Curent trifazic pt casa noua, 40 mil ROL?
Pagini: 1, 2, 3

ingoi

Buna ziua,

Vreau sa ma conectez la reteaua de curent. Totul normal pina acum. Imi cer de la Renel (sau cum le spun)
circa 18 milioane ROL. Intre timp m-am decis sa bag curent trifazic pentru ca am nevoie de instant electric + aragaz electric. Daca face sens sau nu, este alta intrebare.

Cu toate ca nu au inceput lucrarea, ei spun ca in cazul de trifazic, toata lucrarea m-ar duce la 40 milioane ROL.
Imi pute spune va rog, este un pret real sau vor sa-mi traga banii din buzunar?
nelutzu57
QUOTE(ingoi @ Dec 19 2006, 23:40) *
Buna ziua,

Vreau sa ma conectez la reteaua de curent. Totul normal pina acum. Imi cer de la Renel (sau cum le spun)
circa 18 milioane ROL. Intre timp m-am decis sa bag curent trifazic pentru ca am nevoie de instant electric + aragaz electric. Daca face sens sau nu, este alta intrebare.

Cu toate ca nu au inceput lucrarea, ei spun ca in cazul de trifazic, toata lucrarea m-ar duce la 40 milioane ROL.

Este PRIMUL CONTRACT LA EI ? AI MAI AVUT ````CURENT DE LA EI`` ,,,...ATUNCI E NORMAL PRETZUL---PAREREA MEA!

ingoi
QUOTE(nelutzu57 @ Dec 19 2006, 22:49) *
Este PRIMUL CONTRACT LA EI ? AI MAI AVUT ````CURENT DE LA EI`` ,,,...ATUNCI E NORMAL PRETZUL---PAREREA MEA!

Dar sa se dubleze pretul? Nu imi vine sa cred ca cererea de 380V sa justifice dublarea pretului.
Alte pareri?
galdody
QUOTE(ingoi @ Dec 19 2006, 23:54) *
Dar sa se dubleze pretul? Nu imi vine sa cred ca cererea de 380V sa justifice dublarea pretului.
Alte pareri?

Este chiar real si daca distanta de la stilp depaseste 50m te pune sa ridici si un stilp ce o sa fie a lor dupa ce au bagat curentul dar daca vrei sa bagi in pamint o sa costa si mai mult
nelutzu57
QUOTE(ingoi @ Dec 19 2006, 23:54) *
Alte pareri?

Ceva CAM GENERAL AI CERUT......DIN PDV..AL INF. ASA ESTE.....DACA NU AI DAT TOATE INFORMATZIILE...-PUTEAI SA STai si in VARF DE MUNTE...DACA NU DAI toate amanuntele...casnic. ,,,firma ...etc.???Pa Bafta ...Informare placuta!!!
mpoval
Si eu am cerut un deviz pentru racord trifazic si mi-au cerut vreo 33 de milioane. Am pana in 10 metri de la stalp la casa iar contractul il fac pe persoana fizica. Pretul este obtinut cu o luna in urma (normal ca am stopat procesul).
Se plateste cate 1 milion pentru fiecare KW pe care il declari in cererea de bransament la capitolul putere consumata (un consum instantaneu preconizat). Eu am declarat 10 KW, restul de 23 de milioane ar fi echipamentele si manopera.
Adevarul e si mie mi se pare cam mult si am amanat bransarea pentru anul viitor, desi nu poate spune nimeni de la ei cum va evolua pretul.
TIX
Cateva dintre preturile de contractare sunt afisate la http://www.electrica.ro/content.asp?id=5
Ele pot creste semnificativ in functie de puterea pe care o doresti si de distanta de la tine pana la cel mai apropiat punct in care te poti bransa.

Exemplu de costuri:
- distanta pana la retea: cca 50 m (2 stalpi + 15 m de cablu ingropat)
- capatul de retea era de fapt o extindere de cca 100 m pe care era bransat un singur abonat
- puterea maxima aprobata: 22kW trifazat

care au dus la urmatoarele valori:
- 35 milioane compensare pentru cel care a extins reteaua existenta (Eletcrica il va tot despagubi timp de 5 ani pe cel care a extins reteaua pe banii lui)
- 59 milioane bransarea propriu-zisa

Asta este rezultatul monopolului, iar legea ne apara doar pe hartie. Cu alte cuvinte daca nu iti convine, atunci stai fara curent ...

kris14_c
Buna ziua,

Ati rezolvat problema cu cei de la Electrica?
kris14_c
Buna ziua,

Pretul este real sa stii. Asa cer cei de la Electrica.
Daca mai aveti intrebari, astept un mail de la dvs.
cmncjc

La multi ani si sa dea Dumnezeu sanatate si noroc la toata lumea!

Chiar inainte de Craciun am tras curent trifazic pentru o casa noua (stalpul este in fata portii) si am platit 30.000.000 lei vechi. Initial cei de la Eon ne-au zis o suma de peste 40.000.000 lei vechi.
Pe 5 ian 07 ne-au programat la semnarea contractului.

