ak725
4th October 2004, 07:13
Nu neapărat.
și la televizor există subtitrări cu caractere înghesuite dar să nu uităm că în general, sunt scule hardware care o afișază, ori ei pot pur și simplu să dea zoom la subtitrare și să o facă cât de mare vor.
Am verificat cu cu fon_tool un font extras cu FontCreator dar cu lățimea minimă de cel puțin 24 de pixeli ca să pot vedea caracterele ce nu au lățime multiplu de 4.
Dacă fon_tool ar avea posibilitatea să lucreze cu glymp-uri cu lățime variabilă atunci ar fi ușor de retușat caracterele pe care FontCreator nu le face bine.
Pentru că FontCreator face și el ce poate.
Pot reface glymp-urile dar ce pot face cu fișierul "text" ?
Cum pot să-l transform din nou în fișier font ?
Ca să lucrezi direct în hex este de-a dreptul criminal.
ak725
4th October 2004, 15:20
PS. Am descoperit că putem face subtitrarea pe bandă neagră.
Asta dacă umplem glymp-urile cu caracterul de chenar adică negru.
bladhaund
4th October 2004, 15:37
QUOTE(ak725 @ Oct 4 2004, 16:20)
Glyph.
Merge sa editezi si fonturi de orice latime cu ultimele versiuni ale font_tool. Cauta Test_Font; e pe undeva pe grupul Mediatek in spaniola.
GOR
4th October 2004, 17:41
Am o intrebare legata de:
Conditie ca subtitrarea sa fie citita de aparat - denumirea sa nu contina mai mult de 12 caractere.
E adevarata?
Cristist50
4th October 2004, 17:59
Well, la mine merg si alea care au mai mult de 12 caractere (parca am mai spus-o pe undeva).
de exemplu:
Lord Of The Rings - The Fellowship Of The Rings.avi are mai mult de 10 caractere. Si merege si subtitrarea brici.
bladhaund
5th October 2004, 00:43
ak725
5th October 2004, 14:52
QUOTE(bladhaund @ Oct 4 2004, 16:37)
Glyph.
Merge sa editezi si fonturi de orice latime cu ultimele versiuni ale font_tool. Cauta Test_Font; e pe undeva pe grupul Mediatek in spaniola.
Mersi.
Avem un sistem și funcționează.
73437
6th October 2004, 10:16
Printre multitudinea de firmware-uri postate nu mai stiu ce sa aleg... sa-l aleg pe ultimul? sa-l aleg pe cel oficial? Pe mine nu ma intereseaza aproape deloc imagini, fundaluri, screensavere, text in romana etc. Rog pe cei care stiu, sa ne spuna care sunt diferentele intre ultimul firmware oficial si cele modificate de forumisti... Eu in prezent am al doilea firmware oficial.
undeshila
6th October 2004, 11:29
vad ca deja discutia aici a luat-o razna cu tot felu de chitibusii , intre timp am vazut ca a aparut pe 20.09.04 un ultim update oficial care l-am luat astazi si o sa-l pun diseara. Si am ajuns intamplator sa vad ca s-a mai facut un update pt ca pana acuma mi-a mers perfect.
Insa aseara am avut o prima problema , Spiderman2 wide screen dvd rip imi merge sacadat. Sunetu si titrarea curg bine insa imaginea merge 3 sec dupa care se blocheaza vreo 4-5 secunde si observ asta si de pe displayu de timer de pe el k sta la secunda respectiva si dupa sare brusc 5 sec mai departe.
Sa fie o problema de codec sa fie prea nou codecul folosit la encodare ? Restu de divx au mers perfect pana acuma (si-au fost zeci) inclusiv inca cateva realeased dupa deci mai noi ....
In update`urile oficiale ultimele am vazut modificari numa legate de fonturi , marimi and stuff , se modifica si variantele de codec pt divx si xvid`uri in acelasi timp dar nu se precizeaza ?!
