LiviuO
6th September 2004, 11:55
... o ofer spre testare pt. ca nu am observat greseli majore si pentru ca nu am primit observatii de la voi vizavi de preview-ul pus anterior.
Personal sunt destul de multumit de rezultat, desi pot fi comentarii vizavi de forma sau dimensiunea prea compacta a unor caractere.
Asa cum am mai spus anterior, mi-am dorit o latime a laturii caracterelor de 3 pixeli, bordura neagra de 1 pixel (in eventualitatea modif. soft), majuscule/minuscule de 21/15 pix. inaltime, lucru realizat 100%. Ca latime in afara de M, m, W, w si caractere speciale (16-20pix.) putin folosite, m-am incadrat in 12 pixeli, ceea ce permite o buna concentratie de caractere pe rand.
Am adaugat si "&", dar nu stiu daca se afiseaza corect (depinde de maparea soft a caracterelor.
Se mai poate reduce spatiul, dar nu mai este foarte buna definitia cuvintelor.
Despre memorie nu stiu nimic, dar este posibil ca secventa bin sa fie "sparta" in feliute ce se stocheaza partial sau integral la diverse adrese din memoria flash sau memoria interna a microcontrolerelor. Deci exista clar o limitare, dar posibil ca o mica depasire a mega-octetului sa nu deranjeze.
Fisierul este o imagine Nero, cu speranta eliminarii problemelor ce au aparut la unele persoane in procedura de creare a CD-ului.
Atentie!!!
Este un firmware neoficial, deci instalati pe propriul risc!!!
tdanro
9th September 2004, 20:43
QUOTE(KLMN @ Sep 9 2004, 20:59)
Da, YAMADA citeste subtitrarile daca au mai mult de 8 caractere in denumire.
Se pare ca si E-Boda ia chiar cu mai mult de 12 caractere, cat spun ei.
Am incercat multe DivX-uri si a citit subtitrarea si la peste 16 caractere, inclusiv blancuri.
E-Boda
11th September 2004, 15:00
Aceasta varianta este versiune Beta, si astept de la voi opinii !
Imbunatatiri :
1 - Adaugarea in meniul Preferinte (accesibil numai in modul STOP ), a optiunii maririi sau micsorarii dimensiunii fonturilor.
2 - Redarea corecta a diacriticilor in cazul alegerii fonturilor mari.
In continuare lucram pt adaugarea benzii negre-transparenta.
Va multumesc pt suport, si ma gandesc sa organizez un concurs (cu premii! ) pt cei care se chinuie sa imbunatateasca functionabilitatea lui DV 555X.
Pt cei interesati vreau sa pun la dispozitie un aparat (sau mai multe ), special construit (un fel de platforma tehnica), pe care sa faca teste.
Pt inscrieri la acest concurs va rog sa ne dati un mesaj cu subiectul "Concurs DV555x", si ceva argumente.
Atrag insa atentia celor care folosesc update-uri modificate asupra riscului blocarii iremediabile a aparatului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va urez succes, si multumesc tuturor pt interes !!!!!!!
filip
11th September 2004, 16:11
QUOTE(tdanro @ Sep 9 2004, 21:43)
Se pare ca si E-Boda ia chiar cu mai mult de 12 caractere, cat spun ei.
Am incercat multe DivX-uri si a citit subtitrarea si la peste 16 caractere, inclusiv blancuri.
La testul pe care l-am facut cu eboda(cel din magazin deci fara vre-un firmware) nu a luat subtitrarea pentru ca avea mai mult de 8 caractere.
LiviuO
11th September 2004, 22:22
QUOTE(E-Boda @ Sep 11 2004, 16:00)
Aceasta varianta este versiune Beta, si astept de la voi opinii !
Imbunatatiri :
1 - Adaugarea in meniul Preferinte (accesibil numai in modul STOP ), a optiunii maririi sau micsorarii dimensiunii fonturilor.
2 - Redarea corecta a diacriticilor in cazul alegerii fonturilor mari.
In continuare lucram pt adaugarea benzii negre-transparenta.
