blusmile
15th June 2007, 15:22
QUOTE(bibicu13 @ Jun 14 2007, 15:23) [snapback]2967996[/snapback]
Confirm eu. E inchisa de ani buni. Merg de cativa ani in Turcia si folosesc traseul Giurgiu, V Tarnovo, Stara Zagora, Haskovo, Edirne.
Intrebare: pentru un auto luat pe leasing PE PERSOANA JURIDICA mai trebuie si alte acte decat:
- procura de la leasing
- data certa
- apostila
- traducere
- legalizare ??
Cu alte cuvinte, daca eu detin o firma si firma respectiva are masina luata in leasing ... mai trebuie sa imi dau mie

.... o procura cum ca am voie sa imi conduc masina .... Cred ca intelegeti voi ce vreau sa spun ...

da, aceste documente trebuie si in cazul in care masina e luata in leasing pe firma ta personala. Si la mine e masina pe firma personala, doar ca nu e in leasing, si sunt necesare aceleasi proceduri, exceptand data certa care se pune doar la leasing. Deci fa-le pe toate...bafta si vacantza placuta
ANDOX
15th June 2007, 15:34
oztan
15th June 2007, 16:04
QUOTE(manuale @ Jun 15 2007, 13:03) [snapback]2971006[/snapback]
Unde pot sa schimb lei in lire turcesti in bucuresti ? unde gasesc sa cumpar, pentru ca pe net am cautat la banci si pe la case de schimb dar nu apare lira turceasca la vinzare.
E mai bine sa schimb in romania lei in lire sau sa schimb euro in lire cind ajung in turcia ?
@ ALL
in Turkiye
1 $ - 1.33 YTL
1 Euro = 1.78 YTL
In romania nu cred ca gasiti YTL ( adica lire Turcesci )
Da ca vreti schimbi eu ( cu cursul care vreau
)
Enjoy Turkey
oztan
15th June 2007, 16:14
QUOTE(muguradrian @ Jun 15 2007, 10:16) [snapback]2970273[/snapback]
Oztan , am nevoie de ajutorul tau la intoarcerea din Kusadasi . Vreau sa ajung la Istanbul trecand cu ferry pe la Bandirma . Stii cat costa ferry si un hotel mai ieftin in Istanbul ?
Pentru toata lumea : drumul prin Nova Zagora este inchis !
Si eu am masina in leasing si nu am avut timp pentru apostilare , traducere , etc.Am avut doar imputrenicirea de la firma si am dat la vama turca 20 euro ( mi-a cerut el sa-i bag in pasaport , cand i-am spus ca ce sa fac acum daca nu am actele ? ). Nu cred ca sant probleme , dar mi-au cam tremurat chilotii .
Oztan , daca nu-ti cer prea mult , poti sa-mi raspuzi cat mai repede pentru ca maine plec spre Romania.
Multumesc
nu am timp sa fac harta , dar pot sa spun asa mare:
Kusadasi , autostrada spre izmir , MANISA - BALIKESIR Susurluk , dupa susurluk face drum spre BANDIRMA , si te duc pana la mare , ai ajuns la VAPUR ,
de acolo te duc linistit pana la YENIKAPI , de acolo gasesti hotel prin zona LALELI , ( cu 30 euro ) fara problema,
Daca ai nevoie harta scrie aica , sau folaseste ce am pus jos , ( dar am facut aceasta harta treseu pentru Kusadasi - Edirne ,) tu folasesti pana la izmir dupa cea manisa balikesir susurluk bandirma ! ! !
Succes si drum buni .....
LEONAS
15th June 2007, 16:20
QUOTE(manuale @ Jun 15 2007, 13:03) [snapback]2971006[/snapback]
Unde pot sa schimb lei in lire turcesti in bucuresti ? unde gasesc sa cumpar, pentru ca pe net am cautat la banci si pe la case de schimb dar nu apare lira turceasca la vinzare.
E mai bine sa schimb in romania lei in lire sau sa schimb euro in lire cind ajung in turcia ?
Din cate stiu eu, poti sa schimbi lei in lire turcesti doar la B.N.R, dar si acolo gasesti foarte greu.
paula2078
15th June 2007, 19:20
Oztan, o rugaminte am si eu, spune-mi te rog ce hoteluri imi recomanzi in Marmaris (4 sau 5 stele cu All inclusive). Din cate am inteles majoritatea hotelurilor din Marmaris au plaja publica pentru care trebuie sa platesti ca sa intri asa este?
paula2078
15th June 2007, 19:48
Cunoaste cineva agentia de turism "vacanta turism" de pe N. Balcescu sunt OK?
