GGavan
20th September 2005, 12:57
Si noi care abia asteptam versiunea 11 pe noul firmware de la e-boda...
aurafas
20th September 2005, 14:05
QUOTE(Mtz @ Sep 19 2005, 22:22)
Chestia asta se refera numai la filmele de pe DVD.
Nu stiam. Multumesc.
Bine ca te-ai intors !
Missed u!
Fane
20th September 2005, 15:00
bine ai revenit printre noi!! (pe mine cuvantul "intors" ma duce cu gandul la homosexuali
)
xmesteru
20th September 2005, 18:22
Salut,
am cumpăat ieri DV-555x (HIT-DE-CE) din Carrefour și am probleme cu subtitrarea la filme divx).
Subtitrarea se încarcă automat, chiar dacă are alt nume decât filmul și mai mult de 12 caractere. 
Dar.., nu este afișată integral când subtitrarea conține un număr mai mare de caractere. Sunt afișate aproximativ primele 90 de caractere. Subtitrarea era deja împărțită pe mai multe linii.
Dacă subtitrarea este neîmpărțită pe rânduri, este afișat doar un rând, trunchiat.
știe cineva ce trebuie făcut pt. a afișa complet subtitrarea?

Marius
zuppy
20th September 2005, 19:03
trebuie sa corectezi subtitrarea.
era un program care facea automat asta, dar nu mai stiu cum se numeste.
picieri
20th September 2005, 21:35
Mtz
20th September 2005, 21:45
Sau poti folosi un firmware neoficial. V10_Mtz suporta pana la 128 de caractere, iar denumirea subtitrarii poate fi nelimitata. Informatia ta despre 12 caractere pentru denumirea subtitarii pentru ca ea sa fie recunoscuta de player este eronata. Cifra este de maxim 42 de caractere cu firmware oficial, chiar daca tu vezi doar primele 12 caractere.
zuppy, unul dintre programe si pe care l-am recomandat este DirectSub si ceva informatii despre el gasesti in threadul sticky despre DivX playere. Avand in vedere ca subtirarile ce au un subtitlu cu mai mult de 128 de caractere sunt foaarte rare, V10 ala te scapa de rescrierea CD-ului pentru a modifica subtitrarea sau a scoate Packed Bistream-ul din XviD.
Inainte sa imi pun filmele pe CD eu imi verific subtitarile astfel:
- corectez punctuatia cu AutoCorect
- numai in cazul in care aceasta nu are diacritice folosesc acelasi program pentru a pune majoritatea diacriticelor in modul automat.
- imbunatatesc parametrii subtitarii (lungime rand, linii de dialog, max. 2 randuri, timpi afisare si alte erori) cu Subtitle Workshop manual.
Toate operatiunile pentru a obtine o subtitare DVDQS imi iau cam 10 min. max. pentru o subtitare proasta dpdv tehnic.
enjoy,
Mtz
zuppy
20th September 2005, 21:49
QUOTE(Mtz @ Sep 20 2005, 22:45)
zuppy, unul dintre programe si pe care l-am recomandat este DirectSub si ceva informatii despre el gasesti in threadul sticky despre DivX playere.
merci, l-am cautat o groaza acum vreo saptamna dar nu l-am gasit. stiam ca e pe undeva intr-un thread, dar nu mai stiam care.
Mtz
20th September 2005, 21:50
@ picieri, nu stiu daca o sa mearga chestia cu USB-ul vreodata la E-Boda, dar ce mi s-ar parea interesant de implementat deocamdata ar fi in meniu, urmatoarele chestii:
- optiune de a citi orice subtitrare indiferent de denumire sau numai daca denumirea este identica.
- JPEG preview ON/OFF.
Altele:
- afisarea mp3 TAG Info
- redarea subtitrarilor (mai vechi) de tip MicroDVD care au extensia eronata: .txt.
Deocamdata habar n-am cum se face asa ceva, dar sigur este posibil, poate mai putin faza cu .txt-ul.
enjoy,
Mtz
catalin1paul
21st September 2005, 07:03
Salut pe toata lumea!!!
Revin si eu cu o problema mai veche, care credeam ca a disparut....: subtitrarea pe DVD-uri.!
Am cateva discuri pe care le-am copiat cu Nero, Pe calculator totul este OK, dar cand le bag in e-boda (primul model cu FW - MTZ10
) subtitrarea apare cand vrea ea sau cand vrea aparatul. La unele discuri afiseaza primele 2-3 lini dupa care subtitrarea ramane blocata.
In ultimul timp la aceste discuri subtitrarea nu mai apare deloc.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fie DVD-ul de vina sau discurile?
Paul_l
21st September 2005, 07:06
QUOTE(Mtz @ Sep 20 2005, 21:50)
@ picieri, nu stiu daca o sa mearga chestia cu USB-ul vreodata la E-Boda,
Welcome back home MTZ !
Ne bucuram toti de revenirea ta care speram sa aduca un suflu nou pe forum.
Despre partea cu usb ai idee ce cod are Silvercrest-ul cu card reader ? As ruga un prieten sa caute la un Lidl. Eu am vazut acum vreo luna la LIDL un silvercrest cu 39 Euro dar aveam prea pline bagajele sa-l iau. Poate avind unul in mina se poate merge mai departe la treaba cu implementarea pe E-boda.
xymzar
21st September 2005, 10:11
Am scris mai multe filme pe un dvd, iar aparatul nu il vede din prima trebuie sa il deschid de 2-3 ori.
