Cel mai ieftin si mai bun CURIER !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

_Ciprian_

nemo si fan courier
zyxnet
QUOTE (mirch_bam @ Jun 24 2007, 06:15) *
Am comandat de la Torent o unitate centrala pentru un coleg si au trimis-o prin Rocourier... Ok, pachetul a ajuns cu bine, nimic spart sau indoit, doar cablul S-ata iesit din HDD (ori de la trepidatii, ori de la asamblarea de la Torent).
Ideea e ca agentul Rocourier de Mangalia mi-a adus pachetul fara sa sune !!! Asta e cea mai mare prostie, din moment ce ei nu au o ora precisa de livrare, anuntata in prealabil. Cu alte cuvinte: nene, daca esti acasa, bine, daca nu, asta e... "ca eu mai am si alte livrari de facut si nu stau dupa tine" (zise el). Noroc ca a fost cineva acasa...
Acum nu stiu, ori era politica firmei, ori doar agentul Rocourier era tampit si oligofren saracu', ca atunci cand i-am zis zambind ca toti ceilalti curieri suna inainte, am obtinut doar un ton agresiv cu textul "sa sune cine-o vrea, eu nu sun!" (Doamne! mare ti-e gradina!).
Restul firmelor prin care am primit (Cargus, Fancourier sau Roexpres) au fost super OK !
Ideea de final e ca conteaza si agentul zonal, nu numai firma, dar daca o firma angajeaza agenti ca cel descris mai sus, de la aia nu mai accept nimic vreodata.

Teapa tepelor pe fata la fun courier(si posta romana e mai buna)
Povestea incepe in felul urmator
Trimit o sticla de ceva unui amic... ambalata.. cu spuma etc... Pachetul nu mai ajunge la destinatar
dupa circa o saptamana incep sa sun... dau de urma coletului mi se spune ca exista intro magazie si se vor face investigatii... dupa 3 zile sun din nou si mi se spune ca este deteriorat coletul...si va veni cineva la mine cu un proces verbal... de unde... ma gandesc ca s-a spart sticla... dupa alte 3 zile sun si mi se spune ca nu am voie sa transport sticle (Cand a venit curierul am spus ca este o sticla) si coletul meu a deteriorat alte colete
Sunt curiors cum transporta si depoziteaza FUN COURIER coletele... joaca fotbal cu ele in magazie?!
JALNIC FUN COURIER - Nu mai trimiteti nimic cu ei
Nu am rabdare sa ma duc la OPC oricum...
Nu mai vb. de faze de rahat... sun curierul... am un colet... etc... curierul catre mine"sunt la spalatoria auto... veniti dv. sa-l luati de aici?"

razvandragomire
Astia de la Fedex au luat-o razna rau de tot... mai nou iti taxeaza 22 EUR + TVA prestatii vamale cind iti intra un colet in tara, desi toti ceilalti (adica TNT si DHL) fac asta gratuit (ca doar ai mai platit o data pachetul la expediere)... Iar prestatia curierului e sub orice critica, ma tot suna nervos ca el nu vine pina la mine ca n-a gasit loc de parcare. Si ce sa fac eu, sa iau un taxi sa vin dupa pachet? De ce naiba esti curier door-to-door in cazul asta?