HELP , i really wann see this movie 
P.S. vad ca nu va puneti de acord asupra unui spatiu unde sa nu dispara fisierele si sa fie uptime all the time , va pot ajuta cu asta, gratuit, pe serverul undernet.ro daca sunteti interesati ca sa va puneti toti de acord si chiar ma intereseaza si pe mine unele chestii
(asta era nota pt mtz & blodhound)
gabitza
6th October 2004, 11:34
Unde vezi tu update pe data de 23.09.2004?
undeshila
6th October 2004, 11:38
scuze , era 20.09.04
Mtz
6th October 2004, 17:08
undeshila > probabil ca este facut cu ultimul XviD si nu stiu daca este supor total pentru noua versiune. Nu am filmul ca sa il pot testa si eu, dar ar fi interesanta si parerea altor user despre aceasta versiune de codec. Ma refer la "versiune" de codec gandindu-ma la asta. De multe ori tocmai "chitibusiile" ne fac viata mai frumoasa".
Zapper > nu te obliga nimeni sa pui vreun firmware. Nici oficial, nici "forumist". Dar daca chiar te interesa cel putin partea cu subtitrarea, ai fi urmarit reactiile userilor. De aceea este bun un forum, pentru ca poti citi reactii sincere (sper) si care te pot ajuta in luarea unei decizii. Ca altfel, pe site-uri oficiale, toata lumea isi face reclama.
Totusi ca sa faci un update dura cam 5 minute cu totul. Puteai incerca sa vezi diferenta si care te asigur ca se vede si este cam maximul din ce se poate face la ora actuala ca sa iti faca vizionarea mai placuta.
La aceste update-uri neoficiale, te asigur din propria experienta ca s-a muncit zeci de ore. Puteai sa acorzi acele 5 minute macar pentru asta.
De exemplu mi-am schmbat poza de fundal, Click pentru a vizualiza atașamentul dar nu m-am apucat sa pun aici un nou firmware care nu aduce imbunatatiri la capitolul tehnic.
enjoy,
Mtz
ak725
6th October 2004, 19:44
QUOTE(Mtz @ Oct 6 2004, 18:08)
La aceste update-uri neoficiale, te asigur din propria experienta ca s-a muncit zeci de ore.
Mtz
Fii sigur de asta. Cel mai interesant e atunci când încerci ceva și apoi după o săptămână (cazul meu) vezi că de fapt se putea face altfel mult mai ușor.
bladhaund
6th October 2004, 23:27
QUOTE(undeshila @ Oct 6 2004, 12:29)
HELP , i really wann see this movie

Incearca:
Descarca MPEG4 Modifier de la http://www.moitah.net/
Daca nu ai, cred ca trebuie sa instalezi si .NET Framework (de undeva de la M$)
Deschide filmul cu MPEG4 Modifier si daca zice "Packed Bitstream: Yes", bifeaza "Unpack", sterge user data "DivX999b000p" (daca exista sau daca stii ce faci, mai sterge ce mai trebuie).
Salveaza filmul si vezi daca mai merge sacadat.
ONeill
7th October 2004, 13:44
O intrebare pt acest player: daca am un dvd cu diverse divx-uri in diverse directoare - poate sa deschida directoarele? Stiu ca subtitrarea trebuie sa fie pe acelasi director cu divx-ul - ca sa nu stric un dvd degeaba.
73437
7th October 2004, 14:52
Multumesc Mtz pentru informatii. M-am decis, il descarc si il folosesc pe cel oficial, mai ales daca nu ar fi prea mari diferente tehnice comparativ cu cele neoficiale. Intradevar am urmarit cu mare interes acest thread, si cele in care se vorbeste despre dvd-uri ce pot citi divx-uri, si totusi am cerut o parere clara din partea celor care le-au incercat (firmware-uri). Acum sa le descarc pe fiecare sa vad ce modificari sunt si care imi place mai mult. Daca sunt deja persoane care au facut asta, atunci de ce s-o facem cu toti? Din ce s-a prea discutat despre firmware-uri mi-am dat seam ca problema subtitrarii e cea asupra careia se pune accentul, insa faptul ca unuia nu-i place un font.. nu-i place cum apar diacriticele nu ma pot motiva sa le si incerc. Sa fie unul pe care s-a convenit ca intradevar este cel mai bun din punct de vedere al fonturilor, al imaginilor de fundal etc... si o mica comparatie cu cel oficial, in sens de... ș-ul de la e-boda e mai... decat cel ș-ul lui blaudhaud etc... deci sa fie ceva concret. Faptul ca ai atasat imaginea de fundal pe care ai folosita e foarte bine, ar fi si mai bine sa avem cat mai multe screenshot-uri cu modificarile esentiale... (cum se vede pe televizor subtitrarea noua, fonturile..)
