picieri
4th December 2004, 15:57
Nu se mai aude de un fw nou?
Se va rezolva in totalitate problema subtitrari?
Nu stie nimeni nimic?
Cei de la rosal doar promit. Eu nu am incredere in ei.
Mtz
5th December 2004, 02:07
Cum apare ceva oficial de la Rosal... hop si noi in cateva minute cu versiunile noastre.
Sa speram ca nu mai e mult de asteptat. Sunt sigur ca motivul pentru care nu au lansat un update pentru VER.310FE este ca vor sa il scoata fara buguri.
Sau poate ceva noutati, nu?
Dreaming....
mai mult de 14 caractere pentru playlist. Sunt sigur ca pot baietii, doar ca nu stiu ce or sa faca cu poza de preview pentru jpeg. Cred ca s-ar gasi si solutii pentru asta.
mp3 ID tag? 
Tac acuma, ca sa nu ma injure lumea...
enjoy,
Mtz
PS: http://jatekosok.speier.hu/pub/Yamada6600N...0_FileList3.jpg
Nexus
5th December 2004, 14:34
O "mica" problema.
Pe scurt: am filmul "The Chronicles of Riddick" pe 2 CD-uri cu AC3. Totul era minunat, am vazut prima parte si, logic, vroiam sa vad si restul.
Iau al doilea CD, il pun in player, ii dau drumul si vad la inceput o usoara accelerare a imaginii (a durat doar cateva secunde).
Problema aici apare: aceast accelerare duce la desincronizarea sunetului cu imaginea si restul filmului sunetul vine mai devreme cu 10-15 sec (nu e un timp exact) decat ar trebui.
Singura solutie care am gasit-o ca sa nu ma enervez e sa vad al doilea CD pe calculator, unde merge fara probleme.
Astept idei/ipoteze/sfaturi.
Cam atat.
Mtz edit:
Cand e vorba de filme din-astea, aici pe forum poti doar "avea" nu "lua".
/edit
picieri
5th December 2004, 20:50
Dupa parerea mea nu a fost taiat filmul la un key frame, si palyerul nu sincronizeaza la inceput, numai dupa ce prinde un key frame, dupa aceea problema rezolvata. Normal ca apare decalaj. Se pare din punct de vederea al codecurilor playerele stand-alone nu vor ajunge nici la genunchiul unui PC. Pacat!
GOR
7th December 2004, 11:46
Nu avea cum sa nu fie taiat pe Keyframe
E posibil insa sa apara o eroare... niste drop frame-uri sau chiar niste stricaciuni.
Ar fi trebuit incercat - pause si apoi play sa vezi daca se reia sincronizarea sau o derulare putin inainte si in apoi...
73437
7th December 2004, 11:54
In cazul fisierelor wma (64kbps) decodarea ProLogicII este foarte foarte slaba/proasta. Abia daca se aude sunetul in boxele de surround si in cel de mijloc.
Este normal asa ceva? in cazul altor fisiere mp3 si filme, decodarea prologic merge foarte bine.
picieri
8th December 2004, 02:48
Merge pe E-BODA DivX+Sunet DTS cu 1.5M bitrate.
73437
8th December 2004, 10:44
Cu DTS-ul este posibil sa ai probleme, din cate am inteles si eu de pe forum... in ultimeul firmware de la e-boda au scos decodarea dts in favoarea unor aspecte ale subtitrarii
picieri
9th December 2004, 01:47
Chestia e ca nu folosesc nici un DAC din eboda. Asa ca pe mine nu ma intereseaza absolut de loc ca au scos dts din el.
Mtz
10th December 2004, 06:19
ATENTIE: acest update este pentru versiunea Standard a E-Boda 555X, versiune care NU are pe backgroundul principal inscriptionat VER.310FE.
Sa mai punem ceva noutati pe aici:
1. E-Boda555_Standard_Normal_V1_Mtz
Mici modifcari pe la fonturi.
