edducol
12th May 2007, 06:02
QUOTE(LEONAS @ May 12 2007, 00:47) [snapback]2822596[/snapback]
UITA-TE SI NEMTI:/www.hotelbewertungen.net/ IAR DA CA NU STI GERMANA INTRA PE GOOGLE TRANSLATE
Salut si multumesc de informatie, am intrat si vazut. Totusi, de stat acolo nu a stat nimeni?
xhermesx
12th May 2007, 08:09
Poate ar trebui clarificat un aspect apropos de rezervari/agentii. Am vazut ca cineva mai sus spunea ca a contactat un anume hotel si i s-a comunicat ca toate camerele sunt ocupate pana in noiembrie.
Ideea este urmatoarea: la hotelurile care au cautare (acest lucru se poate concluziona simplu pe baza sejururilor vandute in anii anteriori), agentiile de turism (atat romanesti cat si straine) inchiriaza sau platesc in avans un anumit numar de camere pe anumite perioade. Asta inseamna de ex. ca daca tu vei suna la hotelul X si iti va spune ca nu mai are camere pana in noiembrie, agentia Y este posibil sa mai aiba camere in septembrie, acestea oricum vor fi vandute pana la data respectiva. Asa mi s-a intamplat si mie si am reusit totusi sa iau 2 bilete pt. Delphin Palace in septembrie in conditiile in care hotelul era declarat full.
Tot in aceste idei, pentru statiunile de litoral (doar in contextul in care va duceti preponderent pentru mare si nu pt. alt gen de turism) care au aeroport apropiat si in conditia in care nu mergeti familie numeroasa (ex. doar cuplu), cel mai eficace consider ca este sa apelati la o agentie de turism cu transport charter asigurat, nu la turism individual. Per total pentru un cuplu veti iesi in castig atat financiar cat si al potentialelor riscuri de rezervare/drum/plata online, etc. In general comisionul agentiei este practic anulat de discountul pe care aceasta il obtine de la hotelul respectiv sau de la operatorul charter. Nu este doar parerea mea ci si a multor cunoscuti care au facut litoralul turcesc in ambele variante.
catalexe
12th May 2007, 08:15
Vreau sa fac cu masina un traseu Bucuresti - Istanbul (2 nopti) - Kusadasi (6 nopti) - Canakale (1 noapte) - Bucuresti.
Problema e urmatoarea: nu stiu ce traseu sa aleg intre Istanbul si Kusadasi. As avea asa:
1. Varianta Ferry: Istanbul -ferry- Bandirma - Kusadasi. 6ore si 273 euro.
Cu ferry fac 2 ore si ma costa 225euro. Apoi mai am 350km pana la Kusadasi. Nefiind autostrada iau in calcul un consum de 9% adica 47.3 euro (31,5litri x 1,5euro) si 3ore 50min (vit medie de 90km/h). Pauza nu mai fac pentru ca am facut destul pe ferry.
2. Varianta autoban: Istanbul - Canakale - Kusadasi (750km). 7ore si 100 euro.
La o viteza medie de 130Km/h ajung in 7 ore (cu 2 opriri de 40 de minute). La un consum de 8% ma costa (60litri x 1,5euro) 90 de euro. Daca adaug si taxele de autostrada, cam asta ar fi.
3. Varianta drum national: Istanbul - Izmit - Bursa - Kusadasi (648 km). 8ore 30min si 88 euro.
La o viteza medie de 90Km/h ajung in 8 ore 30 min (cu 2 opriri de 40 de minute). La un consum de 9% ma costa (58,3litri x 1,5euro) 90 de euro. Daca adaug si taxele de autostrada, cam asta ar fi.
Informatiile despre ferry le am de la Ag Patriot. Cele despre distante de pe viamichelin.com.
Oztan, as vrea sa stiu daca am luat totul in calcul in ce priveste costurile, distantele si vitezele.
Eu as alege varianta 2. Nu cred ca merita sa dau 173 de euro ca sa castig doar 1 ora. Cu banii astia, de exemplu, stau cu toata familia in Adaland 1 zi intreaga. Apropo...
Unde e Adaland?
oztan
12th May 2007, 08:55
oztan
12th May 2007, 09:04
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 09:15) [snapback]2823113[/snapback]
Vreau sa fac cu masina un traseu Bucuresti - Istanbul (2 nopti) - Kusadasi (6 nopti) - Canakale (1 noapte) - Bucuresti.