Sper ca m-am facut inteles prin limbajul meu un pic mai greoi poate...
PS Apreciez munca de "zeci de ore" pe care le depundeti pentru a ne face un bine tuturor. Si eu sunt la fel, daca ma pasioneaza ceva, si stiu ca pot sa fac ceva mai bun, il fac, chiar daca imi ia poate zeci de ore, iar la final il impart cu ceilalti, ca doar aprecierile pot veni doar din partea celorlalti.
Mtz
7th October 2004, 19:28
Nu mai am deocamdata aparat foto digital pentru ca de mult va aratam niste screenshoturi despre modificarile aduse de bladhaund si de mine.
Zapper, cand te uiti la un film, vezi 2 lucruri in special: imaginea filmului si subtitrarea. Din cand in cand mai vezi si meniul. Daca de imaginea filmului s-au ocupat cei de la e-boda, de subtitrari ne-am ocupat noi pentru ca nu eram multulmiti de ceea ce era prezent in fw oficial. In ceea ce priveste calitatea subtitrarii diferentele sunt enorme.
Doar ca, nu o sa ma apuc acum sa ma rog de fiecare sa isi faca viata mai frumoasa.
Imaginile de fundal conteaza mai putin. O sa se ajunga la un moment dat ca la PC: fiecare sa isi puna ce imagine doreste, dar care sa respecte niste calitati tehnice deosebite.
Pun aici un exemplu de fundal care dupa conversia in formatul acceptat e fw arata jalinc desi originalul arata bine:
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Neprelucrat............................Prelucrat
bladhaund
7th October 2004, 23:14
QUOTE(Mtz @ Oct 7 2004, 20:28)
Pun aici un exemplu de fundal care dupa conversia in formatul acceptat e fw arata jalinc desi originalul arata bine:
Sunt de acord ca e o problema cu conversia. Ca unele sa arate bine, am ajuns la dimensiuni "colosale": de 2-3 ori mai mult decat cele originale. Mai mult, ma trezesc ca unele imagini au au efect de flicker pronuntat pe un televizor obisnuit (ca sa nu sar calul, folosesc pentru teste un televizor NEI vechi de 10 ani -> consider ca e televizorul "mediu").
Am mai aratat in unele mesaje diverse trucuri de reducere a dimensiunii, dar am sa le pun aici pe toate, sa fie la un loc:
-stergerea caracterelor neafisabile din fonturi
-stergerea sirurilor neafisabile de la sectiunea "limbi"
-(pe asta inca n-am folosit-o) inlocuirea sunetelor cu fisiere de dimensiune 0.
bladhaund
7th October 2004, 23:16
QUOTE(Mtz @ Oct 7 2004, 20:28)
Nu mai am deocamdata aparat foto digital pentru ca de mult va aratam niste screenshoturi despre modificarile aduse de bladhaund si de mine.
Daca ai TV Tuner, poti sa faci niste screenshot-uri foarte bune conectand playerul la intrarea video a tunerului.
Mtz
8th October 2004, 00:10
Televizorul este 16:9 cu diagonala de 82. "Are o suta de kile." Calculatorul are "o mie de fire" legate de el si ascunse prin diferite locuri. Distanta de la PC la TV e cam de 2 camere si un hol. Nu am chef de mutat mobila prin casa deocamdata. Poate gasesc alta solutie.
Screenshoturile pe care vreau sa le prezint se refera numai la aspectul subtitrarii si ce se intamplca cu ea cand comut TV din 4:3 in 16:9 sau in modul "Cine" (ca "zoom" sau "pan" nu folosesc). SI tot in pozele alea sa am si unele luate de la televiziuni.
enjoy,
Mtz
bladhaund
8th October 2004, 01:03
QUOTE(Mtz @ Oct 8 2004, 01:10)
Televizorul este 16:9 cu diagonala de 82. "Are o suta de kile." Calculatorul are "o mie de fire" legate de el si ascunse prin diferite locuri. Distanta de la PC la TV e cam de 2 camere si un hol. Nu am chef de mutat mobila prin casa deocamdata. Poate gasesc alta solutie.
