bogdan139
6th July 2007, 00:35
Salutari! Vreau sa plec si eu impreuna cu niste prieteni pe 12-13 iulie in Istanbul, urmand sa stam acolo o saptamana la parintii unuia dintre acesti prieteni. Problema e ca masina cu care mergem e pe numele mamei mele. In cazul acesta mai am nevoie de toate acele acte (procura, apostila, etc)? Va multumesc.
orhideea33
6th July 2007, 08:24
QUOTE(oana0804 @ Jul 5 2007, 22:43) [snapback]3063768[/snapback]
ah,scuze m-a luat valul amintirilor si nu ti-am zis nimic de plaja.Plaja este cam la 5 minute de hotel,este plaja Kustur,destul de lunga dar ingusta,cu sezlonguri contra cost (1euro/buc) si asta pt.ca aveam bratarile rosii de la vera ,altfel ar fost 2 euro sezlongul.Intrarea in apa era cam naspa o bucata destul de mica dar cu pietre,dupa care era nisipul fin si apa destul de mica.Un singur loc avea mai putine pietre la intrare si anume cum intri pe plaja dinspre salonul de masaj de unde incepeau si jezlongurile.Noi am impartit timpul si am facut baie si plaja atat la mare cat si la piscina hotelului (unde apa dupa pranz era atat de calda,calda). De altfel cea mai tare prajeala si balaceala am luat-o cand am fost in croaziera pe mare de o zi care a avut trei opriri :una pe o plaja neamenajata,un loc salbatic dar de o frumusete uimitoare si urmatoarele doua direct in largul marii unde cine stia sa inoate putea sa sara direct de pe vas in apa si cine nu stia le dadea veste de salvare .O vesta binenteles ca a fost a mea.Nu va puteti inchipui ce senzatii (tari) am putut trai ,sa te cobori cu vesta pe tine(nestiind sa inoti)in apa adanca ,clara,curata .....MINUNATAAA, si sa plutesti in apa acea . Nu erai obligat sa faci asta,binenteles ca era alegerea ta ,dar am sa ma felicit tot timpul pt. chestia asta pe care as repeta-o de mii de ori. Gata, ma opresc aici in seara asta..revenim.
teopaul
6th July 2007, 08:30
QUOTE(Moriante @ Jul 5 2007, 21:58) [snapback]3063535[/snapback]
Un articol interesant din Libertatea de astazi despre Kusadasi:
http://www.libertatea.ro/index.php?section...&sid=182251
Mda, am postat si eu acolo un comentariu acid, pentru ca mi s-a parut ca personajul pitoresc ce a scris articolul era total pe dinafara.
Probabil ziarul nu avea cu ce sa umple zona respectiva de pagina, altfel nu vad de ce ar fi putut publica gunoiul ala de articol. Orice turist care a fost in Kusadasi putea sa spuna lucruri de 10 ori mai importante si mai adevarate decat alea din articol.
Oricum, de la Libertatea la ce poti sa te astepti? La informatii de 5 RON (cumulate)...
orhideea33
6th July 2007, 08:44
Oana multumim pentru informatii. Ne sunt de un real folos. Noi plecam pe 14 iulie la acelasi hotel.
Cum ai facut rost de croaziera? de la hotel sau direct de la agentie. cam cat a costat? pot pleca in croaziera si cu un copil de 5 ani? La hotel care erau bauturile incluse in AL? Am nevoie de lire turcesti sau e suficient sa am euro? Scuze cam multe intrebari. Orice alte informatii suplimentare sunt bine venite.
Multumesc.
blue25
6th July 2007, 09:20
QUOTE(XDany @ Jul 4 2007, 16:25) [snapback]3056629[/snapback]
Buna.
Si eu voi pleca in august (pe 23) la Vera . Asteptam mai multe detalii. Plaja cum e?
Meci.
