Raysa
9th July 2007, 21:56
QUOTE(Tibilosu @ Jul 9 2007, 20:09) [snapback]3078851[/snapback]
LUNA IULIE
10 iulie...........Camicris78
21 iulie...........gogre (bv-istanbul - 23 iulie istanbul - antalya-kemer-tekirova)+gps(igo&destinator)
24 iulie...........mariusica2006(magdici2006@yahoo.com)
26 iulie...........Cornelia necsoi@
27 iulie...........o_dor
30 iulie...........MediaWiz (Istanbul)
LUNA AUGUST
2august..........mon01-Giurgiu-Kusadasi
5august .........trandafir_alb - 5 masini , . tibilosu Timisoara - Kusadasi ,1 masina ( poate doua )
6 August ...... .manuale69
7 August ....... nivas & Co. - Bucuresti - Marmaris - 2 masini-
9 August.........LiviuR - Bucuresti - Istanbul - Kusadasi
.....................Sorina Daniela - Galati - Belek - 1 masina
19 August ..... Sergiusan-P.Neamt-Giurgiu-Canakkale-Kusadasi - 1 masina
22 Agust ........soryn68
23august........blue25
.....................dragos_negru
24august........roana71 - 3 masini
26 august........horor69- din vama giurgiu-antalya-1 masina
28 August........STASY
LUNA SEPTEMBRIE
1 Sept .......... KPKNA
8 Sept. .........Raysa; Bucuresti - Ruse - Canakale - Kusadasi ( Imbat )
10 Sept .........ThunderRa P.Neamt - Giurgiu - Canakkale - Kusadasi
14 Sept .........mihaelutza04
17sept .......... gabhip
bogdan139
9th July 2007, 23:30
LUNA IULIE
10 iulie...........Camicris78
13 iulie..........bogdan139 (Bucuresti -02:00 AM - Costinesti 06:00 AM - Vama Veche 08:00 AM - Bulgaria - Istanbul) 4 insi in matiz cu GPS
21 iulie...........gogre (bv-istanbul - 23 iulie istanbul - antalya-kemer-tekirova)+gps(igo&destinator)
27 iulie...........o_dor
LUNA AUGUST
5august .........trandafir_alb - 5 masini , . tibilosu Timisoara - Kusadasi ,1 masina ( poate doua )
22 Agust ........soryn68
23august........blue25
28 August........STASY
LUNA SEPTEMBRIE
1 Sept .......... KPKNA
17sept .......... gabhip
sergiusan
10th July 2007, 05:53
LUNA IULIE
13 iulie..........bogdan139 (Bucuresti -02:00 AM - Costinesti 06:00 AM - Vama Veche 08:00 AM - Bulgaria - Istanbul) 4 insi in matiz cu GPS cool.gif
27 iulie...........o_dor
LUNA AUGUST
..................... olteanuc - kusadasi - 2 masini
5august .........trandafir_alb - 5 masini
......................tibilosu Timisoara - Kusadasi - 1 masina ( poate doua )
22 Agust ........soryn68
23august........blue25
28 August........STASY
LUNA SEPTEMBRIE
1 Sept .......... KPKNA
17sept .......... gabhip
ph76wyw
10th July 2007, 07:00
QUOTE(dorio @ Jul 9 2007, 16:24) [snapback]3077821[/snapback]
sal @All
Citesc forumul asta de 2 zile si sincer tin sa-l felicit personal pe Oztan pt toata bunavointa de care a dat dovada si de toate informatiile pe care ni le-a dat tuturor. Sincer inainte de a ma apuca de citit eram putin speriat de Bulgaria dar acum sunt increzator.
Eu o sa plec spre Kusadasi in ziua de 13 iulie probabil in jur de ora 15.00 din Bucuresti.
Ca sa recapitulez ceea ce am citit in forum:
Din bucuresti in vama cu bulgarii ajungi in 1 ora. Este bine sa faci plinul la romani sau la bulgari ?