La mine e asemanator (doar ca televizorul are "numai" ~60 kile). In schimb, playerul "e usor ca un fulg". Solutia gasita de mine este de a muta playerul incolo si incoace.
Screenshoturile pe care vreau sa le prezint se refera numai la aspectul subtitrarii si ce se intamplca cu ea cand comut TV din 4:3 in 16:9 sau in modul "Cine" (ca "zoom" sau "pan" nu folosesc). SI tot in pozele alea sa am si unele luate de la televiziuni.
Yep. Cu tuner merg toate astea. Tocma' am testat. Doar ca se vede cam nashpa prin Video-Out. Sa-mi procur un cablu S-Video si sa mai vedem.
KamiKADZE
8th October 2004, 08:04
Oamenii de la EBODA, cu simbolul de zoom de pe ecran nu aveti de gand sa faceti ceva?
E destul de enervant cand chiar vrei sa urmaresti un film cu zoom 2x sa vezi pata aia alba trantita pe fetele actorilor.
Luati si voi de exemplu un DVD cu Patimile lui Iisus, unde interpretarea conteaza enorm, gestica si mimica e fenomenala si vedeti ce placut e sa te "bucuri" de prezenta unui patratel alb pe fata Maiei ...
bladhaund
11th October 2004, 01:58
E-Boda DV-555X wishlist - editia de toamna
Subtitrare:
-----------
- Marirea numarului de pixeli pe orizontala alocati afisarii unui rand.
- a. Interpretarea corecta a codurilor "italic" si "bold";
b. Inlocuirea fontului mic (nu prea are aplicabilitate practica)
si a fontului 3 (pare nefolosit) cu fonturi "italic" si "bold"
si folosirea lor acolo unde e nevoie.
- Introducerea unui algoritm mai rational de impartire pe doua randuri
a unui rand prea lung; impartirea sa se faca la cel mai apropiat caracter
"spatiu" de centrul randului.
Fisiere:
--------
- Afisare ID3 TAG la MP3.
- Afisarea numelui complet al unui fisier (de exemplu, pe bara unde se afiseaza
folderele anterioare si folderul curent).
Ergonomie:
----------
- Optiunea Pan&Scan sa fie utilizata si la fisiere .avi; selectarea ei sa duca la:
a. scalarea imaginii cu un factor de zoom egal cu:
(rezolutie verticala ecran)/(rezolutie verticala film)
b. daca a. nu este posibil, atunci scalarea imaginii sa se faca cu un factor
de zoom convenabil ales (ex.: 1,85);
c. daca nici b. nu este posibil, atunci sa se mareasca finetea pasilor in care
se face zoom (ex.: 1,5 si 1,75) + pct. d.
d. daca nici c. nu este posibil, atunci iconita "ZOOM nX" sa dispara de pe ecran
dupa un numar de secunde convenabil ales.
sibip
11th October 2004, 11:27
Offtopic: Am fost ieri in Carefour si nu mai aveau Eboda.
Nu am intrebat... ori au renuntat la distributie.
De unde pot sa cumpar, la preturi ok?
Si cat mai costa?
bladhaund
12th October 2004, 01:11
O poveste care are legatura mai pe departe cu subiectul:
In data de 11 noiembrie 2004, la emisiunea 100% a lui Robert Turcescu de la Realitatea TV, invitat a fost Liviu Luca. Personajul conduce, printre multe altele, societatea PetromService, actionarul din prezent al postului Realitatea TV. Ne amintim ca in trecut Realitatea TV isi avea sediul in aceeasi cladire cu Rosal Electronics; presupunem ca aveau aceeasi structura patronala.
In finalul emisiunii, in schimbul bilei negre acordata de Robert Turcescu, Liviu Luca i-a facut cadou primului o telecomanda, ca sa aiba cu ce sa stinga televizorul in caz de retragere. TELECOMANDA ERA O TELECOMANDA DE PLAYER E-BODA.
Pe aceasta baza punem sa facem mai multe presupuneri. Prezint numai doua:
1. Liviu Luca si socientatile conduse de el au legatura cu playerele E-Boda. Oare au cumparat si Rosal Electronics?
2. Daca prima presupunere e adevarata, individul este atat de zgarcit incat a rechizitionat o telecomanda din "fabrica" proprie, in loc sa dea 100k pe una de la dugheana de electronice din colt.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.