Lao™
3rd July 2007, 06:36
QUOTE(relu58 @ Jul 2 2007, 22:19) [snapback]3047488[/snapback]
Din proprie experienta, NU va ganditi la " diverse experiente " cu masinile. NU se pune probleba daca intri in Turcia cu masina, odata ce AI INTRAT, TREBUIE SA IESI. Asta este problema. FOARTE CORECT, vamesii turci NU AU PROBLEME CU PERSOANA, AU PROBLEME CU MASINA. Cine este in regula SI CU MASINA SI CU PERSOANELE, nu are probleme. Problema prioritara este MARFA, NU PERSAOANA.
NU sunt probleme cu turistii (exceptii exista), in schimb ASSETS-urile sunt monitorizate.
COROLAR: daca te duci in Turcia cu masina, nu "se uita" la tine, se uita la masina. Pe topic a relevat cineva chestia asta si are dreptate.
Mă gândeam să fac numai procura de la firmă, pe care apoi să o traduc și gata. Nu cred că aș avea vreo problemă.
hodoman64
3rd July 2007, 08:37
Salutare,
Eu plec spre Kusadasi pe 2 August. O sa dormim o noapte la Canakkale.
Saptamana asta o sa iau imputernicirea de la firma de leasing. E cineva care se ocupa de traducere+apostila? ca nu am deloc timp de umblat 
Multumesc!
oztan
3rd July 2007, 08:55
QUOTE(dely77 @ Jul 2 2007, 20:32) [snapback]3046939[/snapback]
apropo, am intrebat la ambasada turciei despre viza, dar la dansii costa 45 de usd si trebuie si poze , etc..
se poate obtine f usor din vama.
NU LUATI VIZA DIN AMBASADA ,
Mergeti linistiti si luati viza direct de la VAMA ! ! !
oztan
3rd July 2007, 08:56
QUOTE(Lao™ @ Jul 2 2007, 21:15) [snapback]3047146[/snapback]
Dacă nu fac niciuna din astea, chiar nu pot trece vama cu "sfânta" șpagă ?!
Poate DA , Poate NU ,
Daca nu trebie sa intorc atat km inapoi , si pierdi rezv hotel / drumul cheltuel etc ...
Care alegi ? ? ?
CAlex
3rd July 2007, 08:58
Eu plec pe 26 iulie, suntem 3 cupluri cu 2 masini.
Inteleg din mesajele de mai sus ca costul total pentru actele masinilor in leasing este ~250 RON si pierdut 1,5 zile de munca. Ce acte trebuie avute daca vreau sa ies din tara cu masina tatalui meu? Este inregistrata pe numele lui, avem aceeasi adresa, etc. Chiar daca e pe benzina, la drum lung o sa ajung tot pe acolo cu banii fata de dieselul meu, dar sper sa scap de alergatura...
flash099
3rd July 2007, 09:03
ma vad nevoit sa insist....nu de alta, dar azi ma duc sa platesc avansul pentru hotel, si tare mi-ar placea sa aflu inainte de toate si parerea cuiva care a mai fost pe acolo:
doamnelor, domnilor... am si eu nevoie de sfaturi...
vreau sa ma duc la kusadasi la hotel IMBAT, 4 stele all inclusive de pe 7 septembrie, 7 nopti...
a fost cineva pe acolo? cum e? ca pe net toate arata bine...
si inca ceva... vreau sa innoptez la dus pe la cannakale... imi recomandati ceva?
la intoarcere vreau sa trec pe la pammukale, si pe la istanbul unde sa stau si acolo o noapte doua... (din nou, pot sa spun ca as vrea ceva recomandari). la istanbul vreau sa vad bosforul si bazarul...
multumesc anticipat.
esperando
3rd July 2007, 09:06
Oztan!
As fi vrut sa stiu cite ceva de zona , viata de nopate , preturi , ce se poate vizita , ce lume e pe acolo?Cum sunt hotelurile , plaja ?La ce distanta e Marmaris de Fethiye? Se poate iesi spre insulele grecesti din Fethyie ?Thx@
ovydyuc
3rd July 2007, 09:29
LUNA IULIE
04 iulie...........lionheart flo buc- kusadasi- 1 masina
05 iulie...........georgianab
06 iulie...........dely77 (_marmaris)
07 iulie ......... ovydyuc (oludeniz)
08 iulie...........costidd
10 iulie...........Camicris78
26 iulie...........Cornelia necsoi@
27 iulie...........o_dor
30 iulie...........MediaWiz (Istanbul)
LUNA AUGUST
2august............mon01-Giurgiu-Kusadasi
6 August ...... ..manuale69
7 August ...... nivas & Co. - Bucuresti - Marmaris - 2 masini-
.................... sergiusan-P.Neamt-Giurgiu-Canakkale-Kusadasi - 1 masina
9 August.........LiviuR - Bucuresti - Istanbul - Kusadasi
9 August ........Sorina Daniela - Galati - Belek - 1 masina
22 Agust .......soryn68
27 August.......ThunderRa P.Neamt - Giurgiu - Canakkale - Kusadasi
28 August........STASY
1 Sept -.......... KPKNA
update 3 iulie
dangun03
3rd July 2007, 10:00
QUOTE(CAlex @ Jul 3 2007, 09:58) [snapback]3048911[/snapback]
Ce acte trebuie avute daca vreau sa ies din tara cu masina tatalui meu? Este inregistrata pe numele lui, avem aceeasi adresa, etc. Chiar daca e pe benzina, la drum lung o sa ajung tot pe acolo cu banii fata de dieselul meu, dar sper sa scap de alergatura...