Buna
Si noi ( 12 pers) vom pleca tot pe data de 23 august la Vera. Poate facem o coloana.Voi de unde plecati?
flash099
6th July 2007, 09:36
haideti mai oameni buni...am pus si cateva intrebari pana acum si ati trecut peste ele de parca nici n-ar fi fost acolo... bagati-ma si pe mine putin in seama va rog
hai ca le adun pe toate intr-un loc, si mai si adaug cateva... poate daca sunt mai multe, cine stie...
1.am auzit ca in kusadasi e un parc de distractii (acvatic) foarte misto...
culmea e ca am cautat pe net si am gasit 2!!! adaland si aqua fantasy ...
imi puteti spune care din ele merita vazut????
2.ma duc intre 5-12 septembrie la Grand Blue Sky - Kusadasi
Cum e vremea in perioada aceea? Se organizeaza ceva plimbari cu vaporasi sau alte chestii de pe undeva de pe acolo?
3.Vreau sa stau o noapte la Canakkale... Vreau un hotel curat... atat si nimic altceva. Recomandati ceva?
4.La intoarcere vreau sa fac un traseu pe la Pamukkale si Istanbul. In prima faza m-am gandit ca ma opresc pe la Pamukkale satu cateva ore si continui drumul spre Istanbul unde ma cazez doua nopti... am vazut totusi ca drumul e destul de lung Kusadasi-Pamukkale-Istanbul, si nu stiu daca se poate face intr-o singura zi in care sa vizitez si Pamukkale-ul. Am vreo solutie? Se merita sa raman pe undeva pe la Pamukkale sau pe langa, si sa continui a doua zi spre Istanbul?
5.Ar trebui sa fac rezervari din timp la un hotel in Istanbul, sau pot sa le caut o data ce ajung acolo? Mi-e sa nu dorm in masina... Si apropo, recomandati vreun hotel de unde sa am acces rapid spre Moscheea Albastra, Grand Bazaar si Bosfor?
daca mai e ceva revin...
oztan
6th July 2007, 10:09
QUOTE(flash099 @ Jul 6 2007, 10:36) [snapback]3065253[/snapback]
haideti mai oameni buni...am pus si cateva intrebari pana acum si ati trecut peste ele de parca nici n-ar fi fost acolo... bagati-ma si pe mine putin in seama va rog
hai ca le adun pe toate intr-un loc, si mai si adaug cateva... poate daca sunt mai multe, cine stie...
1.am auzit ca in kusadasi e un parc de distractii (acvatic) foarte misto...
culmea e ca am cautat pe net si am gasit 2!!! adaland si aqua fantasy ...
imi puteti spune care din ele merita vazut????
2.ma duc intre 5-12 septembrie la Grand Blue Sky - Kusadasi
Cum e vremea in perioada aceea? Se organizeaza ceva plimbari cu vaporasi sau alte chestii de pe undeva de pe acolo?
3.Vreau sa stau o noapte la Canakkale... Vreau un hotel curat... atat si nimic altceva. Recomandati ceva?
4.La intoarcere vreau sa fac un traseu pe la Pamukkale si Istanbul. In prima faza m-am gandit ca ma opresc pe la Pamukkale satu cateva ore si continui drumul spre Istanbul unde ma cazez doua nopti... am vazut totusi ca drumul e destul de lung Kusadasi-Pamukkale-Istanbul, si nu stiu daca se poate face intr-o singura zi in care sa vizitez si Pamukkale-ul. Am vreo solutie? Se merita sa raman pe undeva pe la Pamukkale sau pe langa, si sa continui a doua zi spre Istanbul?
5.Ar trebui sa fac rezervari din timp la un hotel in Istanbul, sau pot sa le caut o data ce ajung acolo? Mi-e sa nu dorm in masina... Si apropo, recomandati vreun hotel de unde sa am acces rapid spre Moscheea Albastra, Grand Bazaar si Bosfor?
daca mai e ceva revin...