Click pentru a vizualiza atașamentul
2. E-Boda555_Standard_4-3TV_V1_Mtz
Aceleasi modificari la fonturi si in plus, subtitrarea a mai fost coborata. Recomand ca pentru televizoarele 4:3 sa alegeti subtitrarea mare. Maxim 3 randuri pentru subtitrare.
3. E-Boda555_Standard_16-9TV_V1_Mtz
Aceleasi modificari la fonturi si in plus, subtitrarea a mai fost coborata. Recomand ca pentru televizoarele 16:9 sa alegeti subtitrarea mica. Daca urmariti un film in format 16:9, din meniul televizorului puteti alege optiunea de inalturare a barelor negre de sus si de jos. La unele televizoare acest mod se numeste "Cine". Astfel veti avea subtitrarea chiar la baza ecranului TV. In acest mod, pot fi afisate numai 2 randuri pentru subtitrare. O subtitrare buna are maxim 2 randuri.
Observatii:
- este permisa afisarea a maximum 3 randuri/subtitlu.
- este asigurata afisarea subtitrarii fara a se produce ruperea de rand pentru subtitrari de tip DVDQS sau care au maxim 40 de caractere/rand. Aceasta este valabila pentru ambele marimi de subtitrari.
- pentru versiunile 4:3 si 16:9 nu mai este posibila afisarea "Vol", "Mute", "Mute Off" datorita faptului ca subtitrarea a fost coborata.
In curand sper sa uploadez si versiunea care mareste aria de afisare a subtitrarii astfel incat sa fie permisa afisarea a mai mult de 40 de caractere/rand pentru tipul meu de fonturi.
enjoy.
Mtz
PS: cand mai discutati despre playerul vostru spuneti si ce versiune aveti. Standard sau 310.FE
toogood
11th December 2004, 14:21
QUOTE(Mtz @ Dec 10 2004, 06:19)
PS: cand mai discutati despre playerul vostru spuneti si ce versiune aveti. Standard sau 310.FE
Eu l-am cumparat recent pe cel cu versiunea 310.FE . Exista firmware nou pt versiunea asta ?
bladhaund
11th December 2004, 18:53
Va exista si pentru versiunea FE cand se va incumeta cineva sa isi desfaca aparatul, sa extraga FW cu un cablu si sa-l uplodeze pe undeva.
Sau cand se va indura Rosal de voi
Mtz
12th December 2004, 05:06
Referitor la 310FE, se zvoneste ca Rosal o sa ne faca un cadou acum pana in Craciun.
enjoy,
Mtz
PS: bine ai revenit bladhaund.
Fane
12th December 2004, 20:41
am o intrebare catre posesorii modelului dv-555. ma intereseaza sa fac un upgrade de la modelul dv-5335 la modelul cu divx. pana acuma am fost foarte multumit de e-boda-ul care-l am, in principal pt ca este un cititor de dvd-uri excelent. nu am avut pana acu dvd care sa nu mearga pe el si sa mearga pe alt aparat. sunt curios si voi poate ma puteti ajuta sa-mi fac o parere daca modelul dv-555 este si el un foarte bun cititor de dvd. ca dealtfel raman la payer-ul meu pe motiv ca preponderent ma intereseaza dvd-urile iar divx-urile sunt la mine secundare ca importanta. o alta chestie care ma nemultumeste e acutuala lipsa de suport pt dts, dar care cei de la rosal au promis ca o vor rezolva. daca nu o rezolva ei, o rezolv io. flash-uiesc player-ul cu o versiune mai veche de firmware ce stie de dts.
deci daca vreti sa ma ajutati, pe o scara de la 1 la 10, cat de bun cititor de dvd este?
P.S. tin sa multumesc inca o data lui Mtz pt munca depusa la ghiduri si la modificarea de firmware si mai ales ca ne ajuta si pe noi, cei care nu avem priceperea lui pt a beneficia de rezultatele muncii sale. eu nu odata am gasit ghidurile lui superfolositoare.
Mtz
12th December 2004, 21:25
Fane, eu sunt "pe invers". Am DivX si nu am DVD asa ca nu te pot ajuta in privinta asta.