Ma intereseaza si pe mine. Daca stie cineva ce acte trebuiesc pentru a iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele parintilor, avem acelasi nume si adresa....
rocksy25
3rd July 2007, 10:05
QUOTE(esperando @ Jul 2 2007, 12:11) [snapback]3044557[/snapback]
Unde anume la Oludeniz?Ce hotel?
La Belcekiz Beach: http://www.belcekiz.com/eng/index.htm
tu unde stai in Fehtyie?
Roxana
lionheart flo
3rd July 2007, 10:13
QUOTE(Astor @ Jul 2 2007, 23:39) [snapback]3047894[/snapback]
Cat a costat?
data certa, traducere,legalizare,apostila-260 ron
hodoman64
3rd July 2007, 10:17
QUOTE(lionheart flo @ Jul 3 2007, 11:13) [snapback]3049370[/snapback]
data certa, traducere,legalizare,apostila-260 ron
ai putea sa ne zici unde ai mers pentru fiecare in parte si cat timp ti-a luat?
lionheart flo
3rd July 2007, 10:25
pentru criss 65. si eu plec tot maine la kusadasi, dimineatza din bucuresti, poate meregem impreuna.
lionheart flo
3rd July 2007, 10:33
QUOTE(hodoman64 @ Jul 3 2007, 11:17) [snapback]3049398[/snapback]
ai putea sa ne zici unde ai mers pentru fiecare in parte si cat timp ti-a luat?
am mers mai intai la notar care se afla pe stefan cel mare intersectia cu dorobanti. intre perla si o covrigarie este un gang si intrii in bloc si este acolo. aici rezolvi cu data certa pe loc. dupa aceea m-am dus pe calea victoriei la traduceri si doamna aceea a facut si traducerea si a fost si la tribunal sa o apostileze.ai nr de tel mai sus. joi dimineata am depus actele si vineri dupa-amiaza m-a sunat sa vin ca sunt gata. succes.
CAlex
3rd July 2007, 10:54
Si in aia 260RON a intrat si stampila aia de la consulat sau aia a fost pe langa?
cornelia_necsoi@yahoo.com
3rd July 2007, 10:54
QUOTE(oztan @ Jul 2 2007, 17:51) [snapback]3046288[/snapback]
@ ALL , pentru informatie ;
Bere ----Bira
Apa ----Su
Cola ----Cola
Cald ----Sicak
Rece ----Soguk
Mancare ----Yemek
Micdejun ----Kahvalti
Buna diminata ----Gunaydin
Buna Seara ----Iyi Aksamlar
Buna Ziua ----Iyi gunler
Multumesc ----Tesekkurler
Va rog ----Lutfen
Daca mai vreti ceva , intrabati .....
Enjoy Turkey ... Enjoy Turkish Language ....

Tesekkurler....anladim turkis......mersi frumos inca odata..daca mai am intrebari te anunt.......
marcusb
3rd July 2007, 11:44
Salut!
imi cer scuze ca nu am raspuns intrebarii legate de Green Platan Marmaris, plecare 02 august din Bucuresti, oprire o noapte la Cannakkale.
marius_brkt
3rd July 2007, 11:55
QUOTE(oztan @ Jul 3 2007, 09:56) [snapback]3048903[/snapback]
Poate DA , Poate NU ,
Daca nu trebie sa intorc atat km inapoi , si pierdi rezv hotel / drumul cheltuel etc ...
Care alegi ? ? ?
viza 12 USD, se plateste in vama, dar e o viza turistica, numai cu o intrare si o iesire, fara drept de munca.....daca plecati in Grecia, din Turcia si va intoarceti mai platiti o data 12 USD, cand intrati iar in Turcia...
