oztan
12th April 2007, 15:53
QUOTE(serpisor @ Apr 12 2007, 14:55) [snapback]2689086[/snapback]
SALUT OZTAN,
poti sa-mi zici daca detectoarele de radar sunt interzise in Turcia si in Bulgaria?
Cat mai costa benzina fara plumb si daca poti sa-mi zici cate luni de valabilitate mai trebuie sa aiba pasaportul inainte sa intri in Turcia.
Plec in august si pasaportul expira in decembrie.
MULTUMESC!
Buna ziua,
in TURCIA STRICT INTERZIS amenda mare ..... si bulgaria cred ca interzis , da ca folasest ai grija nu prind ...
Fara Plumb in Turcia destul de scump, nu mai stiu cat ( aprox 2.61 YTL , 1 Euro = 1.85 YTL ) dar inainte de intri la turcia , FREE ZONE cumpara de la bulgar .......
Nu cred ca ai problema pentru pasaport dar da ca pot prelungeste ....
Enjoy Turkey ......
searchman
12th April 2007, 16:01
QUOTE(master007 @ Apr 12 2007, 14:07) [snapback]2688481[/snapback]
As dori citeva informatii si sugestii de la Oztan si alti veterani in excursii in Turcia.
Vreau sa merg de 1 Mai la Istanbul 4 zile pe cont propriu, sa vizitez in primul rind monumentele istorice si culturale. Am mai fost de citeva ori in anii '90 si as vrea sa stiu ce s-a schimbat si ce s-a pastrat... Sunt putin surprins si dezamagit de impresiile lui searchman, dar il intreb, oare el nu a fost obisnuit cu rigoarea europeana a acelor mari orase pe care le-a vizitat ?... imi amintesc ca la Istanbul totul se negociaza, de obicei la cumparaturi ti se cere un pret de 2-3 ori mai mare... dupa care urmeaza tirguiala. Si mai stiu ca negustorii au un fel foarte teatral si convingator de a negocia si a-si vinde produsele.
Acum as vrea sa stiu daca am sanse sa gasesc cazare decenta si rezonabila la hotelurile din zona Laleli - Sirkeci. Imi amintesc ca erau nenumarate hoteluri... sunt putin surprins de spusele lui searchman ca un anumit hotel era singurul care mai avea locuri in acea zona.
In fine, in acest post nu as vrea sa comentez prea mult, as vrea sa cer cit mai multe pareri si sugestii...
Asa ca va multumesc tuturor anticipat.
Am incercat la toate agentiile din Romania care sunt prezentate in acest topic si la multe altele. Mi-au promis rezervare si apoi au schimbat hotel de cate 2- ori, ptr. ca in final sa-mi spuna ca nu mai au locuri sau sa creasca pretul mult.
Scuza principala a fost ca in perioada Pastelui nostru (ortodox) a fost si cel catolic si multi turisti occidentali au avut liber si au venit la Istanbul.
Au fost hoteluri care au majorat la dublu fata de oferta transmisa catre agentiile din Romania.
Despre negociere cred ca stiu f. bine si ptr. tot ce am luat am primit reducere. Probabil ca afluenta f.mare de cumparatori ia facut pe comercianti sa tina de pret.
Ptr. geaca de piele a sotiei am platit 150 euro desi mi-a cerut 280 euro. sub pretul acesta mi-a aruncat banii in fata.
Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul celorlalte achizitii. Lasau la pret dar pana la un nivel care mi se pare ridicat , daca nu acceptai iti spuneau "la revedere". Am luat dintr-un magazin de langa Moscheea Sf.Sofia o cuvertura de pat care avea pretul lipit pe ea (la toate articolele din magazin exista pret in euro) 180 euro. Am luat-o cu 50. Ce reducere sa-i mai cer?
Cred ca nu ati fost vreodata in outlet-uri din Austria, Germania, Cehia sa vedeti preturi bune la articole de firma .
Eu cred ca daca turcii stiu ca dupa tine poate sa intre in magazin un englez care castiga 3-4000 euro pe luna si care nu se prea targuieste prea mult, nu o sa-ti vanda tie la sfert de pret .
master007
12th April 2007, 16:42
poti sa-mi zici daca detectoarele de radar sunt interzise in Turcia si in Bulgaria?