Problema e urmatoarea: nu stiu ce traseu sa aleg intre Istanbul si Kusadasi. As avea asa:
Cu ferry fac 2 ore si ma costa 225euro. Apoi mai am 350km pana la Kusadasi. Nefiind autostrada iau in calcul un consum de 9% adica 47.3 euro (31,5litri x 1,5euro) si 3ore 50min (vit medie de 90km/h). Pauza nu mai fac pentru ca am facut destul pe ferry.
La o viteza medie de 130Km/h ajung in 7 ore (cu 2 opriri de 40 de minute). La un consum de 8% ma costa (60litri x 1,5euro) 90 de euro. Daca adaug si taxele de autostrada, cam asta ar fi.
3. Varianta drum national: Istanbul - Izmit - Bursa - Kusadasi (648 km). 8ore 30min si 88 euro.
La o viteza medie de 90Km/h ajung in 8 ore 30 min (cu 2 opriri de 40 de minute). La un consum de 9% ma costa (58,3litri x 1,5euro) 90 de euro. Daca adaug si taxele de autostrada, cam asta ar fi.
Informatiile despre ferry le am de la Ag Patriot. Cele despre distante de pe viamichelin.com.
Oztan, as vrea sa stiu daca am luat totul in calcul in ce priveste costurile, distantele si vitezele.
Eu as alege varianta 2. Nu cred ca merita sa dau 173 de euro ca sa castig doar 1 ora. Cu banii astia, de exemplu, stau cu toata familia in Adaland 1 zi intreaga. Apropo...
Unde e Adaland?
Ai facut calcul destul de bine , DAR am o intrebare cum ai ajuns suma pentru FERRY 225 Euro ,
Eu am verificat siteul www.ido.com.tr ,
si costul o masina 100 YTL + 3 persoane 3x17 YTL = 51 YTL Adica Total 4 persoane 1 singur masina 151 YTL adica 82 euro .
Pot sa explic te rog cum ai ajuns suma 225 euro ? Mergeti cu autoturism ? si 4 persoane ?
Afara da de asta daca stii drumul in Istanbul ai avantaj , dar Cu Masina nu recomand sa intrati la traficul in Istanbul ....
Daca intrati opti 1-2 zile si vizitati macar .....
Mai logic daca vrei sa ajungi direct la KUSADASI , folaseste CANAKKALE IZMIR KUSADASI ....
ADALAND in Kusadasi , o sa treci langa complex....
Astept Calculul tau .....
Shake it up Sekerim .......
amar20
12th May 2007, 09:53
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 09:15) [snapback]2823113[/snapback]
Unde e Adaland?
sfatul meu e sa faci istanbulul la intoarcere.
ca varianta de drum iti recomand cea prin bursa.noi pe asta am mers in vara trecuta.am plecat la 9.15 din kusadasi si pe la 18.45 am fost in istanbul.am mers numai pe sosea.insa recomandarea mea este sa iei ferry din bandirma sau yalova.de ce?
intrarea in istanbul pe sosea este foarte aglomerata.si nu merita.din cite imi amintesc ferry de la yalova la istanbul era undeva la 40 de euro masina +4 pasageri.noi am preferat soseaua deoarece am vrut sa vedem podul de peste bosfor.
in alta ordine de idei drumul kusadasi - istanbul e bun.ai multe portiuni cu 2 benzi pe sens si portiuni de autostrada.
drum bun(pe oriunde ai hotari sa mergi) si vacanta frumoasa.daca mai ai vreo nelamurire si crezi ca te pot ajuta......
inca ceva.varianta 2(pe care ai vrea sa o alegi) pica din start.asta deoarece e mai lunga cu vreo 200 de km si...nu ai autostrada.
catalexe
12th May 2007, 09:56
Ai dreptate Oztan, am gresit.
Ferry (Istanbul - Bandirma) e 50 euro pt masina plus 25 euro de persoana. La 2 adulti si un copil de 3 ani ar fi probabil 125 euro.
Dar tot mai bine ar fi pe varianta Istanbul - Canakale - Izmir - Kusadasi. Pe autostrada voi merge in total 5 ore 30 min.
