pe care il mai au si alti useri de pe forum cel putin si s-a facut upate fara probleme. Playerul imi merge impecabil.
- de ce dupa atata timp nu ofera nici un firmware pentru update oficial, dar totusi practica chestia cu trimisul prin mail?
tony_roti, sa ne zici si noua daca si-a revenit dupa ce ai folosit firmware oficial (desi eu nu cred).
enjoy,
Mtz
Nu am pus versiunea trimisa prin e-mail de E-Boda, deoarece am comparat cu versiunea lor oficiala si exista diferente doar la nivel de un font, care mie mi se pare suspect. Fontul 8-9 are niste mizerii pe el la majoritatea caracterelor. Oricum pun firmware-ul pe site pt. download.
Am sa incerc si cu versiunea lor sa vad daca mai sacadeaza dar ce n-au inteles ei e ca aparatul imi sacada si inainte de update. Oricum acum nu mai las aparatul in standby ci il inchid din buton si mi-ar fi destul de greu sa testez daca mai sacadeaza, pt. ca problemele au disparut deocamdata. Va voi tine la curent.
tony_roti
17th February 2005, 10:40
Si apropo de versiunile non oficiale "necompilate corect", am pus ultimul update E-Boda555_Ver.310FE-V7_Mtz si lui cumnata-miu si vad ca nu s-a plans de nimic.
Si amandoi ne-am luat playerele in acelasi timp.
Paul_l
17th February 2005, 20:47
Si eu folosesc MTZ V7 de a doua zi de cind a fost postata si merge perfect.
Acum inalta ordine de idei am un film care se blocheaza la 1:20. Cum fac sa trec peste partea aiurea si sa-l vad in continuare. Se blocheaza si daca il dau pe 32x si incepe sa deseneze caracterele din subtitrare rind cu rind de pixeli. Nu mai iese din starea asta decit oprit de la buton.
bladhaund
17th February 2005, 20:49
O chestie care nu mi-a sarit in ochi: "compilat corect".
Daca se ofera sa ne dea sursa, o s-o compilam noi mai bine sau mai prost. Deocamdata nu compilam nimic, cel mult lucram la nivel de cod masina.
Courage
17th February 2005, 21:10
Acum intre noi fie vorba, ce ar avea de piedut daca ar da sursa ?
Cred ca ar fi destuic are sa ii aduca imbunatatiri, ceea ce ar duce la disparitia stocului de playere 
Si eu am E-Boda de 2 sapt (cred). L-am patch-uit din prima seara cu Firmware v7 Mtz si nu am NICI o problema...
Cred ca tine de bafta, nu de cod masina
GOR
18th February 2005, 02:17
Din pacate nu poti sa stii dinainte daca poti sa faci acest update cu succes sau nu!
Asadar eu zic ca e cam periculos pentru cei ce nu au facut acest lucru pana acum... cei ce l-au updatat si merge OK, cred ca nici pe viitor nu o sa aibe probleme
E distractiva faza cu Remediere defect - inlocuire Placa Video!
Pai aparatul are alimentare, DVD-ROM si "placa de baza" - practic ai inlocuit placa - ai inlocuit cam tot!
E posibil ca nici baietii de la ROSAL sa nu ii dea de cat problemei de se apuca sa schimbe placa cu totul...
...si alta chestie... cum adica sa suprasoliciti blocul optic cand - daca e sa intervina asupra vrunei componente, se intervine asupra placii de baza si nu a blocului optic.
Intrebare: Exista un numar MAX. de rescrieri ale firmware-ului?... (desi nu cred); care e marimea maxima exprimata in kb a fisierului firmware?
73437
18th February 2005, 08:42
Aseară am reușit să am o imagine mai bună prin tv-out-ul plăcii video decât pe e-boda... deci, sunt și mai decis să scap de player...
Pentru 4.500.000 DV-555x ver310 (prima tranșă, fără FE, cea cu care încă nu a raportat nimeni probleme
)
Tel. 0788.110.111
dutzanu
18th February 2005, 10:49
Propunere armistitiu? : eboda people, mtz, bladhaund, other people doing fw... faceti un brainstorming pe taram eboda, ajungeti la un numitor comun (sau doua) scoateti (compilati) fw pe scule de la eboda (chipseturi, servos, blocuri optice etc. diferite care se folosesc momentan in 555x), postati fw pe pagia eboda oficial.
Avantaje:
eboda: potentiali cumparatori nehotarati care cauta in disperare pe net user feedback, comments etc. se lumineaza brusc si se hotarasc asupra eboda 555x => crestere vanzari, utilizatori happy, salarii mai mari, avansari in scara ierarhica Rosal pe motive de dat dovada depus interes cresteri vanzari
ppl doing fw: RESPECT (prin publicare fw cam cu asta s-au ales, numai acum va fi oficial)
555x users: posesori cel mai cool player
Eu unul as fi de acord sa dau leu in contul mtz pt efort in momentul unui fw oficial pe pagina eboda. Sper ca sunteti de acord cu mine ca merita.