In Bulgaria am vazut la vinzare si daca nu ma insel si in Metro, deci deduc de aici ca nu sun interzise.
master007
12th April 2007, 17:37
QUOTE(searchman @ Apr 12 2007, 17:01) [snapback]2689406[/snapback]
Am incercat la toate agentiile din Romania care sunt prezentate in acest topic si la multe altele. Mi-au promis rezervare si apoi au schimbat hotel de cate 2- ori, ptr. ca in final sa-mi spuna ca nu mai au locuri sau sa creasca pretul mult.
Scuza principala a fost ca in perioada Pastelui nostru (ortodox) a fost si cel catolic si multi turisti occidentali au avut liber si au venit la Istanbul.
Au fost hoteluri care au majorat la dublu fata de oferta transmisa catre agentiile din Romania.
Despre negociere cred ca stiu f. bine si ptr. tot ce am luat am primit reducere. Probabil ca afluenta f.mare de cumparatori ia facut pe comercianti sa tina de pret.
Ptr. geaca de piele a sotiei am platit 150 euro desi mi-a cerut 280 euro. sub pretul acesta mi-a aruncat banii in fata.
Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul celorlalte achizitii. Lasau la pret dar pana la un nivel care mi se pare ridicat , daca nu acceptai iti spuneau "la revedere". Am luat dintr-un magazin de langa Moscheea Sf.Sofia o cuvertura de pat care avea pretul lipit pe ea (la toate articolele din magazin exista pret in euro) 180 euro. Am luat-o cu 50. Ce reducere sa-i mai cer?
Cred ca nu ati fost vreodata in outlet-uri din Austria, Germania, Cehia sa vedeti preturi bune la articole de firma .
Eu cred ca daca turcii stiu ca dupa tine poate sa intre in magazin un englez care castiga 3-4000 euro pe luna si care nu se prea targuieste prea mult, nu o sa-ti vanda tie la sfert de pret .
... da, te cred... sper doar ca de 1 Mai sa nu mai fie asa aglomerat... nu e o sarbatoare in care turistii occidentali pleaca in minivacante...
in alta ordine de idei continui sa insist pe talentul "teatral si dramatic" al negustorilor turci... e adevarat, au trecut ceva ani de cind am fost eu, de aceea incerc sa ma informez... dar imi amintesc ca incercam mereu sa fiu mai "negustor" decit ei... de obicei ma tirguiam, ma aratam foarte interesat, apoi plecam, cu durere exprimata pe fatza, in semn ca e prea scump... si ieseau chiar in strada, insistau si mai lasau la pret... ideea e ca plecatul era argumentul suprem. Atita timp cit stateai inauntru si le cereai sa scada, mai lasau la pret, dar in anumite limite, cu politete, dar cu o atitudine superioara... daca te intorceai si plecai se schimbau pozitiile de discutie si obtineai cel mai bun pret... in fine, nu stiu... probabil ai dreptate cu afluenta de turisti... oricum am senzatia ca turcii au inventat notiunea de "tocmeala".
In Europa ( in Occident ) si in State, in general, la magazinele de firma sunt preturi mari la colectiile noi, din anul respectiv ( de ex. 200-300 ), iar la cele mai vechi ( nu foarte, chiar un an-doi ) preturile coboara dramatic ( 30-40 ). Si pe linga aceasta, o parte sunt scoase din magazinele centrale, din zonele de shopping, (pietonale), malluri, galerii, esplanade etc. si transferate catre alte magazine pentru a face loc colectiilor noi.
In Turcia discutam totusi de articole de imbracaminte uzuale.
