pupu_depadure
10th April 2007, 15:44
QUOTE(sibidumitru @ Apr 8 2007, 05:34) [snapback]2672568[/snapback]
poate ma lamureste si pe mine cineva plimbat.....vreau sa merg cu sotia+fetita de 6 ani undeva in Turcia la jumatatea lunii iulie la:un hotel 5*high class all incl cu multe piscine,plaja buna ptr copii, si multe facilitati .....dar mai ales ptr copii,mincare buna si din abundenta,sucuri etc....[sa nu fiu nevoit sa merg cu portofelul dupa mine].....sa avem ce vedea in imprejurimi.Olundeniz pare sa fie o destinatie potrivita dar f putine info.....buget....3-4mii euro ptr 10 zile.In principiu dorim o vacanta placuta fara sa ne uitam in buzunar.Daca e posibil detalii de cineva care a fost.....MULTUMESC
Iti recomand Hotel Surmelli din Kusadasi, noi am fost de anul nou si ne-am simtit excelent, fara sa avem parte de piscinele/barurile si alte facilitati de plaja. A fost super.
ismailro
10th April 2007, 16:55
Si eu pot sa respuns din ce stiu eu despire turcia.Dar nu ma luati cu intrebari de vacanta ok:)
MmeButterfly
10th April 2007, 17:11
Cum e mai bine de ajuns in Bodrum dpdv al costurilor, cu varianta charter sau pe cont propriu, cu masina (avand in vedere ca acolo oricum ar urma sa inchiriem o masina)? In varianta charter din start sunt 75 eur x 3 numai taxele de aeroport. Cam care e pretul benzinei in Turcia si ce taxe se ma platesc de la iesirea din tara pana acolo?
Care ar fi traseul optim de urmat pentru a ajunge in Bodrum si unde ar merita sa facem o cazare intermediara? Ceva sugestii?
cleo222
10th April 2007, 17:32
QUOTE(allexis @ Apr 8 2007, 21:36) [snapback]2673848[/snapback]
"Salut! Iti pot raspunde eu. Pentru circuitul pe care il vrei tu sunt mai multe agentii. Eu iti recomand Omnia-am fost cu ei in 2003 si am fost multumita. Costa cam 350 euro, verifica pe site-ul lor. Pe internet poti gasi mai multe oferte, dar sa stii ca multe agentii vand tot programul Omnia. "
Cleo, merci pt raspuns. M-am uitat pe siteul Omnia si am vazut ca nu fac circuitul asta in iulie...si eu in iulie as vrea sa merg, cu toate ca imi inchipui ca tre sa fie foooarte cald. As vrea sa te mai intreb de hoteluri daca au fost ok si daca autocarul era confortabil.
Merci. Am sa mai caut in contiuare oferte de circuite.
Cu placere. Circuit mai fac la Kara Travel, dar nu stiu in ce perioada. Si am auzit ca multe persoane au fost nemultumite de serviciile lor, asa ca nu pot sa-i recomand. Totusi, poti sa te interesezi si la ei. Eu am fost cu Omnia si autocarul era ok. E bine sa nu stai pe locurile din spate, acolo e mai cald. Hotelurile au fost bune, cel din Kusadasi chiar foarte bun, desi avea doar 3 stele. Mancarea delicioasa (bufet suedez). Nu stiu daca o sa gasesti circuitul in iulie, multe agentii nu-l fac tocmai pentru ca e foarte cald. Poti sa cauti mai multe oferte pe www.infoturism.ro. Iti doresc vacanta placuta!
oztan
10th April 2007, 17:45
QUOTE(ismailro @ Apr 10 2007, 17:55) [snapback]2679957[/snapback]
Si eu pot sa respuns din ce stiu eu despire turcia.Dar nu ma luati cu intrebari de vacanta ok:)
Ce bine a venit cineva pentru ajutor .... Hos geldin .....
Justify
10th April 2007, 19:38
QUOTE(oztan @ Apr 9 2007, 20:44) [snapback]2676443[/snapback]
Dragut ... un soi de "A world without Romania " ( http://youtube.com/watch?v=eSoruzRkj7g pentru cine nu stie la ce ma refer) in varianta turca sau "Eterna si fascinanta Turcia".
Ozzy .... ti-am cerut si eu parerea cu privire la niste villas ..... stii ceva despre ?
Have Fun!
