PORTUGALIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

unGreu

pe 29 mai plec 6 zile în Lisabona, o să stau la hotelul tivoli jardim
ne vedem acolo biggrin.gif
blue_white_is

imi puteti da niste retete de mancaruri portugheze ?

leelloo
Poate cand ma intorc din Albufeira, voi avea si ceva retete! wink.gif Stiu ca se mananca mult peste si fructe de mare, iar mancaruri specifice ar fi caldeirada, percebes, cataplana...Abia astept sa ajung acolo sa le incerc!! biggrin.gif
blue_white_is

am rezolvat treaba
leelloo
justme21, stii cumva daca pot lasa bagajele in aeroport in Lisabona, sau la gara, si, eventual, cat costa chestia asta?
Treaba sta in felul urmator: avionul pleaca spre Bucuresti seara, deci ar trebui sa fim la aeroport in jur de ora 18,00. Noi venim din Albufeira dimineata, avem masina inchiriata, si vrem sa petrecem toata ziua in Lisabona. Ne-ar fi ff greu cu bagajele dupa noi, muuulte si grele tongue.gif ,de aceea vrem sa le lasam undeva sa putem vizita linistiti si sa nu stam cu grija lor.
Cam ce se poate vizita intr-un timp atat de scurt? photo.gif
Astept raspunsuri cu 'must'-urile Lisabonei, locurile de neratat, tinand cont de faptul ca vom nimeri acolo intr-o duminica.
me_and_myself
Eu ti-as recomanda sa bantui orasul, pur si simplu. Sa incerci sa-i prinzi un pic, atat cat se poate, spiritul.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

leelloo
ce frumoooos! smile.gif
oricum, socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ, si parca vad ca asa vom face!... tongue.gif

leelloo
Abia astept sa plec, nu mai am rabdare, mai ales cand vad pozele astea!!
Totusi, la intrebarea mea nu a raspuns nimeni...???
chrystyna

QUOTE(leelloo @ Apr 11 2007, 20:50) [snapback]2685557[/snapback]
Si eu merg la inceputul lui iulie, 11 zile, am cumparat deja biletele de avion pt Lisabona, dar vom merge in Albufeira (Algarve). Abia astept, nu mai am rabdareeeee!!! tongue.gif
Maine cred ca vom avea si rezervarile la hotel.
Ce anume te intereseaza, romeka? Apa oceanului am inteles ca ar putea fi un pic mai rece decat a marii.

La ce companie ai cumparat biletele de avion si la ce pret?
leelloo
Am luat la Blue Air, e singurul lowcost pt lisabona si au costat aproape 540 euro/2 pers. Dar le-am luat din aprilie...acum cred ca sunt mai scumpe.
criss_pt
QUOTE(leelloo @ May 14 2007, 22:01) [snapback]2834270[/snapback]
Abia astept sa plec, nu mai am rabdare, mai ales cand vad pozele astea!!
Totusi, la intrebarea mea nu a raspuns nimeni...???

Rossio, Parque das Naçoes, Belem si daca ramane ceva timp eventual si centrul comercial Colombo (cel mai mare din peninsula Iberica).

In aeroport nu am vazut loc pentru bagaje, dar sincer nici nu m-am interesat. La gara Santa Apolonia sunt seife cu monezi din cate stiu e singura gara in Lisabona cu asa ceva.
brick23
Salut tuturor,eu am 16 ani si ma duc de 4 ani in Portugalia,mai precis in Vilamoura,recomand statiunea desi este foarte scumpa,eu ma duc la unchiul meu care lucreaza acolo,daca aveti idei sa plecati in portugalia si veniti in vilamoura ma gasiti acolo si anul acesta,poate mergem pe la ocean,piscine,va indrum eu,neah...doar suntem romani,intre straini,asa ca daca va hotarati ma gasiti pe idul moto_brick,eu plec pe 10 iulie din bucuresti
leelloo
QUOTE(brick23 @ May 19 2007, 02:45) [snapback]2856256[/snapback]
Salut tuturor,eu am 16 ani si ma duc de 4 ani in Portugalia,mai precis in Vilamoura,recomand statiunea desi este foarte scumpa,eu ma duc la unchiul meu care lucreaza acolo,daca aveti idei sa plecati in portugalia si veniti in vilamoura ma gasiti acolo si anul acesta,poate mergem pe la ocean,piscine,va indrum eu,neah...doar suntem romani,intre straini,asa ca daca va hotarati ma gasiti pe idul moto_brick,eu plec pe 10 iulie din bucuresti