In legatura cu DTS-ul, acesta a fost scos din varianta Standard si care avea chipset DE. Acum pe piata se gasesc numai VER.310FE, dar nu l-am testat cu DTS. In mod normal ar trebui sa suporte deoarece este dotat bine.
Intrucat la VER.310FE nu exista firmware oficial
inca , nu ai la ce sa faci downgrade.
Eu pot da numai nota comparativ cu alte playere: 10. Mai ales din punctul de vedere al suportului pentru subtitrari.
enjoy,
Mtz
Fane
13th December 2004, 00:13
dupa ce am postat m-am gandit si eu ca probabil nu am sa gasesc de cumparat decat versiunea cu cipset nou la care nu o sa pot face downgrade de firmware pe motiv ca nu se potriveste firmware-ul de la versiunea anterioara. din tot ce am citit aici mi-e clar ca eboda bate toti ceilalti concurenti pe partea cu suportul subtitrarilor si nu asta voiam sa pun in discutie. ma intereseaza doar cat de bun cititor de dvd-uri este. fiindca eu sunt fan dolby digital si dts iar din aceasta cauza am preferat sa merg de o bucata buna de vreme pe varianta dvd, pe care dvd-uri nu le gasesti intotdeauna in cea mai buna stare (mai ales la noi in romania), iar daca stii ca la tine nu merg iar la alti amici sunt citite fara probleme e detul de frustrant.
xymzar
13th December 2004, 10:17
Am si eu o intrebare, ma duc zilele astea sa-mi iau un E-Boda 555x dar nu stiu ce sa fac cu boxele.
Are rost sa-mi iau si sistemul B-50 de la ei daca am deja GENIUS - SW 5.1 Home Theatre.
Va multumesc
Fane
13th December 2004, 11:58
poti sa-l conectezi foarte bine pe eboda. la mine acelas sitem de boxe merge perfect cu un eboda mai vechi. iti trebuie doar cabluri RCA, veneau si in pachetul boxelor, dar ar fi bine sa-ti iei mai de calitate.
xymzar
13th December 2004, 12:43
Pai tocmai asta este ideea, poate peste un 1-2 am niste bani si iau unele mai bune.
Nu cred ca B-50 sunt mult peste Genius.
A facut cineva un test comparativ intre cele doua:
GENIUS - SW 5.1 Home Theatre
E-Boda B-50
diferenta dintre ele este foate mare la pret 5.000.000/13.000.000.
ONeill
13th December 2004, 21:50
Ma alatur acestui threat fiindca de azi sunt fericitul posesor. Apropo : celor de la Rosal le spun sa va multumeasca voua, fiindca pe mine acest forum m-a convins. Iar eu promovez in randul prietenilor acest player etc.
Am inteles ca inca nu exista update la ultimul player de pe piata. Apropo. Daca tot exista ceva diferit - puteau sa numeasca acest player DvdDivx EBoda 555 E (sau mai puneau o litera aici) - ca sa se elimine confuziile.
Pt Mtz si Bladhaud : cei de la E-Boda nu colaboreaza cu voi. De ce? In primul rand castiga la greu - pun pariu ca pretul de fabricatie al acestui player se situeaza undeva la 60$ . Insa - nu banu e problema.... Nu cred ca inseamna prea mult sa va puna la dispozitie cate un player astfel incat sa puteti "lucra" cu el. Ati pus deja la dispozitie utilizatorilor pe verisunea Standard o groaza de firmware-uluri personalizate.
Pana de craciun mai sunt mai putin de 2 saptamani.
Apropo de player: dvd-ruile ok. am incercat cateva cd-uri - sunt cateva subtitrari care nu apar (probabil din cauza lungimii fisierului - nu stiu) . Subtitrarea nu aprare rau, insa mai merge lucrat - la impartirea subtitrarilor care nu sunt TVQS subtitrarea nu mai apare centrata si apare un pic cam sus.