... in alta ordine de idei... o sa incerc sa ma informez la agentii despre bilete. Dar stiu ca erau zeci de pensiuni si hoteluri relativ mici, de 3 stele, foarte decente, unde costa 15 $ de persoana cazarea si mic dejun. E adevarat erau si maghernitze de 5 $ (fara mic dejun, evident) dar destul de dubioase. Cum este acum situatia ?
amar20
12th April 2007, 20:15
QUOTE(redovidiu @ Apr 12 2007, 15:00) [snapback]2688779[/snapback]
Fratilor, n-am vazut niciun post pe aici referitor la hotel Adakule.... care-i chestia cu el? Pe diferite site-uri am gasit cateva topicuri nu prea favorabile referitoare la conditiile din hotel. A fost cineva pe acolo? In momentul acesta hotelul este in renovare completa, deci, daca nu fac treaba ca romanii, inseamna ca hotelul va fi OK....... cred

. Mie-mi place cum arata... oferta e buna( doi adulti si un copil 14 ani) iar nemultumirile de genul: nu are plaja de nisip sa ma plimb cu camionul... nu ma afecteaza. Ma intereseaza, repet, conditiile de cazare si calitatea serviciilor oferite. Multumesc anticipat si o vacanta minunata tuturor!

sal.hai sa-ti spun despre adakule.am stat in el anul trecut la sfarsitul lui iunie.sa incep cu minusuri.
-aer onditionat centralizat.
-plaja la mare doar tip ponton(pe noi nu ne-a deranjat-am stat mai mult la piscina)
-fara balcon.
la plusuri.
-calitatea serviciilor(super,mult peste kustur club in care am fosyt cazat in toamna)
-oamenii superamabili(iar mult peste kustur)
-mancarea si bautura de calitate excelenta.
-foarte curat(la piscina si la plaja prosoape albe impecabile)
-camerele mai mari ca la kustur
-la fel si baia.cada la adakule,dus la kustur.sapun lichid si gel de dus dove la adakule,niste mizerii la kustur.
daca ar sa merg din nou in kusadasi anul acesta si as avea de ales intre cele 2 as trece peste minusuri si asa alege adakule.
eu personal m-am simtit foarte bine acolo.iti pun si niste poze de acolo.
sintcelmaidestept
12th April 2007, 20:48
hehehehe....numa intrebari timpite...mai fratilor...ce atitea intrebari ?! toate hotelurile sint proaste si scumpe...mergeti la eforie sud...peace mean
oztan
12th April 2007, 21:47
QUOTE(sintcelmaidestept @ Apr 12 2007, 20:48) [snapback]2690662[/snapback]
hehehehe....numa intrebari timpite...mai fratilor...ce atitea intrebari ?! toate hotelurile sint proaste si scumpe...mergeti la eforie sud...peace mean
oooo desteptul meu a intors .... cum a fost? Bine ai venit ......
Si eu sunt de acord mergem anul aceasta Eforie sau mamaia...... poate gasim o reducere . .....
Cu respect la tot .....
delfinash
12th April 2007, 21:54
mamaia..
eforie...
asta e parerea mea.. scump si servicii super proaste.. ca doar sunt de pe acilea..
mai bine la bulgari..
userfree
13th April 2007, 08:55
eu as vrea sa lucrez in antalya...
e posibil? stiu ca si ei au probleme cu locurile de munca k si noi....
intreb si eu
raluka286
13th April 2007, 10:20
Va rog frumos, a stat cineva la HAPPY ELEGANT in Alanya? Ma intereseaza orice informatii aveti despre el sau despre orice alt hotel de 4* cu tobogane la piscina (am copil) indiferent de statiune. Multumesc mult.
cerelkiller
13th April 2007, 15:59
Salutare, sunt nou pe aici si am observat ca sunt o gramada de informatii folositoare, tine-ti-o tot asa
!!
A vrea sa stiu si eu ceva informatii mai detaliate despre Kustur Club !!
Va multumesc!!
Laurbalaur46
13th April 2007, 16:31
QUOTE(serpisor @ Apr 12 2007, 14:45) [snapback]2689040[/snapback]
Salut,
sunt nou pe aici si vreau sa va zic ca este foarte bine ca exista si un forum cu asemenea subiecte.
Am fost de doua ori in Turcia, in Antalya si Kemer si am fost foarte multumit.
Anul asta, in luna august plec in Antalya (Lara) la hotel MIRACLE (UAI) si vreau sa va intreb daca stiti ceva despre acest hotel?
Pot sa va dau relatii despre Club Hotel Sera(Lara) si Catamaran(Beldibi Kemer).