Trebuie sa o iau prin Stara Zagora pt ca Nuova Zagora este inchisa pt reparatii
Bulgaria se traverseaza dupa ce am citit eu aici in maxim 4,5 ore
Kapitan Andreev dupa vama bulgara la 20m dupa spusele lui amar20 este o benzinarie DUTY FREE unde este ieftina benzina circa 0,7 motorina si 0,8 benzina
In vama cu turcii (Kapikule) trebuie luata viza de turism 10$/persoana 30 zile si avut cartea verde pentru turcia in cazul in care masina este cumparata deja (cazul meu). Dupa vama turca oprit la un exchange si schimbati € in lire (e mai convenabil ... in statiuni este mai slab cursul)
Din vama turca urmeaza Edirne - Eceabat luat feribotul pana la Canakkale costa circa 14-17 lire o masina si 3-4 persoane.
Dupa care Canakkale - Izmir - Kusadasi
Pentru durata deplasarii parerile sunt impartite ... variaza de la 13 la 18 ore in functie de vami si trafic ... fara innoptare la Canakkale
Eu sunt cazat la hotelul Tatlises din Kusadasi ... nu am auzit pe nimeni vorbind de el ... stie cineva ceva ?
intre vami nu exista benzinarii. eu m-am bazat pe ceea ce scrie pe forum si am intrat in turcia fara sa alimentez.
drumul nu dureaza 13 ore.
eu am facut 18 ore din ploiesti . am plecat la 2 noaptea si am ajuns la 8 seara. nu am oprit deloc si iti spun ca nu m-a depasit nici o masina. m-am cam incurcat la vama turca unde am stat cam trei ore. insa astea trei ore se compenseaza cu economia de 1 ora prin nova zagora si ca la feribot nu am stat nici 5 minute.nu te baza ca faci mai putin de 16 ore.la ora la care pleci tu o sa traversezi bulgaria in minim 5 ore.
cu radarele la bulgari... daca nu vor sa ia 5 euro da-le 10!!!
ph76wyw
10th July 2007, 07:06
QUOTE(Tzeposul @ Jul 9 2007, 17:41) [snapback]3078275[/snapback]
Puteti sa platiti cu cardul aproape oriunde in Turcia, inclusiv in afara oraselor, lucru care nu e valabil si in Bulgaria. Iar in Kusadasi se putea scoate de la bancomat lire turcesti, euro sau $ la alegere. Am observat ca la plata cu cardul am obtinut cel mai bun curs de schimb.
La Canakale exista cateva banci si respectiv bancomate chiar pe aleea care duce la Ferry, asa ca puteti sa scoateti si acolo, in port la casa parca nu primeau decat lire turcesti.
am scos si noi bani din kusadasi si cursul e ok la bancomat . de platit am si platit cu cardul. se plateste un comision de 1% la curs de schimb oficial. mai mult decat rezonabil.
cea mai buna modalitate de a schimba bani!
MediaWiz
10th July 2007, 07:41
QUOTE(alinusha @ Jul 4 2007, 21:59) [snapback]3058268[/snapback]
HELLOOOO
SI NOI PLECAM PE 30 IULIE
POATE NE FACEM PARTENERI DE DRUM PANA IN ISTAMBUL
Ti-am dat un mesaj PM. verifica.
amar20
10th July 2007, 08:11
QUOTE(ph76wyw @ Jul 10 2007, 08:00) [snapback]3080309[/snapback]
intre vami nu exista benzinarii. eu m-am bazat pe ceea ce scrie pe forum si am intrat in turcia fara sa alimentez.
drumul nu dureaza 13 ore.
eu am facut 18 ore din ploiesti . am plecat la 2 noaptea si am ajuns la 8 seara. nu am oprit deloc si iti spun ca nu m-a depasit nici o masina. m-am cam incurcat la vama turca unde am stat cam trei ore. insa astea trei ore se compenseaza cu economia de 1 ora prin nova zagora si ca la feribot nu am stat nici 5 minute.nu te baza ca faci mai putin de 16 ore.la ora la care pleci tu o sa traversezi bulgaria in minim 5 ore.
cu radarele la bulgari... daca nu vor sa ia 5 euro da-le 10!!!
nimeni nu a spus ca benzinaria e intre vami.e imediat cum intri in zona vamala a bulgarilor pe partea dreapta.