Cea mai buna experienta pe international am avut-o cu TNT, cel putin pe Asia. Se misca super ok, n-au nevoie de 1000 de acte, livreaza la timp (si gasesc loc de parcare smile.gif - poate au masinile mai mici wink.gif ).
XtremeOne
Eu am primit marfa prin Nemo Express de la o firma din Cluj (de mai multe ori) si prin Fan Curier de la Bucuresti (o singura data). Nemo a livrat in maxim 2 zile si mi-au dat telefon ca sa ma intrebe cand si cum sunt acasa ca sa faca livrarea, Fan Curier a livrat in 7 ZILE, dupa ce, incepand cu a 3 zi i-am pistonat cu telefoanele. Alte firme de curierat nu am incercat! smile.gif
rox
Cele mai ok servicii au fost, in ordine, Curiero si serviciul ala de curierat rapid de la Posta. De Curiero sunt chiar multumita, nu stiu daca am avut noroc eu sau chiar sunt ok, dar nu au intirziat niciodata, suna mereu inainte sa vina ( si daca spune curierul "vin in 30 minute" chiar vine , nu stau sa-l astept toata ziua, sau da telefon cind intirzie), n-au distrus nimic pina acum, livreaza si simbata si nici nu e scump. Si am dezvoltat un fel de relatie de simbioza cu baiatul care face livrarile, ca e acelasi mereu laugh.gif
In schimb, astept de simbata o livrare de la Fan Courier si inca nu au dat nici un semn de viata. Si am mai si incercat degeaba sa sun la ei, ori nu au avut program de Paste ori nu raspunde nimeni la telefonul ala....
Indra
www.freezetime.ro www.freezetime.ro
a21alex
Azi in Posta am primit un pliant de la... Posta Romana in care eram anuntat ca de acum au lansat noul serviciu de Prioripost chiar si pentru pachete-colete. Tu il duci la orice oficiu postal iar posta romana il duce acasa la destinatar deci nu mai trebuie sa mearga la posta dupa el. Eh chiar sunt curios... in cate zile ajung pachetele prin ei... Stiam ca in maxim 10... din propria experienta, va pot spune chiar ca mi-a ajuns un colet(trepied comandat pe okazii.ro) si la 15 zile de la expediere, bine.... nu era prin noul serviciu de Prioripost. biggrin.gif

alungu
as vrea sa trimit si eu ceva bunuri cu plata ramburs

eu m-am gandit la curiero, mai ales ca iti vireaza banii in cont prin virament

nu stiu daca au optiunea de a permite destinatarului sa desfaca coletul

cine a a mai trimis colete ramburs ce curier mai vireaza banii in cont si optiunea de desschidere a coletului

tu ca expeditior trebuie sa platesti taxa de expediere, care urmeaza sa o recuperezi sau este optiune sa plateasca destinatarul ?

cam la pret este ? sa spunem un aparat de 500 RON ?
spe
QUOTE (alungu @ May 1 2008, 18:35) *
...

cine a a mai trimis colete ramburs ce curier mai vireaza banii in cont si optiunea de desschidere a coletului

tu ca expeditior trebuie sa platesti taxa de expediere, care urmeaza sa o recuperezi sau este optiune sa plateasca destinatarul ?

...

Fan Courier vireaza si ei banii in cont, si poti trimite si cu optiunea de verificare a continutului.

Poti lasa taxele de expediere ( pentru trimitere, ramburs sau pentru amandoua "drumurile" ) in sarcina destinatarului. Daca e persoana fizica si/sau nu are contract cu Fan, plata transportului ( si a rambursului ) se face la livrare, altfel nu poate ridica pachetul.

In general, preturile de pe siturile curierilor nu sunt actualizate, asa ca mai bine suna. Pregateste-ti toate datele ( localitate de destinatie, greutate si dimensiuni colet, valoare ramburs, metoda de primire a rambursului - cash/cont - ) si suna-i.

Din cate stiu, daca optezi pentru primirea rambursului in cont, te costa mai putin. Cel putin la Fan eu plateam 6-7 lei daca virau banii direct in cont, sau 11-12 lei daca ii vroiam cash.
retele