DeathRipple
10th April 2007, 20:03
QUOTE(oztan @ Apr 10 2007, 16:44) [snapback]2679646[/snapback]
oooo.. este destul de greu sa scriu acum. seara am mai mult timp , atunc incerc sa gasesc ceva .....
astept. nu e nici o graba
oztan
10th April 2007, 21:00
QUOTE(Justify @ Apr 7 2007, 06:45) [snapback]2669925[/snapback]
Saluti!
Tot navigand , am descoperit Paradise Beach Villas (
http://www.armoniavoyages.ro/destinatie.ph...22&info=833 ) .
Stie cineva ceva despre asta ? A fost cineva pe acolo ? Cica este langa Mersin si pentru cineva care vrea ceva mai private pare a fi alegerea potrivita. Ozzy ? stii ceva ? (a.k.a. Oztan )

)
Buna seara , im pare rau dar nu am nici o informatie .....
succes la cautare ....
ghidioneanu
10th April 2007, 21:47
Despre http://www.armoniavoyages.ro/destinatie.ph...22&info=833 , pot sa spun ca NU MERITA ! Am un cd de prezentare de la targul de turism , cu vile tip A si tip B , in care se pot vedea poze cu placi de faianta cazute de pe peretii bailor , mizerie cumplita prin camere , mocheta jegoasa . Daca pe cd-ul de prezentare a aparut asa ceva ( pozele erau intr-un slide-show si mi s-a parut dubios ca se rulau prea rapid ) , atunci realitatea poate fi crunta .
searchman
11th April 2007, 11:36
De Paste la Istanbul 2007.
Sa va povestesc despre agentia Aladin Travel din Bucuresti si despre angajatii Hotel Ersu din Istanbul.
Am facut rezervare cu 2 saptamani inainte, am platit. Cei de la agentie si-au oprit comisionul si restul mi l-au inapoiat ptr. a plati direct la hotel deoarece nu le mergea (valida) cardul cu care plateau in Turcia .
Ajung la hotel dupa un ocol de vreo ora prin Istanbul ptr. ca harta de MIO (GPS) era cam gresita si ma deviat pe niste stradute cu sens unic..... etc.
La Ersu Hotel (a fost singurul la care mai avreau locuri in cartierul Sirkeci din Sultanahmet) seful hotelului imi spune senin cu Voucher-ul meu (original) in mana si cu confirmarea acestuia primita la hotel cu cateva zile in urma ca nu mai sunt locuri.
Ma minte cu nonsalanta ca au un alt corp al cladirii la vreo doua stradute departare, cand colo un lat mic hotel MULT mai Prost calitativ si dezastruos la partea de igiena. Refuz sa stau acolo, turcul imi spune ca pot sa iau banii inapoi si sa plec dac nu imi convine ceva. Ma aflu in situatia sa umblu prin Istanbul sa gasesc cazare dupa 14 ore de condus si la ora 16.00 .
ACCEPT conditiile celui de al doilea hotel cu speranta ca nu voi capata vreo amintire epidemiologica din Turcia.
In rest mancarea MULT mai scumpa decat in Bucuresti, un draft de bere EFES 6 lire (3.3 euro - 10 ron) probabil un Carlsberg era 10 lire.
La restaurant o portie de tocanita de vita, niste raci decojiti cu sos, o apa plata si o halba de bere 45 lire - 25 euro adica numai 85 ron.
Prieteni in Bucuresti este chiar ieftin.
Am fost in cel mai mare MALL din Europa si al doilea in lume. Preturi mai mari decat in Plaza Romania din Bucuresti.
Cu bazarul este alta poveste : haine cat cuprinde , dar 99% marfa care ajunge in Europa (NIRO) sau alte locuri cu haine ieftine dar de o calitate f.f.f. proasta.
Sa fim seriosi un tricou cu ceva scris sau vopsit pe el 20-25 lire (11-14 euro) nu firma nu nimic. Au in inebunit TURCII.
La Parndorf (langa Viena) mi-am luat cu 7-10 euro tricouri din reprezentanta Adidas, Puma .....Zara.
Sigurele lucruri tentante in bazar sunt articolele de piele care sunt de doua categorii : ieftine (50-70 euro) si deosebite (100-200 euro) si ma refer la calitate si design. Eu am luat o geaca cu 110 euro si sotia cu 150 euro.