Respuns ;
1 . Eu zic Adaland , dar altu spune Aquafantasy ..... tu hotaresti
2 . Vremea este destul de bine , nu asa f f cald , si gasesti vaporas pentru plimbare
3- nu am stat nicodata la canakkale soryy nu pot sa ajut ,
4- Intro o zi este F F Obositor , mai bine placa diminata de la kusadasi , dupa ce ai ajuns la pamukkale spre prinz, plimba pana seara , si Seara Dorm in DENIZLI ( zona pamukkale hotelul este scump ) mai bine DENIZLI un hotel de 3 * , gasesti 30 Euro / cam si dupa ce trezesti dimianata dupa mic dejun mergi spre ISTANBUL ,
5- Daca stii ce data va fi in Istanbul ar fi bine faci rezervare din Buc. nu pierd timp cu cautare . Si plus ce gasesti hotel prin RECEPTIE , mai scump , Agentie mai ieftin ....
Enjoy Turkey ,
flash099
6th July 2007, 10:46
QUOTE(oztan @ Jul 6 2007, 11:09) [snapback]3065403[/snapback]
Respuns ;
1 . Eu zic Adaland , dar altu spune Aquafantasy ..... tu hotaresti
2 . Vremea este destul de bine , nu asa f f cald , si gasesti vaporas pentru plimbare
3- nu am stat nicodata la canakkale soryy nu pot sa ajut ,
4- Intro o zi este F F Obositor , mai bine placa diminata de la kusadasi , dupa ce ai ajuns la pamukkale spre prinz, plimba pana seara , si Seara Dorm in DENIZLI ( zona pamukkale hotelul este scump ) mai bine DENIZLI un hotel de 3 * , gasesti 30 Euro / cam si dupa ce trezesti dimianata dupa mic dejun mergi spre ISTANBUL ,
5- Daca stii ce data va fi in Istanbul ar fi bine faci rezervare din Buc. nu pierd timp cu cautare . Si plus ce gasesti hotel prin RECEPTIE , mai scump , Agentie mai ieftin ....
Enjoy Turkey ,
inca o intrebare...am vazut ca nu a intrebat nimeni pe aici...
Care e programul de cazare in Turcia?
La ce ora se intra in hotel si la ce ora se pleaca?
Ca n-as vrea sa ajung la 11 undeva si sa am surpriza ca nu ma pot caza pana la 6 seara...
mytime
6th July 2007, 10:52
manumi
fa-ti rezervare pe net
expedia.com
venere.com
booking.com
sunt mult mai ieftine decat preturile afisate in hotel, care se negociaza, dar nu cred ca ai chef de negocieri dupa 9-10 ore de mers cu masina .
exista o parcare chiar langa moscheea albastra f sigura , luminata si pazita , in partea stanga pe o straduta care coboara cum te uiti la intrarea principala de la curtea moscheii. In jurul ei gasesti vreo 10 hoteluri f ieftine de 3 stele .
Daca vrei sa nu ai surprize recomand Best Western oricare din ele . In Istanbul cel mai frumos in zona centrala mi s-a parut Seven Hills dar e de 4 stele. Mancarea la restaurantul lor e excelenta .
mytime
6th July 2007, 11:09
Cu Canakkale...
Mare grija
Daca vii dinspre Kusadasi catre Canakkale
Cauta cazare inainte de feribot
Dincolo la Gelibolu sau Kesan sau in apropiere sunt numai hoteluri pe care nu le as recomanda ...
Doar in Edirne mai gasesti ceva ok
blue25
6th July 2007, 11:41
Chiar nu stie nimeni care sunt preturile la aur in Kusadasi?
