QUOTE(MINCA @ Jun 26 2007, 19:48) [snapback]3020362[/snapback]
Salut!
Tocmai m-am intors din kusadasi dintr-un concediu de 10 zile pe care l-am petrecut impreuna cu prietena mea la hotel Ephesia 4**** all incl. A fost extraordinar si ne-am simtit excelent.Hotelul este foarte bun, conditiile de cazare sunt decente:schimbat lenjerii si prosoape zilnic si poate am fost norocosi dar ni s-a dat o camera cu vedere la mare (aveam sticla de vin pregatita din romania oricum!), la piscinele si peluza hoteluli vecin Batihan respectiv si la o parte din statiune care oricum este in mare parte pe dealuri construita. Mancarea a fost foarte buna si multa, de dimineata pana seara, si bautura a fost ok.Personal caldura de afara am pacalit-o cu bere care era foarte slaba si deci usor de consumat in cantitati mari.Piscina lor este super ok, plaja la fel, desi pietrele aflate la cativa metri in apa marii iti cam dau de furca pt ca sunt ascutite si pana treci de ele ti se taie de balaceala, si mai rau e cand incepi sa mergi normal prin nisipul de la fundul marii iei in plin un cataroi.Mi s-a intamplat dar am supravietuit, de aceea am ales piscina in 98% din timp.Hotelul are animatori foarte simpatici care te convoaca la diverse activitati, jocuri, disco etc...fac parte din peisaj si f prietenosi. Statiunea in sine mi s-a parut un loc foarte frumos, cu farmecul sau ziua si noaptea, merita vizitata faleza, insula porumbeilor si chiar si bazarul care parca arata altfel pe timp de noapte si nu mai sar toti comerciantii calare pe tine sa te intrebe "ce faci" cand aud ca esti din romania. Bazarul mi se pare ca marfa un dezastru total si fffff scump:carpe cu nume de lacoste, adidas, puma si alte dracii pe care ti le baga turcii sub nas cu "sarti iuro".Am fost si la Soke si acolo aceeasi situatie:lucruri de firma dar scumpe si calitativ chiar nu isi meritau banii.
Nu trebuie ratate excursiile la Pamukale si la Efes care fara scapare va vor fi fluturate pe sub nas de maravilioasa si neprofesionista agentie IMTA, cea cu ghidele in limba romana.Daca as fi stiut macara ca exista ceva precum IMTA cu siguranta nu le-as mai fi dat banii pt aceste 2 execursiii. Sunt niste hoti de cea mai joasa speta si o recomand cu caldura sa fie evitatata de toti cei care intra in contact cu serviciile ei.Absolut niste ordinari.Excursiile au fost oricum foarte piperate ca pret si am ignorat recomandarile altora care spuneau ca emai bine sa iti iei o excursie direct din Kusadasi.Eram proaspat veniti si conteaza mult cand cineva iti zice de imparatul nu stiu care roman pe romaneste si nu in alta limbi.Plus ca ei sunt singurii cu ghizi in romana de pe piata si profita la maxim (a se citi "fura" la maxim).Dar am dat banii pt ca planul meu era facut inca de acasa sa vad acele locuri. IMTA ne-a preluat inca din prima zi cand am ajuns la hotel si ne-a raspusn la diverse intrebari legate de turcia, statiune, schimbat bani, maxitaxiuri, cumparaturi, locuri in bazar etc etc etc inclusiv despre excursii si detalii despre ziua plecarii.Cand am sosit la hotel la 8 dimineata cei de la Ephesia au fost dragutzi si ne-au cazat de cum am ajuns desi regula zice ca dupa ora 14 se poate check in.Ne-au cazat dar fara mic dejun si pranz.Am zis ca e fair enough in mintea mea, desi alte 3 cupluri cu care am venit impreuna in autocar s-au cazat in acelasi timp cu noi la Batihan, hotelul vecin noua si au zis ca ei au primit si casa si cele 2 mese de la hotel.La asta se putea inchide ochii sa zicem...Despre plecare, ce sa zic...numai de rau.Pe foaia mea de la agentie scria negru pe alb ca plecarea se face la ora 14. Insa aici intra IMTA care si-a batutu crunt joc de romanii pe care ii adusese in Kusadasi.Despre ziua plecare ni se spusese initial ca se va face la ora 14 si ca in ziua respcetiva vom putea servi si micul dejun si pranzul, mese pe care noi le ratasem la sosire.In ziua plecarii, am luat masa de dimineata cu prietena si tocmai ne pregteam sa de plaja cand ne iese ghida IMTA in intampinare foarte agitata si recalcitranta cum ca autocarul pleaca in 10 minute fara noi.In 5 minute aiesit un mega scndal in hotel intre noi cei cazati si ordinarii IMTA care si-au permis sa ne ia pe sus cu mult inainte de ora normala de plecare.Unii erau deja la plaja, unii dadusera multi euroi sa isi faca baie turceasca si masaj de nu stiu care.Bani pierduti, multe tipete, enervare maxima si hotie pe fata.Cei de la Batihan stiau de schimbarea orei de plecare pt ca cineva primise un fax pe la 12 noaptea pe sub usa pe care ulterior l-a dat mai departe.Cei din Ephesia nu stiau de schimbarea maravilioasa si evident nu au fost gata.Am fost expediati cu forta si furati la bani cu nerusinare de IMTA si un angajat patetic si penibil si mitocan de al lor care nu a avut tupeul sa se prezinte a replicat ca daca murim dupa o ciorba sa venim ca ne da el bani sa mancam la 10 dimineata si de pranz si apoi sa ne caram.Nici macar soferii autocarului nu staiu ca ei urma sa plece la 10 dimineata in romania.este clar ca a fost vorba de o schimbare brusca de plabn de un comison care trebuia facut pana la bucuresti de acesti soferi total nepregatiti si care carau nu stiu ce marfa in cala autocarului si cu buzunarele bubuind de euro si dolari.cred ca aveau avansul la o casa in bucuresti in maini. S-a plecat in fine la 11.30 cu mare scandal si oriucm am ramas si pacaliti si cu banii luati pe o masa de pranz cel putin.Unii vor crede ca sunt zgarcit dar faceti un mic calcul:masa de pranz luata separata la un hotel de 4 stele inmultit cu 4 familii a cte 2 persoane sa zicem.vedeti cat va da.la asta adaugati pranzul si micul dejun din ziua sosirii.am fost trimis in romania cu 3 turci, 2 soferi si un insotitor cu asigurarea ca sttai calmi ca stiu baietii romaneste.o chestie inadmisibila sa trimiti niste oameni cu niste straini prin 2 tari.soferii au incecat sa isi faca plinul cu whiskey si tigari la vama folosind pasapoartele noastre fara sa ceara voie macar.am fost pus in tema de acest abuz de un altcineva si mi-am smuls efectiv pasaportul din mainile soferilor.oricum, bulgarii i-au mirosit ca umbla cu "bizniz" si nu cu transport de persoana pt ca ne-au tinut 2 ore in vama!!!!!!!!cu vama goala timp in care turcii nostri au impartit sacose cu spagi si au umblat la valiza cu cash.oriucm, bulgarii i-au usurat bine de tot de bauturi si tigari.plecarea a fost atat de urata pe cat sederea a fost atat de frumoasa si daca puteti pleca in exursii si cu alte agentii faceti-o si fara IMTA.
ATENTIE !!! NU IMTA E DE VINA PT TOATE ASTEA ! CI AGENTIA LA CARE AI PLATIT EXCURSIA IN ROMANIA SI CARE ERA OBLIGATA SA ITI SPUNA CORECT ORELE DE PLECARE.