Multumesc.
camicris78
15th June 2007, 20:39
Stie cineva care sunt exact cheltuielile exacte aferente drumului pana la Kusadasi!Am citit pe forum ceva, dar nu se potriveste o parere cu alta.Iar in legatura cu traseul:.....Stara Zagora sau Nova Zagora!?In legatura cu cheltuielile eu am facut o lista....corectati-ma daca gresesc:
Cheltuieli DUS:
- taxa pod Giurgiu: 21 ron
- taxa drum BG: 5 euro/sapt.
- taxa viza TR: 10 $
- autostrada Edirne: 1 euro
- ferry Canakkale pt. o masina si 2 pers.:7 euro
Cheltuieli INTORS:
-taxa drum BG: 5 euro
- taxa POD Ruse: 6 euro
Autostrada spre Istanbul stie cineva daca se plateste!
oztan
15th June 2007, 21:01
QUOTE(camicris78 @ Jun 15 2007, 21:39) [snapback]2973075[/snapback]
Stie cineva care sunt exact cheltuielile exacte aferente drumului pana la Kusadasi!Am citit pe forum ceva, dar nu se potriveste o parere cu alta.Iar in legatura cu traseul:.....Stara Zagora sau Nova Zagora!?In legatura cu cheltuielile eu am facut o lista....corectati-ma daca gresesc:
Cheltuieli DUS:
- taxa pod Giurgiu: 21 ron
- taxa drum BG: 5 euro/sapt.
- taxa viza TR: 10 $
- autostrada Edirne: 1 euro
- ferry Canakkale pt. o masina si 2 pers.:7 euro
Cheltuieli INTORS:
-taxa drum BG: 5 euro
- taxa POD Ruse: 6 euro
Autostrada spre Istanbul stie cineva daca se plateste!
da trebie sa platesti , 3-4 euro maximum
gogoroiu
15th June 2007, 21:20
QUOTE(paula2078 @ Jun 15 2007, 20:20) [snapback]2972796[/snapback]
Oztan, o rugaminte am si eu, spune-mi te rog ce hoteluri imi recomanzi in Marmaris (4 sau 5 stele cu All inclusive). Din cate am inteles majoritatea hotelurilor din Marmaris au plaja publica pentru care trebuie sa platesti ca sa intri asa este?
Salut
Imi cer scuze ca ma bag dar si eu l-am rugat pe Oztan acelasi lucru ca cateva pagini in spate si el mi-a zis sa caut eu oarece hoteluri si el o sa-si spuna parerea...
Iti spun asta in ideea ca el are dreptate in sensul ca noi suntem o gramada care vrem informatii si el e doar unul...
Intrebarile noastre trebuie sa fie punctuale si la obiect.
Ca sa nu te superi prea rau pe mine iti recomand sa cauti pe TEZ Tour; eu acolo mi-am gasit o gramada de locatii care mai de care si acum astept raspunsul.
Vacanta placuta!
andra_ghibutiu
15th June 2007, 22:05
Paula, am fost eu mai demult cu ei plecata - Vacanta de pe Blv. Nicolae balcescu- si am fost f multumita.
Dar ei nu sunt tur operatori, iau de la Ali Baba excursiile de Turcia.
Daca ai vorbit acolo cu un tip, Florin, e super profesionit...esti pe maini bune!
MediaWiz
15th June 2007, 22:29
OZTAN
Aveam si eu nevoie de niste informatii, dar se pare ca nu se vad mesajele mele; nici pe forum, nici pe PM...
paula2078
15th June 2007, 22:44
QUOTE(gogoroiu @ Jun 15 2007, 22:20) [snapback]2973226[/snapback]
Salut
Imi cer scuze ca ma bag dar si eu l-am rugat pe Oztan acelasi lucru ca cateva pagini in spate si el mi-a zis sa caut eu oarece hoteluri si el o sa-si spuna parerea...
Iti spun asta in ideea ca el are dreptate in sensul ca noi suntem o gramada care vrem informatii si el e doar unul...
Intrebarile noastre trebuie sa fie punctuale si la obiect.
Ca sa nu te superi prea rau pe mine iti recomand sa cauti pe TEZ Tour; eu acolo mi-am gasit o gramada de locatii care mai de care si acum astept raspunsul.
Vacanta placuta!
Ai perfecta dreptate, inca un am apucat sa ma uit pe toate paginile anterioare. Am gasit 2 hoteluri care mi se par ok si anume Hotel Oylum (e foarte bine vazut pe tripadvisor) si Halici Holiday Village pentru privelistea minunata.