Eu am avut ghinionul sa expediez un colet cu plata ramburs cu Roexpres, iar la câteva zile au dat faliment.
Se pare că au fost preluați (parțial) de alții, acum se numesc Proexpres (sau TCE, e cam neclar), dar sunt o firmă fantomatică, n-au site, la numerele de pe chitanțe nu răspunde nimeni, iar eu am avut neinspirația să mai trimit încă odata un colet ramburs cu ei (nu știam de problemele lor de insolvabilitate), așa ca acum am de recuperat după două rambursuri, la emailuri nu prea răspund, la telefon cu greu găsești pe cineva cu care să stai de vorbă, au fost făcute promisiuni că se vor face plățile, dar la aproape 1 lună și jumătate, n-au ajuns banii.
sunshine95
am lucrat o perioada de timp cu roexpres(la serviciu)...erau la inceput. nu am avut probleme de genul colete pierdute sau deteriorate. asta se intampla prin 2003-2004...anul trecut am facut o livrare prin ei, a fost ok. astazi am intrat pe net si am vazut un formular online, l-am completat dar nu mergea sa-l trimit...am sunat la unul din telefoanele afisate pe site(site-ul roexpres exista si chiar arata binisor), am vorbit cu o doamna amabila, am dat datele si la final am intrebat ce se intampla cu acel formular, daca este functional. mi s-a spus ca firma roexpres a dat faliment iar ei se numesc proexpres. m-a amuzat oarecum faza, am fost un pic in cumpana nestiind daca sa renunt la comanda de transport, dar pana la urma am decis sa merg pe incredere.
sper sa fie suficient de profesionisti pentru a nu fi nevoita sa caut alta firma...
in timp am mai trimis colete cu fan courier, cargus. La ambele firme s-a intamplat sa se ''piarda'' cel putin un colet, nefiind asigurate nu s-a mai recuperat nimic, paguba fiind, in cateva cazuri, suficient de substantiala incat sa se renunte definitiv la serviciile lor. Dar, asa cum spuneau alte persoane anterior, sunt oameni si oameni...problema este sus, la conducere. Daca nu exista oarecum o colaborare atunci isi merita angajatii...
citangeorge
Salutare,

De la cine a colaborat cu Nemo, as vrea un nr de telefon (de mobil) de la ei.
Pe site-ul lor e un nr de tel 9293 dar ... nimic.

Am sunat si la filiala din tara unde trebuia sa ajunga dar nici ei nu stiu cum dau de cei de la Bucuresti.

FanCurier, am trimis cateva colete dar sunt tare ametiti... nu vreau sa zic mai mult(inca nu am primit rambursul de pe nic un colet).

Mersi,
George
citangeorge
QUOTE (citangeorge @ May 16 2008, 15:30) *
Salutare,

De la cine a colaborat cu Nemo, as vrea un nr de telefon (de mobil) de la ei.
Pe site-ul lor e un nr de tel 9293 dar ... nimic.

Am sunat si la filiala din tara unde trebuia sa ajunga dar nici ei nu stiu cum dau de cei de la Bucuresti.

FanCurier, am trimis cateva colete dar sunt tare ametiti... nu vreau sa zic mai mult(inca nu am primit rambursul de pe nic un colet).

Mersi,
George

Revin cu un test facut saptamana trecuta FunCurier - Posta Romana.

Am pus 2 colete in accesi zi unul la Posta unul am sunat la FunC , amandoua au plecat marti, cel prin posta a ajuns joi, cel prin Fun a ajuns miercuri => scor 0-1.
Ramburs am primit Luni diminetza de la postas suma - tot luni am primit si de la fun cash (dupa cel putin 5 telefoane data la relatii clienti - care tot sustineau ca banii sunt la ei in seif si curierul deja a plcat nu mai are cine sa ii aduca - penibili, doar suntem in acelas oras) => scor 1-1
PRetul intregii operatiuni, Posta 10,5 ron (platiti de mine in avans dar am crescut si eu cu 10 ron rambursul) - Fancurier 33,5ron platiti integral de client (care evident a ramas surprins de pret desi l-am averizat...) scor 2-1.

