irazvan
9th February 2005, 20:35
Baga tare, frate! Ca merita...
Eu il am de cateva luni si sunt tare multumit.
Este exact ce iti trebuie si bate la c..r orice al DivX player de pe piata.
Cand m-am hotarat eu sa-mi cumpar, am testat (in magazin cei de la Carrefour au fost tare dragutzi si m-au lasat sa ma joc) Phillips, Orion, Daewoo si Thomson... Am butonat ceva timp pe acolo.
De departe "E-Bola" (sau E-Boda, dupa numele lui adevarat) le-a dat clasa.
Si ca performanta, si ca facilitati.
Iar pretul... absolut rezonabil!
Iar cu update-urile de firmeware pe care "adevaratii" le fac (Mtz is the best) ai cea mai tare scula din parcare.
xymzar
9th February 2005, 21:14
O problema:
cand bag un dvd-r in el il vede ca "dvd video" desi acelasi disc pe un alt player il vede dvd
problema e ca se vede sacadat rau nu se poate urmari
ce poate sa fie? am versiunea 7 a lui Mtz
Paul_l
10th February 2005, 00:35
Am scris pe un DVD+R iso multisesiune doua filmeformat avi in sesiuni diferite. E-boda imi vede doar primul film scris. Asa se comporta si la voi ?
sergius
10th February 2005, 10:23
depinde daca ai depasit cei 4g parca unde numai windosul se mai descurca
silviu242003
10th February 2005, 11:20
multumesc, irazvan. si scuze celor care s-au stresata vazand ieri alt topic cu e-boda, dar...sunt prospatura in zona
sergius
10th February 2005, 15:39
am nevoie de o solutie rapida sa scap de "GMC" (Global Motion Compensation) ,se pare ca e-boda nu stie asa ceva.
Mtz
10th February 2005, 16:58
Filmele pentru DivX playere NU trebuie sa depaseasca 2 GB!
enjoy,
Mtz
Paul_l
10th February 2005, 19:36
QUOTE(Mtz @ Feb 10 2005, 16:58)
Filmele pentru DivX playere NU trebuie sa depaseasca 2 GB!enjoy,
Mtz
Filmele au cam 700M. Ciudat e ca e-boda imi vede doar prima sesiune scrisa. Pe calculator se vad amindoua.
bladhaund
10th February 2005, 20:30
QUOTE(ovideo2005 @ Feb 9 2005, 13:41)
Bladhaund, link-ul pentru STANDARD (servo 02.11.00.00) nu fct. Ai altul?
Thnks in adv.
Ia versiunea de la mtz.softpedia.com. Cu exceptia imaginii de la inceput, este identic.
xymzar
10th February 2005, 21:36
Revin cu problema mea dar descrisa pe larg:
- am copiat imaginea unui dvd pe hard cu nero
- am ars respectiva imagine pe un dvd-rw tot cu nero
- bagat dvd-rw-ul intr-un dvd player PixelView incarca discul il vede ca dvd si totul a fost OK se vedea perfect
- bag acelasi dvd-rw in e-boda (are varianta 7 a lui Mtz) vede discul ca dvd-video si merge sacadat de fapt parca merge cadru cu cadru.
Acum vine intrebarea:
1. de ce acelasi disc pe un player se vede dvd si pe celalt dvd-video sa fie ars gresit, daca da de ce merge pe PixelView ?
Va multumesc anticipat.
Poate ma lumineaza si pe mine cineva
PS E-boda cu v7 a lui Mtz merge absolut impecabil pe Divx, felicitari cu acest prilej Mtz
Paul_l
10th February 2005, 22:05
Am descarcat discul de test pentru playere divx de la :
Disc de test
Daca il vrea cineva sunt dispus sa dau o copie pentru multiplicare ( nu download , are 700M).
BTW nu stau in Bucuresti
xymzar
11th February 2005, 21:42
Pe mine nu ma ajuta nimeni
freddym
12th February 2005, 00:08
QUOTE(xymzar @ Feb 10 2005, 21:36)
Revin cu problema mea dar descrisa pe larg:
- am copiat imaginea unui dvd pe hard cu nero
- am ars respectiva imagine pe un dvd-rw tot cu nero
- bagat dvd-rw-ul intr-un dvd player PixelView incarca discul il vede ca
dvd si totul a fost OK se vedea perfect
- bag acelasi dvd-rw in e-boda (are varianta 7 a lui Mtz) vede discul ca
dvd-video si merge sacadat de fapt parca merge cadru cu cadru.
