xymzar
14th October 2005, 08:58
Sa stii ca merita banii boxele astea, poti sa "legi" la ele dvd-ul,pc si tv-ul in acelasi timp.Am vazut undeva dar nu imi amintesc acum pe la 400 lei.
goodoane
14th October 2005, 14:38
QUOTE(fanica @ Oct 14 2005, 07:52)

Cine are ultimul firmware oficial pentru versiunea standard? Sau si variante mai vechi, dar sa fie originale.
Vreau sa incerc cateva rescrieri de firmware standard si MTZ, sperand ca voi rezolva problema cu setarile (descrisa cateva posturi mai sus) pentru YUV.
cred ca e penultimul pt. versiunea standard.
xymzar
14th October 2005, 14:43
Gata am fost la service: schimbat blocul optic deci pana la urma am bloc optic si placa video noi:))
decebal33
14th October 2005, 18:02
oameni buni va multumescpentru sfaturi,dupa multe cercetari de piata,se pare ca doua sunt optiunile cele mai bune pentru foarte multa lume si anume:
1. e-boda555x +boxe R20 ( dvd, divx, radio, telecomanda)- 6,5 mil;
2.blue-tech + genius home theater ( la fel mai sus fara radio, dar totusi sistem audio mai performant)-7.200.000 lei.
As merge pe ultima varianta, pentru ca daca vreodata voi schimba playerul macar voi ramane cu un sistem de boxe f.b. si in plus as putea sa imi pun un tuner radio pe genius.
ultima intrebare: cat de bune sunt blocurile optice dela aceste playere, ce marci sunt si ce probleme au fost la ele ????????????
ce parere aveti???????
cu stima si sanatate multa
Fane
14th October 2005, 19:23
unde are e-boda555x radio si io nu stiu?
Paul_l
14th October 2005, 20:18
QUOTE(Fane @ Oct 14 2005, 20:23)

unde are e-boda555x radio si io nu stiu?
Cred ca au boxele. Cel putin asa pare din manualul lor.
decebal33
14th October 2005, 21:31
boxele r20 de la eboda au radio, stie cineva cum se aud aceste boxe de tipul b20(r20)?????????????. ar fi bine in masura in care stiti sa raspundeti si la intrebarile pe care unii le pun pe forum
cu stima
decebal
decebal33
16th October 2005, 22:52
Nu stiu daca toate discutiile de aici despre e-boda s-au referit si la partea de redare sunet.cum e este 555x pe partea de redare audio a cda si mp3 ??? auditia e f buna pentru muzica, adica e satisfacatoare daca nu avem pretentii profesionale ????? ma gandesc ca sistemul trebuie sa fie bun si pentru muzica nu numai pentru filme. toate discutiile de pe topicul acesta si-ar mai avea rostul daca achizitionam un dvd player care sa nu citeasca divx, sa zicem ca nu ne-ar interesa divx, adica efectiv vrem calitate f buna a imaginilor-filme pe dvd si muzica buna, ce parere aveti, imi raspunde cineva???????
GGavan
17th October 2005, 07:32
QUOTE(decebal33 @ Oct 16 2005, 22:52)