Va multumesc pt suport, si ma gandesc sa organizez un concurs (cu premii! ) pt cei care se chinuie sa imbunatateasca functionabilitatea lui DV 555X.
Pt cei interesati vreau sa pun la dispozitie un aparat (sau mai multe ), special construit (un fel de platforma tehnica), pe care sa faca teste.
Pt inscrieri la acest concurs va rog sa ne dati un mesaj cu subiectul "Concurs DV555x", si ceva argumente.
Atrag insa atentia celor care folosesc update-uri modificate asupra riscului blocarii iremediabile a aparatului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va urez succes, si multumesc tuturor pt interes !!!!!!!
Am testat firmware-ul. Este interesanta posibilitatea alegerii dimensiunii fonturilor, dar forma lor este inca perfectibila.
La ce se refera punctul 2, pt. ca diacriticele par a fi afisate pe ambele tipuri de fonturi?
O problema, desi nu legata de fonturi: pe partea de sunet, exista un test pentru canalele de sunet, un zgomot ce se "plimba" pe rand in fiecare canal de sunet, care la aceasta versiune firmware, nu mai functioneaza corect pt. difuzoarele din fata.
Laudabila initiativa cu concursul! Poate mai multe detalii?
bladhaund
11th September 2004, 22:36
QUOTE(E-Boda @ Sep 11 2004, 16:00)
Spuneti-ne, var rog, daca se pierde garantia in cazul inlaturarii acelui autocolant de pe aparat.
Caci riscul blocarii poate fi usor inlaturat cu ajutorul unui cablu serial 
Ar fi minunat daca am avea o prezenta macar semi-oficiala pe grupul dedicat acestui aparat:
http://groups.yahoo.com/group/ro-555x/
Sunt destui membrii, iar unii dintre ei nu fac parte din comunitatile de pe aceste forumuri unde postati. Ati putea combate eventualele zvonuri nefondate si ati putea informa mai usor comunitatea despre diversele noutati.
Cristist50
11th September 2004, 23:17
Bravo, se misca treaba. Incet dar directia e buna.
Eu am gandeam ca mai bine ii cooptati pe cei care au facut deja modificari la firmware (unele dintre ele extrem de reusite) in echipa oficiala de "modificatori" de firmware.
Stiti cum e, in echipa se lucreaza cel mai bine.
Oricum, felicitari si tineti-o tot asa.
bladhaund
12th September 2004, 00:35
Gasiti la:
http://groups.yahoo.com/group/ro-555x/file...mod20040911.rar
varianta modificata de fw pentru playerul E-Boda DV-555X, bazata pe versiunea beta din 11 septembrie, ce aduce urmatoarele modificari:
- fonturi pentru subtitrare mari si mici inlocuite;
- mesaje OSD si meniu traduse mai corect si scrise cu diacritice
- fundaluri modificate.
sss
12th September 2004, 13:51
QUOTE(bladhaund @ Sep 12 2004, 01:35)
Gasiti la:
http://groups.yahoo.com/group/ro-555x/file...mod20040911.rarvarianta modificata de fw pentru playerul E-Boda DV-555X, bazata pe versiunea beta din 11 septembrie, ce aduce urmatoarele modificari:
- fonturi pentru subtitrare mari si mici inlocuite;
- mesaje OSD si meniu traduse mai corect si scrise cu diacritice
- fundaluri modificate.
F. interesant, numai ca ... nu stiu cum sa fac CD-ul; n-ar mai trebui si un .cue pe langa .bin?
N-ar fi fost mai simplu cu un .iso?
Merci, si astept cu nerabdare s-o testez
bladhaund
12th September 2004, 15:35
QUOTE(sss @ Sep 12 2004, 14:51)
F. interesant, numai ca ... nu stiu cum sa fac CD-ul; n-ar mai trebui si un .cue pe langa .bin?
N-ar fi fost mai simplu cu un .iso?