Multumesc si astept in continuare sfaturile voastre.
paula2078
15th June 2007, 22:54
QUOTE(andra_ghibutiu @ Jun 15 2007, 23:05) [snapback]2973467[/snapback]
Paula, am fost eu mai demult cu ei plecata - Vacanta de pe Blv. Nicolae balcescu- si am fost f multumita.
Dar ei nu sunt tur operatori, iau de la Ali Baba excursiile de Turcia.
Daca ai vorbit acolo cu un tip, Florin, e super profesionit...esti pe maini bune!
Multam Andra, am ajun la ei intamplator si mi sau parut OK din punct de vedere al pretului si al amabilitati.
Da cred ca cu Florin am vorbit si este ok.
vivapcr
16th June 2007, 08:34
QUOTE(paula2078 @ Jun 15 2007, 20:48) [snapback]2972907[/snapback]
Cunoaste cineva agentia de turism "vacanta turism" de pe N. Balcescu sunt OK?
Multumesc.
vacanta este o agentie specializata pe romania.....turcia vinde pt altii.....habar nu au ce vind
Justify
16th June 2007, 08:52
Dragi prieteni ,
Tocmai m-am intors dintr-o vacanta in Turcia inceputa pe 2 iunie , deci practic 2 saptamani.
Itinerariul a fost Bucuresti - Canakkale - Troia - Assos - Kusadasi - Badirma - Istanbul / Constantinopole - Varna - Balcik - Neptun - Bucuresti
Pentru inceput vreau sa va spun ca drumul prin Nova Zagora era inchis pentru reparatii asa ca a trebuit sa ne intoarcem si sa o luam prin Stara Zagora. Destul de aiurea , mai ales ca afli asta abia cand esti aproape de Nova Zagora si trebuie sa faci drumul inapoi cativa zeci de km.
Va mai sfatuiesc sa evitati drumul prin HARMANLI pentru ca si aici se lucreaza de zor. Am pierdut din aceasta cauza o ora.
Acum cateva cuvinte despre celebra Procura cu apostila . Evident ca un cetatean constiincios am facut toate documentele necesare - procura , cu apostila , cu legalizare , cu stampila de la ambasada Turciei intrucat masina este in leasing. In vama turca surpriza totala : absolut nimeni nu mi-a cerut-o , am tot incercat sa i-o arat dar omu` nu a reactionat in niciun fel asa ca am abandonat lupta . Singurul lucru pe care l-a vrut a fost cartea verde extinsa pentru Turcia pentru a sti perioada pe care o va trece pe pasaport. Este deci o lipsa totala de respect pentru cetatenii care vin sa pompeze bani intr-o tara in care , dupa parerea mea civilizatia si bunul simt mai au mult pana vor ajunge. Un vames obosit , tranpirat , intr-o uniforma jegoasa si cu unghii murdare , in niste gherete fara aer conditionat cand afara erau 33 de grade celsius , care nu stia nici macar cuvinte uzuale intr-o limba de circulatie internationala si care credea ca daca va tipa mai are in turca voi inctelege mai bine au intregit aceasta imagine.
Mergem mai departe ....
Ajungem la Canakkale .... totul este frumos ... se pare ca am ales si un hotel dragut cu vedere spre stramtoare ...
A 2-a zi vizitam Troia ..... nimic spectaculos ... daca nu stii ceva istorie care sa-ti trezeasca amintiri in legatura cu ce ai invatat ceva te plictisesti repede .... se pare ca turcii nu prea stiu sa puna in valoare ceea ce s-a nimerit sa fie pe teritoriul lor . Mare diferenta fata de Roma sau Atena de exemplu unde oamenii aia stiu sa faca turism.
Assos - este un loc pe care nu-l viziteaza multa lume dar pe care vi-l recomand cu tarie . Am intalnit cele mai spectaculoase peisaje din Turcia , arhitectura venetiana (coborati in port) si oamni foarte amabili , vorbitori de engleza.
Am ajuns seara in Kusadasi si ne-am cazat in vila pe care o rezervasem in sudul orasului - zona Paradise Beach - pe langa Club Mersin si Egeria . S-a dovedit o alegere foarte buna , fiind una din cele mai bune plaje din Kusadasi.
Am stat aici 8 zile - rezervare prin Perontur din Kusadasi . Am vazut ca a mai recomandat cineva agentia pe forum. V-o recomand si eu. Sunt si 2 fete din Romania , una dintre ele casatorita cu paronul turc. Foarte amabili , ne-au ajutat foarte mult si cu o problema pe care am avut-o cu masina cand o doamna in varsta mi-a sarit in fata si pentru a o evita am luat-o pe aratura. Au mers cu noi la service .... etc....
