Pai ala e defect de fabricatie, nu ca modelul nou are o extra-optiune...
Eu am pus la inceputul unui disc un MPEG2 ce avea mai mult de 10Mbps si a mers OK! In general limita maxima admisa e 8Mpbs - mi-e greu sa cred ca producatorii de DVD-uri ar sari cu buna stiinta de aceasta limita...
paulc_6969
24th May 2005, 12:45
Salutare !!
Mi-a sosit noul e-boda 555X.
Acum sunt in teste cu tot ce am prin casa. Va voi comunica impresii :-).
Prima e, evident, ca telecomanda e de ... BIP .... Ceva mai de ...BIP... n-am vazut !!!
La banii astia, mergea o telecomanda, nu un ....BIP.... (hello e-boda!).
Pe ecranul de start-up scrie VER.310FE.
MTZ, multumesc pentru sfatul cu HIT. As vrea sa stiu daca e ok sa fac un eventual update cu o varianta ""MTZ" . Se pare ca nu e cu hitachi.
O intrebare, desi probabilca e deja pe forum chestia: stie cineva cum aflu lista aia de verisiuni la CPU, DSP, SERVO, etc ?
O chestie neplacuta: e sigilat :-((...
QUOTE(paulc_6969 @ May 24 2005, 12:45)
O intrebare, desi probabilca e deja pe forum chestia: stie cineva cum aflu lista aia de verisiuni la CPU, DSP, SERVO, etc ?
Setup > Preferences > 1 3 7 9
Scrie aici ce ai inainte sa faci upgrade.
enjoy,
Mtz
tony_roti
24th May 2005, 14:15
QUOTE(Mtz @ May 24 2005, 12:05)
Cel mai bine e sa se scrie CD-ul cu subtitrarea identica si nu as fi vrut ca prin asta sa incurajez scrierea aleatorie.
enjoy,
Mtz
Asa este, cel mai bine este sa scrii filmele cu subtitrarea identica si crede-ma ca asa fac demult dar cele pe care le-am testat erau deja scrise si m-am bucurat pentru ca pe majoritatea le-am scris ca in test iar acum pot sa vad filmele mele preferate si cu titrarea in limba engleza fara sa le rescriu.
Hai noroc si la mai bere.... a .... mare.
paulc_6969
24th May 2005, 17:32
QUOTE(Mtz @ May 24 2005, 13:49)
Setup > Preferences > 1 3 7 9
Scrie aici ce ai inainte sa faci upgrade.
enjoy,
Mtz
ver. 05.00.03.05
sub.ver. 00.00.00.01
8032 05.00.03.05
Servo 07.09.00.00
Risc 05.00.03.05
DSP 03.03.00.96
Thanks
Poti folosi v9.4 310FE de aici de pe forum, daca vrei.
enjoy,
Mtz
sdobre
24th May 2005, 20:21
O intrebare pt. Mtz: nu se poate face ceva ca subtitrarea in romana pe dvd sa nu mai fie afisata ca "altele"?
Ca e tare enervant. Un dvd al unui prieten, luat tocmai din America, afisaza la subtitrari "romana" iar asta asamblat in Romania, nu.
P.S.
Excelenta treaba cu V9.4!
Sper sa rezolvi si bugurile.
aurafas
25th May 2005, 09:48
Am incercat aseara un film care inainte nu-mi lua subtitrarea. Nu mi-o ia nici acum.
George and the dragon.avi
George and the Dragon.sub
tony_roti
25th May 2005, 10:44
QUOTE(aurafas @ May 25 2005, 09:48)
Am incercat aseara un film care inainte nu-mi lua subtitrarea. Nu mi-o ia nici acum.
George and the dragon.avi
George and the Dragon.sub

Diferenta e de la un d la D. Din pacate E-Boda la partea de titrari e inca case sensitive.
aurafas
25th May 2005, 10:51
QUOTE(tony_roti @ May 25 2005, 10:44)
Diferenta e de la un d la D. Din pacate E-Boda la partea de titrari e inca case sensitive.
Stiu tony_roti, dar speram si eu, dupa vestile bune pe care ni le-ai dat ieri
videostar
25th May 2005, 13:16
O surpriza pentru MAESTRUL Mtz...
Dupa cum spuneam dupa update-ul de pe site-ul maestrului, aparatul meu nu a mai vrut sa mai functioneze de nici un fel cu toate ca a functionat vreo 2 zile dar cum am mai specificat si in alta interventie nu citea foarte bine DVD si tot a trebuit sa fac o vizita celor de la service E-Boda...am incercat sa repun update-ul oficial dar nu a mai vrut sa citeasca nici un disc. Am fost la service si au inceput sa sara cu gura pe mine ca de ce am pus alt update fata de cel oficial. Ce s-a intimplat ca sa stie toata lumea. A fortat placa video si aceasta din urma a cedat (dupa spusele lor) au spus ca update-ul instalat forta si blocul optic si aveam toate sansele sa se duca si asta. Si ca sa fie treaba buna pun un fisier dovada a copiei de pe certificatul de garantie si de asemenea cred ca ei au o baza de date cu autori de update-uri nashpa ca dovada ca au scris si autorul de update greshit. Cei de la firma totusi au fost baieti salon si mi-au schimbat componenta cazuta (care ma costa 50 de para) cu toate ca update-ul a fost facut de mine si nu dupa site-ul oficial E-Boda. Mtz...daca imi permiti o sugestie...daca tot esti asa de entuziast in aceasta problema si o faci benevol de ce nu iei tu legatura cu cei de la E-Boda pentru o colaborare frumoasa poate asa nu s-ar mai strica si alte aparate.