Tot de acest hotel MIRACLE sunt si eu interesat... informatii pls care ati mai fost!
Multumesc...
sintcelmaidestept
13th April 2007, 20:43
QUOTE(oztan @ Apr 12 2007, 22:47) [snapback]2690955[/snapback]
oooo desteptul meu a intors .... cum a fost? Bine ai venit ......
Si eu sunt de acord mergem anul aceasta Eforie sau mamaia...... poate gasim o reducere . .....
Cu respect la tot .....
iyi aksamlar oztan bey, am fost in antalya, am stat la 5 stele ultra all incl, am facut plajica, baie in mare, in piscina...a fost fff cald, cam 30 grade, am venit bronzat...I LOVES TURKEY
oztan
14th April 2007, 10:58
QUOTE(sintcelmaidestept @ Apr 13 2007, 20:43) [snapback]2695419[/snapback]
iyi aksamlar oztan bey, am fost in antalya, am stat la 5 stele ultra all incl, am facut plajica, baie in mare, in piscina...a fost fff cald, cam 30 grade, am venit bronzat...I LOVES TURKEY
Hosgeldin ( Bine ai venit ) . Ce bine de tine ... unu muncescte unu plimba la ANTALYA ... si face si plaja .......Hai ca ma duc si eu vara 2008
hugobosss
16th April 2007, 16:06
QUOTE(ThunderRa @ Feb 8 2007, 23:01) [snapback]2423526[/snapback]
Ok Eu incep azi negocierea...voi merge la Batihan, 10 nopti 1-10 septembrie all inclusive. Am ales hotelul asta pentru ca am stat si anul trecut acolo si stiu exact ce ofera (si face toti banii). Negocierea va incepe de la 55 euro/noapte/camera (2 adulti + 1 copil). Anul trecut am inceput negocierea de la 60 euro si am ajuns la 52 euro. Cei care au mers cu mine au avut aceeasi reducere. Anul asta voi obtine sigur 50 euro. Tinem legatura.
salut. am inteles eu bine?esti cumva din iasi? as dori si eu adresele catorva agentii turcesti cu care ai mai luat legatura.as dori sa merg in marmaris anul asta.
Laurbalaur46
16th April 2007, 18:51
Ce agentie ati alege daca ar fi intre Alibaba si AgentiaPatriot, preturile lor fiind asemanatoare la hotelul la care as dori sa ma duc? Au relatii mai bune Alibaba cu cei din Turcia, sau Patriot desi e mai mica e mai serioasa ???
Mersi!
ssc
16th April 2007, 19:20
SALUT
Am niste oferte pentru vara asta in kusadasi si m-am decis sa aleg intre aqua fantasy sau fantasia. Suntem 10 persoane din care 7 copii. sincer, as prefera aqua fantasy.
oztan, poti sa imi dai te rog ceva relatii? sa ma ajuti cumva sa aleg?
am vazut ca parerile sunt impartite si sunt bagat in ceata putin
please
mersi
sintcelmaidestept
16th April 2007, 21:46
QUOTE(Laurbalaur46 @ Apr 16 2007, 19:51) [snapback]2707277[/snapback]
Ce agentie ati alege daca ar fi intre Alibaba si AgentiaPatriot, preturile lor fiind asemanatoare la hotelul la care as dori sa ma duc? Au relatii mai bune Alibaba cu cei din Turcia, sau Patriot desi e mai mica e mai serioasa ???
Mersi!
despre ce hotel e vb ?
oztan
17th April 2007, 13:20
QUOTE(Laurbalaur46 @ Apr 16 2007, 18:51) [snapback]2707277[/snapback]
Mersi!
Alibaba , o agentie , mai mare ......
oztan
17th April 2007, 13:22
QUOTE(ssc @ Apr 16 2007, 19:20) [snapback]2707406[/snapback]
SALUT
Am niste oferte pentru vara asta in kusadasi si m-am decis sa aleg intre aqua fantasy sau fantasia. Suntem 10 persoane din care 7 copii. sincer, as prefera aqua fantasy.
oztan, poti sa imi dai te rog ceva relatii? sa ma ajuti cumva sa aleg?
am vazut ca parerile sunt impartite si sunt bagat in ceata putin
please
mersi
Daca ai 7 copii alege pe aqua fantasy , pentru ca este un paradise pentru copii acolo .....
