lolek4u
1st June 2007, 17:25
QUOTE(rane @ Jun 1 2007, 16:32) [snapback]2913292[/snapback]
am gasit o oferta prin teztour la Lara Beach Hotel, Antalya, si nu ma pot hotari, suntem 8 persoane 3 copii mici, si vrem sa fim siguri ca totul o sa fie ok. Am auzit ca in prima zi gasesti si bauturi in minibar (sucuri, bere), iar apoi fac refill in fiecare zi numai cu apa??? o fi adevarat? nu mi se pare normal sa ma duc jos la bar sa cer suc pentru copii mereu! stie cineva cum e mancarea? o sa am ce da copiilor?

Este foarte adevarat. Dupa prima zi, in minibar doar apa
Mancare insa este din belsug, de toate felurile, mai putin porc. Au pe langa piscina si un gozleme tent- unde servesc pizza si diverse chestii, unde cred ca n-au cum sa fie probleme de gusturi. Eu n-am fost, insa m-am informat pe net. Vezi si tripadvisor. Cand vreti sa mergeti?
vivapcr
1st June 2007, 17:54
lara beach este un hotel cu turisti fff multumiti....numai ca ai grija ca e cam blocat....
alina_mihaela
1st June 2007, 18:14
A fost cineva la Grand ozcelik?cum este ?
vivapcr
1st June 2007, 18:22
QUOTE(alina_mihaela @ Jun 1 2007, 19:14) [snapback]2913810[/snapback]
A fost cineva la Grand ozcelik?cum este ?
plaja din pietre, in apa pietre si alge la greu.....naspa....la 4 stele cu demip alege derici
oztan
2nd June 2007, 11:45
QUOTE(drbrand2005 @ Jun 1 2007, 10:39) [snapback]2911647[/snapback]
pai nici n-ar trebui sa fie diferita, dar Turcia de la 1 martie a dat legea asta stupida din punctul nostru de vedere.
din al lor probabil ca nu e, pt ca un om fara masina cheltuieste mai mult decat unul cu masina

Correct
remg
2nd June 2007, 13:35
Salutare tuturor!
Intentionez sa merg cu un vapor din insula Lesbos in Turcia (portul Ayvalik). Pot obtine viza de intrare in port sau trebuie sa o am luata din Romania?
A incercat cineva ceva asemenator(viza luata dintr-un port turcesc)?
Mersi!!
tomkitten18m
2nd June 2007, 14:52
QUOTE(remg @ Jun 2 2007, 14:35) [snapback]2916464[/snapback]
Salutare tuturor!
Intentionez sa merg cu un vapor din insula Lesbos in Turcia (portul Ayvalik). Pot obtine viza de intrare in port sau trebuie sa o am luata din Romania?
A incercat cineva ceva asemenator(viza luata dintr-un port turcesc)?
Mersi!!
MAE » Precizări privind procedura de acordare a vizelor turistice pentru călătoriile în Turcia
Precizări privind procedura de acordare a vizelor turistice pentru călătoriile în Turcia
Data: 31.05.2004
Începând de marți, 1 iunie, cetățenii români care doresc să călătorească în Turcia în scop turistic vor putea primi viza de intrare și în punctele de trecere a frontierei de stat turce deschise traficului internațional (maritim, terestru și aerian) contra sumei de 10 USD. Viza astfel obținută este valabilă pentru o perioada de 30 de zile.
Decizia a fost luată de autoritățile turce pentru simplificarea procedurii de acordare a vizei pentru cetățenii romani care doresc să călătorească în această țară în baza regimului de vize introdus în relația dintre cele două state cu începere de la 1 aprilie 2004.
Cetățenii români vor putea obține vizele din partea organelor poliției de frontieră turce îndeplinind condiții similare celor necesare pentru a călători în spațiul Schengen: pașaport valabil, bilet de călătorie dus-întors sau carte verde pentru cei ce se deplasează cu autoturismul, dovada mijloacelor financiare suficiente pentru durata sejurului sau dovada rezervării plătite la hotel.
Vizele de lungă ședere pentru angajare în muncă, studii, cercetare, etc. vor fi eliberate în continuare numai de către Ambasada Republicii Turcia la București și de Consulatul General de la Constanța.
tomkitten18m
2nd June 2007, 14:58
acelasi MAE
Condiții de intrare și regim de ședere
Viza de intrare în Republica Turcia este obligatorie pentru cetățenii români, deținători de pașapoarte simple. Nu este necesară viza de tranzitare a Turciei pentru cetățenii români care au aplicată în pașaport viza țării de destinație (maximum 5 zile). Toate tipurile de viză se obțin numai de la oficiile diplomatice ale Republicii Turcia în România sau în străinătate. În mod excepțional, autoritățile turce acordă la frontieră viza de intrare în Turcia, exclusiv pentru călătoriile în scop turistic, cu drept de ședere de 30 zile și o singură intrare.