ioll
3rd July 2007, 12:07
QUOTE(MediaWiz @ Jul 1 2007, 18:51)
LUNA IULIE
04 iulie...........lionheart flo -bucuresti-kusadasi
05 iulie...........georgianab
06 iulie...........dely77 (_marmaris)
08 iulie...........costidd
10 iulie...........Camicris78
26 iulie...........Cornelia necsoi@
30 iulie...........MediaWiz (Istanbul)
LUNA AUGUST
2august............mon01-Giurgiu-Kusadasi
6 August ...... ..manuale69
7 August ...... nivas & Co. - Bucuresti - Marmaris - 2 masini-
.................... sergiusan-P.Neamt-Giurgiu-Canakkale-Kusadasi - 1 masina
9 August.........LiviuR - Bucuresti - Istanbul - Kusadasi
9 August ........Sorina Daniela - Galati - Belek - 1 masina
22 Agust .......soryn68
27 August.......ThunderRa P.Neamt - Giurgiu - Canakkale - Kusadasi
....... Ioll Ploiesti - Kusadasi - 2 masini
28 August........STASY
1 Sept -.......... KPKNA
criss_65
3rd July 2007, 12:09
QUOTE(lionheart flo @ Jul 3 2007, 11:25) [snapback]3049460[/snapback]
pentru criss 65. si eu plec tot maine la kusadasi, dimineatza din bucuresti, poate meregem impreuna.
id-ul meu e cristinagt2003 poate da-i un buzz sa mai vorbim
muguradrian
3rd July 2007, 12:17
QUOTE(Lao™ @ Jul 2 2007, 20:15) [snapback]3047146[/snapback]
Dacă nu fac niciuna din astea, chiar nu pot trece vama cu "sfânta" șpagă ?!
Eu am trecut cu 20 euro ( atat a cerut vamesul turc ) , dar nu pentru actul apostilat pe care doar si-a aruncat ochii , ci pentru faptul ca asigurarea avea barata Turcia ( nu ma uitasem pe RCA , deoarece cei de la Porsche ma asigurasera ca merge si pentru Turcia ) .
lionheart flo
3rd July 2007, 12:34
QUOTE(CAlex @ Jul 3 2007, 11:54) [snapback]3049638[/snapback]
Si in aia 260RON a intrat si stampila aia de la consulat sau aia a fost pe langa?
stampila de la consulat este 50 ron pagina deci 100 ron.am fost dimineata ca are program de la 9 si la 16.30 este gata. sa-ti faci copii inainte sa le depui.
bibicu13
3rd July 2007, 12:56
Am rezolvat si eu cu procura si cu toate alea.
1. Te duci la leasing si ceri procura. Atentie sa fie in 2 exemplare
2. Te duci la orice notar si ii intrebi de data certa. Unii au habar, altii nu. Abia al treilea notar a spus ca o face. M-a costat 50 RON + TVA = 59.5
3. Un exemplar ramane la notar, celalalt exemplar + foaia pe care scrie data certa ti-l da tie.
4. Cu procura stampilata de notar si cu foaia pe care scrie data certa te duci la un birou mai rasarit de traduceri (eu am preferat sa aiba si apostile si supralegalizare). M-am invartit putin prin centru si am gasit unul pe langa ASE, in Piata Romana. Scria pe el, pe un fond albastru, ceva de genul Traduceri, Apostile ....
5. Au spus ca imi fac toate actele cu 145 RON (40 traducerea per pagina x 2 pag =80 RON + 45 apostila + 20 supralegalizarea).
6. M-au mai intrebat daca vor sa imi rezolve si cu consulatul insa in momentul in care mi-au cerut 50 RON (stampila) + 50 RON (comisionul lor) am renuntat si ma voi duce eu la consulat si o sa le depun personal.
7. Toate actele (procura, data certa de la notariat) le-am facut azi si le-am dat azi la tradus. Joi le ridic de la traducere (traduse, apostilate si supralegalizate)
8. Urmeaza depunerea la consulat si cam gata.
Acum am si eu o intrebare. Cei care sunt din provincie si au masini in leasing TREBUIE sa vina la consulat pentru stampila aia ?? Sau daca ai procura cu data certa, traducerea, apostila si spralegalizarea e de ajuns ??? Pentru ca prefer sa beau o naveta de Ursus decat sa mai dau 50 de RON la consulat ...
oztan
3rd July 2007, 13:01
QUOTE(bibicu13 @ Jul 3 2007, 13:56) [snapback]3050402[/snapback]
Acum am si eu o intrebare. Cei care sunt din provincie si au masini in leasing TREBUIE sa vina la consulat pentru stampila aia ?? Sau daca ai procura cu data certa, traducerea, apostila si spralegalizarea e de ajuns ??? Pentru ca prefer sa beau o naveta de Ursus decat sa mai dau 50 de RON la consulat ...

vorbesc sincer ,
Nu cred ca trebie , Pentru ca ce hirtie am traducere / apostile etc , fara stampla de la ambasada ,
Omu daca in IASI , cum agunge la Buc pentru stampla ...
Mergeti Linistit ( Fara stampla de la Ambasada
)
esperando
3rd July 2007, 13:09
Oztan!
As fi vrut sa stiu cite ceva de zona , viata de nopate , preturi , ce se poate vizita , ce lume e pe acolo?Cum sunt hotelurile , plaja ?La ce distanta e Marmaris de Fethiye? Se poate iesi spre insulele grecesti din Fethyie ?Thx@
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.