Merci, si astept cu nerabdare s-o testez

Dude, aia nu e o imagine de CD. Redenumeste-l in MTK.bin si arde-l conform instructiunilor de pe site-ul e-boda:
http://www.e-boda.ro/produse/dvd/dvd_555x_upgrade.html
sss
13th September 2004, 07:20
QUOTE(bladhaund @ Sep 12 2004, 15:35)
Dude, aia nu e o imagine de CD. Redenumeste-l in MTK.bin si arde-l conform instructiunilor de pe site-ul e-boda:
http://www.e-boda.ro/produse/dvd/dvd_555x_upgrade.html
Ah, merci.
Ma uitasem prin el si am vazut string-urile MEDIATEK si MTK.BIN, si m-am gandit ca e imagine de disc.
Merge ok, dar nu-mi mai incarca o subtitrare (e drept ca are nume lung, dar inainte mergea). In rest, arata f. bine, si fonturile mici si cele mari; daca se mai pune si bordura neagra, e perfect!
E-Boda
13th September 2004, 11:36
Va multumesc inca o data pt suport !!!
In 2 zile pe site-ul E-Boda va aparea varianta oficiala a noului update.
Aceasta varianta oficiala va rezolva mici bug-uri aparute intre timp si problema counter-ului la redarea DivX.
Succes,
ak725
14th September 2004, 02:39
Am luat și eu fw-ul de la Liviu și mi-a mers foarte bine.
Am reușit să modific fontul 6 astfel încât poate să afișeze 50 caractere pe linie fără să o taie.
Ar fi câteva întrebări:
- Care e dimensiunea maximă a înălțimii fontului?
- Există de fapt un număr de pixeli pe care poate să-i afișeze pe rând?
(pentru că în felul ăsta cu litere mai "grase" afișează mai puține caractere)
- Chiar nu se poate ca conturul să fie negru?
- De unde se poate modifica culoarea subtitrării?
- și problema cea mai MARE, care este de fapt ordinea caracterelor din font,
pentru că se pare că de exemplu Blank-ul era la poziția 33 și era lat de 8 pixeli.
PS. Am modificat majoritatea literelor deocamdată, când o să-l termin o să-l pun din nou.(Inspirat după Trebuchet MS bold)
LiviuO
14th September 2004, 10:04
QUOTE(ak725 @ Sep 14 2004, 02:39)
Am luat și eu fw-ul de la Liviu și mi-a mers foarte bine.
Am reușit să modific fontul 6 astfel încât poate să afișeze 50 caractere pe linie fără să o taie.
Ar fi câteva întrebări:
- Care e dimensiunea maximă a înălțimii fontului?
- Există de fapt un număr de pixeli pe care poate să-i afișeze pe rând?
(pentru că în felul ăsta cu litere mai "grase" afișează mai puține caractere)
- Chiar nu se poate ca conturul să fie negru?
- De unde se poate modifica culoarea subtitrării?
- și problema cea mai MARE, care este de fapt ordinea caracterelor din font,
pentru că se pare că de exemplu Blank-ul era la poziția 33 și era lat de 8 pixeli.
PS. Am modificat majoritatea literelor deocamdată, când o să-l termin o să-l pun din nou.(Inspirat după Trebuchet MS bold)
Inaltimea maxima este de 30pix si probabil ca exista o dimensiune maxima de pix. pe rand, in jur de 512.
Conturul negru la font se poate dar nu-l afiseaza (deocamdata?!) firmware-ul.
Despre culoare nu stiu.
Ordinea fonturilor este similara Windows-ului. Vezi ca numerotarea se face de la 1 in MTKRemaker si nu de la 0 ca in Windows, de aici diferenta.
Fontul tau nu este complet si are erori in zona superioara lui 128! Verifica cu MTKRemaker!
filip
14th September 2004, 14:01
dintre aceste dvd/divx playere este vreunul care sa citeasca mp3 de pe dvd?
Este posibil ca in viitor eboda sa incarce subtitrarile cu titlu de peste 8 carctere
buzz77
14th September 2004, 16:34
QUOTE(filip @ Sep 14 2004, 14:01)
dintre aceste dvd/divx playere este vreunul care sa citeasca mp3 de pe dvd?