XDany
6th July 2007, 12:11
QUOTE(oana0804 @ Jul 5 2007, 22:23) [snapback]3063660[/snapback]
Referitor la Vera le prince ada: dupa cum am mai spus este primul de la intrare , pe dreapta , este compus din trei cladiri cu parter si trei nivele asezate in forma de careu care la mijloc intre ele includ piscina si barul de la piscina. De asemenea printre ele e multa verdeata , mini gradini cu palmieri ,un mic paraiasi cu doua podete din lemn ,ceva frumos aranjat cu gust, flori ,multi leandri (sunt innebunita dupa leandri lor roz,mov si albi,erau pana si pe campuri). La receptie cand am ajuns le-am dat 2 sticle de vin romanesc si le-am spus ca e un cadou din tara mea si le-am cerut ca cele 4 camere (am fost 11 insi cu copii cu tot) sa fie una langa alta si cu vedere spre piscina. Totul a fost ok, au reactionat f.bine(idea asta am prins-o de aici de pe forum...si a functionat de minune).De la hotel mergi putin pe jos inainte spre centru si iei dolmusul de la intrarea H.Pigale,costa 2 lire de adult si 1.25lire de copil.Pana in centrul statiunii nu faci nici 10 min.O singura data am fost cu masinile si ne-a ajuns pt.ca abia am gasit parcare (cu plata ,am dat 5 lire pe 4 ore)dar ma rog am gasit parcare..Din centru mergeti pe jos pe faleza tot inainte pe sensul de mers si dupa vreo 10-15 min ajungeti la Insula Porumbeilor .Este minunata,am fost acolo atat pe timp de zi cat si noaptea si ne-a placut f.f.mult,mai ales sotului mancarea care a comandat-o la restaurantul de la baza insulei ,de altfel la preturi f.bune si destul de multa si gustoasa(asta ca sa manance si el ceva ca dupa cum am mai spus lui nu prea i-a placut mancarea de la hotel).Nu stiu ce sa va mai zic ,ca sunt atat de multe de povestit,daca mai vreti sa ma intrebati ceva anume despre hotel...nicio problema,astept intrebari.Oricum pana plecati cred ca avem destul timp...sa povestim.
Multumesc f mult pt informatii. E bine ca merge faza cu vinul. Camerele sunt ok? Din ce am vazut pe site-ul lor arata f bine.
Si pe mine ma incantat ca e multa verdeata .....d-asta am si ales hotelul.
XDany
6th July 2007, 12:16
QUOTE(blue25 @ Jul 6 2007, 10:20) [snapback]3065154[/snapback]
Buna
Si noi ( 12 pers) vom pleca tot pe data de 23 august la Vera. Poate facem o coloana.Voi de unde plecati?
Salut.
Noi plecam din Targoviste.....Giurgiu......cu oprire peste noapte la Cannakale.......1 masina 4 persoane. Nu stiu exact ora la care o sa plecam dar cred ca o sa fie dimineata ca sa ajungem in vama inainte de 6 (schimbul de tura). Voi de unde plecati?
Cand o sa ne hotaram la ora de plecare iti trimit un PM.
Ar fi foarte bine sa facem o coloana ca e prima data cand merg in Turcia cu masina.
blue25
6th July 2007, 12:32
QUOTE(XDany @ Jul 6 2007, 13:16) [snapback]3065977[/snapback]
Salut.
Noi plecam din Targoviste.....Giurgiu......cu oprire peste noapte la Cannakale.......1 masina 4 persoane. Nu stiu exact ora la care o sa plecam dar cred ca o sa fie dimineata ca sa ajungem in vama inainte de 6 (schimbul de tura). Voi de unde plecati?
Cand o sa ne hotaram la ora de plecare iti trimit un PM.
Ar fi foarte bine sa facem o coloana ca e prima data cand merg in Turcia cu masina.
Noi vom pleca din Bucuresti, dar nu vom face pauza pentru dormit ( sunt cate 2 soferi in fiecare masina). Oricum putem merge impreuna pana la Cannakale.
Din pacate mai e destul pana vom pleca asa ca vom mai vorbi. Daca vrei sa vorbim pe mess id-ul meu este: antoroxi2004.
oztan
6th July 2007, 13:03
QUOTE(flash099 @ Jul 6 2007, 11:46) [snapback]3065577[/snapback]
inca o intrebare...am vazut ca nu a intrebat nimeni pe aici...
Care e programul de cazare in Turcia?
La ce ora se intra in hotel si la ce ora se pleaca?
Ca n-as vrea sa ajung la 11 undeva si sa am surpriza ca nu ma pot caza pana la 6 seara...