Acum vine intrebarea:
1. de ce acelasi disc pe un player se vede
dvd si pe celalt
dvd-video sa fie ars gresit, daca da de ce merge pe PixelView ?
Va multumesc anticipat.
Poate ma lumineaza si pe mine cineva
PS E-boda cu v7 a lui Mtz merge absolut impecabil pe Divx, felicitari cu acest prilej Mtz
1. daca ai pus o imagine de dvd-video este normal ca E-Boda sa-ti afiseze DVD-Video, la PixelView nu stiu ce trebuie sa afiseze...
2. trebuie sa incerci cu un DVD-R de calitate ca sa tragi concluzia ca nu merge ...
3. pe langa discul folosit conteaza si DVD-writer-ul folosit si viteza de scriere...
Eu am avut probleme asemanatoare cu DVD-RW 2x Traxdata scrise pe Teac 58G si chiar si cu DVD-R 4x eProformance. Acum scriu la 8x cu un ASUS 1604P pe DVD-R 8x Traxdata si DVD-R 8x Philips si nu mai am nici o problema (merg si scrise la 12x dar pentru siguranta folosesc 8x)
Concluzie: incearca sa pui imaginea pe un DVD-R mai de calitate scris la 4x si vezi daca merge sacadat.
FreddyM
Fane
12th February 2005, 11:15
chiar aseara m-am uitat la un film pe DVD si cand l-a vazut a afisat DVD-Video, si play-ul a mers cum trebuie. e-boda stie si de +R si -R dar nu-i deloc rea recomandarea sa incerci cu un alt disc mai de calitate si la o viteza de scriere mai mica. se poate sa fie de la calitatea discului sau a scrierii. in general discurile rewritable sunt mai cacacioase la citire. daca-ti face probleme si cu discuri de calitate, nerewritable, atunci e intradevar problema.
inca o chestie, e recomandat sa inchizi player-ul de pe buton, pret de vreo cateva secunde bune inainte de schimbarea discului. se pare ca problema cu golirea bufer-ului afecteaza si play-ul la DVD-uri. nu am patit niciodata sa-mi mearga sacadat, in schimb am patit sa nu-mi afiseze subtitrarea pe anumite portiuni din film, dupa care sa-si revina de la sine. asta la DVD-uri.
Mtz
12th February 2005, 12:12
Chestia cu "DVD" sau "DVD-Video" nu are nici o legatura cu faptul ca un DVD poate fi scris/citit in mai multe feluri.
Diferenta intre cele 2 playere este ca cine a facut limba pentru meniul de afisare nu a mai trecut si "-Video" ca sa fie "DVD-Video" ca la E-Boda.
Acolo se poate scrie orice. Poti sa scrii chiar DivX sau ce iti trece prin cap, identificarea discului fiind aceasi: DVD.
enjoy,
Mtz
sergius
12th February 2005, 19:54
cum scap de "GMC" (Global Motion Compensation) ?
am incercat sa fac din xvid divx si acum divx merge la fel de prost (cum merge xvid cu GMC) pe calc
daca filmele codate cu bitstream mai merg cele cu GMC nici o sansa.
freddym
12th February 2005, 20:58
QUOTE(sergius @ Feb 12 2005, 19:54)
cum scap de "GMC" (Global Motion Compensation) ?
am incercat sa fac din xvid divx si acum divx merge la fel de prost (cum merge xvid cu GMC) pe calc
daca filmele codate cu bitstream mai merg cele cu GMC nici o sansa.
Un ghid pentru "Supprimer l'option QPel et/ou GMC d'un DivX"
gasesti la: http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...ove-qpel-gmc_v1 (pentru DivX 5.05 Free sau Pro)
si la: http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...remove-qpel-gmc (pentru DivX 5.2)
sunt in franceza ... trebuia sa fie si o varianta in engleza aici:
http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...ove-qpel-gmc_uk
dar deocamdata este afisat tot in franceza.
