oztan
30th June 2007, 22:17
QUOTE(cocolino72 @ Jun 29 2007, 15:58) [snapback]3034328[/snapback]
Salutare,
Noi suntem in Antalya/Kervansaray Kundu
Avem masina inmatriculata pe firma, la vama au cerut actele de leasing ale masinii, le aveam in romana si engleza cu apostila....pt ca in Brasov nu gasisem pt turca, si a fost OK.
Un sfat daca se poate.....ATENTIE IN BULGARIA!
Sosele nasoale, fara indicatoare , cu restrictii multe de viteza....la 30-40km . Noi am incasat un radar.....20 eur :
dupa care ne explica politaiul pe unde sa mergem.
In Turcia e OK! Sosele bune, semne peste tot! nici nu mai foloseam harta!
Concediu placut!
20 euro pentru bulgar f f multi ,
Daca a oprit politia , si stii ca ai facut viteza, fara sa spune ceva pune 5 euro la talon si asa dai pe el. Nici nu pierzi timp , nici nu multi bani ....
Asa fac eu ultima 7 ani la drumul bulgaria.....
camicris78
30th June 2007, 22:18
Maine seara plecam spre Kusadasi...Hotel Batihan....Uraaaaaaaaaaaaa!
oztan
30th June 2007, 22:20
QUOTE(muguradrian @ Jun 29 2007, 19:56) [snapback]3035339[/snapback]
La dus , noi am dormit la Troia ( la cca. 25 km de Canakale ) cu 35 euro camera ( curat , patronul stie engleza , am stat pana tarziu in noapte de vorba , ne-a gatit , am baut Efes , ne-a costat ceva , dar merita sa vezi dimineata Troia apoi s-o tai spre Kusadasi - max. 5 ore ) . La intors am gasit la Canakale hotel pe la 10 seara , fara rezervare , aproape de ferry , pe niste stradute , curat , aer conditionat , 30 euro camera ( pe un panou stradal , cum te uiti spre Izmir , cam la 100 m de ferry , pe dreapta , cam micut , scrie hotel " nu mai tin minte " , ceva scurt ca nume - 3 litere , intri pe straduta si acolo scrie OTEL " nu mai tin minte " ( ATENTIE , TOTUL se NEGOCIAZA ) .
@ ALL,
in Turcia totul este negociaza, Adica afar ada paine , ziar sau genul asa tigar ..
Cand cumparati ceva in bazaar sau cand inchriati ceva ne aparati faceti tocmale .... aveti sansa mare luati preti mai mici....
Enjoy Turkey with TOCMALE...
oztan
30th June 2007, 22:21
QUOTE(camicris78 @ Jun 30 2007, 23:18) [snapback]3039176[/snapback]
Maine seara plecam spre Kusadasi...Hotel Batihan....Uraaaaaaaaaaaaa!
nu luat si pe mine ...... vreau sa vin si euuuuuuuuuuuu
oztan
30th June 2007, 22:23
QUOTE(gogoroiu @ Jun 29 2007, 20:53) [snapback]3035513[/snapback]
Salut,
spuneti-mi si mie va rog cei care stiti exact cum e cu cutiile alea pt bacsisuri "tips"
cat trebuie pus acolo si cand ca nu vreau sa fiu nici ghertoi sa ma fac ca ploo dar nici nu ma dau banii afara din casa...
Multam!
depinde de cat esti multimiti de la servici / mancare / etc. dar lasa ceva maruntisor .....
oztan
30th June 2007, 22:29
QUOTE(michaela_1961 @ Jun 29 2007, 22:04) [snapback]3035752[/snapback]
Intr-adevar, turcii stiu sa faca turism ! Bravo lor !
Stii de ce ? Pentru ca stii cine ocupa cu turism in turcia; daca turisti ramana multimiti vine si anul vitoare si vine cu alta familia, adica face investitie pentru vitor ...
Dar din pacate in Litoral aica, omu gandeste ca cand vine luam bani si gata .... nu gandeste pentru anu sau nu gandeste pentru vitor ....
Asta este adeverul ...
Enjoy Turkey ....
camicris78
30th June 2007, 22:30
Please!
Cum se traduce?