Asa cum am zis mai sus plaja .... marea ... ok.... restul dezamagitor. Ca sa nu mai vorbim de celebrul bazar. Practic acolo este o mare tiganie . Te simti hartuit de cum pui piciorul . Spunea cineva pe forum ca sunt insistenti dar nu rau intentionati. Pe dracu..... nu vor decat sa-ti scoata banii iar insistenta lor te face sa iti doresti sa scapi cat mai repede de acolo. Ca sa nu mai vorbim de fake-uri si evaziunea fiscala de acolo.... Termenul turcisme in sens peiorativ se desavarseste in acel bazar. Practic genul lor de comert arhaic nu are nicio legatura cu civilizatia. Decat poate pentru bisnitarii nostri care probabil se vor simti in largul lor.
Outleturile din Soke .... merita vizitate dar sa nu va asteptati la mari afaceri.Nu cumparati din magazine care au mai multe branduri pe firma . Majoritatea sunt fake-uri . In al 2-lea outlet exista magzinul Goldium. Vi-l recomand pentru haine din piele.Sunt vreo 4 outleturi ... asa ca nu va opriti la primul. Merita sa vizitati Selcuk. In centru veti gasi cateva magazine cu produse traditionale foarte dragute. Merita si 2 lire sa vizitati Manastirea Sf. Ioan
Dupa 8 zile , la 7 dimineata plecam spre Badirma de unde la 18:30 avem ferry spre Istanbul (Yenikapi) . Superb drumul si daca aveti timp sa vizitati si orasul merita .
Istanbul - haos total . Pentru soferii de aici nu exista absolut nicio regula . Nu exista semafor. Se trece pe rosu. Nu exista sens unic. Se merge pe contrasens la greu. Practic semnele de circulatie sunt de decor.
Sfanta Sofia si Blue Mosque - impresionante . Topkapi Saray din pacate era inchis .
Muzeul de arheologie ... plictisitor , prost organizat
Bazarul ..... din nou lipsa de civilizatie.... fake-uri de la t-shirts la jeansi si parfumuri .... hartuiala continua...
Nimic nu are pret afisat. Turci libidinosi si lingai care nu stiu cum sa-ti scoata banii din buzunar. Nu te poti apropia sa te uiti la nimic .... pentru ca sar pe tine .
Dupa 2 zile plecam spre casa. Chinuiala mare sa iesim din Istanbul dar reusim.
Traversam si Bulgaria prin Burgas - Varna - Balcik . Drumurile sunt in reparatii dar daca aveti rabdare e chiar pitoresc.
De la Balcik la Vama Veche problema mare .... nu veti gasi indicatoare spre Romania. In cele din urma am nimerit...
Ne-am oprit 2 zile la Neptun - senzatia a fost una la care nu ma asteptam. Parca revenisem in civilizatie . Nu mai sarea nimeni sa-mi vanda nimic. Statiunea foarte curata si se vede ca s-a muncit mult in ultimul an. Plaja superba.
Oamnii ... super amabili. Mancare variata .... si porc
Concluzie : a fost prima si ultima oara cand am fost in Turcia . A meritat ca experienta . Pentru prima oara m-am simtit mandru ca sunt roman. In 10 ani vom fi mult in fata prietenilor turci. Sa nu credeti ca sunt demagog .... vad si toate relele de la noi .... dar ca mentalitate , suntem departe. Am inteles in cele din urma si de ce noi am intrat in Uniunea Europeana si ei nu. Si nici nu cred ca se va intampla in curand.....
gogoroiu
16th June 2007, 13:15
QUOTE(Justify @ Jun 16 2007, 09:52) [snapback]2974343[/snapback]
Dragi prieteni ,
Tocmai m-am intors dintr-o vacanta in Turcia inceputa pe 2 iunie , deci practic 2 saptamani.
Itinerariul a fost Bucuresti - Canakkale - Troia - Assos - Kusadasi - Badirma - Istanbul / Constantinopole - Varna - Balcik - Neptun - Bucuresti
Pentru inceput vreau sa va spun ca drumul prin Nova Zagora era inchis pentru reparatii asa ca a trebuit sa ne intoarcem si sa o luam prin Stara Zagora. Destul de aiurea , mai ales ca afli asta abia cand esti aproape de Nova Zagora si trebuie sa faci drumul inapoi cativa zeci de km.
Va mai sfatuiesc sa evitati drumul prin HARMANLI pentru ca si aici se lucreaza de zor. Am pierdut din aceasta cauza o ora.
