Cele mai bune carti citite
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

VipeR85

care a fost cea mai buna carte romaneasca citita de tine in adolescenta si de ce ti s-a parut asa?
Mie unul mi-a placut "Chira Chiralina" desi la varsta de 12 ani cand mi-a picat in maini nu am inteles mare lucru dar am avut norocul sa dau peste un profesor de romana cu care am devenit bun prieten si care mi-a deschis ochii asupra multor capodopere romanesti si straine, clasice sau moderne. Imi place foarte mult stilul lui Panait Istrati.
barbosa
marin preda - morometii
vintila corbul - aproape toate cartile lui

VipeR85
QUOTE(barbosa @ Dec 31 2006, 20:46) *
marin preda - morometii
vintila corbul - aproape toate cartile lui

oare cati au citit marin preda doar din placerea de-al citi nu pentru ca trebuia sa-l citeasca ca era in cartea de romana?
VipeR85
ooooauuuu.....cred ca sunt pe cale sa descopar ca nimeni de pe acest forum n-a citit. sau si aia care au citit nu le-a placut ce au citit
rox
daca trebuie neaparat sa fie roman si sa fie citita in adolescenta....cea mai buna carte romaneasca mi s-a parut Pe culmile disperarii. O cumparase prietena mea cea mai buna si apucase sa citeasca ceva din ea, cand mi-a zis ca ei nu-i place, ca e prea pesimista. si mi-a dat-o mie . am devorat-o. smile.gif
desi daca stau sa ma gandesc bine, si cand am citit "Padurea spanzuratlor" mi s-a parut cea mai buna carte romaneasca....totusi , judecand acuma, raman la Cioran smile.gif
VipeR85
QUOTE(rox @ Jan 5 2007, 23:01) *
desi daca stau sa ma gandesc bine, si cand am citit "Padurea spanzuratlor" mi s-a parut cea mai buna carte romaneasca....totusi , judecand acuma, raman la Cioran smile.gif

merita cioran? inca n-am citit nimic scris de el....
MamaVoastra
QUOTE(VipeR85 @ Jan 6 2007, 00:23) *
merita cioran? inca n-am citit nimic scris de el....

merita, merita.

Cea mai buna carte din patrimoniu cultural romanesc citita de mine cred ca este..."Cel mai iubit dintre pamanteni". Si Eliade ca intreg si "Duminica Orbului" - Cezar Petrescu si "Ultima noapte de dragoste..."-Camil Petrescu...si multe altele.

Rapier
Morometii - Marin Preda (am citit-o la 13 ani si nu am inteles mare lucru din ea, am recitit-o in clasa a X-a si tot nu am inteles mare lucru din ea, am mai citit-o in sesiunea din vara anu trecut si am inteles cate ceva din ea smile.gif )
si volumele de poezii ale lui Arghezi smile.gif
Si ar mai fi Ciresarii, cand eram copil, ma faceau sa visez cu ochii deschishi...sad.gif
Strict
Din astea pe care nu mi le-a băgat pe gît la școală, Fram ursul polar și Toate pînzele sus. smile.gif
VipeR85

QUOTE(Strict @ Jan 7 2007, 20:47) *
Din astea pe care nu mi le-a băgat pe gît la școală, Fram ursul polar și Toate pînzele sus. smile.gif

nu stiu altii dar cel putin eu( filologie -bilingv engleza) am facut "toate panzele sus" in liceu...oricum a fost foarte interesanta
pastel3005
shogun. si papillon.
Strict
QUOTE(VipeR85 @ Jan 8 2007, 00:06) *
nu stiu altii dar cel putin eu( filologie -bilingv engleza) am facut "toate panzele sus" in liceu...oricum a fost foarte interesanta

Eu am terminat școala cu mai mulți ani în urmă. S-o fi schimbat programa. Oricum, a meritat.

QUOTE(pastel3005 @ Jan 8 2007, 00:14) *
shogun. si papillon.

Era vorba de autori români.
Mosotti
morometii, volumul 1

marin preda - probabil cel mai bun autor roman
Laberta
Subscriu la Morometii, as adauga Delirul. Pacat ca n-a mai putut sa-l continue.
Zaharia Stancu - Padurea nebuna, Satra
Panait Istrati -Codin, Ciulinii.., Chira..., Mos Anghel
Cezar Petrescu - Calea Victoriei
Papadat-Bengescu - Ciclul familiei Hallipa
Calinescu- Enigma Otiliei
Tudor Musatescu - Mica publicitate

LE : Am uitat de Rebreanu. sad.gif E pe primul loc, langa Preda.
naughtydream01
Ionel Teodoreanu rulz. inlove.gif
Cartea preferata "Fata din Zlataust".
VipeR85
QUOTE(Strict @ Jan 8 2007, 10:42) *
Era vorba de autori români.