La aur este si acolo o poveste . Primesc aur la schimb dar ti-l iau cu jumatate de pret in jur de 10 USD, iar daca nu cumperi in cantitati mari nu fac reduceri semnificative (cam 20 USD / g).
Sa scriu si despre ce mi-a placut:
parcurile sunt superbe , cu exagerat de multe flori
moscheile f.f.f. frumoase in exterior dar anoste si simpliste in interior.
palatul Topkapi frumos, dar tezaurul sultanilor denota un prost-gust deosebit. zeci de kg de aur folosite la intamplare fara nici o idee de stil sau design (cat mai mult aur brut si cat mai multe pietre la un loc). o armura cu zare facuta partial din aur era exceptia (probabil a fost facuta de alt popor).
ceva deosebit erau cisternele de apa ingropate (Basilica cisternelor parca) unde vietuia o specie de pesti ciudati cam de 50 cm.
foarte ieftin transportul pe apa 1,3 lire (era tarif unic la vaporas, tramvai metro.....).
si cam atat.
eu nu mai merg a doua oara .
sa nu va mai spun ca am prin la intoasrcere un blocaj pe autostrada (era deviata circulatia pe un singur fir ptr. niste reparatii) si am facut 2 km intr-o ora si jumatate.
si asta nu e tot in vama la turci dezastru. o lipsa totala de organizare stateai la o coada si cand ajungeai in fat ti se spunea ca nu ai vreo stampila sau vreo taxa sau..... si o luai de la capat. la dus am stat vreo 2 ore iar la intoarcere 3.5 ore.
Urma Bulgaria care este chiar o crima de tara. cum dracul or fi intrat cu noi odata si ne mai spun si mamalischi.
cam asta despre o excursie de Paste la Istanbul.
Mentionez ca nu este prima iesire din tara: am fost la Nisipurile de aur, la Praga , la Viena, la Budapesta, Bruxeless, Munchen .
Deci zic ca am o parere obiectiva.
Sa vad ce mai zice Orzan de tara lui acum.
searchman
11th April 2007, 11:38
[De Paste la Istanbul 2007.Sa vad ce mai zice Orzan de tara lui acum.
[/quote]
Sorry dar numele corect este OZTAN.
allexis
11th April 2007, 12:53
[quote][Cu placere. Circuit mai fac la Kara Travel, dar nu stiu in ce perioada. Si am auzit ca multe persoane au fost nemultumite de serviciile lor, asa ca nu pot sa-i recomand. Totusi, poti sa te interesezi si la ei. Eu am fost cu Omnia si autocarul era ok. E bine sa nu stai pe locurile din spate, acolo e mai cald. Hotelurile au fost bune, cel din Kusadasi chiar foarte bun, desi avea doar 3 stele. Mancarea delicioasa (bufet suedez). Nu stiu daca o sa gasesti circuitul in iulie, multe agentii nu-l fac tocmai pentru ca e foarte cald. Poti sa cauti mai multe oferte pe www.infoturism.ro. Iti doresc vacanta placuta! ]
Merci Cleo. M-am uitat si pe siteul de la omnia si fac circuitul asta si in august. Pana la urma imi ramane sa ma decid daca o sa merg in august sau in septembrie pt ca in iulie nu se face excursia asta. E cam aceeasi oferta insa mi-a placut mai mult cea de la DAGECOM. A fost cineva cu ei? o sa ma mai informez pana atunci.
Cat despre ce se spunea mai sus: "sa vad ce zice Oztan de tara lui"-nu mi se pare just sa il faci pe el responsabil de imaginea pe care si-a format-o unul prin propria experienta. Turcia e atat de mare si cultural diferita incat se pot intampla si multe neplaceri. Insa si in Romania sunt atatea contra-exemple in legatura cu serviciile pe care le ofera unii in restaurante sau cate si mai cate...doar le stim cu totii. Sa incercam sa ne bucuram insa de partea frumoasa a lucrurilor! Vacanta placuta tuturor!
oztan
11th April 2007, 13:02
QUOTE(searchman @ Apr 11 2007, 11:38) [snapback]2683128[/snapback]
[De Paste la Istanbul 2007.Sa vad ce mai zice Orzan de tara lui acum.
Sorry dar numele corect este OZTAN.
Buna ziua ,
Numele meu nu are nici o importanta , pot sa scri de cat ori vreii sa gresit ....