fanica
10th July 2007, 08:45
Benzinaria faimoasa este imediat dupa prima bariera din vama bulgara, in partea stanga, mergand spre Turcia. Are un panou cu alb si verde. Motorina 0,7 euro/l, Benzina 0,85 euro/l.
fanica
10th July 2007, 08:50
Benzinaria faimoasa este imediat dupa prima bariera din vama bulgara, in partea dreapta, mergand spre Turcia. Are un panou cu alb si verde. Motorina 0,7 euro/l, Benzina 0,85 euro/l.
hodoman64
10th July 2007, 08:50
a fost cineva la Ozcelik din centrul Kusadasi ? (atentie! NU la Grand Ozcelik) sau stie cineva cum e la acest hotel?
Multumesc mult!
amar20
10th July 2007, 09:05
QUOTE(fanica @ Jul 10 2007, 09:50) [snapback]3080613[/snapback]
Benzinaria faimoasa este imediat dupa prima bariera din vama bulgara, in partea dreapta, mergand spre Turcia. Are un panou cu alb si verde. Motorina 0,7 euro/l, Benzina 0,85 euro/l.
eu am platit 0.8 euro/litru in data de 27.06
ph76wyw
10th July 2007, 09:53
QUOTE(fanica @ Jul 10 2007, 09:50) [snapback]3080613[/snapback]
EXACT!
BENZINARIA DE CARE VORBESTI SE CHEAMA EUROIL SI PE 25.07 MOTORINA ERA 0.73
NU ESTE INTRE VAMI. ESTE CHIAR INAINTE DE VAMA BULGARA. INTRI IN EA INAINTE DE VAMA SI IESI DIN IA CHIAR IN VAMA PRIN DREAPTA DRUMULUI .
CAND PE FORUM S-A SCRIS CA BENZINARIA ESTE INTRE VAMI EU AM ASTEPTAT SA TREC DE BULGARI . MI-AM LUAT TEAPA.
fanica
10th July 2007, 11:35
Grand Ozcelik este un hotel inghesuit: camerele, liftul, holurile, piscina. Nu are parcare proprie. Plaja e cu pietre. In apa erau alge multe. Nu merita 4 stele, cel mult 2. Mancare foarte putina. Noroc ca am stat doar 2 zile in Kusadasi si atunci am fost plecat la cumparaturi si Adaland. Personal nu recomand acest hotel.
silvia71
10th July 2007, 12:05
QUOTE(fanica @ Jul 10 2007, 12:35) [snapback]3081467[/snapback]
Grand Ozcelik este un hotel inghesuit: camerele, liftul, holurile, piscina. Nu are parcare proprie. Plaja e cu pietre. In apa erau alge multe. Nu merita 4 stele, cel mult 2. Mancare foarte putina. Noroc ca am stat doar 2 zile in Kusadasi si atunci am fost plecat la cumparaturi si Adaland. Personal nu recomand acest hotel.
Te rog mult,sa mai povestesti despre hotelul acesta!Avem rezervare in august acolo...Cum adica nu are parcare proprie?Este departe?Cat costa parcarea pt.o noapte?Cat de mici sunt camerele?Noi vom avea si un pat suplimentar pt copil...Piscina este prea mica?(adica e sramta sau nu e de loc apa adanca?)In ce sens plaja e cu piere?Adica,la mal,e o portiune cu pietre pana patrunzi cat de ca in apa,sau,sunt pe plaja pietre(asa ca la National Park)?Despre alge...vrei sa spui ca nu le-au curatat cei de la hotel,sau,sunt alge fixe?Mancarea,foarte putina,ce inseamna? Dar macar este buna?Te rog mult sa dai mai multe amanunte!
Cu parcarea m-ai ingrozit!In istanbul am platit 15 dolari pe zi pt.parcare...si ca sa ajung la masina mergem destul de mult!
silvia71
10th July 2007, 12:13
QUOTE(fanica @ Jul 10 2007, 12:35) [snapback]3081467[/snapback]
Si inca ceva,te rog!Se poate merge in plimbare,pe jos,pe malul marii,pana la Long Beach,de care,am inteles,ca este relativ aproape?
