QUOTE(simo_b @ Jul 3 2007, 20:15) [snapback]3052887[/snapback]
Buna, noi am fost in Fethiye anul trecut cu masina. Cred ca as putea sa te lamuresc in unele din problemele tale, nu chiar in toate. Noi am stat in Calis, la 3 stele cu demipensiune, care este plaja cea mai apropiata de Fethiye si unde sunt in principal hoteluri de maximum 3 stele. Noi am fost foarte multumiti, oricum hotelurile de 3 stele din zona aceea sunt un pic mai bune decat hotelurile din centrul unei statiuni foarte polulare (cum ar fi de ex. Marmaris unde am fost acum 2 ani, tot la 3 stele). Plaja din Calis este cu nisip, nu ca cel de la noi, dar este nisip. Nu o recomand insa familiilor cu copii, deoarece are intrare destul de abrupta in mare. Si pt ca are deschidere larga spre mare, sunt valuri si se pot gasi si destule alge in apa. In Calis nu cred ca exista decat plaja publica sau cel putin eu nu am vazut pe nicaieri plaja privata.
Preturile sunt destul de bune, noi mancam de ex. cu cca. 40 lire in Calis in care aveam friptura, desert si bauturi (bere, fresh orange). Ne ofereau din partea casei cafea sau ceai de mere la alegere. Ulterior am descoperit ca terasele din port din Fethiye sunt chiar mai ieftine. Acolo am mancat acelasi lucru cu 30 ytl si daca mai cautam prin oras cu siguranta gaseam si mai ieftin.
Posibilitati de distractii in Fethiye nu cred ca sunt prea multe, daca te gandesti la cluburi de noapte sau discoteci nu stiu ce sa iti spun, pt ca pe noi nu prea ne-au interesat. Dupa un an de stres si agitatie am simtit nevoia de liniste in concediu. Poti insa sa iti umpli foarte bine ziua. Exista niste croaziere absolut spectaculoase, una cu plecare din Fethiye prin insule si una cu plecare din Oludeniz, prin zona Oludeniy. Noi am fost in amandoua si au meritat din plin, nici nu sunt f scumpe, noi am platit 20 ytl de persoana pt fiecare, bani in care te iau si de la hotel, indiferent daca stai in Calis sau in Oludeniz, si ai si o masa asigurata.
In afara de acestea noi am mai optat pt o excursie pe Dalian, este ceva mai scumpa (40 ytl/pers) dar merita fiecare banut.
Pe langa astea se mai pot face jeep safari, camel safari, rafting pt cei pasionati. Posibilitatile sunt multiple.
Am fost la plaja si in Oludeniz sa vedem laguna, este foarte frumoasa, dar si foarte aglomerata. Pt ca este rezervatie naturală exista si o taxa de intrare (nu mai stiu cat era, nu foarte mult oricum) si vreo 2 terase de unde se pot cumpara bautiuri si gustari (preturi ceva mai mari decat in afara rezervatiei).
Nu am simtit nevoia sa mergem acolo decat o singura zi (era prea aglomerat si prea comercial).
Din Oludeniz se pot face si salturi cu parapanta, daca nu ma insel costau cam 80 Euro / saltul si in banii astia sarea si un instructor cu tine. Noi nu am incercat.
Cam asta imi vine in minte acum, daca mai ai intrebari iti pot raspune.
Pentru noi a fost de departe cel mai frumos concediu.
PS. Nu am intalnit nici macar un sg roman pe acolo, toti erau foarte uimiti cand auzeau ca suntem din Romania si cred ca am simtit si o oarecare simpatie din partea lor (acolo vin in foarte mare parte englezi, care sunt mai reci decat noi, balcanicii), chiar ne-am facut si prieteni.
Si inca ceva: nefiind o statiune atat de cosmopolita si comerciala nu ne-am lovit mai deloc de agresivitatea comerciantilor turci, asa cum am patit in alte statiuni si cum s-au mai plans de altfel destui aici pe forum. Au fost extrem de decenti si rezervati din punctul asta de vedere.
Multumesc pentru informatzii incep sa imi doresc din ce in ce mai mult sa merg acolo , desi ar mai fi fost si varianta Rhodos , cu siguranta o sa revin cu intrebari!Inca o data multumiri !
Sunt convinsa ca o sa ai un concediu pe care nu il vei uita niciodata.