Bine ca ai intors cu bine, ce santamplat in durum , in agentie , in istanbul , in restaurant . in mall, in piata iim pare rau DAR ! ;
pana acum 568 de ori a scris lume post, nu mie aduc aminte cate posturi a facut plingere ca tine .... Normal ca unu raman multumit , unu nu , cher daca acelas persoane merge 2 ori la istanbul poate are ginyon si merge tot prost si intoarce si injura , dar nu este important. important luam lectie ,
Prima lectie , trebie sa alegeti agentie correct , pana acum nici nu am auzit agentie Aladin Travel ,
al doile , verificati hoteli unde cazati, eventual trimiteti e mail , luat adresa correct , Legat cu IGO , de cat ori schimba in istanbul drumul nici eu nu stiu ..... Pentru Turcia puteti sa folasit NAVTURK .
Legat cu mancare , nu stiu unde ai mancat si ce ai mancat dar da ca mananc si aica diferite locul tot este scumb, nu este acelas preti cu LA MAMA si Golden blitz
( ai fost zona TAKSIM , ISTIKLAL CADDESI ) . Repet ; nu stiu unde ai mancat , dar fac si pariu da ca mananc un restaurant obisnuit in TAKSIM sau undeva la centru nu cred ca scump fata da Buc.
LEgat cu MALL, Cred ca ai fost la CEVAHIR MALL, f bine ai facut , seris cei mai mari mall din europa, dar nimen nu a zis ca cei mai ieftin mall. Stii cat costa chirie penturu magazin in asa un MALL , nici nu pot sa imaginez .. ... pot sa gasest alta mall mai acceptabil ( AKMERKEZ , PROFILO , ATAKOY , etc )
Legat cu ce ai gasit la bazarul ...exista om care cumpara de la HUGO BOSS , Exista omm care cumpara de la KENVELO ..... adica pentru fiacare buget pot sa gasesti marfa, nimen nu a garantat ca BAAAZARUL este ieftin ...
RE : Eu am luat o geaca cu 110 euro si sotia cu 150 euro.
Vezi si tu ai gasit pentru bugetul tau ceva ....
RE : AUR: asta am scris si eu acum 2-3 saptamana , nu asa avantajos cum a fost acum 2-3 ani ... nu stiu de ce ......
RE : eu nu mai merg a doua oara ; im pare rau pot sa spun .....
Legat cu trafic in ISTANBUL , este normal , un oras cu 18 000 000 persoane , adica 18 miliona persoane .. si pe strada total 2 250 000 masina , adica cu scris ; doua millioane doua sute cinci cezi demii de masina , este F normal traficul blocaj .... si eu am facut la bosfor la pod 2 ora pentru 1 km ,
Cine traieste in Istanbul , este OK
Legat cu VAMA la EDIRNE ( KAPIKULE ) da ca verificai forumul, sigur gasest mai multe informatie despre asta ( si inclusiv trebie stamplia la pasaport pentru masina )
Vezi ca am scris mult , si multe graseli, , asta este viata , toate lume face gresala , din cauza aceasta nu este nici o importanta ca ai scris ORZAN ....
Asta este parere meu ....
PS: Sa vad ce mai zice Orzan de tara lui acum ,
Ce pot sa spun ; eu sunt aica da 8 ani , si sunt casatorit cu un romanca, ( si o sa am am un copil peste 5 luni ) gandeste ... Despre care TARA vorbesti ? ? ?
Enjoy the TURKEY ......
PS 2 : Eu nicodata nu am facut comparatie intre Romania si Turcia , mai bine si tu nu faci ... pentru ca fiacare are un plus si minus ..... Trebie sa acceptam cum este asa ...
DeathRipple
11th April 2007, 13:11
oztan....te intrebasem ceva ieri....sa nu ma uiti
searchman
11th April 2007, 13:55
Tu Oztan incerci sa imapaci pe toata lumea. Nu cred ca este posibil.
Poate sunt inca sub impulsul evenimentelor si am fost cam imperativ.
Istanbulul are si f. multe lucruri frumoase si surprinzatoare, mai ales cele istorice si este normal asa. Istanbulul a fost un centrul important al Europei sute de ani. A strans bogatii de la zeci de popoare cucerite si este normal sa nu poata fi comparat cu Bucurestiul care s-a dezvoltat accentuat in ultimii 2-300 ani.
