F. BUNA ALEGERE !|Portugalia o recomand tuturor care au posibilitatea!!in cazul meu: aprox 350 dus-intors bucuresti-lisabona,schimb la Milano(Alitalia)in octombrie.Daca alegi varianta cu masina ,distanta aprox buc-ungaria-austria-germ-franta-spania-lisabona(intrare prin N-dul Portugaliei) 4500 km.Recomand avionul si inchirierea unei masini acolo,2 sapt in jur la 350 euro,o masina noua,nu f. pretentioasa de volum mic,ideala sa vizitezi toata Portugalia de la N-S.pe care o poti rezerva chiar din Romania cu un simplu telefon!
Cred ca ``justme21´´a spus destul despre capitala lusitana.Da !extraordinar de frumoasa,aglomerata,ametitoare,haotica,o combinatie intre vechi si nou,cluburi ,ff multe restaurante,muzee,monumente;o asezare si panorama de-ti ia aerul.Este si un loc ideal sa faci cumparaturi,vestimentatie,aparatura de marca diversificata si sub pretul pietei noastre(adaog si centru comercial Alcochete,putin inafara Lisabonei,cu f multe promotii mai ales in perioada decembrie-aprilie).
In cazul in care esti satula de capitale aglomerate si shopping te invit in regiunea AlGARVE regiunea sudica a Portugaliei cu o coasta intinsa pe 200 km,imbaiata de Oc. Atlantic.Este zona care atrage turistii portughezi ,dar si f multi straini(aprox. 5 miloane/an) .O zona cu clima mediteranica ,un ´´colt de paradis´´spunea o persoana insititoare. cu o f . mare diversitate de plaji,atat drepte ,dar si cu maluri stancoase de pe care aproape ca poti vedea continentul American sau vestitul port Casablanca al Marocului

!!!printre cele mai frumoase litorale din Europa,tarmuri unde se ascund caverne si diferite grote pe care le-a format apa cu forta ei .toate astea poti sa le vezi intr-o zi cu o mica croaziera de o zi(aprox 30 euro) de-a lungul litoralului algarvist.Marea e calma cu excelente conditii climatice ce persista tot anul,ocazie de care poti profita si faci si o baie in Atlantic ,fotografii de invidiat in pesteri,porturi,yahturi si pe litoral la umbra unui palmier.La sfarsit iti potolesti pofta la un restaurant traditonal incepand cu niste scoici sau creveti continui cu ´ `cataplana´´de peste sau de carne si termini cu deserturi doar in Algarve intalnite;nu se poate fara un vin provenit din Alentejo,sau un``medronho``(echivalentul palincii ) si sa nu uitam un vin de Porto,asta impreuna cu desertul ca sa ne cada bine.(TOTAL de pers.15-20 euro)Trebuie sa mentionez ca desi este o zona turistica preturile sunt acceptabile ,poate unele mai ieftine ca la noi si se serveste in cantitate mare!
Dupa ce ajungi cu picioarele din nou pe pamant iti alegi un itinerariu de strabatut cu masina in lung si-n lat tot Algarvul-pe autostrada oprind prin diferite orasele,foarte strans legate inte ele, majoritatea pescaresti in trecut,definindu-se fiecare prin plajele pline de cluburi,baruri si terase,muzee,cetati,parcuri etc.... Te atrag prin arhitectura lor specifica portugheza si stramtoarea strazilor pietruite ,inghesuite intre peretii incarcati de istorie .
Ca sa-ti treaca gandul ca o sa calci pe urmele lui Vasco Da Gama ,mai bea un medronho si sigur iti trece!!!
Te opresti doar in Sagres ,un orasel cunoscut mondial datorita pozitii sale geografice ,dar si pt ca aici se afla o fortareata construita de Infante D.Henrique.Te indrepti spre Capul sf. Vicente-puntul cel mai S-E al Europei denumit si ``sfarsitul lumii´´cu o panorama extraordinara ,tarmuri pana la100 m altitudine.Aici clima este umeda si vanturi constante destul de puternice ideale pt . pasionatii de surf,wind-surfing,parapante etc.
Preturile de inchiriere difera in functie de preferinte,astfel poti sta la o pensiune incepand de la 30euro/noapte pat dublu pana la un hotel de 2,3,4 sute/noapte sau...........
Clima este acceptabila tot anul vara intre24-29,iarna 15-29.
Sper ca te-am convins,ti-as trimite poze,dar nu pre stiu cum ,poate imi lasi un email ...