Cred ca toate stiu sa-ti citeasca MP3 de pe DVD. Eu am incercat si pe playere fara DiVX si a mers. Cred ca nu e vorba de suportul fizic (CD sau DVD) ci de file system-ul de pe acest suport - ISO9660.
bladhaund
14th September 2004, 22:17
La http://groups.yahoo.com/group/ro-555x/file...mod20040914.rar gasiti o noua versiune de firmware modificata pentru playerul E-Boda DV-555X.
Bazata pe versiunea oficiala 13.sep.2004. Logo modificat (de bladhaund), fonturi pentru subtitrare inlocuite (font mare: desenat de Liviu si putin ajustat de bladhaund; font mic: modificat si ajustat de bladhaund) si interfata in limba romana tradusa ceva mai corect si scrisa cu diacritice (de bladhaund)
Cristist50
15th September 2004, 06:20
QUOTE(filip @ Sep 14 2004, 15:01)
Este posibil ca in viitor eboda sa incarce subtitrarile cu titlu de peste 8 carctere
La mine merg subtitrarile cu mai mult de 12 caractere in denumire fara nici o problema.
Ex. "The Lord Of The Rings - Fellowship Of The Ring.sub" exact asa cum e scris (cu pauze nu cu liniuta aceea de jos intre cuvinte) l-a luat fara sa clipeasca.
filip
15th September 2004, 13:08
mie nu mi-a luat pt se numea : mr-dvdscr-xvid-cd1.srt
sa inteleg ca nu citeste .srt?
ak725
16th September 2004, 07:56
Am făcut câteva probe și lucrez acum la un font de 40 de pixeli înâlțime ca margine a caracterelor, respctiv de la ț la Ă.
Asta deși cineva spunea că nu se poate.
Se poate face mai mare numărul de pixeli posibil de afișat pe linie?
Ce reprezintă numerele din prima linie a fonturilor?
KamiKADZE
16th September 2004, 10:39
Daca evolutia fw in privinta subtitrarilor e clara, pun si eu o intrebare, in special pt cei de la E-boda:
Care este evolutia fw in privinta compatibilitatii cu noile variante de codecuri aparute, la xvdi di divx?
E-Boda
16th September 2004, 11:09
Bordura neagra pt subtitrare !
Acesta este deocamdata versiune Beta, varianta finala in cateva zile pe site-ul nostru.
Succes, si astept comentarii.
E-Boda
tdanro
16th September 2004, 19:08
QUOTE(E-Boda @ Sep 16 2004, 12:09)
Bordura neagra pt subtitrare !
Acesta este deocamdata versiune Beta, varianta finala in cateva zile pe site-ul nostru.
Succes, si astept comentarii.
E-Boda
Iata cateva:
- bordura neagra - excelenta! - cea mai semnificativa imbunatatire a firmware-ului oficial de pana acum
- fonturile - putin cam largi. Nu se pot folosi cele din versiunea neoficiala, care permit 40 caractere pe rand sau chiar mai mult?
- daca exista subtitrari in mai multe limbi, de ex.
film.avi
film.srt.en
film.srt.ro
cea in limba romana apare la Altele, nu la Romana. Asa e normal?
Keep up the good work!
bladhaund
16th September 2004, 20:34
QUOTE(tdanro @ Sep 16 2004, 21:22)
Merg cu noul firmware? Ma refer la bordura neagra....
Asteapta cateva ore pana am timp sa lucrez putin si o sa pun o versiune cu un font cool pe grup. Maine iar prevad o depasire masiva de banda alocata.
Cristist50
16th September 2004, 20:51
Domnilor, voi aici faceti istorie.
Aveti un bax de bere de la mine pentru munca asta titanica.
Singura mea rugaminte ar fi sa puneti si pe acest forum versiunea cu fontul "cool" pentru ca eu am restrictii la yahoo, hotmail si de fapt toate adresele care au webmail. Si toate incercarile de deschidere ale unei pagini care contine numele unui astfel de site sunt blocate.
Va multumesc respectuos.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.