Acelasi lucru este evident si la Praga , Viena si Budapesta capitale europene care au concentrat de a lungul istoriei bogatii de la multe popoare asuprite.
Este o catedrala in Praga a carei constructie a durat 600 de ani e normal sa arate extraordinar de spectaculos si sunt si alte exemple.
Legat de viata contemporana Istanbulul este mult inaintea Bucurestiului din punctul de vedere al constructiilor. Se nasc cartiere cu zeci de blocuri si zeci de vile intr-un an. orasul cred ca se extinde cu 1 km de blocuri pe an . este ceva neasteptat : toate colinele de la intrarea in oras se populeaza parca peste noapte cu blocuri si case vopsite in toate culorile. Probabil sunt si alte lucruri interesante de remarcat dar timpul scurt pe care l-am petrecut acolo nu mi-a dat posibilitatea sa le vad.
Cert este ca o scurta vizita nu strica chiar si ptr. a avea termen de comparatie .
Urmatoarea mea destinatie o sa fie Grecia ptr. ca si despre ea am auzit tot felul de lucruri pe care vreau sa le testez.
si precum spune Oztan: enjoy turkey.
oztan
11th April 2007, 14:42
QUOTE(searchman @ Apr 11 2007, 13:55) [snapback]2683862[/snapback]
si precum spune Oztan: enjoy turkey.
Multumesc pentru lectie .......
Enjoy Turkey ...... ( este OK acum ? )
@ DeathRipple , Cred ca weekend pot sa ocup , acum inainte de expozite sunt f ocupat ..... pot sa astept pana duminica sau ne aparat vrei azi ceva informatie ??
DeathRipple
11th April 2007, 14:56
nu, nu e nici o graba
cleo222
11th April 2007, 16:37
QUOTE(searchman @ Apr 11 2007, 12:36) [snapback]2683123[/snapback]
De Paste la Istanbul 2007.
Sa va povestesc despre agentia Aladin Travel din Bucuresti si despre angajatii Hotel Ersu din Istanbul.
Am facut rezervare cu 2 saptamani inainte, am platit. Cei de la agentie si-au oprit comisionul si restul mi l-au inapoiat ptr. a plati direct la hotel deoarece nu le mergea (valida) cardul cu care plateau in Turcia .
Ajung la hotel dupa un ocol de vreo ora prin Istanbul ptr. ca harta de MIO (GPS) era cam gresita si ma deviat pe niste stradute cu sens unic..... etc.
La Ersu Hotel (a fost singurul la care mai avreau locuri in cartierul Sirkeci din Sultanahmet) seful hotelului imi spune senin cu Voucher-ul meu (original) in mana si cu confirmarea acestuia primita la hotel cu cateva zile in urma ca nu mai sunt locuri.
Ma minte cu nonsalanta ca au un alt corp al cladirii la vreo doua stradute departare, cand colo un lat mic hotel MULT mai Prost calitativ si dezastruos la partea de igiena. Refuz sa stau acolo, turcul imi spune ca pot sa iau banii inapoi si sa plec dac nu imi convine ceva. Ma aflu in situatia sa umblu prin Istanbul sa gasesc cazare dupa 14 ore de condus si la ora 16.00 .
ACCEPT conditiile celui de al doilea hotel cu speranta ca nu voi capata vreo amintire epidemiologica din Turcia.
In rest mancarea MULT mai scumpa decat in Bucuresti, un draft de bere EFES 6 lire (3.3 euro - 10 ron) probabil un Carlsberg era 10 lire.
La restaurant o portie de tocanita de vita, niste raci decojiti cu sos, o apa plata si o halba de bere 45 lire - 25 euro adica numai 85 ron.
Prieteni in Bucuresti este chiar ieftin.
Am fost in cel mai mare MALL din Europa si al doilea in lume. Preturi mai mari decat in Plaza Romania din Bucuresti.
Cu bazarul este alta poveste : haine cat cuprinde , dar 99% marfa care ajunge in Europa (NIRO) sau alte locuri cu haine ieftine dar de o calitate f.f.f. proasta.
Sa fim seriosi un tricou cu ceva scris sau vopsit pe el 20-25 lire (11-14 euro) nu firma nu nimic. Au in inebunit TURCII.
La Parndorf (langa Viena) mi-am luat cu 7-10 euro tricouri din reprezentanta Adidas, Puma .....Zara.