Oda Manzarası
Deniz Manzarası , Bahçe Manzarası,
oztan
30th June 2007, 22:35
QUOTE(VSLFLORIN @ Jun 30 2007, 13:12) [snapback]3037513[/snapback]
D-le Oztan , despre Green Beach Resort , Bodrum, imi poti spune ceva? Multumesc anticipat. La revedere.
Nu am stat dar ce am gasit pe net ,
18 km la centru , nu seamna departe cu DOLMUS ( MAXI TAXI ) pot sa mergi la centru , dar nu am vazut miulte detail despre plaja , asta seamna nu pre are ...... Multe camera vedere spre mare .... cand mergi la receptie incerca vedere mare ....
Depre bodrum pot sa spun ca este f scumb. am stat multi ori si mi saparut f scumb mancare .. Mai multe turist din ENGLAND si GERMANY and FRANCE ..
Enjoy Bodrum ...
oztan
30th June 2007, 22:36
QUOTE(camicris78 @ Jun 30 2007, 23:30) [snapback]3039210[/snapback]
Please!
Cum se traduce?
Oda Manzarası
Deniz Manzarası , Bahçe Manzarası,
ODA MANZARASI : Vedere Camera
DENIZ MANZARASI : Vedere Mare
BAHCE MANZARASI : Vedere Gradina
MANZARA : vedere
Oda : Camera
Deniz : Mare .....
oztan
30th June 2007, 22:39
QUOTE(esperando @ Jun 30 2007, 18:19) [snapback]3038307[/snapback]
Am rugat si eu sa prmiesc ceva referinte despre Fethiye , chiar nu stie nimeni nimik despre aceasta destinatie??
Cum sa nu stie nimen ...... Romani nu pre merge acolo , dar o zona f f linistit si f frumos.... Zona OLUDENIZ , cei mai frumos plaja , si peysaj ...
Ce anume vrei sa stii ? ?
oztan
30th June 2007, 22:48
QUOTE(relu58 @ Jun 30 2007, 23:03) [snapback]3039133[/snapback]
Bine ai revenit!!!!
Am si eu o mare rugaminte. Am mai scris ca plec pe 27 august la Kemer - Goynuk - Queen Elizabeth Elite Resort & Spa. Cred ca stii ca hotelul s-a deschis pe 19 mai.
Caut trawel rewievs cu privire la ce se intampla acolo. Am gasit destul de putine, una singura pe tripadvisor si ceva ( 3-4 ) pe la rusi.
Poate imi spui tu ce stii despre parerile "din zona". Ce spun turistii / presa turca despre hotel, nu stiu unde sa caut.
Tesekur ederim !!!!!! ( asa se scrie ?)

ROOM
1174 beds, 524 Rooms : 2 King Suites, 2 Family Rooms, 10 rooms with the terrace, Villas - 38 standards room, 32 Non-Smoking Room, 4 Special rooms for the disabled, 49 connections rooms, 20 corner rooms. All the rooms Air-conditioning, balcony or terrace, direkt dial telephone, safe, satellite tv, minibar, bathroom, fire alarm.
RESTAURANT
Ultra All Inclusive – Main Restaurant cap. 1000 pax., 4 a’la carte restaurants, bars.
SERVICE
Indoor / outdoor swimming pools, children’s pool, mini club, beach voley, 2 tenis courts, aquapark, indoor / outdoor disco.
ENTERTAINMENT
Indoor / outdoor swimming pools, children’s pool, mini club, beach voley, 2 tenis courts, aquapark, indoor / outdoor disco.
Sunt sigur ca plin de RUS , din cauza asta nu cred ca niveli jos .
Despre KEMER verifica linkul aceasta : http://www.sunexpress.com.tr/travel-tips/t...327_101175.html
Daca vrei poti sa mergi si la Antalya , nu asa departe ..
Enjoy ....
oztan
30th June 2007, 22:52
QUOTE(camicris78 @ Jun 30 2007, 23:15) [snapback]3039164[/snapback]
Bine ai revenit,
Maine noapte plecam spre Kusadasi. Cat crezi ca facem de la Rm. Valcea la Canakkale?Avem un Passat.
Despre Drumul in Romania nu pot sa spun ceva .... dar
Vorbesc de la BUCURESTI.
