firstvision
19th December 2006, 13:43
Am o problema care mi-a mancat multe ore si rezultatele gasite pe google m-au incurcat mai tare. Poate exista cineva care imi poate explica si mie de ce apare si cum se rezolva.
Am nevoie sa setez in cazul unui div-container o inaltime (care sa functioneze ca o inaltime minima in cazul in cazul unui continut redus ) -- ( divul are background ). Pentru ca acest div este dinamic se poate ca continul sa depasesca sau nu inaltimea impusa din start... Ori in cazul in care continul depaseste inaltimea setata, div-containerul se comporta perfect in IE (isi mareste automat inaltimea ca sa cuprinda noul continut) in schimb in FF nu vrea si pace (ramane inaltimea setata din start no-matter-what). Am incercat tot ce am gasit pe net ( clearfix... ) dar nu i-am dat de capat.
Poate cineva sa ajute cu un sfat? Multumesc anticipat
Menfys
19th December 2006, 15:00
Incearca sa setezi inaltimea DIV-ului asa: height:xx%;
Inaltimie nu o setezi in pixeli ci in procente.
Menfys
19th December 2006, 15:22
Mai bine nui pune nici un "height" la DIV-ul ala pt ca isi modifica el singur inaltimea in functie de cat continut ai in el.Merge sigur si in IE si in FF.
CGF
19th December 2006, 17:52
Dupa cum s-a zis si mai sus, inaltimea unui div creste in functie de continut daca nu este setat height-ul.
Vezi ca exista si min-height si max-height in css, desi nu stiu exact daca te ajuta in acest caz.
firstvision
19th December 2006, 22:43
In primul rand :Multumesc pentru reply-uri !
In al doilea rand: am renuntat si am folosit un tabel
(voi incerca tableless total data viitoare).
Totusi:
- ideea cu min-height mi-a venit si mie... problema e ca de data asta in FF mergea perfect insa in IE containerul era mai ingust.
- nu se punea problema sa renunt la height. Aveam nevoie de un container cu o inaltime fixa dar care sa se extinda daca continutul extras din baza de date depasea marginile.
Cea mai buna solutie pe care am gasit-o: adaugarea in container a prop. {display:table;} dar nu va merge in IE7
Va multumesc inca o data