Un an nou mai bun pentru toti!
kris14_c
QUOTE(kris14_c @ Dec 29 2006, 13:22) *
Pretul este real sa stii. Asa cer cei de la Electrica.
Daca mai aveti intrebari, astept un mail de la dvs.

La multi ani!
Va rog, daca nu ati rezolvat cu curentul, trimiteti e-mailul dvs.
r@zvan
QUOTE(galdody @ Dec 20 2006, 00:10) *
Este chiar real si daca distanta de la stilp depaseste 50m te pune sa ridici si un stilp ce o sa fie a lor dupa ce au bagat curentul dar daca vrei sa bagi in pamint o sa costa si mai mult

Asta nu prea cred. nono.gif Eu imi fac casa de vacanta pe un deal, iar vecinul meu a tras 15 stalpi de jos de la drum, ai lui si nu i-a zis nimeni cand l-a bransat ca stalpii o sa fie proprietatea EON.
romaximusro
ar fi si culmea ca eonul sa se extinda pe banii consumatorului.. desi nu m-ar mira. Is curios si eu de ce trebuie sa platesti la consumul estimat? are vre-un fundament sau e doar asa.. de florile marului
X-plane
QUOTE(romaximusro @ Jan 8 2007, 21:52) *
ar fi si culmea ca eonul sa se extinda pe banii consumatorului.. desi nu m-ar mira. Is curios si eu de ce trebuie sa platesti la consumul estimat? are vre-un fundament sau e doar asa.. de florile marului

Pretul este diferit in functie de puterea estimata din cauza ca un functie de acesta se monteaza cabluri de o anumita sectiune, materiale diferite si rezervarea de putere.
Asta ar fi modul simplu de a explica de ce sunt diferente in functie de putere.
kris14_c
Buna ziua,

Sunteti din Costinesti, nu? Va rog scrieti-mi un mail. As dori sa vorbesc mai multe cu dvs.
kris14_c
Buna ziua,

Va rog sa imi raspundeti. Va pot ajuta cu electrica. Va multumesc.
kris14_c
Buna ziua,

Sunati la 0726001210 pentru electrica din costinesti.
MirelaLucia
eu am teren la belciugatele 27 km de bucuresti, in judetul Calarasi. Tin tot de Muntenia Sud. La mine ultimul stalp de curent este cam la 150 metrii distanta. Am crezut ca nu e asa mare distanta, dar din ce spuneti voi cred ca ma duce de 3000 euro. pentru stalpi cu cine vorbesti? sau pentru lucrare? iti impun ei o firma sau alegi tu una?
X-plane
QUOTE(MirelaLucia @ Jan 16 2007, 10:10) *
eu am teren la belciugatele 27 km de bucuresti, in judetul Calarasi. Tin tot de Muntenia Sud. La mine ultimul stalp de curent este cam la 150 metrii distanta. Am crezut ca nu e asa mare distanta, dar din ce spuneti voi cred ca ma duce de 3000 euro. pentru stalpi cu cine vorbesti? sau pentru lucrare? iti impun ei o firma sau alegi tu una?

Ti s-a mai spus: mergi la electrica cu cerere+alte acte pe care ei le cer si afli raspunsul.

Ps: nu te supara, dar se pare ca nu vei obtine prea multe informatii de la oameni care scriu aici in felul asta. nono.gif
alegros
QUOTE(galdody @ Dec 20 2006, 00:10) *

Conform normelor UE nu se mai monteaza cablajul electric decat ingropat.
X-plane
Ceea ce e foarte bine. Sa se termine odata cu firele pe deasupra care-n cotro, fire rupte de crengile copacilor, etc.
oxygirl
QUOTE(X-plane @ Jan 18 2007, 10:20) *
Ceea ce e foarte bine. Sa se termine odata cu firele pe deasupra care-n cotro, fire rupte de crengile copacilor, etc.

Aveti si dvs probleme cu electrica? dati un mail si mai vorbim.
steph
M-am racordat la curent in comuna Magurele langa Bucuresti. Am avut nevoie de un singur stalp ( prelungire coloana ) si am dorit 380V. Scor final 67 milioane.

P.s. Putere instalata 14 kv. Deh, centrala electrica si tot tacamaul.
webu
QUOTE(steph @ Jan 20 2007, 02:45) *
M-am racordat la curent in comuna Magurele langa Bucuresti. Am avut nevoie de un singur stalp ( prelungire coloana ) si am dorit 380V. Scor final 67 milioane.

P.s. Putere instalata 14 kv. Deh, centrala electrica si tot tacamaul.

ce model de centrala electrica ai ?
cam cat consuma ?
cum stabilesti ce putere ai nevoie ?
Bestiutza
Sunt enorme preturile intradevar, dar asta este piata. Eu am platit 100 mil pentru curent trifazic ... intradevar tras vreo 40 m. si nu ma lafai in bani ca sa nu-mi pese. Ideea este ca preturile nu pot decat sa creasca dupa parerea mea asa ca .. do it... acum.
Incearca sa gasesti pe cineva cu relatii care sa se ocupe de asta. Prostia e ca mai si dureaza o gramada daca nu faci chestia asta. Asa ca strange din dinti.. si dai inainte. Bafta multa
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.