chiar si offtopic....hai sa-l iertam ca sunt niste carti exceptionale.Papillon mi-a placut la nebunie ca sa nu mai spun ca dupa ce am citit Tai-Pan m-am apucat de am cautat toate cartile lui James C. si le-am citit.
si on topic: mi-a placut "Adam si Eva" de liviu rebreanu...scria si omu asta niste carti minunate... peacefingers.gif
Strict
QUOTE(VipeR85 @ Jan 8 2007, 13:39) *
chiar si offtopic....hai sa-l iertam ca sunt niste carti exceptionale.Papillon mi-a placut la nebunie ca sa nu mai spun ca dupa ce am citit Tai-Pan m-am apucat de am cautat toate cartile lui James C. si le-am citit.
si on topic: mi-a placut "Adam si Eva" de liviu rebreanu...scria si omu asta niste carti minunate... peacefingers.gif

Ok, eu l-am iertat peacefingers.gif

Eugen Barbu - Groapa. rolleyes.gif
abancor
La Groapa semnez si eu!
Epurica
Radu Tudoran- Fiul Risipitor. Nemarginite sunt rabdarea si speranta femeii...
Mircea Eliade- Romanul adolescentului miop. Citita in clasa a VIII-a. Am trait fiecare pagina.
Liviu Rebreanu- Adam si Eva. Mi-a placut pentru ca am descoperit un "altfel" de Rebreau. Cred ca asta m-a impresionat mai mult decat cartea in sine.
VipeR85
QUOTE(Epurica @ Jan 8 2007, 19:58) *
Liviu Rebreanu- Adam si Eva. Mi-a placut pentru ca am descoperit un "altfel" de Rebreau. Cred ca asta m-a impresionat mai mult decat cartea in sine.

poti sa spui ca rebreanu avea un mod aparte de a scrie fiecare carte...fiecare avea alte trairi alte aventuri care nu le gaseai nici un corespondent cat de mic in celelalte carti scriese de el....

M. Eminescu - Fat Frumos din lacrima.....am vazut-o ieri in biblioteca si am recitit-o....frumoasa carte
kraMMer
QUOTE(rox @ Jan 6 2007, 01:01) *
daca trebuie neaparat sa fie roman si sa fie citita in adolescenta....cea mai buna carte romaneasca mi s-a parut Pe culmile disperarii. O cumparase prietena mea cea mai buna si apucase sa citeasca ceva din ea, cand mi-a zis ca ei nu-i place, ca e prea pesimista. si mi-a dat-o mie . am devorat-o. smile.gif

Amurgul gandurilor - Cioran... mi-au ramas intiparite cateva fraze...
VipeR85
QUOTE(kraMMer @ Jan 8 2007, 23:32) *
Amurgul gandurilor - Cioran... mi-au ramas intiparite cateva fraze...

deci neaparat tre sa ma apuc sa citesc Cioran...prea il laudati pe aici... rolleyes.gif
pastel3005
scuze! eram obosit, si nu am fost suficient de atent.
autori romani...sincer nu imi vine in minte nici unul. poate eugen barbu, dar lucrarile lui nu mai sunt de actualitate.
iar cele politiste, gen ojog-brasoveanu, nu se pot incadra in categoria cea mai buna carte citita vreodata smile.gif desi erau/sunt bune.
Strict
QUOTE(pastel3005 @ Jan 10 2007, 01:19) *
scuze! eram obosit, si nu am fost suficient de atent.
autori romani...sincer nu imi vine in minte nici unul. poate eugen barbu, dar lucrarile lui nu mai sunt de actualitate.
iar cele politiste, gen ojog-brasoveanu, nu se pot incadra in categoria cea mai buna carte citita vreodata smile.gif desi erau/sunt bune.

De ce nu? Mie mi-au plăcut. Astea ce-a scos acum mai recent sînt porcării, a cam zbîrcit-o.

Iar Fuga de Cosma Brașoveanu de exemplu, nu cred că e cineva s-o fi citit fară plăcere.

Și dacă tot sîntem la de-astea mai recente, ce părere aveți de George Arion?
stormlord
Nicolae Breban, un fel de Cioran in literatura, macar prin faptul ca ambii au fost puternic influentati de Nietzsche.
Despre el, aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Breban
http://www.clubliterar.com/text.php?tid=1821
Excelent pentru liceeni, datorita stilului sau.
Recomand numai primele 5 romane:
Francisca, (1963),
În absența stăpânilor, (1966),
Animale bolnave, (1968)
Îngerul de gips, (1973),
Bunavestire (1977)
Ori, in lipsa de timp, Animale bolnave.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.