Cand ai fost acolo,anul acesta sau in alt an?
vivapcr
10th July 2007, 12:29
QUOTE(silvia71 @ Jul 10 2007, 13:13) [snapback]3081662[/snapback]
Si inca ceva,te rog!Se poate merge in plimbare,pe jos,pe malul marii,pana la Long Beach,de care,am inteles,ca este relativ aproape?
nu se poate merge, eu am mai scris si in alta parte ca gr ozcelik e varza.....pietre mari pe plaja, pietre in apa, alge multe in apa
oztan
10th July 2007, 12:56
@ Imi cer scuze ca te deranjez cu un PM. Sunt convinsa ca ai foarte multe mesaje si o gramada de lucruri de impartasit cu toata lumea. As vrea si eu sa te rog daca poti sa ma ajuti cu privire la perioada Ramadamului. Stiu ca incepe anul acesta pe 12 Septemebrie. Eu am bilete incepand cu 8 septembrie...deci o sa prind o perioada. Poti sa-mi spui ce presupune efectiv? Sunt in completa necunostinta de cauza si Internetul nu ma lumineaza prea mult.
Multumesc si scuze inca o data.
am primit aceasta prin PM ,
si as vreau sa respund aica ....
Perioda da Ramazan anul acesta incepe 13 Septembrie , pana 12 Octombrie , Perioda da asta in Turcia , cine vrea tine POST , dar nu asa cum tineti voi , nu trebie sa bea si nu trebie sa mananca ( fara fumati , etc ) diminata rasare soare diminata pana cand apune seara, ,
timp ul aceasta nu mananca nimic ... Dar nimen nu obliga pe altu , cine vrea , asta treie sa vine din suflet , Nu cu FORSA ! ! !
Si voi pentru TURIST, nu aveti nici o treaba , adica , daca sinteti in hotel , complex sau village , aveti exculitati , adica voi normal ca puteti sa mancati , si pentru voi tot este liber, adica mancare bautura si etc, Si daca mergeti la oras la centru sau plimbare , tot gasit restaurant deschis si alta activitati,
nu faceti grija. Zona din turcia turistic stie cum trebie sa poarta pe turist in perioda da RAMAZAN.
Sper cam am explicat ceva ....
Enjoy Turkey ...
silvia71
10th July 2007, 13:21
QUOTE(vivapcr @ Jul 10 2007, 13:29) [snapback]3081742[/snapback]
nu se poate merge, eu am mai scris si in alta parte ca gr ozcelik e varza.....pietre mari pe plaja, pietre in apa, alge multe in apa
Da,ai mai scris,si iti multumesc inca o data pentru raspuns!Dar ce alta alegere as putea face pt 4 stele si DOAR demi pensiune?In nici un caz nu doresc AI sau UAI(ca la Batihan sau Egeria),pt ca nu as vrea sa fiu strans legata de programul meselor!Consider ca in sistem demi pensiune,ai mult mai multa libertate.In fiecare zi,poti lua masa la alta terasa sau alt restaurant,astfel incat ,in cele(din nefericire,DOAR!)8 zile petrecute intr-o statiune in care inca nu ai mai fost,sa cunosi cat mai mult.Vreau sa plec ,uneori,dimineata,de la hotel si sa mai revin abia seara.
M-am gandit la un moment dat la Prelude,dar cred tousi ca e prea departe de centrul statiunii.Polat,am inteles ca are plaja foarte stramta(despre mancare si alte conditii,cred ca sunt la fel cu G.Oz.,dat fiind ca au aceiasi administratie)Derci,are piscina la utimul etaj...Deci?mai e vre-o opiune pe care eu nu am luat-o,oare,in considerare?A! Ar mai fi Oscelik(nu Grand ),din centrul statiunii sau Ayma si Arora care este langa G.O.Te rog,daca poti,sa imi spui cate ceva despre ele,pana mai pot inca schimba rezervarea!
dannek
10th July 2007, 13:56
QUOTE(silvia71 @ Jul 10 2007, 13:13) [snapback]3081662[/snapback]
Nu iti mai face probleme depinde de gusturi uite aici niste fotografii facute la acest Hotel si chiar sunt reusite(cred ca este mai curat decit ce au unii pe acasa).