Sa nu mai vorbesc de agentii de la Fun care au gasit ei o strada asemanatoare la nume cu a mea si s-au dus sa duca banii acolo, noroc ca nu a raspun omul la sonerie si m-au sunt pe mobil (cascadorii rasului a fost, tipul zicea ca nu vreau sa ies sa iau banii, iar eu ziceam ca sunt pe strada si nu vad nici o masina dela ei... smile.gif).

Nu vreau sa zic ca Posta e mai buna dar vreau sa zic ca Fun Curier e o firma scumpa si cu servicii de calitate inferioara raporta la pret.

Daca are cineva nr dela Nemo din Bucuresti vreau sa testez si Nemo, poate sunt ceva mai seriosi.

Mersi,
G.
ovidiu.cladoveanu
Cea mai lunga perioada am colaborat cu ROCURIER. Parerea despre o firma de curierat nu o ti-o faci daca iti aduce un colet in 2 ore sau daca te pune sa te intalnesti cu agentul sa-ti dea coletul sau daca nu-ti da chitanta.
Pentru mine, ROCURIER, ca si concluzie generala inseamna livrare in 20-24 ore, toti agentii cu care am lucrat sunt seriosi. Asta nu inseamna ca firma e perfecta. Tarifele negociate sunt foarte bune.
BUZZ10BUZZ
Am postat si eu un mesaj la aceasta rubrica in urma cu o saptamana legat de ce a patit prietenul meu cu un agent de la NEMO. De ce nu a aparut?
LE5100
Nemo e cel mai tare
claudia-caruntu22
Eu am apelat la serviciile celor de la nemo express si mi-au trimis in 2 zile un sistem promo din iasi. E drept unitatea cam "zdranganea" insa monitorul era untouch. Nu stiu cum o sa fie cu fan curier, acum astept un colet prin fan curier, sper sa ajunga cu bine. In caz ca nu se va intampla asa nu o sa stau cu mainile in san.

QUOTE (maricim @ Feb 14 2008, 14:13) *
Salutare,
Eu am contract cu nemo care mi-a livrat niste colete catre o firma din Vaslui in luna sept 2007 si nici pana astazi nu mi-au adus ramburs factura si biletul la ordin si suntem in feb 2008!Incerc fara succes sa iau legatura cu unul dintre sefi,pentru ca de trei zile astia mici de la relatii cu clientii nu sunt in stare sa-mi raspunda la intrebarile mele!
Daca stiti pe cine as putea sa contactez,v-as multumi!

sper ca ai rezolvat intre timp problemele cu nemo. Mie mi-au pus la dispozitie toate numerele de telefon, inclusiv a sefilor. In domeniul comunicare nu am avut nici o problema cu ei. dimpotriva.

QUOTE (maricim @ Feb 14 2008, 14:13) *
Salutare,
Eu am contract cu nemo care mi-a livrat niste colete catre o firma din Vaslui in luna sept 2007 si nici pana astazi nu mi-au adus ramburs factura si biletul la ordin si suntem in feb 2008!Incerc fara succes sa iau legatura cu unul dintre sefi,pentru ca de trei zile astia mici de la relatii cu clientii nu sunt in stare sa-mi raspunda la intrebarile mele!
Daca stiti pe cine as putea sa contactez,v-as multumi!

sper ca ai rezolvat intre timp problemele cu nemo. Mie mi-au pus la dispozitie toate numerele de telefon, inclusiv a sefilor. In domeniul comunicare nu am avut nici o problema cu ei. dimpotriva.
bandreyi9
QUOTE (rolo @ Jan 16 2007, 10:14) *
Eu cred ca lucrezi la urgentii aia. Nu cu ei.

asta e parerea ta .daca asa ajunge romanul sa gandesca .... aici era vb doar de o parere nu unde lucreaza fiecare
chatnoir401
QUOTE (LE5100 @ Aug 5 2008, 21:59) *
Nemo e cel mai tare