Pauza o voi face pe ferry (la Canakale). Poti sa ma ajuti, te rog, cu urmatoarele informatii:
- Cat costa ferry la Canakale pt o masina, 2 adulti si 1 copil de 3 ani?
- Cat dureaza asteptatul?
- Cat dureaza imbaracarea?
- Cat dureaza traversarea?
- Cat dureaza debarcarea?
- La ce intervale de timp pleaca un ferry?
- Pot manca pe ferry?
Multumesc frumos!
catalexe
12th May 2007, 10:00
QUOTE(amar20 @ May 12 2007, 10:53) [snapback]2823373[/snapback]
sfatul meu e sa faci istanbulul la intoarcere.
ca varianta de drum iti recomand cea prin bursa.noi pe asta am mers in vara trecuta.am plecat la 9.15 din kusadasi si pe la 18.45 am fost in istanbul.am mers numai pe sosea.insa recomandarea mea este sa iei ferry din bandirma sau yalova.de ce?
intrarea in istanbul pe sosea este foarte aglomerata.si nu merita.din cite imi amintesc ferry de la yalova la istanbul era undeva la 40 de euro masina +4 pasageri.noi am preferat soseaua deoarece am vrut sa vedem podul de peste bosfor.
in alta ordine de idei drumul kusadasi - istanbul e bun.ai multe portiuni cu 2 benzi pe sens si portiuni de autostrada.
drum bun(pe oriunde ai hotari sa mergi) si vacanta frumoasa.daca mai ai vreo nelamurire si crezi ca te pot ajuta......
inca ceva.varianta 2(pe care ai vrea sa o alegi) pica din start.asta deoarece e mai lunga cu vreo 200 de km si...nu ai autostrada.
Pe viamichelin.com pe varianta 2 am 750km fata de 648km varianta 3. Diferenta este de doar 102km. De unde ai obtinut tu 200?
Tot pe harta aceluiasi site tot drumul in varianta 2 e autoban. De asta am si calculat viteza medie 130km/h. Pe cand in varianta 3 am foarte putin autoban.
amar20
12th May 2007, 10:03
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 10:56) [snapback]2823381[/snapback]
Ai dreptate Oztan, am gresit.
Ferry (Istanbul - Bandirma) e 50 euro pt masina plus 25 euro de persoana. La 2 adulti si un copil de 3 ani ar fi probabil 125 euro.
Dar tot mai bine ar fi pe varianta Istanbul - Canakale - Izmir - Kusadasi. Pe autostrada voi merge in total 5 ore 30 min.
Pauza o voi face pe ferry (la Canakale). Poti sa ma ajuti, te rog, cu urmatoarele informatii:
- Cat costa ferry la Canakale pt o masina, 2 adulti si 1 copil de 3 ani?
- Cat dureaza asteptatul?
- Cat dureaza imbaracarea?
- Cat dureaza traversarea?
- Cat dureaza debarcarea?
- La ce intervale de timp pleaca un ferry?
- Pot manca pe ferry?
Multumesc frumos!
hai sa-ti raspund tot eu.feryy la canakkale o sa te coste cam 7 euro.imbarcarea 10-15 min.debarcarea...depinde unde ai postata masina.de la un minut la 10.feryy la canakkale e din ora in ora.la ore fixe.imvarcare,drum,debarcare- totul aproximativ 40 de minute.de vis avis de masa-iti pot face o recomandare.la aproximativ 50 de km inainte de canakkale e o mare benzinarie shell pe mina stinga.au un restaurant foarte bun si ieftin.
amar20
12th May 2007, 10:06
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 11:00) [snapback]2823391[/snapback]
Pe viamichelin.com pe varianta 2 am 750km fata de 648km varianta 3. Diferenta este de doar 102km. De unde ai obtinut tu 200?