Si eu am luat bilet in septembrie 10 zile, important sa fie liniste sa ne relaxam sa ne incarcam bateriile, in orice caz este mai bine ca in Romania. Astept impresii si foto dupa concediu!
silvia71
10th July 2007, 14:03
In alta ordine de idei,decat cea legata de alegerea hotelurilor,poate,oare sa ma ajute cineva cu o informatie?Imi poate recomanda cineva o discoteca buna(of,daca se poate sa fie in aer liber...ar fi si mai bine!)?Nu ma refer la cluburi,ci,sunt interesata pur si simplu de o discoteca in care se poate dansa si asculta atat muzica din repertoriul international cat si turkish pop(genul de muzica difuzata de canalul tv "Power Turk";ex:Gulsen cu "Of,of",sau Nazan Oncel cu "Omuzumda Agla",sau Yalin cu "Hersey sensin",Tarkan,etc,etc)
silvia71
10th July 2007, 14:17
QUOTE(dannek @ Jul 10 2007, 14:56) [snapback]3082223[/snapback]
Nu iti mai face probleme depinde de gusturi uite aici niste fotografii facute la acest Hotel si chiar sunt reusite(cred ca este mai curat decit ce au unii pe acasa).
Si eu am luat bilet in septembrie 10 zile, important sa fie liniste sa ne relaxam sa ne incarcam bateriile, in orice caz este mai bine ca in Romania. Astept impresii si foto dupa concediu!
Sincer multumesc pt mesaj!Mai imi vine sufletul la loc!Ai dreptate,totul depinde de gusuri dar ce este chiar chiar cel mai important este sa ne simtim bine si sa ne relaxam,dupa un an de munca(asa cum cred ca multi din noi au,adica nu foarte usor...)Sunt convinsa,sigur,ca va fi mai bine ca in Romania.Sti ceva despre parcare?Eu vreau sa trimit un mail la hotel si astept raspunsul lor,pe care il voi posta si aici pe forum,daca mai sunt si altii interesati de acest aspect(ma refer la tariful de parcare pt.24 de ore)Apropo,nu am vazut unde ai postat fotografiile?Cum pot sa le vad si eu?
Cat despre foografiile ce le vom face,promit SOLEMN
ca voi posta pe forum cat de multe se poate.Bineineles ca si impresii(poate or mai fi si altii asa ca mine,insetai de orice informatie si parere vizavi de un loc nou ,pe care ,poate il vor vizita)Noi ne vom inoarce dupa 4 septembrie(mergem 2 zile si in Istanbul,de care suntem realmente indragostiti!)deci inainte de plecarea ta.
O zi buna iti doresc si multumesc inca o data!
oztan
10th July 2007, 14:38
QUOTE(silvia71 @ Jul 10 2007, 15:03) [snapback]3082256[/snapback]
In alta ordine de idei,decat cea legata de alegerea hotelurilor,poate,oare sa ma ajute cineva cu o informatie?Imi poate recomanda cineva o discoteca buna(of,daca se poate sa fie in aer liber...ar fi si mai bine!)?Nu ma refer la cluburi,ci,sunt interesata pur si simplu de o discoteca in care se poate dansa si asculta atat muzica din repertoriul international cat si turkish pop(genul de muzica difuzata de canalul tv "Power Turk";ex:Gulsen cu "Of,of",sau Nazan Oncel cu "Omuzumda Agla",sau Yalin cu "Hersey sensin",Tarkan,etc,etc)
Ce oras ??
oztan
10th July 2007, 14:42
@ : Salut. Am scris in topicul despre turcia de aventurile cu accidenutl. Te rog poti sa imi spui si mie daca chiar asa stau lucrurile? Ca sa nu mai cauti iti spun despre ce e vorba:
Am avut un accident usor, din vina noastra, am intrat in spatele unei masini oprite la semafor. Prosteste, stiu, dar.... Politia a zis ca nu putem folosi cartea verde pentru ca am mutat masinile 10 metri din loc, ca sa nu blocam intersectia (Soferul din Turcia a plecat primul pana pe partea celalata a intersectiei si noi am mers dupa el)
Chiar asa este... trebuia sa lasam masinile acolo in drum? Mersi.