Acum cateva cuvinte despre celebra Procura cu apostila . Evident ca un cetatean constiincios am facut toate documentele necesare - procura , cu apostila , cu legalizare , cu stampila de la ambasada Turciei intrucat masina este in leasing. In vama turca surpriza totala : absolut nimeni nu mi-a cerut-o , am tot incercat sa i-o arat dar omu` nu a reactionat in niciun fel asa ca am abandonat lupta . Singurul lucru pe care l-a vrut a fost cartea verde extinsa pentru Turcia pentru a sti perioada pe care o va trece pe pasaport. Este deci o lipsa totala de respect pentru cetatenii care vin sa pompeze bani intr-o tara in care , dupa parerea mea civilizatia si bunul simt mai au mult pana vor ajunge. Un vames obosit , tranpirat , intr-o uniforma jegoasa si cu unghii murdare , in niste gherete fara aer conditionat cand afara erau 33 de grade celsius , care nu stia nici macar cuvinte uzuale intr-o limba de circulatie internationala si care credea ca daca va tipa mai are in turca voi inctelege mai bine au intregit aceasta imagine.
Mergem mai departe ....
Ajungem la Canakkale .... totul este frumos ... se pare ca am ales si un hotel dragut cu vedere spre stramtoare ...
A 2-a zi vizitam Troia ..... nimic spectaculos ... daca nu stii ceva istorie care sa-ti trezeasca amintiri in legatura cu ce ai invatat ceva te plictisesti repede .... se pare ca turcii nu prea stiu sa puna in valoare ceea ce s-a nimerit sa fie pe teritoriul lor . Mare diferenta fata de Roma sau Atena de exemplu unde oamenii aia stiu sa faca turism.
Assos - este un loc pe care nu-l viziteaza multa lume dar pe care vi-l recomand cu tarie . Am intalnit cele mai spectaculoase peisaje din Turcia , arhitectura venetiana (coborati in port) si oamni foarte amabili , vorbitori de engleza.
Am ajuns seara in Kusadasi si ne-am cazat in vila pe care o rezervasem in sudul orasului - zona Paradise Beach - pe langa Club Mersin si Egeria . S-a dovedit o alegere foarte buna , fiind una din cele mai bune plaje din Kusadasi.
Am stat aici 8 zile - rezervare prin Perontur din Kusadasi . Am vazut ca a mai recomandat cineva agentia pe forum. V-o recomand si eu. Sunt si 2 fete din Romania , una dintre ele casatorita cu paronul turc. Foarte amabili , ne-au ajutat foarte mult si cu o problema pe care am avut-o cu masina cand o doamna in varsta mi-a sarit in fata si pentru a o evita am luat-o pe aratura. Au mers cu noi la service .... etc....
Asa cum am zis mai sus plaja .... marea ... ok.... restul dezamagitor. Ca sa nu mai vorbim de celebrul bazar. Practic acolo este o mare tiganie . Te simti hartuit de cum pui piciorul . Spunea cineva pe forum ca sunt insistenti dar nu rau intentionati. Pe dracu..... nu vor decat sa-ti scoata banii iar insistenta lor te face sa iti doresti sa scapi cat mai repede de acolo. Ca sa nu mai vorbim de fake-uri si evaziunea fiscala de acolo.... Termenul turcisme in sens peiorativ se desavarseste in acel bazar. Practic genul lor de comert arhaic nu are nicio legatura cu civilizatia. Decat poate pentru bisnitarii nostri care probabil se vor simti in largul lor.
Outleturile din Soke .... merita vizitate dar sa nu va asteptati la mari afaceri.Nu cumparati din magazine care au mai multe branduri pe firma . Majoritatea sunt fake-uri . In al 2-lea outlet exista magzinul Goldium. Vi-l recomand pentru haine din piele.Sunt vreo 4 outleturi ... asa ca nu va opriti la primul. Merita sa vizitati Selcuk. In centru veti gasi cateva magazine cu produse traditionale foarte dragute. Merita si 2 lire sa vizitati Manastirea Sf. Ioan
Dupa 8 zile , la 7 dimineata plecam spre Badirma de unde la 18:30 avem ferry spre Istanbul (Yenikapi) . Superb drumul si daca aveti timp sa vizitati si orasul merita .
Istanbul - haos total . Pentru soferii de aici nu exista absolut nicio regula . Nu exista semafor. Se trece pe rosu. Nu exista sens unic. Se merge pe contrasens la greu. Practic semnele de circulatie sunt de decor.
Sfanta Sofia si Blue Mosque - impresionante . Topkapi Saray din pacate era inchis .
Bazarul ..... din nou lipsa de civilizatie.... fake-uri de la t-shirts la jeansi si parfumuri .... hartuiala continua...