sforicel
25th May 2005, 15:26
QUOTE(videostar @ May 25 2005, 13:16)
Dupa cum spuneam dupa update-ul de pe site-ul maestrului, aparatul meu nu a mai vrut sa mai functioneze de nici un fel cu toate ca a functionat vreo 2 zile dar cum am mai ...
Mtz...daca imi permiti o sugestie...daca tot esti asa de entuziast in aceasta problema si o faci benevol de ce nu iei tu legatura cu cei de la E-Boda pentru o colaborare frumoasa poate asa nu s-ar mai strica si alte aparate.
O parere personala: De fapt s-a stricat placa video si au dat vina pe update-ul MTZ.
Nu cred ca este prima placa video defectata in garantie, chiar fara update. Iar despre unitatea video nici atit!
paulc_6969
25th May 2005, 20:17
QUOTE(videostar @ May 25 2005, 13:16)
Dupa cum spuneam dupa update-ul de pe site-ul maestrului, aparatul meu nu a mai vrut sa mai functioneze de nici un fel cu toate ca a functionat vreo 2 zile dar cum am mai specificat si in alta interventie nu citea ......... Ce s-a intimplat ca sa stie toata lumea. A fortat placa video si aceasta din urma a cedat ..........Mtz...daca imi permiti o sugestie...daca tot esti asa de entuziast in aceasta problema si o faci benevol de ce nu iei tu legatura cu cei de la E-Boda pentru o colaborare frumoasa poate asa nu s-ar mai strica si alte aparate.
Stimate Videostar (sic!),
Cred ca e cel putin nepoliticos sa iti expui in acest mod opiniile despre un tip care stie mult mai bine ca noi ce si cum cu video, spre deosebire de majoritatea de aici.
Forumurile sunt pline de lameri care deschid thread-uri cu intrebari de genul : "Cum sa fac meniuri tip Hollywood la un DVD?", "AJUTOR ! Mi-am bulit firmware-ul !!!" si altele asemenea...
Si totusi mtz raspunde cu un calm de admirat la sute sau mii de intrebari stupide, desi poate ar trebui impusa o limita de bun-simt si la asta...
Daca mai plange cite unul dupa un firmware, no problem, orice curios o poate pati. Dar sa fie acuzat cel care face un firmware, mai ales de cineva pentru care probabil un listing de assembler 8032 sau RISC este egal cu limba chineza .... nu e cam mult??
Firmware-ul lui MTZ l-ai pus singur, poate bine, poate nu. Este problema si responsabilitatea fiecaruia care isi pune un FW neoficial.
Vrajeala cu FW care "forteaza" placa video tine de folclorul... pentru cine crede...
Cred ca ar merge niste scuze, nu-i asa ? hmmmm ?
Toate cele bune !!
ak725
25th May 2005, 20:54
Sunt unul dintre primii posesori de 555x. Practic eu si Mtz am deschis thread-ul asta separat pentru E-Boda 555x. E-Boda datoreaza mult acestui loc unde practic 555x a fost impins in fata altor aparate de la noi. De aceea se si poarta frumos cei de la E-Boda cu cei care fac update gresit.
NIMENI nu e obligat sa faca update-ul daca nu vrea.
mtcojo
25th May 2005, 23:16
QUOTE(GOR @ May 24 2005, 12:15)
Pai ala e defect de fabricatie, nu ca modelul nou are o extra-optiune...
Eu am pus la inceputul unui disc un MPEG2 ce avea mai mult de 10Mbps si a mers OK! In general limita maxima admisa e 8Mpbs - mi-e greu sa cred ca producatorii de DVD-uri ar sari cu buna stiinta de aceasta limita...
Gagiule uite care-i treaba.....Nu ma refeream la DVD-urile double layer obisnuite pe care le gasesti pe piata...Ia incearca tu sa bagi in DVD-ul tau meserias un DVD double layer de tipul "DVD+RDL" facut de TRAXDATA si ai sa vezi ca nu iti va merge....Retine nu ma refeream la double layer-ere obisnuite....care mi-au mers fara nici un fel de probleme....
Ai aruncat o informatie aiurea... nu ai precizat nimic!
Retine - esti jalnic!
mtcojo
25th May 2005, 23:33
QUOTE(GOR @ May 25 2005, 23:27)
Ai aruncat o informatie aiurea... nu ai precizat nimic!
Retine - esti jalnic!
Pentru cei ca tine nu am precizat nimic
...Ceilalti ma puteau intreba pe privat...