Ce am observat la NEMO e faptul ca accepta sa transporte si colete mai mari - spre exemplu niste bare de cupru lungi de 3-4 m sau panouri electrice gata echipate (destul de grele si acestea) in timp ce alte firme de curierat spun repede ca nu au posibilitate sa transporte.
rickydutza
QUOTE (chatnoir401 @ Oct 7 2008, 21:31) *
Ce am observat la NEMO e faptul ca accepta sa transporte si colete mai mari - spre exemplu niste bare de cupru lungi de 3-4 m sau panouri electrice gata echipate (destul de grele si acestea) in timp ce alte firme de curierat spun repede ca nu au posibilitate sa transporte.

stau in magurele unde este firma nemo si va spun ca trec in fiecare zi camioane fara numar.intr-adevar au f multe masini si posibilitatea sa transporte obiecte voluminoase.pt careva care se gandeste sa zica,cumva ca lucrez la nemo sa stie ca nu lucrez acolo.lucrez la o firma de distributie care lucreaza cu coletex
chatnoir401
Cei de la NEMO sunt operativi, firma unde lucrez are contract cu ei si marfa vine dimineata la prima ora, la fel si invers daca ii chemam pentru preluarea de colete vin destul de repede.
alecsx21
Toate firmele mari au devenit neserioase. Acum lucrez cu Friend Courier si sunt foarte multumit, lucreaza doar pe Bucuresti.
De preturi ce sa zic ca sunt f f f foarte bune si ei chiar respecta CLIENTUL.
Dupa parerea mea vor fii cei mai buni pe Bucuresti daca o tin tot asa. Vii recomand cu multa incredere.
Sper sa o tina tot asa ca imi fac treaba super bine si fara batai de cap peacefingers.gif
alecsx21
Toate firmele mari au devenit neserioase. Acum lucrez cu Friend Courier si sunt foarte multumit, lucreaza doar pe Bucuresti.
De preturi ce sa zic ca sunt f f f foarte bune si ei chiar respecta CLIENTUL.
Dupa parerea mea vor fii cei mai buni pe Bucuresti daca o tin tot asa. Vii recomand cu multa incredere.
Sper sa o tina tot asa ca imi fac treaba super bine si fara batai de cap.
rcpsi
RoCourier ieftin dar de toata bafta... Mi-au trebuit 2 luni de sunat de nu stiu cate ori si la brasov si bucuresti si ma tot pasau dintr-o parte in alta, mi-au dat un alt nr de telefon al contabilei cica din oradea sa vorbesc cu ea, evident ca nu raspundea nimeni la telefon. Le-am scris si e-mail mi s-a zis sa le dau adresa sa-mi trimita banii, au mai trecut 2 saptamani, nimic ... Pana la urma m-am enervat si le-am mai trimis inca un e-mail spunandu-le sa-mi trimita urgent banii daca nu fac plangere la OPC, se pare ca a functionat si i-am primit in cele din urma, dupa 2 luni pt. 58 Ron amaratzi ...

