GOR
28th December 2004, 20:39
Eu zic ca e o problema SOFT! Poti incerca cu eu mp3 facut de tine (ce are doar unu dintre canale) sau cu un AC3 de test!
Mtz
28th December 2004, 23:25
In atasament aveti un fisier video pentru testarea AC3-ului si a sistemului 5.1.
enjoy,
Mtz
Mtz
28th December 2004, 23:40
In atasament este firmware original E-Boda VER310FE.
enjoy,
Mtz
Paul_l
29th December 2004, 01:09
QUOTE(Mtz @ Dec 28 2004, 23:40)
In atasament este firmware original E-Boda VER310FE.
enjoy,
Mtz
Merci! Ma simt gata de un firmware update. Poti sa explici in doua cuvinte de ce sunt trei variante de fw. Din cite am inteles eu ai doua pentru tv 4:3 si 16:9 si cea cu normal cum este ? Eu am TV-uri 4:3 cu optiune 16:9 (Lasa benzi negre sus si jos)
townkat
29th December 2004, 03:54
Salut tuturor, de 2 zile si eu ma bucur de un E-boda 555x (310FE).
In primul rand sunt f placut impresionat de design, mi se pare superb.
MULTUMESC pentru munca depusa la modificare firmware-ului si vreau sa va spun ca mie imi merge ok v2 cu 16:9, intradevar subtitrarea arata mult mai placut.
1. Am un televizor Panasonic Quintrix 16:9 , 80cm diag., si e legat prin scart la eboda. Eboda e setat pe wide si televizorul recunoaste si afiseaza ca e pe wide. Lucrul ciudat care se intampla e ca atunci cand shimb discul sau umblu prin meniu dar nu cand vizionez normal un film televizorul comuta repetat intre wide si normal ca si cum ar pierde pt o clipa semnalul.
2. aproximativ jumatate din filmele divx pe care le detin pe CD au un tip de subtitrare pe care nu o vede eboda, cu toate ca are extensia .sub , inca nu am verificat dar o voi face si va voi spune daca e necesar ce tip de subtitrare e.
De asemenea m-a mirat dimensiunea mica a fisierului de firmware, cateva sute de k, de aici m-am gandit ca firmware-ul nu ar avea mare putere in programabilitatea aparatului, sper sa gresesc, va rog daca stiti sa imi explicati acest lucru.
3. Se poate adauga in firmware citire si de alte tipuri de subtitrari? va veti ocupa si de asta ?
4. Dar de alte codecuri ( sau asta e hardware ) ?
5. Se poate modifica explorerul de fisiere (cel in care selectez avi-ul) astfel incat sa nu mai filtreze dupa extensii ci sa ma lase sa vad toate fisierele indiferent de extensie? va veti ocupa si de asta ?
6. Am citit pe undeva prin forum ca modelul nou de la eboda (310FE) nu are activat
decodorul 5.1 intern astfel incat semnal 5.1 poate fi obtinut doar de pe digital. E adevarat sau DTS inseamna altceva? scuze daca am inteles gresit.
Merci .
sergius
29th December 2004, 08:05
nu ne ajuta cineva si pe cei cu E-boda standard cu un firmware modificat cu ultimile fonturi , eventual poate Mtz sa il puna netestat ....
daca afiseaza 45-49 de caractere as fi f multumit de acest player ,restul deficientelor fiind minore (13 caractere la den fisierelor).
danez
29th December 2004, 09:32
Mtz, te rog frumos sa-mi spui si mie ce inseamna versiunea 310 FE?Nu stiu ce versiune am, dar pot sa-ti spun ca am unul din primele modele aparute.Asta inseamna ca eu nu pot sa-mi fac up-date-ul?Multumiri!
danez
29th December 2004, 09:36
Gata, m-am prins de faza.Asta inseamna ca cei fara 310FE sunt defavorizati!Cam frustrant!O sa vorbesc cu patronatul!