Nu stiu daca toate discutiile de aici despre e-boda s-au referit si la partea de redare sunet.cum e este 555x pe partea de redare audio a cda si mp3 ??? auditia e f buna pentru muzica, adica e satisfacatoare daca nu avem pretentii profesionale ????? ma gandesc ca sistemul trebuie sa fie bun si pentru muzica nu numai pentru filme. toate discutiile de pe topicul acesta si-ar mai avea rostul daca achizitionam un dvd player care sa nu citeasca divx, sa zicem ca nu ne-ar interesa divx, adica efectiv vrem calitate f buna a imaginilor-filme pe dvd si muzica buna, ce parere aveti, imi raspunde cineva???????
Eu personal, nu mi se pare foarte buna partea audio d.p.d.v. calitativ.
Partea buna a 555x este are destul de multe setari pentru audio.
Partea rea este ca nu reuseste sa scoata decat o calitate medie a sunetului.
Multe din setarile pentru audio nu fac decat sa distorsioneze sunetul. Unele combinatii cu setarile de bass imi fac subwooferul sa scoata un sunet de difuzor spart.
Poate nici sistemul meu de boxe nu este extraordinar dar totusi...
Ca boxe folosesc un sistem Blue Tech WAVE-2A + PS-288
http://www.telecomenzi.ro/index.php?offset...isplay&pid=2549
Am vazut mai inainte ca cineva dorea sa cumpere PS-288. Acestea sunt boxe pasive, adica nu au amplificare in ele.
decebal33
18th October 2005, 01:19
va salut, am vesti.
am fost la Flanco si am testat un 555x cu boxe r20 si nu mi-au placut boxele asa ca am renuntat la el. am fost apoi la Kon si mi-am luat un 3300vga, e execelent, vede ca lumea si subtitrari e ok, ca sistem de sunet mi-am luat un geniu ht 5.1. De aici incolo apar problemele. dvd playerul are iesire analogica pe 5+1 canale care intra in cele 6 mufe aferente ac3 5+1. La divx nu mi se aud toate boxele desi am setat din setup la configurare sistemul 5.1.
Daca mut sursa de semnal si iau semnal stereo din dvd si la fel bag semnal in genius ht pe una din cai, apoi setez la boxe 5.1 mi se aude in toate cele 6 boxe, sau daca setez pe stereo se aude numai subw si alte 2 boxe si e ok.
nedumerirea mea este de ce nu mi se aude coloana sonora atunci cand cuplez iau semnal din dvd de pe cele 6 iesire analogice de 5.1 si bag in genius in ac3 5.1 ?????????
nu ma pricem la chestiile astea, e nevoie ca coloana sonora a filmului sa fie codata astfel???
numai dvd au aceasta coloana sonora??? la divx nu merge????
poate sa ma ajute cineva??????/
Mtz
18th October 2005, 02:42
Incearca cu un film care este pe 2 CD. Inainte de a incerca, poti sa vezi cu GSpot daca filmul are intradevar sunet pe 5.1.
enjoy,
Mtz
byte0468
18th October 2005, 07:57
Tocmai am pus un DVD cu 2 filme pe un 555x Standard si am constatat ca nu pot sa selectez subtitrarea in romana. De pe ecran, din meniu, nici nu ma asteptam pentru ca stiu ca DVD-urile astea nu te lasa sa setezi asta din meniu. Problema este insa ca nici din telecomanda nu se poate. Apasand pe tasta de subtitle de pe telecomanda nu obtin decat subtitrare in engleza sau subtitrare dezactivata. Am incercat atat cu penultimul firmware oficial, cel din 07.04.2005 cat si MTZ 9.3. Acelasi rezultat.
MTZ, ai idee de ce?
Boss302
18th October 2005, 14:19
QUOTE(Mtz @ Oct 12 2005, 15:40)

@i93mcc, nu pot face zoomul ala de care zici tu. In radacina nu sunt chirilice ci doar niste caractere care sunt deja in firmware si mai sunt folosite prin meniu. Nu am timpul necesar si cheful pentru a rezolva asta.
Ce m-ar interesa pe moment, ar fi sa citeasca si txt (microDVD) si sa ia orice subtitrare chiar daca nu este identica cu denumirea filmului dupa ce verfica daca deja exista una identica, in acest caz luand-o pe aceasta. Deocamdata nu stiu sa rezolv nici una din acestea dar sigur este posibil.
@decebal, ai citit cu atentie postul meu precedent? Nu imi raspunde, doar citeste-l cu atentie.
enjoy,
Mtz
PS: va rog daca doriti o discutie pe tema boxelor faceti-o pe aria Audio.
Ar fi foarte bine daca ai putea rezolva problema cu subtitrarea.Asta intr-adevar merita efortul.
byte0468
18th October 2005, 16:08
QUOTE(byte0468 @ Oct 18 2005, 08:57)