Sigurele lucruri tentante in bazar sunt articolele de piele care sunt de doua categorii : ieftine (50-70 euro) si deosebite (100-200 euro) si ma refer la calitate si design. Eu am luat o geaca cu 110 euro si sotia cu 150 euro.
La aur este si acolo o poveste . Primesc aur la schimb dar ti-l iau cu jumatate de pret in jur de 10 USD, iar daca nu cumperi in cantitati mari nu fac reduceri semnificative (cam 20 USD / g).
Sa scriu si despre ce mi-a placut:
parcurile sunt superbe , cu exagerat de multe flori
moscheile f.f.f. frumoase in exterior dar anoste si simpliste in interior.
palatul Topkapi frumos, dar tezaurul sultanilor denota un prost-gust deosebit. zeci de kg de aur folosite la intamplare fara nici o idee de stil sau design (cat mai mult aur brut si cat mai multe pietre la un loc). o armura cu zare facuta partial din aur era exceptia (probabil a fost facuta de alt popor).
ceva deosebit erau cisternele de apa ingropate (Basilica cisternelor parca) unde vietuia o specie de pesti ciudati cam de 50 cm.
foarte ieftin transportul pe apa 1,3 lire (era tarif unic la vaporas, tramvai metro.....).
si cam atat.
eu nu mai merg a doua oara .
sa nu va mai spun ca am prin la intoasrcere un blocaj pe autostrada (era deviata circulatia pe un singur fir ptr. niste reparatii) si am facut 2 km intr-o ora si jumatate.
si asta nu e tot in vama la turci dezastru. o lipsa totala de organizare stateai la o coada si cand ajungeai in fat ti se spunea ca nu ai vreo stampila sau vreo taxa sau..... si o luai de la capat. la dus am stat vreo 2 ore iar la intoarcere 3.5 ore.
Urma Bulgaria care este chiar o crima de tara. cum dracul or fi intrat cu noi odata si ne mai spun si mamalischi.
cam asta despre o excursie de Paste la Istanbul.
Mentionez ca nu este prima iesire din tara: am fost la Nisipurile de aur, la Praga , la Viena, la Budapesta, Bruxeless, Munchen .
Deci zic ca am o parere obiectiva.
Sa vad ce mai zice Orzan de tara lui acum.
Ai avut o experienta neplacuta, in special sin cauza agentiei de turism care nu ti-a facut rezervarea. Imi pare rau! Eu am fost in circuit in Turcia si a fost superb, n-am avut probleme cu hotelurile sau mancarea. Acum poate ca ar fi fost bine sa te documentezi inainte sa pleci acolo, sa stii la ce sa te astepti in privinta obiectivelor turistice. Mie mi-au placut, dar daca te gandeai ca o sa fie ca la Viena sau Munchen...
Multi turisti din grupul nostru si-au cumparat din Turcia haine de piele sau blugi-foarte ieftini si frumosi, direct de la producator, din fabrica. Important este sa te indrume cineva la magazinul potrivit, ca escrocii exista peste tot. Si apoi esential in bazar este sa negociezi la sange.
Acuma in privinta prostului gust al sultanilor despre care spui-este vorba despre arta si cultura lor orientala, care nu place tuturor, dar asta nu inseamna ca nu are valoare. Stilul lor de viata, moda lor (dau ca exemplu doar croiala blugilor cu talie joasa sau tricourile scurte, cu buricul la vedere), muzica lor s-au raspandit peste tot in zona, mai ales la noi in tara. Fac pariu ca nimeni nu se gandeste la asta cand cumpara o pereche de blugi!
Cam asta am avut de spus si tin sa precize ca nu sunt turcoaica si nici nu am rude sau prieteni prin Turcia. Dar mi-ar fi placut!
ionescuvaly
12th April 2007, 09:59
Salut, am platit deja pt un sejur de 7 nopti in ANtalya, la hotel Concorde Resort. A fost cineva la acest hotel? Nu am gasit nicaieri nici pareri pozitive, dar nici negative. Multumesc anticipat.
master007
12th April 2007, 13:07
As dori citeva informatii si sugestii de la Oztan si alti veterani in excursii in Turcia.