Si noi plecam tot pe 10 iulie, cred ca zburam cu acelasi avion daca mergi pana in Lisabona, decoleaza la 8,30 biggrin.gif
antoniadragomirescu
QUOTE(leelloo @ May 13 2007, 13:28) [snapback]2827682[/snapback]
justme21, stii cumva daca pot lasa bagajele in aeroport in Lisabona, sau la gara, si, eventual, cat costa chestia asta?
Treaba sta in felul urmator: avionul pleaca spre Bucuresti seara, deci ar trebui sa fim la aeroport in jur de ora 18,00. Noi venim din Albufeira dimineata, avem masina inchiriata, si vrem sa petrecem toata ziua in Lisabona. Ne-ar fi ff greu cu bagajele dupa noi, muuulte si grele tongue.gif ,de aceea vrem sa le lasam undeva sa putem vizita linistiti si sa nu stam cu grija lor.
Cam ce se poate vizita intr-un timp atat de scurt? photo.gif
Astept raspunsuri cu 'must'-urile Lisabonei, locurile de neratat, tinand cont de faptul ca vom nimeri acolo intr-o duminica.

Abia am venit din Portugalia. Nu stiu daca poti sa-ti lasi bagajele la aeroport sau in vreo gara; .... trimit acest mesaj din alt motiv. Atentie la hoti! mai ales in centru . (iti pot lua camera din mana si portofelul din buzunar) ---- despre asta.... in autobuze sunt lipite anunturi; pe strada te atentioneaza politia.
leelloo
QUOTE(antoniadragomirescu @ Jun 7 2007, 16:04) [snapback]2937518[/snapback]
Abia am venit din Portugalia. Nu stiu daca poti sa-ti lasi bagajele la aeroport sau in vreo gara; .... trimit acest mesaj din alt motiv. Atentie la hoti! mai ales in centru . (iti pot lua camera din mana si portofelul din buzunar) ---- despre asta.... in autobuze sunt lipite anunturi; pe strada te atentioneaza politia.

Unde anume ai fost si unde e treaba cu hotii? Cu autobuzul nu mergem, avem masina. Sper sa nu fie incidente, mersi pt atentionare!! peacefingers.gif
antoniadragomirescu
QUOTE(leelloo @ Jun 8 2007, 13:02) [snapback]2940699[/snapback]
Unde anume ai fost si unde e treaba cu hotii? Cu autobuzul nu mergem, avem masina. Sper sa nu fie incidente, mersi pt atentionare!! peacefingers.gif

Am vizitat Lisabona in 3 zile: duminica, vineri si sambata. Am fost surprinsi de programul magazinelor, teraselor. Intr-o seara am vrut sa cumparam o sticla de apa si ... de-abia am gasit In Bucuresti esti obisnuit sa gasesti un non-stop daca nu in fiecare statie macar la a 3-a. Acolo n-ai sa gasesti.
Ce recomand eu sa vizitezi in cele cateva ore: Monastery of Jeronimos (recent restaurata) o sa impresioneze de la intrare, apoi Elevator de Santa Justa (sus poti sa bei o cafea si poti admira orasul), Castelul Sao Jorge cu turnul lui Ulysses de unde ai posibilitatea sa vezi Lisabona (360 de grade) si o plimbare cu telegondola de la Oceanario.
Orasul e plin de turisti, o sa-i vezi cu hartile in mana. Treaba cu hotii... in centru; In tramvaiul 28E care merge spre Castelul Sao Jorge, in incinta Castelului Sao Jorge... unde e aglomeratie.
Astept intrebari...
unGreu
m-am întors și eu marți după 6 zile
a fost foarte frumos am stat în lisabona dar am mers și în Sintra, Cascais, Cabo del Roca și Estoril.
nu m-am simțit niciodată pierdut și nu am avut probleme cu hoții doar că de două ori am fost invitat să cumpăr niște iarbă

priveliștea din castelul lui Jorge despre care vorbea Antonia arată cam așa:

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

E-Bro
imi poti da detaii te org la ce agentie ai apelat bentru biletele de avion, e cineva dragut si amabil sa caute mai multe varinate

adresa mea este lupangabriela@yahoo.com
antoniadragomirescu
QUOTE(unGreu @ Jun 10 2007, 14:05) [snapback]2948146[/snapback]
m-am întors și eu marți după 6 zile
a fost foarte frumos am stat în lisabona dar am mers și în Sintra, Cascais, Cabo del Roca și Estoril.
nu m-am simțit niciodată pierdut și nu am avut probleme cu hoții doar că de două ori am fost invitat să cumpăr niște iarbă

priveliștea din castelul lui Jorge despre care vorbea Antonia arată cam așa:

Intr-adevar, asa arata Lisabona de pe "metereze", dar eu ma refeream la ceva interesant ce n-am mai vazut pana acum : imaginile din camera obscura din
turnul lui Ulysses din incinta Castelului Sao Jorge (360 de grade) unde nu se fotografiaza. Daca n-am fi facut un tur complet al castelului n-am fi gasit turnul.
Daca merita sa va duceti.... voi decideti. In acest turn e o camera unde se intra in grupuri diferite ca numar cam din 30 in 30 min. . Difera limba in care ghidul explica ceea ce se vede (ca sa nu mai asteptam 1h noi am intrat cu un grup de spanioli). Ce e inauntru!? Sus: niste lentile si o oglinda jos o masa in care se reflecta imaginile din oglinda. Ce se vede? Prin manevrarea celor enumerate : imagini "live" atat din incinta castelului cat si din Lisabona .
antoniadragomirescu
[quote name='leelloo' date='Jun 8 2007, 13:02' post='2940699']
..... din Lisabona

leelloo
cum era vremea? mai ales noaptea?
antoniadragomirescu
QUOTE(leelloo @ Jun 11 2007, 21:15) [snapback]2954069[/snapback]
cum era vremea? mai ales noaptea?

In perioada in care am fost noi .. vremea a fost instabila, seara ... sa zicem pana pe la 23.00 era rece si batea vantul. Cand am ajuns pe 26.05 seara era chiar rece (in trening, adidasi si geci de fas era ok); pe 27 a fost rece iar dupa-amiaza a plouat (parca pulveriza cineva dintr-un recipient, nu erau stropi mari) si era vant mai ales pe malul raului; Pe 28 am fost la Fatima unde era ok la soare, apoi am fost la Porto (pe 29) -cu Alfa Pendular-ul. Acolo a plouat aproape toata ziua -dar noi eram pregatiti, aveam fasurile wink.gif - ;dupa-amiaza a fost ok dar pe malul Atlanticului ... vant . Pe 30 am vizitat Sintra (cand am ajuns era senin dar la umbra era rece, inainte sa plecam incepusera norii sa coboare), Cascais (soare), Cabo da Roca (soare si vant pe malul Atlanticului), Boca do Inferno (vant). Pe 31 ... la Evora cald, soare dar si vant. 01.06 in Lisabona f. cald ziua ...dar seara rece si vant, pe 02.06 f. cald.

Verificati vremea pe net - e corecta. Cand ne-am uitat noi pe net la Bucuresti erau 30 grade si la Lisabona aratau pentru urmatoarele zile 15-19 grade .. vreme instabila.... nu credeam ca va fi asa, dar asa a fost. Noaptea n-am prea umblat. Veneam destul de tarziu din excursii si nu mai aveam chef de alte plimbari... si mai ales pe vant... ; Si nu prea ai ce face (cred eu).. intr-o singura zi ne-a prins ora 24.00 in centru si am gasit o terasa ce avea program pana la 2.00.
Magazinele se inchid devreme, sambata -02.06 putine magazine erau deschise. Chinezii au programul cel mai lung la magazine. Din cate am vazut noi, marea majoritate a "restaurantelor" sunt bistrouri in care poti sa bei cafea, sucuri, bere dar si sa mananci tot felul de dulciuri (cornuri, briose....) si de sandviciuri.

A.... cine pleaca sambata seara e bine sa-si ia in bagaj macar un pachet de biscuiti, nu se stie daca duminica dimineata veti gasi prea usor ceva de mancare si apa; paza buna.....
antoniadragomirescu
... din Lisabona

antoniadragomirescu
Elevator de santa Justa..
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.