Mtz
29th December 2004, 11:11
@Paul_l > daca ai televizor 4:3 ramai la versiunea 4:3. nu conteaza ca ai la el si modul 16:9. In atasament este update pentru versiunea STANDARD ca tot ai zis ca vrei sa testezi. Trebuie verificat dupa ce s-a efectuat update-ul, daca dupa ce se baga CD-ul cu un film sau ceva mp3-uri, apare file-browserul cu numele fisierelor care se afla pe acel disc. Daca acestea apar, ar trebui ca totul sa decurga OK. Daca nu apar, inseamna ca acest update nu se poate folosi si trebuie sa reveniti la unul precedent si pe care il puteti gasi tot pe acest thread mai in urma.
Rog ca cine testeaza primul sa spuna daca este OK. Acest update nu va strica playerul si se poate reveni la orice alta versiune de firmware in caz ca nu sunteti multumiti de el.
Click pentru a vizualiza atașamentul
@bladhaund > cand am vazut smiley-ul ala cu cutitul in cap... si acum ma doare scafarlia numai cand il privesc.
De aceea am facut eu ceva ghiduri. Am incercat sa scap de aceleasi, mereu, repetate intrebari. Tu doar incearca sa ramai calm. 
@townkat >
1. asa se intampla si la mine uneori. Dar niciodata in timpul vizionarii unui film.
2. cred ca ai subtitrare srt redenumita in sub. Poti sa pui una care nu iti merge intr-un atasament sa ne uitam la ea.
3. eu cred ca ajunge cate are. 99.99% sunt sub si srt. Restul cred ca-s degeaba in firmware (SubStation Alpha, Advanced SubStation Alpha si SubViewer 2.0)
4. macar sa faca ei update la astea 2 si eu cred ca ajunge. Ce ai mai vrea? wmw, rv9, dv, mjpeg? Eu cred ca cel mai interesant ar fi noul format mp4 pe care il produce deja nero. Dar poate cu alt player. Cu acest chipset in nici un caz.
5. aici e treaba de bladhaund. 
6. nu cred.
Aici se arata care este diferenta intre cele 2 versiuni.
Ultima chestie pe care am facut-o la playerul meu:
- telecomanda merge din aproape orice unghi si orice pozitie. Dar asta implica pierderea garantiei. 
enjoy,
Mtz
xymzar
29th December 2004, 12:14
"Ultima chestie pe care am facut-o la playerul meu:
- telecomanda merge din aproape orice unghi si orice pozitie. Dar asta implica pierderea garantiei. "
Vreau si eu
mariush
29th December 2004, 13:38
Poate mi'a scapat mie si n'am observat inca ... dar despre acel icon de la zoom care nu dispare nicicum se poate face ceva?
Eventual intr'un viitor update fw?
sergius
29th December 2004, 13:44
@Mtz e in regula E_Boda555_Standard_Normal_V2beta1_Mtz
daca nu cer prea mult se poate si vers 4/3 si 16/9 ?
thx
Mtz
29th December 2004, 14:13
Voi aveti chef de nebunii acum dupa Craciun.
Vreti sa incheiati anul cu "o lovitura"? 
Problema este de la vopseaua tip "oglinda" care este aplicata pe partea interioara a ecranului de protectie a display-ului. Odata indepartata, telecomanda va functiona impecabil.
Scuzati pozele si calitatile mele de editare a pozelor. Ideea conteaza.
Sa incerc o schitare a procedurii:
- mai intai se scoate ecranul de protectie de la display. Daca aveti scule (probabil un cutter), ceva experienta si noroc, poate merge fara sa demontati aparatul.
- apoi se fixeaza ecranul ca in poza si cu cu un smirghel de 2000 (il puteti gasi acolo unde se vinde vopsea auto) care va fi udat in permanenta, se indeparteaza oglinda de pe portiunea neizolata pana ramane geamul transparent.
Portiunea pe care se face curatirea este de dimensiunea gaurii dreptunghiulare care este la senzorul de telecomanda.
