hoinar1507
11th July 2007, 10:40
Salut! Am revenit in tara dupa un concediu la MARMARIS cu masina. O sa scriu cateva impresii si astept intrebarile voastre si o sa incerc sa raspund, dar probabil ca nu "pe loc".
MARMARIS!!!!!! SUPER STATIUNE! Peisaj, croaziere, terase, viata de noapte, atmosfera. De departe cea mai tare statiune a Turciei( nu stiu nimic despre Bodrum). Va sfatuiesc sincer sa alegeti Marmaris. Este ceva mai scump, dar merita fiecare banut. Faleza este impresionanta, cativa km numai cu terase, restaurante, disco, cluburi. Intr-un cuvant DISTRACTIE. Comerciantii nu te agaseaza cu insistentele lor ca in alte statiuni. Cu un simplu NO ai scapat de ei.
Noi am stat la DIVAN MARES, desi aveam bilete la MARMARIS PALACE. Au spus ca a fost o eroare de comunicare intre ei si agentie. Pentru noi a fost OK pentru ca MARES este mai elegant si mai linistit, cu piscina mare si neaglomerata, plus ca ne-au dat AI la ambele hoteluri, iar distanta dintre ele era de cateva sute de metrii. Astfel aveam parte de distractii la Palace, cu jocuri de piscina, o echipa de animatori super, discoteca, tobogan cu apa,patinoar, terenuri volei, fotbal, sporturi nautice, spectacole, iar la Mares ne relaxam, fara aglomeratie. Plus ca MARES este mai scump. Deci nu avem de ce sa ne plangem de greseala lor.
Am plecat din RO prin Vama Veche si ne-am cazat o noapte la Nisipurile de Aur in BG. Apoi am plecat prin [Burgas, Malko Tarnovo(granita), Babaevski, Havsa, Canakkale(Hotel-BUYUK TRUVA) - aprox8ore exceptand pauzele, pentru ca noi am vizitat si statiunile bulgaresti. Daca aveti o harta a BG si una a TR, sa stiti in permanenta ce oras mare urmeaza nu aveti probleme. Noi cel putin nu am avut probleme de orientare.
Ultimii 80-90Km in BG nu au fost tocmai placuti, deoarece drumul era prost, ingust si foarte multe serpentine, dar in rest a fost OK in BG. La granita turca am pierdut circa 30min, desi nu era aglomeratie pentru ca vamesii turci nu stiau nici un cuvant in engleza si a durat ceva pana am inteles care sunt formalitatile. La vama puteti sa cumparati ceva lire turcesti(cursul este acceptabil) si desi in turcia puteti cupmpara aproape de peste tot in euro sau dolari, te descurci mai usor cu lire mai ales pentru maruntisuri. In Turcia sunt indicatoare peste tot, nu aveti cum sa va rataciti daca sunteti atenti, iar drumul este bun. Noi am preferat autostrazile acolo unde era posibil si plateam circa 1 euro la iesire. Hotelul Buyuk Truva este aproape de ferry, intrebati de el si ajungeti usor. Nu este prea luxox, dar fiind de tranzit se trec cu vederea neajunsurile. Traseul de a doua zi a fost: Canakkale-Izmir-Aydin-Mugla-Marmaris (aprox. 6ore).La plecare am vizitat Troia -10lire, recomandat doar pasionatilor de istorie. Drumul este bun si sunt indicatoare peste tot, totul este sa stii ce oras urmeaza. Cele enumerate mai sus sunt suficiente ca puncte de reper. NOi dorem sa vizitam si Izmir, ne facusem traseul prin Izmir, dar cand am vazut ce aglomeratie era in suburbiile orasului ne-am lasat pagubasi si am preferat autostrada. ATENTIE: intrarea pe autostrada Izmir-Aydin se face la cativa km dupa panoul care indica Izmir, iar traficul este f.aglomerat. Initial am crezut ca am ratat intrarea deoarece eram convinsi ca suntem in oras. Pastrati prima sau a doua banda si sigur veti vedea panourile care indica autostrada spre Aydin. De aici nu mai sunt probeleme. Traseul este valabil si pentru cei care merg in KUssadasi sau Bodrum, doar ca vor iesi mai repede de pe autostrada. Nu va pot recomanda moneda pe care sa o folositi in TURCIA PENTRU CA NU AM SESIZAT AVANTAJE sau dezav. ale uneia sau alteia. Este adevarat ca unii comercianti echiv. 1E cu doua lire desi cursul este de 1.7, dar oricum cu acestia poti negocia. Negocierile merg in multe cazuri pana la 50% chiar si in magazine. Eu doar la bijuterii, apa, racoritoare nu am obtinut reduceri substantiale si nu sunt un foarte bun negociator. In concluzie negociati TOT(exceptand muzee, Hipermarket, feryy-14 lire.
La intoarcere am vizitat EFES(merita), Kussadasi pentru cumparaturi(mai ieftine ca la Marmaris). In rest traseul pana la Canakkale a fost acelasi. De la Kussadasi am iesit in autostrada Aydin - Izmir.