DoubleG
17th April 2007, 13:48
Oztan,
O sa merg in Iunie (a doua jumatate a luni) in Kusadasi.
Am gasit o oferta pentru Hotel Arora 4* 21€/pers/noapte - demipensiune. Din cate am inteles este un hotel nou, terminat in 2006.
Ceva impresii despre el????
Daca sotia are pasaportul pe numele de fata, trebuie schimbat sau merge si asa insotit eventual de certificatul de casatorie.
Multam
delfinash
17th April 2007, 14:09
mai, sa va zic.. am sunat azi la agentia patriot sa intreb cat e sejurul in Bodrum.. mi-a raspuns un nene si vai, cand a auzit Bodrum.. zice: "da, ati fost acolo? stiti ce e? praf.. o mizerie de statiune, un jeg, o raie de statiune.."
pe cuvant, avea un vocabular, vorbea atat de urat.. i-am zis ca el a fost acolo de vb asa. si cica a fost de 11 ori in Turcia, ca el e singurul de la agentiile din Bucuresti care stie ce vinde..ce mai..era bazat omu..ma bufnea si rasul..
oare sa fie Bodrumul mai frumos decat Kusadasi..ma indoiesc. cel putin, din ce mi s-a spus de cei care au fost acolo, din ce se vede pe site-uri..voi ce stiti>?
delfinash
17th April 2007, 14:11
QUOTE(DoubleG @ Apr 17 2007, 14:48) [snapback]2710606[/snapback]
Oztan,
O sa merg in Iunie (a doua jumatate a luni) in Kusadasi.
Am gasit o oferta pentru Hotel Arora 4* 21€/pers/noapte - demipensiune. Din cate am inteles este un hotel nou, terminat in 2006.
Ceva impresii despre el????
Daca sotia are pasaportul pe numele de fata, trebuie schimbat sau merge si asa insotit eventual de certificatul de casatorie.
Multam
sotia merge doar cu pasaportu.. fara nimic altceva, ca nu stie nimeni ca ea si-a schimbat numele sioricum alt act de identitate nu iti cere nimeni cand iesi din tara
CornelB
17th April 2007, 16:22
QUOTE(oztan @ Apr 17 2007, 13:20) [snapback]2710466[/snapback]
Alibaba , o agentie , mai mare ......
Și eu pot să recomand Alibaba, fără a avea pretenția însă că știu ceva despre celelalte agenții...
Însă de Alibaba am fost foarte mulțumit, până acuma.
Suntem un grup de familii din Timișoara și decolăm în 23 iunie înspre Delphin De Luxe Resort. Plecarea va fi din București, pentru că am dorit să extindem cele 7 zile posibile din Timișoara la 12
[Vom sta până în 4 iulie]
Ca grup mai măricel am obținut zic eu prețuri destul de bune de la Alibaba, 2000 eur / familie cu copil.
Reviews-urile nemților de pe http://www.hotelbewertungen.net sunt neașteptat de bune [al 4-lea hotel turcesc ca grad de satisfacție!], iar resortul este cotat la "5 stele pline", clasificare cu care nemții în general sunt mai zgârciți pentru hotelurile de pe riviera turcă...
A mai fost cineva?
Mai vine cineva în această perioadă? 
ssc
17th April 2007, 20:02
QUOTE(oztan @ Apr 17 2007, 14:22) [snapback]2710477[/snapback]
Daca ai 7 copii alege pe aqua fantasy , pentru ca este un paradise pentru copii acolo .....
Mersi Oztan,
Eu am fost cel care a gresit: avem 3 copii si 7 adulti, dar oricum, cand am vazut ce aqua park au acolo, parca ne simtim si noi copii, nu?
Am inteles ca conditiile sunt bune iar serviciile la fel.
O intrebare: putem intra in aqua park cu mancare si bautura gratis din zona hotelului, pentru ca am inteles ca intrearea oricum o avem free?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.