Conteaza la ce viteza scriu dvd-ul?
zuppy
21st September 2005, 10:36
nu conteaza viteza, conteaza calitatea dvd-urilor si a unitatii dvd cu care le scrii.
e posibil si ca lentila de la e-boda sa se fi umplut de praf, daca l-ai tinut mult timp deschis.
picieri
21st September 2005, 10:58
Tare fericit as fi daca sar rezolva USB-ul pe E-Boda. Din pacate eu nu pot sa ajut mai departe cu nimic, deocamdata. Binenteles ca un player Silver la indemina ar fi de mare ajutor, dar eu personal nu pot face rost de asa ceva, eventual luat legatura cu cineva care are un astfel de player si sa ne dea FW original din el.
Paul_l
21st September 2005, 21:34
QUOTE(picieri @ Sep 21 2005, 10:58)
Tare fericit as fi daca sar rezolva USB-ul pe E-Boda. Din pacate eu nu pot sa ajut mai departe cu nimic, deocamdata. Binenteles ca un player Silver la indemina ar fi de mare ajutor, dar eu personal nu pot face rost de asa ceva, eventual luat legatura cu cineva care are un astfel de player si sa ne dea FW original din el.
Hai ca poate producem unul! Sa vedem ce se mai gaseste la lidl. Dar oricum parca MTZ avea firmaware-ul de la silvercrest.
Mtz
21st September 2005, 23:19
Am firmware, dar nu si cunostintele necesare pentru a implementa asa ceva. Nici baieti multi mai destepti ca mine nu au reusit asta. Va spun acestea ca sa nu aveti sperante degeaba.
Lansez o intrebare legata de E-Boda:
ce ziceti, v-ar atrage un nou model care stie de Nero Digital (a fost considerat cel mai bun codec in review-ul 2005 pe doom9) si DivX 6 (cel care poate avea si meniuri, avand o structura asemanatoare ca a unui DVD) ?
enjoy,
Mtz
GOR
22nd September 2005, 00:35
QUOTE(Mtz @ Sep 21 2005, 23:19)
ce ziceti, v-ar atrage un nou model care stie de Nero Digital (a fost considerat cel mai bun codec in review-ul 2005 pe doom9) si DivX 6 (cel care poate avea si meniuri, avand o structura asemanatoare ca a unui DVD) ?
Sincer? NU!
Eu am observat ca DVD-urile incep sa fie din ce in ce mai folosite si ca lumea nu prea mai alearga dupa DivX-uri (eu unu sunt de parere ca filmul poate avea un succes cu pana la 50%, daca materialul audio/video este de calitate superioara).
Mai ales un standard nou cred ca e cam greu sa se impuna...
Meniurile pt. DivX6 ma lasa cam rece! 0% din consumatorii de DivX folosesc playerul DivX!
Pe celelalte playere nu cred ca o sa mearga niciodata (chiar daca am vazut ca (in DivX6) au bagat ei o consola separata pt. meniu).
Oricum - cine se apuca sa faca meniuri pt. DivX?
Firmele ce imi promoveaza productiile vror calitate, deci nu o sa recurga la DivX.
Mda, un USB suport ar fi vis de vis... sa conectezi un HDD extern si sa mearga!
GOR
22nd September 2005, 00:37
Eu am o alta intrebare:
Se poate schimba firmware-ul ca sa imi mearga cu o telecomanda de alt player (gen Yamaha sa zicem)?
Ca eu sincer m-am plictisit ne iai a lui si cand bag un disc tin 3 telecomenzi in mana ca nu am gasit nici o telecomanda universala ce sa merga cu E-BODA!
Mtz
22nd September 2005, 00:48
Teoretic telecomanda poate fi schimbata. Ai vazut si tu in MTK Remaker. Numai ca trebuie sa ii stii configuratia de la cea pe care vrei sa o folosesti.
Cred ca mai simplu de folosit este o telecomanda programabila (sau cum s-o numi). Si pe mine ma enerveaza ca am o groaza de telecomenzi. Se pare ca aia de care zic eu e cam scumpa.
enjoy,
Mtz
shecky
26th September 2005, 07:37
Eu mi-am pus playeru pe subwoofer si acum telecomanda playerului este pe aceeasi frecventa cu sistemul audio asa ca e tare naspa
dbarabas
26th September 2005, 12:17
In alta ordine de idei se mai poate totusi adauga suport DTS la versiunea 10 STANDARD ? Please?
dbarabas
26th September 2005, 12:18
QUOTE(Mtz @ Sep 21 2005, 23:19)
ce ziceti, v-ar atrage
un nou model care stie de Nero Digital (a fost considerat cel mai bun codec in review-ul 2005 pe doom9)
si DivX 6 (cel care poate avea si meniuri, avand o structura asemanatoare ca a unui DVD)
?enjoy,
Mtz
Evident ar fi un pas inainte! Sa ne spui cand si cum!
Paul_l
26th September 2005, 21:24
QUOTE(dbarabas @ Sep 26 2005, 12:18)
Evident ar fi un pas inainte! Sa ne spui cand si cum!
Am auzit si eu un zvon cum ca la inceputul anului viitor ar aparea. MTZ are ceva date mai concrete ?
cata73
27th September 2005, 07:23
pun si eu o intrebare...filme codate nero digital pe unde se gasesc?
nu ca nu ar fi bun formatul...cu cat stie mai mult playerul cu atat mai bine...
eu mai de graba cred ca o sa se impuna divx 6...
PS: au disparut mai multe posturi de pe aici...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.