Buc - Giurgi Bulgaria cu vama cu tot max 1 ora.
Daca nu pierdi drumul in bulgaria , Dela Intrare pana la iesire Bulgaria 330 KM , adica 4 ora ,
maximum 1 ora intrare turcia , ( pentru ca acuma este destul de aglumumarat vama intrare la turcia .... )
Si de la Edirne Pana la Canakkale inca 2 ora . Cat a facut ?? 8 ora mod normal de la Buc, pana la Canakkale. Hai sa zicem 9 ora......
nu uita VIATA ARE PIORITATE ! ! ! !
oztan
30th June 2007, 22:58
QUOTE(MediaWiz @ Jun 30 2007, 23:17) [snapback]3039171[/snapback]
OZTAN
sper sa te mai prind online.
Din pacate, sunt nevoit sa-mi restrang concediul

( cade portiunea de mare (Oludeniz) si ramane doar Istanbul, unde stau 4 nopti la hotel Abella, Sultanahmet.
Rugamintea mea la tine, pt ca bati drumul asta de ceva vreme, este sa-mi spui cam cate lire turcesti ar trebui sa am pentru taxele de drum (pod, autostrada, etc) pentru Istanbul (dus-intors). Si daca poti sa-mi recomanzi un restaurant ok (ca pret si mancare) din Istanbul, in zona Sultanahmet.
Tesekkur ederim!
Inca sunt online
im pare rau despre OLUDENIZ .....
Despre nevoie LIRA TURCESC ce sa spun , mai bine cand ai intrat la EDIRNE schimba 100 Euro , asta face 180 Lira asta ajunge f f mult pentru autostrada si taxa pod ,
Despre mancare dupa cea pot sa schimb in Istanbul ,
Despre mancare nu pot sa spun un restaurant dar sunt f f multi acolo.
Daca mergi pe zona AKSARAY, visa vis de POLITIA SECTIA sunt 2 restaurant mare si gasesti f multi cu putin bani
Si ne aparat mergi la TAKSIM , si faci si o plimbare cu vapuraj la BOSFOR ( nu este scump 2 euro / persoane )
Si sfatul meu daca stai 4 nopti acolo nu folasesti multi masina , pentru ca daca nu stii drumul mai multi pierdi timp la volan .
mai bine folasesti METRO / TRANWAY
Daca mai ai intreabare sunt aica .... fiacare seara dupa 22.00
O seara buna.....
camicris78
30th June 2007, 23:00
QUOTE(oztan @ Jun 30 2007, 23:52) [snapback]3039280[/snapback]
Despre Drumul in Romania nu pot sa spun ceva .... dar
Vorbesc de la BUCURESTI.
Buc - Giurgi Bulgaria cu vama cu tot max 1 ora.
Daca nu pierdi drumul in bulgaria , Dela Intrare pana la iesire Bulgaria 330 KM , adica 4 ora ,
maximum 1 ora intrare turcia , ( pentru ca acuma este destul de aglumumarat vama intrare la turcia .... )
Si de la Edirne Pana la Canakkale inca 2 ora . Cat a facut ?? 8 ora mod normal de la Buc, pana la Canakkale. Hai sa zicem 9 ora......
nu uita VIATA ARE PIORITATE ! ! ! !
multumesc
sper sa nu ne ratacim prin bulgaria...cum nu prea sunt indicatoare!!!!!!!!!
oztan
30th June 2007, 23:02
QUOTE(camicris78 @ Jul 1 2007, 00:00) [snapback]3039311[/snapback]
multumesc
sper sa nu ne ratacim prin bulgaria...cum nu prea sunt indicatoare!!!!!!!!!
un sfat ; daca mergeti la ziua , daca nu sinteti sigur la intersectia asteptati un pic sa trece un TIR, si mergeti dupa TIR spere Turcia ......