Din Canakkale am plecat cu ferry de ora 8. Canakkale-Havsa-Edirne-Kapikule(granita)- localit. de granita bulgareasca este Cap Andreev( sau cam asa ceva)-Harmanli-Stara Zagora-Kazanlak-Gabrovo-VelikoTarnovo-Ruse. Am citit aici ca drumul prin Nova Zagora ar fi inchis si un sofer de autocar mi-a recomandat aceasta ruta. Drumurile sunt ceva mai proaste ca la noi. Cand aveti incertitudi la o intersectie in BG mai bine opriti si intrebati. Cred ca daca urmati indicatoarele cu orasele pe care vi le-am enumerat nu aveti probleme.
IN CONCLUZIE, daca sofatul nu este o povara pentru voi, VA RECOMAND drumul cu masina. Cu toate micile probleme pe care le veti intalni, daca aveti o harta a BG. si una a TR., va descurcati lejer. Am vazut pe forum si oameni care au avut probleme, dar cred ca nu aveau informatii minime despre traseu. De exemplu pe drumul de intoarcere ne-am intalnit cu un grup care se ratacise prin Bg, dar ei nu stiau nici macar o localitate prin care ar fi trebuit sa treaca, nu aveau nici harta. Cu o minima studiere in prealabil a traseului nu trebuie sa aveti probleme. Iar pe drum veti intalni privelisti care va vor face sa nu regretati ca ati ales drumul cu masina, plus ca va puteti alege traseul si ce vizitati. Noi am vazut dintr-un foc toate statiunile bulgaresti de la malul marii, Troia, ceva din Izmir, Dalian, Efes, Kussadasi, alte doua statiuni turcesti(Ayvalik si ...). Te oresti unde vrei, stai cat vrei, plus ca mare parte din drum sunt serpentine si nu cred ca este prea placut cu autocarul, iar cu avionul nu vezi nimic.
La intoarcere nu am mai cumparat vignieta pentru BG, iar la vama cu Ro un vames bulgar mi-a cerut o mica atentie pentru asta. Am vazut ca si in Turcia merg "atentiile". Am facut o depasire pe linie continua si am scapat cu 20 de dolari( in loc de 80 E cat zicea politaiu' ca este amenda).
In Turcia pastrati distanta de cel din fata pentru ca rar semnalizeaza schimbarea directiei si este mai bine ca la intersectii sa fiti prudenti chiar daca aveti prioritate, in rest nu se circula mai haotic decat la noi. In Turcia nu am vazut radar(asta nu inseamna ca nu exista).
Drum bun!
Bebeca
11th July 2007, 11:05
Multumesc mult....
Deci, cea mai buna ruta pentru a ajunge in Antalya este prin Istanbul. Ma puteti ajuta cu ceva idee de cazare dupa Istanbul? Sau in Istanbul, ceva bun si usor de accesat cu masina?
Sun la Ambasada Turciei de imi vine acru.
va rog mult sa imi spuneti inca o data care sunt actele necesare pentru masina, ca sa nu mai iau toate paginile la citit.
Mytime, spui ca ai rezolvat prin domnul Olgun Geafar tot. Tot ce e legat de masina? Multumesc.
cecco
11th July 2007, 13:24
si mie mi s-a confirmat azi rezervarea pt grand ozcelik
cu rezervare o noapte la dus in canakale si de pe 26 august in kusadasi
plec cu masina si probabil voi sta prima noapte in giurgiu sau vama veche (nu m-am hotarat de traseu inca)
Kitty2006
11th July 2007, 15:30
Spunea cineva pe la jumatatea forumului cred (l-am citit tot si nu mai stiu la ce pagina exact) ca daca ceri oferta de la TezTour partenerilor acestuia iesi uneori mai ieftin. Stie cineva cum se poate vedea oferta de preturi de la TezTour cu exceptia celei LastMinute?
Am vazut ca Alibaba ofera 2 tipuri de sejur 1+7+1 sau 9 nopti. A fost cineva in prima varianta? Ai timp sa vizitezi ceva in Canakkale sau Istanbul sau ajungi noaptea si pleci dimineata?
ANDOX
11th July 2007, 16:11
@ Kitty2006 , vezi in partea stanga , unde scrie Turcia , dai click , se deschide o mica lista unde o sa gasesti printre altele :"preturi"-(ATENTIE NU PE OFERTE SPECIALE) dai iar click si o sa-ti afiseze statiunile cu nr de nopti(7, 10, 11,etc) , alengi ce statiune si nr de nopti te intereseaza si faci download .(este in format XLS)
Bafta.
gogoroiu
11th July 2007, 17:36
Salut,
lamuriti-ma si pe mine va rog (Oztan?) cum e restaurantul a la carte la all inclusive
eu stiam ca a la carte comanzi ce vrei (ca la un restaurant obisnuit de pe strada) si platesti...
Oztan ce bauturi mai aveti voi turcii in afara de berea Efes (care e excelenta!)?
Ce imi recomanzi?
Multam
Bebeca
11th July 2007, 23:07
Buyuk Truva este un hotel care se gaseste usor. Nu este stralucit, dar este usor de accesat si are si parcare. Si o camera (2 persoane) costa in jur de 70eur cu mic dejun inlus. Poti trimite o cerere la office@magicatravel.ro pentru rezervare. La hotelul asta am stat noi anul trecut cand am mers la kusadasi.
Despre Canak nu stiu sa spun nimic.