Schema incarcator acumulatori Ni-Cd

mtode

Salutare!
Are cineva schema unui charger de acumulatori Ni-Cd (Sanyo R6-700-1300mAh)?
Nu vreau sa fie super complicata ca sa ma coste mult ... asa cumpar din comert :-)
Please help....
10x
mtode
adi185
sal, mane io am facut acum vreo 5 ani un incarcator pt varta de 750 ma/h , pai iti trbuie un transformator de vreo 7-8 V , si vreo 1 amper, o dioda redresoare din seria IN , un mic condensator de 47 pf , si orezistenta , a i curentul care iese sa nu depaseasca 260 de ma/h (presupun ca vrei pt acc de 1300). curentul trebe sa fie 10% din capacitatea acumulatorului, schema e simpla, pe un fir legi dioda , pe celalalt rezistenta, si condensatorul de cele 2 fire in paralel cu transformatorul . Eu schema asta o folosesc de 5 ani s merg si acum acumulatorii super , Sa nu incarci NIMh cu schema asta ca nu cred ca este bine... o sa le reduca lifetimul, sper sa iti fiu de ajutor

itiberiu
si ar mai fi un amanunt.... vezi sa nu inversezi polaritatea din greseala sau sa-i dai un curent prea mare ca fugi dupa acumulatori prin casa smile.gif
eu am vazut un acumulator de pc care a explodat si a facut gaura in placa de baza
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.