Am primit aceasta msg PM , Respund eu pentru toti ;
Daca face accident 2 masini din turcia , poti sa schimb locul , pentru ca daca nu ceva f grea nu sunteti sa mergeti la politie , rezolvati cu cel alta sofor sau cu casco , / asigurari
DAR ; daca sunteti cu masina strain mai bine masina lasati pe loc, pentru ca politie trebie sa vede po loc ca sa poate sa complectaza o schema pentru accident / carte verde / asigurari .
Mai bine lasati masina pana sa vine politie ..
Enjoy Turkey , Fara Accident
fanica
10th July 2007, 14:46
QUOTE(silvia71 @ Jul 10 2007, 14:17) [snapback]3082332[/snapback]
Sincer multumesc pt mesaj!Mai imi vine sufletul la loc!Ai dreptate,totul depinde de gusuri dar ce este chiar chiar cel mai important este sa ne simtim bine si sa ne relaxam,dupa un an de munca(asa cum cred ca multi din noi au,adica nu foarte usor...)Sunt convinsa,sigur,ca va fi mai bine ca in Romania.Sti ceva despre parcare?Eu vreau sa trimit un mail la hotel si astept raspunsul lor,pe care il voi posta si aici pe forum,daca mai sunt si altii interesati de acest aspect(ma refer la tariful de parcare pt.24 de ore)Apropo,nu am vazut unde ai postat fotografiile?Cum pot sa le vad si eu?
Cat despre foografiile ce le vom face,promit SOLEMN

ca voi posta pe forum cat de multe se poate.Bineineles ca si impresii(poate or mai fi si altii asa ca mine,insetai de orice informatie si parere vizavi de un loc nou ,pe care ,poate il vor vizita)Noi ne vom inoarce dupa 4 septembrie(mergem 2 zile si in Istanbul,de care suntem realmente indragostiti!)deci inainte de plecarea ta.
O zi buna iti doresc si multumesc inca o data!
Saptamana trecuta am stat 2 zile la Grand Ozcelik. Sunt 5 sau 6 locuri de parcare comune cu cele ale vilelor din vecinatate. Nu exista o parcare speciala pentru turisti si te invita sa gasesti un loc pe straduta din fata hotelului. Straduta e ingusta si circulata. La vreo 50 m de hotel e o strada mai larga cu teren viran. Acolo am parcat fara probleme. Piscina este in interiorul cladirii hotelului, la parter, si nu cred ca are mai mult 35 mp ( cu indulgenta ). Algele din apa precum si pietrele de pe plaja cam taie pofta de mare. Si aici fac comparatie cu alte plaje din Kusadasi si nicidecum alte zone ale Turciei. Pentru a servi masa la pranz exista 2 terase la vreo 150 m de hotel. Nu am oprit la ele.
In hotel, micul dejun contine 2 tipuri de mezeluri, rosii, castraveti, branza si cascaval, oua fierte ( in alta zi am avut omleta), unt, gem de visine, capsuni si cirese, lapte dulce si iaurt, fulgi de porumb. Cafea la discretie si apa plata la dozator. Seara ai 4 tipuri de salate, garnitura cartofi fierti sau orez, si 2 tipuri de carne plus 3 tipuri de deserturi si pepene cu caise. Daca la salate e bufet suedez la partea cu carnea nu ai acelasi noroc. Te serveste bucatarul cu 2 sau 3 bucati. Acest regim nu mi se pare suportabil pentru 8 zile.
Totul e curat numai ca prea inghesuit.
Poporul turc este extrem de prietenos. Eu merg de 6 ani in Turcia si la anul voi reveni cu mare drag, insa in Kusadasi voi alege hoteluri mai mari, chiar si pentru 2 sau 3 zile pentru cumparaturi si alte excursii. Anii trecuti am stat la Grand Blue Sky. Conditiile incomparabile cu Grand Ozcelik bineinteles si pretul pe masura acestora.
silvia71
10th July 2007, 14:55
QUOTE(oztan @ Jul 10 2007, 15:38) [snapback]3082441[/snapback]
Ce oras ??
Scuze!Am omis sa spun tocmai asta!La Kusadasi.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.