Cred ca ti-e plima mesageria de curiosi ce vor sa te intrebe ce marca si ce model e DL-ul tau!
Era mai simplu sa spui ca nu iti merg DVD-urile - intelegeam toti!
videostar
26th May 2005, 08:22
paulc 6969
Eu nu am spus ca nu respect munca si efortul persoanelor entuziaste...mi-am spus pasul...si ca sa stii o problema...nu cred ca baietii de la e-boda m-au dus cu vrajeala...si apropos update-ul a fost facut exemplar...nu sunt un novice...lucrez cu calculatorul din '87...si cit timp am stat acolo pina mi-au pus aparatul la punct s-au mai perindat in jumatea aceea de ora inca vre 6-7 persoane cu aceeasi problema si vreau sa spun ca toti au fost mustruluiti...dar totusi exista un adevar...aparatul era defect...si asta s-a intimplat dupa update.
aliviu
26th May 2005, 08:22
Am 555x versiunea FE de cateva luni bune, am vazut sau macar verificat sute de filme cu el. Ieri am intalnit un nou tip de problema: discul se citeste, se aude sonorul, se vede subtitrarea, e sincronizata cu sunetul, insa imaginea ramane cea cu file browser-ul player-ului, gol, fara a afisa vreun nume de fisier.
Ca firmware am ultimul oficial de la Eboda.
E vorba despre filmul "The Shawshank Redemption". I-am scos optiunea "Packed Bitstream" cu MPEG4Modifier. HD inteleg ca vine de la "High Definition". Sa fie de la asta, de la bitrate-ul mare, de la rezolutia mare ?
Atasez aici output-ul GSpot:
Rezolutia maxima suportata de catre aceste playere este 720 X ...
Filmul tau este "out of standard". Daca vrei sa ti-l pastrezi in colectie trebuie sa il recodezi. Poti folosi ultimul AutoGK beta. Citese pe aria ghiduri.
enjoy,
Mtz
PS: nu ne intereseaza detalii "exotice" despre filmul tau. Screenshotul este indeajuns. De aceea ti-am editat postul. Mare atentie pe viitor si nu uita de regulamentul de pe aria video.
videostar > problema nu este in firmware. Daca era in firmware in primul rand imi stricam eu aparatele (care au suferit zeci de upgrade). In al doilea rand daca userii care imi foloseau firmware se plangeau de problema ta nu mai faceam disponibil nimic. Le tineam pentru mine ca sa nu creez probleme utilizatorilor.
Userul E-Boda stie ca pot aparea probleme dupa upgrade si se pare ca unele aparate au o problema la placa video. Problemele apar aleatoriu si din cate stiu eu nu s-a gasit motivul pentru care acestea apar.
Chestia cu fortatul unitatii optice nu tine pentru ca nu m-am atins de servo.
Cel mai interesant ar fi fost ca E-Boda sa aduca putina lumina in acest caz, fara a periclita imaginea Rosal.
Daca Rosal declara ca aparatele se defecteaza folosindu-se firmware facut de mine voi pune acest "warning" de la Rosal in plus fata de ceea ce am scris eu la pagina de download.
enjoy,
Mtz
aliviu
26th May 2005, 13:07
QUOTE(Mtz @ May 26 2005, 12:31)
Rezolutia maxima suportata de catre aceste playere este 720 X ...
Multumesc. Ar fi trebuit sa observ si eu
.
PS: nu ne intereseaza detalii "exotice" despre filmul tau.
Sunt convins de asta. Am vrut doar sa precizez exact varianta la care ma refer, stiind foarte bine ca exista mai multe.
Screenshotul este indeajuns.
In cazul asta simplu, da. Insa, nu stiu daca un screenshot e suficient in orice situatie.
Eeeeeeeee! Omeni buni! Asa sunt facuti unii sa critice munca altora! Ma intreb si eu, asa, ca omu': oare asa-zisii carcotasi de aici gandesc inainte de a pune un mesaj in care ataca munca titanica a unora dintre noi? De ce zic asta? Il vad pe Videostar cum ataca munca lui MTZ! Si public!!! Mai potrivit mi se parea un PM catre MTZ... Impresia mea este ca s-a vrut sa afle "poporu'" ce firmware prost face MTZ!!!!
E adevarat! Sunt subiectiv ptr ca Videostar a luat peste picior si playerele pe care compania la care lucrez le comercializeaza! (E vb de SENDAI DIvX)
Dar nu mi se pare moral gestul facut de Videostar vis-a-vis de MTZ! Sincer, incepe sa-mi incolteasca in minte ideea ca ar avea oarece interese!!!
Bafta Tuturor!
Haideti sa nu facem telenovela din threadul asta.
Toti cei care folosesc firmware neoficial stiu ca se risca daca il folosesc.
Intodeauna inainte sa pun un firmware pe threadul asta este testat pe aparatele mele. Daca la mine decurge totul OK, il fac public.
Ceea ce este acum pe forum este si la mine pe player.
enjoy,
Mtz
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.