Tot pe harta aceluiasi site tot drumul in varianta 2 e autoban. De asta am si calculat viteza medie 130km/h. Pe cand in varianta 3 am foarte putin autoban.
man,crede-ma,nu ai atobahn.atuobahn in turcia pe aceste rute ai doar de la edirne la istanbul,de la izmir pina la selcuk,in zona bursa si daca te hotarasti sa nu mergi cu ferry de la bandirma sau yalova mai ai de la izmit la istanbul.have a nice trip.
catalexe
12th May 2007, 10:07
QUOTE(amar20 @ May 12 2007, 11:03) [snapback]2823399[/snapback]
hai sa-ti raspund tot eu.
feryy la canakkale o sa te coste cam 7 euro.
imbarcarea 10-15 min.
debarcarea...depinde unde ai postata masina: de la un minut la 10.
feryy la canakkale e din ora in ora. la ore fixe. imvarcare, drum, debarcare - totul aproximativ 40 de minute.
de vis avis de masa-iti pot face o recomandare. la aproximativ 50 de km inainte de canakkale e o mare benzinarie shell pe mina stinga. au un restaurant foarte bun si ieftin.
Super! Multumesc!
catalexe
12th May 2007, 10:09
QUOTE(amar20 @ May 12 2007, 11:06) [snapback]2823403[/snapback]
man,crede-ma,nu ai atobahn.atuobahn in turcia pe aceste rute ai doar de la edirne la istanbul,de la izmir pina la selcuk,in zona bursa si daca te hotarasti sa nu mergi cu ferry de la bandirma sau yalova mai ai de la izmit la istanbul.have a nice trip.
Oztan, ce stii de traseul Istanbul - Canakale - Kusadasi? Are autoban integral (ca in poza de mai sus de pe viamichelin.com) sau nu?
amar20
12th May 2007, 10:11
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 11:07) [snapback]2823408[/snapback]
Super! Multumesc!
pentru putin.si inca o data.iti recomand sa faci istanbulul la intoarcere.si sa ramai nu 2 ci 3 nopti.ca sa intelegi ceva.
ai de vizitat palatul topkapi,dolmabahce(ultima resedinta a sultanilor),sfinta sofia,moscheia albastra,bazarul,rezervoarele de apa.si o singura zi nu o sa va ajunga.
oztan
12th May 2007, 10:15
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 11:00) [snapback]2823391[/snapback]
Ce poze ai pus aica intre nr 1 si nr 9 nu este autoban ... adica nu puteti sa mergeti cu viteza 130 , .....
Shake it up Sekerim .......
oztan
12th May 2007, 10:16
QUOTE(amar20 @ May 12 2007, 11:11) [snapback]2823419[/snapback]
pentru putin.si inca o data.iti recomand sa faci istanbulul la intoarcere.si sa ramai nu 2 ci 3 nopti.ca sa intelegi ceva.
ai de vizitat palatul topkapi,dolmabahce(ultima resedinta a sultanilor),sfinta sofia,moscheia albastra,bazarul,rezervoarele de apa.si o singura zi nu o sa va ajunga.
confirm ALL information .....
Shake it up Sekerim ...........
oztan
12th May 2007, 10:18
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 11:09) [snapback]2823414[/snapback]
Oztan, ce stii de traseul Istanbul - Canakale - Kusadasi? Are autoban integral (ca in poza de mai sus de pe viamichelin.com) sau nu?
Din pacate nu exista , Istanbul Canakkale drumul este destul de a glumarat
dupa ce ajungeti Canakkale pana Kusadasi autoban 3 band dus/ intors , nu faci problema dar pana Canakkale drum aglumarat......
enjoy Turkey
shake it up Sekerim ......
catalexe
12th May 2007, 10:25
Sfaturi pentru cei care vor sa-si obtina pasaportul:
Nu va duceti la sectiile de politie. La Iancului de ex. lucreaza doar doua zile pe sapt si sunt cozi mari. In plus nu era nimeni care sa dea informatii acolo si nici formulare nu prea erau. Doar informatii tiparite.
In Nicolae Iorga, pe de alta parte
- e program de luni pana vineri 8.30-16.30 (parca marti e pana la 18.30)
- te intampina in curte un gardian care te intreaba ce vrei, te indruma si iti da si formularele de care ai nevoie.
- nu e asa mare aglomeratie
Pentru un pasaport platesti taxa consulara cam 32 ron si taxa pt pasaport cam 64 ron. Oricum in total e pana in 97 roni. Termenul normal (maxim) de eliberare e 20 de zile lucratoare. Noi ne cam grabeam si luasem in calcul taxa de urgenta (100ron) si il luam in 3 zile. Am avut noroc ca ne-au spus ca dureaza 10 zile calendaristice fara taxa de urgenta.