Depin de de Hotel , Dar ..... Obicei 12.00 , check out / 14.00 Check in ,
Daca ai noroc si obicei gasesti , diminata liber , si poti sa intra la camera ...
enjoy
bobocell
6th July 2007, 13:04
pt blue25
Am auzit ca aurul este ieftin dar nu stiu sa ti spun un pret exact, oricum mult mai ieftin decat la noi. Ai grija de unde il ei, sa nu iei tepe.
Ma poate ajuta si pe mine cu o informatie? Cine a fost in Side sau cine a fost la Hotel Justiniano Wish*****? PLS niste informatii.
CAlex
6th July 2007, 13:28
@bogdan139 Regula e asa: Daca la vama NU vine proprietarul masinii la volanul masinii sale atunci iti trebuie:
- imputernicire de la proprietar pentru sofer, tradusa in turca
- legalizare la notar, apostila de la Tribunal
- stampila de la consulat
Variante pentru situatia de mai sus:
- masina pe numele altui membru din familie
- masina pe numele unui prieten
- masina pe numele firmei unde e soferul patron
- masina pe numele firmei la care lucreaza soferul
- masina pe numele firmei de leasing, utilizatorul fiind soferul (leasing pers. fizica)
- masina pe numele firmei de leasing, utilizatorul fiind firma la care lucreaza soferul
- masina pe numele firmei de leasing, utilizatorul fiind o firma la care soferul nu apare ca angajat
In toate din ele trebuie toate documentele de mai sus.
andra_ghibutiu
6th July 2007, 13:47
Flash - sa o iau in ordine la ce stiu s araspund
- inceput de sept in Kusadasi e cald si placut, insa catre 15 se racoreste seara, adica iti trebuie o maneca lunga subtire deasupra
- Pamukkale merita vazut. Noi am mers pe cont propriu de la Kusadasi, adica neorganizat. Cu autocarele lor. foarte misto. Dar acolo e de stat vreo 2-3 ore. E prea obositor d eplecat apoi la istanbul.
- trip-uri cu vaporasul se fac multe din port, din centrul Kusadasi-ului.
idaho333
6th July 2007, 13:57
Despre Hotelul Grand Nett Beach de 3 stele are cineva informatii?
gabird
6th July 2007, 14:22
Doresc si eu informatii proaspete de la cei care au fost in Antalya.
La Hotel Lares Park a fost cineva acum, aveti informatii?
Pentru 19-29 septembrie vremea cum este?
Ce se poate vizita in zona Antalya?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
balexe
6th July 2007, 14:42
Am rezervare in perioada 22-28.07.2007 la Porto Bello Hotel Beach & Resort in Antalya.
1.Poate cineva sa ma ajute cu ceva impresii despre acest hotel?
2. Ce inseamna AI? Mai exact ce ai in plus la UAI fata de AI?
3. Cum e vremea in aceasta perioada in Antalya?
4. Ce valuta este de preferat sa iau la mine? (este prima oara cand merg in Turcia)
5. Alte aspecte de interes: locuri de vizitat, se negociaza preturile, etc.
Va multumesc anticipat.
cristinuta4u
6th July 2007, 14:46
QUOTE(XDany @ Jul 6 2007, 06:11) [snapback]3065952[/snapback]
Multumesc f mult pt informatii. E bine ca merge faza cu vinul. Camerele sunt ok? Din ce am vazut pe site-ul lor arata f bine.
Si pe mine ma incantat ca e multa verdeata .....d-asta am si ales hotelul.
Buna, te rog daca poti da mai multe detalii despre vera princeada, ar fi excelent.