Cetățenii români care solicită o viză de intrare în punctele de frontieră vor prezenta documente justificative privind șederea în Turcia, asigurare medicală, dovada mijloacelor bănești, cazare. Atragem atenția că cetățenii români care călătoresc cu vaporul nu pot obține viza turistica la frontiera maritimă a Turciei, fiind obligatoriu ca aceasta să fie luată numai de la oficiile diplomatice și consulare ale Turciei în România sau în străinătate. Recomandăm conducătorilor de autocare să obțina viza de transportator de la oficiile diplomatice și consulare ale Turciei deoarece, chiar în situația în care turiștii pe care îi transportă pot lua viza la frontieră, lor nu li se va permite intrarea în Turcia în aceleași condiții, nefiind considerați turiști. De asemenea, conducătorii mijloacelor de transport marfă care se deplasează în „zone libere” din Turcia, trebuie să solicite oficiilor diplomatice și consulare ale Turciei în România viza cu multiple intrări și nu cu o singură intrare, deoarece la reîntoarcerea din “zona libera” li se cere să prezinte o viză valabilă, de intrare în Turcia.
Permisele de ședere se obțin după ce în prealabil Ambasada Republicii Turcia la București sau Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța a eliberat o viza de lunga ședere (ex. căsătorie, muncă, activități comerciale, reîntregirea familiei). Permisele de ședere sunt eliberate de către Poliția pentru Străini din cadrul Direcției Generale a Siguranței din raza localității de domiciliu din Turcia. Durata de ședere admisă în Republica Turcia este stipulată în viză sau permisul de ședere. Șederile ilegale în spațiul turcesc sunt pedepsite, conducând la îndepărtarea din teritoriu și după caz aplicarea interdicției de intrare.
Pentru informații suplimentare despre condițiile de intrare și regimul de ședere în Turcia, recomandăm consultarea informațiilor oficiale prezentate de autoritățile turce:
# Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Turcia http://www.mfa.gov.tr/
remg
2nd June 2007, 16:15
Mersi de informatii!
Asta am citit si eu, insa voiam sa stiu daca cineva a cumparat viza intr-un port si anume intr-unul destul de mic(Ayvalik), avind in vedere ca din Lesbos cursele de vapor sint in general dus/intors intr-o zi si pentru acestea nu se cere viza.
Oricum mersi!
tomkitten18m
2nd June 2007, 18:11
cel mai bine incearca la politia de frontiera 959...sunt destul de amabili
sau la consulatul turciei....021/2063727 (Program de lucru: luni-vineri: 9.00-12.30)
zoloft
3rd June 2007, 20:44
AJUTATI_MA !!! va rog 
Pai datele problemei:
---impreuna cu niste prieteni vrem sa mergem in Turcia - Antalia - Kemer.
---bugetul alocat 500 eur/pers pt 7 nopti cu charter
---am optat pentru Bona Dea Beach Hotel 4* http://www.bonadeabeach.com/default.asp?lang=en
DACA stie cineva CEVA despre acest hotel asi fi tareee recunoscator
)
Dau o bere
la cate se aud despre Turcia si despre anumite tzepe nu mi-ar conveni sa imi stric concediul
MULTZAM
mytime
4th June 2007, 00:42
Pe cei ce pleaca pe 15 iunie dimineata cu auto catre Turcia si ar vrea sa mergem mai multi ii rog sa imi trimita pm. Multumesc
.Cris.M.
4th June 2007, 01:14
QUOTE(zoloft @ Jun 3 2007, 19:44) [snapback]2920713[/snapback]
AJUTATI_MA !!! va rog

Pai datele problemei:
---impreuna cu niste prieteni vrem sa mergem in Turcia - Antalia - Kemer.
---bugetul alocat 500 eur/pers pt 7 nopti cu charter
---am optat pentru Bona Dea Beach Hotel 4*
http://www.bonadeabeach.com/default.asp?lang=enDACA stie cineva CEVA despre acest hotel asi fi tareee recunoscator

)
Dau o bere
la cate se aud despre Turcia si despre anumite tzepe nu mi-ar conveni sa imi stric concediul
MULTZAM
Ce ai vrea sa stii?..E un hotel de 4 stele si spun asta pentru ca e o diferenta foarte mare intre cele de 5 stele din zona Kemerului si majoritatea de 4 stele.Asta in toate privintele.Altfel e un hotel ok,nu am auzit de tepe sau altele asemenea acolo.Plaja e aproape,poate deja stii,e o plaja cu pietris..Atmosfera seara este super placuta...Datorita pozitionarii,soarele dispare mai devreme decat in alte parti(umbra),apune dupa muntii care deasemenea sunt relativ aproape de mare.Kemerul nu este printre cele mai ieftine locatii din Antalya,dar cu atentie..poti obtine preturi normale cam pe oriunde ai intra.Excursii sau altele asemenea le poti cumpara de la agentiile de pe strada si nu de la "ghidul" care va face transferul aeroport-hotel,veti descoperi ca sunt mai ieftine la agentiile ambulante(stai linistit,nu-s tepari).Iti recomand sa faci un yaht-tur,cel de aproape toata ziua (portul e aproape,preturi la botu` calului)...Merge si o vizita in Antalya..Ma rog,dupa preferinte.Ar fi o gramada de facut!