Sfatul meu, mai bine mai scump si rapid (ca de aia e curier rapid) decat ieftin si extrem de prost, Posta Romana e mult mai eficienta la capitolul asta...
RoCourier cea mai proasta firma de curierat.
alx.z
Vreau sa fac un indemn celor de aici, mai ales in speranta ca, daca va fi vreodata nevoie sa folositi un curier, va veti gandi de 2 ori inainte sa alegeti Cargus.
De'a lungul anilor am trimis destule produse prin curier, inca de pe vremea cand se mai folosea Posta Romana. Cu timpul, "curierii rapizi" au castigat teren astfel incat astazi ei sa fie cei mai folositi in trimitere de bunuri. Curierul la care am apelat cel mai mult a fost Cargus, nu pentru ca ar fi debordat de profesionalism dar pentru ca intotdeauna ei erau la indemana din simplul motiv al puterii obisnuintei. La ei am apelat primele dati din cauza expunerii pe care o aveau atunci pe piata.
Dar m'am saturat de zeflemeaua lor, de lipsa lor de profesionalism, de lipsa cuvantului si de preturile exagerate pe care le cer pentru toate aceste servicii pe care le indeplinesc si nu prea.
Am avut probleme deosebt de mari cu ei (si mai ales Cargus Bucuresti) care nu respecta angajamentul de a duce coletul "a doua zi". Nu o data s'a intamplat ca cei din Bucresti sa uite sa duc coletul si dupa 2 zile si numai dupa telefoane date sa isi duca la indeplinire sarcina pentru care au fost platiti. Saptamana trecuta, am trimis din nou un colet si din lipsa de imaginatie am folosit din nou Cargus. Curierul a ajuns tarziu (si numai dupa insistentele) sa preia coletul (eu sunand de dimineata buna la sediu), apoi cand a ajuns nu a putut gasi adresa "pentru ca nu se ocupa (el) de zona de obicei". Pe langa asta, a completat gresit nota de transport; simplu spus, nu dadea impresia ca are prea mare importanta ce scrie pe ea. A scris numele firmei, numarul de telefon de contact si numele persoanei de contact toate gresite. Abia dupa ce a plecat mi'am dat seama ca telefonul fuseses sris gresit si a trebuit sa sun la sediu si apoi sa iau legatura cu curierul ca sa binevoiasca sa corecteze.
A doua, zi, coletul ajuns in Timisoara, dar, vorbind cu destinatarul, aflu ca a sunat la ei dar ca "nu au timp sa mai ajung azi". Asta insemna ca abia luni putea fi colectat pachetul. A trebuit sa mearga clientul ca sa il ridice, asta dupa ce fusesem asigurat aici ca va ajunge a doua zi. Se pare ca asta nu includea si livrarea. Rambursul nu a ajuns inca la mine pentru ca din nou curierul nu a putut gasi adresa dar nici nu au binevoit sa ma sune. In paralel, fie spus, am primit un colet de la Sprint Curier, dar am fost sunat de la sediu sa imi spuna ca ma cauta curierul. Deci la altii se poate dar Cargus nu poate sa dea un telefon pentru a'si respecta clientii. A trebuit sa sun si ieri si azi ca sa mi se spuna abia azi ca "nu am fost gasit". Ieri mi s'a spus ca nu a ajunsese plicul,ceea ce s'a dovedit a fi fals. Pentru suma pe care le'am dat'o, eu ma asteptam ca ei sa faca livrarea personal si sa imi aduca tot personal rambursul. Dar nu a fost sa fie asa. A trebuit sa fac eu investigatii ca ei sa isi faca treaba.
In consecinta, vreau sa comunic tuturor care vor citi acest mesaj, sa se gandeasca bine daca vor sa aiba de'a face cu CARGUS. Mi se pare ca e mai usor sa ai de'a face cu Posta Romana decat cu ei. Cargus sunt lipsiti de profesionalismul pe care obiectul de activitate si tarifele lor il cer.
Alegeti alti curieri. Eu am fost impresionat de grija celor de la Sprint Curier care au avut macar binevointa sa ma sune personal iar curierul s'a interesat realmente de adresa corecta. Cargus nu au sunat clientul chiar daca am pus sa fie scris explicit sa fie sunat inainte. In plus, curierul nu s'a putut interesa de adresa ca sa faca totusi livrarea (asta in cazul in care ce imi spun de la sediu e adevarat).
Intr'un final am primit banii. Sunt destul de aiuriti, in fisa aveau un alt numar fata de cel care fusese scris pe nota de transport. Le'au trebuit 3 zile (si mai multe telefoane din aprtea mea catre sediu si catre curier direct) ca sa livreze plicul.
In concluzie, nu voi mai avea niciodata de'a face cu aceasta companie. Este o rusine sa platesti atat de mult pentru servicii atat de proaste!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.