Noi plecam pe 29, suntem vreo 7 masini, si ma intereseaza care e pana la urma faza cu plaja.E departe de hotel???? poti merge pe jos pana acolo sau te poti duce cu masina>>??? ( te intreb asta pt ca avem si niste copilasi cu noi si un nene care nu prea poate sa mearga mult pe jos))). mancarea , ce poti sa ne zici despre ea????Multumesc si astept raspunsul tau.
mihaelutza04
6th July 2007, 17:15
Sal all,
Sunt f noua pe acest forum, insa m-am hotarat pt prima data sa merg pe cont propriu in turcia...nu sunt inca foarte hotarata dc sa aleg Kusadasi sau Antalya ca destinatie finala.Programul meu pt aceasta excursie este urmatorul:
- 14.09 orele 00.00 plecare din 1Decembrie Ilfov(45km) de Giurgiu spre Cannakkale;
- 14.09 vizitat ce e de vizitat in cannakkele (sa-mi spuneti voi ce)
- o noapte cazare aici (as vrea un hotel care sa fie ieftin dar curat si nu f departe de ce tr vizitat)
- 15.09 max 09.00 plecare catre palamukkale, vizitat dupa care noaptea plecam spre destinatia finala kusadasi sau antalya..ne mai gandim inca..si poate cu ajutorul vostru o sa ne hotaram
- 16.09 ne cazam la un hotel care sa fie de 5* cu ultra ..maxim..high class all inclusiv..care sa aiba de toate gratis..manacare ..bautura ...parc acvatic.. tot ce se poate fi gratis.. 4 nopti cazare
- 20.09 orele 20.00 plecare catre istanbul calatorim noaptea
- 21.09 istanbul -SHOPPING- cazare o noapte..aceleasi dorinte ca la cannakkale destul de ieftin da' curat si in centru..
- 22.09 orele 21.00 plecare spre bucuresti
as vrea niste sfaturi in ceea ce priveste traseul gandit de mine...dc exista scurtaturi sau prin ce localitati ar fi mai bine sa trec, ca nu am habar de nimic, vom fi 2 persoane adica eu si cu prietenul meu care suntem amandoi soferi cu experienta. Eu am ales doar destinatiile finale dar nu stiu efectiv un traseu...m-am documentata cate de cat pe www.viamichellin.com insa mi-e sa nu ne ratacim asta pt ca vrem sa calatorim noaptea intre orase pt a economisi timp...o sa avem si gps..
va rog mult de tot de aveti timp raspundeti-mi si mie...
vreau cat mai multe sfaturi deste orice...dc ar fi bine cu ferry dc nu de unde sa-l iau...tot ce stitit voi si mai ales oztan care mi se pare ca face o treaba super buna chiar dc unii il acuza pe nedrept..parerea mea...
ce hotel sa aleg...??? eu as vrea mai mult in kusadasi, dar aici n-am prea vazut oferte la hoteluri de 5* cum vreau eu cu de toate... adika UAI sau MAI..dc stie cineva...i-as ramane profund recunoscatoare..iar in intalya unde ar fi mai bine sa stau..belek..kemer..antalya..sunt atatea ca nu stiu...
..astept sfaturile voastre cu tot ce ma puteti ajuta..
multumesc si week-end placut!!!
Horor69
6th July 2007, 19:48
QUOTE(blue25 @ Jul 6 2007, 12:41) [snapback]3065821[/snapback]
Chiar nu stie nimeni care sunt preturile la aur in Kusadasi?
Depinde cum negociezi. La ei pretul gramului de aur depinde de felul in care este prelucrat. Oricum ofera in final maxim 65% din cat a cerut initial. Trebuie sa te tii tare la negocieri. te simt de la distanta.
omnormal
6th July 2007, 20:12
Dintre cei care ati fost spuneti-ne si noua cei care vom merge pt prima data cu masina cu ce moneda e mai bine sa plecam pregatiti pt taxele la vami , pe sosele si ferry ? Unde este bine de schimbat prima data ? daca a retinut cineva toate aceste "jaloane de plati" , la dus , ar fi ideal . Poate ne ajuta Oztan.Revin si cu oferta de cuplaj ,eu plec in 29 iul probabil la Ruse voi in pina in 7dimineata , cu o noapte la Canacale si destinatia Kusadasi -Cigale Club Akdeniz.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.