Vreau sa merg de 1 Mai la Istanbul 4 zile pe cont propriu, sa vizitez in primul rind monumentele istorice si culturale. Am mai fost de citeva ori in anii '90 si as vrea sa stiu ce s-a schimbat si ce s-a pastrat... Sunt putin surprins si dezamagit de impresiile lui searchman, dar il intreb, oare el nu a fost obisnuit cu rigoarea europeana a acelor mari orase pe care le-a vizitat ?... imi amintesc ca la Istanbul totul se negociaza, de obicei la cumparaturi ti se cere un pret de 2-3 ori mai mare... dupa care urmeaza tirguiala. Si mai stiu ca negustorii au un fel foarte teatral si convingator de a negocia si a-si vinde produsele.
Acum as vrea sa stiu daca am sanse sa gasesc cazare decenta si rezonabila la hotelurile din zona Laleli - Sirkeci. Imi amintesc ca erau nenumarate hoteluri... sunt putin surprins de spusele lui searchman ca un anumit hotel era singurul care mai avea locuri in acea zona.
In fine, in acest post nu as vrea sa comentez prea mult, as vrea sa cer cit mai multe pareri si sugestii...
Asa ca va multumesc tuturor anticipat.
redovidiu
12th April 2007, 14:00
Fratilor, n-am vazut niciun post pe aici referitor la hotel Adakule.... care-i chestia cu el? Pe diferite site-uri am gasit cateva topicuri nu prea favorabile referitoare la conditiile din hotel. A fost cineva pe acolo? In momentul acesta hotelul este in renovare completa, deci, daca nu fac treaba ca romanii, inseamna ca hotelul va fi OK....... cred
. Mie-mi place cum arata... oferta e buna( doi adulti si un copil 14 ani) iar nemultumirile de genul: nu are plaja de nisip sa ma plimb cu camionul... nu ma afecteaza. Ma intereseaza, repet, conditiile de cazare si calitatea serviciilor oferite. Multumesc anticipat si o vacanta minunata tuturor!
vivapcr
12th April 2007, 14:00
QUOTE(ionescuvaly @ Apr 12 2007, 10:59) [snapback]2687474[/snapback]
Salut, am platit deja pt un sejur de 7 nopti in ANtalya, la hotel Concorde Resort. A fost cineva la acest hotel? Nu am gasit nicaieri nici pareri pozitive, dar nici negative. Multumesc anticipat.
super hotel...vacantza placuta....felicitari pt alegere
serpisor
12th April 2007, 14:45
Salut,
sunt nou pe aici si vreau sa va zic ca este foarte bine ca exista si un forum cu asemenea subiecte.
Am fost de doua ori in Turcia, in Antalya si Kemer si am fost foarte multumit.
Anul asta, in luna august plec in Antalya (Lara) la hotel MIRACLE (UAI) si vreau sa va intreb daca stiti ceva despre acest hotel?
Pot sa va dau relatii despre Club Hotel Sera(Lara) si Catamaran(Beldibi Kemer).
serpisor
12th April 2007, 14:55
SALUT OZTAN,
poti sa-mi zici daca detectoarele de radar sunt interzise in Turcia si in Bulgaria?
Cat mai costa benzina fara plumb si daca poti sa-mi zici cate luni de valabilitate mai trebuie sa aiba pasaportul inainte sa intri in Turcia.
Plec in august si pasaportul expira in decembrie.
MULTUMESC!
searchman
12th April 2007, 15:48
QUOTE(serpisor @ Apr 12 2007, 15:55) [snapback]2689086[/snapback]
SALUT OZTAN,
poti sa-mi zici daca detectoarele de radar sunt interzise in Turcia si in Bulgaria?
Cat mai costa benzina fara plumb si daca poti sa-mi zici cate luni de valabilitate mai trebuie sa aiba pasaportul inainte sa intri in Turcia.
Plec in august si pasaportul expira in decembrie.
MULTUMESC!
Benzina in Vama dintre Bulgaria si Turcia era:
- pe sensul de intrare in Turcia - 0.73 euro/litru
- pe sensul de intrare in Bulgaria 0.90 euro/litru.
Nu m-au lasat sa incalc sensurile ptr. a merge la statia de unde am luat la dus.
Pe alt forum am citit ca in Bulgaria sunt legale, dar in Turcia nu. Este chiar o amenda de 250 euro si confiscarea aparatului.
Asta din spusele altora. Mie nu mi-a trebuit in Bulgaria ptr. ca drumurile sunt ori destul de proaste ori prea virajate, iar in Turcia pe autostrada mergeau turcii cu viteze ametitoare fara vreo problema.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.