Nimic nu are pret afisat. Turci libidinosi si lingai care nu stiu cum sa-ti scoata banii din buzunar. Nu te poti apropia sa te uiti la nimic .... pentru ca sar pe tine .
Traversam si Bulgaria prin Burgas - Varna - Balcik . Drumurile sunt in reparatii dar daca aveti rabdare e chiar pitoresc.
De la Balcik la Vama Veche problema mare .... nu veti gasi indicatoare spre Romania. In cele din urma am nimerit...
Ne-am oprit 2 zile la Neptun - senzatia a fost una la care nu ma asteptam. Parca revenisem in civilizatie . Nu mai sarea nimeni sa-mi vanda nimic. Statiunea foarte curata si se vede ca s-a muncit mult in ultimul an. Plaja superba.
Concluzie : a fost prima si ultima oara cand am fost in Turcia . A meritat ca experienta . Pentru prima oara m-am simtit mandru ca sunt roman. In 10 ani vom fi mult in fata prietenilor turci. Sa nu credeti ca sunt demagog .... vad si toate relele de la noi .... dar ca mentalitate , suntem departe. Am inteles in cele din urma si de ce noi am intrat in Uniunea Europeana si ei nu. Si nici nu cred ca se va intampla in curand.....
D-le, ai facut praf Turcia!
Per total din postul dvs am inteles ca nu avem ce cauta in Turcia...
Chiar nu stiati nimic depre Turcia?
Insa la a doua citire mi-am dat seama ca ai fost deranjat de:
1. un vames cam nespalat 10-15 min.
2. 2 vizite in 2 bazaruri de hai sa zicem 4+4=8 ore
3. haosul din Istanbul alte cateva ore...
Deci dintr-un concediu de 14 zile dvs ati fost deranjat nici macar o jumatate de zi (deranjul vi l-ati creat singur! va inchipuiati ca puteti cumpara din bazar minuni originale parfumuri si toale cu cativa dolari...) si va asteptati sa iau (luam!) de bun comentariul dvs?...
Sau poate ati fost dus cu forta in Turcia...
Daca asta ati inteles din calatoria in Turcia inseamna ca v-ati cheltuit banii si nervii degeaba!
Turcia (si orice alta destinatie turistica) nu va plinge dupa dvs. Ramineti la Neptun!
Cu atata defetism si negativism nu va veti simti bine nicaieri!
(Ma intreb ce pension de domnisoare ati absolvit ca sa stiu si sa nu-mi trimit copiii acolo...)
oztan
16th June 2007, 14:32
Dragi prieteni ,
Mergem mai departe ....
im pare rau ce am citit , acuma astept de la mine un scris despre SCUZE ... dar nu fac ,
problema oriunde exista , Ne spalat vames oriunde exista , obraznic vames oriunde exista,
Acuma ai scris ca ai facut tot actele si nimen nu a cerut ... Hai sa gandim asa, daca mergai fara nici un acte si intorc de la edirne ce santampla //??? mai bine sa fiu sigur .... gandeste pozitif ...
despre Neptun , numai de la tine am auzit ca mai buni de cat TURCIA , sincur safiu nu cred ca ai scris .....
nicodata nu gandeste cine este in fata sau cine mai fi in fata dupa 10 ani , tu vezi unde traiesti ... Multe lucru nu stii de ce nu a intrat Turcia in UE, nici nu am cum sa explic tie aica de ce nu intra ...... lasa asa , cine unde intra intra nu faci tu problema ca Turcia nu poate sa intra ..... ( poate nici Turcia nu vrea sa intra ???? )
mai astept la Turcia cu alta ocazii,
cu respect @ ALL
Enjoy Turkey ( pe cine merita .... )
oztan
16th June 2007, 14:33
QUOTE(gogoroiu @ Jun 16 2007, 14:15) [snapback]2974953[/snapback]
D-le, ai facut praf Turcia!
Per total din postul dvs am inteles ca nu avem ce cauta in Turcia...
Chiar nu stiati nimic depre Turcia?
Insa la a doua citire mi-am dat seama ca ai fost deranjat de:
1. un vames cam nespalat 10-15 min.
2. 2 vizite in 2 bazaruri de hai sa zicem 4+4=8 ore
3. haosul din Istanbul alte cateva ore...
Deci dintr-un concediu de 14 zile dvs ati fost deranjat nici macar o jumatate de zi (deranjul vi l-ati creat singur! va inchipuiati ca puteti cumpara din bazar minuni originale parfumuri si toale cu cativa dolari...) si va asteptati sa iau (luam!) de bun comentariul dvs?...
Sau poate ati fost dus cu forta in Turcia...
Daca asta ati inteles din calatoria in Turcia inseamna ca v-ati cheltuit banii si nervii degeaba!
