Salut,
Am ajuns azi dimineata de la Kusadasi, Kustur Club.
Pentru că am fost cu avionul, nu pot să te ajut decât referitor la primul punct - sunt într-adevăr 2 parcuri acvatice în Kusadasi, Aqua Fantasy și Adaland.
Aqua Fantasy este recomandat familiilor cu copii, gradul de dificultate al chestiilor fiind mai redus. Sunt și acolo destule tobogane la care limita de înălțime este de 120 cm, așa că am fost refuzat când m-am dus cu fiu-meu de 5 ani. Intrarea la poartă este de 20 euro, dar cumpărat prin agenție te costă mai puțin (parcă 17 euro adult și 13 euro de copil). Transportul dus-întors de la hotel e inclus. Oricum, nu te baza pe alt ajutor de la agenție în afară de vânzarea de bilete. Dacă ești cu copii, pregătește-te să cari colacii

. Ferește-te de arsuri - oricum ieși amețit de acolo după o după-amiază în soare...
Adaland e pentru adulți și adolescenți și n-am avut cum să ajung acolo cu copiii. E și un delfinariu, se poate face și rafting, au și un parc cu animale marine, mai multe pot spune cei ce au fost acolo. Cred că merită.
Despre Grand Blue Sky - numai de bine. I-am întrebat pe cei care au stat acolo dacă au ceva să reproșeze hotelului și n-au avut. Plimbări cu vaporașul se organizează tot timpul, agenția abia așteaptă să-ți mai vândă ceva.
Vremea - în 10 zile n-am văzut vreun nor - nu-mi dau seama cum trăiesc plantele acolo.
Pamukale - am o strângere de inimă să-l recomand cuiva - dacă ești cu mașina, poate că se merită, dar nu arată ca în poze și per ansamblu nu se merită. Noi am fost cu autocarul și se pierde o zi întreagă - ajungi seara pe la 8.00 la hotel, iar partea mai plăcută e la hotelul unde se ia masa de prânz și sunt izvoare termale și travertine roșii (terase de calcar), nu la Pamukale. La Pamukale faci poze 10 minute, stai un sfert de oră la piscina Cleopatrei, căldura e aproape insuportabilă, drumul e de vreo 3 ore jumătate dus Kusadasi - Pamukale. E un obiectiv pe care l-am "bifat", dar nu îl recomand celor ce au un sejur de 7 zile, de exemplu.
Atașez niște poze cu Aqua Fantasy. Am și de la Pamukale dacă vrei - te scutesc de un drum
Dacă mai ai întrebări - shoot