Tocmai am pus un DVD cu 2 filme pe un 555x Standard si am constatat ca nu pot sa selectez subtitrarea in romana. De pe ecran, din meniu, nici nu ma asteptam pentru ca stiu ca DVD-urile astea nu te lasa sa setezi asta din meniu. Problema este insa ca nici din telecomanda nu se poate. Apasand pe tasta de subtitle de pe telecomanda nu obtin decat subtitrare in engleza sau subtitrare dezactivata. Am incercat atat cu penultimul firmware oficial, cel din 07.04.2005 cat si MTZ 9.3. Acelasi rezultat.
MTZ, ai idee de ce?
Am uitat sa mentionez ca filmele au ambele subtitrare in romana. Pe calculator merg perfect.
tEo
18th October 2005, 17:39
mai oameni buni... referitor la subtitrari... sint citeva reguli simple, pe care daca le respectati, n-o sa aveti probleme. in afara de asta, sint convins ca s-au mai discutat pe aici...
1. subtitrarea sa aiba acelasi (dar exact acelasi) nume cu al filmului. asta inseamna ca numele este identic, incluzind literele mari/mici
2. subtitrarea sa fie unul dintre tipurile suportate (*sub si *.srt)
3. daca extensia este *.sub, atunci continutul sa fie pentru .sub. la fel si cu *.srt (adica sa nu fie extensie .sub, dar tipul subtitrarii sa fie .srt)
DACA respectati regulile astea, n-o sa aveti probleme cu subtitrarea la 555x
am constatat ca de multe ori filmele vin cu o subtitrare care are alt nume, sau care e de un alt tip decit extensia. insa pe calculator asta nu are chiar asa mare importanta, un player bun reusind sa redea filmul cu subtitrare. insa la eboda asta nu se aplica...
Mtz
19th October 2005, 01:16
Cand ai subtitrari in mai multe limbi trebuie sa le ai in acest fel.
Film.avi
Film.sub (romana)
Film.en.sub (engleza)
sau
Film.avi
Film.en.sub (engleza)
Film.ro.sub (romana)
Al doilea exemplu nu este recomandat deoarece va incarca mai intai subtitrarea in engleza atunci cand se face play la film.
enjoy,
Mtz
tony_roti
19th October 2005, 08:08
Si la primul exemplu face la fel, adica tot subtitrarea in engleza o ia prima. Crede-ma ca am testat. Cel putin la mine asa se comporta. Toate filmele pe care le am au 2 subtitrari. Dar o apasare pe butonul subtitle rezolva problema.
byte0468
19th October 2005, 09:23
QUOTE(byte0468 @ Oct 18 2005, 17:08)

Am uitat sa mentionez ca filmele au ambele subtitrare in romana. Pe calculator merg perfect.
Domnilor, eu vorbesc despre un DVD cu doua filme in format DVD, nu DivX, redat pe un 555x Standard, cu FW din 04.2005 sau MTZ 9.3! Pe el nu pot sa vad decat subtitrarea in engleza sau sa o dezactivez, indiferent care din astea doua FW am pus pe player. Subtitrarea in romana exista pentru ca acelasi DVD pus pe PC merge cu subtitrare in romana. Repet, nu este vorba de filme in format DivX.
Unde e problema?
xymzar
19th October 2005, 13:21
Poate nu are sub in romana?! Ai ncercat si pe alt aparat
tony_roti
19th October 2005, 16:19
QUOTE(xymzar @ Oct 19 2005, 13:21)

Poate nu are sub in romana?! Ai ncercat si pe alt aparat
Omul a spus ca are si ca pe PC ii merge titrarea in romana, dar n-ai fost tu atent.
i93mcc
19th October 2005, 18:21
QUOTE(byte0468 @ Oct 19 2005, 09:23)