Un minus pt display - si la voi e in 2 culori ?(prima parte apare pe rosu celalalta jumatate pe verde -pe verde se vede mai clar)
S-auzim de noutati pt noul player E-Boda
bladhaund
14th December 2004, 00:14
QUOTE(ONeill @ Dec 13 2004, 21:50)
Pt Mtz si Bladhaud : cei de la E-Boda nu colaboreaza cu voi. De ce? In primul rand castiga la greu - pun pariu ca pretul de fabricatie al acestui player se situeaza undeva la 60$ .
Who gives a sh$t?
Idee pentru nemultumuitii de E-Boda fara sunet DTS: Mergeti inapoi pe firul versiunilor pana o gasiti pe cea mai recenta cu decodare DTS si aplicati-i voi patch-ul pentru subtitrare cu bordura. O sa aveti ceea ce are ultima versiune (ma rog, fara sa mai puteti selecta font mare/mic) + decodare DTS.
Mtz
14th December 2004, 04:02
bladhaund, nu poti sa faci tu asta? Eu am acum versiunea 310.FE si nu pot testa. Patchuieste si testeaza subul si DTS-ul. Vei face fericiti pe multi. Daca nu vrei sa te complici prea mult fa tu minimul necesar si de restul ma ocup eu. Sa nu complicam lucrurile ca ne trezim cu un thread de 100 de pagini. Si in majoritatea posturilor o sa fie "help..."
Poti sa imi dai un PM si ce mai trebuie in el.
enjoy,
Mtz
Fane
14th December 2004, 19:31
am lasat si eu comanda la eboda pe site de un dv-555. la toate magazinele de la mine din zona nu se gaseste si nici nu stiu cand o sa se mai gaseasca.
ONeill
14th December 2004, 22:50
HELP:
Prima mica problema majora:
La little black book - incepe si ruleaza filmul, se aude si merge sacadat (rau de tot) . Daca dau pe derulare inainte..... si dupa dau play, isi revine, insa fara sonor. Subtitrarea o ia. Ati mai avut problema asta?
Din Gspot am scos asa:
Codec: Xvid
Bitrate: 787kbs
Frames: 23.97
Audio: mp3 la 116kbs 48000KHz
bladhaund
14th December 2004, 23:12
Firmware modificat pentru DVD-Playerul E-Boda DV-555X
Bazat pe versiunea oficiala: 26-aug-2004 DE CE? Fiindca decodeaza DTS!!!
FOLOSITI PE PROPRIUL RISC!
http://users.pcnet.ro/k-val/b-mod20041214.rar
ATENTIE! ATENTIE! ATENTIE!
DESTINAT NUMAI APARATELOR CU VERSIUNEA SERVO 02.11.00.00
DACA APARATUL DVS. AFISEAZA UN MIC TEXT PE ECRANUL DE INCEPUT,
IN PARTEA STANGA JOS, NU UTLIZATI ACEASTA VERSIUNE!!!
MODIFICARI:
===========
Fundaluri:
----------
-> Logo: inlocuit (orange_apple_bananna)
-> Meniu disc: inlocuit (Menu4)
Fonturi:
--------
-> Meniu si OSD: inlocuit
-> Lista fisiere: inlocuit
-> Subtitrare: inlocuit. Exista un singur font pentru subtitrare. Nu se poate
selecta culoarea fontului. Subtitrarea a fost mutata mai jos.
Pot fi afisate maxim 3 randuri.
Interfata:
----------
-> Limba romana: Contine corectiile impuse de exprimarea inteligibila in limba romana.
-> Limba engleza:Corectat unele exprimari din chingleza.
-> Screen saver: modificat
-> Datorita deplasarii subtitrarii, nu afiseaza indicatorul de volum sau alte mesaje
in partea de jos a ecranului.
-> Datorita versiunii oficiale pe care se bazeaza, contorul de timp este afisat
implicit in cazul redarii unui fisier .avi si trebuie dezactivat din telecomanda
de fiecare data.
Dimensiune: 1090472 bytes
UTILIZARE:
==========
Fisierul b-mod20041214.iso este o imagine de CD.
Fara sa faceti nici o modificare, scrieti imaginea
folosind programul dvs. favorit, selectand optiunile (in functie de program):
Disc-At-Once
Finalize CD
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.