Alte sugestii?
zildan
18th February 2005, 11:27
QUOTE(GOR @ Feb 18 2005, 02:17)
Intrebare: Exista un numar MAX. de rescrieri ale firmware-ului?... (desi nu cred); care e marimea maxima exprimata in kb a fisierului firmware?
DA 100.000 scrieri
Se tocesc butoanele pina cedeaza eepromul din aparat
tony_roti
18th February 2005, 11:29
Aseara au reinceput sacadarile. Cu precadere la filme divx care nu sunt codate cu optiunea "packed bitstream", deci ar trebui sa mearga. Dar sacadeaza si la filme DivX 3 Low-Motion sau Fast Motion. Aparatul se comporta ca si cum te-ai uita la un film pe un PC mai slabut al carui procesor nu reuseste sa faca fata. Chestia e ca nu merge cursiv. Eram mai multumit de modelul DV-444S tot de la E-Boda, atat ca nu stia decodare DivX/XviD.
Incercat reset, power off, fara prea mare succes. Asa ca inervat, pus inapoi firmware v.310FE Oficial de la E-Boda. Rezultat? Problemele au disparut. Bucurat de vizionare cursiva si fara intreruperi, mai browse-uit 5-6 filme cateva minute, apoi culcat linistit si fericit.
Bucuria tinut pana azi dimineata, cand deschis aparat si el facut la fel ca mai inainte. In plus se bloceaza urat de tot exact la sfarsitul catorva filme si nimic nu mai ajuta decat power off. Blocajul apare exact in acelasi loc. Cum ajunge la minutul respectiv, se blocheaza. Ati patit asa ceva? Care e problema?
Mai am weekendul asta pentru teste si daca tot asa, luni expediere pachet direct la E Boda pentru service.
cata73
18th February 2005, 11:42
QUOTE(Paul_l @ Feb 17 2005, 20:47)
Si eu folosesc MTZ V7 de a doua zi de cind a fost postata si merge perfect.
Acum inalta ordine de idei am un film care se blocheaza la 1:20. Cum fac sa trec peste partea aiurea si sa-l vad in continuare. Se blocheaza si daca il dau pe 32x si incepe sa deseneze caracterele din subtitrare rind cu rind de pixeli. Nu mai iese din starea asta decit oprit de la buton.
solutie simpla, fara derulare cu imagine:
GO TO: 1.21 (apesi de doua ori pentru ca primul mod este pentru dvd, al doilea pt divx - cred)
si astfel sare peste "minutul " defect
....si eu tot de aici am aflat...
73437
18th February 2005, 11:52
Primul Go To se referă la scenele de pe dvd-uri. Al dolea la timp (și dvd și divx). Ănsă dacă discl/filmul are o eroare mai urâtă, nu va merge nici așa. Dar merită încercat.
insanemind
18th February 2005, 23:23
Eu am o alta problema la care nu am gasit rezolvarea si anume cu sunetul de la DIVX-uri care uneori nu se aude sau se aud dar niste scartaieli. Pe calc e totul super OK numai in Eboda se aude asa. Am rezolvat cu virtual dub-ul dar din pacate dupa ce trasesem filmul pe un dvd. Exista cumva vreun program cum este mpg4modifier dar care sa verifice sunetul pentru a nu strica un CD/DVD de pomana?
Multumiri lui Mtz pentru toata munca depusa
Paul_l
19th February 2005, 09:56
QUOTE(cata73 @ Feb 18 2005, 11:42)
solutie simpla, fara derulare cu imagine:
GO TO: 1.21 (apesi de doua ori pentru ca primul mod este pentru dvd, al doilea pt divx - cred)
si astfel sare peste "minutul " defect
....si eu tot de aici am aflat...
Chestia ciudata este ca pe filmul asta NU Merge nici GOTO x.xx.xx Imi afiseaza semnul cu intrezis. O sa vad mi tirziu cum e codat.
Cst
19th February 2005, 10:04
problema asta [ nu merge go to deloc ] o am si eu la filmul Texas Chainsaw Massacre [ 1974 ] ; e codat divx 3 -> nu are cum sa aibe packed bitstream .. si chiar daca derulez inainte , chiar si cu 32x merge foarte greu .. deruleaza incet .. stiu sigur ca e de la film dar nu stiu ce anume cauzeaza asta
goodoane
19th February 2005, 12:28
QUOTE(insanemind @ Feb 18 2005, 23:23)
Eu am o alta problema la care nu am gasit rezolvarea si anume cu sunetul de la DIVX-uri care uneori nu se aude sau se aud dar niste scartaieli. Pe calc e totul super OK numai in Eboda se aude asa. Am rezolvat cu virtual dub-ul dar din pacate dupa ce trasesem filmul pe un dvd. Exista cumva vreun program cum este mpg4modifier dar care sa verifice sunetul pentru a nu strica un CD/DVD de pomana?
Multumiri lui Mtz pentru toata munca depusa

Vezi in setarile aparatului la sectiunea audio(boxe,dolby pro logic II,si egalizator),eventual incearca o revenire la seatarile din fabrica pt acel film si vezi daca merge sunetul.De obicei daca folosesti prea multe filtre audio se aud acele scartieli la unele filme(e vorba de codecul audio folosit).
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.