Domnilor, eu vorbesc despre un DVD cu doua filme in format DVD, nu DivX, redat pe un 555x Standard, cu FW din 04.2005 sau MTZ 9.3! Pe el nu pot sa vad decat subtitrarea in engleza sau sa o dezactivez, indiferent care din astea doua FW am pus pe player. Subtitrarea in romana exista pentru ca acelasi DVD pus pe PC merge cu subtitrare in romana. Repet, nu este vorba de filme in format DivX.
Am vazut odata sau de 2 ori chestia asta , dar era din cauza subtitrarilor puse peste original.
Nu s-a stiut sau nu s-a facut ceva cum trebuie la muxarea/demuxarea sau cum se mai numesc chestiile alea cind faci sub si pui peste film .
Alte filme in format dvd fac la fel?
Fane
19th October 2005, 19:55
iar problema compatibilitatii softurilor de authoriting cu player-ele. DVD-ul ala e facut cu un soft mai cacacios. nu-i vina lui e-boda ca dvd-ul nu-i standard. toate player-ele DVD-DivX cu cipset MTK sunt un pic mai mofturoase cu DVD-urile neoriginale. nu prea ai ce-i face.
Polo
22nd October 2005, 16:35
Salut,
Dupa ce am tot citit am ramas la 2 modele si trebuie sa ma hotarasc pe care il iau: Philips DVP 3010 (s-ar putea sa fie DVP 3010/02 dar inca nu stiu cum sa vad exact daca asta este modelul. Pt. moment este 450 RON la Altex dar il mai caut la vreo promotie) sau E-boda DV 555-x (370 RON in Carrefour la promotie) .
Mentionez ca nu m-am jucat cu nici unul din ele dar la prima vedere...
Ce m-ar atrage la Philips:
- firma
- designul
- ergonomia telecomenzii
Ce m-ar atrage la E-boda:
- are DTS si Prologic II
- are mai multe iesiri audio (voi folosi boxe Altec Lansing 4.1 ADA885 cu THX)
- se pare ca update-urile de fw - oficiale sau ne - sunt mai dese si mai multe (deci sanse mari sa fie foarte bune).
- e zone free din start
Ce as vrea sa stiu:
La E-boda am citit undeva ca ar avea bloc optic Sony. E adevarat? Daca nu, calitatea imaginii e ok (cam tot ce am in casa e Sony deci mi-ar place ceva care sa se vada bine).
Tot la E-boda, am vazut ca sunt 4 tipuri - in functie de SERVO?! - pe care sa il caut cel cu SERVO cat mai mare - in ideea ca este mai nou? (recunosc, nu stiu ce inseamna acest SERVO...)
Am cautat si se pare ca exista cod de region free pentru Philips (135566). L-a incercat cineva si a mers?
Numarul de JPEG-uri (de cca 650 sau chiar 999) se refera la nr. de poze intr-un director sau pe tot discul?
Ce urmaresc (in ordine) la viitorul meu player:
1) calitatea imaginii
2) sunetul
3) sa suporte cat mai multe tipuri de codari pentru filme (xvid, divx, dat, etc.)
3) sa citeasca cat mai multe tipuri de subtitrari
4) subtitrarea sa fie cat mai ergonomica (numar de caractere/rand, sa suporte diacritice, culoare si forma fontului cat mai plcauta sau chiar selectabila)
5) sa suport nume cat mai lungi de fisiere (atat pt. filme/subtitrari dar mai ales pentru mp3-uri)
6) sa fie region free
Multumesc si astept parerile/recomandarile voastre.
Mtz
23rd October 2005, 05:39
Acum e-boda se fabrica cu bloc optic Hitachi si care se pare ca sunt mai bune decat Sony.
Vei gasi pe piata doar ultimul model din cele 4.
Cea mai nasoala faza la Philips mi se pare faptul ca nu are iesiri 5.1. Sa le fie rusine. Nu as lua numai pentru faza asta.
enjoy,
Mtz
c|pone
23rd October 2005, 13:28
Eu am updatat dvd-ul meu cu un update de la Mtz ,initial mi-a placut intr-adevar schimbarea apoi dintr-o data cand am deschis dvd-ul am observat ca intensitatea culorilor nu este aceeasi si se vad unele umbre , contururi pe imagine . Vreau sa stiu daca i s-a mai intamplat cuiva asa ceva , eu folosesc mai mult cdrw , poate fi din cauza ca sunt cd-urile destul de uzate ? Totusi , si atunci cand nu e nici un cd in dvd , imaginea este cam ....palida in ceea ce priveste culorile si cu niste contururi asa cum am zis ........stie cineva despre ce ar putea fi vorba ?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.