..De la aeroprt la hotel faceti mai bine de o ora...Vacanta placuta!
lifestyle
4th June 2007, 11:08
Salutare tuturor!
Plec joi in Antalya, cu masina iar la intoarcere venim prin Bursa-Istanbul
Stie cineva ce ferryboat-uri fac legatura intre Istanbul si cea mai apropiata localitate de Bursa, si eventual cat costa?
Merci mult de tot!
stasy
4th June 2007, 11:37
Salut tuturor,
Stiti ceva despre Hotel Belinda**** din regiunea Side (Antalya)
Doresc sa fac o rezervare din 28 aug. cu AI, dar nu am gasit pe net review-uri de la cei care au fost la acest hotel.
Daca stiti ceva si despre zona unde este hotelul (magazine etc) ar fi OK.
Numai bine
padre
4th June 2007, 14:06
Salutare!
Cei care au mai fost cu masina in Turcia si au facut popas la Chanakkale ....pot face ceva recomandari privind cazarea in aceasta zona?
Multzam!
.Cris.M.
4th June 2007, 14:58
QUOTE(stasy @ Jun 4 2007, 10:37) [snapback]2922646[/snapback]
Salut tuturor,
Stiti ceva despre Hotel Belinda**** din regiunea Side (Antalya)
Doresc sa fac o rezervare din 28 aug. cu AI, dar nu am gasit pe net review-uri de la cei care au fost la acest hotel.
Daca stiti ceva si despre zona unde este hotelul (magazine etc) ar fi OK.
Numai bine
Din cate imi amintesc era cam departe de mare;adica nu e chiar la malul marii.Majoritatea hotelurilor de 3 si 4 stele din zona au si asa numita plaja proprie,adica niste sezlonguri pentru care nu platesti;dar trebuie sa mergi pe jos de la hotel pana la mare cam vreo jumatate de km,daca nu ma insel sau alegi piscina hotelului.
E aproape ca o regula general valabila,diferenta de la 5 la 4 stele nu e numai de o stea asa cum e logic sa fie,personal imi pare mult mai mare.Serile turcesti in zona sunt dragute(asta daca nu esti foarte pretentios),poti vizita Side unde poti vedea un amfiteatru si alte vestigii antice.Se poate merge la o excursie pe Manavgat,un rau care are si o cascada;daca ai ajuns in Side sa nu spui ca nu mergi sa vezi Manavgat.De la hotel pana in Side(localitatea mai importanta si cea mai apropiata) sunt vreo 5 km.Magazine gasesti in Kumkoy,parca asa se numeste satul in care e hotelul.De la aeroport la hotel faci mai bine de o ora,iar pana in Antalya in oras vreo doua.Sau poti alege Alanya,un oras aproape la fel de mare,in partea opusa spre est.Mai precizez ca localnicii,desi cunoscuti pentru spiritul lor comercial,au un comportament ireprosabil.
vivapcr
4th June 2007, 15:03
QUOTE(padre @ Jun 4 2007, 15:06) [snapback]2923349[/snapback]
Salutare!
Cei care au mai fost cu masina in Turcia si au facut popas la Chanakkale ....pot face ceva recomandari privind cazarea in aceasta zona?
Multzam!
hotel buyuk truva : www.truvaotel.com
oztan
4th June 2007, 15:14
QUOTE(lifestyle @ Jun 4 2007, 12:08) [snapback]2922501[/snapback]
Salutare tuturor!
Plec joi in Antalya, cu masina iar la intoarcere venim prin Bursa-Istanbul
Stie cineva ce ferryboat-uri fac legatura intre Istanbul si cea mai apropiata localitate de Bursa, si eventual cat costa?
Merci mult de tot!
verifica :
http://www.ido.com.tr/index.cfm?ln=en
gasesti toate detail ...
succes ....
stasy
4th June 2007, 15:32
Mersi CrisM pt. raspuns.
Am primit o oferta buna pentru Hotelul Miracle de Luxe***** care iasa cu aproximativ 180 euro mai mult per total (2 adulti+1 copil) decit la Belinda, dar din pacate noi nu putem merge din perioada respectiva (5 sept).