FreddyM
sergius
12th February 2005, 22:07
thx
xymzar
12th February 2005, 22:25
Discul este TDK.
Prima data cand l-am scris si celalt player il vedea tot dvd-video si se vedea sacadat, l-am rescris si s-a intamplat ce am zis mai sus.
Ca sa ma linistesc stie cineva de unde pot lua firmware-ul original cu care a venit aparatul?
Multumesc tuturor de sfaturi
Edit:
Am gasit originalul, citit toate paginile
xymzar
13th February 2005, 01:31
O sa inebunesc de tot, am pus originalul si surpriza imaginea de inceput apare alb negru dar filmele (divx) se vad color.
ScottishTerrier
13th February 2005, 13:00
QUOTE(lupulescu @ Feb 8 2005, 22:48)
Meseriasilor,citesc topicele de mult timp si reusesc sa ma descurc cu multe probleme dar asta le pune capac la toate.Orice film pun Xvid cu GMC(global motion compesation )conform GSpot se blocheaza sare timpii si nu poate fi vazut dar subtitrarea si sonorul merg normal.Precizez ca am facut updete cu firmwareul V7 Mtz.Exista cumva vreun tools pentru modificarea acestui tip de stream video.Cu MPEG4Modifier nu merge si nu stiu ce sa fac ca sa pot vedea filmele.Am o gramada de cduri care sunt comprimate cu acelasi codec.De exemplu "the final cut" , "transamerican killer" , "the ring of nibelungs" pt cine incearca sa vada daca se intimpla aceeasi treaba.Nu stiudaca se intimpla si inainte de update nu am patit-o decat dupa.Am oprir si din butonul general aparatul chiar mai multe ore si aceeasi poveste.Poate stie cineva ce pot face.Multumesc anticipat!

Aceeasi prb o am si eu.Tu ai gasit intre timp rezolvarea?Test pe un fisier:
Cam asa arata cu Gspot: The Ring Of The Nibelungs
OpenDML (AVI v2.0)
DivX Style "packed bitstream" AVI
Interleave: 1 vid frame (40 ms), preload=480
Audio frames: Aligned on interleaves
File Length Correct
in schimb cu MPEG4Modifier:
vezi attachment
NO Packed Bitstream
Curios...Exista vreo solutie de a se vedea si pe 555?
xymzar
13th February 2005, 14:33
Este clar, Sevice scrie pe el. Am incercat zcum cu un dvd inchiriat si apare iar dvd-video in stanga susu si merge sacadat.
Are sigur ceva, fiindca am mai pus dvd inchiriate si le vedea ca dvd, mergeau perfect.
Maine la service cu el.
Am pus firmware-ul original ca sa nu am probleme la e-boda.
Cst
13th February 2005, 17:12
xymzar : toate DVD-urile care au filme in format DVD ti le citeste DVD-VIDEO la inceput ; daca este un dvd cu divxuri pe el , nu ti'l citeste DVD-VIDEO !
ScottishTerrier
13th February 2005, 17:15
QUOTE(freddym @ Feb 12 2005, 20:58)
Un ghid pentru "Supprimer l'option QPel et/ou GMC d'un DivX"
gasesti la:
http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...ove-qpel-gmc_v1 (pentru DivX 5.05 Free sau Pro)
si la:
http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...remove-qpel-gmc (pentru DivX 5.2)
sunt in franceza ... trebuia sa fie si o varianta in engleza aici:
http://pvr800.sigmatek-players.com/index.p...ove-qpel-gmc_ukdar deocamdata este afisat tot in franceza.
FreddyM
Referitor la filmele codate GMC la care am pus si io un post,si care se vad sacadat, asta este una din solutii si functioneaza: recodarea.
Eu am folosit DIVX Pro 5.2.1 si Virtual DubMod 5.10.2.1 asa cum ziceau francezii pe The Ring Of The Nibelungs.avi (2 CD) care il aveam cu aceasta problema
Acum Eboda il vede fara probleme.
Insa iti trebuie multa,multa rabdare.Face un CD in 3-3 si 1/2 ore, asta depinde de procesor si RAM.
sergius
13th February 2005, 17:18
solutia la GMC pare sa fie recodarea filmului fara GMC.
dureaza 2 ore
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.