Turcia (si orice alta destinatie turistica) nu va plinge dupa dvs. Ramineti la Neptun!
Cu atata defetism si negativism nu va veti simti bine nicaieri!
(Ma intreb ce pension de domnisoare ati absolvit ca sa stiu si sa nu-mi trimit copiii acolo...)
Multumesc ca mai exista om asa cum gandeste ca tine ....
Cu Respect ....
silvia71
16th June 2007, 17:00
Dragi prieteni ,
Mergem mai departe ....
Respect parerea tuturor,nu vreau sa te jignesc,dar pur si simplu nu pot sa tac atunci cand te aud;"turci libidinosi si lingai"!!!!!!!!!!!Dar,dumneata,stimabile domn mandru ca esti roman si european,cum poti sa faci o afirmatie atat de murdara la adresa unor oameni care nu ti-au facut nici un rau????Repet,nu vreau sa te jignesc,dar eu nu mai pot fi mandra ca sunt romanca atunci cand vad aceasta intoleranta si morga de superioritate din partea unui conational! Si nu ma pot oprii sa te intreb,cat de acru esti daca tu interpretezi comportamentul(chiar si profesional) turcilor drept libidinos?Cat de des ai stiut sa raspunzi cu inima deschisa unui zambet?Oare in spatele oricarui zambet de acolo se ascunde doar interesul material?Despre adevarata deschidere,caldura si ospitalitate orientala,ai putut intelege ceva?M-as mira,zau!
"Istanbul haos total"...Pentru cine?Sotul meu a condus si ne-am descurcat in Istanbul mai bine ca la noi in Bucuresti!Am intalnit doar oameni amabili,care in mod "libidinos??",ne-au ajutat cum au putut mai mult si mai bine!Sa-ti mai spun un secret;chiar daca nu toti,cunosc engleza si "urla" in turca, "urla" in limbajul universal al comunicarii interumane,cu zambetul pe buze!
N_ai sa ma crezi,dar de pierdut,tu ai avut de pierdut!Si-ti dau un sfat;incerca sa nu mai vizitezi tari orientale,ca nu sunt pentru tine!
Kpkna
16th June 2007, 17:25
Justify,
imi pare rau de experienta avuta... ma mira, pt ca am fost in turcia si a fost super.
Zi-mi si mie, te rog, la ce hotel ai stat in Canakale si cat ai p[latit pe camera. In istanbul la ce hotel ai stat?
relu58
16th June 2007, 18:04
QUOTE(oztan @ Jun 16 2007, 15:32) [snapback]2975196[/snapback]
im pare rau ce am citit , acuma astept de la mine un scris despre SCUZE ... dar nu fac ,
problema oriunde exista , Ne spalat vames oriunde exista , obraznic vames oriunde exista,
Acuma ai scris ca ai facut tot actele si nimen nu a cerut ... Hai sa gandim asa, daca mergai fara nici un acte si intorc de la edirne ce santampla //??? mai bine sa fiu sigur .... gandeste pozitif ...
despre Neptun , numai de la tine am auzit ca mai buni de cat TURCIA , sincur safiu nu cred ca ai scris .....
nicodata nu gandeste cine este in fata sau cine mai fi in fata dupa 10 ani , tu vezi unde traiesti ... Multe lucru nu stii de ce nu a intrat Turcia in UE, nici nu am cum sa explic tie aica de ce nu intra ...... lasa asa , cine unde intra intra nu faci tu problema ca Turcia nu poate sa intra ..... ( poate nici Turcia nu vrea sa intra ???? )
mai astept la Turcia cu alta ocazii,
cu respect @ ALL
Enjoy Turkey ( pe cine merita .... )
Oztan, nu trebuie sa fii suparat pe JUSTIFY, este omul mai negativist si are impresia ca intr-o deplasare de-a lui totul trebuie sa mearga ca pe roate. Eu am mai scris ca am fost anul trecut la Kusadasi. Pot sa spun ca nici eu nu am fost scutit de "incidente", dar acum consider ca si ele au contribuit la farmecul expeditiei. Probabil ca si JUSTIFY va reveni la sentimente mai bune, cu trecerea timpului.
Totusi s-au scris si lucruri bune. Agentia de turism din Kusadasi mi-a fost si mie recomandata, am fost la ei si am luat doua vouchere, unul pentru ADALAND (bilete de intrare 2 ad si un copil - 43 EUR, in loc de 55 cat se plateste normal la intrarea in parc). Distractia de o zi la ADALAND face toti banii.