michaela_1961
30th June 2007, 23:33
Oztan, tu ai mare dreptate ! Intr-adevar, sunt 7 ani de cind merg in Turcia la mare si anul asta am fost cu 6 familii de prieteni. Daca-i mai adaug si pe cei carora le-am povestit si au ales ca destinatie Turcia...se aduna...Pentru concedii in care am vrut sa vizitez cite ceva am ales Italia, Franta, etc. dar ptr. mare intotdeauna Turcia. Asta nu inseamna ca in Turcia nu am avut ce vizita. Dar dupa 7 ani, acum ma duc pur si simplu la odihna.Si nu as schimba cu alta destinatie ptr. ca raportul calitate-pret este f. bun. Cum sa nu te simti ca un "pasa" cind o armata de oameni iti stau mereu la dispozitie cu zimbetul pe buze ? Apropo ! Eu cred ca-i scoleste pe toti sa zimbeasca continuu...Iar reteta All Inclusiv chiar functioneaza. Ma intreb mereu ce fac ei cu muntii aia de mincare care le ramin ??!!! Cind vad ca dintr-o varietate de torturi se consuma citeva felii...cum poate fi profitabil sistemul asta ptr. ei ? Si mereu diversificat si proaspat.... Eu nu am auzit pe nimeni sa faca indigestie. Cind am fost ultima data la noi la mare, cum am ajuns fie-mea a mincat o inghetata si noaptea chemam salvarea...ca asa-i la noi...
Asa ca mi se pare normal sa aleg un loc unde curatenia este litera de lege, unde in camera am gasit de la betisoare de urechi pina la minibarul cu bere, apa, cola, alune, ciocolata, fanta, care se umplea de cite ori goleam ceva din el.
Oricum, pe mine au reusit sa ma uimeasca de fiecare data, iar anul acesta a fost peste asteptari. Ca bine spunea cineva pe forum ca este diferenta chiar si intre hotelurile de 5", dar va puteti orienta dupa pret.
Ar fi multe de povestit, dar e mai bine sa va convingeti la fata locului.
Vacanta placuta tuturor !
oztan
1st July 2007, 00:04
QUOTE(michaela_1961 @ Jul 1 2007, 00:33) [snapback]3039399[/snapback]
Oztan, tu ai mare dreptate ! Intr-adevar, sunt 7 ani de cind merg in Turcia la mare si anul asta am fost cu 6 familii de prieteni. Daca-i mai adaug si pe cei carora le-am povestit si au ales ca destinatie Turcia...se aduna...Pentru concedii in care am vrut sa vizitez cite ceva am ales Italia, Franta, etc. dar ptr. mare intotdeauna Turcia. Asta nu inseamna ca in Turcia nu am avut ce vizita. Dar dupa 7 ani, acum ma duc pur si simplu la odihna.Si nu as schimba cu alta destinatie ptr. ca raportul calitate-pret este f. bun. Cum sa nu te simti ca un "pasa" cind o armata de oameni iti stau mereu la dispozitie cu zimbetul pe buze ? Apropo ! Eu cred ca-i scoleste pe toti sa zimbeasca continuu...Iar reteta All Inclusiv chiar functioneaza. Ma intreb mereu ce fac ei cu muntii aia de mincare care le ramin ??!!! Cind vad ca dintr-o varietate de torturi se consuma citeva felii...cum poate fi profitabil sistemul asta ptr. ei ? Si mereu diversificat si proaspat.... Eu nu am auzit pe nimeni sa faca indigestie. Cind am fost ultima data la noi la mare, cum am ajuns fie-mea a mincat o inghetata si noaptea chemam salvarea...ca asa-i la noi...
Asa ca mi se pare normal sa aleg un loc unde curatenia este litera de lege, unde in camera am gasit de la betisoare de urechi pina la minibarul cu bere, apa, cola, alune, ciocolata, fanta, care se umplea de cite ori goleam ceva din el.
Oricum, pe mine au reusit sa ma uimeasca de fiecare data, iar anul acesta a fost peste asteptari. Ca bine spunea cineva pe forum ca este diferenta chiar si intre hotelurile de 5", dar va puteti orienta dupa pret.
Ar fi multe de povestit, dar e mai bine sa va convingeti la fata locului.
Vacanta placuta tuturor !
Hai ca spun un secret .... Nu cred ca stie cineva ca , daca un TURC vrea sa merge acelas hotel unde ai stat tu este mai scum?
Adica daca eu ma duc de la Romania un Hotel X in Antalya costa 100 Euro / noapte , si altu care locuieste in Turcia vrea sa merge acelasi hotel care am alesi eu este 120 euro.