Cu All Inclusive cum este? Totul este gratuit (mancare, suc, bautaura loco) sau sunt si contra cost? Dar restul serviciilor oferite?
Moneda utilizata este $?
Numai bine
zion12345
4th June 2007, 17:01
Salut, pe 30 iunie plec in Turcia, la Bodrum. O sa plecam 7 prieteni cu 2 masini. Ne-am hotarat sa facem drumul in 2 zile. Astfel, ne vom oprim dupa ce trecem la Canakkale si sa dormim acolo. Cam cat costa o camera in acea zona, la un hotel de 2-3*? Si mai vreau si eu sa stiu de ce fel de acte am nevoie la granita turca. Viza am auzit ca se cumpara din vama. Mai este nevoie de carte verde? Asigurare medicala? Ma poate ajuta careva?
Am uitat sa intreb ce ar fi mai bine sa am la mine, euro sau dolari? Si daca stie careva cam cat costa benzina in Turcia. Am auzit ca este scumpa.
QUOTE(zion12345 @ Jun 4 2007, 18:01) [snapback]2924213[/snapback]
Salut, pe 30 iunie plec in Turcia, la Bodrum. O sa plecam 7 prieteni cu 2 masini. Ne-am hotarat sa facem drumul in 2 zile. Astfel, ne vom oprim dupa ce trecem la Canakkale si sa dormim acolo. Cam cat costa o camera in acea zona, la un hotel de 2-3*? Si mai vreau si eu sa stiu de ce fel de acte am nevoie la granita turca. Viza am auzit ca se cumpara din vama. Mai este nevoie de carte verde? Asigurare medicala? Ma poate ajuta careva?
Am uitat sa intreb ce ar fi mai bine sa am la mine, euro sau dolari? Si daca stie careva cam cat costa benzina in Turcia. Am auzit ca este scumpa.
Daca ai citi un pic de pe acest forum ai avea raspuns la toate intrebarile tale, dar altfel sintetizat e cam asa:
20-30 dolari camera
carte verde trebuie
asigurarea trebuie
si benzina nu e f scumpa, oricum la intrarea in Turcia in vama e o benzinarie fara taxe!
Si noi mergem in Bodrum din 24 iunie! La ce hotel?
Kpkna
4th June 2007, 22:02
Pleaca cineva in perioada 01.09-03.09 ? Daca da, rog a imi scrie pentru a merge impreuna , macar BULGARIA, prietenii stiu de ce!!!!
.Cris.M.
4th June 2007, 22:08
QUOTE(stasy @ Jun 4 2007, 14:32) [snapback]2923799[/snapback]
Mersi CrisM pt. raspuns.
Am primit o oferta buna pentru Hotelul Miracle de Luxe***** care iasa cu aproximativ 180 euro mai mult per total (2 adulti+1 copil) decit la Belinda, dar din pacate noi nu putem merge din perioada respectiva (5 sept).
Cu All Inclusive cum este? Totul este gratuit (mancare, suc, bautaura loco) sau sunt si contra cost? Dar restul serviciilor oferite?
Moneda utilizata este $?
Numai bine
Pai la Hotelul Miracle de Luxe deja vorbim de altceva.
Vorbim de un alt standard. All inclusive,adica e gratuit bufetul deschis,de cele mai multe ori suficient.Bautura locala,racoritoarele imbuteliate deasemenea sunt free..Sunt si restaurante a la carte deobicei contracost,unele hoteluri ofera gratuit o masa la acele restaurante,o singura data in tot sejurul si intri cu o programare;cum dealtfel intri si la o seara turceasca,baie turceasca (cu masaj contra cost).Deci,bineinteles sunt si servicii contra-cost.
zion12345
4th June 2007, 23:07
QUOTE(PAA @ Jun 4 2007, 22:29) [snapback]2925294[/snapback]
Daca ai citi un pic de pe acest forum ai avea raspuns la toate intrebarile tale, dar altfel sintetizat e cam asa:
20-30 dolari camera
carte verde trebuie
asigurarea trebuie
si benzina nu e f scumpa, oricum la intrarea in Turcia in vama e o benzinarie fara taxe!
Si noi mergem in Bodrum din 24 iunie! La ce hotel?
Multumesc pentru raspunsuri. Noi vom pleca pe 30 iunie din Romania si vom ajunge la Bodrum pe 1 iulie, dupa cum am spus dorim sa dormim dupa ce trecem la Canakkale. Am rezervat locuri la ArtBodrum in Gumbet http://www.artotelbodrum.com/index_eng.html. Sper sa fie bine, am auzit si lucruri bune dar si rele despre acest hotel. Voi? Unde va duceti? Am intrebat de benzina pentru ca am citit undeva cum ca ar costa aproximativ 6-7 RON. Si mai vreau sa stiu, voi ce va luati la voi, euro sau dolari?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.