- pentru a nu se vedea senzorul pentru telecomanda eu am folosit o bucata de film color taiata chiar din capatul acestuia. Dimensiunea taiata este egala cu fereastra aceea dreptunghiulara care este in jurul senzorului.
- ecranul se lustruieste cat mai bine si se pune in locas peste bucata de film. Ca adeziv puteti folosi super-glue pus exact peste cele 2 puncte unde a fost lipit ecranul din fabrica. Ideal ar fi tot un adeziv moale asa cum este cel original astfel incat sa il puteti dezlipi usor oricand.
In realitate ecranul se vede mult mai bine decat in poza. Acolo unde s-a facut "lucrarea", este o portiune neagra care se incadreaza cu designul playerului.
Daca mai imi vin ceva idei mai editez acest post.
enjoy,
Mtz
google
29th December 2004, 14:17
Merci Mtz pt. programul de testul AC3 si a sistemului 5.1. A dat aceeasi eroare (boxele fata se auzeau simultan indiferent daca era semnal stanga sau dreapta). Problema era din tv., acesta fiind bifonic scurtcircuita intrarile din mufa scart. Pt. cei care au aceeasi problema se anuleaza (taie) firele de la urmatorii pini din mufa scart care intra in tv:
1 AOR Audio Out Right
2 AIR Audio In Right
3 AOL Audio Out Left + Mono
6 AIL Audio In Left + Mono
Se pot anula doar pinii 2 si 6 dar pt. a fi siguri ca nu exista nici un fel de interferenta va sfatuiesc sa anulati si pinii 1 si 3.
Mtz
29th December 2004, 14:21
@ maruish, nu stiu nici un player care are dezactivat acel zoom. Tehnic, cred ca este posibil dar nu prea e pe lista de prioritati a "baietilor" care se ocupa de modificari firmware.
@sergius, testeaza cat poti si poate mai apare inca un user care zice ca merge si la el. Nu ca nu te-as crede pe cuvant, dar este bine sa mai fie o confirmare.
Dupa aceea, in seara asta voi pune si celelalte 2 versiuni.
enjoy,
Mtz
GOR
29th December 2004, 18:10
QUOTE(bladhaund @ Dec 29 2004, 01:47)
Poti sa razi cat vrei TU! insa spune tu la ce viteza citeste dicurile?! exprimata in KB/s. Deci eu am zis ca e posibil sa aibe unele pasaje unde exista f. multe key framuri/sec. si pe bucata aia e posibil ca citirea sa nu se faca asa de repede (mai ales daca aveam si sunetul cu AC3) - normal ca viteza discului in cazul intra in calcul... 
Da, normal ca nu e bine codat! insa omului ii merge bine pe PC! si ar vrea sa mearga si pe player; insa asta ce inseamna ca nu pot sa vad o encodare calitativa?
townkat
29th December 2004, 18:10
Am atasat o parte dintre subtitrarile care nu m-i le vede mie playerul e-boda 555x cu 310FE, subtitle workshop zice ca unele sunt microdvd si altele subrip.
merci
zuppy
29th December 2004, 19:03
de acum inainte poate e bine sa faci si tu asta... eu cel putin inainte sa frig un cd ma duc la subtitle workshop -> tools -> batch convert si convertesc fisierul de subtitrare la subrip. asa imi merge sigur.
singura chestie e sa vezi la cate cadre pe secunda e filmul, ca sa sincronizezi subtitrarea cu asta. asta poti sa o vezi cu gspot.
-----
edit: vezi ca subrip-urile sunt .srt, nu .sub
Mtz
29th December 2004, 19:22
La aia cu Iisus aveai taguri color, dar in rest era tvqs asa ca nu ar fi trebuit sa ai probleme. Ai avut subtitrari srt renumite in sub. La una dintre ele lipsea prima linie. Probabil ca cineva a vrut sa stearga autorul. La una aveai valori invalide pe la frame-ul 53000, etc.