In afara de formularele pe care le luati de acolo e bine sa aveti la voi:
- BI/CI: original si 1-2 copii
- certificat de nastere pentru copii: original si 1 copie de parinte
- pasaportul vechi
- poze de 20x30mm pentru copii (noi am avut 25x35mm cum scrie la avizier dar au fost putin mari). Daca te duci cu copilul nu-ti trebuie poze, NUMAI SA STEA LA POZA! Daca nu sta trebuie cate 2 poze pentru fiecare pasaport al parintelui. Noi l-am inclus pe ambele pasapoarte, fara nici un ban in plus. Poate fi inclus si doar pe unul si poate avea si pasaport separat dar il platesti. Trebuie sa mearga ambii parinti. Daca e doar unul mai trebuie o declaratie a celuilalt.
Mult succes si vacante placute!
catalexe
12th May 2007, 10:30
QUOTE(oztan @ May 12 2007, 11:18) [snapback]2823447[/snapback]
Din pacate nu exista , Istanbul Canakkale drumul este destul de a glumarat
dupa ce ajungeti Canakkale pana Kusadasi autoban 3 band dus/ intors , nu faci problema dar pana Canakkale drum aglumarat......
enjoy Turkey
shake it up Sekerim ......
Adica dupa ce ca nu e autoban, mai e si aglomerat?!? Cam nahpa...
oztan
12th May 2007, 11:07
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 11:30) [snapback]2823482[/snapback]
Adica dupa ce ca nu e autoban, mai e si aglomerat?!? Cam nahpa...
alage alta drum ........
Istanbul ///// Ferry ////// Kusadasi
Canakkale ////// Izmir //////// Kusadasi
enjoy Turkey
Shake it up Sekerim ........
oztan
12th May 2007, 11:10
@ ALL
Incepe de la 8 iunie de la Istanbul pana la Izmir FERRY
Incepe de la 18 Mai de la Istanbul pana la BODRUM FERRY
http://www.denizline.com/eng/tarifeler1.html
Verificati . poate avantajaza ....
succes ALL
Shake It Up Sekerim ....
nadiache
12th May 2007, 14:04
Stiati ca... H. Delphin Deluxe din Antalia ar fi luat foc? Ultimele trei etaje. Cel putin asa am aflat de la agentia noastra de turism. Verificati cei care aveti rezervari acolo.
nadiache
12th May 2007, 14:28
Catre mentorul acestui grup - OZTAN- si nu numai!
Pot fi probleme intr-un hotel abia dat in folosinta? Am descoperit recent http://www.spice.com.tr/ ca va fi deschis luna aceasta.
Revin cu intrebarea> A fos cineva in Antalia, respectiv in Lares Park Hotel? Luni, marti trebuie sa platim rezervarile...
http://www.laresparkhotel.com/laresantalya/index.html
catalexe
12th May 2007, 15:29
Cu ce bani mergem la noi?
Cum obtii din lei mai multe lire turcesti? Trecand prin euro sau dolari?
Unde e mai avantajos sa schimbi, la case de schimb, bancomate speciale sau banci?
Ce forme de plata se accepta la benzinarie, restaurant, autoban, ferry, Adaland?
oztan
12th May 2007, 15:50
QUOTE(catalexe @ May 12 2007, 16:29) [snapback]2824482[/snapback]
Cu ce bani mergem la noi?
Cum obtii din lei mai multe lire turcesti? Trecand prin euro sau dolari?
Unde e mai avantajos sa schimbi, la case de schimb, bancomate speciale sau banci?
Ce forme de plata se accepta la benzinarie, restaurant, autoban, ferry, Adaland?
Prin euro schimbati lei mai bine .....
Schimbati la casa da schimb fara nici o comission .....
Benzinaria merge cash LIRA , sau carte de cradit visa / maaster / de toate ....
restaurant cash carte de credit ... autoban numai cash
ferry cash
adaland cash / carte de credit
enjoy TURKEY
SHAKE IT UP SEKERIM ........
edducol
12th May 2007, 18:29
Salutare! revin cu intrebarea - a stat cineva la Sherwood Breezes Resort in Lara? 5* cu UAI, spun ei. Multumesc.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.