Despre bazare, nimeni nu este obligat sa intre in ele, daca vrea numai marfa de firma. Pot sa spun ca eu nu sunt mare fan al cumparaturilor din bazar, dar mergeam aproape in fiecare seara si nu m-am simtit de loc "agresat", Dimpotriva, abia reuseam sa-mi scot nevasta si fata de acolo, ele ar fi vrut sa vada chiar tot.
Despre turci, romani si altii, numai de bine. Peste tot sunt oameni si oameni. Dar daca este sa vorbim de profesionalism in turism, eu personal ma declar super-multumit fata de ceea ce am platit ( poate am avut noroc ). Ce vreau sa spun ? La hotel Ephesia, echipa de animatori ( 6 la numar ) a fost nemaipomenita, parca aveau ochi tentru toti turistii. Multumiri speciale lui Musty (Mustafa Ercic).
oztan
16th June 2007, 18:07
QUOTE(MediaWiz @ Jun 15 2007, 23:29) [snapback]2973585[/snapback]
OZTANAveam si eu nevoie de niste informatii, dar se pare ca nu se vad mesajele mele; nici pe forum, nici pe PM...

RE : Poti sa-mi recomanzi un traseu optim Bucuresti - Oludeniz? Si inca ceva: ai dat parca pe forum telefonul cuiva care poate ajuta la obtinerea documentelor pentru intrarea in Turcia cu o masina in leasing. Cum ma poate ajuta?
nu am avut timp in timpul saptamana ....
despre treseau am scris pe forum si am pus o harta mai bine pun si aica
verifica postul #1318 ,
despre persoane care a fost scris numele si nr telefon aica
el este traducator si face actele pentru ambasada
daca sun pe el stiu ca rezolva toate actele ( cu contra cost ) nu intrebati cat costa nu stiu ....
Enjoy Turkey ...
oztan
16th June 2007, 18:14
QUOTE(relu58 @ Jun 16 2007, 19:04) [snapback]2975841[/snapback]
Oztan, nu trebuie sa fii suparat pe JUSTIFY, este omul mai negativist si are impresia ca intr-o deplasare de-a lui totul trebuie sa mearga ca pe roate. Eu am mai scris ca am fost anul trecut la Kusadasi. Pot sa spun ca nici eu nu am fost scutit de "incidente", dar acum consider ca si ele au contribuit la farmecul expeditiei. Probabil ca si JUSTIFY va reveni la sentimente mai bune, cu trecerea timpului.
Totusi s-au scris si lucruri bune. Agentia de turism din Kusadasi mi-a fost si mie recomandata, am fost la ei si am luat doua vouchere, unul pentru ADALAND (bilete de intrare 2 ad si un copil - 43 EUR, in loc de 55 cat se plateste normal la intrarea in parc). Distractia de o zi la ADALAND face toti banii.
Despre bazare, nimeni nu este obligat sa intre in ele, daca vrea numai marfa de firma. Pot sa spun ca eu nu sunt mare fan al cumparaturilor din bazar, dar mergeam aproape in fiecare seara si nu m-am simtit de loc "agresat", Dimpotriva, abia reuseam sa-mi scot nevasta si fata de acolo, ele ar fi vrut sa vada chiar tot.
Despre turci, romani si altii, numai de bine. Peste tot sunt oameni si oameni. Dar daca este sa vorbim de profesionalism in turism, eu personal ma declar super-multumit fata de ceea ce am platit ( poate am avut noroc ). Ce vreau sa spun ? La hotel Ephesia, echipa de animatori ( 6 la numar ) a fost nemaipomenita, parca aveau ochi tentru toti turistii. Multumiri speciale lui Musty (Mustafa Ercic).
Eu nu sunt suparati pe nimen ....
Eu Fac aica datorie mea ....
Cine are nevoie informatie despre TURCIA , cat pot ajut ... restul nu am nici o cuvinte ..
Va rog frumos verificati degetele .... nici un deget nu este la fel ca celalalt
Enjoy Turkey ....
blusmile
16th June 2007, 18:40
QUOTE(oztan @ Jun 16 2007, 16:14) [snapback]2975870[/snapback]
Eu nu sunt suparati pe nimen ....
Eu Fac aica datorie mea ....
Cine are nevoie informatie despre TURCIA , cat pot ajut ... restul nu am nici o cuvinte ..
Va rog frumos verificati degetele .... nici un deget nu este la fel ca celalalt
Enjoy Turkey ....
Foarte tare Oztan, foarte tareee:)))!!! Nu oi scrie tu bine romaneste dar le zici la nivel de intelegere multinational...!!! Bafta tie si numa bine!:)))
Daca esti specialist in IT, Microsoft Romania te trimite la Berlin ! Detalii aici.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.