Sectorul de Turism in Turcia mai multi pentu Strain. Cel mai buni example anul trecut in antalya airport a venit peste 3 milyon de turist strain ...... vedeti ce suma, .....
Enjoy All INCLUSIV , Enjoy Turkey ......
andra_ghibutiu
1st July 2007, 00:42
Michaela, hotelul la care ai stat tu face parte din lantul Comert, din care face parte si Botanik, care de altfel e chiar langa. Eu merg la Botanik in septembrie. Ai fost pe plaja pana la hotelul la care voi sta? Cum ti s-a parut?
Zazie
1st July 2007, 00:50
QUOTE(oztan @ Jul 1 2007, 01:04) [snapback]3039485[/snapback]
Hai ca spun un secret .... Nu cred ca stie cineva ca , daca un TURC vrea sa merge acelas hotel unde ai stat tu este mai scum?
Adica daca eu ma duc de la Romania un Hotel X in Antalya costa 100 Euro / noapte , si altu care locuieste in Turcia vrea sa merge acelasi hotel care am alesi eu este 120 euro.
Sectorul de Turism in Turcia mai multi pentu Strain. Cel mai buni example anul trecut in antalya airport a venit peste 3 milyon de turist strain ...... vedeti ce suma, .....
Enjoy All INCLUSIV , Enjoy Turkey ......
Politica de marketing. Atragem strainii care sparg lovelele, nu turcu care o arde cu narghileaua si apa plata pana in zori. Pe langa asta, turnu isi scoate slapii si-si pune unghiile la aerisit, frumos, pe scaunel. Strainu marca banu.
Sorina-Daniela
1st July 2007, 13:07
abia astept sa merg in vacanta in turcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mai am un pic de asteptat - pana pe 9 august, cand plecam din romania.
chiar daca repet ce am spus mai devreme, abia astept sa plec in turcia!
T Tudor
1st July 2007, 13:17
Salut,
Plecam In Turcia, la Kusadasi pe 5 august. Suntem 4 masini si Mergemn la Hotel Grand Blue Sky d 5*. Am vrea sa aflam ce se poate cumpara din imprejurimi (in special tricouri, pantofi sport, treninguri de firma - Adidas, puma etc. shi cva bijuterii). Cat costa tigarile in Turcia (Marlboro, Rothmars) ??
Multumesc anticipat.
dangun03
1st July 2007, 13:51
QUOTE(T Tudor @ Jul 1 2007, 14:17) [snapback]3040854[/snapback]
Salut,
Plecam In Turcia, la Kusadasi pe 5 august. Suntem 4 masini si Mergemn la Hotel Grand Blue Sky d 5*. Am vrea sa aflam ce se poate cumpara din imprejurimi (in special tricouri, pantofi sport, treninguri de firma - Adidas, puma etc. shi cva bijuterii). Cat costa tigarile in Turcia (Marlboro, Rothmars) ??
Multumesc anticipat.
O sa plec si eu pe 11 septembrie la acelasi hotel. Te rog dupa ce te intorci sa intri aici si sa postezi ceva impresii despre hotel si imprejurimi. Multam!
costidd14
1st July 2007, 14:13
oztan, spun-mi te rog daca stii ceva despre hotel ATAMIS ONURA din Kusadasi.
alvi
1st July 2007, 15:39
QUOTE(Cristist50 @ Sep 13 2006, 02:49) [snapback]1881526[/snapback]
1400 de euro 2 persoane 7 nopti?
Eu te cred ca toate agentiile l-au avut in oferta, pe mine ma interesa cu cat l-ai gasit tu ...
Eu vreau pentru la anul, dar daca ma apuc de casa probabil ca o sa aman, si in loc imi iau o piscina gonflabila ...
Salutare, eu merg pe 22 august la hotel Miracle 7 nopti U.A.I. + avion +taxe 620 euro de persoana cu plecare din Timisoara.
esperando
1st July 2007, 15:49
As fi vrut sa stiu cite ceva de zona , viata de nopate , preturi , ce se poate vizita , ce lume e pe acolo?Cum sunt hotelurile , plaja ?La ce distanta e Marmaris de Fethiye? Se poate iesi spre insulele grecesti din Fethyie ?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.