Vezi si tu daca iti merg astea. Ar trebui sa nu iti rupa nici un rand playerul. Le poti compara si in notepad ca sa vezi diferentele de format srt cu sub. Cele cu mtz in coada au extensia corecta.
zuppy daca in inceputul unei subtitrai .sub nu exista acel rand
{1}{1}23.976
sau
{1}{1}25.000
poate sa incarce subul la orice fps.
Daca acel rand exista si nu ai setata aceeasi valoare si in Subtitle Workshop se duce dreaq sincronizarea.
La srt nu conteaza.
enjoy,
Mtz
Fane
29th December 2004, 19:23
QUOTE(townkat @ Dec 29 2004, 18:10)
Am atasat o parte dintre subtitrarile care nu m-i le vede mie playerul e-boda 555x cu 310FE, subtitle workshop zice ca unele sunt microdvd si altele subrip.
merci
the.passion.of.the.christ.DivX.5.1.1.ts-centropy.sub -> citeste mai jos:
Conditiile ca subtitrarea sa fie citita de aparat sunt:
sa fie in acelasi director cu filmul;
sa aiba aceeasi denumire cu filmul (ex: bambi.avi, bambi.srt);
denumirea sa nu contina mai mult de 12 caractere;
denumirea sa nu contina "." (punct). In cazul in care exista punct, dupa el va trebui sa fie scris un cod de tara (ex: bambi. avi, bambi.ro.srt <pt Romania>, bambi.fr.ssa <pt. Franta>, bambi.es.ass <pt Spania>). In felul acesta, in momentul in care se va alege subtitrarea din telecomanda, cu ajutorul butonului "SUBTITLE", ea va aparea cu numele tarii respective.
Fane
29th December 2004, 19:28
QUOTE(Paul_l @ Dec 28 2004, 15:28)
Ai incercat sa inversezi in priza televizorul ? ce model de 555 ai ? versiune noua sau veche ?
555-ul e model nou (310 FE) dar nu cred ca e din cauza lui. am incercat faza cu priza si nici un rezultat.
blackcat
29th December 2004, 19:53
Mie mi s-a intimplat la foare putine filme sa se sacadeze imaginea (maxim 3 din peste 300). Un exemplu: Hero, sacadeaza la lupta dintre cele doua tipe printre frunze si flori galbene (sacadeaza imaginea si sunetul in primul rind). In rest filmul merge bine. Sa fie de vina packed bitstream? Daca da, atunci de ce se intimpla intr-o singura scena (unde sunt foarte multe obiecte)?
Mai am vreo 2 filme (unul cu Anthony Hopkins cu un maimutoi) de care nu-mi pare rau ca au probleme, dar totusi, acolo problema e la tot filmul si e la sunet (se aude intrerupt, greu de urmarit). Asta sa fie packed bitsream)?
Paul_l
29th December 2004, 20:30
QUOTE(Fane @ Dec 29 2004, 19:28)
555-ul e model nou (310 FE) dar nu cred ca e din cauza lui. am incercat faza cu priza si nici un rezultat.
Din ce spui pare sa fie un joc de mase. Se intimpla la fel si daca conectezi numai ecranul de la cablul de antena ? Ai antena sau cablu ? vreun amplificator manufacturat care oscileaza ?
Acum la problema mea. Pe acelasi televizor cu 555 iti merge corect si cu dvdplayer-ul vechi avea aceleasi manifestari ca si cele pe care le-am sesizat eu ? Senzatia mea este ca undeva e o comanda eronata pe cei doi pini de control din SCART. Acum chiar nu pot dar o sa desfac mufa de la cablu sa masor tensiunile pe pini
zuppy
29th December 2004, 21:05
si mie imi afecteaza semnalul de la televizor(sunt cateva canale care se vad ceva mai prost) ... am observat ca daca pun dvd-ul in alta priza, problema dispare. deci pe undeva ceva nu e ok.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.